Parkering förbjuden för MÄN

by

De feministiska strömningarna i världen tar sig allt underligare uttryck. Bland annat blir det allt vanligare med något så konstigt som parkeringsplatser särskilt för kvinnor. Alltså P-förbud för män. Detta fenomen finns, efter vad jag har noterat, åtminstone i Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien, Holland, Kina och Sydkorea. Jag har samlat en bildkavalkad med en del kommentarer nedan. Säg gärna till om du hittar fler länder/bilder (jag finns på par@atomer.se).

Italien

”Frauen” betyder ”kvinnor” på tyska. I Tyskland finns kvinno-P-platser på många håll, dock inte på kommunal gatumark. I några av Tysklands delstater finns det regler som reglerar kvinno-P-platser i Garagenverordnung (garagelagen). Den tyska motsvarigheten till Diskrimineringsombudsmannen, Antidiskriminierungsstelle des Bundes, har prövat lagligheten i parkeringsplatser för kvinnor och kommit fram till att dessa är lagliga. De kan inte klassas som diskriminering av män. Orsak, enligt myndigheten: Kvinnor är oftare än män utsatta för ”brott mot det sexuella självbestämmandet”. Läs mer (på tyska) om saken här.

Dorint Hotel i Amsterdam

Många hotell har börjat erbjuda kvinno-P-platser som en särskild service för sina kvinnliga gäster. Ovan Dorint Hotel i Amsterdam.

Fuessen i Tyskland
Hamburg
Kina

Ovan: Ett shoppingcenter i Kina har byggt en parkeringsanläggning särskilt för kvinnor. Parkeringsplatserna är en meter bredare än normalt. Dessutom är det bättre belysning, bättre skyltar och bättre övervakning. Och särskilda parkeringsguider som ska hjälpa de ankommande kvinnorna. Dessutom pastellfärger. Läs mer här i Aftonbladet.

Sydkorea
Sydkorea

Bilden ovan är från staden Iksan i Sydkorea, som valts ut av landets Ministerium för familj och jämställdhet till att bli Koreas första kvinnovänliga stad (!). Man har inrättat särskilda kvinnoparkeringsplatser, till en början 25 till antalet men de ska bli 670. Dessa är 2,5 meter breda istället för de vanliga bredden, 2,3 meter. Läs mer här.

Sydkorea

Ovanstående bild är från Seul i Sydkorea, där 5000 kvinnoparkeringsplatser har inrättats.

Novotel Milton Keynes
Österrike

Rastplats i Österrike

Schweiz. Det står ”Utrymme reserverat för damer” på franska.

Furama RiverFront Hotel

Ovanstående bild kommer från Furama RiverFront Hotel, vet bara att det är någonstans i Asien (läs mer här). Hotellchefen säger att ”kvinnor förtjänar att bli pjåskade med [”pampered with”] och det här är ett sätt att göra det”.

Ett hotell i Sydkorea

Sydkorea

Österrike

Tyskland

Dorint Hotel i Amsterdam igen

Kommentar: Fenomenet med kvinno-parkeringsplatser är intressant. Är det ett utslag av påverkan från radikalfeminism eller ett utslag av medeltida ridderlighet mot kvinnor? En modern variant på att en man ska bära en kvinna över en vattenpöl? Kanske är det en blandning. I alla fall måste man konstatera att det inte går att kombinera det som normalt menas med jämställdhet i ett modernt samhälle med sådan här specialbehandling av kvinnor.Man kan inte både ha kakan kvar och äta upp den.
.
Uppdatering: En folkpartistisk riksdagsledamot kräver införande av kvinno-parkeringsplatser i Sverige – läs mer här.
Annons

136 svar to “Parkering förbjuden för MÄN”

 1. Jocke Says:

  Jag häpnar. Vart fan är vi påväg egentligen? Hur ska man tolka detta som man?

  Kommer ju osökt att tänka på skyltarna ”For Whites Only” som fanns i det rasistiska USA och i Sydafrika.

  Krävs det en manlig protest a la den som den svarta kvinnan Rosa Parks gjorde när hon 1955 satte sig på en plats enbart för vita i bussen?

  Ärligt talat så börjar detta med hur samhället särbehandlar kvinnor positivt, samtidigt som män svartmålas och skuldbeläggs, att skrämma mig på riktigt.

  Vad är skillnaden egentligen:

  http://images.google.se/images?hl=sv&source=hp&q=for+whites+only&oq=&um=1&ie=UTF-8&ei=r1N-S-6oFs6-_Qaf8_GSDw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCkQsAQwAw

 2. drakhanna Says:

  Men snälla Per. Det borde du väl ändå förstå. Vi kvinnor shoppar så mycket att det faktiskt blir jobbigt för våra små klena kroppar om vi måste bära kassarna längst bort på parkeringen.

  😀

 3. barfota Says:

  Väl lika bra vi slopar fyrvägs-korsningar också, det måste ju vara oerhört traumatiskt för en kvinna (som både vill ha kakan och äta den) att välja väg. Jag börjar så smått inse varför alla politiska partier är så breda och i stort sett ser likadana ut. Vill man ha väljare som inte kan skilja på höger eller vänster så måste man helt enkelt bredda sig. 🙂

 4. Lasse Says:

  Nu har det gått överstyr…det är en sak som är säker. Suck. Men motvinden är hård för dessa frågor.

 5. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2010/02/19/feminism-supreme-parkering-forbjuden-for-man/

  Under en facklig grundkurs i Polen 2001
  besökte jag koncentrationslägret Stutthof,
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Stutthof

  Där såg jag bland annat en skylt med nazi-propaganda:
  ”Hunden und Polen den zutritt verboten”
  (Tillträde förbjudet för hundar och polacker)

  Feminismens paralleller med mindre smickrande
  ideologier är påtaglig och mycket skrämmande.

  Uffe från PappaRättsGruppen

 6. Penumbra Says:

  Hehe, man vet inte om man ska skratt eller gråta. Jag kommer ihåg de svarta amerikanernas kamp för jämlikhet på 60-talet, då det var riktig illa i vissa amerikanska stater med separata skolor, separata toaletter, särskilda platser för svarta på bussar och restauranger. Nu har man vänt på steken och gjort i princip samma sak till något positivt. Det är så man tar sig för pannan…

 7. barfota Says:

  @Penumbra

  Var ser du det positiva?

 8. Lasse Says:

  Som jag tjatat om tidigare ”en auktoritär politisk ideologi” dv.s *feminismen tar sig allt mer öppet diskriminerade uttryck.

  Jag blir helt förvirrad, chockad och luttrad av det som pågår:

  – Nästan alla stora medier manipulerar sanningen, censurerar vilt. Ren och skära propagandakanaler i *fascistiska förtecken.
  – Partier utestängs från skolor, offentliga rum, medier osv. (SD)
  – Vår regering ljuger, manipulerar och fuskar. Man tillsätter ministerposter med personer som vill att vi skall ”avskaffa Sverige” (Birgitta Ohlson)

  Vet inte vad jag skall kalla det, men vi lever inte i en demokrati.

  Känns som ett gäng journalister styr hela Sverige genom sin makt och påverkan (hjärntvätt).

 9. Gabriella Says:

  Det som retar mig mest är att idiotier som detta används som argument mot att försöka få verklig jämställdhet.

  Fast jag kan tänka mig att det kan kännas tryggt att ta upp frågor som dessa när man vill prata om jämställda löner t ex. 😉

 10. barfota Says:

  @Lasse

  Så många gånger har jag föreslagit total bojkott av allt feministiskt, företag och politiska partier söm göder dem. Inte en enda gång har jag hört att någon ställer sig bakom mina förslag. Med andra ord männen har det exakt som de förtjänar. Vill männen ha förändringar så får de ta mig tusan göra något annat än gnälla och bli förskräckta över en självklar och tilltagande stadsfeminism.

  Nu är det hög tid! avskaffa feminism
  och lämna det superfeministiska EU kämpa för rättvisa åt alla.
  Värna om vår miljö Byt inte ut glödlampan till ett miljöfarligt alternativ!

 11. barfota Says:

  @Gabriella

  Skall vi ta upp frågan om inkvotering till skitjobben och männens prostata, männens kortare livslängd, allmän värnplikt för kvinnor, orättvisor i vårdnadstvister också eller skall vi bara diskutera hur orättvist det är med en nästan obefintlig löneskillnad?

 12. Ulf Andersson Says:

  @ barfota

  Rock on, dude!

  Uffe

 13. barfota Says:

  @Ulf Andersson

  Tack, Ja förutom du då 😀
  http://www.dads-r-us.se/

 14. Gabriella Says:

  @barfota Gabriella Det är inte en nästan obefintlig löneskillnad. Vi har ingen allmän värnplikt för män längre, varför skulle kvinnor ha det? Orättvisor i vårdnadstvister finns det många av. Kvinnor som förlorade vårdnaden för hon hade fel sorts kläder t ex. Orättvisor är ingen könsfråga utan kan förekomma inom alla grupper. Kortare livslängd är en fråga om hur man lever. Hur väl sköter du din kropp tex?

  Förklara vad du menar om inkvotering till skitjobben?

  Vadå om prostata förresten? Menar du blåbandetkampanjen? Puffa för den då om du tycker det är för mycket tjat om det rosa bandet. Den största delen av medicinsk forskning sker på män/manliga djur eftersom kvinnor/kvinnliga djur och dess cykler ses som en avvikelse. Jag kan t ex nämna strokeforskningen som nästan uteslutande sker på män.

 15. PabloHoney_4 Says:

  …..My God!…..

 16. Ingrid Says:

  Bedrövligt. Som Jocke säger tänker man på skyltarna med ”Whites only”. Hur absurt ska det behöva bli innan samhället reagerar? Måste pendeln svänga över helt och hållet igen innan förnuftet vaknar?

 17. barfota Says:

  @Gabriella

  Vila i frid. Feminismen är döende !

 18. Gabriella Says:

  Visserligen så är det dessvärre fortfarande kvinnorna som sköter det mesta av matinköpen, men då borde man försöka ändra på det istället för att cementera ett gammalt system med speciella parkeringsplatser.

  http://www.fastighets.se/home/fast2/tidn/home.nsf/unid/838E6011F68F4EE3C12572A50056203B

 19. Gabriella Says:

  @barfota skönt att inte behöva svara på några argument eller hur:) vad kallas sånt? manlig härskarteknik? 😛

 20. barfota Says:

  @Gabriella

  Ja… Allmän härskarteknik.
  Det är inte klädsamt att vara feminist det måste du förstå lilla vän.
  Kommer från samma teknik.

 21. Lasse Says:

  @Gabriella

  Dina åsikter är totalt verklighetsfrämmande.

  Du har en sådan nervärderande människosyn att det kryper kalla kårar längs ryggraden.

  Sist men inte minst kom inte dragandes men den gamla myten att tjejer tjänar mindre än män med samma position och yrke. Den funkar inte längre.

  Eller med andra ord dina åsikter saknar trovärdighet fullständigt. Så gå och dra något gammalt över dig.

 22. Gabriella Says:

  @barfota jag är inte feminist lilla vän:) jag tror på jämställdhet. Och jag lekte bara lite med uttrycket (härskarteknik men med ett annat attribut) eftersom uttrycket är ganska så populärt i dina kretsar raring

  du har fortfarande några frågor som du valde att inte svara på förresten, men det kanske känns bättre så 🙂

 23. Willow Says:

  Bedrövligt, men det kanske finns en baktanke… ha,ha


  http://www.hiltonreunion.net/images/driver8.bmp

 24. Gabriella Says:

  @Lasse jag har inte en nedvärderande människosyn, vad bygger du det på?

  alla tabeller visar en skillnad i löner mellan könen, läs på Statistiska Centralbyrån, men det kanske känns bättre att inte göra det

  dra något gammalt över mig? är det att öppna för debatt? vem är det nu som saknar trovärdighet?

 25. Den sötaste Says:

  Speciella parkeringsplatser för kärringar/handikappade är faktiskt inte helt fel, eftersom tjejjer kör bättre än höns.

 26. barfota Says:

  @Gabriella

  du har fortfarande några frågor som du valde att inte svara på förresten, men det kanske känns bättre så

  Ja lilla gumman det märks tydligt att du inte är feminist men du måste förstå att jag redan i min barndom fick lära mig att en idiot ställer fler frågor än 10 lärda kan svara på så därför känns det meningslöst, men var inte rädd eller orolig, du kommer att kunna förstå orättvisorna du också! 😀

 27. barfota Says:

  @Lasse

  Var försiktig med att be en tjej att ”dra nåt gammalt över sig”. Sist jag gjorde det så svarade hon. Ja, kom då! 😀

 28. Lasse Says:

  @Gabriella

  Din åsikt i allmän värnplikt där du skrev….

  ”varför skulle kvinnor ha det” ser du inte själv hur nervärderande du är mot en viss ras, hudfärg eller i det här fallet ”KÖN”. Bara för att man har en snopp mellan benen skall man riskera sitt liv i krig ?!

  Om du tar dig tid att läsa undersökningarna från Statistiska Centralbyrån och hur dem är uppbyggda kommer du inse att den inte tar hänsyn till position eller yrke.

  Blir så trött på alla radikalfeminister som kommer dragandes med sina enkäter precis som dem skulle vara någon sanning eller säkerställt statistiskt underlag. I en enkät kan man ställa ledande frågor dvs. man kan utan större problem få önskat resultat.

  Ganska kul att läsa i den förresten:

  ”De flesta paren svarar ja på frågan om de tycker hemmasituationen är jämställd. Men tittar man på hur de delar upp sysslorna i hemmet är det bara i en tredjedel av paren som männen gör lika mycket som kvinnorna.”

  Med största sannolikhet har dem utelämnat sysslor som att bygga bastu, klippa gräset, laga bilen osv. Återigen uppkommer här samma situtation som med pappa och mammadagar. Det svenska folket är nöjda med sin jämställdhet men inte ”tokfeminsterna” dem skall styra och bestämma över oss vanliga medborgare.

  Gabriella ”raring” du utövar mästerligt dina härskartekniker och förtjänar ingenting annat än att bli bemött på samma sätt.

  Eftersom du saknar trovärdighet i den här debatten tycker jag verkligen du ska dra något gammalt över dig. Hur mår du egentligen ?

 29. Sofia Says:

  På tal om att parkera:

  http://www.idiot.se/2009/02/24/parkera-bilen/

 30. Harald Says:

  Min första tanke var att detta var resultatet av den photoshop-tävling som arrangerades av Genusnytt för en tid sedan, för ingen kan väl vara så korkad så man skapar speciella parkeringar för kvinnor?! Men med tanke på dagens sammhällsklimat så är det kanske ändå inte en omöjlighet.

  Detta inlägg gav upphov till en massa frågor, om någon har förslag på svar så posta gärna dom (helst utan sarkasm/ironi, även om det ligger väääldigt nära till hands i detta fall).

  Kvinnor skall prioriteras för att de spenderar mera pengar i den butik där kvinnoparkeringarna förekommer? Kvinnorna handlar mer och är generellt sett aningens svagare än män och behöver därför ha kortara avstånd till sina bilar när de ska bära ut varorna? Kvinnoparkeringsplatser är något större än vanliga platser vilket gör det lättare att (a) lasta in varorna, (b) parkera (c) lasta on barnen som oftare (??) åker med sin mamma.

  Dessutom, Vad är det som avgör om en person får parkera på en sådan plats? Räcker det att föraren är kvinna, eller måste samtliga medresenärer också vara kvinnor? Vad händer om en man kör en bil med 3 kvinnor i (majoriteten av resenärerna är kvinnor, men (tyvärr) är föraren man vilket innebär att dom inte får nyttja kvinnoparkeringen)?
  Kan parkeringsbolager bötfälla en man som parkera på en kvinno-plats?

  /Harald – förvirrad

 31. AV Says:

  Visst leder detta tankarna till whites only. Kanske är det en Roland Parks som behövs här. När Rosa trotsade förbudet var förbudet helt legitimt enligt lagen, precis som detta tydligen är lagligt.

  Det lite roliga är att kvinnor tydligen behöver bredare parkeringsplatser, trots att de oftare är mindre än karlar. Bygger det på den gamla fördomen att kvinnor inte kan köra bil? Eller att kvinnor oftare har barn med i bilen? Men vad gör isf den man som har med barnen? I Sverige finns det ibland familjeparkeringar och där är vi pappor som tur är välkomna.

  @Gabrielle Ja kvinnor tjänar i genomsnitt mindre än män, men det beror på yrkesval, arbetstid, år i tjänst etc. När hänsyn togs till dessa faktorer var det knappa två procent kvar som inte kunde förklaras.

 32. Erik Says:

  Ok så få se nu om jag förstår det här, ni damer får gärna rätta mig

  Att SÄGA att kvinnor är mycket sämre än män på att köra bil är sexistiskt så det får man inte göra

  Men att bygga parkeringsrutor för kvinnor som UTGÅR från att kvinnor är mycket uslare bilförare det är inga problem?

  Varför får man inte säga att kvinnor kör dåligare än män när man får bygga parkeringshus som helt uppenbart utgår från att det påståendet är sant?

  Ridderlighet eller jämställdhet – hur vore det om damerna bestämde sig?

 33. seww Says:

  Jag har faktiskt väntat på något liknande som detta.
  Kvinnor kan ju inte, som vi män vet, köra bil överhuvudtaget, så jag har inget emot att de får egna vägar också.
  Kanske egna parkeringar är ett steg i rätt riktning eftersom de inte ens kan parkera i en 2,3 meters ruta…

  Men att inte kvinnorna själva protesterar. Menar, får de dessa platser för att de inte kan parkera eller för att man vill vara snäll med kvinnor?

  Nåja, man fick i alla fall klart för sig att kvinnor i andra länder accepterar att de är sämre bilförare än män.

 34. Lasse Says:

  Ni har väl inte missat senaste ICA reklamen när tjejen skall köra truck *skratt*……….. sen är det väl ingen hemlighet att man lagat och fixat ett antal sönderskrapade/körda skärmar och fälgar efter sin käresta. Men vad gör det 🙂

 35. Jack Says:

  Gabriella,
  Ang löneskillnader. Redan på 70-talet hade vi den löneskillnad som scb redovisar, 1.4%.

  Efter 30 år har man äntligen lyckats få feminister att halvera lögnen om lönediskrimineringen. att 80% av lönen har äntligen erkänts vara 99% av lönen på samma arbete.

  Man har gjort en kompensation av olikheter mellan arbeten. och de 20%:en försvann ner till 1%!

  Tänk vad som skulle hända om statistiken för nästa steg fick erkännaden om 30 år till, att se för skillnaderna i arbetsuppgifter inom arbeten. Det kan röra sig om att manliga läraren oftare får ta den stökigaste skolklassen t ex. Eller att den manliga polisen är den som får ta riskerna.

  Faktumet att vi gör olika saker vid samma anställning. Den statistiken finns redan till viss del och den visar på att kvinnor tjänar mer för samma arbete. Så hade det kanske inte varit om inte feminister redan ljugit om lönediskriminering i 30 år.

 36. Joakim Steneberg Says:

  Hade man skapat speciella parkeringsplatser för feminister så vore det begripligt. skulle aldig falla mig in att bli ”jämställd” så länge som sådana lögnhalsar ställer villkoren! Med hjälp av ryggradslösa manliga politiker.

 37. parstrom Says:

  Fenomenet med kvinno-parkeringsplatser är intressant. Är det ett utslag av påverkan från radikalfeminism eller ett utslag av medeltida ridderlighet mot kvinnor? En modern variant på att en man ska bära en kvinna över en vattenpöl? Kanske är det en blandning. I alla fall måste man konstatera att det inte går att kombinera det som normalt menas med jämställdhet i ett modernt samhälle med sådan här specialbehandling av kvinnor.Man kan inte både ha kakan kvar och äta upp den.

 38. Ulf Andersson Says:

  Vänner!

  Så här svarade herr Peter Eisner, ordförande i Manspartiet i Tyskland,
  http://www.maennerpartei.eu/

  []
  ”Das Problem hier in Deutschland, bzgl. Feminismus geht sogar so weit, dass man ”Frauenparkplätze” sogar noch vor den Behindertenparkplätze ausgibt. Das heisst, dass Behinderte od. Eltern mit Kindern sogar weiter laufen müssen als Frauen.

  Ich denke mal diese Rosienenpickerei gibts bei Euch in Schweden gottseidank nicht.”

  []

  Med vänliga hälsningar
  Uffe från PappaRättsGruppen

  PS. Den som inte kan tyska, använder Google Tranlslate/
  Google Översätt eller LEO Deutsch-Englisches Wörterbuch

 39. Den fattiga oljeshejken Says:

  Alltså jag förstår verkligen inte…. Vi lever i en värld där man kan uppfinna extremt komplicerade saker såsom datorer, bilar, osv. Men att tänka logiskt angående jämstäldigheten är då fan omöjligt…

 40. vmm Says:

  Jag minns att för några år sedan så pratades det i Sverige om att svenska parkeringshus skulle ”kvinnoanpassas” (minns just nu inte ordet som användes). Det handlade om att parkeringshus skulle göras ljusare och säkrare för kvinnornas skull. Jag tror att även män skulle få parkera där. Men männen skulle såklart vara medvetna om att parkeringshuset inte gjorts bättre och säkrare för deras skull. Förbättringen för deras del var alltså helt oavsiktlig och bara en bieffekt av att parkeringshuset förbättrats för kvinnor.

 41. Mikael Says:

  Furama RiverFront Hotel’s parkering ser ju av allt att döma ut vara avsedd för Real Dolls.

 42. Jocke Says:

  Ibland tycker jag att vi män får skylla oss själva. Precis som Pär antyder ovan så lider alldeles för många av oss av riddarkomplexet. Vi sänker oss själva, daltar och curlar med kvinnor helt i onödan. Många av de beslut som tagits som går ut på att positivt särbehandla kvinnor är tagna av män. Man kan ganska ofta se detta beteende i sin vardag om man tänker på det.

  Vi män är också fullständigt usla på att göra våra röster hörda. Något som gjort att feministerna har fått formuleringsprivilegiet kring allt som har med det manliga att göra. Därför kan man höra det ena helt huvudlösa och otroliga påståendet om män efter det andra upprepas gång, på gång, på gång i media. Ingen man protesterar och säger ifrån hur urbota korkat, infantilt och verklighetsfrånvänt det är. Ingen utom möjligtvis Pär Ström.

 43. Tjejen Says:

  Anledningen till att tjejparkeringarna finns är ofta att det helt enkelt är mindre säkert för en kvinna att gå tvärs genom ett tomt parkeringshus (kvinnoplatserna är ofta precis bredvid hissen) än för en man.

  Även bortsett från de rent fysiska skillnaderna (män är trots allt ofta starkare än kvinnor) så hämmar kvinnors kläder ofta deras rörelseförmåga (att fly i högklackat och snäv kjol som är standard kontorsklädsel i många längder är inte alls lätt). Det är därtil betydligt vanligare att en kvinna utsätts för våldtäktsförsök än att en man gör det (ojämlikt? Ja..)

  Platserna borde inte finnas, helt enkelt för att kvinnor inte borde behöva vara räddare än männen är. Tyvärr visar verkligheten på något annat.

 44. XX Says:

  Seww:

  Vadå män vet att kvinnor inte kan köra bil. Kvinnor vet också att kvinnor inte kan köra bil, det är därför det är så många kvinnor som har bilkörnings-fobi.

  Själv har jag fickparkerings-fobi. Det är en allvarlig sjukdom ska du veta 🙂 inte att leka med

 45. Tjejen Says:

  Jag häpnar när jag läser kommentarerna. För det första är ni jättesnabba att bunta ihop alla kvinnor i en grupp, vilket inte alls stämmer. För det andra verkar flera av er på allvar tro att det är för att tjejerna KÖR dåligt som de behöver egna parkeringsplatser? För det tredje tittar ni på bilder från en mängd olika kulturer där skälet till platserna garanterat varierar!

  Personligen tycker jag det är jättelätt: Som tjej undviker jag att parkera i ett parkeringshus om jag vet att det kommer vara ödsligt när jag skall hämta bilen. Då ställer jag mig hellre på gatan = förlorade pengar för parkeringshuset. Genom platserna närmare dörren kommer parkeringshuset både att locka kvinnor och män (det är få män som tänker på säkerheten på samma sätt som kvinnor).

  Platserna är inte mer diskriminering än att ha familjeparkeringsplatser på IKEA. Och samma sak där – har jag barn väljer jag naturligtvis den parkering som passar bäst ur det perspektivet.

 46. Tjejen Says:

  Re: XX

  Jag är tjej och grym på att fickparkera. Kan vi då konstatera att bara kan köra bil och bara kvinnor kan fickparkera. 😉

  Eller kan det vara individuellt? Helt baserat på förväntningar och kunskaper?

 47. Gäddan Says:

  Det är inte helt lätt att avgöra, men nog verkar det som om de flesta parkeringsplatserna på bilderna är upprättade på privat mark. Det är en helt annan sak än offentliga parkeringsplatser. En privat firma får naturligtvis avdela parkeringsplatser precis som de vill – för kvinnor, handikappade, chefer, hinduer, dvärgar, indianer, cyklar, helikoptrar osv – eller välja att inte ha några parkeringsplatser alls. Kunderna avgör ju sedan om konceptet blir framgångsrikt.

 48. XX Says:

  Jocke skrev:

  ”Vi män är också fullständigt usla på att göra våra röster hörda. Något som gjort att feministerna har fått formuleringsprivilegiet kring allt som har med det manliga att göra. Därför kan man höra det ena helt huvudlösa och otroliga påståendet om män efter det andra upprepas gång, på gång, på gång i media. Ingen man protesterar och säger ifrån hur urbota korkat, infantilt och verklighetsfrånvänt det är. Ingen utom möjligtvis Pär Ström.”

  WORD!

 49. XX Says:

  @Tjejen

  Näe min avsikt var att generalisera, visserligen endast utifrån mina egna personliga erfarenheter och det är självklart vanskligt att göra så. Men visst känner jag kvinnor som är grymma på att köra bil. Kommentaren var nog inte så allvarligt menad, jag utgick ifrån att folk som läser är för smarta för att ta sådant på allvar.

 50. Jack Says:

  Tjejen,
  ”helt enkelt” är det inte. Forskning har visat att den som blir överbeskyddad blir räddare än den som inte ständigt begränsas och blir tillsagd att den är utsatt för risk.

  Rädslan ökar alltså ju mer vi specialbehandlar kvinnor. Kanske inte i parkeringen, men då blir det nästa gång när kvinnan som aldrig behövt gå genom en parkering, som fått höra att hon kan bli överfallen överallt, ska gå genom skogen. eller genom tunneln eller parken, eller korridoren..eller osv osv osv. Det tar aldrig stopp.

  Det viktiga är att rädslan är det största problemet som får tjejer att klaga ,inte överfallen, eller begäret att gå kortare och diskriminera män, det är ju män som överfalles generellt! Det vore rimligare med specialbehandling av män i nuläget, utifrån verklighten vad gäller överfall och utifrån att män inte riskerar överbeskydd.

  Sluta demonisera män och börja ge skyddsåtgärder till män, så kommer kvinnor bli mindre rädda. Problemet löst. Plus att antalet överfall minskar mer om män skyddas. Ett helt annat problem alltså som löses på köpet.

 51. AV Says:

  Tjejen: Hur vet du att det är farligare för kvinnor att röra sig just i ett parkeringshus? Statistik? Undersökningar? Av de som oprovocerat angrips av okända utomhus är en majoritet män! Visst är våldtäktsrisken större för tjejer, men den är försvinnande liten jämfört med rån och andra överfall.

  Det handlar kanske om att kvinnor KÄNNER sig osäkrare och för att locka kvinnor till sitt varuhus gör man en sådana platser. Känsla och faktisk risk är inte alltid det samma. Av någon anledning är de som känner sig tryggast på stan en fredagkväll män mellan 18 och 25, trots att de är absolut högriskgrupp att råka ut för överfall. De som har minst risk (damer 60+) är de som aldrig skulle våga gå ut.

  Reellt borde unga män hålla sig hemma och kvinnor göra stan på helgerna.

 52. XX Says:

  @Tjejen

  Glömde skriva: Att jag hävdar att kvinnor generellt är sämre än män på att köra bil utesluter självklart inte att det är kunskapsbaserat eller till och med att förväntningar kan spela in. Jag har inte ens försökt förklara varför skillnaden finns.

  Män kanske helt enkelt kör bil oftare, och kanske tycker att det är viktigt inte bara säkerhetsmässig utan också uppfattar det som en symbol för manlighet att kunna köra bil bra. who knows.

 53. Joakim Steneberg Says:

  Parstrom. Jag tror man kan se både och, det är så här debatten fungerar, en del är inte nytt. Feminismen lutar sig mot gamla könsroller, när det passar, och klarar sig definitivt inte utan fjäskiga män, som behöver kvinnlig makt. Feminissar, opportuna medlöpare, moderna ”solochvårare” som Kapten Klänning. Dem måste vi trycka åt! Så här beskriver jag det manliga fjäskfenomenet i ”Våra svenska feminismer”:

  Feminissen (Feminisse contramasculine)
  ”Manlig feminism”. En könsdebattens tulipanaros, en genusmanipulerad korsning mellan forna tiders gentlemän och toffelhjältar. Feminissen negligerar eller är okunnig om sitt eget köns dilemma, sina utsatta bröders problem och sina förfäders oftast ärliga uppsåt och arbete. Dras med en besvärande fjäskläggning. Extremformen söker trygghet i matriarkatdillerier.

 54. Lasse Says:

  @Tjejen

  Nu kommer den här kvinnliga ”offermentaliten” fram igen. Enligt samtliga undersökningar jag läst från BRÅ löper man betydligt större risk att bli misshandlad och överfallen som kille.

  Varför skulle man då särbehandla kvinnor ? när jag som kille utsätter mig för en betydligt större risk om jag går ensam.

  Överfall i vilken grad dem än är skall självklart tas på högsta allvar, men man kan ju inte bara titta till kvinnors utsatthet. Alla förebyggande återgärder skall självklart gälla båda könen…..i ett jämlikt samhälle.

  Tyvärr är ju inte feminism och jämställdhet samma sak, som vi om och om igen kan konstatera.

 55. Jack Says:

  Jag vill varna för att i kampen för mäns rättigheter fastna i diskussioner om vilket kön som är bäst, speciellt vad gäller att köra bil. Det har inte med saken att göra och är slöseri med tid. Det kan vara kul, men kommer till ett pris i tid och dignitet på bekostnad av viktigare frågor. Att få lika bra parkeringsplatser som kvinnor är en rättighetsfråga.

 56. XX Says:

  @ Jack, 14.42

  Jättebra kommentar.

  Man vill ju ofta öka belysningen för kvinnors skull. Jag har alltid undrat vad syftet är med det? Man lär ju inte bli mindre överfallen, snarare tvärtom om något, om det är belyst så får ju den överfallaren mer information om den som ska överfallas.

 57. vmm Says:

  Artikel i ämnet:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article459181.ab

  Cecilia Wigström, riksdagsledamot för FP, kräver kvinnoplatser.

 58. XX Says:

  Jo, Jack, jag vet. Jag fick dåligt samvete redan innan din kommentar. Hade väl inget intelligentare att komma med.

 59. Ulf Andersson Says:

  På tal om att plocka russinen ur kakan, som ordföranden i
  tyska Manspartiet hade hoppats på inte förekom här i Sverige
  (Ha översseende: min tyska är inte den bästa)

  ”Rosienenpickerei in Schweden
  Auf dem Arabyschule in der Stadt Växjö (20 Km Nord von mir),
  hat den Jungs besssere Fachnoten als die Mädels bekommen.
  Die Schuldirektorin kriegt jetzt 8 000 Euro für
  Gleichberechtigungsarbeit. In die meisten Schulen in Schweden
  bekommt die Mädels bessere Fachnoten als die Jungs –
  aber dann redet man nicht über Gleichberechtigungsarbeit.

  Der Feminismus ist sehr stark in Schweden.
  Seit den 22. Oktober 2009 können Schwule und Lesben
  sich in den Schwedischen Staatskirche (Protestantisch) heiraten.
  Deswegen bin ich aus dem Kirche aufgetreten.

  Viele Grüsse aus Schweden von

  Ulf Andersson
  Gründer/Sprecher für PappaRättsGruppen,
  Der Vater Gerechts Gruppe in Schweden”

 60. bitchtrollet Says:

  Ja är det så att det inte finns jämställdhet på andra sätt, så kan man ju alltid försöka att dölja det med parkeringsplatser för kvinnor.
  /Bitchtrollet

 61. AV Says:

  @vvm: Det roliga är att Cecilia Wigström vill ha kvinno-p-platser för att kvinnor känner sig otrygga. Inte för att det faktiskt är farligt för dem. Om vi skall ta hänsyn till alla folks mer eller mindre grundade rädslor har vi att göra.

  Parkeringsplatser längst ut för agorafobiker, extra breda för klaustrofobiker, extra upplysta för mörkrädda, i glada färger för depressiva, på bottenvåningen för höjdrädda, på taket för de som är rädda att huset skall ramla in etc etc

  Hur vanligt är det egentligen med överfall i p-hus? Är inte de tv-övervakade numera?

  Vi kan ju dra det till andra ställen som kvinnor känner sig rädda eller obekväma. Kvinnoparker, kvinnorestauranger, kvinnogym (oj fanns redan), kvinnogator, kvinnotaxibilar med kvinnliga chaufförer, kvinnosimhallar (finns nästan)…

  Whites only-systemet byggde också på en ganska ogrundad rädsla och fördomar.

 62. Erik Says:

  Tjejen:

  ”Anledningen till att tjejparkeringarna finns är ofta att det helt enkelt är mindre säkert för en kvinna att gå tvärs genom ett tomt parkeringshus (kvinnoplatserna är ofta precis bredvid hissen) än för en man.”

  Och det påståendet baserar du på vad Tjejen? Först och främst så är det mycket farligare att vara man än kvinna utomhus. Våldsamma överfall är helt enkelt något som män är överlägset oftare offer för. SÅ varför är det kvinnorna som behöver skydd när det är männen som råkar illa ut?

  ”Även bortsett från de rent fysiska skillnaderna (män är trots allt ofta starkare än kvinnor)”

  Då ingen kan garantera att den man som ger sig på en annan man inte är starkare är det där argumentet snömos.

  ”så hämmar kvinnors kläder ofta deras rörelseförmåga (att fly i högklackat och snäv kjol som är standard kontorsklädsel i många längder är inte alls lätt).”

  Bevisligen är det män som oftast har behov att fly. Varför är det kvinnor vi pratar om när statistiken år efter år visar hur män blir överfallna, misshandlade och mördade mest?

  ”Det är därtil betydligt vanligare att en kvinna utsätts för våldtäktsförsök än att en man gör det (ojämlikt? Ja..)”

  Det är inte mer farligt att våldtas än att grovt misshandlas och mördas. Män som blivit överfallna och misshandlade utomhus har precis lika stora problem som våldtagna kvinnor. Inte sällan värre. Män leder inte bara våldsofferligan i verkligheten utan även självmordsligan.

  Alla de där kvinnorna som hellre dör än lever våldtagna är en radikalfeministisk fantasi. Det är ingen tillfällighet att den senaste boken på ämnet skrevs av en kvinna (Kielos) som inte ens blivit våldtagen utan fantiserade hur hon trodde det var. Hon sågades i sin tur av fler kvinnor som faktiskt BLIVIT våldtagna, bla Ann Heberlein.

  ”Platserna borde inte finnas, helt enkelt för att kvinnor inte borde behöva vara räddare än männen är. Tyvärr visar verkligheten på något annat.”

  Det där sista är en ren lögn, verkligheten visar det är helt absurt att kvinnorna är så rädda utomhus när överallt det är killarna som råkar mest illa ut.

  ”Det är nämligen 60 procent av tonårsflickorna som uppger att de är rädda för att bli misshandlade, medan ”bara” 27 procent av pojkarna svarar samma sak. Med andra ord går en majoritet av tjejerna omkring och är rädda för något som troligen inte kommer att inträffa. Killarna är inte alls lika rädda, trots att fler pojkar än flickor faktiskt kommer att råka ut för något. Och killarna gör helt rätt. Att gå omkring och vara rädd gör inte ditt liv bättre.”

  http://www.sylvia.se/content/column.asp?itemid=1187

 63. Access Says:

  Angående vmm’s länk till artikeln om FP-kvinnan som vill ha parkeringsplatser för kvinnor …

  Kanske det är nåt för Genusnytt att göra en undersökning om vilka borgerliga riksdagskandidater som man kan tänkas personvalsrösta på om man vill undvika att rösta in feminister i kommande val? Vilka man bör stryka respektive kryssa?

 64. Gabriella Says:

  @barfota dina svar är tykna. Vad bygger du på att jag inte skulle förstå vad du säger bara för att jag inte håller med? Är du rädd för att debattera med mig?

  @Lasse du missuppfattade mig. Jag anser inte att det ska vara någon skillnad mellan män och kvinnor när det gäller värnplikten. Min fråga var att varför skulle kvinnor bli föremål för allmän värnplikt när den inte finns för män längre?

  Till alla som debatterar här: Den debattstill jag ser i den här kommentarstråden är samma som man hittar hos andra ensida trosföreställningar (i det här fallet anti-feminism). Diskussionen är stöpt i samma form som på andra ställen.

  Trycker ner alla med motsatt åsikt: När jag säger att det är fånigt med tjejparkeringsplatser och att andra frågor är viktigare får jag nedlåtande kommentarer (lilla vän t ex), jag blir placerat i ett fack (feminst).

  ”Gänget klappas i ryggen”: Rock on, dude!

  Kasta ur sig anklagelser men är sen inte beredd att svara på det. Barfota är en ypperlig representant här.

  När jag för ett tag sen argumenterade med en feminist beträffande burkan. Jag ansåg att det var kvinnoförtryck hon inte. Då kallades jag islamofob. Då att stämpla folk förekommer inom alla grupper.

  Försök lyssna på varandra istället för att placera in folk i fack. Ni kan bli förvånade. Den som du tror är helt emot allt du står för kanske inte alls är det. Eller så kanske du omprövar det du står för. Om du inte omprövar så kan du få folk med dig. Den du kastar skit på kommer du aldrig att få över på din sida. Om du aldrig testar dina åsikter mot någon annan blir det du tror på stagnerat.

  Mina statistikkunskaper säger att de undersökningar om löneskillnader visar att det förekommer löneskillnader t ex. Fast vem vet. Det kan vara så att mina statistikkunskaper inte räcker till för att bedöma det. Eller så finns inte tillräckligt med uppgifter på SCB att bedöma det.

  Det visar inte att något alls om min människosyn och gör inte att jag inte är beredd att prata om orättvisor. Men som sagt att bli kallad för ”lilla vän”, ”idiot” eller ”radikalfeminist” är inte en bra början på dialog.

 65. Peter Says:

  Jag säger ”Kör på” 🙂 Ju mer som ”läggs” till ett köns fördel gör att jämlikhet aldrig kommer att uppnås. Om nu män inte får ha det eller göra det, så skall det vara samma åt andra hållet. Om kvinnor får något för att män har fått något tidigare eller något annat i dagsläget så matar man bara ojämlikheten och det kommer aldrig ta slut. Jag säger ”jämnställdhet i allt” och låt individen själv ta hand om individen. Favoritämnet är ju lönen. Om varje individ får deala fram sin egen lön och män fortfarande får högre lön är det bara för kvinnor att gå på kurs och bli bättre..

  Jag vet själv en klassiker på anställningsintervjuer.
  Frågan: Vi behöver någon som kan detta. Kan du detta ?
  Kvinnan: Nej, men jag lär mig snabbt.
  Mannen: Ja, det är inga problem (f-n nu måste jag hem o lära mig det)

  Nä, jämlikhet åt alla på papper men individen kommer alltid spela roll. Träna, träna, träna.. 🙂

  Får män inte ha mansklubb skall heller inte kvinnor få ha kvinnoklubb. Svart-vitt, hårt draget.. vill vi ha så ? Förbud, ”diktatur” ?.. tufft blir det.. nöten kan nog inte knäckas officiellt men jag har min lösning 🙂

 66. Ulf Andersson Says:

  @ Gabriella

  Pappornas närvaro i barnens liv är viktigare
  än fjuttiga löneskillnader.

  Därför tycker jag att ”barfota” rockar
  och att ”barfota” ska fortsätta med det.

  Något som är otydligt?

  Uffe från PappaRättsGruppen

 67. Gabriella Says:

  @Ulf Hejdu, ja pappornas närvaro i barnens liv är jätteviktigt
  Blev du förvånad att jag höll med?

  Tog bara ditt uttalande som ett exempel på gruppdynamiken här.

  Och jag håller med dig, det finns en massa saker som är viktigare än just löneskillnaderna, men jag tog det bara som ett exempel.

 68. Jocke Says:

  @Gabriella:

  Jämo har också gjort en studie om de såkallade könsbundna löneskillnaderna mellan män och kvinnor på 750 000 anställda i Sverige. Resultatet: Det finns i praktiken inga oförklarliga löneskillnader mellan män och kvinnor och de som finns beror främst på att kvinnor FRIVILLIGT VÄLJER att gå ner i arbetstid och därmed FRIVILLIGT PRIORITERAR lägre lön för att få MER LEDIG TID.

  Andra studier har också visat att män jobbar fler timmar om året jämfört med kvinnor. Något som rimligen borde kunna förklara att män tjänar något mer än kvinnor generellt sett.

  Men ska vi män då skuldbeläggas för det? Är det rättvist?

 69. vmm Says:

  Access: ”Vilka man bör stryka respektive kryssa?”

  Vill bara påpeka att det inte går att stryka kandidater längre. Tyvärr. Men stryk inte för då riskerar valsedeln att bli ogiltig. Vill man ha bort någon, så att säga, från en valsedel så är det enda sättet att kryssa någon som står efter personen på listan och hoppas att den kommer in och petar ner den man inte gillar.

 70. Ulf Andersson Says:

  En plats för oss som är kritiska
  mot feminismen och dess verkningar.
  Gruppdynamik?

  Jag har Aspergers Syndrom, så jag har nog missat
  ”gruppdynamiken”. 😉

  Om jag är förvånad över att du höll med?
  Not really. Jag har till och med fått
  uttalade feminister att hålla med mig i frågan om
  barnens rätt till båda sina föräldrar och om
  vikten av pappans närvaro i barnets/barnens liv.
  Däremot har feministerna och jag inte
  samma syn på deras skadliga ideologi, feminismen,
  och feminismens inverkan på att plocka bort
  den sluga men lismande barnapappan ur barnens liv.

  Uffe

 71. Gabriella Says:

  @Jocke

  Jag har inte skuldbelagt någon. Placera inte in mig i ett fack.

  Jag har läst undersökningar beträffande skillnader i timpeng och inte skillnader i arbetstid.

  Ja det är fler män som arbetar fler timmar. Det är inte bra för familjerna. Skulle själv önska att både arbetstid och timpeng fördelades mer jämt. Pappor kunde gott vara mer med i barnens liv. En överarbetad pappa (eller mamma) är ingen bra förälder.

  Så som jag nämde till Ulf. En diskussion om arbetstiden kunde var nog så intressant om inte mer intressant än själva lönenivån.

 72. Gabriella Says:

  @Ulf Jag är ingen feminist, så jag kan inte uttala mig om hur de är, men jag misstänker att den måttstock du dömer dem efter är ganska så snäv. Jag tror nog inte att de flesta feminister ser pappan slug och lismande.

  Jag har diskuterat i flera olika grupper och diskussionen är likartad bara åsikterna skiftar. Det var det jag menade med gruppdynamik. Man kan säga en mening och redan efter den ”vet” alla var man står i alla frågor.

  Känns lite roligt att man inom grupper som denna bli förklarad som extremfemist och inom feministkretsar är man islamofob.

 73. Ulf Andersson Says:

  @ Gabriella

  Jag är inte kriminell och har inte gjort
  mig skyldig till någon brottslig handling.
  Feministerna på socialtjänsten och tingsrätten
  dömde bort mig ur min dotters liv.

  Att papporna gott kan stanna hemma mer?
  Håller med.
  Men du har nog missat att många pappor inte FÅR
  vara pappor.

  Uffe

 74. Jack Says:

  Gabriella,
  Du gör dig själv skyldig till en del av de försyndelser du pratar om. Alla av dem är inte av ondo.

  Dock upplever jag den här ha negativ effekt och jag har också observerat den lite för många gånger i äkta jämstäldhets sammanhang.
  ”Den som du tror är helt emot allt du står för kanske inte alls är det”
  Värt att observera.

  ”Mina statistikkunskaper säger att de undersökningar om löneskillnader visar att det förekommer löneskillnader”
  Nu argumenterar du fult. Alla vet att det förekommer löneskillnader men inte att de är rättvisa eller otillbörligt gynnande av kvinnor. Se mitt inlägg ovan om du vill öka dina kunskaper i vad scb:s statistik betyder. Att vi gör val mellan jobb som förklarar 20% av skillnaderna, säger också en hel del om vad vi kan vänta om valen som görs inom jobb. Kommer 20% till att vara till kvinnornas fördel? Dvs att kvinnor tjänar 119% av män för samma jobb? Jag tror inte det, jag tror att det generellt är mindre skillnad än 20%. Kanske att det snarare handlar om 105 eller 110%. Men det finns å andra sidan tydliga exempel inom IT där kvinnor tjänar 40% mer än männen när de gjort samma val.

 75. Gabriella Says:

  @Ulf snälla du, vad bygger du det på att jag har missat att pappor inte får vara pappor? Jag pratade om arbetstid och inte vårdnadstvister.

  Jag håller med dig om att de föräldrar (oavsett kön) ska få var del i barnens liv.

  Sen är jag ledsen för din skull. Visste inte bakgrunden, men inget i det jag sagt hade med vårdnadstvister att göra.

  Sen tror jag att din bakgrund gör att du ser allt som händer som tecken på feminism. Läste om ett jättesorgligt fall där en (ensamstående) mamma blev fråntagen sina barn därför att hon hade ”konstiga kläder” (stod så i protokollet). Hon tog livet av sig.

  I det fallet var det ingen jämställdhetsfråga utan bara korkade personer som utredde. I ditt fall, ingen aning. Kan vara det, eller så gillade de inte dina kläder. Förstår du var jag vill komma? Allt behöver inte vara del i ett stort system bara för att du personligen blivit illa behandlad.

  Ett exempel rörande mig själv. Jag och en man hade samma tjänst på samma arbetsplats. Jag hade fler års erfarenhet och högre utbildning. Han fick behålla jobbet och jag fick sluta. Jag blev förbannad, men det gjorde inte mig till feminist för det. På nästa arbetsplats kanske det hade blivit tvärtom. Idioter finns av båda könen.

 76. Gabriella Says:

  @Jack Argumenterar jag fult? Jag erkände att jag kanske inte hade tillräckliga kunskaper inom statistik. Och då gör du det som något negativt också. Hmm, vad kan jag mer göra än att säga att mina åsikter byggde på att jag trodde mig kunna läsa tabellerna?

 77. Lasse Says:

  @Gabriella

  Du får nog uppgradera din statistikkunskaper, dessutom länkade Jack till en. Missade du den ?

  Hur man ens komma på tanken att argumentera för kvinnors orättvisor i vårdnadstvister som du gjorde. För att ta till i underkant döms över 80 % av alla vårdnadstvister till kvinnans fördel. Har t.o.m. egen erfarenhet av detta då min advokat avrådde mig från att ta strid för min egen son.

  Hennes enda kommentar du kommer att förlora ”no matter what”.

  Detta är en av de största diskrimineringsfrågorna som finns nådens år 2010 och det är män som diskrimineras.

  Återkommer till den enkät som du propsade på. Om man nu skulle tolka den som ett riktigt underlag. Om människor är nöjda med den fördelning dem har hemma och dem tycker det är jämställt och alla mår bra.

  Skall man då tvinga folk att ha exakt 50/50 fördelning eller skall dem få bestämma själva ?!

  Om du inte förstår varför du blir bemött som du blir skall jag förklara det för dig.

  – Om man beter sig som en radikalfeminist, blir man också kallad för det.

  – Om man kommer med helt grundlösa påståenden och beter sig respektlöst blir man också bemött på samma sätt.

  Ta och läs igenom dina inlägg en gång till kanske det går upp ett och annat ”liljeholmens”.

 78. Gabriella Says:

  @Lasse jag lägger ner det här. Du läser mina inlägg som ”fan läser bibeln”. Jag försöker förklara vad jag menar och du tolkar in saker som jag inte har sagt.

 79. Ulf Andersson Says:

  @ Gabriella

  Behandlingen av pappor i vårdnadstvister
  pekar på samma mönster och att mammorna
  favoriseras som föräldrar/vårdnadshavare.
  Det har alltså med kön att göra.
  Vilken politisk ideologi bygger
  på att det ena könet är överlägset det andra?

  Just det. Rätt gissat. Feminismen.
  Mammans utredare och andra socialsekreterare
  erkänner att de är feminister.
  Kom inte med uttalanden när du inte vet
  hur vissa yrkesgrupper arbetar!

  Försvara inte feministerna eller deras beteende
  om du inte vill bli stämplad som feminist.

  Jag har exempel på pappor som har tagit livet av sig
  (vilket är vanligare än att mammorna gör det)
  för att de inte står ut med saknaden av sina barn.

  Har varit papparättsaktivist och aktiv antifeminist
  sedan den 12 december 2001.
  Jag har internationella kontakter inom mans- och papparörelsen.
  Vill du påstå att jag inte vet vad jag talar om?

  Usch, jag lackar ur.
  Taskig start på helgen. 😦

 80. Lasse Says:

  @Gabriella

  Skulle jag också gjort om jag varit dig. Förhoppningvis har du väl lärt dig något.

 81. Gabriella Says:

  @Ulf Det var du som tog upp vårdnadstvister inte jag. Jag pratade arbetstid du anklagade mig för att ha åsikter i vårdnadstvister.

  Du tvingar in mig i diskussioner om feminism som jag inte är intresserad av. Jag sa bara att jag inte trodde att de såg mannen som lismande.

  Jag försvarar inte feminismen. Jag nämnde t ex att jag blivit kallad islamofob för att jag inte gillade burkan.

  Jag anser inte att fler mammor tar livet av sig efter vårdnadstvister än att män gör det. Jag höll med dig om att alla som är bra föräldrar måste få vara del i sina barns liv. Där finns inget motsattsförhållande mellan oss. Så sluta gör det till det.

  Jag har inte påstått att du inte vet vad du talar om.

  Jag tror däremot att du kastar skit på mig eftersom du anser att jag är en representant för de där som tog ifrån dig dina barn. Det är jag inte!

 82. Gabriella Says:

  @Lasse jadu, jag har lärt mig något. Att här så räcker det inte ens med att jag säger att jag håller med. Då får jag skit för det också.

  Eller så argumenterar jag fult när jag säger att jag inte har tillräckliga kunskaper…

 83. Ulf Andersson Says:

  Utdrag ur The SCUM Manifest av Valerie Solanas:

  ”Barnapappan är en slug, lismande schimpans, som i en epok av
  jämställdhetssträvanden kan ta makten över reproduktionen från oss kvinnor. ”

 84. Penumbra Says:

  @ barfota kl 11:29
  Nej, jag ser inget positivt med detta. Har utryckt mig lite klumpigt bara.

 85. Penumbra Says:

  F ö undrar jag vad som gäller för töntar som Christer Lindarw eller Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson – får de parkera på kvinnornas P-platser när de kommer i en kvinnas utstyrsel?

 86. Gabriella Says:

  @Ulf du tar ett exempel på en text som en galen kvinna skrivit

  Det finns många galna män som man kunde citera

  Väljer att inte göra det eftersom galna män inte kan stå som förespråkare för alla män lika väl som galna kvinnor inte kan stå som förespråkare för alla kvinnor

 87. Ulf Andersson Says:

  @ Gabriella

  ”@Ulf du tar ett exempel på en text som en galen kvinna skrivit”

  Det är vad brukar feministerna säga till mig.

 88. Lasse Says:

  @Gabriella

  Plocka det positiva ur detta nu. Förhoppningsvis har du kommit till insikt när det gäller vissa saker, som myten om löneskillnader t.e.x.

  Trevlig Helg !

 89. Gabriella Says:

  @Lasse
  Trevlig helg du med

  Och så mycket positivt såg jag nog inte av den här diskussionen. Blev anklagad för en hel del jag aldrig sagt. Och jag tror inte att det finns en medveten myt. När man läser på SCB tar man för givet att de undersöker det som de säger att de har undersökt och letar inte efter stora konspirationer.

 90. Gabriella Says:

  Förresten, trodde egentligen att något så dumt som särskilda kvinnoparkeringar var en hoax. Att det bara hade skrivits om det som ett skämt, men undrar om det kanske är sånt här som ligger bakom:

  http://bytbil.com/motornyheter/Nyhet.aspx?id=xvrkdkyg

  ”Nu kommer det vetenskapliga bevis: Kvinnor är sämre än män på att parkera. Trots att de tar längre tid på sig blir resultatet inte bättre.”

  Kanske skönt att jag aldrig tog körkort 😉

 91. Klas Says:

  Gabriella:
  Från det jag har läst blir du bemött av en mycket enkel anledning.
  Du kommer in utifrån och säger ”det här och det här och det här gör ni fel på” och bemöter alla här som en grupp.
  Det är ingen grupp, det är olika omodererade individer som skriver helt olika saker, därav blir dina generaliseringar såna att man inte vet till vem du riktar vad vilket resulterar i att alla känner sig angripna av dig.

  Sen, när du dessutom påpekar uppgifter som är rakt av feministiska lögner som många här faktiskt hoppas ska sluta vara en del av debatten eftersom, ja, lögn är en ganska dålig bas för diskussion så blir det inte direkt mer positivt.

  Det finns många problem och många idéer om lösningar.
  Själv förstår jag inte varför man ska se det som ett problem om det inte existerar millimeterrättvisa så länge alla har samma möjligheter utifrån sin kompetens och val i livet.
  Nej, jag tycker inte det är ett eftersträvansvärt mål att mannen och kvinnan är hemma lika mycket och att de gör varanann syssla varannan dag, jag ser det som eftersträvansvärt att ett par väljer precis hur det får fördela sin tid så mycket som det bara går.

  Vill en partnern vara föräldraledig 100% ser jag inte problemet med det, vill de dela 50/50 ser jag inte problemet med det heller.

  Det man alltid måste komma ihåg är att bakom all statistik om kvinnor och män finns det en stor mängd individer som gör individuella val, jag personligen tycker att det är obscent att man BRYR sig om könen i dagens sverige när båda könen har samma rättigheter och skyldigheter (nu har iofs kvinnan något fler rättigheter, vilket är knasigt, men, ja, du förstår nog vad jag menar).

 92. Jocke Says:

  @ Gabriella: Jag måste ärligt ge dig cred för att du inte viker undan och för att du tar debatten, även om du stöter på hårt motstånd.

  För övrigt så menade jag inte att du personligen skuldbelägger män som jobbar mer, den tolkningen gjorde du helt själv.

  Det jag menade är att i den offentliga debatten så skuldbeläggs vi män för att vi generellt sett jobbar mer och presterar mer i yrkeslivet än kvinnor. Och det är just detta jag finner så ytterst provocerande som man. Dvs att det män gör solkas ner, skambeläggs och anses som något fult och dåligt. Men jag var kanske inte helt tydlig med vad jag menade i mitt tidigare inlägg.

  Det märkliga är ju att ännu har inte någon gått ut och anklagat Sveriges alla kvinnor för att de flyr undan ansvaret som familjeförsörjare när de frivilligt trappar ner på arbetstiden eller väljer lugnare, enklare och mindre kravlösa jobb som därmed också ger mindre betalt. Enbart för att kunna njuta av mer ledighet, få mer tid för socialt umgänge och mer umgänge med barnen.

  Men när män satsar på karriären för att dra in pengar till familjen, då pekas vi ut som glidare och svikare som flyr undan vårt familjeansvar. Det är rent ut sagt förbannat orättvist och en spottloska i ansiktet på alla män som sliter på sina jobb och som offrar sig för att kvinnan och barnen ska kunna ha det bra. Det är ett stort hån ärligt talat.

  När jag växte upp gick min farsa varje dag till ett tråkigt, enformigt och hälsofarligt jobb på en mekanisk verkstad medan min mamma var dagmamma. Vi barn umgicks med mamma varje dag, vi åt tillsammans, hittade på roliga saker och byggde en väldigt djup relation. Farsan vantrivdes på sitt jobb, fick migränanfall och brukade kräkas när han skulle till jobbet. Men han vågade inte säga upp sig för han kände ansvar för familjens ekonomiska trygghet.

  I feministernas värld är min farsa en glidare, en svikare, en egoist och en mansgris som får skylla sig själv för att han inte har en lika djup relation med oss barn. Han är en medlem i patriarkatet och han har förtryckt min mamma.

  Ärlig talat så kan dessa feminister kyssa mitt håriga arsle.

 93. Gabriella Says:

  @Klas Jag kom med en uppmaning att folk kunde lyssna. Jag har alltid placerats in i fack. I vissa kretsar är jag feminist och allt jag säger tolkas in efter den förutfattade meningen. I andra kretsar är jag bakåtsträvare därför jag inte håller med om alla femistiska idéer. Så min kritik var inte om denna grupp i synnerhet utan bara en uppmaning att lyssna och inte stoppa in i fack.

  Tror inte heller på milimeterrättvisa. Hatade att gå på en utbildning när kvinnor var inkvoterade t ex. Jag hade kommit in utan kvotering, men alla ”visste” att jag var inkvoterad och blev behandlad därefter.

  Nej mannen och kvinnan behöver inte vara hemma lika mycket. MIn åsikt var att barnen borde få chans att träffa båda föräldrarna. När jag var barn så såg jag mest pappa på helgerna. Men detta var en sak som jag nämnde i förbigående och blev då indragen i en debatt om vårdnadstvister som jag inte alls hade i åtanke.

  Jag håller med om att statistik bygger på geraliseringar och är så det är uppbyggt. Och att folk är individer som gör individuella val.

  Om jag råkat använda mig av ordval som feminister ibland använder sig av så ber jag om ursäkt. Dessa ordval var totalt omedvetna. Är övertygad om att läsarna här är mer hemma på vilka ordval som feminister använder sig av än vad jag är. Jag är inte speciellt beläst om vad som sägs i feministiska kretsar.

 94. Ulf Andersson Says:

  @ Jocke 18:03

  Väl talat!
  Men jag vet inte om jag vågar ge någon
  komplimanger fler gånger utan att riskera att bli tagen
  under verbal upptuktning………….

  Uffe

 95. Gabriella Says:

  @Jocke

  De som säger att din pappa (och min) var svikare kan verkligen hålla tyst och tänka sig för.

  Men det innebär väl inte att man inte kan försöka arbeta för att det ska bli möjligt att fler ska få chansen att träffa sina barn lite oftare?

  Ber om ursäkt att jag misstolkade ditt svar. Känner att jag fått ta mycket skit för saker jag inte alls står för. Du var inte del i det.

 96. Access Says:

  Eftersom ”kön” numera är en subjektiv upplevelse – allt annat är ju gammalt unket normtänkande – så är det fritt fram att parkera på damernas parkeringsplatser för alla och envar som i stunden känner sig som kvinna. Om du har kuk, skägg och är klädd i kostym spelar ingen roll. Det är din egen subjektiva känsla av din könstillhörighet som gäller, och om någon påstår att du gör fel så förtrycker de dig och din upplevda könsidentitet.

  Så är det numera.
  Utnyttja det!

 97. barfota Says:

  @Gabriella

  Du skriver:
  ”barfota dina svar är tykna. Vad bygger du på att jag inte skulle förstå vad du säger bara för att jag inte håller med? Är du rädd för att debattera med mig?”

  ”Det som retar mig mest är att idiotier som detta används som argument mot att försöka få verklig jämställdhet.”

  Klart jag blev arg, du ville förringa det vi ville ta upp här, nämligen parkeringsplatser som är speciellt reserverade för kvinnor. Du gick ut starkt med att kalla det för ”idiotier” och vips leda in tråden på att handla om löneskillnader någonting som redan ältats till förbannelse.

  Det är samma feministiska härskarteknik som män alltid bemötes med i media. Det finns alltid en gapig kvinna eller programledare som avbryter och leder in frågorna på hennes särintresse (och så pratar vi inte mer om det).

  Därför blev jag arg och gitter inte älta allting ytterligare.

  @Access
  Håller med dig fullt ut. Jag kommer att parkera på dessa bekväma platser och kan alltid vifta litet fjompigt med armarna när jag trippar iväg. Har du något lämpligt förslag på vilken handväska jag skall ta? 😀

 98. Frida Says:

  Vad har könsspecifika parkeringsplatser med genus att göra??

 99. Gabriella Says:

  @barfota
  jag anser att det är en idioti med kvinnoparkeringsplatser vilket jag är övertygad om att du tycker också

  jag är också rädd att idiotier som denna fråga (har inget med anledningen till att du tog upp det i bloggen) kan användas för att prata bort andra viktiga frågor

  så jag hade alltså fel i att tro att fler än jag ansåg att det var idiotier att ha kvinnoparkeringsplatser?

  Nej fram för civil olydnad tycker jag. Om det kommer såna här idiotier (vidhåller att det är såna) så hoppas jag att männen parkerar på dem. Jag skulle gärna ställa upp att sittstrejka på en sån plats för saken skull:)

 100. Ulf Andersson Says:

  Frida:
  ”Vad har könsspecifika parkeringsplatser med genus att göra??”

  Och det frågar en feminist?
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Genus_%28k%C3%B6nsbegrepp%29

 101. barfota Says:

  @Gabriella

  Nej, jag missförstod dig… jag trodde du menade det var idioti att vi tog upp orättvisorna. Men det var ett riktigt klavertramp av dig att börja diskutera kvinnor/mäns löner, bättre då med rättvisa åt alla oavsett kön, eller?

  @Frida
  ”Vad har könsspecifika parkeringsplatser med genus att göra??”
  c:a 800 Milj Kr/året går till kvinnoorganisationer, de har nog råd att utbilda dig.

 102. Klas Says:

  Gabriella: ”Jag kom med en uppmaning att folk kunde lyssna. Jag har alltid placerats in i fack. I vissa kretsar är jag feminist och allt jag säger tolkas in efter den förutfattade meningen. I andra kretsar är jag bakåtsträvare därför jag inte håller med om alla femistiska idéer. Så min kritik var inte om denna grupp i synnerhet utan bara en uppmaning att lyssna och inte stoppa in i fack.”
  Fack är mycket enklare att placera in i än att inte göra det.
  Men, självklart är det monumentalt störigt när så sker i onödan, det är precis samma mekanik som du själv råkade nyttja när du pratade lite för generellt om folk här istället för att bemöta vad de sa.
  Din uppmaning om att lyssna kom dock efter att du redan hade placerats i ett fack, vilket resulterar i att det är svårare att göra sig hörd, första steget när man märker att folk är sura (med eller utan anledning) är enligt mig att antingen ödmjukt be om ursäkt, schappa eller vara beredd att stångas en bra stund, det är helt enkelt så diskussioner på nätet sker (verkliga är mer komplexa).

  ”Tror inte heller på milimeterrättvisa. Hatade att gå på en utbildning när kvinnor var inkvoterade t ex. Jag hade kommit in utan kvotering, men alla ”visste” att jag var inkvoterad och blev behandlad därefter.

  Nej mannen och kvinnan behöver inte vara hemma lika mycket. MIn åsikt var att barnen borde få chans att träffa båda föräldrarna. När jag var barn så såg jag mest pappa på helgerna. Men detta var en sak som jag nämnde i förbigående och blev då indragen i en debatt om vårdnadstvister som jag inte alls hade i åtanke.”
  Då är nog de flesta här överens med dig 😉
  ”Jag håller med om att statistik bygger på geraliseringar och är så det är uppbyggt. Och att folk är individer som gör individuella val. ”
  Lysande.
  ”Om jag råkat använda mig av ordval som feminister ibland använder sig av så ber jag om ursäkt. Dessa ordval var totalt omedvetna. Är övertygad om att läsarna här är mer hemma på vilka ordval som feminister använder sig av än vad jag är. Jag är inte speciellt beläst om vad som sägs i feministiska kretsar.”
  Lysande, här kommer precis det beteendet som gör att jag hoppas att folk direkt inser att de sett fel i sin tolkning av dig 😉

  För övrigt, angående din ursprungspoäng.
  Det finns ingen oförrätt som är för liten att tas upp på en blogg, det är just en av de saker som är BRA med egenskapad media, det finns ingen begränsning för hur mycket som måste få plats i en tryckt upplaga.
  Just det här är mer bara ett bra exempel på ett äkta könsförtryck som faktiskt sker även om det inte är speciellt blodigt så finns det ändå BARA fördelar för kvinnor med en sån här situation, oftast kan man nämligen vända varenda given situation åt båda hållen (som Pär Ström uttryckte det i sin rapport ”Mansförtryck och kvinnovälde” (fritt citerat); ”Varför ska männen tvingas ut i arbetet medan kvinnan får lov att stanna hemma med barnen?”), dvs, det är inte tal om förtryck utan helt enkelt om att man blir lite olika bemött, vilket kan vara båda till för och nackdel för en i olika situationer.
  Ju fler anekdoter som man kan odla fram desto lättare är det att förklara för exempelvis feminister att de har brister i sin kunskap om världen om de ser på världen ur det snäva perspektivet de ser det ur.

 103. Gabriella Says:

  @barfota ja, jag inser nu att det var det jag gjorde fel

  naturligtvis rättvisa löner åt alla oavsett kön är det viktigaste

  vad jag tänkt att säga var ”viktigare frågor”, att ge exempel var ett misstag, hade ingen önskan att diskutera löner över huvud taget

 104. Gabriella Says:

  @Klas jag pratade lite för generellt eftersom jag blev irriterad över att jag blev anklagad för saker jag inte sagt

  nu fick jag förklaringen till hur det gick till av @barfota och det tackar jag för

  innan dess hade jag ingen aning om vad jag skulle be om ursäkt för

 105. Folkpartist kräver kvinno-P-platser i Sverige « GenusNytt Says:

  […] GenusNytt Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Parkering förbjuden för MÄN […]

 106. Tankar om parkering « Trollan's Tankar om stort och smått Says:

  […] till att jag  började tänka på parkeringar var när jag läste parkering endast för damer. Något jag tyckte var riktigt löjligt. Från Genusnytts sida så ser man det som diskriminerande […]

 107. Andreas Dahlin Says:

  Det här är ju helt ofattbart.

 108. Leif Ekstedt Says:

  Parkeringsplatser för kvinnor har väl kommit till för att skumma kåta gubbar inte kan sköta sig när det blir mörkt. Ingen dålig idé. Men nu skall Ni få en rakare . Den som arbetar jobbar ihop pensionspoäng.
  Tänk om man kunde dela på dem 50/50. Gift man tjänar ibland mest – halva han kvalifikationspoäng går till fruns konto. Kvinnan får dela med sig av sin poäng alltså 50% till mannen. Båda kommer att ha samma pension om de är gifta hela livet. Skiljer man sig får man ta med sin pott och skulle man gifta sig men någon på nytt så får man dela och dela med sig alltså en ny 50/50.
  Det skulle vara en rakare rättvisa rent ekonomiskt.
  Kvinnorna bör man skydda genom b ra väl upplysta parkeringar med nödvändig bevakning.

 109. Klas Says:

  För alla vet ju att det sker drösvis med överfallsvåldtäkter?

  Det är en ren myt, nästan alla våldtäkter sker av folk man känner, överfall sker rent generellt mot män, inte mot kvinnor.

 110. Sofia Says:

  Hahahaha, rosa parkeringsplatser! Alldeles nyss var väl rosa en förtryckande färg?

 111. Frida Says:

  @Ulf
  Som jag uppfattar det så handlar det i så fall om en feministisk fråga, att det finns feminister som anser att det bör finnas kvinnliga parkeringsplatser.

  Men det har inget med genus att göra. Dvs. det sociala könet, inlärning och reproduceringen av detta.

  Jotack jag vet vad kön och genus som begrepp innebär. Behöver inga wikipedialänkar..

 112. Montjoy Says:

  Min enkla teori är att kvinnor innerst vet att de är underlägsna, och vill kompenserasför det. Och den moralen är inte helt orimlig. Vi kompenserar andra svaga grupper i samhället. Lässvaga får extra undervisning, arbetsoförmögna får ersättning.
  Kvinnor är fysiskt svagare och sannolikt mindre risktagande/tävlingsinriktade vilket minskar chansen att nå toppositioner, bli IT-miljardärer med mera.
  De är visserligen vackrare än män, men deras sexualitet tenderar att vara defensiv och underkastande jämfört med mäns erövrande, dominerande läggning.
  Så länge samhället belönar manliga normer och strategier, vilket även många feminister förespråkar, kommer kvinnor ha viss medfödd uppförsbacke.
  De största förlorarna är dock och förblir av hankön, som i alla tider.

 113. Ulf Andersson Says:

  @ Frida

  Du har i tidigare kommentarer på GenusNytt
  bevisat att du är feminist.
  Jag tror att flertalet av GenusNytts kommentatorer
  håller med mig på den punkten.

 114. Jack Says:

  Leif,
  Du har fel, parkering för kvinnor är en dålig idé på alla sätt. Läs ovan kommentar för ökad förståelse

 115. Klas Says:

  Montjoy:
  Min enkla teori är att du har fel i stort sett.

  Det är väldigt få kvinnor som känner sig underlägsna, det som däremot det finns en hel del av är kvinnor som är missnöjda med den traditionella kvinnorollen i samhället vilket skapar ett problem för dem när de blir behandlade som kvinnor och inte som, tja, något annat.
  Samma sak sker med män som önskar att de blev behandlade som kvinnor.

  Alla har dock fått lära sig att det är socialt accepterat att klaga över orättvisor mot kvinnor, i vilken form de än kommer, orättvisor mot män däremot, det har man lärt sig existerar inte.

 116. Frida Says:

  @Ulf
  ja jag är feminist, det har jag inte stuckit under stolen med.
  Men jag tycker inte att detta är en genus-fråga..

  F.ö. så tycker jag att man borde öka säkerheten för ALLA i parkeringshus, inte bara för kvinnor..

 117. Könsapartheid – snart även i Sverige? | Fredrik Arvidsson Says:

  […] Läs hela inlägget på GenusNytt. Dela med dig: […]

 118. Top Posts — WordPress.com Says:

  […] Parkering förbjuden för MÄN De feministiska strömningarna i världen tar sig allt underligare uttryck. Bland annat blir det allt vanligare med […] […]

 119. Pauline Says:

  Jag blir ganska trött när jag läser kommentarerna här måste jag säga. man kan inte ta för givet att tjejer är sämre bilförare än killar, allt är individuellt. Det beror ju på hur mycket man kör osv. Det finns killar som inte kan köra bil också.
  Jag tror inte heller att det här med att göra ”säkrare parkeringsplatser” för bara tjejer, vad är det som säger att killar inte blir överfallna? Och om man gör ett parkeringshus som är för bara tjejer är det inte lättare att hitta sina offer då?

 120. Sanningen om Pauline Says:

  […] så blev jag lite upprörd innan idag när jag läste detta, https://genusnytt.wordpress.com/2010/02/19/parkering-forbjuden-for-man/ Läs […]

 121. Max Kern Says:

  Ja, det känns ju kanske en aning förklenande för kvinnosläktet att behöva erhålla denna typ av tragiska särbehandling – som om de vore handikappade. Men å andra sidan… Så finns det ju också typ, ”tjejjtaxi” och det har väl ändå varit rätt så bra.

  Tanken med P-platser speciellt för kvinnor måste väl ändå vara gjort i gott syfte. Och det har väl att göra med att många kvinnor känner sig utsatta – det är väl inget konstigt i det. Jag förstår inte alla dessa övertoner som förekommer i många av kommentarerna till detta inlägg.

 122. Jack Says:

  Max Kern,
  Tjejtaxi handlade väl om att tjejer åker billigare taxi? Och att motivet till det var rädsla, det är ju män som blir grovt misshandlade och mördade på kvällarna alldeles särskillt unga män. Ens argument vara alltså att hjälpa kvinnor med deras rädsla istället för att hjälpa män med att de blir misshandlade och dödade på betydligt mer förödande sätt och med betydligt större frekvens än någon våldtäkt. Om det är ett hållbart argument låter jag vara osagt…

  Rent psykologiskt get det dock helt fel resultat, kvinnorna blir ännu räddare när de sedan inte får specialbehandling! Det kallas negativ förstärkning, vad samhället utsätter kvinnor för, och är en del i hur en fobi förvärras. Fobier löses genom exponering och genom undanröjande av upprätthållande omständigheter, t ex feministisk demonisering av män i media och samhället.

  Som en parentes, om det spelar någon roll, så blir kanske män ännu mer nedslagna genom tjejtaxi eftersom taxibilarna är upptagna eller aningen dyrare generellt. Och vem vet, kanske mer våldsamma genom att kategoriskt uteslutas och behöva leva i fattigare omständigheter.

  Övertonerna kommer nog av att varje sak som debatteras bara är en liten del i ett hav av skit. Häng kvar så kanske du komme upp i övertoner också 😉

 123. Peter Lewerin Says:

  Jag blir fullständigt mållös av den extremt låga debattnivån på den här bloggen. Jag har sett nynazister som har en mer balanserad syn på tillvaron än vissa av er som kommenterar här. Jag har nu slutgiltigt bestämt mig för att rösta på Feministiskt initiativ nästa gång.

 124. Cyberl@mpung Says:

  Hi, there. Visit my blog http://cyberlampung.blogspot.com/

 125. Cyberl@mpung Says:

  Hi, there. Visit my blog http://cyberlampung.blogspot.com/ thanks

 126. Max Kern Says:

  Jag håller med Peter Lewerin – zappar nog vidare till mer nyanserade forum…

 127. kajakrille Says:

  Ja, varför är det så???

 128. hojo Says:

  en liten kommentar om de sydkoreanska kvinnoplatserna: det är samma idé som finns i vissa svenska köpcentrum där man har lite bredare familjeparkeringsplatser nära ingången. platserna är bredare för att man lättare skall få ut barn ur bilen utan att skada bilarna bredvid. i sydkorea är det alltid hemmafrun som handlar med barnen, så därför kallas de för kvinnoparkering. vad gäller överfall på kvinnor utomhus, tror jag att sydkorea är ett av de säkrare länderna, utom i närheten av amerikanska militärbaser.

 129. Köns-apartheid nu även på flyget « GenusNytt Says:

  […] en tid sedan bloggade jag om parkeringsplatser bara för kvinnor. Idén om könsapartheid sprider sig. Nu rapporterar […]

 130. fem Says:

  snälla söta lilla vän. du tror väl inte att feminister tycker att detta är bra? detta är ju fullkomligt sjukt och ytterligare ettt exempel på att kvinnor betraktas som inkompetenta och avvikande.

 131. Klas Says:

  Fem:
  Söta lilla vän?
  Allvarligt, redan där visar du dig vara en löjeväckande individ.

  För det andra, det här är inte en blogg om allt ont feminister gör, det här är en blogg som försöker belysa de som drabbas av diskriminering som inte tas upp i övriga media.
  Allt detta förtryck sker inte av feminister, hur storslagna ni än finner er.

 132. Tunnelbana bara för kvinnor « GenusNytt Says:

  […] någon vecka sedan bloggade jag om den nya företeelsen med parkeringsplatser bara för kvinnor (här). Men det finns ju andra transportmedel än bil, till exempel tunnelbana. Även där börjar […]

 133. Kvinno parkering « alliansupproret Says:

  […] Parkering förbjuden för MÄN Kommentera […]

 134. Bajsbloggen Says:

  Så jävla bra! MEN, det där förändrar ju tyvärr ingenting!
  Bakom varje krockad bil drabbas nämligen MINST en man, eftersom det är han som äger bilen.

  När kvinnan har skrapat fronten eller bakre kofångaren i väggen, när hon slagit upp bildörren i bilen bredvid eller när hon backar in i en cementpelare, så är det alltid mannen som får ringa försäkringsbolaget och ta de ekonomiska konsekvenserna. Har kvinnan ingen man så är det förmodligen hennes pappa, älskare eller granne som ställer upp med pengar.

  Om kvinnan kör in i en annan bil – ve och fasa, men ack så vanligt – blir det därmed indirekt två män och deras ekonomi som drabbas!

  Tanken med så här stora p-fickor är god (och förnedrande!), men vore det inte bättre att lära fruntimmer köra bil istället för att bredda p-fickorna?

 135. Burre Says:

  Jag kan se en positiv sida av detta!
  Så illa som många kvinnor kör bil och i synnerhet parkerar så kan de ju med fördel repa och krocka varandras bilar!! 😀

  Jag skulle alltså snarare se det som en varningsskylt än en förbudsskylt! 😉

 136. Bröstens fel att kvinnor parkerar dåligt? « GenusNytt Says:

  […] många exempel runtom i världen på särskilda kvinno-parkeringsplatser. Jag har bloggat om det här, med massor av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: