Oändligt överseende med Eva Lundgren

by

 

I en debattartikel på Newsmill nyligen gick professor Eva Lundgren till förnyad attack mot den manliga halvan av befolkningen. Hon antydde att en stor del av Sveriges män i själva verket beter sig som den för sexualbrott häktade polischefen. Denna kollektiva skuldbeläggning av gruppen män retar naturligtvis upp många.

En av dem är journalisten och författaren Ann Helena Rudberg. Hon har i brev till Eva Lundgrens chef, rektorn vid Uppsala Universitet Anders Hallberg, skrivit att ”Eva Lundgren tillhör dem som har demoniserat männen som grupp. Om hon hade gjort detta på ett universitet med vilken annan folkgrupp som helst: romer, katoliker, invandrare eller kvinnor, så hade hon inte kunnat sitta kvar som professor”.

Det är tänkvärda ord. Precis så är det. Hade det rört sig om en annan grupp än män hade det klassats som hets mot folkgrupp.

Flera personer har nu liksom Ann Helena Rudberg skrivit brev till Anders Hallberg och ifrågasatt Eva Lundgrens professur och forskning. Anders Hallberg har svarat att en forskare ska delta i den offentliga debatten, men att man gör det i eget namn, och inte i universitetets, och att han inte kan eller vill ha synpunkter på de anställdas åsikter.

Det är att visa ett oändligt tålamod och överseende. Ett så stort överseende med vansinnigheter kan bara en radikalfeminist förvänta sig att få åtnjuta. Tänk tanken: Om en manlig forskare hade gått ut i media med extremt grova anklagelser mot kvinnor som grupp, hade då hans rektor sagt att han ”inte kan eller vill ha synpunkter på de anställdas åsikter”?

Läs mer här.

Vi ska inte glömma att Eva Lundgren ”forskar” för våra (skattebetalarnas) pengar. Tack för tipset, Erik! Jag tar gärna emot tips på par@atomer.se.

Annonser

19 svar to “Oändligt överseende med Eva Lundgren”

 1. Info Says:

  TANKARNA I TAKET

  Där slog Uppsala universitets rektors tankar i taket ganska fort. Han konstaterar, att en högavlönad forskare vid universitetet uppskattas och avlönas för sin forskningsinsats. Utanför tjänsten har vederbörande rätt att engagera sig i vilket politiskt parti som helst och att fritt delta i den allmänna samhällsdebatten. Alltså håller han Eva Lundgren skadeslös.

  Rektorn kan inte ha synpunkter på Eva Lundgrens åsikter.

  Men rektorn förmådde inte i logikens namn fullfölja sin egen argumentation. I Eva Lundgrens fall är det nämligen så, att det just ÄR hennes ideologiska åsikter, hennes slagna damer, fosterätande mansnätverk och liknelser av svenska män vid sybariten Kapten Klänning som ÄR hennes forskning. Det går inte att skilja det ena från det andra.

  Utan sina befängda teorier vore hon över huvud taget ingen forskare och skulle inte kunna uppbära lön.

  Hon debatterar med sin egen, personliga forskning som utgångspunkt och företräder därmed i högsta grad Uppsala universitet. En sak hade varit, om hennes forskning varit empiriskt och vetenskapligt förankrad och etiskt rimlig – men det är just detta den inte är.

  Fast vi måste förstå rektorn också. Tänka kan han visserligen inte, men han vill i varje fall inte hindras i sin strävan att genuscertifiera hela universitetets vetenskapliga verksamhet.

 2. barfota Says:

  Läsvärt
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/02/n-r-ska-vi-erk-nna-att-polischefen-bara-r-som-andra-m-n#comment-145233

 3. Sofia Says:

  Man kan undra vad Eva Lundgren egentligen har varit med om som har gjort henne så bitter och aggressiv? Om hon har haft en skitstövel till pappa eller kanske någon pojkvän som har misshandlat henne?

 4. barfota Says:

  @Sofia

  Besviken på dig…. Hon har kanske haft en EXTREMT DÅLIG MAMMA!
  Glöm inte bort att de flesta av männen hon anklagar har uppfostrats av… vem? Jo Dåliga mammor.

  Läs
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/02/n-r-ska-vi-erk-nna-att-polischefen-bara-r-som-andra-m-n#comment-145233

  Igen.

 5. Sofia Says:

  Barfota

  Du missuppfattade mig nog. Jag menar inte att det skulle vara vanligare med dåliga pappor än med dåliga mammor, jag tror att skitstövlarna är ganska jämt fördelade mellan könen. Eftersom de allra flesta män är jättebra människor undrar jag varför hon har fått för sig att de inte är så. Det var därför jag spekulerade i om hon har råkat stöta på någon av det riktigt dåliga. För någonting måste det ju vara som har väckt hennes manshat och som driver henne i hennes hetsjakt.

 6. Matte Matik Says:

  Ja det är märkligt att man som professor kan få komma med uttalanden som dessa. Apropå hets mot folkgrupp kan man köra Evas artikel i Newsmill genom transgenusmotorn som byter ord som är relaterade till ”män” mot t.ex. invandrare och kvinnor mot svenskar och se hur otrevligt resultatet blir.

  Den här länken som jag postar medför alltså enbart ett resultat av en transformation av innehållet i hennes artikel – ingen lagring av materialet görs utan transgenusmotorn fungerar bara som en proxy som byter ord:

  http://www.helgo.net/gavel/transgenus/transgenus.php?url=http%3A//www.newsmill.se/artikel/2010/02/02/n-r-ska-vi-erk-nna-att-polischefen-bara-r-som-andra-m-n&conversion=invandrare

 7. barfota Says:

  @Sofia

  Jag vet att du tänker rätt Sofia 🙂

  Vad som ev. kan väcka någons hat mot ett visst kön menar jag kan ligga i hur den som uppfostrat barnen mamman/pappan ser på det andra könet och var de i sin tur fått sin uppfattning ifrån.

  Jag tror att den utbredda egoismen gör sitt till. Har jag inte rätt så skall jag ta mig tusan få det på ett eller annat vis oavsett vad det kostar!

  Ingenting skall hindra mig från att få rätt om jag så skall köpa statistik, komma med lögnaktiga påståenden, anklagelser o.s.v. Det spelar ingen roll hur många oskyldiga som får lida bara jag får rätt.

  Jag gör inte fel! Alla andra bär skulden till att jag mår dåligt, jag gör inte fel! Hur skulle jag kunna göra det?
  Var har man då fått dessa tokiga idéer ifrån tro, jo… från våra folkvalda makthavare, politiker, byråkrater och media. Hur fel de än gör så undkommer de med tramsiga ursäkter och drar sig inte för att pumpa in skattemillioner för att plocka fram lämpliga siffror och underlag för att bevisa att de inte gjort någonting fel. Jag gör inte fel!

 8. barfota Says:

  @Sofia

  FRA debatten är ett lysande exempel 🙂

 9. Lingonlängtan Says:

  Sofia skriver: ”skitstövlarna är ganska jämt fördelade mellan könen”

  Sannolikt så är det så.

  Vad är hönorna och var är äggen i den nu randomiserade orsak-händelse-kedjan: kliniskt mentalsjuk narcissist – manshaterska – könshaterska – självhatare – västhatare – kommunist – feminist – förståndshandikappad – egoistisk genuspolitruk som lever sitt liv på skattemedel?

 10. Penumbra Says:

  Lagen om hets mot folkgrupp har tillkommit för att skydda särskilt utsatta folkgrupper. Så tanken kanske är god, men så har man utnämnt ett antal grupper som inte alls är särskilt utsatta och faktiskt inte ens ”folkgrupper” till just detta och givit dem beskydd, utöver det normala skyddet mot brott som alla individer har i ett rättssamhälle. Så när åsikter plötsligt blir brottsliga och censureras, vilket ofta sker på de officiella sajterna samt i radio och tv, då är det en inskränkning i våra demokratiska rättigheter, vilket i sig är ett brott.

  Kvinnor som grupp är, tackolov, inte en folkgrupp i lagens mening men det finns andra system i samhället – juridiska och kulturella, organisationer samt ett antal oskrivna lagar – som ger dem mer skydd än männen och där slutar jämlikhetstanken att gälla eftersom kvinnor betraktas fortfarande som det, passande nog, svaga könet.

  Detta har konsekvenser i många sammanhang, även så vid tillsättningen av professorer, tilldelningen av forskningsanslag, utnämningen av verkställande direktörer och andra höga poster inom stat och kommun. Allt detta kostar enorma skattepengar, förstås. Professorskorna producerar forskning som är rena rama rappakaljan som sedan ska implementeras på statens och kommunernas arbetsplatser, skolor och daghem, till ytterligare ingen nytta men höga kostnader.

  Det finns många exempel på detta, inte minst Tiina Rosenberg, en annan ”väldigt begåvad” professor som säkert har fört forskningen fler decennier framåt…. ”säkert”. Nu ska som bekant tandvård och migrationsverk utbildas i HBT-frågor, till stora kostnader för skattebetalarna. Jag undrar om inte Rosenberg är en av källorna till detta, med tanke på…. ja, ni vet vad.

  Man kan inte annat än att bli ledsen, men jag är trött på att vara ledsen. Numera är jag arg!

 11. Pär.B Says:

  Det är alldeles uppenbart att människan har duperat folk med makt som har skyddat och skyddar henne fortfarande. Det socialdemokratiska kvinnoförbundet, vänsterpartiet, ROKS, Margareta Wienberg, Mona Sahlin, Marita Ulvskog, Claes Borgström, Gudrun Schyman, teologiska och sociologiska institutionen i Uppsala, m.m. Listan kan göras lång. Beakta fallet Thomas Quick och hur åklagaren Christer van der Kwast kunde få med sig Quicks advokat, Claes Borgström, att gå med på stolligheterna. Som om detta inte var nog så fick Kwast med sig hela psykologteamet bakom Quick. I dokumentären om Quick så framträdde flera enskilda personer som visste att historierna var rent nonsens men de kunde inget göra. Det är samma sak med Eva Lundgren. Hon har fått hålla på för länge och många människor har stött henne under åren och ingen vill erkänna att man haft fel hela tiden. Det är också många som varit beroende av henne. Bara en sådan sak; hur många vetenskapliga rapporter, avhandlingar, artiklar i vetenskapliga tidskrifter eller media, populärvetenskapliga böcker eller enskilda talare vid föreläsningar och i tv-debatter är det inte som använts sig av Lundgrens Slagen Dam?

 12. barfota Says:

  @Pär.B

  Du har säkert helt rätt men frågan är. Vad kan vi göra åt eländet, hur skall vi gå till väga?

 13. Pär.B Says:

  barfota

  Här anser jag att media är det bästa verktyget. Mediavana människor och fakta har vi hur mycket som helst. Genusnytts video i youtube där en kvinna misshandlar sin man i en park samtidigt som de förbipasserande ler är ett fullkomligt lysande inslag. Mer pedagogisk än så kan man inte vara för att visa hur det förhåller sig. Tänk att få visa detta på bästa sändningstid i SVT. Vilken genomslagskraft det skulle få.

  Jag själv har arbetat med organisationer som lobbar i riksdagen. Det är personer där som man måste påverka i första hand. Därefter är det journalister som man ska bjuda in på konferenser och möten. Det måste synas utåt. Nu behöver man inte vara en hel organisation för sådant här, utan det går bra att flera grupper samsas om en gemensam agenda. Oavsett vad så måste folk engagera sig. Annars är alltihop dömt att misslyckas.

 14. barfota Says:

  @Pär.B

  Man tackar för tipset. Hoppas alla här läser, funderar och begrundar.
  Det verkar vettigt och att någonting måste göras anser jag som en självklarhet.

 15. Penumbra Says:

  Bär B, hoppet att journalistkåren ska agera är minimalt:

  http://jajamenmen.blogspot.com/2010/02/har-precis-last-ett-utmarkt-inlagg-av.html

  http://jajamenmen.blogspot.com/2010/02/en-liten-illustration-till-forra.html

 16. michael Says:

  Eva Lundgren är som riddar Kato i Mio min Mio hans hjärta är sten därför måste alla andras hjärtan bli sten

 17. Peter Says:

  Sofia säger:
  11 februari 2010 kl 11:32

  ”Man kan undra vad Eva Lundgren egentligen har varit med om som har gjort henne så bitter och aggressiv? Om hon har haft en skitstövel till pappa eller kanske någon pojkvän som har misshandlat henne?”

  Se där, det där trötta freudianska tjafset igen.

  Vissa människor är fullkomliga idioter, så är det bara. De behöver inte ha haft en taskig barndom, blivit misshandlade eller något sådant. De är bara idioter och förklaringar finns egentligen inte. Eva Lundgren är en idiot bara och helt enkelt.

  Punkt.

 18. Joakim Steneberg Says:

  Hon KAN ju ha haft en taskig mamma ändå….eller mormor kanske….som också var taskig. Det finns en orsak till allting, det är vetenskapligt konstaterat. Det är detta som ju feminismen bl.a. förnekar!

 19. Vetenskapsteoretiska reflexioner kring »professor» Eva Lundgrens »forskning» « Kunskap * Bildning * Tradition Says:

  […] (2009-11-29). — »Jan Guillou kritiserar feministiska bedragare!», i GenusNytt (2009-04-27). — »Oändligt överseende med Eva Lundgren», i GenusNytt (2010-02-11). — »Professor: De flesta […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: