McKinsey tycker företag ska hjälpa kvinnor

by

 

Det ansedda, globala managementföretaget McKinsey tycker att företag ska satsa på att hjälpa kvinnor i utvecklingsländer.  ”Few companies make social investments specifically aimed at empowering women in developing economies, but we believe that supporting this goal is good business and good practice for all companies.”, skriver de i sitt nyhetsbrev McKinsey Quarterly. Läs mer här.

Själv tycker jag att det känns bättre med könsneutrala satsningar om man vill hjälpa de fattiga i tredje världen. Det är inte så att alla kvinnor i tredje världen har det sämre än alla män. Det finns många män som har det mycket sämre än en del kvinnor. Sätt istället in hjälpen där den behövs bäst – oavsett kön.

Jag misstänker att McKinsey – som så många andra – är påverkat av dagens feministiska strömningar.

Annonser

6 svar to “McKinsey tycker företag ska hjälpa kvinnor”

 1. vmm Says:

  McKinsey får la tycka vad dom vill, men då får man ju såklart tycka vad man vill om dom.

  Många här har nog vissa kontakter och möjligheter att välja vilka företag som man ska göra affärer med och det är inte svårare än så att man låter bli att göra affärer med typ nu McKinsey.

  Företag vi inte gillar ska man inte handla med. Marknadsekonomin sköter utfasandet.

 2. barfota Says:

  @vmm

  Håller med. Bojkotta idioterna var de än befinner sig.

 3. Joakim Steneberg Says:

  Det råder ett utbrett mansförakt mot män i tredje världen. Som om de generellt är oduliga, lata, försupna också kvinnorförtryckare förstås! Inte minst FN bidrar, som bl.a. påstår att kvinnor utför 60% av arbetet i världen. Hur de nu räknat ut detta. FN tar också ofta tar fram siffror över ”kvinnors situation” globalt och i dessa länder. Men var är siffrorna över männens situation?
  Värt att nämna är också girigbuken Percy Barnevik som nu satsar på kvinnor i Indien, för att männen ”där kan inte sköta pengar”. (Skall han säga! En ren fjäskursäkt riktad mot ”förlåtande kvinnor”!) Påminner om det Mc Kinsey gör.

 4. barfota Says:

  @Joakim Steneberg

  Han kanske försöker fjäska till sig ett extra ”ligg” med media.

 5. A Says:

  Visst är det så. Jag är studerande på Handelshögskolan i Stockholm. McKinsey & Company är ett av många företag som har rekryteringsevent som enbart riktar sig till kvinnliga studenter – manliga studenter är inte välkomna.

 6. Joakim Steneberg Says:

  ”Jämställdhet” – Man daltar med överbeskyddade kvinnor, som alltid! Pinsamt! Men tänk om det handlar om nån slags trafficking? Eller bluff, som ”Kapten klännning”? Vore jag kvinna skulle jag nog se upp med alla lockande erbjudanden! Man vet aldrig vad de där männen har i kikaren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: