Kvinnors hälsa – en fråga om vin?

by

 

Den organisation som kallar sig 1,6-miljonerklubben, och som har som syfte att arbeta för  kvinnors hälsa (inte mäns, trots att de har kortare medellivslängd), arrangerade nyligen en kväll med vinprovning (se här).  Vingurun Carl-Jan Granqvist var dragplåster. Väldigt hälsoinriktat (obs ironi)!

”Att vara kvinna är farligare än du tror”, är rubriken på 1,6-miljonerklubbens webbplats. Visst, men det är ännu farligare att vara man, kan man konstatera. Betydligt fler män där i olyckor, självmord och mord. Och när det gäller medicinsk hälsa så kan man konstatera att män har ca fyra år kortare medellivslängd än kvinnor.

Här finner du en lista på företag som sponsrar 1,6-miljonerklubben. Klubben får också statlig finansiering.

Annonser

4 svar to “Kvinnors hälsa – en fråga om vin?”

 1. Joakim Steneberg Says:

  Kvinnor är ju sjukskrivna (obs), mycket mer än män. De kanske kan få ner de siffrorna då? 🙂

 2. AV Says:

  Nåväl om nu pantertanterna vill organisera sig och belysa de hälsorisker det innebär att genomgå klimakteriet så får de väl göra det. Vi kan väl inte gärna kräva att de skall driva kampen mot de typiska manliga åkommorna. Det får vi nog själva göra. Vi får väl bilda 1,4 miljonersklubben (äldre män är ju lite färre av någon anledning) eller nått mot prostatacancer, hjärtinfarkt, tidigare död etc. Vi killar är nog lite för dåliga på att organisera oss. Tänk om vi män kunde skapa lite ordentliga nationella mansorganisationer, t ex för pappors rätt i vårdnadstvister, för mäns hälsa, mot sexistisk reklam mot män, mot diskriminering av pojkar i skolan, och sedan kräva offentliga bidrag för dessa. Det borde ju finnas pengar då vi kan ge dem för kvinnofrågor. Om pengarna uteblir får man köra stenhårt på DO. Det är dags att föra ett jävla liv själva helt enkelt!

  Lite kul är det att de tar upp just vinprovning som en hälsoaspekt. För bara några år sedan ville kvinnoorganisationernas samarbetsråd mot alkohol och narkotika (tänk vad som finns) förbjuda BiB-vinerna då just medelålders kvinnor skulle vara speciellt drabbade av denna djävulska förpackning.
  http://www.ksan.se/Start/news.php?sid=614&actmn=15

  Dessutom har jag sett just Carl-Jan göra reklam för denna produkt.

 3. Penumbra Says:

  Instämmer i inlägget. Anledningen till skillnaderna är att männen är sämre på att sköta sin hälsa, bryr sig inte om att gå till doktorn om det inte är akut och lever med devisen ”man ska inte klaga i onödan”. Kvinnor är raka motsatsen.

  Paradoxalt nog har kvinnohälsan försämrats just pga kvinnofrigörelsen (som ju inte kan kallas för frigörelse eftersom de är ännu större slavar under de feministiska principerna). Alkoholism och lungkancer är betydligt vanligare hos kvinnor idag än för 50 år sedan. Förslitningsskador och psykisk ohälsa lika så, pga tunga och enformiga arbetsuppgifter samt allmän osämja på arbetsplatserna (kvinnor emellan, oftast).

  Var vill jag komma? Jo, den sk jämlikhetsarbetet har inte förbättrat männens situation rel kvinnorna men försämrat kvinnornas. Det kallar jag inte för lyckat.

  Det faktum att kvinnor har längre medellivslängd är biologiskt betingat och därmed ingen ”orättvisa”. De biologiska skillnaderna vill vi ha kvar.

 4. Joakim Steneberg Says:

  Vem vet om livslängden är biologiskt betingad? Då vill vi se bevisen! (Skillnaderna minskar långsamt.) Och dessutom borde oavsett mäns pensionålder sänkas!
  Däremot har du rätt i att kvinnor borde frigöra sig: från feminismen! Och från sin extrema könsroll som feminismen bara förstärker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: