Männen är problemet, säger EU-parlamentariker

by

”Männen är problemet”, skriver vänsterpartisten och EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson i en insändare i dagens Växjöbladet-Kronobergaren (se bild nedan). Hon fokuserar sedan huvudsakligen på våld och prostitution. Svensson avslutar med detta:

”Var är alla ni män som inte längre accepterar att ni definieras av den minoritet män som slår, våldtar och köper sex? Ni måste resa er upp  och visa att ni inte accepterar det som händer. Mansförtrycket av kvinnor och flickor måste upphöra”.

Återigen ett prov på feministernas paradgren kollektiv skuldbeläggning. Jag, Pär Ström, bör alltså känna skuld eftersom jag har samma kön som en del andra personer som begår brott.

Nejdu, Eva-Britt, jag accepterar inte den skuldpåläggningen (en av härskarteknikerna). Jag känner inte minsta skuld för det som jag inte har gjort. Det vore ju absurt.

Brott begås av individer, inte av kollektiv. Vi är många män som redan idag ”inte längre accepterar” att vi ”definieras av den minoritet män som slår, våldtar och köper sex”.

Men vilka är det som definierar gruppen män efter den brottsliga minoriteten? Det är feministerna, som ett inslag i det könskrig det har startat. Så på sätt och vis kan man säga: Det är feminismen som är problemet!

Tack för tipset, Uffe på Papparättsgruppen!

 

Annonser

25 svar to “Männen är problemet, säger EU-parlamentariker”

 1. Leif Says:

  Man kan ju anta att Eva-Britt Svensson själv inte låter sig definieras (som hon uttrycker det) av kvinnor som begår brott av olika slag. Att lägga skulden på hela gruppen män för brott och illgärningar som begås av vissa manspersoner är numera ett uttjatat, och djupt komprometterat, retoriskt knep.
  Eva-Britt Svensson borde tänka sig för när hon nu hemfaller åt denna teknik. Två av 1900-talets stora förbrytare, Josef Stalin och Adolf Hitler, missbrukade, med förfärande följder, tanken på en kollektiv skuld hos vissa grupper i samhället.
  Män i gemen har självfallet inget ansvar för Stalins och Hitlers handlingar, just för att de är män. Däremot kan medlöpare till dessa personer, män eller kvinnor, lastas för följderna av dessa personers illgärningar. Det svenska kommunistpartiet, så småningom omdöpt till Vänsterpartiet Kommunisterna och senare till Vänsterpartiet är känt för att med entusiasm ha hyllat Den Store Ledaren, Josef Stalin. Eva-Britt Svensson är medlem i Vänsterpartiet. Gör det Eva-Britt Svensson till medskyldig till miljoner människors död? Jag är så generös att jag svarar: Nej.
  Men: Vet hut, Eva-Britt Svensson!

 2. Ulf Andersson Says:

  Tack ska du ha, Pär!
  http://www.dads-r-us.se/2010/03/26/eu-parlamentariker-fran-vaxjo-mannen-ar-problemet/

  Vill passa på att påminna dig om att detta är ANDRA gången på
  lite mer än en månad som Eva-Britt Strandberg från Växjö
  förekommer på GenusNytt:
  https://genusnytt.wordpress.com/2010/02/24/vansterpartiet-till-frontalangrepp-mot-man/

  Ella sulle en ju tro att dä ä valaur i aur.
  (Annars hade man ju trott att det är valår i år).

 3. Ulf Andersson Says:

  Sorry, Svensson skulle det vara.
  My bad :- (

 4. Lasse Says:

  ”Old News *skratt*”

  Att männen är problemet 🙂

  Är det någon mer som reagerat på det enorma mediadrev som skriver om ”Bjästa”, uppmärksamheten kring det här är helt oproportionerligt enligt min åsikt, utan att ta ställning i sakfrågan.

  Börjar mer likna en kampanj för att skuldbelägga män som presumtiva våldtäktsutövare.

 5. Matte Matik Says:

  Har skrivit ett inlägg om hennes artikel med Transgenus-vinkel:
  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/03/en-artikel-perfekt-for-transgenus.html

 6. robban Says:

  tja det är ju som att säga att all kvinnor är idioter bara för att hon inte har alla hästar i stallet. samma människor som detta pucko brukar köra med allas lika värde och att man inte ska dra alla över en kam i en annan aktuell fråga men genusdebatten lever sitt egna lilla liv. måste ju vara rätt skönt att selektivt kunna fördöma det man vill.

 7. Access Says:

  Hennes formulering röjer väl en viss bristande förmåga till logiskt tänkande när hon skriver:
  ”Var är alla ni män som inte längre accepterar att ni definieras av den minoritet män som slår, våldtar och köper sex? Ni måste resa er upp och visa att ni inte accepterar det som händer.”

  De män som inte längre låter sig definieras av andra män har ju inte nån större anledning än vem-som-helst att protestera. Den man som LÅTER SIG definieras av andra mäns (läs: våldsamma) beteenden är väl i så fall den som bör protestera?

  Hade hon varit logisk så hade hon skrivit:
  ”Var är alla ni män som accepterar att ni definieras av den minoritet män som slår, våldtar och köper sex? Ni måste resa er upp och visa att ni inte accepterar det som händer. ”

 8. Henrik Says:

  Transgenusfingrarna kliar… Men mattematik hann före såg jag nu.

 9. Pär.B Says:

  I vänsterns partiprogram står det att våldtäkt och kvinnomisshandel inte kan förklaras genom faktorer som psykisk sjukdom, drogmissbruk, vanmakt över arbetslöshet, alkoholpåverkan med mera. Vänstern menar att det enbart kan förklaras utifrån rådande könsmaktsordning och de patriarkala strukturerna. I det perspektivet resonerar Eva-Britt konsekvent.

 10. FN-sold Says:

  Lek med tanken att byta ut män mot muslimer i texten hon skickat in. Vilket liv det skulle bli…

 11. Leif Says:

  Ja, intellektuell stringens är inte precis det som utmärker Svenssons inlaga. Där finns många utsagor som är svåra att förstå. Några exempel med kommentarer:

  Svensson: ”Våld mot kvinnor är därmed i högsta grad ett mansproblem.”
  Kommentar: Ett mansproblem? Är det inte ett problem för hela samhället, för både män och kvinnor? Skulle kvinnors våld mot män (för all del ovanligare) i analogi härmed bara vara ett kvinnoproblem?

  Svensson: ”Ändå behandlas mansvåldet som en angelägenhet för kvinnor.”
  Kommentar: Vilket stöd har Svensson för detta påstående? Allt våld mot människor i vårt land är en angelägenhet för de rättsvårdande myndigheterna och där verkar både män och kvinnor i samförstånd. Detta våld är dessbättre inte något som den enskilde individen privat har att hantera. Svensson är kort sagt ute och cyklar.

  Svensson: ”Det är dags att rikta fokus mot de våldsutövande männen, de sexköpande männen.”
  Kommentar: Enligt min mening är det just de sexköpande männen som är i fokus. Fullt ut. Om man skulle se på narkotikahandel på samma sätt som prostitution/sexköp så skulle köparen av narkotika göra sig skyldig till brott medan säljaren skulle gå fri. Så påstå inte att fokus ligger på kvinnan när sex säljs och köps!

  Svensson: ”Och för att uppnå målet om ett jämställt samhälle måste kvinnor och män arbeta tillsammans.”
  Kommentar: Och hur är situationen nu? Jag vill påstå att det är personer som Eva-Britt Svensson som bygger klyftor mellan män och kvinnor och som med sina kränkande påståenden motverkar ett sådant samarbete.

  Svensson: ”Var är alla ni män som inte längre accepterar att ni definieras av den minoritet män som slår, våldtar och köper sex?”
  Kommentar: Vem är det som definierar fullständigt oskyldiga män som våldsmän, Våldtäktsmän och sexköpare? Är det möjligen Eva-Britt Svensson?

 12. Wagner Says:

  Att fnasken i Canada har en överdödlighet på 40 gånger kan säkert stämma. Undrar hur många knarkrelaterat dödsfall det går på varje mord?

  Fast det är klart. Knarket köper dom säkert av män och så blev det vårt fel lik förbannat. Och ATT dom knarkar kan ju bara bero på några andra. Ja ni vet själva orsaken och vilka som bär skulden..

 13. vmm Says:

  Ja, kör man transgenusmotorn på den här artikeln så lär man bli dömd för något.

 14. Ola Jennebrink Says:

  Lasse//
  I Bjästa har de hittat ett fall som nästan är idealiskt. Offret:en minderårig flicka. Förövaren:vit,heterosexuell,manskön. Tyvärr då endast ett barn,vilket inte hindrar att de av gammal vana benämner grabben som ”man” Vidare ger fallet möjlighet att hata mobbare,kyrkan, skolledare som inte fattar att vara PK,samt efterblivna lantisar.
  Samtidigt har polisen i Göteborg satt dit en kvinnomördare och våldtäktsman som har ett digert brottsregister.Det fallet skriver inte PK-folket om.Nej,det är inte PK att skriva om kriminella invandrare.

 15. PO Engström Says:

  Vi ”andra män” kan inte hjälpa till vid våldtäktstillfällena.

  Vi är inte där.

 16. Medborgaren Says:

  Var egentligen något annat än vardagsmaten:

  * samhällsdestruktiva
  * osakligt manshatiska
  * kollektivistisk lögn/bestraffning
  * och
  * icke-konstruktiva
  * offerfloskler

  Att vänta från en smygkommunist, det vill säga en vanlig vänsterpartist?

 17. AV Says:

  Leif: Din sista punkt är viktig. Först definierar hon alla män utifrån de få som är brottslingar och sedan frågar efter alla oss män som inte längre finner oss i att definieras utifrån sagda brottslingar. Kan man inte ge henne vad hon begär? Skicka en massa mail till henne och berätta att vi inte finner oss i hennes härskarteknik att skuldbelägga oss för för vad andra med samma bihang gör.

  Fast jag är tveksam till att hon ser bjälken i sina egna ögon.

 18. Lasse Says:

  @Ola

  Nu börjar det…….

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1932809/reinfeldt-ett-svek-mot-alla-kvinnor

 19. Ola Jennebrink Says:

  Fredrik har fått upp farten. Idag lovar han sänkta skatter till pensionärerna. Speciellt kvinnliga sådana. Moderaterna ser nog kvinnorösterna som enda möjligheten att vinna valet.Måhända var det en sådan strategi som fick minister Ask att göra bort sig så.

 20. Lasse Says:

  Spinn off effekten fortsätter Ola.

  http://www.expressen.se/ledare/1.1935694/ann-charlotte-marteus-killar-ar-ju-mer-varda-an-tjejer

 21. Lasse Says:

  http://www.expressen.se/kronikorer/jennyostergren/1.1935300/jenny-ostergren-nar-brottsoffret-far-bara-skulden-for-sin-egen-utsatthet

 22. Lasse Says:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article6865266.ab

 23. Linda Says:

  Pär Ström, du vet uppenbarligen inte vad MINORITET betyder????? Det betyder ”en grupp som har färre medlemmar än en konkurrerande grupp”.
  I klartext, Eva-Britt säger alltså att det är EN LITEN GRUPP MÄN som slår. INTE KOLLEKTIV SKULDBELÄGGNING, som du uppfattar det. LÄS ORDENTLIGT INNAN DU LÄGGER UPP EN MASSA SKIT PÅ DIN BLOGG.

 24. Lasse Says:

  ….och manshataren Linda skriker sig trött igen. Att vara ”könsrasist” måste vara jobbigt.

 25. Leif Says:

  Ja att det är skit som lagts upp här (för att låna ur Lindas vokabulär), i form av Eva-Britt Svenssons artikel, råder det ju ingen tvekan om. Om alla män påstås ha någon slags skyldighet som följer av att en liten grupp män begår brottsliga handlingar, så måste man nog tyvärr beteckna det som kollektiv skuldbeläggning. Läs en gång till Linda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: