Socionomutbildningen marginaliserar pappor

by

 

”Jag studerar i Växjö universitet där vi är 55 st i klassen .. varav vi är 6 killar. I klassen så råder det en övervägande känsla att man som kille/man har gjort något fel. Vi blir ständigt påminda genom föreläsare och val av kurslitteratur är mammorna är offer och även att mammorna är den primära vårdnadshavaren. Pappan är någon som bara finns i bakgrunden och man pratar bara om pappan när man ska ha någon att skylla på eller för att beskriva något barn som har hamnat lite fe l i livet.. då är det direkt en påföljd av pappans frånvaro eller något annat.. bara det är pappans fel.”

Läs mer på den utmärkta sajten minpappa.nu

Tack för tipset, Uffe på Papparättsgruppen.

Annonser

10 svar to “Socionomutbildningen marginaliserar pappor”

 1. Jonas Says:

  Den svenske mannen är nedtryckt i tofflorna.

 2. AV Says:

  Detta är klassisk härskarteknik. Kallas dubbel bestraffning. Först är man ett svin som förtrycker mamma och barn. Borde helst hålla sig borta för mamman är bäst för barnet. Sedan gör han också fel om han inte tar halva jobbet. Då har han inte varit närvarande, inte varit en förebild för sitt barn etc.

  Damn you if you do, damn you if you don’t!

  Det verkar som man skall vara glad att man har ett hyfsat förhållande till sitt x och har möjlighet att ge barnen något hon inte gör. Cyklar, skidar, skridskor, klättring, naturvetenskapliga experiment mm. Får ont i magen av att tänka på hur det skulle vara om man inte kunde mysa med sina barn i soffan med en kopp choklad efter en dag i skidbacken. Lider med er pappor som kämpar!

 3. Erik Says:

  Kommentar:

  ”I klassen så råder det en övervägande känsla att man som kille/man har gjort något fel.”

  Nej, känslan som råder i eran klass är att vara kille är att VARA fel, inte att göra fel. Görande har inte med saken att göra det är bara en nonsensåsikt att människan är en social konstruktion som ger ursäkter att se ner på människor som föddes fel. Dvs åsikten att hurdana ni är har att göra med vad ni gör är ursäkten att behandla er sämre.

  Det är inte konstigare än att en mobbare inbillar sig själv personen denne mobbar har ful mössa och det är mössan som bär skulden till mobbningen. Personen som mobbas inbillar sig denne GJORT något fel.

  ”Vi blir ständigt påminda genom föreläsare och val av kurslitteratur är mammorna är offer och även att mammorna är den primära vårdnadshavaren.”

  Det är era lärare (som inte är lärare för så gör ingen lärare) och deras val som bär skulden till att mammorna BLIR den primära vårdnadshavaren. Hur f-n skall pappor som man ser ner på kunna ha den ansvarsfulla positionen att vårda barn? Nej nej barn är alldeles för värdefulla, tills de manliga barnen blir äldre, då är de värdelösa.

  Vad var värdet med de barnen från början? En leksak som inte är rolig när den blir gammal?

  ”Pappan är någon som bara finns i bakgrunden”

  En direkt följd av socionomutbildarnas försök att åstadkomma den situationen. De VILL ju ha pappan i bakgrunden och gör allt de kan för att det skall bli så. Sedan klagar de när de lyckas och säger de vill pappor skall göra mer obetalt hemarbete (som betyder SAMMA SAK). Hyckleri är det minsta man kan säga.

  Professionell lögnutbildning!

  ”och man pratar bara om pappan när man ska ha någon att skylla på eller för att beskriva något barn som har hamnat lite fe l i livet.. då är det direkt en påföljd av pappans frånvaro”

  Med samma logik så bär inte rånare utan polisen skulden för bankrån. Bankrån är då inte resultatet av närvaro av rånare utan de beror på frånvaro av polisen

  Idioter! Barns uppfostran beror aldrig på frånvaro av saker de inte har och inte kan sakna. Enbart på vad de faktiskt HAR Anledningen man säger barn råkar snett pga frånvarande pappa är att man inte KAN erkänna existensen av mammor som var dåliga på uppgiften.

  Dvs att mammors förmåga att ta hand om barn är INDIVIDUELL och att många mammor är dåliga. Så dåliga in fact att man (även män) kan påpeka de gör ett dåligt jobb också med sina barn.

  Seriöst, det där är socionomtramset är ingen utbildning, det är ett sätt att styra att bara personer med rätt MÄNNISKOSYN får de jobben.

  Alla former av åsiktsmässig mångfald straffas som vi vet hårt. Och det är inte bara män som straffas, när man gallrat bort männen vänder man sig mot de kvinnor som har fel åsikter.

  http://aktivarum.wordpress.com/2009/12/10/ostgotakorren-om-carlqvist-affaren/

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/forodande-att-avvika-i-homogen-grupp_135273.svd

 4. Erik Says:

  Observera att denna utbildning motverkar jämställdhet och kedjar fast mammorna vid spisen där de inte i lika hög grad som män kan bli chefer.

 5. Pär.B Says:

  Att manliga studenter får lida spott och spe för sin könstillhörighet tror jag få bestrider. Bo Rothstein skrev i DN 2002 om hur Kvinnohistorikern Yvonne Hirdman och genusforskaren Maud Eduards trakasserade manliga studenter. Orsaken: de var män.

  Artikeln är borttagen från DN:s arkiv men finns tursamt bevarad hos YakiDa. Läs och begrunda de skrämmande uppgifterna.

  http://www.yakida.se/dnmodig1.html

 6. Ulf Andersson Says:

  @ AV

  Tack från en av de pappor som kämpar
  för sitt barn och för andra barn och deras pappor.

  Uffe från PappaRättsGruppen

 7. Dalahest Says:

  Pär.B

  En mycket bra artikel. Undrar varför DN tog bort den? Det ser ut som att den försvann någon gång i slutet av 2003 / början av 2004.

  http://web.archive.org/web/*/http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=32637&previousRenderType=5

 8. Pär.B Says:

  AV:

  ” Det verkar som man skall vara glad att man har ett hyfsat förhållande till sitt x och har möjlighet att ge barnen något hon inte gör. Cyklar, skidar, skridskor, klättring, naturvetenskapliga experiment mm. Får ont i magen av att tänka på hur det skulle vara om man inte kunde mysa med sina barn i soffan med en kopp choklad efter en dag i skidbacken. Lider med er pappor som kämpar!”

  Känner igen mig i detta. Har själv ett X som skulle bli tokig om jag inte tog min del i ansvaret för vårt barn. Det naturliga är givetvis att de flesta kvinnor vill att männen ska vara delaktiga i sina barns uppväxt. Man märker det genom all uppmuntran man för sitt engagemang för pappa-barn. Denna grupp har också många kvinnliga medlemmar och i bloggvärlden är det väl lika många kvinnor som skriver för pappornas sak. Min erfarenhet är alltså att det verkligen inte ligger i kvinnans natur att mota bort mannen eller ser honom som ynkrygg och värdelös parasit.

  Jag har under min största del i yrkeslivet jobbat med nästan bara kvinnor. Har inte märkt något förtryck eller att jag fått för eller nackdelar av att vara man. Därför blir man så bestört när man läser om organisationer, forskare, journalister, riksdagspolitiker, dvs. personer som kan påverka, som gör allt för att ljuga om män. Detta är en alvarlig sjukdom i samhället som vi måste komma tillrätta med.

 9. Zara Moberg Says:

  Fler män än kvinnor begår våldsbrott, det vet vi alla, men det gör inte att alla män ska bli straffade för det. Att män, precis som kvinnor, förtrycks på utbildningar och på arbetsmarknaden är oacceptabelt. Allt som har att göra med barn ska män hålla sig borta från är budskapet. Vi kommer aldrig komma frammåt i jämställdhetsarbetet om inte jag och alla kvinnor med mig släpper in männen i familjesektorn på riktigt.

 10. anonym Says:

  Jag har gått igenom en sjuksköterskeutbildning och där var det samma sak! Jag och mina andra manliga kurskompisar satt och tittade på varandra och undrade vad i helvete är det för något som kärringen framme vid podiet insinuerar? Det var snack helt utanför gängorna, hela utbildningen genomsyrades av feminism. Men på flera kurser som hölls var män var bara bihang, skit, mindre vetande. Till och med läkare som var män var i större riskzon att ha fel än kvinnliga läkare. Tyvärr fanns ingen som stod upp mot åsikterna. Varför? Ingen vill bli utsparkad från skolan, vad skulle vänta då? arbetslöshet? CSN-lån-återbetalning utan arbete? Tyvärr är Sverige ett u-land och värre blir det. Jag lovar, garanterar att det blir så. Hur mycket värre det blir, är jag inte säker på. Men att det blir det är kristallklart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: