Feministiskt manshat bakom Växjö-morden?

by


Det feministiska manshatet är välbekant. ”Män är djur”, sa Ireen von Wachenfeldt. Valerie Solanas lanserade” SCUM” – Society for Cutting up Men. På ett av Feministiskt Initiativs partimöten före förra valet sjöng gruppen Pirata Radical Cheerleaders ”Jag hatar dig du djävla man … jag ska slita dig i stycken” (se videon nedan).

Nu skriver åtminstone Aftonbladet i sin pappersupplaga att den kvinna som i i Växjö nyligen knivmördade två okända män var en manshatare. ”Jag hatar män”, ska hon ha sagt.  Jag har inget belägg för att komma med ett sådant påstående, men man kan ju spekulera och ställa frågan: Har hon blivit inspirerad av det feministiska manshatet? Har feminismens manshat skördat sina första dödsoffer i Sverige nu?

Läs mer om mordet även i SvD1 SvD2 DN1 DN2 DN3 Ex1 Ex2 Ex3 Ex4

Annonser

31 svar to “Feministiskt manshat bakom Växjö-morden?”

 1. Ulf Andersson Says:

  Verklighetens Lisbet Salander (Noomi Rapace) 😉

  Film
  – Män som hatar kvinnor
  – Flickan som lekte med elden
  – Luftslottet som sprängdes

  TV
  – Millenium

  Glöm inte att media har intervjuat experter
  för att ursäkta att mördaren är en kvinna.
  Dessutom skriver de att hon har bott med
  sin pappa för att ge oss farsor en känga.
  Hos pappan hade hon det dock tryggt.
  Det var först när han dog som hon flippade.

 2. Leif Says:

  Glöm inte Sofia Talvik, som vill ”klippa av kuken” på en beundrare som kallat henne ”lilla gumman”.

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/02/12/kvinnlig-artist-vill-klippa-av-kuk/

 3. Ulf Andersson Says:

  @ Leif

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/02/12/kvinnlig-artist-vill-klippa-av-kuk/

 4. Ulf Andersson Says:

  @ Leif

  Sorry, såg inte din länkning.

 5. Addie Says:

  Detta är precis vad man varnar för när det gäller att generalisera invandrare och brott. Det riskera skapa en accelererande vi och dom-miljö som kan gå överstyr. Bra analys , Pär

 6. Gonzo Says:

  Ulf Andersson

  ”Verklighetens Lisbet Salander (Noomi Rapace)”

  Dags att skrika på cencur? Det ”måste” vara Milenium trilogin som utlöst det där.
  Alla vet hur man påverkas av filmvåld

 7. Ulf Andersson Says:

  @ Gonzo

  Hade jag sett skiten (alla uppräknade filmer och TV-serien),
  hade jag OCKSÅ börjat hata dessa (oss) ondskefulla män
  [feministisk kollektiv skuldbeläggning av män].

  Jag gillar inte att läsa böcker och har följdaktligen
  inte läst Stieg Larssons manshatardravel
  i Millenium-triologin och jag är inte heller någon cineast
  med tvångsmässigt beteeende att se filmer för tittandets skull.

 8. Erik Says:

  För sista gången problemet är inte böcker som Millenium-trilogin. Problemet är hur kritiker och andra av betydelse BESKRIVER böcker som Millenium-trilogin.

  Det är sammanblandingen mellan fantasi och fiktion som är problemet. Millenium är fiktion och i ärlighetens namn rätt bra skriven fiktion som tidsfördriv (med undantag för idoitiska citat från Slagen dam). Men varifrån kommer alla idioter som gör verklighetsanalys på den och böcker som ”Gömda”? Var kommer alla naiva lättlurade människor som tror på skiten ifrån?

 9. Erik Says:

  Angående Lisbet Salander, Milleniyum böckerna och deras författare
  Jag har läst samtliga tre millenium-böcker och vid inget tillfälle i böckerna finns några som helst argument för ”manshat”

  Tvärtom så framgår det väldigt tydligt att det är några få individer som skall hatas (de flesta mer för att har makt/pengar än pga könet) medan Lisbeth applicerar den formeln på alla män eftersom HON är extremt fördomsfull och skadad av den behandling hon fått utstå (vilket gör det förståeligt).

  Men var i glödheta uppstod den absurda och idiotiska situationen att Lisbets egen fördomsfulla fantasivärld var normen i böckerna? Varifrån kommer den kardinalkorkade synen att Lisbets åsikter om världen var vetenskaplig sanning för nån annan än Lisbet själv?

  Lisbet har fel, gång på gång på gång på gång, jag kan inte ens beskylla författaren för att hävda nåt annat än att Lisbets idiotier är både felaktiga och slarviga vilket gång på gång bevisas för henne. Faktum är att Lisbet är så övertygad män är svin som skiter i henne hon gör allt hon kan för att det skall bli sanning.

  Det är inte det att folk inte vill hjälpa henne, det är det att hon gör allt hon kan för att stöta bort precis alla som vill det ur sitt liv. Man får intrycket att hon håller sin mentala hälsa i schack med denna svarta världsbild och inte klarar av att få bevisat det finns godhet i världen också.

  Ett bra exempel på detta är den fantasirelation med huvudpersonen hon drömmer ihop för att sedan straffa honom när han inte är trogen den relation de överhuvudtaget inte har och aldrig hade. Hennes fantasi är enkel, männen är svin, verkligheten är svårare.

  Författaren visar tydligt att verkligheten inte motsvarar Lisbets fantasier, varifrån kommer då alla de tomtar vars kritik bygger på att just denna fantasibild flickan har är verklighet och nåt som kan kommenteras av mentalt friska människor som om det fanns?

 10. Ulf Andersson Says:

  @ Erik

  Attackerar du mig för att jag saknar högskoleutbildning,
  men ändå vågar ha en åsikt?

  Slag under bältet.

 11. Gonzo Says:

  En nyhet som inte kommer från Sverige men som ändå berör genus.

  ”Enligt den stämningsansökan som skådespelerskan Nicollette Sheridan har lämnat in står det att seriens skapare Marc Cherry gav sig på henne när hon hade en fråga om en replik. Han gav henne ett slag över ansiktet och sedan fick hon sparken när hon anmälde händelsen till tv-bolaget.
  Därför stämmer Sheridan nu honom på 150 miljoner kronor för könsrelaterat våld, misshandel och orätta uppsägning, skriver nyhetssajten TMZ.”

  http://www.expressen.se/noje/1.1943048/nicollette-sheridan-stammer-producent-pa-150-miljoner

  Tänk om tex Clintan stämt en kvinna som gett honom ett slag i ansiktet.
  Att kvinnor ”har rätt” att ge män örfilar eller åtminstonde brukar göra det är defenetivt ett könsrelaterat våld.

 12. Erik Says:

  Uffe Andersson:

  Långtifrån, tvärtom så attackerar jag personer som i hög grad har högskoleutbildning dvs ”kritiker” (ofta feminister) för att de säger helt felaktiga saker som det saknas stöd för i materialet som kommenteras. Och för övrigt hur skulle jag veta vilken utbildning du har och inte har? En av grundstenarna med mitt sätt att debattera är att jag inte bryr mig om vem jag debatterar med. Jag försöker vara opartisk och tillföra sakfrågan.

  I detta fall är alltså min poäng att det saknas belägg i böckerna som kommenteras för vad som faktiskt påstås. Detta oavsett om det är antifeminister eller feminister som kommenterar. De har ju bägge gått på kritikernas bedömning att dessa böckers huvudperson är nån att lyssna på.

  Detta trots att författaren ideligen visar hur fel hon har om världen. Inte minst **spoiler** när hon tar för givet den person som gjort mest i världen för henne är död och därför inte ens besöker honom när han är svårt sjuk **end spoiler**

 13. Erik Says:

  Gonzo:

  Jag antar att seriens skapare har råd med en förlikning för att slippa slitet med rättegång då de troligen förlorar mer pengar även om han är oskyldig och frikänns men jag tror inte för en sekund att de saker som Nicolette Sheridan skall ha sagt är sagda av henne. Hon har nog bara beskrivit händelsen i stora drag så är resten skrivet av en feministisk advokat specialiserad på att förvandla egofrågor till kvinnofrågor.

  Och vad är detta för trams?

  ”Sheridan hävdar också i de juridiska pappren att Cherry under hela inspelningstiden med serien har uppträtt aggressivt och otrevligt mot sina medarbetare.”

  Jaha så det finns lagar som säger att man måste vara trevlig? Jag gissar att Nicolette Sheridan inte är i närheten lika knäpp som hennes advokat.

 14. Gonzo Says:

  Erik

  Nä det är mycket möjligt att det är hennes advokater, rådgivare och media som blåst upp allt. Det är typiskt USA.

  Men det där med könsvåld skulle aldrig komma fram om det vore en manlig skådespelare

 15. KimhZa Bremer Says:

  Stieg Larssons historier är utan tvekan radikalfeministisk propaganda – och en del i det populärkulturella tryck som går ut på att stimulera demoniseringen av män (och pappor).

 16. Ulf Andersson Says:

  @ KimhZa Bremer:

  Tack, det värmde!
  Du bekräftade vad jag ville ha sagt.

 17. exempel Says:

  Hit Girl !

  http://www.break.com/usercontent/2009/12/kick-ass-red-band-hit-girl-trailer-1568027

  http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/filmvarldens-hardaste-13-aring_4527777.svd

 18. Grodan Boll Says:

  Video-våld, TV-spelsvåld, ”Mäns våld mot kvinnor”(tm).

  Argumentet att var galning är ansvarig för sina handlingar gäller även den här damen.

 19. Frida Says:

  ”Har feminismens manshat skördat sina första dödsoffer i Sverige nu?”

  nej!

 20. Erik Says:

  KimhZa Bremer:

  ”Stieg Larssons historier är utan tvekan radikalfeministisk propaganda – och en del i det populärkulturella tryck som går ut på att stimulera demoniseringen av män (och pappor).”

  Stieg Larssons historier är snarare radikalekonomisk propaganda. Iaf böckerna består sida upp och sida ner av hat mot yrkesgruppen ekonomijournalister som enligt Stiegs alter ego Kalle har gått över till fienden. Lustigt nog färgas inte alls marknadsföringen av detta faktum. Den manliga huvudpersonen däremot är enormt populär bland kvinnor… Faktum är att han har fler kvinnorelationer än en genomsnittlig james bond film brukar lyckas avverka och det är kvinnorna som vanligen tar initiativet till sex.

  Hade jag inte tipsats av bokens titel kunde jag missta böckerna för att handla om för att citera Pär Ström ”enstaka kriminella idioter” som James Bondkvist har som uppgift att avslöja och röka ut under tiden han räddar damer från de onda skurkarna och såklart passar på att ligga med dem.

 21. Erik Says:

  (damerna, inte skurkarna)

 22. Ulf Andersson Says:

  Frida säger:
  07 april 2010 kl 0:17

  ”Har feminismens manshat skördat sina första dödsoffer i Sverige nu?”

  nej!

  Frida:
  Vet du något som vi andra inte vet?

 23. MR Says:

  Som feminist känner jag mig härmed tvingad att ta avstånd från alla former av våld؟

 24. Frida Says:

  Ulf

  Nää, jag kör på troligen och förmodligen, det brukar vara standard här när man inte har belägg för något..

  Undrar om han som våldtog två unga tjejer som visades i media nyligen var inspirerad av maskulinister och ”män som hatar kvinnor”

 25. Ulf Andersson Says:

  Ca. 80% av alla våldtäktsmän växer upp
  med ensamstående mödrar
  (samhället tillåter inte pappan att vara närvarande
  i barnets liv: in med papporna i barnens liv så blir det mindre
  våldtäktsmän och kvinnomisshandlare).

  Alltså vad säger det om mammor som föräldrar när de när
  våldtäktsmän vid sin barm?

 26. Frida Says:

  men nu får du la ge dig, alla de som inte anmäler våldtäkter då? vilka våldtar dem?
  och vad ska de ensamstående göra som blivit lämnade av sina män? ska de bara köpa att deras söner kommer att bli våldtäktsmän? in med papporna? ska de tillägnas tvångsvård av barn vi de tillfällen när de inte vill ha med dem att göra??

  sluta kasta skit på ensamstående mödrar!

 27. Ulf Andersson Says:

  Men Frida:

  nu har du väl ändå tappat tråden?
  Var har jag skrivit om anmälda/oanmälda våldtäkter?
  Det var DU som gjorde ett stort misstag genom
  att ta upp våldtäkter med mig. Får se om du gör om
  samma misstag igen eller om det kommer från någon annan feminist.

  Jag har kommit med statistik som du inte kan ifrågasätta
  och därför flippar du ut på sant feministiskt manér.

  ”in med papporna? ska de tillägnas tvångsvård av barn vi de tillfällen när de inte vill ha med dem att göra??”

  Du är nog den absolut sämsta sociolog/socionom jag känner till.
  Mammorna får boendet i 9 fall av 10 i en vårdnadstvist.
  2007 fick mammorna enskild vårdnad i 7 fall av 10.

  Sanningen om frånvarande pappor
  I boken Mansförtryck och kvinnovälde, http://www.dnv.se/indexmansfortryck.asp,
  citerar författaren Pär Ström en artikel från Dagen Nyheter (2 mars 2003)
  http://www.dn.se/insidan/barn-kan-fas-att-hata-sin-pappa-1.160748
  där familjeterapeuterna Agnetha Svensson och Gösta Emtestam säger:
  ”Vi bedömer att ungefär var sjätte pappa förtjänar etiketten smitare.
  […] Men de allra flesta ger upp sitt faderskap därför att de inte orkar
  vara pappa på mammans villkor. De har kanske utsatts för umgängessabotage,
  övergreppsanklagelser, polisförhör eller långvariga domstolstvister,
  och för att själva orka leva vidare väljer de i förtvivlan bort barnen”.

  Misshandel av barn
  BRÅ Rapport 2008:23
  Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2007 (sidorna 382 – 384)
  ”De små barnen misshandlas oftast av kvinnor som av åldern att döma
  sannolikt var deras vårdnadshavare. Av de kvinnor som misstänktes
  för misshandel mot barn 0 – 6 år var närmare hälften i åldern 30 – 39 år
  och ytterligare en tredjedel i åldern 21 – 29 år. De resterande var
  främst i åldern 40 – 49 år. [..]
  Sammantaget pekar detta mot att det är mödrarna eller andra kvinnor
  som tar hand om barnen som står för den största delen av misshandeln
  mot de mindre barnen”.
  http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=Brottsutvecklingen_webb.pdf&url=/dynamaster/file_archive/081121/8f40c6556f4fb0fbcb0a2d4af6994353/Brottsutvecklingen%255fwebb.pdf

  Kidnappning av barn
  I ungefär 60 procent av fallen är det mammorna som kidnappar barnen.
  Källor:
  http://www.saknadebarn.org/bortforda-barn/statistik/

  och
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1618582/pappornas-kamp-far-mammorna-att-fly-med-barnen

  Läs på istället för att spy ut ditt feministiska manshat!

 28. Grodan Boll Says:

  Frida:

  ”vilka våldtar dem?”
  Du vet att de var våldtäkter.
  Jag vet att det var unga muslimska män med invandrarbakgrund som gjorde det.

  ”ska de bara köpa att deras söner kommer att bli våldtäktsmän?”
  80% av våldtäktsmen växer upp med ensamstående mammor
  inte:
  80% av alla ensamstående mammors söner växer upp till våldtäktsmen

  ”ska de ensamstående göra som blivit lämnade av sina män?”
  Vet ej, men vi hade kunnat reducerat deras antal med en mindre diskriminerande lagstiftning och mer rättvisa förfaranden vid vårdnadstvister. (om Uffe från Papparättsgruppens information är att lita på).

 29. Relay Says:

  Fick ett skrattanfall när det tidningarna stod att Skavlan var feminist. Feminism är definitivt inget könsneutralt uttryck. Sedan att hon kvinnan skulle vara en manshater tror jag inte på då även jag skulle legat död vid detta laget nu.

 30. Häxbål Says:

  Kommer göra en egen kampanj mot manshatande advokater, någon som är intresserad ?
  Det jag upplevt efter min skilsmässa i Örebro finns inte ens i dikten.
  Min fd kom uppsmygande med kameran bakom ryggen för hon trodde hon skulle ta bilder av mig och min lilla dotter i duschen, jag satt och såg detta på håll, advokaten hade bett henne göra detta för att svärta ner mig så mycket som det gick.
  Alla som vill veta mer om min resa kan höra av sig.
  Länstyrelsen och kommunen i Örebro skriver på sin hemsida att de ska ta tag i alla män som överträder lagen, NU är det fria skott på alla män oavsett.
  Bränna på bål är bara början, en advokat som företräder en kvinna i Örebro kan samtidigt företräda på fm och grilla med ansvarig borättare samma kväll.
  En kvinna som uppenbarligen ljugit i sitt uttalande i rätten får försvar av sin sk advokat att det inte är bevisat,,,,, TROTS att polisens utredning visar på just det, Tingsrätten i Örebro förstår inte ens Polisens rapport. Trots att de har den skriftligen framför sig.
  Har aldrig i mitt liv kunnat förstå att detta kunde vara en verklighet i Sverige.
  De ljugande advokater som företräder vem det än må vara är de lägst stående mäniskor jag stött på i mitt liv, mina barn säger samma sak.
  Tänker agera med en reklamfirma nu, det finns många dokument vi ska göra anonnser av och förklara vad de haft för betydelse för mina barn, deras hat ska få komma fram.
  För några år sen kom orättvisorna som staten utsatt många människor i Sverige fram, nu kommer det att ta hus i helvete, Sverige är nu anmält til EU-domstolen för dessa övertramp
  och den särskilda advokaten som utfört alla de övertramp hon gjort är polisanmälda och utreds nu som tur är inte i Örebro där hon får husera utan att någon våga säga något och där alla känner alla.
  Berättade för en kvinnlig Polis i Örebra när min fd skickat ut min son i kallsongerna i 5 minusgrader och undrade om inte detta var misshandel ?
  Hon svarade i advokats närvaro: om du varit kvinna hade detta varit MYCKET allvarligt, men det är det inte nu, senare fick hon detta verifierat av två oberoende vittnen men tog ingen anmälan.
  Mamman i fråga äter T-Nozinan och har förföljelsemani vilket INGEN myndighet i Örebro ens viljat kolla. Inte ens Polisen !?
  Det här är bara skrap på ytan.

 31. Tre frågor om feminism - inledning - Genusfolket Says:

  […] till exempel Pär Ströms blogg där åsikter som att feminismen inspirerar kvinnor att mörda män och att feminister är ansvariga för att pojkar tar livet av sig läggs fram utan någon som helst […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: