Tre års fängelse för falsk våldtäktsanmälan

by

 

Via Ann-Mari’s blogg såg jag att en kvinna i New York har dömts till tre års fängelse för en falsk anmälan om våldtäkt. Byggnadsarbetaren William McCaffrey dömdes till fängelse för det påhittade brottet, och har hunnit avtjänat nästan fyra år av sitt straff. Den 27-åriga kvinnan, som ljög ihop en historia om en gruppvåldtäkt, säger sig nu vara splittrad av ånger över att ha skickat en oskyldig man i fängelse.

Kommentar: Det här är knappast unikt. Det ovanliga är att den som anklagar falskt verkligen blir dömd, dessutom till ett relativt hårt straff.

12 svar to “Tre års fängelse för falsk våldtäktsanmälan”

 1. PabloHoney_4 Says:

  Biurny Pegueros tid är tydligt mer värdefull än Williams. Han sitter oskyldig dömd i fyra år och hon får endast tre. Straffskalan för mened är väl att straffet skall motsvara alt. vara högre den skada som lögnen orsakar?

 2. Penumbra Says:

  Det fanns ganska stränga beviskrav på våldtäkt förr i tiden men dessa har mjukats upp vartefter feministerna har fått genom sina krav inom rättsväsendet. Just rättsväsendet är en viktig samhällsinstans som är under starkt feministiskt inflyttande.

  Får mig också att tänka på vågen av incestfall för ca 10-15 år sedan då flera pappor fick sitta i fängelse pga deras omogna döttrars fantasier eller hämndbegär eller vad det nu var för orsaker. Det hela började med att feministiska psykoanalytiker konstaterade att det som Sigmund Freud ansåg vara rena fantasier hos unga nervrotiska kvinnor i själva verket var verkliga barndomsupplevelser som den nevrotiska kvinnan hade förträngt och som kom fram under analysen.

  Efter ett antal fall där flickor hade mognat och insett att pappan satt i fängelse pga deras tonårsfantasier blev rättsväsendet mer uppmärksamt. Men grundorsaken, som ju var masshysteri bland tonårsflickor orsakad av feministiskt dravel, kom aldrig upp till ljuset utan smusslades undan i vanlig ordning. De som hade orsakat fenomenet – feministerna – klarade sig undan ansvar (därför att de som har som jobb att granska den typen av samhällsfenomen – journalisterna – är själva i regel också feminister).

  Vill man spekulera vidare kan jag tänka mig att historien fick motsatt effekt ur psykologisk vinkel, dvs en onaturlig försiktighet och avstånd i relationen pappa-dotter under uppväxten. Knappast vad psykoanalytikerna önskar sig.

 3. Shastra Says:

  @PabloHoney_4
  Även fyra år är alldeles för lite, hon borde ha dömts till minst 21 års fängelse, i och med att William McCaffrey dömdes till 20 år på hennes falska anklagelse.

  Undrar förresten om vi får se några lustiga skämt om vad som händer ifall hon råkar tappa tvålen i duschen? Såna skämt är ju allmänt accepterade när manliga skitstövlar hamnar i fängelse. När får vi se jämställdhet på den fronten?

 4. Tanja Suhinina Says:

  Shastra – du kan i alla fall trösta dig med att kvinnofängelse förknippas med homosexuellt beteende ungefär lika mycket som mansfängelse och homosexuellt beteende.

 5. JD Says:

  Själv har jag gett upp kampen för att få våra politiker att ta detta problem på allvar.
  I domar som handlat om ord mot ord så väger alltid åklagarsidan tyngst och därmed faller också principen om att båda sidors ord väger lika tungt.
  Att en åklagare har kött på benen är en stark uppfattning bland nämndemän och därför kan åklagare också slarva med utredningen innan hon tar upp det till åtal. Nämnden kommer ändå att stödja sig på åklagarens kompetens då inga bevis finns inom just våldtäktsmål.
  Något som en karrärskåt åklagare mycket väl skulle kunna utnyttja för egen vinning.

 6. barfota Says:

  @Shastra

  Håller med om att 21 år hade varit mer lämpligt. Hon är ju faktiskt skyldig medan hav var oskyldig.

 7. Jakob Says:

  Vad händer med McCaffrey. Fick han en ny prövning när det kom fram att grunden för hans fällande dom var bristfällig?

 8. Shastra Says:

  Enligt den här nedan länkade artikeln i New York Post så släpptes han mot borgen i september i samband med ny DNA-bevisning, och den 10 december frikändes han helt och hållet, med en personlig ursäkt från domaren.

  http://www.nypost.com/p/news/local/manhattan/regretful_judge_frees_victim_of_HEyzcvrHRuKVHnZKZ4HDVO

 9. Sara,Linda och Mikael Says:

  Läs om vår bror på http://daddys.blogg.se/
  Scrolla ner till Rubrik Ännu ett skrämmande exempel på rättsrötan
  eller sök genom ctrl + f ”åklagaren Lena Lithner”

  Anklagelser mot vår storebror om hustrumisshandel inkommer 10 månader efter hans fd fru/mamman har begärt ensam vårdnad, timmarna innan så får vår bror hot om anmälan per sms från hans svärmor, anmälan till soc om misshandel av dotter sker också som ett hot att skriva på för ensam vårdnad,det motsägelsefulla är att dottern får bo med vår bror/pappan helgen före och veckan efter den påstådda misshandeln. Mamman hotar vår bror att om han inte skriver på papper om ensam vårdnad kommer polisen och hämtar honom på hans jobb, samtidigt som mamman söker in till Polishögskolan och gör sig skyldig till urkundsförfalskning,stöld,mansmisshandel, egenmäktighet med barn och kör på med bil avsiktligt sin lilla dotter och fd man som cyklar , det är ett mordförsök med bil. Mamman smiter från platsen med dottern och dottern har undanhållits från pappan,oss i släkten,vänner och dagis sedan den 1/10 2009. Polisen i Falkenberg och åklagare lena lithner avfärdar det hela som trafikmålsanteckning och vittnena mörkas. Det mest motsägelsefulla är att denna tjej så uttryckligen beskrivit sig som offer som är så späd och bräcklig och rädd och beklagar sig över hur ont hon har i sin handled av påstådda skador och blåmärken än idag, när hon i nästa stund varit en tuff tjej som klarat fystester och kommit in på polishögskolan, men tackat nej?! På frågan från Advokat Björn Hurtig om hur hon har klarat fystesterna till Polishögskolan med alla påstådda skador svarar hon att det inte var några fystester och att hon endast tränat löpträning inför Polishögskolan. Motsägelsefullt?! Alla som sökt till Polishögskolan vet om att det är hårda fystester! Läs mer på Daddy´s blogg om detta rättsvidriga fall där vår bror blev felaktigt dömd till fängelse. Om det är ett ord mot ord mål där trovärdigheten är avgörande och där det inte finns några vittnen. Hur kan då Sveriges högst ansvarige statsminister tillåta att påkörningen/mordförsök med bil där fyra vittnen finns inte tillåtas som bevis? När mamman/gärningsmannen säger att det var vår bror som körde på henne och att hon har flera vittnen i bilen. Mamman ljuger så fundamentalt om detta. Vittnena på plats kan avslöja detta! Vad ljuger hon då inte i den påstådda hustrumisshandeln där ord står mot ord. Att detta får hända i Sverige är inte acceptablet, och vi som släkt kommer ställa Statsministern och sittande regering till ansvar för att vår storebror blev oskyldigt dömd i Tingsrätten i Varberg, på så rättsvidriga grunder. Det är inte ett hot,det är ett löfte till Regeringen och Justitieministern! Att alla inte är lika inför lagen och att kvinnans ord väger tyngre, fast hon ljuger det är en sanning! Att ett mordförsök med bil med vittnen inte får åberopas pga åklagare Lena Lithner är Justitiemord nrxxx!

  /Syskonen Sara,Linda,Mikael,Morfar Max,Morbror Jimmy,Tomas och Jonny med familjer,släkten i Danmark.

 10. Sara,Linda och Mikael Says:

  Tillägg:när mamman/fd frun bryter besöksförbudet som är ålagt vår bror/pappan vid minst fyra tillfällen inför vittnen, mamman söker kontakt med sin fd man, det är chokerande att Polisen i Halland och åklagare lena lithner inte tar det på allvar. Är man verkligen så pass rädd? Att mamman cyklar förbi och skrattar sin fd man i ansiktet ungefär som allt är en lek, att Polisen inte tar det på allvar är rättsvidrigt. Det är dessutom olagligt av mamman! När mamman säger på familjerätten efter att vår bror suttit frihets berövad fyra dygn att om han går med på att hans fd fru får ensam vårdnad om dottern så är hon villig att ta tillbaka anklagelserna om hustrumisshandel! Hur mer uppenbart kan det inte bli?
  Det är slut lekt nu! Oberoende rikskrim enhet, JO,JK,Riksåklagaren,KU, ansvariga från Justitiedepartementet,riksdag och regering ska komma ner från Stockholm och granska vad åklagare Lena lithner och poliserna i halland sysslar med? Det är rena rama vilda västen i Halland!

 11. Adam Weisshaupt Says:

  Dessutom är det ett brott mot de mänskliga rättigheterna enligt Europadomstolen. Dvs de pappor som mister vårdnaden om sina barn trots att de inte begått något fel har all rätt att få tillbaks vårdnaden…

  Kanske dags att göra en Rosa parks….

 12. anonym Says:

  Fast nu kan han kvittera ut mångmiljonbelopp. Jag hade tagit en 10.000.000kr cashing :). Hoppas han också tar sånt belopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: