Professor: De flesta män är som polischefen

by

 

Med anledning av Göran Lindberg-affären vädrar nu radikalfeministerna morgonluft. Idag skriver Eva Lundgren (bilden) på Newsmill. Det är den forskare som anser att svenska manliga hemliga nätverk ritualmördar kvinnor i skogen och sliter foster ur livmodern på gravida kvinnor. Lundgren har skrivit en debattartikel på Newsmill som i allt väsentligt går ut på att svenska män i huvudsak egentligen – under ytan – är som Göran Lindberg.

”Nyheterna strömmar in, om just detta ämne”, skriver Lundgren. Ämnet hon åsyftar är ”sexuellt våld med rituella inslag”. Det är tydligen väldigt mycket rituellt sexuellt våld i Sverige, och Lundgren skriver nu en bok om det.

I debattartikeln skuldbelägger Eva Lundgren i stort sett hela den manliga befolkningen för vad Göran Lindberg har gjort. Hon skriver:

”Många män i Sverige sysslar med våld mot kvinnor. Enligt nyheterna tycks även många män vilja syssla med sex med barn, sex med rituella inslag av våld och annan förnedring. Under ytan av alla jämställdhetsplaner och åratal av hårdnackat och förmodat konsensusorienterat jämställdhetsarbete, har det skapats en enorm klyfta mellan hjärta och regelbok hos många män, skriver min kollega Jenny Westerstrand i sin blogg. Och när det glappet kollapsar så ser vi fulheten. Den jämställde mannens helgsysslor, porrsurfande, barntrålande… Maktfullkomlighet knuten till kön och positioner. Och vi förnimmer ett rasande kvinnohat i Sverige.”

En annan sak: Ordföranden i ROKS, Angela Beausang, har skrivit en debattartikel i Aftonbladet som går ut på ungefär samma sak. ”Dolt  kvinnoförakt hos maktens män”, skriver hon.

Hur är det egentligen men mansbilden hos dessa två skribenter? Är det inte ett ganska tydligt mansförakt som kommer i dagen? Jag är övertygad om att mansföraktet är betydligt mera utbrett än kvinnoföraktet i Sverige.

Suck. Kollektiv skuld, baserad på kön. Det är som om vi fortfarande levde på medeltiden.

Vad som nu behövs är att svenska män slår tillbaka. Med kraft.

Uppdatering: Det är något i hästväg hur negativa kommentarerna på Newsmills sajt är till Eva Lundgrens artikel. Jag har aldrig sett en så total dominans av på gränsen till hatiska kommentarer. Vilket man kan förstå. Maken till manshat var det länge sedan vi såg. Det är märkligt att Eva Lundgren får upprätthålla en professur och därmed försörjas av skattebetalarna.

20 svar to “Professor: De flesta män är som polischefen”

 1. Så var det dags för Eva Lundgren igen « Aktivarum Says:

  […] dess har hon betraktat stollarna i de grupperna som normala för samhället, läs mer om det på genusnytt. Detta utan något som helst empiriskt stöd för påståendet. Sedan har hon via […]

 2. Joakim Steneberg Says:

  Ja, Pär. Vad anser du nu med facit på hand, om newsmills upplägg efter din artikel, och hur den behandlades? Och sedan både Winberg och Lundgren? De, nu med newsmill i spetsen, försöker vinna tillbaka förlorad mark, med fula metoder. Men de är inte maktlösa, och etablissemanget ger dem ju indirekt, passivt, fegt, sitt stöd! Det är det värsta, annars hade varit helt marginaliserade.
  Se upp, kvinnlig list, (om uttrycket tillåts idag, av någondera part?) tar ingen hänsyn till manssyn eller mansförakt! För dessa begrepp finns inte i ordboken!

 3. AV Says:

  Dessa kvinnor borde läsa lite mera Tage Danielsson. Ja inte för att de behöver lära sig några tips ur hans Grallimatik, de kan hela boken, men för att förstå vilka struntpratare de är.

  Men det är ju klart, han var ju också en man. Och de är bara en lägre stående varelse, ett slem.

 4. Access Says:

  Det är en intressant glidning hon gör, mellan porrsurfande och barntrålning.

  Att porrsurfa är helt lagligt och för de flesta inte ens omoraliskt, även om man nog ser det som en privatsak mer än nåt man pratar om på jobbet. Grooming, å andra sidan, är både olagligt och moraliskt/medmänskligt förkastligt.

  Men Lundgren glider raskt från att förbereda sexuella övergrepp på barn från sexuella aktiviteter mellan vuxna i syfte att likställa dem. Det är en vanlig strategi när man vill använda en udda och förkastlig företeelse (grooming) för att skuldbelägga en stor del av befolkningen (som porrsurfar).

  Här uppvisar hon inte bara mansförakt utan även sexualmoralism.

 5. Erik Says:

  Access:

  Glidningar är inom feministisk teori inte teorifel utan smart retorik. Det handlar ju inte om sanning utan om att säga vad som krävs för avsedd effekt. Kvinnorna vinner ju, alltså var det rätt med glidningen.

  I en debatt på Newsmill fick jag följande argument

  ”Män står för dety mesta av våldet i världen”

  Min replik: SO WHAT!? Det mesta våldet i världen är tillåtet. Det är heller inte de personer som är bäst på lagligt våld som är vanligast förekommande i våldsbrott.

 6. Adrian Says:

  Eva Lundgren, det måste väl vara något fel på den kvinnan??

 7. Bishounen Says:

  Är det inbillning eller ser hon inte ut att vara på pickalurven på bilden?

 8. Shastra Says:

  Jag läste just Eva Lundgrens newsmill-artikel. Hon uttrycker utan omsvep tydligt och klart sexistiska åsikter: ”En kvinna hade inte kunnat prestera så dåligt med yrkeshedern i behåll, som män kan när de korsar professionella områden som tillhört kvinnor.”

  Hade hon sagt samma sak om t.ex. judar istället för män så hade hon fått sparken och blivit åtalad.

  Min personliga teori är att hon varken är galen eller dum i huvudet, utan att hon tjänar massor av pengar på medial uppmärksamhet. Hon har hittat en lönsam nisch helt enkelt.

 9. Kenneth Says:

  Eva Lundgren är en fullständigt galen kvinna. Hon hör hemma på anstalt – inte på ett universitet.

  Kanske inte är så stor skillnad, förresten. I alla fall inte när man hör talas om genuscertifiering och andra stolligheter som diskuteras på universitetet i Uppsala.

 10. Är Eva Lundgren galen? | Basic personligt Says:

  […] blev helt matt när jag läste om Eva Lundgrens senaste artikel. Det är sanslöst att man kan sitta och ha ett sådant oresonligt hat mot halva befolkningen. […]

 11. Access Says:

  Shastra:
  Det är möjlig att hon tjänar pengar på det hela. Men faktum är att hon inte behöver det för sin försörjning. Eva Lundgren kan inte avsättas från sin professorstjänst, vilket innebär att hon är försörjd av våra skattepengar för resten av sitt liv. Och vi kan inte göra nånting åt det.

  Så nästa gång du läser hennes stolligheter, vilka garanterat kommer att fortsätta så länge hon lever, ha i åtanke att det bland andra är du som bekostat hennes möjlighet att ägna sig åt att skriva sånt.

  Erik:
  Natuligtvis är det retorik. Jag har inte påstått nåt annat.

 12. Trocadero Says:

  Hm, är inte det förtal att kalla alla världens män för pedofiler? Eller måste det vara mer ”riktat” på individer?

 13. Pär.B Says:

  Det kan knappast vara en tillfällighet att Eva Lundgren gör sina uttalanden. Vi män är duktiga på att agera idioter för vårt eget kön. Se bara på SVT:s program ”Landet brunsås” där Henrik Schyffert och Erik Haag agerar efterblivna pajasar för att bekräfta den självutnämnda experten, Lotta lundgrens, lögner om hur den svenska matkulturen är till för enbart mannen.

  Programmet borde istället heta ”hur manliga komiker bäst kan tjäna pengar på att förlöjliga sitt eget kön”

  Två timmar innan programmet åkte jag buss och då steg det en far med sin dotter och hennes kompis på. Flickorna hade varit på träning och pappan var som vanligt med dem hem. Men enligt forskningen är han ett svin och borde misstänkliggöras för pedofili för denna handling. Och spärras in. Komikerna för tv-programmet landet brunsås gör allt för att gynna sådana galna åsikter. Fan vad kul det vore om en konstapel steg på bussen och bara nitade pappan utan anledning. Det är schyfferts humor. Vad han kan strunta i och glömma när han firar sina inkomster med att förlöjliga män är att vissa män är hans galenskap en verklighet: inte en konstapel på bussen utan en socialarbetare vid ett kontor som skickar hemska brev med anklagelser.

 14. barfota Says:

  @Pär.B

  Man skall vara försiktig när man är man.
  https://genusnytt.wordpress.com/2009/12/09/kvinnors-sexovergrepp-bor-bedomas-mildare-menar-journalist/#comment-5747

  Behöver Henrik Schyffert och Erik Haag agera efterblivna pajasar? Är det inte ett naturligt tillstånd?

 15. Penumbra Says:

  De flesta förespråkare för fri abort, utan några som helst restriktioner eller hänsyn, är feministerna. Det är de som är anledningen till att ca 38.000 foster ”slits ut” från kvinnors livmödrar, varje år. Det är också en slags rituella mord – en ritual som ska bekräfta att kvinnor ”äger rätten till sin egen kropp”.

 16. Att ta hämnd är tydligen enbart kvinnans rätt « Mr Galahad's Blog Says:

  […] säger som Genusnytt ”Hur är det egentligen med mansbilden hos dessa två skribenter? Är det inte ett ganska […]

 17. Bernt Says:

  Ska dom här radikalfeministerna få hålla på att härja så är risken stor att fler och fler börjar tänka så här. Vad tror ni om det?

 18. Bishounen Says:

  Bernt: Hah – definitivt. Kan feministerna smygpropagera för att det bästa för Kvinnor är att hålla sig ifrån alla Män och helst av allt enbart hålla sig med varandra, så kan väl killarna ge tillbaka med samma mynt?

  Kanske är därför fler killar än någonsin raggar transor istället numera.

 19. Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Vi bevisart med lite vad som helst eller Says:

  […] så var det dags att trilla av stolen än en gång i förvåning över den dåliga argumentationen (sist i inlägget förstås) som Pär Ström tycker är en god idé att använda. Kommentarerna är […]

 20. Vetenskapsteoretiska reflexioner kring »professor» Eva Lundgrens »forskning» « Kunskap * Bildning * Tradition Says:

  […] (2009-04-27). — »Oändligt överseende med Eva Lundgren», i GenusNytt (2010-02-11). — »Professor: De flesta män är som polischefen», i GenusNytt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: