Kvotering 2.0 var väntad, nu kommer den!

by

Miljöpartiet i Härnösand tar begreppet kvotering till en ny nivå – kvotering 2.0. Vi är vana vid att kvinnor kvoteras in, men på listan till kommunfullmäktige för Miljöpartiet i Härnösand är nu varannan kandidat inkvoterad invandrare. Se ett inslag om saken på SVT Play här.

Jag har väntat på att det skulle gå så här. Varför nöja sig med att kvotera in kvinnor, när det finns så många grupper? Nu är alltså kvotering av kvinnor och invandrare redan igång. Men varför kvoteras inte HBT-personer, norrlänningar, handikappade och överviktiga? Det är förstås en tidsfråga.

Det går käpprätt åt skogen, det här. Kommer att sluta med att meriter och kompetens är helt irrelevant. Bara kvoterna räknas. Tack för tipset, Peter!

För övrigt, Markus på Pappamanualen har skrivit en artikel på Newsmill som bemöter påståendet från Eva Sternberg att pappor som handskas med spädbarn är livsfarliga. Här. Och Eva gör själv en halv pudel på Expressen, här.

För övrigt 2, Elisabet Höglund har skrivit en helt lysande artikel i Aftonbladet om att kvinnor behandlas mildare i domstolar än män. Verkligen läsvärd – läs och sprid! Här är den.

21 svar to “Kvotering 2.0 var väntad, nu kommer den!”

 1. Killen Says:

  Man börjar nästan tro att Sverige är föremål för ett stort experiment för andra länder. Man valde Sverige för att man redan visste att vi var lite blyga.

  Varför drabbar detta manshat oss svensk amän så obarmhärtigt hela tiden? Jag måste göra det jag gjorde innan, uppmana svenska män att lämna Sverige. Skeppet håller på att sjunka. Det blir en sorts omvänd kinesisk barnpolitik där folk i framtiden kommer eftersträva att få döttrar. Detta är ju rent Kafkalikt och jag mår direkt dåligt av utvecklingen. Så här långt var det väl inte meningen att det skulle gå.

 2. parstrom Says:

  Killen!
  Bra att du reagerar! Jag önskar fler svenska män skulle göra det.
  Pär S

 3. vmm Says:

  Oerhört tragiskt. Jag har också misstänkt att det här skulle komma, men har hoppats och hoppats att det inte skulle hända. Fruktansvärt.

 4. Jonas Says:

  Samma som hänt i Syafrika

 5. Lasse Says:

  @Pär

  Har även jag gått och väntat på det här.

  Blir så trött på den här lekstugan, varför vågar ej politiker se sanningen i vitögat.

  Över 10 % av Sveriges befolkning är invandrare då kan väl inte vara rimligt att de har 50% representation i kommunalfullmäktige etc.

  Är så trött på ”feministmaffian” som pratar om ”mångfald” och att vi skall ta emot mer invandrare från alla kulturer oavsett om vi har råd eller inte.

  Det är en sak de blundar för, inom vissa kulturer är det på något sätt mer legitimt att våldta och misshandla kvinnor. Det innebär att våldtäkterna ökar och det är just *invandrare som står för största ökningen. (*vill ej peka ut någon speciell grupp, känns onödigt)

  Eller med andra ord de som skriker högst att våldtäkterna ökar och att män är djur, är också drivkraften bakom att det blivit så, ett ekorrhjul.

  Sedan skuldbeläggs alla män rakt av !

  På något sätt bör vi stanna upp och ta hand om de invandrare som är här.

  Implementera svenska samhälliga värderingar, så de förstår att det inte är ok att utöva våld(täkter) i Sverige.

  Jag ger blanka f-n i vad folk tycker om mitt inlägg, det är sanningen. Jag är 87,5% svensk min flickvän har utländsk bakgrund, har en son som är halvtysk och min bästa polare är indier ( har flera vänner med utländsk bakgrund) dvs. jag är så långt ifrån rasist man kan komma (fd. moderat).

  Bifogar en film från en som var inne på samma spår.

 6. Lasse Says:

  Förenklat skulle man kunna säga att vi importerar ojämställdhet, men den saken vill inte PK-maffian eller fackföreningen feministerna inse. Det existerar ej i deras ögon.

 7. Erik Says:

  Killen:

  Tro? Det väl alla att denna radikalmarxism är importerad från andra länder? En sjuklig fixering på inte vilket jobb människor gör utan vilken sort de tillhör som i allt högre grad förpestar all universitetsundervisning där man göra ingenting produktivt alls utan bara mäter vem av vilken sort som gjorde vad hela tiden.

  Person A skapade ett hus som var 20% starkare

  Person B skapade ett hus som var 5% starkare

  Men flera stollar på universiteten menar idag att hus skapade av grupp B är mer värdefulla pga sammansättningen av gruppen som skapade dem (så kan Will Kymlicka sammanfattas)

 8. Info Says:

  LASSE: HEDERSMORD FINNS INTE!

  Lyssna på vår blivande statsministers ord:

  ”Stadsråden Mona Sahlin och Margareta Winberg skriver i en debattartikel: ´Vi får aldrig acceptera talet om hedersmord. Ingenting bevisar att våldet mot unga kvinnor är kulturellt betingat. Det handlar endast om mäns våld mot kvinnor. Kalla saker vid deras rätta namn´.”

  Källa: Journalist Dilek Yaras, Metro-kolumnen (Stockholm) 2000-12-19.

 9. Christopher Says:

  Invandrare utgör inte hälften av Sveriges befolkning, så varför är det rimligt att de skall utgöra hälften av kandidaterna på listan till kommunfullmäktige?

 10. Christopher Says:

  Lasse: ”Eller med andra ord de som skriker högst att våldtäkterna ökar och att män är djur, är också drivkraften bakom att det blivit så, ett ekorrhjul. Sedan skuldbeläggs alla män rakt av !”

  Nej, alla män skuldbeläggs inte. Endast den ”vita heterosexuella mannen” skuldbeläggs. Detta eftersom icke-vita och icke-heterosexuella betraktas som offer av vänstern på samma sätt som kvinnor betraktas som offer.

  Vänstern gillar kvinnor. Vänstern ogillar män.

  Vänstern gillar muslimer. Vänstern ogillar judar och kristna.

  Vänstern gillar homo-, bi- och transsexuella. Vänstern ogillar heterosexuella.

 11. Mats Says:

  Frågan är vilka kriterier som skall vara uppfyllda för att man skall räknas som invandrare? Räcker det att vara norrman eller dansk?

  Troligen ger det fler bonuspoäng ifall man kommer från någon kultur med helt snedvriden syn på jämställdhet.

 12. Miljöpartiet kvoterar « Frihet är inte gratis. Says:

  […] Andra bloggare: Genusnytt. […]

 13. Sune Says:

  Feminismen har ärrat nationen mer än vi kan föreställa oss. Den kan likställas med en lite bortskämd unge som skriker och gapar när det inte passa. Brukar själv tänka – låt kärringjävlarna hålla på, det går ändå åt helvete tillslut.

  Ett riktigt krig mellan könen är att föreslå och inte en enkelriktad fajt som den som nu pågår.

  Vi pojkar, grabbar, karlar, män, herrar osv. måste ena oss och använda den begåvning och styrka vi kom till världen med. Gör vi det förblir vi störst, bäst och vackrast och inget, absolut inget kan stoppa oss.

  Fan – vi kan inte tillåta att ett sämre urval trycker ner oss. Nu måste vi alla inom oss plocka fram krigaren och ta upp kampen på våra villkor.

 14. Tipson Says:

  Tvång är tvång – inte jämställdhet
  Med jämställdheten som täckmantel vill de rödgröna släppa lös en kvoteringsvåg över Sverige, inte minst över familjen.

  Vems är egentligen barnen när de föds? Tillhör de föräldrarna eller staten? Ännu en av de absurda frågor som måste ställas i ett demokratiskt land.”

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.339240-tvang-ar-tvang-inte-jamstalldhet

  Och angående ”Elisabet Höglund har skrivit en helt lysande artikel i Aftonbladet om att kvinnor behandlas mildare i domstolar än män.” – se BBC-produktionen Criminal Justice (med ”genusglasögon”) på SVT Play innan den tas bort.

 15. Orion Says:

  Som vänsterhänt väntar jag fortfarande på ett statligt krav på att vänsterhäntanpassa alla föremål, och även se till så att minst 15% av ledamöterna alltid är vänsterhänta, jag förväntar mig att partierna tar upp detta inför kommande val.

 16. Mp:s människosyn, polisens värdegrundspanik och en typisk genusavhandling « Tanja Bergkvists Blog Says:

  […] Ström har på sin blogg tagit upp fenomenet Kvotering 2.0: på listan till kommunfullmäktige för Miljöpartiet i […]

 17. Milas Says:

  @Lasse, du behöver inte ursäkta dig för att du uttrycker din åsikt så länge du inte generaliserar. Det ligger mycket i det du säger tycker jag, och du har rätt. Har ni sett senast nytt från Sundsval? Läs artikeln

  http://st.nu/start/sundsvall/1.1945316-nya-mosken-valkomnar-alla

  Har ni hört någon protistera mot vad som står i artikeln?
  Citat från artikeln nedan: ”Efter ett års ombyggnation är stora salens golv täckt av tjocka vackra mattor, och en sal för kvinnorna har gjorts i ordning i källaren.”

  I källaren? Var är alla politiskt korrekta feminister då?
  Inte nog med att man har gjort om en kyrka till moské vilket är helt FEL enligt min uppfattning. Och ja jag tycker att man kunde hellre riva ner lokalen ist för att tillåta en kränkande männsikosyn och framför allt på kvinnor verksamhet att pågå. Ja så det så.

 18. AV Says:

  Milas
  Kan man göra om gamla kyrkor till bostadshus mm, kan de väl bli moskeer också. Att det inom alla religioner finns konservativa krafter är väl inget nytt. Jag tror att de flesta kristna skulle värja sig om de vore definierade av kvinnoprästmotståndare, homofober som Åke Green, Livets ord, Knutbysekten mm.

  Men visst är det anmärkningsvärt att ingen protesterar mot att kvinnor förvisas till ett eget rum i källaren. De borde få lika mycket pisk som ÅG när han sade att homosexuella är en cancersvulst eller de som anser att kvinnor skall tiga i församlingen. Säkert någon rädsla att bli kallad rasist. För min del skall religiösa ståndpunkter kritiseras lika väl som politiska eller andra synpunkter.

 19. AV Says:

  Ja, alltså det var inte kvinnorna som skall ha pisk, men de som planerade moskén.

 20. Stefan Says:

  Sverige är kört. Alla som kan tänka självständigt, emigrera till ett vettigt land. Själv har jag (med universitetsexamen och bra jobb, taskigt Sverige att ni inte får ta del av mina skatteinbetalningar) flytt till Japan och har inte för avsikt att komma tillbaka.

 21. Alvin Stoltz Says:

  Killen saa

  ”Man valde Sverige för att man redan visste att vi var lite blyga.”

  ”Blyga” är nog fel ord. Det ska väl är ”dumma”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: