Folkhögskola spärrar bort män

by

 

En folkhögskola som drivs av LO-disktriktet i Stockholm, Långholmens Folkhögskola, prioriterar kvinnor på ett mycket tydligt sätt. Av de sex långa kurser för 2009/2010 som marknadsförs på sajtens startsida är tre stycken, hälften, bara för tjejer. Två av kurserna är bara för invandrare. Det betyder att en kille/man som inte är invandrare bara har tillgång till en enda av de sex kurserna. Den kursen, en konstskurs, är inte specifikt för killar utan för båda kön.

Män är alltså utspärrade från halva kursutbudet. Kvinnor är inte utspärrade från någon kurs. Jämställt?

Den som går in på sajtens ”Frågor och svar” finner följande svar på frågan varför kurserna vänder sig mest till tjejer:

”På Långholmen vill vi ge tjejer möjlighet att tillsammans med andra tjejer skaffa sig mod, vilja och beredskap att själva forma sin framtid.”

Jaha. Kul för tjejerna. Man kunde ju hoppas att jämställdheten hade kommit längre i Sverige år 2010.

För övrigt, på sajtens startsida finns två bilder: En liten som visar byggnaden, en stor som visar en kvinna som bläddrar i en publikation med titeln ”Genus”. Jag roade mig med att räkna antalet män respektive kvinnor som sammanlagt förekommer på bilderna på hela sajten. Jag fick det till 41 kvinnor och 5 (möjligtvis 6) män.

Jag kan inte begripa hur LO kan driva en skola som ägnar sig åt grov könsdiskriminering. Vad säger de manliga LO-medlemmarna om att deras pengar används till att diskriminera dem?

Annonser

11 svar to “Folkhögskola spärrar bort män”

 1. Joakim Steneberg Says:

  Svenska tjejer är väl hindrade från invandrarkurser iofs? Men tillräckligt illa ändå! ”Marginalisera männen”! till vad nytta, om man nu anser vi är ”problemet” (det enda tydligen!), är då det här lösningen?
  Övrigt om det är OK? Jag har just gett mig i kast med en Fi-politiker på sourze, angående kläder och burka. Om någon vill bidra… finns på sourze.se

 2. barfota Says:

  Jackpott i Sverige = Kvinna, Invandrare, Sexuellt avvikande och färgad

 3. Oskari Says:

  Hej, jag är en muslimsk, homosexuell och transsexuell fd man med påbrå från Chile och Iraq utan fullständiga gymnasiebetyg. Jag bär självklart slöja och vägrar att ta både män och kvinnor ihand.

  Varför ska jag gå på en sunkig folkhögskola när jag blir automatiskt inkvoterad på vilken universitetsutbildning jag vill? Läkarlinjen here I come!

  PS. Enda orsaken till att jag skulle välja LOs folkhögskola är i så fall att jag känner mig ständigt ifrågasatt och så oerhört kränkt av mainstreamsamhället.

 4. Den fattiga oljeshejken Says:

  Den högskolan kan dra åt helvete :S

 5. Lars Myckelberg Says:

  Dax att gå ur lo.
  Gammal fackkäme

 6. Joakim Steneberg Says:

  Dessutom är det väl så att här har ett antal manliga fångar suttit i decennier inspärrade tidigare, på Långholmens centralfängelse. Och inte fick de väl så mycke tvård eller utbildning heller? Och nu är männen nästan utspärrade från samma lokaler….
  Marginlalisering av män, på olika sätt, på olika tider, men på samma ställe!

 7. barfota Says:

  Jag tycker det är hög tid att trycka på resetknappen och boota om Sverige för i ärlighetens namn så gagnar det inte någon att vi får politiska partier och jätteorganisationer som i stället för att vara våra bästa vänner och företrädare har förvandlats till den lilla människans största fiende.

  Lämna genast EU och alla andra klubbar för inbördes beundran och ta hand om Sverige först!

 8. Bishounen Says:

  barfota säger:
  10 februari 2010 kl 10:06

  ”Jackpott i Sverige = Kvinna, Invandrare, Sexuellt avvikande och färgad”

  ”Avvikande” är ett dumt uttryck om man åsyftar HBT -”Icke-Hetero” är isåfall ett bättre och mer akkurat ordval.

  Dessutom kan ”Sexuellt avvikande” betyda precis vad som helst, allt ifrån att vara Pedofil till att gå igång på att spöa upp sin partner, vilket är tryggt att konstatera att ingetdera ger någon jackpot över huvud taget i Samhället om vederbörande väljer att skylta med det, vare sig personen är heterosexuell eller icke-hetero.

 9. Robert Stasinski Says:

  Om någon förstår det roliga med denna satir, så är den hatten av för er: http://www.thedailyshow.com/watch/wed-february-3-2010/male-inequality

 10. Adam Weisshaupt Says:

  Robert kära vän,
  Vad menar du med att förlöjliga män?
  Koje lud, lud je, ko nije nemam spasu.

  Om vi följde dina heliga råd så kommer män förmodligen att vara kanonmat i framtiden med.

  Kul att du gillar humor dock, de flesta självironiserande o självhatarna brukar avsky den.

  Din fru skickar ett video meddelande:

 11. Oskari Says:

  Det som egentligen är mest sorgligt är att kvasiutbildningar (här får tjejer och invandrare studera på din egen nivå – dvs hur låg som helst) som denna får statsstöd och berättigare till både lån och bidrag från CSN. Vill folk gå på den här typen av utbildningar borde de få betala själva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: