Politikerna laddar för ännu mera feminism

by

 

Aftonbladet har intervjuat de rödgröna om hur de ska kämpa för kvinnor om de vinner valet. Det visar sig att det ska bli ännu mera feminism.

De rödgröna börjar med en självmotsägelse.  De säger: ”Vi vill bilda en jämställd och feministisk regering”. Vilket ju inte går, eftersom feminism är att ta parti för kvinnor mot män, vilket inte är jämställt. Det är anti-jämställdhet.

De fyra rödgröna partiledarna säger också bland annat:

”Det är fortfarande så att kvinnors kraft, begåvning och förmåga inte tas till vara fullt ut. Det är inte bara orättvist, det är också ett anmärkningsvärt slöseri. Vi menar att det behövs investeringar i jämställdhet och att jämställdhetsperspektivet ska genomsyra alla politikområden.

Ensidigt, ytligt, okunnigt, mansfientligt. Som man kunde befara. Det som de rödgröna tar upp som deras önskvärda ”jämställdhets”politik är en enda lista på åtgärder som ska främja kvinnor på mäns bekostnad.

”Det behövs en nystart för jämställdhetspolitiken. Våra tre partier har en feministisk utgångspunkt”, säger de sedan.

Ännu mera feminism, alltså. Vilket lär bli precis vad vi får uppleva, eftersom de rödgröna lär vinna valet.

I och för sig uttalar sig också alliansen feministiskt. Exempelvis kommer de in på skolan, och säger ”alla elever ska bli sedda, kunna utvecklas och ges möjlighet att nå sin fulla potential”. Men de nämner inte det sedan länge välkända faktum att pojkarna är i underläge i skolan och alltså i konsekvensens namn borde få särskilt stöd. Politiker väljer konsekvent att titta bort så snart pojkar eller män är i underläge.

Det råder mörker på genusområdet i Sverige. Läs mer om eländet här (rödgröna) och här (alliansen).

För övrigt är jag intervjuad i ett radioinslag som sänds i P1 Nyhetsmorgon imorgon bitti (måndag morgon). Vet inte hur dags. Inslaget handlar om det eventuella behovet av att kvotera fram fler kvinnliga statyer på gator och torg. Detta med anledning av det feministiska Statyupproret som kräver att just kvinnor väljs ut att bli staty.

Annonser

26 svar to “Politikerna laddar för ännu mera feminism”

 1. Den fattiga oljeshejken Says:

  Spela gärna intervjun 🙂 SKulle gärna vilja lyssna på den intervjun. Lycka till!

 2. barfota Says:

  Min övertygelse om att röstskolka växer för varje reportage.

  Partier med feministisk vinkling
  Moderaterna
  Kristdemokraterna
  Centerpartiet
  Folkpartiet
  Miljöpartiet de gröna
  Feministiskt Initiativ
  Socialdemokraterna
  Vänsterpartiet
  Kommunistiskapartiet
  Sverigedemokraterna
  Inget av dessa partier kan inte räkna med mina sympatier

 3. barfota Says:

  Inget av dessa partier kan räkna med mina sympatier

 4. Musse Pig Says:

  Ja, det verkar som röstskolk är det enda rätta. Röstskolk är en bättre protest än att rösta blankt. Dessutom är det väl dags att aktivt minimera den skatt man betalar in.

 5. Implicita lögner i Sydsvenskan angående tjejfest « Aktivarum Says:

  […] inte med saken att göra (desto mer med rädslan i sig). Heller finns inga empiriska bevis för att mer feminism (som Pär Ström här berättar om) gör kvinnor mindre […]

 6. Kenneth Says:

  Aftonbladets artikel är bara en stillsam uppvärmning, därför att imorgon brakar helvetet lös. Internationella Gnälldagen är över oss igen – och ni behöver ínte fundera ett ögonblick över vad som toppar tidningarnas förstasidor imorgon.

  Det blir genusvinklingar i kvadrat och kubik.

  Suck. Tror att jag läser en bra bok istället.:-)

 7. Urban Says:

  ja, det här är bara ouvertyren! vi kommer att dränkas i artiklar och utspel hur synd det är om kvinnor, hur lite makt de har och hur vi med hjälp av lagarna ska avhjälpa detta.. håll i er 🙂

 8. Tanja Bergkvist Says:

  Vad kul att du ska vara med i P1, ska lyssna på det 🙂 Lägger in tips om detta i mina kommentarer genast. Pär, du missade väl inte Filosofiska Rummet idag om genusperspektivet – måste höras! 🙂
  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=793&artikel=3482012

 9. barfota Says:

  @Tanja Bergkvist

  Bra program ett stort TACK!
  Tanja Bergkvist och Svante Nordin.

 10. Filosofiska Rummet feat. Tanja Bergkvist del 1 « Aktivarum Says:

  […] beslut skapat på svenska institutioner. Svenska genusvetare har såpass mycket pengar och stöd från den politiska apparaten att de inte behöver leverera kvalitet eller resultat. Det enda de behöver göra är använda […]

 11. kajakrille Says:

  ja, detta är svåra frågor!

 12. Edvard Says:

  Trött på feminism,rösta för riktig jämlikhet http://www.jämställdhetspartiet.se

  Om trenden som den börjar göra, bryter det politiskt korrekta. Få inspiration av Ian Wachtmeister och Carl-Jan som vågar ta debatten öppen. Ian hoppar av moderaterna för folkpartiet och berättar att kärnväljare bland moderaterna flyr moderaterna till folkparitet och sverigedemokraterna. Om män och kvinnor börjar prata om riktig jämlikhet, kritisera feminism, ställa motfrågor,börja skrapa på ytan för feminismens argument, uppmärksamma kopplingen marxism/kommunism/extrem vänstern och feminism, diskutera antifeminism öppet i vardagen så är det en övertygelse att feminismens dagar är räknade. Det är en övertygelse att majoriteten skulle snabbare punktera feminismens grepp i svenska medier som idogt försöker hjärntvätta medborgarna med sin förljugna ideologi. En manipulerande ideologi som inte överensstämmer med verkligheten.

 13. barfota Says:

  @Edvard

  Den länken du refererar till ovan finns förvisso men ingen som helst presentation, kontaktperson eller någonting. Är det ett alldeles nytt parti under uppstart?

 14. Bansatov Says:

  Hörde intervjun och också den vanligaste kvinnliga härskartekniken, nämligen skrattet, att förlöjliga din uppfattning, Pär.Så försöker man förminska argumenten.Tycker du gjorde ett bra och korrekt inlägg. Hon borde skämmas.

  Känns meningslöst att plocka ner gamla manliga kungar. Vilka pojkar går omkring ochidentifiera sig med dom. Och dom flesta kunkarna var ganska misslyckade… Se bara på Karl XII

 15. Bansatov Says:

  Hörde intervjun och också den vanligaste kvinnliga härskartekniken, nämligen skrattet, att förlöjliga din uppfattning, Pär.Så försöker man förminska argumenten.Tycker du gjorde ett bra och korrekt inlägg. Hon borde skämmas.

  Känns meningslöst att plocka ner gamla manliga kungar. Vilka pojkar går omkring och identifiera sig med dom. Och dom flesta kungarna var ganska misslyckade… Se bara på Karl XII

 16. Lavazza Says:

  Jag hörde dig i radion. Du sade vettiga saker i det lilla de klippte in från dig, varvid staty-kvinnan avfärdade det utan att ge några detaljer vad hon menar mer konkret. Man kan ju leta reda på massor med män med samma kriterier som man letar reda på kvinnor och i så fall skippa statyerna för historiens huvudfigurer. Om det nu är viktigt att avlägsna historiens huvudfigurer från det offentliga rummet.

 17. Tanja Bergkvist Says:

  Länk till Pär Ström i P1: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2244991&BroadcastDate=&IsBlock=

 18. Mormor Says:

  Tack Tanja, jag letade länge efter länken!

 19. Selma Says:

  Jag förstår mig inte riktigt vad syftet med den här bloggen är. Är det att försöka motverka jämställdhet? Eller bara idissla sin rädsla mot all typ av utveckling?

 20. Info Says:

  VÄNSTERPARTIET GODKÄNNER ETT TREDJE BIOLOGISKT KÖN

  Just nu i Studio Ett (Sveriges radio, p1):

  ”VÄRLDENS STÖRSTA ARMBRYTARTÄVLING
  Måndag 08 mars 2010 14:09 och Studio Ett 17-timmen

  På Världskulturmuséet i Göteborg arrangeras världens största armbrytartävling för kvinnor, World Challenge, på Internationella Kvinnodagen. Samtidigt hålls flera seminarier med jämställdhet i fokus. Att vara kvinna och elitidrottare är ingen självklarhet världen över säger Heidi Andersson, sjufaldig världsmästare i armbrytning. Reportage av Helén Palmqvist Novik.”

  http://www.malmgrenpaintings.se/adoration_of_the_delsida.htm

  ”Hör också om att Vänsterpartiets partistyrelse godkänt en motion om att juridiskt likställa ett ´tredje kön´ med kvinnor och män.”

 21. Penumbra Says:

  Att socialism går hand i hand med feminismen är väl inget nytt. Det nya är att även liberalerna har anammat eländet. Speciellt märks det hos de nya Moderaterna som är en stark kontrast till det gamla gänget. Det är en bedrövlig syn.

  Det saknas ett riktigt högeralternativ idag i svensk politik vilket vi har vår intellektuella elit att tacka för, som effektivt har manövrerat ut alla samhällsidéer som kan förknippas med högerpolitik. Till detta har vi en socialistisk eller vänsterliberal politikerelit som köper sig makt genom att erbjuda generösa socialersättningsvillkor till den stora massan, till priset av världens högsta skatt. Och, inte att förglömma, en vänsterorienterad journalistkår som ser till att ”knyta ihop säcken”.

  Så länge medborgarna är under dessa tre gruppers kontroll finns ingen ljusning i tunneln. Vi får lära oss leva under feministernas ordning, ta emot fler invandrare än vad vi förmår ta hand om, leva med en ökande och allt grövre brottslighet, fostra fram nya generationer ungdomar som ger blanka den i utbildning och jobb men älskar att slåss på gator och torg, och värst av allt – lära oss stå ut med en sjunkande samhällsmoral.

 22. barfota Says:

  @Penumbra

  Det saknas faktiskt alla andra politiska riktningar också.

  Svensk politik kan sammanfattas så här….
  Pannkakspolitik.
  Tunn, meningslös och ser likadan ut på båda sidorna och inte blir man mätt av den heller!

  Vi behöver partier som törs profilera sig åt båda hållen.

 23. Erik Says:

  Välkommen till stora ljugar och överdriftsdagen

  1. Människohandel råkar bägge könen ut, kvinnorna blir utsatta för sexuella övergrepp, männen blir slavarbetare, unga pojkar blir barnsoldater. En enkönad siffra är i sig värdelös då men inte har nåt att jämföra med.

  2. Helt fel. Felaktig tolkning av originalkällan från både BBC och Aftonbladet så här lyder texten från UNAids

  ”Up to 70 percent of women worldwide encounter violence. Experiencing violence hampers women’s ability to negotiate safe sex.”

  Upp till 70% är givetvis inte samma sak som 70% och det var våld i allmänhet som åsyftades, inte våldtäkt.

  3. Stater har ingen åsikt, det är styrande i stater som har åsikter, många stater är diktaturer där officiell policy inte säger ett dugg om hur folk vill ha det.

  4. Källan för de där påståendena är ”Slagen Dam” och Eva Lundgren, känd för att även anse pedofila satanister gräver ner småbarn i skogen efter att ha offrat dem.

  5. Att över 40% av arbetsgivarna kartlägger löner med annat material än JämOs lönelots (som bara 10% använder) är en svidande kritik mot kvaliteten hos JämOs material.

  Vidare så spelar det ingen roll att skillnaden inte beror på arbetsuppgift eller ålder eftersom det bara är två av flera viktiga faktorer.

  http://ungverdandist.wordpress.com/2010/03/08/internationella-kvinnodagen/

 24. michael Says:

  Vänsterpartiet vill införa ett tredje kön då kan vi kvinnor & män kämpa tillsamans för detta kön självklart måste jämo ha rapporter om diskimineringen av detta kön.Och självklart så måste konstnären (som tjänade mycket pengar)bli upprörd och även göra om fru gårman men vi kanse kan hjälpa honom & rita en penis på fru gårman så inte hbt personer känner sig förbigågna.Även små handlingar kan vara stora

 25. bermudabenny Says:

  Lurad av Expressen ang 8 mars…men vem är förvånad?

  http://greetingsfrombermuda.wordpress.com/

 26. bloggläsare Says:

  Eftersom statsfeminismen går ut på att ”problematisera” hade det antagligen även varit fel ifall majoriteten av statyerna varit kvinnor. Då hade det förmodligen handlat om patriarkatets ”objektifiering”. Problematisering fungerar på det sättet, att hitta fel oavsett vad det gäller. Att männen har drivit utvecklingen framåt och skapat dagens jämställda samhälle är tydligen irrelevant. Mycket vill ha mer (hela kakan, tack).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: