Kvinnors gruvliga hämnd på pojkvänner

by

Aftonbladets kvinnoredaktion Wendela skrev för en tid sedan en artikel om hur kvinnor hämnas på sina pojkvänner när dessa visar sig vara otrogna. Listan är lång, och artikeln andas attityden att det är självklart att kvinnor ska hämnas. Några exempel på vad kvinnor som berättar i artikeln har gjort mot sina pojkvänner:

– Kastat in en tegelsten genom hans fönster
– Sparkat in hans bildörr och huggit med kniv framför honom
– Repat hans bil
– Hackat sönder hans antika skrivbord och hans dyra fåtölj
– Medvetet smittat sig med klamydia för att sedan kunna smitta pojkvännen

Jag blir ganska illa berörd av den hurtiga attityden i denna artikel. Man kan konstatera att ifall en man gjort dessa saker mot en kvinna som varit otrogen så hade det betraktats som mycket allvarligt och absolut inte humoristiskt. Vissa av hämndaktionerna hade kunnat resultera i åtal.

En av de kvinnor som uttalar sig i Aftonbladets artikel, signaturen Maria, verkar vara en tänkande människa. Hon säger:

”En kvinna kan göra saker som inte en man skulle kunna utan att spärras in. Tycker inte det är ett dugg kul. Det är ett brott, men om en kvinna gör sådant anses det tydligen som ”sunt” och att man ”tar ingen skit”, typ.”

37 svar to “Kvinnors gruvliga hämnd på pojkvänner”

 1. Willow Says:

  Läste artikeln… somliga av dessa kvinnor kan nog närmst beskrivas som psykotiska. Så här beter man sig bara inte om man är någorlunda normalt funtad.
  Det är för tråkigt att det ska skrivas om som om detta är något helt OK…

 2. Frida Says:

  ”- Medvetet smittat sig med klamydia för att sedan kunna smitta pojkvännen”

  Gör man det, är man ju seriöst dum i huvudet..

 3. Lasse Says:

  Wendela skriver och vinklar saker som faktiskt är ”straffbara” skadegörelse, fara för annan osv. precis som det skulle de skulle vara acceptabla om man är kvinna.

  Helt SJUKT tycker tycker jag !

 4. Politisk Korrekthet for dummies del 1 « Aktivarum Says:

  […] kommer ett par inlägg där effekterna av att folk tycker politiskt korrekt framgår tydligare. Genusnytt, Pelle Billing, Tanja Bergkvist har alla uppmärksammat relevanta […]

 5. Penumbra Says:

  Det förvånar mig eftersom kvinnor i regel är betydligt subtilare i sina hämndaktioner, och anledningen behöver inte vara så grov som otrohet – kan räcka med att kvinnan bara misstänker otrohet, eller är missnöjd med något.

  Jag tror att artikeln ser dessa våldsamma yttringar ha en slags välgörande terapeutisk verkan på kvinnan, dock utan tanke på konsekvenserna. Kan också tänka mig resultatet av den avund mot den aggressiva och våldsamma sidan som egentligen finns hos varje man. Feminismen strävar även här efter någon slags utjämnande mellan könen – det är som bekant vanligt att feminister sammanblandar jämlikhet med likformighet.

  Har svårt att föreställa mig något mer patetiskt, och då har man ändå sett en del på sistone. Men man får inte glömma bort att kvällsblaskorna lever på sensationer och kontroverser (inom ramen för det politiskt korrekta, förstås). Detta är ett bra exempel på sådant strunt.

 6. Stolt kille Says:

  Till er killar som är utsatta för tjejers otroligt skickliga psykiska hämndaktioner vill jag bara säga en sak. Använd ignorans mot dom. Inget biter så hårt som ignorans. Kvinnor kan ofta vara känslomänniskor och i och med detta får dom en sorts tillfredställelse ifall mannen visar sig upprörd eller arg. Bjud inte på detta. Ignorans biter på tjejer även om det låter lamt. Att försöka ge sig in i samma sorts psykiska terror är dömt att misslyckas. Min erfarenhet är att kvinnor är mycket skickligare än män på den fronten (om man nu ska generalisera vilket inte alltid är bra). Min erfarenhet säger mig att kvinnor har mer erfarenhet av mentala lekar,utfrysningar och som ovanstående skribent skrev så är dom mer subtila när dom hämnas. Det är svårt att ge tillbaka med samma mynt eftersom man befinner sig på deras arena och i ett spel som dom ofta fullständigt behärskar, enligt mig. Det mest effektiva vapnet är att ignorera. Då ger du inte henne uppmärksamhet och återigen, min erfarenhet säger mig att kvinnor hatar att inte få uppmärksamhet. Ger du dig in i samma mentala ”game” så förlorar du garanterat.

 7. XX Says:

  @ Stolt kille

  Jag vill bara säga att jag tycker att ignorans är en bra sak också för kvinnan vars fula beteende mannen ignorerar. Men innan jag säger varför vill jag klargöra att jag inte talar om några stora hämndaktioner som ovan, dessa bör väl snarare polisanmälas och görs förmodligen, som Willow skriver av psykotiska personer. (Att artikeln inte är kritisk mot detta beteende är ju det som är det läskiga.) Jag pratar om mer vardagliga former av mindgames.

  Till saken: Jag har positiv erfarenhet av en man som ignorerade. Men då ignorerade han ju inte mig, han ignorerade mitt sätt att agera, han fortsatte vara varm och kärleksfull men han nappade inte på mina spel. Detta funkade jättebra, det kändes tryggt på något sätt och det bäddar för ett mer jämställt förhållande (såklart). Jag tror inte så mycket på det Du säger om att det ger kvinnan tillfredsställelse att mannen nappar på beteendet och blir arg. Detta kommer endast mata djävulen i henne, hon kommer fortsätta att spela mindgames, tro sig ha rätten att göra det, och jag lovar, hon kommer INTE att må bra av detta!!!!

  Du har fullständigt rätt i att det inte går att vinna mot en kvinna i detta spel, inte en chans. Vi kommer ihåg saker som ni inte kommer ihåg och lägger märket till saker som ni inte gör, (kanske för att ni skiter i dem?). Jag tror att mycket av den här typen av mindgames-beteende utvecklas i tonåren för tjejer. Tjejer i denna ålder vet allt om varandra, och för den som inte vet allt finns det risk att inte förstå vad som är ”rätt”, man riskerar att bryta vänskaps-koderna och kanske bli utstött. (Jag gissar att män har mer klara, tydliga lojalitetsregler så att de inte behöver lägga ner så mycket energi på att försöka förstå sig på varandra och hålla sig up-to-date om allt möjligt bull.) Denne typ av starka grupperingar avtar såklart (thank GOD!) när man växer upp eftersom de är ohållbara, men jag tror att vi kvinnor ändå oftast har högre krav på andra kvinnor när det gäller sånt här eftersom det är mer rimligt att kräva att en kvinna ska kunna ha tänkt ut vad som är ”rätt”. Även kvinnor som inte tänkt på saken vet nog på något sätt att det inte går att kräva samma sak från män. Vi vet ju oftast att män inte är så dramatiska när det gäller småsaker, vilket gör att det kan vara mycket behagligt att ha att göra med män, det är inte lika energikrävande. Men i förhållanden blir det ju annorlunda, kanske för att det blir något slags maktspel, man kanske vill att mannen ska bry sig så mycket att han ska lära sig alla små detaljer som verkar så viktiga, men jag vet inte, jag förstår inte just detta….

  Klart är att det i alla fall inte är gynnsamt för kvinnan precis som det inte är gynnsamt för någon som har en tendens till aggressivitet att någon bekräftar detta beteende hos personen ifråga och hävdar det är berättigat. Kvinnor vill inte vara crazy bitches, jag lovar, vi ligger endast i riskzonen för att blir det om vi inte arbetar med oss själva. Handlar om mognad antar jag. Men feminism tror jag motverkar tjejers mognad när den uppmuntrar till ansvarslöst beteende. Jag tycker att det är läskigt att feminister, eller/och andra kvinnor som är påverkade av synen på kvinnan som offer (blir man övertygad om att man är ett offer känns det befogat att vilja ge igen, man har rätten på sin sida), uppmanar till dåligt beteende som dessutom också skadar kvinnorna själva. Svenska kvinnor har det bra och vi har makt och då måste man förvalta denna makt på ett ansvarsfullt sätt, makt och ansvar hör ju liksom ihop.

 8. Patric Says:

  XX, fine men sluta ordbajsa..

 9. XX Says:

  om du tycker det är ordbajs är det ju bara att skumma eller inte läsa alls så fort du märker att jag är en ordbajsare

 10. Shastra Says:

  @ XX

  Mycket bra inlägg!

  Jag tror ”ignorera” är fel ord, vad det handlar om är att inte nappa på vissa typer av spel, precis som du säger. Jag har med framgång använt den taktiken vid konflikter med kvinnor, men även med andra män. Och t.o.m. hundar och katter faktiskt. Mindgames är något som återfinns hos alla varelser som har en hjärna.

  Det som är könsrelaterat i sammanhanget är att kvinnor är betydligt skickligare än män på mindgames inom området sociala relationer. I allmänhet då förstås, eftersom individuella variationer som alltid i dessa sammanhang är större än variationen mellan gruppernas genomsnitt.

 11. Penumbra Says:

  Jag tycker också att XX:s inlägg är mycket bra. Absolut inte ordbajseri. Ibland krävs det många ord för att förmedla något. Det inlägget är värt att lägga på minnet. Det bekräftar också vad vi alla här är ense om – att kvinnor och män är i grunden olika och att det inte handlar bara om inlärda beteenden och könsroller, vilket är ju feministernas favoritförklaring på allt som stör dem i dagens samhälle.

 12. Stolt kille Says:

  xx
  Nu vet jag inte vad du menade. Jag menade att om man ignorerar mindgames från en kvinna, och då menar jag låtsas som att hon inte ens existerar, så har det en större negativ tillbaka-effekt på henne. Om hon sen fortsätter eller inte är för mig inte intressant. Jag har erfarenhet av båda sätten. Att möra med att bli arg och försöka mobba tillbaka med samma ord och sätt har sällan lyckats för mig. Gång på gång har det visat sig att jag i slutändan blivit utklassad när jag försökt ”bitcha” mig tillbaka. De gånger jag har kört ignorans och de gången jag fortsatt vara trevlig och inte ge mig in i dessa mindgames så har jag som kille kännt att jag har åtminstone lyckats få ett ”oavgjort” resultat. Jag ville vid dessa tillfällen ge tillbaka och jag visste att ignorans är det enda vapen som jag som kille kan ta till eftersom det inte är så svårt att lära sig. Men att lära sig ”mindgames” som tjejer lärt sig sedan vaggan är som jag sa, dömt att misslyckas. Naturligtvis är det inte heller ”lätt” att ignorera någon som utsätter en för denna mentala tortyr, men vetskapen om att hon inte såg mig förbannad känns i efterhand väldigt tillfredställande. Även om et naturligtvis ändå var skitjobbigt när det hände. Jag kommer aldrig ge mig in i några mindgames, aldrig. Det är ignorans som gäller även om man som sagt inte kommer helskinnad ur det till 100% heller. Men det är bättre än att bli mentalt våldtagen på deras egna ”arena”.

  Det bjuder jag inte på.

 13. michael Says:

  Allt fler upptäcker att särbo är det bästa.Ignorera att någon kastar en tegelsten genom fönstret att någon förstör egendom för 10 000tals kronor det verkar som om ni inte förstått att ni ska behandla dom har kvinnorna på precis samma sätt som om det vore en man alltså polisannmäl.Vett å etikett om kvinna häller en öl över dig så häller du en öl på henne om en kvinna ger dig en örfil så ger du henne en örfil.Jag var själv ihop med en kvinna som misshandlat sin före detta när hon då gav mig en örfil gav jag henne en efter det var det inget bråk visserligen gräl men vem har inte det.Kvinnor vill ha en man som sätter gränser & säger ifrån det här testar kvinnor & om du låter dig behandlas som en dörrmatta så gör dom det.Allt för många kvinnor är som bortskämmda barn som ingen säger ifrån till för då blir dom ju lessna men vi kanse ska se på dom som vuxna & börja ställa sådana krav på dom & säga vilken barnslig artikel tycker du att vuxna människor ska bete sig så

 14. Stolt kille Says:

  michael

  Jag menade naturligtvis inte tillfällen där någon drämmer en tegelsten genom rutan eller förstör saker. Jag menar kvinnor som på en arbetsplats utsätter en för mindgames. Sånt går inte att polisanmäla. Dessutom hade jag inte vågat smälla en tjej på käften om hon hade gjort det mot mig. Det funkar inte så. Ja Däremot hade jag hällt en öl över en tjej om hon hade gjort det på mig.

  Jag har också bevittnat ett tillfälle på krogen där en tjej gav en kille en örfil varpå han snabbt gav henne en örfil tillbaka. Dessa två kände varandra inte sedan tidigare. Det som slog mig var att kvinnan blev väldigt förvånad.

 15. XX Says:

  @ Shastra och Penumbra

  Skönt att inte alla tyckte jag var en ordbajsare 🙂

  @ Stolt kille

  Jaha, jag uppfattar det nu som att du har psykisk misshandel i åtanke, jag var inte säker på hur allvarlig beteendet var du hade i åtanke först hos kvinnan ifråga. Om det är en tjej man inte bryr sig om eller om det är fråga om något mer allvarligt beteende hos tjejen så finns det ju ingen anledning att ta till några strategier överhuvudtaget. Och då är det säkert effektivt att man ignorerar personen helt och hållet.

  Jag ville bara säga att mindgames kan vara mer eller mindre allvarliga, och om man inte är beredd att dumpa utan vill fortsätta testa kanske man kan dra till med strategin att inte nappa på spelet, det finns då ingen anledning för henne att fortsätta spela.

 16. Peter Says:

  @XX

  Du skriver:

  ”Du har fullständigt rätt i att det inte går att vinna mot en kvinna i detta spel, inte en chans. Vi kommer ihåg saker som ni inte kommer ihåg och lägger märket till saker som ni inte gör, (kanske för att ni skiter i dem?). Jag tror att mycket av den här typen av mindgames-beteende utvecklas i tonåren för tjejer.”

  Det här var något av det dummaste jag har läst på länge. Jag trodde faktiskt att myten om kvinnors listighet hade avsomnat, men uppenbarligen tror vissa på den fortfarande. Helt ärligt, vilka bevis som har högre nivå än Aftonbladets söndagsbilaga har världen för att kvinnor kommer ihåg vissa saker bättre än män? Och vad lägger ni märke till som inte män lägger märke till?

  Jag kan dra 1000 exempel på när jag har märkt saker som inte tjejer märker.

 17. XX Says:

  @ Peter

  Nu vet jag ju inte vad du menar med kvinnlig list. Jag förstår inte heller hur man skulle kunna bevisa eller falsifiera att kvinnor har någon slags ”kvinnlig list”; känns inte som att detta är ett begrepp som lämpar sig för vetenskapen.

  Jag kan tänka mig att känslor och vilja styr en att kanske lägga märket till och fokusera på vissa saker, liksom samla info för att kunna spela spelet, alltså, det kan handla om vad man engagerar sig i. Jag vet inte om det finns någon ”kvinnlig list” med i det hela, det är möjligt att det finns, jag beskriver endast om mina egna observationer och erfarenheter. Att hävda det finns skillnader i kvinnor och mäns hjärnor är väl ganska okontroversiellt och det är mycket möjligt att det folkliga begreppet ”kvinnlig list” är ett luddigt, vardagligt sätt försöka beskriva något som har en biologisk bas (eller/och annan bas). Att lägga märket till olika saker kan ha att göra med att man har olika fokus. Inte alls dumt att tänka sig.

  Men som sagt, jag försöker endast beskriva vad jag tänker och hur jag uppfattar saker och jag aspirerar absolut inte på att vinna Nobelpriset här alltså. Förstår överhuvudtaget inte hur någon kan tro att jag ovan gör anspråk på att vara vetenskaplig.

  ”Jag kan dra 1000 exempel på när jag har märkt saker som inte tjejer märker”

  Nu utesluter ju inte uppfattningen om att det finns kvinnospecifika förmågor att män lägger märket till saker som inte kvinnor lägger märket till, snarare tvärtom. Och du behöver naturligtvis inte vara en representant för de typiskt manliga männen. Variationerna brukar väl vara större inom könen.

  Men grattis till att du minns 1000 gånger då du märkt saker som inte tjejer märker. Har du några empiriska bevis för detta?

 18. Stolt kille Says:

  XX i det här fallet så använde jag faktiskt ignorans som strategi till att få tjejen ännu mer förbannad och frustrerad. Det var inte lätt och det var ofta jag föll igenom och blottade vad jag egentligen kände. Frustration och en enorm vilja att ge tillbaka. Jag hade i ryggmärgen klart för mig att om jag skulle ge mig in i något diss-krig mot henne så hade jag aldrig uppnått det jag önskande. Att skapa en frustration och osäkerhet tillbaka hos henne. Primitivt ja, men det var bra av den anledningen att jag slapp möta henne på ”bortaplan”. Att hon dessutom hade två bästa kompisar tajt vid sin sida på arbetsplatsen hade inte ökat på mina odds i att vinna något krig.

  Händelsen tog jag dog mycket stor skada av vid tillfället och helst av allt bör man undvika att hamna i en sådan sitation överhuvudtaget genom att kanske inte vara så stolt. Hon var stolt och jag var stolt. Jag vann absolut inte över henne, men å andra sidan vann hon inte över mig heller i denna stolta men sjukt jobbiga situation. Jag är helt säker på att hon tog mycket stor skada av det också. Åtminstone hoppas jag ärligt att hon gjorde det. Men det tror jag.

  Nu har jag visat mig primitiv, men ärlig.

 19. michael Says:

  I en diskussion så kan en kvinna byta åsikt från en mening till en annan då säger män att det inte är logiskt men då tänker man fel hela diskussionen för kvinnan går ut på att sätta dit dig därför helt logiskt att byta åsikt för att nå slutmålet

 20. Stolt kille Says:

  michael

  Jag kände när jag hade denna feministmaffia emot mig på min arbetsplats (tre unga kvinnor) att det var exat så. Dom var inte intresserade av korrekt fakta i våra diskussioner utan det kändes som att dom enbart var ute efter att vinna diskussionen. Dom vinklade saker om vad dom tidigare hade sagt för att det skulle passa deras nya åsikter och dom använde en sorts fysisk jävligt utstuderad diskussuionsmetod. När en av dom hade ett problem att ta upp med mig så tog hon med sina två andra bästa kompisar som fanns på avdelningen. Därefter satte dom sig på ett sådant sätt att dom alltid satt runt mig. Även om om bara var två så satte dom sig på ett sådant sätt att jag hade dom på vardera sidan om mig. När jag sedan skulle ta upp ett problem med den en a tjejen så satte den andra tjejen igång och försvarade henne. Dom pratade i munnen på varandra och jag fick då massor av argument från olika håll och det var väldigt svårt att debattera mot dom pga av detta. Vidare så ljög dom så förbannat mycket och täckte upp för varandra. Började gråta och rusade ut ur salen. Krokodiltårar naturligtvis. Vid ett tillfälle följde en av dom efter mig en bit på trottoaren efter jobb och gick bakom mig på ett sätt som jag uppfattade ganska hotfullt. Trots detta är jag verkligen inte en paranoid människa. Det var charader och inövade saker från dessa kvinnor konstant. Jag tror nog att det finns väldigt mycket killar som kan vittna om hur dom blivit utsatta för mental tortyr av kvinnor på arbetsplatser. Mental tortyr är väldigt effektivt också. Det går inte att polisanmäla subtil tortyr och en chef kan inte heller göra något praktiskt för att stoppa det. Det är mycket lättare för en chef att avskeda våldsbenägna människor eller sexistiska människor. (Och det tycker jag är bra), men det är nog betydligt svårare att få bort personer som använder sig av den här mentala mobbningen.

 21. Peter Says:

  @XX

  Du skriver:

  ”Du har fullständigt rätt i att det inte går att vinna mot en kvinna i detta spel, inte en chans. Vi kommer ihåg saker som ni inte kommer ihåg och lägger märket till saker som ni inte gör, (kanske för att ni skiter i dem?). Jag tror att mycket av den här typen av mindgames-beteende utvecklas i tonåren för tjejer.”

  Här uttrycker du dig om kvinnor i allmänhet. Du skriver att det inte går att vinna mot en kvinna i detta spel.

  Men sedan ändrar du dig när du skriver

 22. Peter Says:

  @XX

  Du skriver:

  ”Du har fullständigt rätt i att det inte går att vinna mot en kvinna i detta spel, inte en chans. Vi kommer ihåg saker som ni inte kommer ihåg och lägger märket till saker som ni inte gör, (kanske för att ni skiter i dem?). Jag tror att mycket av den här typen av mindgames-beteende utvecklas i tonåren för tjejer.”

  Här uttrycker du dig om kvinnor i allmänhet. Du skriver att det inte går att vinna mot en kvinna i detta spel.

  Men sedan ändrar du dig när du skriver

  ”Men som sagt, jag försöker endast beskriva vad jag tänker och hur jag uppfattar saker och jag aspirerar absolut inte på att vinna Nobelpriset här alltså. Förstår överhuvudtaget inte hur någon kan tro att jag ovan gör anspråk på att vara vetenskaplig.”

  Här är det plötsligt dina egna erfarenheter du har pratat om, inte kvinnor i allmänhet.

  Alltså: Först hävdar du att kvinnor i allmänhet alltid vinner detta spel genom att de märker saker som inte män saker, men efter kritik kommer det fram att du talar om dig och ingen annan.

  Sedan undrar du följande.

  ”Men grattis till att du minns 1000 gånger då du märkt saker som inte tjejer märker. Har du några empiriska bevis för detta?”

  Jag tar ett par exempel.

  1. Min granne S. När jag träffade henne för första gången för 2 år sedan aade hon att hon aldrig hade varit inne på pizzerian i vårt hus. Och ändå är jag fullkomligt övertygad om att jag såg henne gå ut därifrån med en pizzakartong i högsta hugg. Javisst, en struntsak. Vem bryr sig, liksom.

  Men det fortsätter på samma sätt. Vid ett tillfälle säger hon att hon har en Audi M3 hemma hos sina föräldrar som hon bara använder på sommaren. Härligt, tänker jag. Men en dag när vi går en promenad så ser jag just en sådan bil och säger ”Oj. Det är ju en sådan bil du har hemma hos dina föräldrar.” Näe, säger hon, jag har Ford Escort hemma.

  Och så här håller det på. Varje gång ljuger hon om småsaker som är fullkomligt meningslösa att ljuga om. Varje lögn är bagatellartad men sammanlagda gör de henne till en fullkomligt opålitlig människa. Det besvärliga är dock inte att hon ljuger utan att hon inte fattar att jag kommer ihåg vad hon säger från gång till gång. Det här är ett misstag som nästan alla tjejer gör (ja, jag tycker tjejer gör det oftare än män).

  2. På mitt jobb finns en kvinna som är helt enkelt attraktiv. Hon är alltid mån om att göra ett bra intryck t ex genom att gång på gång berätta om sin utlandsboende särbo som hon alltid är trogen. Bara det att hon tjatar om att hon är trogen är märkligt. Till detta kommer att flera av mina arbetskamrater har haft sex med henne. Det besvärliga är nu att hon inte fattar att det skvallras killar i mellan och självklart vet jag om hennes snedsteg med alla och envar. Det komiska är också att hon har haft sex med den skvallrigaste killen av dem alla, och därmed är chansen att det skulle förbli hemligt väldigt låg. Varför insåg hon inte det om hon nu i egenskap av kvinna är så bra på spelet och är så bra på alla dessa mindgames?

  Kvinnor är oerhört lätta att läsa om man bara ägnar några sekunder åt att göra det, de är inte de där mystiska och sluga personerna som de så gärna vill vara. Och att killar inte skulle kunna vara baksluga och spela ett listigt spel är ju rent komiskt.

 23. Stolt kille Says:

  ”Kvinnor är oerhört lätta att läsa om man bara ägnar några sekunder åt att göra det, de är inte de där mystiska och sluga personerna som de så gärna vill vara. Och att killar inte skulle kunna vara baksluga och spela ett listigt spel är ju rent komiskt.”

  Isåfall är du bättre än mig på det. Så jävla lätta att spela mindgames är det inte för alla killar som inte är uppfostrade i dessa mentala lekar.

  Jag är helt säkert på att kvinnor generellt sett är mycket bättre på det än killar. Det är väl inte direkt något chockerande att påstå detta? Sen finns det killar som är bra på det också. Det är det väl ingen som säger emot.

 24. XX Says:

  @ Peter

  Jag generaliserade, det har jag inte stuckit under stolen med. Jag hävdar att jag baserar det på mina erfarenheter, men jag har inte hävdat att jag endast talar om mig själv och ingen annan. Jag lever inte isolerad från andra människor utan jag kan observera hur andra beter sig och tala med människor om deras erfarenheter. Om det visar sig att mina erfarenheter är ovanliga, så fine. Jag kan ta det, jag väntar på att den dagen ska komma när jag blir motbevisad med en annan generell bild.

  Jag vet att män kan spela mindgames, har erfarenhet av det också. Mitt påstående är att det ofta är taktik kvinnor tar till.

  Tack för anekdoterna men jag upplever inte att dessa bevis har högre nivå än Aftonbladets söndagsbilaga.

  Nu är det visserligen inte du som behöver bevisa något då det var jag som kom med de ursprungliga påståendena. Poängen med den efterfrågan var endast att påpeka att jag tycker diskussioner är värdefulla även när man inte backar upp allt med empiriska studier. Men jag har varit ärlig med att jag inte har bevis så det är bara för dig att avfärda det jag säger eller inte, mig spelar det verkligen ingen roll.

  @ Stolt kille

  Egentligen borde det ju inte vara svårare att agera mot mobbing än sexuella trakasserier, de kan ju båda vara subtila eller tydliga. Tror endast man prioriterar sexuella trakasserier för att det är en kvinnofråga. Rädda kvinnorna typ.

 25. Erik Says:

  XX – Stolt Kille:

  Vad sysslar ni med egentligen? Det verkar ganska meningslöst att sitta och räkna upp det enda efter det andra anekdotiska exemplet på det där sättet. Hela er diskussion har dessutom felet att ni beskriver er som reaktiva på vad kvinnor gör. Så här ser den egentliga könsdynamiken ut

  /\ /\ /
  ————-
  / \/ \/

  Strecken i mitten är mannen… strecket som går upp och ner är kvinnan. Ju mer mannen avviker, ju mer feminin är han Ju mer kvinnan är rak ju mer maskulin är hon. Ju mer feminin mannen är ju sämre behandlas han.

  Detta är inte raketforskning, det är generella sanningar enkelt kontrollerade och bevisade.

 26. Peter Says:

  @XX

  Problemet med att basera slutsatser på egna erfarenheter är att slutsatserna ofta inte stämmer. När det gäller sådana här frågor finns så många mytbildningar att man häpnar och dessa mytbildningar sprids så gärna och så ofta av tidningar att vi tar dem för sanning. Att du råkar ha erfarenheten av att kvinnor är bättre på att spela spel än män säger verkligen ingenting. Man ser gärna bevis för ens egna uppfattningar snarare än se motbevisen, ungefär som när Hyresgästföreningen lägger fram en rapport som säger att marknadshyror är skräp.

  Mina exempel var inte bevis, de var exempel på att du har fel. Jag vet inte hur många gånger jag har stött på människor som inte har koll på hur de beter sig och därmed avslöjar sig. Dock är det vanligare bland tjejer att de tror sig vara omåttligt sluga eftersom den kvinnliga slugheten är en vandringsmyt som traskar vidare. Hur vet du t ex att du inte har blivit blåst 117 gånger av män som har varit så sluga att du inte har märkt det?

  När jag var liten fick jag lära mig följande av min mamma: Ljug inte, du blir bara avslöjad. Det stora problemet med att ljuga är nämligen inte lögnerna i sig, utan att om människan har lärt sig att ljuga så har hon också lärt sig att upptäcka lögnerna. Att tro att dessa egenskaper enbart tillhör kvinnor talar mot bättre vetande. Hur många har inte blivit blåsta och lurade av män?

  Kort sagt, vissa kvinnor är bra på att intrigera och spela spelet, men det är män också bra på.

 27. Internets gränslösa energi // Skivad lime Says:

  […] om hur äldre kvinnor släpper lös, vilket lustigt nog är mycket relevant för transgenus, liksom hur kvinnor hämnas på sina pojkvänner. Ung pirat skriver om hur Rasismen hotar kunskapssamhället, och så är det nog – när […]

 28. XX Says:

  Nähä, är det vanskligt att generalisera utifrån den egna erfarenheten? Det kan väl inte stämma. Här går man helt hybrisaktigt å tror att man sitter inne med all info.

  Jag håller dock inte med dig om att motexempel duger när det gäller empiri om människor. I matematik funkar det uppenbarligen. Men visst man ska vara uppmärksam på motexempel, de kan vara tecken på att man kan ha fel.

  Ärligt talat: jag håller med om att just de påståendena du kritiserar inte är så klockrena, jag avsåg nog att de skulle tolkas i sammanhanget. Jag pratar faktiskt huvudsakligen om kvinnligt beteende i förhållanden specifikt och möjligen i pubertala kvinnliga grupperingar. Och det jag ser är att detta händer i svenska par oftast; jag känner inte igen det i greker eller spanjorer jag känner. Det jag ser är att svenska kvinnor behandlar sina män som skit. Ja, jag vet du kommer inte hålla med mig ändå å jag är så dum i huvudet, det kvittar, men jag menade verkligen inte att hävda att att det finns någon kvinnlig inneboende listighet, det var du som tog upp det. Det handlar om makt, fokus, ihärdighet.

  Sorry om jag är otrevlig, är trött. tror jag lämnar det här samtalet nu så blir alla ordbajshatare lyckliga. Men tack för kritiken Peter, det är ju nyttigt med sån bara jobbigt att ta emot. ciao

 29. XX Says:

  Erik:

  Anekdotiska exempel är verkligen supervanligt speciellt här, så din kritik känns ganska selektiv.

  Den tes du tar upp är säkert jätteintressant som vanligt, men du förklarar inte ordentligt, så om du vill vara en allmänbildare så utveckla dina teser ordentlig. Gärna på din blogg, och inte på hundra olika bloggar så att man måste leta upp dem.

  Aha, jag kunde inte låta bli att skrva ett till inlägg trots mitt löfte……

 30. XX Says:

  Kom på en sak till Erik:

  När du skrivit nåt kul på någon annans blogga kan du skriva rent lite och i ett icke-diskussionsformat och presentera på din blogg.

  Eller kanske ha en speciell sida på bloggen där du länkar till de diskussioner du deltar i som blir intressanta; och kanske sortera in diskussionerna under olika ämnen. Om man kan göra så på ditt sidformat. Tanja B har ju en video-flik till exempel. Det är ju i diskussioner du kommer loss liksom, även om dina inlägg är bra är de mer rationella eller vad man ska säga…

  bara lite förslag

 31. Stolt kille Says:

  Peter

  Men det här handlar ju inte om en kvinnlig inneboende list. Det jag ville ha sagt och som jag fortfarande står för är att kvinnor generellt sett är bättre än män på mentala lekar tex utfrysning eller annan sorts mobbing som uttrycker sig i subtila aktioner. Det är mina erfarenheter i livet. Jag säger inte att alla kvinnor kan det och jag säger inte att alla män inte kan det.

  Men återigen. Sluta lek chockad Peter. Det här är något som är vida kännt och det finns många som kan vittna om det.

 32. Peter Says:

  @XX

  ”Det jag ser är att svenska kvinnor behandlar sina män som skit.”

  Det här håller jag faktiskt med om. Svenska kvinnor tycks gå i villfarelsen att det är helt okej att kritisera och vara allmänt jävliga mot det motsatta könet.

  Jag tror det fenomenet är del av något som är typiskt mänskligt. Under åratal har det växt fram en kultur där det är helt okej att vara jävlig mot män just för att de är män, ungefär som när man använde sig av slavar; det var bara något man gjorde och behandlade man dem illa så var det ingen som höjde på ögonbrynen, det ingick i kulturen.

  @Stolt kille

  ”Men återigen. Sluta lek chockad Peter. Det här är något som är vida kännt och det finns många som kan vittna om det.”

  Det är vida känt att det är män som slår kvinnor, men det visade sig att många kvinnor slår sina män också. Jobbigt läge för dem som tar hörsägen för den enda sanningen.

 33. Erik Says:

  XX

  ”Anekdotiska exempel är verkligen supervanligt speciellt här, så din kritik känns ganska selektiv.”

  All kritik är ju med samma syn selektiv då man inte svarar på alla kommentarer men jag försöker vara rättvis. Min kritik var dock inte mot anekdoterna i sig utan bristen på exempel på lyckade sätt att övervinna dem.
  Det räcker inte att klaga, man måste ha alternativ på vad man vill avskaffa.

  ”Den tes du tar upp är säkert jätteintressant som vanligt, men du förklarar inte ordentligt, så om du vill vara en allmänbildare så utveckla dina teser ordentlig.”

  Den förklarades av bilden, problemet är att denna bloggs system sköt ihop tecknen och förstörde bildens tydlighet. Men föreställ dig mannen som en projektiv av vilken sorts som helst som skall ta sig från punkt A till B och föreställ dig kvinnan som ett test på om denna projektiv är av kvalitet eller inte. Testet försöker hindra projektilen och blir glad av att lyckas då det göder egot men helst skulle testaren se testet misslyckades.

  Den kanske mest relevanta liknelsen är en militär kryssningsmissil. Du försöker få den att avvika från sin kurs men ditt land är bäst försvarat om alla försök misslyckas. Teorin är att om den inte går att avvärja så vill inte fienden starta krig heller. Om du lyckas stöta den ur kurs har du nåt att skryta med inför polarna på baren men rent långsiktigt är det dåligt för alla.

  Dvs kvinnor försöker göra män reaktiva men ser helst (antagligen helt medfött) sig själva misslyckas. Att de helst misslyckas är uppenbart i deras respons på de starkaste männen (även i rent skadliga fall) som inte låter sig stötas ur kurs och inte minst i hur arrogant och illa de behandlar de män som är mest reakltiva. Dvs enormt kurskänskliga.

  Detta är inte social accepterat/pk att säga idag för kvinnan är det närmaste vi kommer till en religion idag skyddad av hädelse oavsett sanning. Men samtidigt är det uppenbart även för en blind att kvinnor blir besatta av män som INTE Lyder kvinnor.

  ”Gärna på din blogg, och inte på hundra olika bloggar så att man måste leta upp dem.”

  SÅ många bloggar skriver jag inte på. Just nu skrivs det mesta på fyra bloggar. Men vi får se om de bästa delarna hamnar i en egen sektion. Det är nåt jag tänkt på. Att dock skriva om texterna kan bli svårt. Utan texter från personen jag svarar blir det lite obegripliga sammanhang. Vi får se.

 34. Erik Says:

  Peter:

  ”Det här håller jag faktiskt med om. Svenska kvinnor tycks gå i villfarelsen att det är helt okej att kritisera och vara allmänt jävliga mot det motsatta könet.”

  Se ovan varför.

  ”Jag tror det fenomenet är del av något som är typiskt mänskligt. Under åratal har det växt fram en kultur där det är helt okej att vara jävlig mot män just för att de är män”

  Nej, man är inte jävligt mot män för att de är män. Man är jävligt mot män för att man själv är osäker och måste testa att mannen är stark nog hela tiden. Då detta sannolikt är biologi är debatt på ämnet bara en evighetsdiskussion som utmynnar i att kvinnorna måste
  a) ljuga om detta och
  b) pressa män med makt att skydda lögnen, vilket kan göras endast på samma sätt som judarna gjorde. Genom att låtsas de inte finns, inte har några intressen och sålunda det är rasism att diskutera dem alls.

  ”ungefär som när man använde sig av slavar; det var bara något man gjorde och behandlade man dem illa så var det ingen som höjde på ögonbrynen, det ingick i kulturen.”

  Slavar behandlades illa eftersom man ansåg dem värdelösa. Män behandlas illa av rakt motsatt orsak. För att maskulinitet är så värdefull för samhällets överlevnad.
  När maskulinitet ses som negativt visar det helt enkelt att nån inte vill se samhället överleva. Att sedan lista ut VEM som inte vill se samhälle överleva är inte svårt. Det är bara att söka på ”burgoise society” som sedan blev ”patriarchy”

  Frågan varför det är personer som avskyr samhället de dominerar som ges de yrken som har styrande funktion idag kan jag inte svara på. Jag gissar att de flesta helt enkelt fått sin etiska förståelse från massmedia. Det är ju precis som vi såg på SVT – debatt om DN kultur, kritikers jobb idag är att förnedra och smutskasta det normala. En bok fick kritik för att den var lättläst.

  Som en av de medverkande sade. Vi har litteraturkritiker som inte ens vill folk skall läsa böcker.

 35. Jack Says:

  Peter,
  Fler kvinnor använder våld mot män än män använder våld mot kvinnor.

  De som är det skyddade och priviligierade könet privat tenderar också att vara det skyddade och priviligierade könet av samhället – i en demokrati är det ju samma människor som sätter reglerna i dessa sfärer!

  Räkna hur mycket pengar som kvinnor får indirekt i presenter, drinkar, inträde osv privat och hur mycket män får. Då får du en bild av hur även skattepengarna fördelas. Emotionerna bakom är desamma.

  Problematiska krav på rättvisa och lika värde har man löst genom att hitta på och förvanska bilderna av verkligheten så att man ändå kan bedriva den hatkultur mot män som man har ingrodd emotionellt, och med gott, politiskt korrekt, samvete. En sorts förefallen rättvisa för de som tror att känslor alltid stämmer.

  Det stora problemet med vad som skett är att kvinnorna, när de fått härja fritt (misshandla, kidnappa barn, män, mörda osv) och männen endast får skit, är att barnafödandet kollapsat.

  Män har missförstått och felguidats i sin roll till att stödja kvinnor istället för att stödja sig själva, kvinnor, barn och fortlevnaden. Kvinnor har också felguidats till att stödja bara kvinnor.

  När kvinnor fått alla rättigheter att styra graviditeter och barnvård medan män bestulits på alla så har det visat sig på barnafödandet att kvinnor som grupp är _förödande_ inkompetenta vad gäller att sköta den biologiska fortsättningen.

 36. Edvard Says:

  Aftonbladet Wendela-Kättare,hedningar och parasiter

  Det är en mycket bra artikel som visar ansiktet på vanliga människors attityd som ska stå till ansvar och inte vika undan! Det är Rättsvidrigt och svar ja, vi har ett könskrig! Så alla mainstream feminister där ute, våga stå upp för era åsikter och vik inte undan när det kommer till så allvarliga saker som domstol. Det här är ett allvarligt läge för Sverige,det handlar om Mänskliga rättigheter,Rättssäkerhet och fundament i en Demokrati som står på spel. Det gör den i allra högsta grad utifrån sådana här vidriga åsikter som tillhör just extrem vänstern,Svarta blocket,AFA och feminister. För vi kommer absolut inte acceptera att några vanliga människor som inte lärt sig vad rätt och fel är få bidra till att attityder om Rättssäkerhet ska förknippas med feminism,svarta blocket,AFA och extrem vänstern.

  17 åring åtalas för falsk tillvitelse, pappan dömdes oskyldigt enbart på hennes berättelse

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/hanna-anklagade-sin-pappa-for-overgrepp-nu-atalas-hon-1.1064900

  Åklagaren: Jag har aldrig hört talas om ett sånt här fall tidigare

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/aklagaren-har-aldrig-hort-talas-om-ett-liknande-fall-1.1064902

 37. Mikael Says:

  Peter, jag håller med dig, men vad ska vi göra, jag har inte tid att vänta, jag är 24 år och kommer inte stå ut en sekund till med detta klimat och synsätt på män! Varför tänker jag på filmer som fight club med edvard northon och brad pitt? Jag är väl reaktionär mot 60/70-talets radikala hjärntvätt som förstört en hel generation. Nu har vi möjligheten att påverka genom liberala värderingar. Men jag orkar inte vänta,varför kampanjar vi inte mer inför valåret? Det är klart det finns inget parti att kampanj för, folkpartiet är väl det blekaste näst bästa. Så Peter berätta vad du tänker om den här frustrationen att inget händer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: