Folkpartist kräver kvinno-P-platser i Sverige

by

Den folkpartistiska riksdagsledamoten Cecilia Wigström har krävt att särskilda parkeringsplatser för kvinnor ska inrättas i svenska parkeringshus.

”Det är ett sätt att öka kvinnors känsla av trygghet”, säger hon till Aftonbladet.

”Vi ska inte behöva ställa oss längst in och längst bort”, säger hon till Expressen.

”Politiker måste ta ett större ansvar för att förbättra tryggheten. Jag uppmanar därför Göteborgs kommun att inrätta särskilda lättillgängliga parkeringsplatser, kvinnoparkering, nära infarterna till parkeringshusen i Göteborg där endast kvinnor får parkera. […] Även om vi vet att de flesta överfall sker inom hemmets väggar vill vi inte ta den minsta risk.”, säger hon på Folkpartiets sajt.

Läs mer om Wigströms krav här, här, här, här. Läs det förra blogginlägget, med massor av exempel och bilder på kvinno-parkeringsplatser, här.

Kommentar: Räknar man våldbrott, totalt sett, är män mer drabbade än kvinnor. Förvisso sällan i form av våldtäkt, men istället i form av misshandel och mord. Så ifall det behövs kvinnoparkering för kvinnornas säkerhet behövs det kanske också mansparkering? Båda givetvis närmast hissen i P-huset. Undrar vilka som ska parkera på platserna långt bort… För övrigt kan man konstatera att inte alla kvinno-P-platser på det förra blogginläggets bilder är i P-hus, en del är i det fria. Hur argumenterar man för dem?

Tack för tipset i kommentaren, vmm!

Annonser

17 svar to “Folkpartist kräver kvinno-P-platser i Sverige”

 1. Tankar om parkering « Trollan's Tankar om stort och smått Says:

  […] USA, Kina och Tyskland. Något man kunde skratta åt. Så dök plötsligt nästa inlägg upp. En folkpartist krävde kvinnoparkering i Göteborgs kommun (2006 visserligen, så det verkade inte gått igenom). […]

 2. Ulf Andersson Says:

  Jag är tacksam för att hon inte ställer upp
  till omval 2010 (enl. Wikipedia-länken).

  Man får vara tacksam för det lilla…..

 3. Magnus, Genusmagazinet.se Says:

  Kan tycka att Folkpartiet har många värderingar som stämmer överens med mina egna. Men med kvinnor som Birgitta Ohlsson, Nyamko Sabuni och Cecilia Wigström blir det i det närmaste omöjligt att med gott samvete lägga en röst på Folkpartiet.

  Om Folkpartiet har visioner att få opinionssiffror som är större än Nils Karlsson Pyssling, tror jag att Folkpartiet måste försöka återskapa den profil som Folkpartiet en gång i tiden hade.

  Kanske är det bättre att Birgitta Ohlsson, Nyamko Sabuni, Cecilia Wigström med flera istället aktiverar sig i FI, än att försöka göra Folkpartiet till en kopia av det feministiska partiet?

 4. Joakim Steneberg Says:

  Och Cecilia Malmström. Rösta bort dem, skriv! Skrota illussioner om ”jämställdhet”! Sabuni ”kallar sig ej feminist”, till Ohlssons förargelse.

 5. Alexander Berg Says:

  Haha. Ja dumheterna har inga gränser.

  Varför gör man istället inget åt den rädslan som kvinnor känner? Varför förstärker man den bara genom att fortsätta demonisera män och offerstämpla kvinnor? Män löper större risk att bli överfallna men känner ändå inget behov av egna p-platser. Kanske det är den rädslan man ska jobba med, eller har man nåt att vinna på att kvinnor känner rädsla och upplever sig förtryckta av män? Nääää, inte kan det väl vara så?

  Jag såg att det handlade om 2006, men det kanske inte dröjer innan det kommer till Sverige trots allt med tanke på andra dumheter som pågår.

 6. Brynolf Says:

  Ämen vad fan…

 7. tomaskarls Says:

  Är det första April, eller?

 8. John Says:

  Feministäcklen har verkligen förruttnat och fördummat det nu ”liberala” FP inifrån.

  Ett enda lobotomerat feministäckel i organisationen är som att ha en evigt stinkande färsk hundskit på hallmattan.

 9. Parkering förbjuden för MÄN « GenusNytt Says:

  […] Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Två nya kritiska sajter om genus Folkpartist kräver kvinno-P-platser i Sverige […]

 10. Kenneth Says:

  Jag är liberal och har röstat på Folkpartiet i många riksdagsval, men det blir inte fler gånger så länge Birgitta Ohlsson & Co har framträdande positioner i partiet. Håller med Magnus om att de borde kandidera för FI eller V istället för att förstöra för Folkpartiet.

  Frågan är bara vad man ska rösta på i nästa val. KD ligger väl bäst till just nu om de bara vågar ta tydligt avstånd från genusstollerier, könskvotering och tokfeminism.

 11. Henrik Says:

  Rösta inte på dem Kenneth. KD åker ut och C med dem.

 12. PO Engström Says:

  Tja, varför inte. Särskilda p-platser till alla eftersatta grupper som arbetslösa ungdommar, invandrare, psykiskt störda – och om detta fortsätter även till politiker.

  Ja, visst, ja… Vi måste kräva särskilda p-platser även för oss män.

 13. Peter Says:

  Det här påminner lite om förra årets 1 april-skämt i DN där man beskrev att det SL skulle införa VIP-platser i tunnelbanan och bussarna. Min första tanke var naturligtvis ”Är de helt dumma i huvudet på SL?!” innan jag insåg vad det var frågan om.

  Men kvinnliga P-platser är på riktigt och inte därmed inte alls kul. Min första reaktion är dock densamma – Är kvinnan helt dum i huvudet?!

 14. Mohammed Tyson Says:

  Appropå Nyamko Sabuni, när diskrimineringslagen uppkom alternativt fräschades upp för 3 år sedan så frågade jag henne om den gällde ”män som blir diskriminerade i vårdnadstvister mm.” Hon svarade något i stil med ”intressanta frågor men det gäller ej dessa män”

  höll på att bli paff, det var nog det som gjorde mig till en antifeminist

 15. Orwell Says:

  *suck* Återigen! ÅTERIGEN diskuterar ni vilket riksdagsparti ni ska lägga er röst på. Snälla nån. KD? FP? Ja, herre…

 16. Grodan Boll Says:

  Om det nu ska plöjas ner miljoner för att få kvinner att ”känna” sig tryggare, varför inte lägga alltisammans på KBT ?
  Det verkar ju i alla fall fungera.

 17. Bröstens fel att kvinnor parkerar dåligt? « GenusNytt Says:

  […] har krävt särskilda parkeringsplatser för kvinnor i svenska parkeringshus. Läs mer om det här. Like this:GillaBli först att gilla denna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: