Ny förmedling ska leta KVINNOR

by

Nu har Rättviseförmedlingen startat. Så här beskriver de sig överst på sin sajt:

RÄTTVISEFÖRMEDLINGEN hjälper er som har svårt att hitta annat än män för medverkan i era tidningar, tv-program, historieböcker, föreläsningar, på konserter, klubbar, debatter och galor.

Det ser alltså ut att vara ännu en gräddfil för kvinnor. Sedan har jag sett att de lustigt nog ändå har en hel del män på sin sajt. De kanske fick kapitulera inför verkligheten?

På vissa ställen beskrivs verksamheten lite mindre feministiskt, som att de ska hitta personer av underrepresenterat kön, inte bara kvinnor. Rättviseförmedlingen är startat av något som heter frau.se. Frau betyder kvinna på tyska.

Du finner Rättviseförmedlingen här. Du finner en artikel om dem i Aftonbladet här.

11 svar to “Ny förmedling ska leta KVINNOR”

 1. Clabbe Says:

  Det verkar mest vara kvinnor av mycket skiftande kvalitet som listas.

  Vad gäller tjejer som spelar skivor är det vanligt att de direkt kräver spelningar på de flottaste klubbarna, vilket de ofta enbart på grund av sitt kän.

  Killarna tvingas å andra sidan harva på ungdomsgårdar och dylikt i flera år innan de får chansen i de finare lokalerna.

 2. Andreas Says:

  Av alla listor de har på sin sida finns det enbart en som ens har med män, och detta är män som vill diskutera genusdebatten. Det i sig var väl bra, bortsett från att det hade varit trevligt att se Pär Ström och andra på listan också, kanske.

  Men, det jag ville poängtera är att av alla listorna med alternativ till yrken, så listas det 100% kvinnor. Inga yrken där män är underrepresenterade vad jag kan se. Rättvisa? Jämställdhet? Bara om man fokuserar åt ett håll, eller?

 3. Adam Weisshaupt Says:

  Den 26:e April så genomförs en genusträff i Malmö på the Bishops finger kl 18:30, meddela mig om Ni kommer att närvara. matslind72@hotmail. com
  Rätt adress meddelas när Ni mailat mig.

 4. Info Says:

  INTE UNIKT – SÅ GÖR SVENSK PUBLIC SERVICE OCKSÅ

  Från sidan Politiskt Inkorrekt häromdagen:

  ”SVT tycker det är för lite invandrare som deltar i det populära frågesportsprogrammet ´Vem vet mest?´. Och gissa vad man gör då?
  Vi fick ett tips från en av våra trogna läsare där han informerar om att inför den nya säsongen av ´Vem vet mest?´ så tycker kanalen att det borde vara fler invandrare med som tävlande. Därför har man vänt sig till det som kallas Blatteförmedlingen – – -”.

  med ett upprop om att fler invandrare önskas i programmet och att sådana, om de anmäler sitt intresse, kan räkna med förtur.

  ”Blatteförmedlingen AB har lanserat Mångfaldsbarometern för att etablera en standard bland svenska arbetsgivare. Mångfaldsbarometern ska mäta mångfaldsmognad i relation till representativitet, kompetenshantering, attraktionskraft, arbetsplatsklimat, utvecklingspotential, ökad affärsnytta och strategiskt mångfaldsarbete.”

 5. JD Says:

  Invandrare ÄR diskriminerade i förhållande till utbildningskompetens och möjligheten att få arbete mm.
  En rejäl skillnad alltså!

 6. Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » I have stared into the depths Says:

  […] Detta tycker Pär Ström är en gräddfil för kvinnor. […]

 7. Gonzo Says:

  När ska vi börja kvotera in ungdommar?
  Minst 30 procent med ungdommar under 25 på våra arbetsplatser

  Hur ska vi annars lösa ungdomsarbetslösheten och den diskriminering som unga utsättsför när dom inte kan få ett jobb?

 8. sofie Says:

  JD,
  kvinnor ÄR diskriminerade i förhållande till utbildningskompetens och möjligheten att få arbete mm. Det är ett jävla faktum.
  Inte så stor skillnad alltså!

  Inte särskilt förvånande dock att Pär Ströms beundrare hänger på inte bara sexist- och homofobtåget, utan även rasisttåget. Ni är väl gissningsvis vita heterosexuella män allihopa.

  Dessutom erbjuder Rättviseförmedlingen sig att hitta MÄN inom kvinnodominerade yrken, t.ex. barn och omsorg, vilket också behövs.

  Du är så JÄVLA pinsam, Pär Ström.

 9. Peter Says:

  @Sofie

  ”kvinnor ÄR diskriminerade i förhållande till utbildningskompetens och möjligheten att få arbete mm. Det är ett jävla faktum.”

  Är det ett faktum? Eller är det du som tycker att det är ett faktum?

  ”Inte särskilt förvånande dock att Pär Ströms beundrare hänger på inte bara sexist- och homofobtåget, utan även rasisttåget. Ni är väl gissningsvis vita heterosexuella män allihopa.”

  Ehh … var fick du detta ifrån? Och vad menar du?

  ”Du är så JÄVLA pinsam, Pär Ström.”

  Du är pinsam, Sofie. Bara pinsam, inte jävligt pinsam.

 10. Ulf Andersson Says:

  @ Sofie

  ”….utan även rasisttåget”.

  Jag är visserligen vit (solar alltid bakom en sten i Blekinge
  om somrarna) och heterosexuell – och halvungrare.
  Ditt påstående att jag skulle vara rasist
  tar jag som en förolämpning.

  Dessutom ogillar jag din ton mot Pär Ström.
  Din åsikt har du rätt till, men du kan väl
  åtminstone vara hövlig i din ton mot den
  som driver bloggen?

 11. Erik Says:

  Sofie:

  ”kvinnor ÄR diskriminerade i förhållande till utbildningskompetens och möjligheten att få arbete mm. Det är ett jävla faktum.”

  Om kvinnor har så hög kompetens varför är det inte en kvinna som skapat Skype? Varför är det inte en kvinna som skapat Google? Varför är det inte en kvinna som skapat Facebook? Kvinnor har TEORETISK kompetens och höga betyg men män är de som bygger företag…. Det är ett J-a faktum att kvinnor inte bygger företag. Det är ju därför vi har den här diskussionen. För män har egna företag de kan anställas på (även om de inte var lärarens favorit i skolan) och kvinnor skapar inga egna företag åt sig själva, däremot verkar kvinnor skapa en himla egna UTBILDNINGAR och LOBBYKLUBBAR (här har vi en till) åt sig själva där de kan sitta och klaga på män – utbildningar som ingen vill ha förutom politiker som kan använda dem för att öka egna makten.

  ”Inte särskilt förvånande dock att Pär Ströms beundrare hänger på inte bara sexist- och homofobtåget, utan även rasisttåget. Ni är väl gissningsvis vita heterosexuella män allihopa.”

  Ingen här bryr sig om folks hudfärg men det är föga förvånande att du gör det. Ditt tvärtomspråk är ju lite roande, du menar alltså att det är fel på oss för att du är rasist och sexist åt politiskt/poststrukturellt ”rätt håll”?

  ”Dessutom erbjuder Rättviseförmedlingen sig att hitta MÄN inom kvinnodominerade yrken, t.ex. barn och omsorg, vilket också behövs.”

  Ja det måste vara därför nyss en av mina vänner mobbades bort på en sådan arbetsplats för att han var dum nog att tro på den reklamen att man vill ha fler män där? Det är så komiskt att höra dig beskriva en situation som är PRECIS TVÄRTOM i verkligheten. I verkligheten vill tanterna bestämma och mobbar ut killarna som sabbar deras privata klubb. Just den här arbetsplatsen har dessutom facket på sig sedan tidigare.

  ”Du är så JÄVLA pinsam, Pär Ström.”

  Du är så lögnaktig Sofie, du beskriver en värld som är precis tvärtom verkligheten. Du beskriver hur kvinnor är så överlägsna män men det är män som skapar uppfinningar och bygger företag i verkligheten. Kanske för att man faktiskt inte måste ha nån teoretisk ”utbildningskompetens” för att arbeta hårt med att bygga en verksamhet.

  Men ni vill inte jobba hårt med att bygga en verksamhet, ni vill bli chefer över något som nån annan redan byggt åt er, ni vill inte ha det hårda arbetet, ni vill bli anställda när alla risker är tagna av nån annan, helst som chefer över dem som var med från början för ni har ju högre ”utbildningskompetens”

  Det är intressant att du verkar se män som slavar som skall bygga företag åt dig så du slipper risker och arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: