Ifrågasatte könsmaktsordningen, fick sparken

by

När Carl Festin ifrågasatte vetenskapen bakom den så kallade könsmaktsordningen fick han inte vara kvar som ledare för pappagrupper inom Jämtlands läns landsting.

”Vi fick veta att det ur samhällets synvinkel inte finns något kön vid födseln, och att man sedan kommer in i en maktstruktur där männen är överordnade kvinnorna. När jag frågade vilka vetenskapliga belägg det finns för att beskriva relationen mellan könen just så, hänvisades jag till en litteraturlista och till att detta var bestämt av riksdagen”, berättar Carl Festin.

När han protesterade blev Festin ombedd att ta timeout från sitt uppdrag som pappagruppsledare. Han anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen, som valde att inte ta upp ärendet.

Festin anklagas också för att ha utövat ”könsmakt” genom att fylla på sin kaffekopp under ett seminarium.

Läs mer här. Tack för tipset, Albin!

Det är inte lätt att gå utanför ramen för det politiskt korrekta…

Annonser

15 svar to “Ifrågasatte könsmaktsordningen, fick sparken”

 1. Anders Eldkrona Says:

  Detta är inget annat än en form av MODERN HÄXJAKT.
  .
  En omvänd häxjakt – i detta fallet på män år 2010.
  Läs resten av ärendet i länken i texten.
  .
  Det måste bli ett slut på denna feministiska vrångbild av allt i tillvaron och istället få fram en sund jämställdhet baserat på att män och kvinnor jobbar tillsammans och kompletterar varandra för ett lyckligt förhållande.

 2. Info Says:

  UNKEN KVINNOSYN

  En universitetsdirektör, Lars Lustig (månadslön omkring 219.100:-) hörs idag gång på gång i Sveriges radio. Hörs tala om om svenska mäns UNKNA KVINNOSYN. Som han och alla andra universitetsdirektörer i Sverige tar avstånd från.

  Google ger redan över 50.000 träffar på ”unken kvinnosyn”.

  Bakgrunden är, att studentskor vid ett visst universitet i höstas anordnade en insparksfest med strippande (halvnakna) karlar. Inte ett ord hördes. Nu hade emellertid killar vid samma universitet anordnat en liknande insparksfest med strippande TJEJER. Observera: Inte tvingat tjejer att uppträda en smula lättklädda utan anlitat tjejer, som med största nöje visade upp sig i underkläderna.

  Svenska Dagbladet har fullföljt hetsjakten på män. I Ring P1 idag var flera inringare överens med programledarinnan om att män borde förbjudas.

  Om det finns någon någorlunda normal person, som läser det här, så råder jag er att beväpna er. Sveriges radios och Svenska Dagbladets journalister och alla andra journalister är ute efter era liv.

 3. Lasse Says:

  @Info

  Herr Lustigs fru utnyttjade sin sexuella makt och sa:

  Det blir inget sex på ett halvår om du inte är med i radikalfeminsiternas häxjakt på män och efter år av psykisk hjärntvätt klarade hans hjärna inte av att stå emot längre han var nu oprogrammerad till en ”toffel”.

 4. Leif Says:

  Mer om Carl Festin

  http://www.viforaldrar.se/artiklar/2007/07/28/i-huvudet-pa/

 5. Trocadero Says:

  Tanja Bergkvists idé om att införskaffa en ö fri från genusvansinnet låter bättre för var dag som går..

 6. Info Says:

  Å Å Å TJEJER – BEFRIELSEN ÄR NÄRA

  Ska just gå ut, men sign. Leif ovan inspirerar mig till ännu ett litet inlägg. I Ring P1 idag var det ju en uppenbart skadad, stammande man (tredje könet), som fick programledarinnans uppskattning genom att tala om de ”fem härskarteknikerna”. Som män utövade mot kvinnor. Oj, vad programledarinnan blev förtjust.

  Sa han:

  ”Det är ju vetenskapligt bevisat genom akademisk FORSKNING att det finns fem härskartekniker mot kvinnor,”

  Vilken då ”forskning”? Socialvetaren Berit Åhs´ fria, radikalfeministiska bluddrande? För övrigt har ju socialdemokratiska kvinnoförbundet sedan länge genom sin vetenskapliga FORSKNING kommit fram till att det i själva verket finns TRETTIOTRE manliga härskartekniker… Särskilt behandlat av Tanja Bergkvist i hennes blogg (efter ett litet tips från mig, förlåt, Tanja, att jag nämner det).

  Nå, låt mig nu bara tipsa om ännu en ädel rörelse i Sverige:

  MÄN FÖR JÄMSTÄLLDHET

  Till den kände hycklaren, polismästaren, hyperfeministen och pedofilen Göran Lindebergs (”Kapten Klännings”) krets hör också framstående feminister inom sammanslutningen ”Män för jämställdhet”. Kända personer som Jalmert, Hyllander och Wetterberg kan nämnas.

  Nyligen har ”Män för jämställdhet” startat ett föregivet neutralt nätforum för pojkar, kallat ”killfrågor.se”.

  Detta forum, som bl.a. är tänkt att ersätta fäder, farfäder m.fl., vilka alla kan förmodas vara mentalt deformerade av en felaktig ideologisk värdegrund, förefaller i själva verket vara en ideologisk kryptoorganisation med illa dold politisk slagsida. Låt oss något skärskåda dess ordförandes, TOMAS WETTERBERGS, blogg. Han har t.ex. skrivit:

  ”Jag läste boken ´Mig äger ingen´ när jag just slutat på Regeringskansliet [!]. Jag läste den mest med känslan av att vara just en person som inte vill låta mig ägas. Visst tänkte jag lite på att det just [var] en pappa hon skrev om, den fantastiska skribenten Åsa Linde[r]borg.” [Åsa Linderborg, —]

  ”För mig är en könsroll något som spelas. Något som, liksom skådespelarens roll, övas och praktiseras för att den ska bli så bra som möjligt. Vi tränas in i den manliga könsrollen från första stund.”

  ”Jag tycker inte det är något att sträva efter att ha en så tydlig uppdelning mellan kvinna och man.”

  ”I dag var jag inne i en leksaksaffär för att handla. – – – Men var hittar jag den roligaste könsneutrala leksaken? Ja, troligen inte i någon av leksaksaffärerna i Örebro eller Hallsberg.”

  ”Den här gången var det drygt 2000 män som hörde av sig och meddelade att de ville vara med i arbetet med att förändra maskuliniteten.”

  ”Ett annat problem är att män alltid relaterar sig själv[a] till den ordning som vi [vilka ”vi”?] skapat för hur mannen ska agera. Den manliga normens primat eller den maskulinitet vi kallar för den dominanta.”

  ”Veckans Camilla Wagner: För mig betyder könsmaktsordningen ett fängelse för båda könen. Det hindrar generellt kvinnor att nå toppen och får män att begå dumheter för att leva upp till normen.”

  Som sina favoritbloggare nämner ordförande Wetterberg förutom Camilla Wagner t.ex. JENNY WESTERSTRAND (Eva Lundgrens vapendragare, ROKS-pristagare), ZAIDA CATALÁN, NORMAL ELLER?, DAVID TJEDER.

  David Tjeder, ”genusvetare” och ”mansforskare”, presenterar sig själv så här i nättidningen Leva 2006-09-12:

  ”I min feministiska utopi blir det totalt irrelevant om man är en man eller en kvinna. – – – Kvinnor kommer fortfarande att ha bröst, men män kommer i allt större utsträckning att ge sina barn flaska, det kommer inte att vara så könsfarligt att amma. Det finns män som kan amma, men tror inte att det kommer att bli en mainstreamgrej. Kvinnor kommer att vara gravida, men man kommer också att säga att män är gravida.”

  Observera alltså att den store auktoriteten Tjeder utan minsta förbehåll uttalar denna sanning: DET FINNS MÄN SOM KAN AMMA.

 7. Lasse Says:

  Bra ide:

  Vi annekterar Öland som genusfri zon, sen när alla glada, lyckliga och jämställda personer är på plats, spränger vi bron.

 8. Gunnar Says:

  Han borde väl få hem ett greddelint kuvert han också och stå vid skampålen och skämmas för sin könsmaktsordingsförnekelse.

 9. Dr. Jonsson Says:

  Vi har, såvitt jag kan se, redan kommit en bra bit på väg in i det subtilt totalitära samhälle som tycks vara målet för genushysterin och en hel del av näraliggande ideologier.

  Jättebra att ni tar upp detta GenusNytt och Världen Idag. Antar att det lär dröja innan övergreppet mot Carl Festin belyses i de statskontrollerade medierna. Och DO har ju uppenbarligen redan ”tagit sitt samhällsansvar” och gett legitimitet att lägga locket på.

  Ta mig till ön …

 10. Grodan Boll Says:

  Tur att de bedömde hans lämplighet på tidigare meriter och inte för att ett gäng kompletta galningar tog illa vid sig när han ställde obehagliga men berättigade frågor.

 11. michael Says:

  Har läst era kommentarer ska nu fylla på kaffe så passa er

 12. Lasse Says:

  Å jag måste nog gå till doktorn snart för högt blodtryck. Man blir ju ”skogtokig” när man ser hur öppet media och PK maffian utövar förtryck och osynliggörande av män.

  Står mig upp i halsen, men men det är väl bara att bryta ihop och fortsätta kämpa för rättvisa och jämlikhet.

 13. michael Says:

  Det är bra att du blir skogstokig feminismen är just nu i samma skede som vänstern var runt 73 74 när den blev allt mer absurd där du fick ägna dig åt självkritik om du tog en bulle mer än dom andra då var du borgerlig å reaktionär en fruktansvärd handling denna bulle.Vi är allt fler som ser hur absurd feminismen är den gräver sin egen grav det är viktigt att vi som vågar gå mot strömmen talar om dessa saker det är vi som kan säga till våra barn å barnbarn att vi stog emot vi marcherade inte i takt.Kom ihåg när man tittar till baka på denna parentes så behöver vi inte stå med hundhuvudet.Just såna exmpel som Carl är sådant man kommer ta upp i framtiden & skaka på huvudet å säga tänk hur sjukt det var

 14. juha puro Says:

  Det är givetvis skandal att en konspirationsteori får styra agendan i svensk politik . Jag är så j-a trött på alla ryggradslösa manliga politiker som inte vågar säga sanningen!

 15. michaeleriksson Says:

  En interessant punkt är att genus-tokorna verkar ha två huvudpåstående i det aktuella fallet:

  o ”ur samhällets synvinkel inte finns något kön vid födseln”: Detta påstående är entydigt falskt. Här finns vetenskapliga undersökningar som säger det exakt motsatta.

  o ”, och att man sedan kommer in i en maktstruktur där männen är överordnade kvinnorna”: Åtminstone på de sista decennierna och i Sverige är det definitivt osant. I många fall är det snarare tvärtom. (Också i Tyskland där jag bor nu har jag aldrig sett några tecken på detta, när man korrigerat för olika kompetensnivåer. Angela Merkel är ett bra exempel—och ett bevis att kvinnliga politiker inte behöver vara idioter som så många svenska är.)

  Att riksdagen skulle kunna besluta vad som är vetenskapligt sant… Iden är så idiotiskt att jag blir språklös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: