SSU-tjejer ville slakta män – tjejerna försvaras

by

 

Det var några år sedan det hände, men det hade lika gärna kunnat hända nu – sådant är samhällsklimatet. Det socialdemokratiska ungdomsförbundet (SSU) i Kronoberg hade en så kallad tjejkurs. Under kvällen gjorde kursdeltagarna en stor banderoll med texten ”Mansslakt – kvinnomakt” (se bild ovan). En bild på banderollen lades ut på internet, på SSU Kronobergs officiella sajt.

Så långt är det illa nog. På ett möte för ett politiskt ungdomsförbund förespråkas slakt på det ena könet. Häpnadsväckande, fullständigt häpnadsväckande. De värderingar som ligger bakom kan knappast kallas demokratiska. Retoriken påminner snarare rätt mycket om argumentationen för den slutgiltiga lösningen (”Die Endlösung”). En viss grupp anses vara så ond att den måste utrotas.

Ännu mer märkligt blir det när man tar del av reaktionerna på detta förslag till en modern variant av Endlösung. Tjejerna tas nämligen i försvar.

”Budskapet är ett uttryck för den frustration som finns bland unga tjejer”, säger Amanda Tannerfalk, jämställdhetsansvarig på SSU Kronoberg. Jag undrar om attityden hade varit lika överslätande om exempelvis ungmoderater hade förespråkat slakt på kvinnor. Tänk dig MUF-banderollen ”Kvinnoslakt – Mansmakt”. Hade en officiell representant för MUF då sagt att ”budskapet är ett uttryck för den frustration som finns bland unga killar”? Vad tror du?

Dock tycker Amanda Tannerfalk att bilden på banderollen är olämplig och bör tas bort från SSU:s hemsida. Hon säger:

”Den skulle tas bort från hemsidan. Jag vet inte varför den är kvar. Men vi vill inte mörda alla män.”

Den exakta ordalydelsen i den där avslutande meningen är rätt intressant…

Läs mer i Aftonbladet här. Tack för tipset, Uffe på PappaRättsGruppen. Jag tar gärna emot tips på par@atomer.se

Annonser

24 svar to “SSU-tjejer ville slakta män – tjejerna försvaras”

 1. Herr Kverulant Says:

  ”Men vi vill inte mörda alla män.”

  Ja, man(!) undrar i sitt stilla sinne hur stor del av den manliga befolkningen SSU vill mörda, nu när inte samtliga män ska tas av daga.

 2. Vansterwiki Says:

  Och dessa människor undrar varför svenska män söker sig till thailändskor och ryskor…

  Man upphör aldrig att förvånas.

 3. Info Says:

  UR PIRATA RADICAL CHEERLEADERS VISBOK

  Alla känner väl till Feministiskt initiativs kampsång ”Snubbe gubbe jävla man”, uppförd av anarkafeministerna och queersystrarna Radical Cheerladers på Fi:s kongress och inspirerad av Fi:s Sofia Karlsson. Här är en annan av Radical Cheerleaders käcka visor:

  Ni torskar där ute
  nu får ni allt se upp
  för pirata rc-chixen har planerat en kupp.
  Vi tar varenda en och skär kuken utav er
  och oroa er inte vi blir bara fler och fler.

  Visan sjungs på diverse HBT-festivaler, på feministmöten, på möten för politiska ungdomsförbund på vänsterkanten m.m. Men den har också framförts i svensk TV med textad undertext.

 4. Joakim Steneberg Says:

  Inte heller klokt. De har insett den dåliga reklamen. Låt dern vara kvar, till varnagel över könsfascismen! Och vissa män skall alltås mördas. Är detta inte en varning nog!!! Har någon frågat henne vilka som slipper mördas? Är det bara Borgström o Co?

 5. barfota Says:

  Nu är det hög tid! avskaffa feminism

  Skriv även på listan Gå ut ur feministiska EU kämpa för rättvisa åt alla.

 6. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2010/02/18/mansslakt-kvinnomakt/

  Tack, Pär!

  😉

 7. Frida Says:

  Jag håller med om att det är helt fel och att man inte ska uttrycka sig så, men:
  Vansterwiki: ”Och dessa människor undrar varför svenska män söker sig till thailändskor och ryskor…”

  Att några feminister säger sådana saker rättfärdigar inte att män våldtar thailändskor eller ryskor som är utsatta för trafficking, eller du menar kanske de som man tar med sig hit frivilligt ”av kärlek”? Plus de är ju inte många svenska kvinnor som tycker att män ska mördas(känner inte en enda) så varför skulle man söka sig till andra nationaliteter? Flytta härifrån då.

 8. Lasse Says:

  Det finns en stark ”trend och vilja” att söka tjejer från andra nationaliteter. Märker detta ibland mina vänner. När man frågar varför får man oftast svaret att dem tröttnat ”svenska tjejers” attityd i form av ”statsfeminismen”.

  Får väldigt ofta kommentarer som att tjerna vill ”både ha och äta kakan”. Eller med andra ord dem vill att mannen skall bjuda i ur och skur (även kallat för gentleman). Fixa bilen, renovera huset……klippa gräset osv. samtidigt som man skall dela hushållssysslor rakt av. Enda problemet är att allting förutom hushållssysslor räknas inte.

  Märklig utveckling format av en ”fascism och hjärtvätt” utan dess like.

 9. Penumbra Says:

  I Sverige är det fullt legitimt att angripa en grupp som anses besitta en privilegierat position relativt en annan som anses vara underordnad. Det är alltså fullt legitimt att håna

  en infödd svensk men inte en invandrad
  en lärare men inte en elev
  en kristen men inte en muslim
  en hetero men inte en homo
  osv

  Med samma ”logik” är det alltså legitimt för kvinnor att ”slakta” män.

  Så varför är ni så förvånade? Undra istället vem det är som har satt upp formen för dessa regler. Jag har min teori klar för mig – en vänstervriden kulturelit som indirekt, med inte desto mindre effektivt, sätter normerna som vi alla förväntas, och ofta med lagens kraft tvingas, följa. Politikerna är bara kulturelitens springpojkar.

 10. barfota Says:

  @Frida

  I vanlig ordning är du helt ute och cyklar Frida!
  Det är mer än bara fel att uttrycka sig så och det finns inga ”men” eller ursäkter för ett sådant uttalande.

  Sedan skriver Vansterwiki:
  ”Och dessa människor undrar varför svenska män söker sig till thailändskor och ryskor…”

  Vad skulle du välja Frida, att leva tillsammans med någon som bryr sig om dig eller någon som vill ta livet av dig?

  Till sist så lyckas du blanda begreppen rejält, glida över till kriminalitet, trafficking, kärlek, vilken nationalitet man väljer att gifta sig med och sist men inte minst så tycker du att om vi inte gör vad som faller dig i smaken så skall vi flytta härifrån.

  Du måste nog gå och ”ta ett pulver” och vila din röda hjärna en aning. Du är lika oförskämd och full av förutfattade meningar i dina uttalanden som de vi kritiserar här och som du håller med om är fel.

 11. Jens Says:

  Jag håller med Lasse. Jag hittade kärleken i ett land utanför Europa och där fick jag lov att vara mig själv. Jag fick lov att vara en man där och jag ångrar inte en sekund att jag är ihop med en från ett annat land. Feminismen i Sverige kan vara en stark bidragande orsak till att man inte vet hur man ska förhålla sig till svenska kvinnor. Dom vill ju ofta både ha kakan och äta den. Något man absolut inte ska acceptera som kille. Svenska killar fattar inte hur utnyttjade dom blir när dom står i baren och bjuder tjejer på drinkar. Svenska tjejer är väldigt medvetna om sin makt över killar och som högskolestudent ser jag på vädligt nära håll hur unga tjejer får bättre betyg från gubbsjuka lärare.

 12. Leif Says:

  ”Vi tar varenda en och skär kuken utav er
  och oroa er inte vi blir bara fler och fler.”

  Hur de ska kunna bli fler och fler efter denna operation övergår förstås mitt förstånd. Kloning och manlig foterfördrivning?

 13. Lövet Says:

  ”SSU-flickorna” tyckte det vara klokt att göra en variant på nynasizismens ”Vit makt – judeslakt”. Det visar väl var man hämtat sin idéologibas ifrån. Jag tror inte att ”olämpligt” riktigt fångar digniteten hos detta – de facto socialdemokratiska – utspel.

  Har nån för övrigt jämfört antisemiterna ”blood libel” (Ni vet ”Judar bakar osyrat bröd på småbarnsblod”) med Eva Lundgrens alster.

  Frida då: Ja hon säger att ”Män sysslar med trafficing” och att alla thailändskor ”tvingats hit av män”.

  Frida är förvisso ett troll, men hon är skrämmande representativ för feminizmen.

 14. Robin Says:

  Ni är för roliga och Pär är roligast, trots att han saknar all form av humor.

 15. Bishounen Says:

  Leif säger: ”Vi tar varenda en och skär kuken utav er
  och oroa er inte vi blir bara fler och fler.”

  Hur de ska kunna bli fler och fler efter denna operation övergår förstås mitt förstånd. Kloning och manlig foterfördrivning?”

  Och naturligtvis övergår det även deras förstånd – de är ju radikalfeminister.

 16. CCD Says:

  Hahaha =)

  Uttrycket ”mansslakt” var faktisk fräckt, intelligent och vågat. Ibland jubelidioterna.

  Hur sjuka är dessa primitiva kreatur på en skala, egentligen?

 17. Erik Says:

  Frida:

  ”Att några feminister säger sådana saker rättfärdigar inte att män våldtar thailändskor eller ryskor som är utsatta för trafficking, eller du menar kanske de som man tar med sig hit frivilligt ”av kärlek”?”

  Nu har du all blivit duktigt hjärntvättad av feminismen Frida om du på allvar menar hela Sveriges thailändska och ryska befolkning skall representeras av några få traffickingoffer. Du lär väl kunna använda hjärnan du också och fatta att det går ett stort antal normala människor på varje traffickingoffer? Eller har du sådana enorma fördomar om Thailand du på allvar menar alla eller de flesta medborgare som reser utomlands är en del av trafficking?

  Har du överhuvudtagt förstått vilket oviktigt litet land Sverige är? Man räknar med att 2 miljoner kvinnor i Thailand är prostituerade och då Sverige har 10 miljoner invånare låter det såklart som gigantiskt många. Men Thailand har över 60 miljoner innevånare! De flesta är givetvis varken horor eller slavar och det tycker man en utbildad svensk skall känna till.

  ”Plus de är ju inte många svenska kvinnor som tycker att män ska mördas(känner inte en enda) så varför skulle man söka sig till andra nationaliteter? Flytta härifrån då.”

  Av naturliga skäl så räcker det inte för en svensk kvinna att inte vilja mörda män för att vara bra flickvänsmaterial. Om det är vad en svensk kvinna har att komma med ”men du jag vill inte mörda män” ja då är det inte konstigt de utklassas av thailändska och ryska kvinnor för de har lite mer att erbjuda än att de inte vill döda män.

  Och beträffande ”flytta härifrån då” är det lustigt att veta vad som hade hänt om du hade sagt så till turkar, chilenare eller araber. Om du tycker det är ok att bemöta missnöje med ”passar inte galoscherna” så gå med i Bert Karlssons Nydemokrati.

 18. Jan Says:

  Egentligen är inte feminismen så stor som man kan tro. Inte i folks hjärtan iallafall. Det är en likriktad media som driver på frågan och eftersom Sverige är ett litet land så blir det att media fullkomligt styr politikerna.
  Journalisterna är bovarna till mansförtrycket. Jag uppmanar alla män att söka sig till andra länder där statsfeminismen inte kränker och spottar på männen. Det är bara att bege sig till Danmark och även Tyskland så finner ni att den manskränkande feminismen är betydligt mindre i sin omfattning. Ställ dig frågan ”Behöver jag Sverige?” Vill du att dina söner ska växa upp i ett land där dom ska skämmas direkt från födslen? Jag ser ingen som helst möjlighet att stoppa denna manskränkande statsfeminism, nu har ju till och med moderatmännen tystats ner. Dom fick 15 minuter på TV4 och sen tystades dom ju ner . Jag har inte sett så mycket mer av dom i TV efter detta. Rätta mig om jag har fel.

 19. barfota Says:

  @Jan

  Du skriver att moderatmännen fick 15 min i TV, i viket program och går detta att titta på på Internet?

 20. Robin Says:

  Bishounen:

  Man kan köpa sperma. Du kanske inte vet de?

 21. Robin Says:

  + att man kan frysa och samla sperma. Så jag tror nog man kan hinna fixa så pass mycket att radikalfeministerna överlever för många generationer framöver.

 22. Ulf Andersson Says:

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/04/22/forbjud-heterosexualitet-och-sparra-in-mannen/

 23. Som man sår får man skörda | Medborgarperspektiv Says:

  […] ROKS ordförande Ireen von Wachenfeldt som i TV uttrycket att ”män är djur”. SSU i Kronoberg manar till mansslakt. I Göteborg anordnas Heterohatets dag. Politiker och journalister på vänstersidan vräker […]

 24. Våldsamma kvinnor « Jan Millds blogg Says:

  […] Ur Genus-Nytt: […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: