Vänsterpartiet till frontalangrepp mot män

by

Vänsterpartiet kom idag med ett intressant pressmeddelande. EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson har hållit i pennan, och manshatet flödar. Rubriken är

”Kvinnorna drabbas av mäns vårdlöshet”

Sedan fortsätter det:

”Den ekonomiska krisen drabbar kvinnor hårdare än den drabbar män. […] Krisen drabbar svaga och marginaliserade grupper hårt, och bland dem är kvinnorna i majoritet. Krisen orsakar nedskärningar i offentlig sektor, som i vården och i skolan, där många kvinnor arbetar. Fler kvinnor är arbetslösa, saknar socialt skyddsnät och är ofta beroende av sin partner. Kvinnorna får nu bära bördan av den nyliberala politiken och av männens vårdslösa hantering av bank- och finanssektorn.”

Det var ju ett väldigt nyanserat uttalande, som förmodligen är väl underbyggt med omfattande opartisk forskning. Obs ironi.

Egentligen har v slösat med bokstäver. Det hade kunnat uttrycka det kortare: ”Män=skyldiga, kvinnor=offer”. Vi är väldigt många som börjar bli hjärtligt trötta på denna ointellektuella retorik. Hur kommer det sig att män inte protesterar? Och hur kommer det sig att de män som faktiskt finns inom vänsterpartiet tillåter detta hat mot deras eget kön att bli partiets officiella politik?

En av många invändningar man kan göra emot detta pressmeddelande från vänsterpartiet är denna: I fall det helt och hållet är männens fel när ekonomin går snett, då borde det väl helt och hållet vara männens förtjänst under de perioder när ekonomin går bra och välståndet växer. Vi får se om det kommer några pressmeddelanden med hyllningar till männen när det om några är är högkonjunktur.

Tack för tipset, Jonas! Jag tar gärna emot tips på par@atomer.se

20 svar to “Vänsterpartiet till frontalangrepp mot män”

 1. Matte Matik Says:

  Tröttsamt… Hur var det – 80% av de som blev av med jobbet pga finanskrisen som var män va? Men det är förstås ändå kvinnorna som drabbas hårdast – även om det finns undersökningar som säger att kvinnor separerar från män som blir arbetslösa medan män inte gör det om kvinnan blir arbetslös.

 2. Adam Weisshaupt Says:

  V har hittat en ny metod att smyga in marxismen via radikalfeminism, det är numera patriarkatet (samtliga män tydligen) istället för kapitalismen som skall förgöras. Min förhoppning är att sådana politiker som Eva-Britt Svensson fortsätter med denna galenskap så att fler män och kvinnor som b la besöker denna blogg vaknar. Så tack så mycket Eva-Britt och fortsätt gärna på den inslagna vägen!

 3. barfota Says:

  @Matte Matik

  Det är synkroniserad kärlek.
  Mer pengar på mannens konto = Mer kärlek
  Mindre pengar på mannens konto = Mindre kärlek

 4. Jämlikhet för bara ett kön Says:

  Hur var det nu, jag är för extrem feminism, svarta blocket och AFA samt emot män. Men hur gör jag nu, han är ju oskyldig och han är kollega inom partiet, men just det, han är ju man, ja men då är han skyldig, eller näh, han har ju haft problem med den där galningen till sambo sedan tidigare. Han har ju haft blåmärken och blivit slagen av henne. Men vad ska dom andra i partiet säga,jag måste tänka på min kandidat post och framförallt är jag feminist. Vad svårt, det blev. Hur ska jag göra nu då?

  http://hallandsposten.se/nyheter/halland/1.621513-kraver-fangelse-for-sacipovic

 5. Jämlikhet för bara ett kön-- Says:

  Vad svårt det blev när verkligheten inte överensstämmer med den där nedrans ideologin som heter feminism. Det var lättare på Lars Werners tid när vi stod enade män och kvinnor under samma fana.

  Namn (måste anges)Jämlikhet för bara ett kön-
  E-mail (will not be published)eva-britt.svensson@europarl.europa.eu

 6. Joakim Steneberg Says:

  Det finns kanske en chans att de män som traditionellt röstat på V, nu sviker partiet. Alla V-män vill väl inte förvandlas från ”förtryckta till förtryckare”? Sedan är ju en hel del kvinnor involverade i finans- och banksektorn numera. SEB:s chef som väl både stått för dåliga beslut men fick saftig kritiserad bonus? Att det är position som avgör både inkomst och beslut, inte främst kön, har inte gått upp för denna välavlönade EU-parlamentariker(!)! Vem fick hela skulden i tredje riket…? Könsrasism!

 7. Ulf Andersson Says:

  Ella skäms en ju för att bo i Växjö kommun 😦

  Uffe från PappaRättsGruppen

 8. Obstinat Says:

  Bra slutkläm där Pär:

  ”I fall det helt och hållet är männens fel när ekonomin går snett, då borde det väl helt och hållet vara männens förtjänst under de perioder när ekonomin går bra och välståndet växer.”

  Det är männens förtjänst att Sverige är ett rikt och utvecklat land, nu erkänner tom vänster-feminister det, i alla fall indirekt.

 9. Pelle Says:

  Det är som jag alltid har sagt

  ”Alla kvinnor är potentiella horor”.

 10. Allan Says:

  Radikalfeminismen är bara en gren av antiintellektualismen som breder ut i sig i samhället som en cancersvulst. Men det är dess värsta gren och den har kommet att omfattas av i stort sett alla politiska läger.

  Ett samhälle som grundar sig på en felaktig verklighetsuppfattning och fanatisk närmast religös tro på dogmer är ett samhälle som är dömt till undergång.

  Europas tid går mot sitt slut. Andra kommer att ta över.

 11. Urban Says:

  utan oss män som tagit alla riskerna och startat alla företagen så skulle inte vänstermänniskor ha något att fördela till skolavårdomsorg blabla..

  det är verkligen otacksamt att en människa som lever gott på oss män – jag kan tänka mig att hon alltid varit försörjd av skattemedel – uttrycker sånt hat. det bästa män skulle kunna göra är att vägra uppoffra sig och betala den här typen av kärringar.

 12. Rally Says:

  Bara liiite old börjar det ju bli, med det där klientelet hjärnslöa, manshatande, könshatande, manshatande, västhatande, smygkommunister…

  De verkar dessutom helt ha missat att de i nuläget faktisk är kedjade vid ett ideologiskt lik. Som de, om de tänkte efter, på allvar, kunde frigöra sig ifrån.

 13. Shastra Says:

  @Rally
  Så länge det finns näring kvar i liket så har kommunisterna svårt att slita sig. Och så länge liket hålls vid liv med hjälp av skattesubventioner så är det svårt för en del att se att liket faktiskt redan har sugits ut till fullo.

 14. Patrik 29 Says:

  Livets sanningar. Gör ont att höra.

  1) Som kille får du fulare flickvän desto sämre lön du har. Så pass sant att det kan göras till en regel.
  2) Kvinnor kan vara arbetslösa och ändå leva ett ekonomiskt väldigt bra liv eftersom killar inte ställer krav på inkomst. Vi ställer krav på skönhet.

  Detta system gör att både män och kvinnor känner sig utsatta. Kvinnor vill vara vackra och män vill vara rika.

  Vad feminismen gör är att förbättra sitationen enbart för kvinnor. Förväntingarna på att män ska ha hög lön och vara ”manliga” är i dagens Sverige höga. En man som talar om känslor och är ödmjuk är efter ett tag en mes. ”Nej han var för snäll så jag lämnade honom” Denna kommentar har jag hört MÅNGA gånger av kvinnliga bekanta och även bland kvinnor jag knappt känner.

  Feminismen vill förbättra kvinnans sitation men de könsroller som ligger fastnitade på mannen kommer inte tas bort. Detta är samspelet mellan feminismen som kommer uppifrån och kvinnliga önskningar som kommer nerefrån.

  Tryck från två håll. Män är svin och ska könskvoteras BORT. Samtidigt som kvinnorna kräver att vi är framgångsrika och manliga.

  Frustrationen hos män i Sverige är idag stor. Mycket stor. Men om man talar om detta för feminister på olika forum som jag gör så får man höra att man är ”självömkande”.

  Jag är inte förvånad att många svenska män hittar en livspartner från länder som Thailand,Ryssland och Polen. Även tyska kvinnor är glada för svenska män. I viss mån även italienska kvinnor.

  /Patrik

 15. Rick Says:

  Tyvärr, Patrik, är frustrationen inte särskilt stor bland svenska män. Strax under hälften tycks vara beredda att rösta vänsterfolket till makten. Jag säger ingalunda att Alliansen skulle gå fri från feministiskt vansinne, men där finns ännu ett uns av förnuft kvar.
  Som icke-svensk är jag storligen förvånad över denna mesighet bland svenska män. Trots allt har de ju skapat ett av världens mest framgångsrika samhällen, men nu har de helt tappat tilltron till sig själva. Det hela ser ynkligt ut.

 16. Adam Weisshaupt Says:

  Rick,
  Kolla upp Mark Steyn på youtube och i synnerhet ”the end of europe” där framkommer en hel del intressanta saker. Personligen så tror jag att denna (vår) kultur som ju varit den moderna tidens framgångsrikaste är i upplösningstillstånd mycket p g a ”mycket vill ha mera” eller ”vi litar på våra politiker” dvs det sociala kapitalet har varit för STORT då vi litar blint på att någon annan ska lösa våra problem. Finns tusen och åter tusen anledningar till men till detta krävs nog att man skrivet ett helt litterärt verk. Feminismen i sig är inte det onda utan det är bara symptomet på en trött och avslappnad befolkning, feminismen kunde ha stått för något positivt men det har visat sig att denne är en efterapning eller en ny metod att smyga in extrema vänstertankar. Det värsta för mig är dock inte att män inte reagerar det är att kvinnor, som kommer att bli mest drabbade, inte bryr sig eller reagerar!

  Sen kommer en öppen fråga till dig Pär;
  Har intresse av att göra likadant som Ni gjorde i Stockholm och ta en pubkväll med genusintresserade i Malmö, är det ok att lysa datumet i din blogg Pär?

 17. barfota Says:

  @Adam Weisshaupt

  ”Det värsta för mig är dock inte att män inte reagerar det är att kvinnor, som kommer att bli mest drabbade, inte bryr sig eller reagerar!”

  Jo, så är det och vår kultur är under upplösning, var så säker.

 18. Edvard Says:

  Liberal varm Revolution för paradigm skifte -eller en provocerande uppmaning till alla män att slå näven i bordet!

  Som Rick säger varför är alla svenska män så mjäkiga och fega! Varför inte inspireras av Manhood från USA där svarta och vita män gör gemensam sak och förenar sig mot orättvisor mot män som är kränkning av mänskliga rättigheter. USA är bra på många sätt, dels för att det består av så många folkgrupper att en sån person som Hitler/feminismen inte skulle få komma till makten utan motsånd och kamp.

 19. Edvard Says:

  Jag är av den bestämda uppfattningen att det hela började med fallet Catrine da costa i Sverige där extrem feminismen satte klorna i rättsväsendet och fick makt. Fallet är aktuellt än idag och symboliserar kampen mot feminism och början på något nytt jämlikhet oavsett kön. Media är högst skyldiga till början på ett rättshaveri. Feminismen tog Landet Sverige med sin början på 60/70-talet som nu har eskalerat till dramatiska konsekvenser för vanliga svenska medborgare när deras söner blir offer för systemet och statsfeminism. Har extrem vänstern på 60/70-talet och feminismen fört något gott med sig? Kan någon hålla en kort summering om extrem feminismen i Svensk historia? Började det inte på 60/70-talet med Sven Wolter, Osten som sedan fått med sig mer moderna som hädare Carola Häggkvist och Marie Lundqvist och andra kättare. Wolter,osten, alla feministiska maktmänniskor inom media och rättsväsende idag lejonhuvud,Diesen,lannes,EBD & Co etc sitter alla idag på institutioner de då på barrikaderna cyniskt föraktade. Varför är det ingen som granskar dom? Varför avslöjar och sammanställer inte någon alla extremfeministiska journalister och personligheter vid makten så folket får veta! Vem kan berätta om mordet på andy warhol? Vad hände där rent politiskt? Delades flummiga föräldrar generationen från 60/70-talet och extrem feminister i två läger? Varför inte bena ut vad som egentligen hände med en historie lektion så vi kan förbrödra oss och bekämpa denna farliga Samhällsfrånvända ideologi. Det är skönt att se att det finns några verkliga män kvar, Mikael Persbrandt och Pär Ström , en hård och varm man, inte för att jag vill vara mascho men med kniven mot strupen så handlar det nu kön mot kön som terroristerna feministerna provocerat fram som Pär avslöjar gång på gång i sina repotage! Nu behövs allt alla män reagerar! Det är dom som ska stå som ansvariga och inte vika undan när vi män försvarar oss när vi blir attackerade enligt suveränitetsprincipen!! Jag fattar inte att Säpo håller koll på vanliga människor som sympatiserar med extrem och vanlig feminism och AFA, det kommer ju bli ett inbördes/könskrig som är ett mot Samhället och vår ekonomi!Vad säger Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt om utvecklingen som Pär avsöljar i en debatt? VARFÖR skriver inte MEDIA inte om denna sjuka och farliga utveckling??? VARFÖR är alla,vanliga medborgare rädda för att säga emot feminism som är så extrem att det blivit normaliserande att SSU skriver mansslakt på sina plakat. Vad fan är det som händer? Det hade varit mycket lättare som förr i tiden politiskt i Sverige och som det fungerar i USA, där det finns två val, demokrater mot republikaner. Valet 2010 kan bli en hävstång att markera en snabbare förändring av vi inte kommer acceptera feminismen som bara leder till ondska. Därifrån kan vi diskutera jämlikhet i tankesmedjor utifrån människan.

 20. barfota Says:

  @Edvard

  ”VARFÖR skriver inte MEDIA inte om denna sjuka och farliga utveckling???”

  Förmodligen för att de bär det yttersta ansvaret för feminismens genomslagskraft och att media dessutom tjänar pengar på eländet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: