Feministisk propaganda i radio – insider vittnar

by

Jag finner en kommentar skriven tidigare idag till ett annat inlägg på denna blogg så viktig att jag vill lyfta upp den som blogginlägg. Här följer kommentaren från signaturen Hans:

För några år sedan jobbade jag på Sveriges Radio som reporter och nyhetsuppläsare och jag kan säga att redaktionen var starkt styrd av ett gäng kvinnor som var uttalade feminister. All nyhetsvärdering skedde med de feministiska glasögonen på och allt som pekade på patriarkala strukturer och mäns överläge skulle dras upp och förstoras.

En av kvinnorna hade ett samhällsprogram varje eftermiddag och utnyttjade detta för att i praktiken sprida feministisk propaganda. Hon gjorde helt horribla uttalanden som totalt saknade bevisning, fakta eller vetenskapligt stöd. Det var rent hittepå och ideologiskt svammel alltsammans. Och hon skulle föreställa att vara journalist!

Jag försökte protestera och sa ofta emot, men blev alltid överkörd. De andra männen satt tysta av rädsla för att bli utpekade som mansgrisar. Vid några tillfällen när jag själv sände nyheter under helgerna tog jag in pressmeddelanden från BRIS om hur pojkar mådde lika dåligt som tjejer men att det tystades ner, osv. Jag gjorde också ett inslag där jag intervjuade skoltjejer om det hårda språket i skolan och där tjejerna själva sa att killarna inte var värst – det var de andra tjejerna som höll på mest. Tjejerna mobbade alltså varandra.

Så jag försökte nyansera upp bilden något men det var inte lätt eftersom jag bara hade ett vikariat. Jag kan i alla fall säga att jag nästan vid varje redaktionsmöte blev illamående och kräkfärdig över hur feministisk ideologi gick före det journalistiska arbetet med att vara så objektiv som möjligt och att ha stöd för det man säger. Så visst fan har vi en feministmaffia inom medievärlden. Den har jag sett med egna ögon.

Annonser

37 svar to “Feministisk propaganda i radio – insider vittnar”

 1. Lasse Says:

  Mina värsta farhågor är besannade !

  ”Willkommen im Dritten Reich”

 2. Sune Says:

  Feministerna väcker ont blod. De tar över allt mer i samhället med fullständigt olagliga metoder. Det är en skandal att propaganda går före fakta och sanningen. Den svenska kvinnan har förlorat hela sin identitet och värdighet som en gång i tiden fanns. För vad? Feminismen är precis lika farligt som vilken annan extrem ideologi som helst. De driver allt till sin spets utan att fundera över konsekvenserna. Läget är absolut oroväckande.

  Feministerna har utan motstånd erövrat de viktigaste positionerna inom rättsväsendet såväl som politiken, universitet, högskolor, företag, media …..mm. Vad det här innebär för den svenska mannen kan säkert alla förstå.

  Det som gör en mest arg är att feminism(ieringen) har skett helt öppet, utan motstånd, med lagens långa arm tätt vid sin sida.

  Tyvärr är det omöjligt att föra en saklig debatt med skabbfeministerna. Det slutar alltid med kaos och ännu mera frågor som förblir obesvarade. Vad allt det här leder till är oklart men en sak är säker. – Den som siktar för högt kommer att falla hårdast till marken. –

 3. 1ttan Says:

  I denna lilla mediainsiderberättelse tydliggörs grundbulten till vårt lands samhällsutvecklingspredikament :

  >>> ”De andra männen satt tysta av rädsla för att bli utpekade som mansgrisar”. <<<

  Men personligen tror jag *inte för ett ögonblick* att det enbart var av imbecillt och inbillat mansgris-argumentet de var så knäpptysta. Nej, jag menar att alltför många av dagens svenska s.k män är så fullständigt renons på självkänsla att de låter sig fullständigt köras över av vilken grupp påstridiga framstjärtar som helst. Och skulle det nu vara en enstaka man som inte tolererar vilka dumheter som helst – som i detta fall signatur Hans – och således reagerar på galenskaperna så kan denne person med en till sannolikhet gränsande visshet räkna med att få ta diskussionen i stort sett helt på egen hand medan resterande icke-kvinnor (skulle inte förvåna om några dessutom är sittkissare också!) på sin höjd vågar sig på att samtycka icke-verbalt.

  Och jag undrar om inte denna velourbyxmentalitet är rätt så världsunik för Sverige…Med för vårt folkhem helt katastrofala påföljder.

  //
  Eller vad menar ni övriga debattörer? Instämmer ni eller har ni helt avvikande åsikter?

 4. Erik Says:

  1ttan:

  De flesta män håller tyst av följande två anledningar

  De är rädda för att bli av med jobb och karriär
  De är rädda för att inte få ligga.

  De flesta personer som uttalar sig öppet negativt är kvinnor. De har immuninitet det är bara män som systemet straffar.

  Det är intressant att ju mer mansdominerat samhället påstås vara ju mer är det feministerna som verkligen bestämmer och ju mer feministiskt blir samhället. Slutsats: Att PÅSTÅ män är de som styr är en god ide för den som vill ha makt.

 5. 1ttan Says:

  @Erik

  Hur skulle du själv göra då ? Skulle du vara tyst såsom Hans’ kollegor eller hade du helhjärtat ställt upp på Hans’ sida? Eller skulle du t.o.m. kunna vara en ”Hans” och ta striden?

  ”Systemet straffar” säger du. Tja, men frågan var ju HUR vi isf kommit dithän om inte var för *svenska* mesproppar/aningslösa do-gooders till män som FRIVILLIGT släppt in rena tokfeminister (ev. in spe) i de beslutande organen? Hur låter sig sådana tankesvaga och minst sagt naiva *svenska* personer psykologiskt beskrivas?

  ”De är rädda för att inte få ligga” – med sina kollegor eller vad menar du med detta argument ?

 6. michael Says:

  Erik har rätt att framställa sig själv som offer är det mest effektiva sättet att förtrycka sin omgivning på just därför visar man aldrig hela sanningen bara halva & ska vi förändra så måste vi göra det i vardagen arbetsplatser skola puben överallt.Att tala om denna sida är ett bra sätt att sprida budskapet

 7. (M)askulinism Says:

  Fy fan vilket viktigt inlägg. Man undrar hur dessa feministiska sk journalister hade tänkt sig, att dom skulle komma undan med det här?
  Nu intar vi feministernas luftslott och tar ned dom på från media pidestalerna genom objektivitet,kritiskt granskande och en portion av just det, VÅGA VARA MANSGRIS! DET LÅTER JU GRYMT COOLT-MANSGRIS.

  Pär varför träffas inte Genusnytt på gubbrummet, Stureplan som hade varit ett mer passande namn på en maskulin pub.

  Akta dig du arma hjärntvättade Samhälle för här kommer vi; Mansgrisar,Maskulinister och Manschauvinister och avslöjar Sveriges verkliga mentalitet bland åklagare,domare och journalister. Vik inte undan utan stå för dina farliga åsikter iform av manshat liknande nazisternas utrotning av judar. Vilken höger extrem organisation som helst är direkt avundsjuka hur feministerna får hållas. Nu är det upp till bevis om Sverige är ett feministiskt mainstream land eller ett sunt demokratiskt rättssäkert land.

  ”De andra männen satt tysta av rädsla för att bli utpekade som mansgrisar. ”

  Hur talande är inte det, och hur igenkännande är inte det för en själv. Det är precis mig, det handlar om, men nu j….. slår jag näven i bordet och står för mitt kön!

  **JAG ÄR EN SANN MANSGRIS OCH EN STOLT SÅDAN! KOM AN DÅ, FEMINISTER, UTAMANA OSS MÄN. NU NÄR INGET BITER PÅ OSS SOM SKULDBELÄGGANDE OCH AVIKELSER FRÅN POLITISK KORREKTHET. VI HAR KLIVIT UR GARDEROBEN OCH STÄLLER UPP PÅ LIKA VILLKOR MED YTTRANDEFRIHET OCH ICKE POLITISK KORREKTHET ALA SWEDEN. NU ÄR VI LIKA INFÖR DEBATTEN OCH BORDE VARA INFÖR LAGEN. JAG SKA GENAST BÖRJA RALJERA PÅ JOBBET IMORGON OM ATT JAG ÄR EN MANSGRIS, OCH SÄGA TILL CHEFEN ”SPARKA MIG”, OM DET NU INTE ÖVERNSSTÄMMER MED FÖRETAGETS PINSAMT ANAMMANDE AV GENUSTERORI PGA DÅLIGT SAMVETE MENTALITET.

  MAN KAN JU BARA SPEKULERA NÄR RÄTTSSÄKERHETEN FÖRSVANN PÅ 70-TALET MED DET SYMBOLISKA CATRINE DA COSTA FALLET OCH ALLA EFTERFÖLJANDE FALL HUR MÅNGA OSKYLDIGT DÖMDA MÄN DET FINNS? HUR MYCKET DESSA ONDA ELAKA FEMINISTISKA SK JOURNALISTER HJÄRNTVÄTTAT DOMARE ÅKLAGARE OCH ALLMÄNHETEN I MER ELLER MINDRE UPPMÄRKSAMMADE FALL. GÅ BARA TILL SVT OCH AFTONBLADETS ARKIV. FY FAN VAD RÄTTSVIDRIGT!
  TOMAS QUICK SKANDALEN BÖRJAR SPRIDA SIG I VÄRLDEN. DETTTA ÄR SJÄLVFÖRTJÄNAT AV SVERIGE SOM SLÄPPT IN EN SÅDAN FARLIG IDEOLOGI SOM FEMINISM I RÄTTSVÄSENDET. HUR MÅNGA FLER FALL AV OSKYLDIGT DÖMDA MÄN FINNS DET INTE OM TOMAS QUICK KUNDE BLI DÖMD? FY FAN FÖR ATT VARA SVENSK OM DET INTE BLIR ÄNDRING OCH RÄTTVISA SNART!

  Bara en sådan sak, varför heter det kvinnofrid och inte Människofrid som Camilla Lindberg så klokt uttalade i genusnytt. Alla människor borde få ha frid!

  Såssarna verkar vara snabbast att ha snappat upp denna sedan länge kända problematik, före bl a stackars fårade Beatrice Ask!

  http://www.s-bloggar.se/l/2j50p/staellt-utom-allt-rimligt-tvivel

  Ställt utom allt rimligt tvivel har basunerats ut länge från Advokakter,Organisationer för mänskliga rättigheter och Rättsskärhets organisationer

  http://www.nkmr.org/bortom_allt_rimligt_tvivel.htm

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/26/sexkop-och-straffvarde

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Beviskrav

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/kapitulera-inte-for-statsfeminismen_4226355.svd

  Now we´re talking:

  Per Schlingman på newsmill

  ”Skolan behövde reformeras
  Försäkringskassan havererade
  Invandringspolitiken var värdelös
  Statsfeminism a la ROKS och Winberg
  .. listan kan göras lång
  Folk som var sjuka fick inte hjälp eller rehabilitering ->
  Massiva sjukskrivningar

  Vem satt vid makten när det skedde (Göran & Mona), vem gjorde ingenting (Göran och Mona) och vem har fortfarande ingen lösning på problemet (Tomas & Mona).

  Ställ Mona, miljöpartiet och kommunisterna mot väggen”

 8. (M)askulinism Says:

  Till Erik mfl, om någon funderade på att bli utan ligg

  http://www.slitz.se/sex/artiklar/?ID=834&DepartmentID=26

 9. Rick Says:

  En typisk episod ur högskolevärlden: En manlig kollega orerar vitt och brett över mäns ovana att ständigt misshandla kvinnor. Jag påpekar att problemet visst existerar, men att det inte förekommer överallt och att vissa grupper är överrepresenterade. Övriga kolleger, både manliga och kvinnliga, blir bokstavligen röda av raseri över mig. Jag passar på att fråga min kollega om han själv också misshandlar, men han tiger. Efter den här episoden fick dock jag mer eller mindre vara ifred, antingen eftersom jag ansågs vara ett hopplöst fall eller för mitt lilla motstånd trots allt väckte respekt.

 10. Erik Says:

  1ttan:

  ”Hur skulle du själv göra då ? Skulle du vara tyst såsom Hans’ kollegor eller hade du helhjärtat ställt upp på Hans’ sida? Eller skulle du t.o.m. kunna vara en ”Hans” och ta striden?”

  Du verkar inte riktigt läsa vad jag skriver. Om lösningen inte är att dumpa hela striden på Pär Ström (vilket var kärnan av min kritik) är inte lösningen att dumpa hela striden på sig själv heller. Jag har berättat vad lösningen är men oturligtvis är det ingen (eller iaf ganska få) som lyssnar på mig som det verkar. Ni måste prata med VARANDRA.

  ”Tja, men frågan var ju HUR vi isf kommit dithän om inte var för *svenska* mesproppar/aningslösa do-gooders till män som FRIVILLIGT släppt in rena tokfeminister (ev. in spe) i de beslutande organen?”

  Kallar du rödstrumpornas politiska utpressning för frivilligt?
  Feministerna har inte kommit in frivilligt, de har kommit in med våld. De har skrikit och tvingat sig in och till stor del med stöd från gamla kommunister som på basis av en bok som en galen marxist skrev i italienskt fängelse inbillade sig kvinnor är det nya proletariatet.

  Det lustiga/tragiska är att dessa grupper förråder varandra hela tiden. Vänsterns åsikter förkastade feminismen så fort kvinnor blev den dominerande medelklassen. När det är män som är underklass vill inte vänstern ens vara vänster längre – såvida inte männen är svarta… då gör vänstern comeback och stödjer plötsligt kvinnoförtryck som ”kulturellt”

  ”Hur låter sig sådana tankesvaga och minst sagt naiva *svenska* personer psykologiskt beskrivas?”

  Personligen tycker jag det är mer givande att beskriva vad personer GÖR än hitta på etiketter på dem. Att hitta på psykologiska etiketter är också nåt som vänstern hittade på. I Sovjet satte man personer med politiskt fel åsikter på dårhus.

  ”De är rädda för att inte få ligga” – med sina kollegor eller vad menar du med detta argument ?”

  Vad jag menar är att kvinnor pratar med varandra – så de männen är rädda för att kvinnorna de arbetar med skall sabba deras möjligheter med SAMTLIGA kvinnor. Det är en del av kvinnors sexuella makt att använda argumentet ”män som inte har rätt åsikter/attityd får inte ligga alls/kan inte ha nån flickvän” För de kvinnor som är vana med denna makt och tar den för givet kan det blir en chock att ställas inför en av de män där kombinationen status/självförtroende gör han vet det inte stämmer. Se filmen nedan.

  Hur kommer det sig att Rogan vågar visa denna ryggrad när de flesta män inte gör det? Svar: För han är inte ensam. Pär Ström är ensam, kan ni se varför det är en dålig ide att dumpa allt på Pär Ström och denna sida? Ni måste prata med varandra och sluta vara så ensamma. Det där ”bastusnacket” som ni enligt feminismen redan gör? Ni måste BÖRJA göra det på riktigt.

  Om ni tror de flesta män vill leva i en feministisk diktatur så fine, men vad gör ni då här? Väntar ni på att websajten skall bli olaglig och alla som besöker den åtalas? Om ni tror de flesta män inte vill det utan föredrar nån form av jämställdhet (enligt vad ordet betyder, inte enligt vad Borgström anser) måste ni börja prata med män i er omgivning. Och även prata med minoriteten kvinnor som faktiskt är trötta på feministiska diktatorsfasoner.

  Pär Ström kan inte ta fajten, Du själv kan inte ta fajten. Feminismens ursäkt för att få vara en förtryckarmekanism är att ni redan går runt i grupper av män som konspirerar för att sätta kvinnor i kedjor vid spisen

  Och det här VET NI redan, ni pratar bara inte högt om det.

  Vad jag säger är att anledningen ni blir förtryckta är att ni inte alls går runt i grupper konspirerar. Så ni måste BILDA den sorts grupper som feminismen skapats för att hantera. Fast givetvis inte med syftet att sätta kvinnor i kedjor vid spisen eller liknande idiotier utan med syftet att människor av bägge kön skall behandlas som människor av alla skattebetalade institutioner.

  Om en person har ett skattebetalat jobb, då skall han rimligen inte lägga det jobbet på enbart kvinnor. Då tjänar han inte landet utan bara halva landet. Den halva han personligen känner för att tjäna (då är det inte jobb utan fritid). Det är ungefär som om du har ett arbete där du skall ringa och presentera en vara men du skiter i hälften av samtalen för de är inte lika roliga personer att prata med.

  Som sagt, ni måste våga börja prata med varandra istället för dumpa allt på Pär Ström, Pelle Billing och de andra som skriver om ämnet. Det är skitbra att ni skickar saker till dem men det räcker inte.

 11. Erik Says:

  michael:

  ”Erik har rätt att framställa sig själv som offer är det mest effektiva sättet att förtrycka sin omgivning”

  Nej, det mest effektiva sättet att förtrycka sin omgivning är att falskeligen framställa omgivningen som förtryckare och utmåla allt man själv gör som ”antiförtryck” Med den logiken är AFA:s skadegörelse för miljoner i centrala Göteborg antiförtryck och polisen som överöstes med gatsten var onda förtryckare. Med samma logik är även Claes Borgström med 60.000-100.000 i månaden förtryckt. Förtrycket står medelsvenssonfamiljerna för då de vägrar att inte leva jämställt efter den tolkning Borgström personligen gör. Borgström förkastar inte bara killar, när ca 90% kvinnorna i en undersökning ansåg deras relation var jämställd sade Borgström de hade fel i skallen ”mental blockering”

  Den rätta jämställdheten är såklart inte den som svenska familjer väljer, den rätta jämställdheten är den som högavlönade och högutbildade statliga tjänstemän bestämt. Onda Folket förtrycker ELITEN (fast alla i folket är inte onda, de flesta är i princip goda men agerar ont för de vet inte bättre). Värst av alla har övre medelklassen för den (särskilt dess geniala ideologiska ideer) förtrycks av underklassen. Onda nazister hela bunten som det är bäst att kontrollera från vaggan till graven om staten själv får bestämma.

 12. Erik Says:

  (M)askulinism:

  Den där artikeln är ifall du missat det en del av kvinnors sexuella makt. Ligg med en feminist? Varför det? Skall du belöna en kvinna för knäppa åsikter när de själva glatt gör precis tvärtom (vilket är anledningen det inte finns några GAME böcker för kvinnor, för en kvinna kan säga vad som helst och ändå få sex) Ligg med en feminist? Varför skulle jag vilja belöna en kvinna för att hon i varierande grad av offentlighet uttrycker nedvärderande åsikter om män?

  Ligg med en kvinna som gillar män, sluta ligg med feminister helt och hållet. Låt dem åka på ”dansresor” istället.

 13. Erik Says:

  Rick:

  Felet du gjorde var att ta fajten ensam. Du måste ha pratat med andra män först. En ensam man kan aldrig klara sig mot ett helt gäng kvinnor. Detta helt enkelt för de flesta kvinnor är redan ett gäng medan de flesta män konkurrerar och när det verkar ge konkurrensfördelar håller männen med kvinnorna eftersom det är ett sätt att konkurrera ut andra män (om att få ligga och karriär)

  Det fascinerande är att alla de saker som feminismen falskeligen hävdar ni män gör, Ni män gör inte de sakerna alls (men måste nu börja göra dem) men feminister och kvinnor gör dem hela tiden. Sedan tar de för givet att män redan gör dem eftersom det ger en ursäkt att vara mer otrevlig.

  Saken är ju den att om en person som inte konspirerar behandlas utifrån premisserna denne minsann visst gör det måste denne antingen själv börka konspirera med andra eller gå under.

  Det är som att spela hockey och det andra laget börjar fuska med argumentet ”de fuskar”

  Om den som anklagas för att fuska inte börjar fuska så förlorar denne matchen.

 14. Hans Says:

  Kul att du lyfte mitt inlägg Pär.

  Har läst kommentarerna och vill förtydliga med följande:

  Jag skulle vilja säga att det fanns tre sorters män på redaktionen. Dels ett par äldre män som bara hade några år kvar till pensionen. De var mer eller mindre isolerade och i praktiken stämplade som ”den gamla sortens manliga journalister”, underförstått fossiler med taskig kvinnosyn.

  Dels ett antal yngre män (under trettio) som var så pass indoktrinerade och fastkörda i feminismens tankesätt att de förbehållslöst ställde sig på kvinnornas sida. Jag skulle vilja påstå att de var totalt manipulerade och hjärntvättade. Indoktrinerade helt enkelt.

  Sedan fanns det några få män som jag märkte ville protestera. Det kunde jag se på kroppsspråk, uppgivna blickar och det märkte jag i lunchrummet där de ibland vågade uttrycka sina åsikter när feministerna var frånvarande.

  Att de höll tyst för övrigt har jag mycket lätt att förstå. I luften låg ständigt det förtäckta hotet att om du protesterade så var du en kvinnohatare, för våldtäkter, en patriarkal skitstövel och en del av problemet. Att säga emot hade skapat en helvetisk arbetsmiljö och inte helt otänkbart anklagelser om mansgriseri och att man inte delade företagets värdegrund. Förmodligen hade också din karriär varit över.

  Att jag själv vågade protestera berodde nog på tre saker. För det första är jag en person som har extremt svårt att håll truten när jag märker att ren dumhet får stå obesvarad. För det andra så var jag nybakad journalist och trodde stenhårt på de journalistiska principer jag precis hade fått lära mig, det vill säga att vara så objektiv som möjligt, noga med fakta och källkritik och aldrig låta mina personliga värderingar stå i vägen för hur verkligheten gestaltade sig. Och för det tredje så var jag helt enkelt väldigt naiv och förmodligen ganska dumdristig.

 15. Hans Says:

  Kan dock tillägga att det kändes väldigt obehagligt och faktiskt riktigt skrämmande när jag ibland sa emot och möttes av en total tystnad från de andra männen, varav jag visste att vissa höll med. Den känslan är riktigt otäck.

 16. michael Says:

  den som själv varit förtryckt blir oftast en värre förtryckare själv när man får makten eftersom man ger sken av att man är förtryckt fast man förtrycker och den förtryckta ikläder man rollen som förtryckare.Därför kommer feminister tala allt mer om kvinnors situation i andra länder ju större diskrimineringen av pojkar å män blir i sverige just för att kunna behålla offer rollen t.ex istället för att tala om att skolan idag diskriminerar pojkar så talar man om att flickor inte får gå i skola i Afghanistan då kan man fortsätta förtrycket av pojkar å män i sverige

 17. Erik Says:

  Hans:

  ”anklagelser om mansgriseri och att man inte delade företagets värdegrund.”

  Företagets värdegrund var att ljuga och hitta på saker? Bra nyhetsföretag du jobbade på men lustigt nog har jag aldrig i mitt liv hört om ett nyhetsföretag med den värdegrunden, kanske för att det skulle bli lite svårt att få lyssnare/tittare om det var känt föregatets VG var att ljuga?

  ”I luften låg ständigt det förtäckta hotet att om du protesterade så var du en kvinnohatare,”

  Tvärtom så var du ju redan stämplad som kvinnohatare vare sig du protesterade eller inte.

  ”en patriarkal skitstövel och en del av problemet.”

  Vilket problem? Att världen är orättvis och vi lever i ett rikt land? Med samma logik är de själva en del av problemet och bör omgående deporteras tilL Zambia.

  ”För det andra så var jag nybakad journalist och trodde stenhårt på de journalistiska principer jag precis hade fått lära mig, det vill säga att vara så objektiv som möjligt, noga med fakta och källkritik och aldrig låta mina personliga värderingar stå i vägen för hur verkligheten gestaltade sig”

  Är det vad ni fick lära er på journalisthögskolan? Så med andra ord ju mer du struntar i vad du lärt dig ju bättre jobb får du? Trevligt yrke det låter som.

 18. 1ttan Says:

  @Hans m fl
  Är då en liknande händelse där en grupp tokfeminister kör över en grupp harkranka män överhuvudtaget tänkbar i Finland, Ryssland, USA, Italien, Sydamerika etc? Underteckad finner nog det personligen väldigt svårt att tro utan vill definitivt mena att detta är rätt symptomatiskt för Sverige (=svenska män) samt i viss mån i Norge och – i ännu mindre mån – i Danmark!

  Eller vad säger ni – någon som har en vidare internationell utblick ?

 19. 1ttan Says:

  @Hans: undrar om det inte är SVT Sydnytt du talar om ?!!

 20. Erik Says:

  1ttan:

  ”Är då en liknande händelse där en grupp tokfeminister kör över en grupp harkranka män överhuvudtaget tänkbar i Finland, Ryssland, USA, Italien, Sydamerika etc?”

  Knappast troligt i de flesta av de där länderna. Det man måste förstå är att detta har en hel del att göra med kommunism och i länder där man både har erfarenhet av kommunism på riktigt samt har tvingast utkämpa krig tenderar man se ett högre värde i manligheten.

  Möjligen USA, där har de liksom på senare kunnat hävda moralisk överlägsenhet genom att vara mot krigen i Vietnam och Irak men i Finland hade man männen att tacka för vinterkriget och i ryssland så hade man männen att tacka för att de stod emot nazismen. Italien skall vi inte tala om. Italienarnas försvarsminister tycker så här om ex. Europadomstolens kulturmarxistiska kyrkiosymbolshat

  ”Underteckad finner nog det personligen väldigt svårt att tro utan vill definitivt mena att detta är rätt symptomatiskt för Sverige (=svenska män) samt i viss mån i Norge och – i ännu mindre mån – i Danmark!”

  Javisst, dock är det mycket värre i Sverige för i Norge har kvinnor enormt fördelaktiga villkor (Oljepengar kallas det) och i Danmark så finns redan en stark nationell rörelse som vägrar att bli cosmopolitiskt kulturmarxistisk fentasiträsk.

  Man måste förstå att svenska feminismen är i sig ingenting… feminismen är bara den valda metoden för att få igenom politiska åsikter utan motstånd. Mestadels handlar det om värderelativism, socialkonstruktionism och kulturmarxism

  Det enda de sakerna har med kvinnor att göra är de associationer de själva hittar på för att folk inte skall våga säga emot.

  http://www.carolinasite.com/2010/04/radikal-feminism-och-mangkulturalism.html

 21. Hans Says:

  Erik, du blandar ihop saker. Värdegrunden handlar i stort om hur man bemöter varandra på arbetsplatsen. I den ingick såklart kravet om jämställdhet. Och som du vet är jämställdhet i dagens Sverige detsamma som feministisk ideologi med allt vad det innebär. Så om du skulle börja ifrågasätta saker som könsmaktsordningen, patriarkatet, att könet är en social konstruktion, att män har mer makt än kvinnor, med mera, så skulle du alltså bryta mot värdegrunden.

  Detta spillde sedan över på nyhetsförmedlingen. För om du inte kan ifrågasätta sådant så kan du heller inte kritisera när kvinnliga journalister med en feministisk ideologi och agenda börjar tala i dessa termer under ett redaktionsmöte. Det tolkas ungefär som att fälla rasistiska uttalanden. Allra minst på ett statligt företag där pressen att vara politiskt korrekt alltid är större än på andra ställen.

  Det sista du skriver är inte ett helt felaktigt konstaterande. Det man lär sig på journalistutbildningarna är en drömbild om hur det borde fungera i verkligheten. Jag var otroligt naiv och trodde på strävan efter objektivitet och allt det andra. När jag sedan mötte ”journalister” som tog ställning i förväg och som vinklade nyheter efter sina egna åsikter blev jag oerhört besviken. Det var därför jag lämnade journalistiken bakom mig.

  1ttan: Jag tror nog inte det hade hänt i andra länder. I Sverige är många män jävligt hunsade om jag ska tala klarspråk. Vi lider av ett missriktat riddarkomplex. Men vi ska komma ihåg att allt detta är inbyggt i samhället på ett mycket otäckt sätt.

  De flesta arbetsplatser har en jämställdhetsplan och en framtagen värdegrund som i stora delar baseras på statsfeministisk teoribildning. Män blir också itutade från barnsben att de ingår i en könsmaktsordning, att de förtrycker kvinnor och att de är en del av ett gigantiskt problem.
  Att då ifrågasätta allt detta helt öppet kan slå tillbaka med kraft. Du kan bli socialt isolerad, utstött, få dina karriärmöjligheter förstörda och i vissa fall även sparken. Hur många vill riskera det när man kämpat för att komma någonvart?

  Nej, det var inte Sydnytt.

 22. Erik Says:

  Hans:

  ”Erik, du blandar ihop saker. Värdegrunden handlar i stort om hur man bemöter varandra på arbetsplatsen.”

  Nu blandar du ihop saker Hans, värdegrund handlar om vad man står för utåt (det här har jag haft utbildning på). Dvs vad kunderna köper. Hur man behandlar varandra på arbetsplatsen är liksom helt irrelevant om man inte har några kunder och ett nyhetsföretag med värdegrunden vi skall ljuga om vad som inträffar och hur, vilka kunder får det företaget? Lycka till!

  ”I den ingick såklart kravet om jämställdhet.”

  Vilket inte är någon värdegrund överhuvudtaget. Faktum är att när vi hade föreläsning på ämnet så frågade föreläsaren exempel på värdegrunder. Så sade folk saker som ”rättvisa” och ”jämställdhet” så svarade han… Det där är inga värdegrunder, det där är floskler. Vad är rättvisa? Vad är jämställdhet?

  ”Och som du vet är jämställdhet i dagens Sverige detsamma som feministisk ideologi med allt vad det innebär.”

  Nej, faktum är att de flesta feminister jag pratat med hävdar att det inte finns någon feministisk ideologi utan femtio olika feministiska ideologier. Sålunda när du säger ”feministisk teoribildning” säger det inte mer än ”baserad på fysikens teorier” Hade du sagt ”baserad på Einsteins teorier” så hade det varit lite närmare att överhuvudtaget vara användbar information. Sålunda skulle du exempelvis säga att det är Yvonne Hirdman som styr vad man får säga och inte säga på arbetsplatsen.

  ”Så om du skulle börja ifrågasätta saker som könsmaktsordningen, patriarkatet, att könet är en social konstruktion, att män har mer makt än kvinnor, med mera, så skulle du alltså bryta mot värdegrunden.”

  Inte om värdegrunden var jämställdhet eller feminism nej. Isåfall måste värdegrunden specificeras till de sakerna och dessutom inte bara gälla kvinnofrågor utan även i lika hög grad gälla allt annat. Exempelvis samma teori om mäns våld gäller invandrares våld… Annars är värdegrunden inte jämställdhet utan ”hata män” och man låtsas vara bry sig om jämställdhet för att man tycker män är skit och vill ha en ursäkt att hata på dem. Behändigt nog gör rasister likadant.

  Det här borde ni fattat från början att en värdegrund som inte specificerar VAD den betyder är värdelös: Då är värdegrunden vad än en viss person tycker de sakerna betyder och har i sig inget värde. Värdegrunden rättvisa exempelvis är helt värdelös.

  ”Detta spillde sedan över på nyhetsförmedlingen.”

  Det betyder man har värdegrunden att hata män och det till sådan grad man hellre missköter jobbet än avstår från privilegiet att hata män. Vad tror du händer om detta blir allmänt känt och källan jobbar på redaktionen ifråga?

  ”För om du inte kan ifrågasätta sådant så kan du heller inte kritisera när kvinnliga journalister med en feministisk ideologi och agenda börjar tala i dessa termer under ett redaktionsmöte.”

  Du kan med samma logik heller inte ifrågasätta dem om de säger Berlin är huvudstad i Australien. Det säger en hel del om skillnaden mellan den påstådda värdegrunden och den riktiga värdegrunden.

  ”Det tolkas ungefär som att fälla rasistiska uttalanden.”

  Det är ju precis vad de själva sysslar med. Hur var det med värdegrunden? Det här är så komiskt för mig, jag har lyssnat på två av Sveriges största experter på värdegrundsforskning. Poängen med att ett företaget skall ha en värdegrund verkar folk ha missat helt.

  ”Allra minst på ett statligt företag där pressen att vara politiskt korrekt alltid är större än på andra ställen.”

  Bortsett från att politisk korrekthet HELLER inte är en värdegrund LOL. En politiskt korrekt värdegrund skulle specifikt vara att man är rasister och anser vita är mindre värda än svarta.

  ”Det sista du skriver är inte ett helt felaktigt konstaterande. Det man lär sig på journalistutbildningarna är en drömbild om hur det borde fungera i verkligheten.”

  Precis som det verkar, vad man lär sig om värdegrund på ledarskapsutbildningar är en drömbild.

  ”Jag var otroligt naiv och trodde på strävan efter objektivitet och allt det andra. När jag sedan mötte ”journalister” som tog ställning i förväg och som vinklade nyheter efter sina egna åsikter blev jag oerhört besviken. Det var därför jag lämnade journalistiken bakom mig.”

  Jo jag förstår det men varför gjorde du inte nyhet av det när du gjorde det?

  ”Jag tror nog inte det hade hänt i andra länder. I Sverige är många män jävligt hunsade om jag ska tala klarspråk. Vi lider av ett missriktat riddarkomplex. Men vi ska komma ihåg att allt detta är inbyggt i samhället på ett mycket otäckt sätt.”

  Alla länder lider av ett riddarkomplex så det är inget speciellt med Sverige, män har samma skyddarinstinkter överallt. Den självhatiska idiotin i Sverige är snarare post-kommunistisk propaganda importerad från amerikanska universitet. Min lärare t o m sade till mig när jag kritiserade en (idiotisk) ide ”ja men det har de amerikanska universitetsfeministerna haft framgång med”

  Vad tusan är det för argument?

  ”De flesta arbetsplatser har en jämställdhetsplan och en framtagen värdegrund som i stora delar baseras på statsfeministisk teoribildning.”

  Nej, de har en jämställdhetsplan som säger ingenting. Nån konkret teori finns inte, det är helt enkelt VAD ÄN de själva säger det är (varierar ständigt). Vilket såklart innebär att nån värdegrund egentligen inte existerar bortom iden att man blint och okritiskt skall lyda vissa personer som anses vara ”auktoriteter” (Se milgrams experiment med elchocker)

  Så isåfall är er värdegrund inte jämställdhet, isåfall är er värdegrund, att den där kvinnan i vit rock bestämmer vad som är verkligt.

  ”Män blir också itutade från barnsben att de ingår i en könsmaktsordning, att de förtrycker kvinnor och att de är en del av ett gigantiskt problem.”

  Också typisk postkommunism. När sanningen kryper fram är problemet ekonomiskt eller hur? De vill ha en ny ekonomisk världsordning. Detta utan att ens reflektera över varför det är just de kommunistiska länderna som är så fattiga. Journalister verkar särskilt oemottagliga för detta enkla

  ”Att då ifrågasätta allt detta helt öppet kan slå tillbaka med kraft. Du kan bli socialt isolerad, utstött, få dina karriärmöjligheter förstörda och i vissa fall även sparken.”

  Ifrågasätta VAD? Ni har aldrig haft nåt att ifrågasätta. Det går inte att säga emot nåt som inte betyder nåt egentligen. Så er riktiga värdegrund blir ”Yvonne Hirdman bestämmer allt” Om män har makten varför bestämmer Yvonne Hirdman allt?

  Lycka till med svaret på den frågan.

  Hur många vill riskera det när man kämpat för att komma någonvart?

  Nej, det var inte Sydnytt.

 23. 1ttan Says:

  @Hans
  Frågan jag ställer mig är _HUR_ (och inte hur samhällsstatus är idag) det kunnat bli så här tokfemmat i vårt land!!
  Vi män har ju, likt övriga framgångsrika nationer, till allra övervägande delen själva skapat vårt samhälle via nyskapande ideér och uppfinningar samt därmed intagit alla betydelsfulla positioner inom näringsliv samt offentlig sektor. Så _VARFÖR_ har just Sverige blivit – jag vågar påstå – världsledande inom genuscertifieringar och övriga galenskaper ? _HUR_ har dessa kvinnogrupperingar lyckats tillskansa sig de totalt oförtjänta positioner de har i just vårt land Sverige om inte att just de svenska männen är så svaga, slappa samt tanke- och moralsvaga som jag vill hävda?

  Min käpphäst

 24. Lasse Says:

  @Ittan

  Jag tror personligen media är en stor bov i detta sammanhang. År av intern indroktinering och massuggestion. De lever i sin egen lilla värld och slutligen genom årtionden av propaganda mot folket, blir deras uppfattning av verkligheten en sanning.

  Media är ett fiskstim som simmar åt samma håll. Liknande fenomen finns på våra börser/ekonomier och det är ingen som vågar simma mot andra hållet av olika skäl.

  Vad de skälen är ?

  Ja, det är min käpphäst, försöker sätta mig in i mekanismen.

 25. 1ttan Says:

  @Lasse
  Men de flesta fungerande länder har ju samtliga press & media så frågan kvarstår: VARFÖR är det just i SVERIGE det gått så här på tok ? VAD skiljer då ut det svenska folket mot andra framgångsrika länders befolkning ?

 26. Lasse Says:

  @Ittan

  Kan det vara så att media i ”plaskdammen” Sverige skiljer sig från andra länder.

  De som blir journalister i Sverige, vilken värdegrunder har de från början och finns det någon skillnad där ?

  OT

  Förts en livlig diskussion idag på jobbet angående den prostituerade madamen som medverkade i programmet efter tio idag. Vederbörande hade skrivit en bok och berättade att hon helt på frivillig väg valt detta ”yrke” och att hon trivdes med det.

  Frågan vi diskuterade var:

  Mannen blir straffad i de fall han ertappas (sexköpslagen) men hur är det med kvinnan får hon något straff ?

  Jag hävdade bestämt att den som säljer sex ej får något straff.

  Har jag rätt eller har jag fel ?

  Mina kollegor hävdade motsatsen p.g.a orimligheten att ena parten skulle gå ostraffad i något som båda parter utfört på frivillig basis.

 27. Mats Says:

  @1ttan

  varför det har gått på tok för Sverige…

  Jag tror att det kan bero på att vi inte har haft ett rejält krig här på hundratals år. Det skulle göra stor skillnad.

 28. (M)askulinism Says:

  Erik

  Det jag syftade på var att vi män kan få dom på fall med att inte vika undan, som feministerna förutsätter att alla män gör så fort dom börjar argumentera om genus etc. De blir förvånade och överraskade, vad är det Strindberg säger om kvinnorna, jo, typ de är medvetet skurkaktiga i sitt beteende att få sin vilja igenom.

 29. Erik Says:

  Lasse:

  Nej du har inte fel, den prostituerade får inget straff, därav namnet sexKÖPslagen. Dina arbetskamrater har rätt i att lagen är orimlig men rimlighet är inget krav feminister har på nåt de gör som det verkar.

 30. Ola Jennebrink Says:

  Hans//
  Under hösten skrev jag mejl och brev till P1:s chef Cecilia Bodström där jag kritiserade att feminismen dominerade så i kanalen. För att få mer balans föreslog jag henne att låta t ex Pär Ström och Tanja Bergkvist få lägga fram sina synpunkter. Jag skrev även att jag ansåg genusteorierna vara ovetenskapliga. Det kom aldrig något svar från Cecilia Bodström,så jag drog slutsatsen att hon själv var en del av problemet och att det varit naivt av mig att be henne att leva upp till vad radiolagen stipulerar.
  I december skrev jag en kort kommentar på Genusnytt om att Ekot är genusstyrt. 2 dagar senare kom ett brev från C Bodström. Hon tackar för mina brev och säger angående genusteorins vetenskapliga giltighet att det ”vet varken du eller jag”
  Om den neutrala opartiskheten låter hon mig veta att hon ”många gånger lyssnat till Pär Ström i P1”
  Är det inte häpnadsväckande att Bodström förklarar P1 vara opartiskt med att Pär har medverkat någon gång. Jag säger bara Annika Lantz! 2 ggr i veckan. 45 minuter.
  Om hon inte vet om genusteorierna är vetenskapliga. Varför utgår då hela programutbudet från just detta?

  Ditt inlägg gav en insyn bakom kulisserna som bekräfter vad man redan kunnat ana. Mycket intressant.

  Att döma av det snara svaret Från Bodström efter min kommentar i december, så läser de Genusnytt på P1.

  För övrigt gjorde P1 en kort pudel idag och dementerade att underlaget för undersökningen om trakasserier inom teatern,var statistiskt godkänt. I relation till den uppkomna skadan är dessa ursäkter näst intill värdelösa.

 31. Shastra Says:

  1ttan: Sverige har inte varit ett framgångsrikt land på många år. Vi lever på resterna av äldre tiders meriter. Jämfört med andra OECD-länder så har Sverige utvecklats negativt sen Olof Palmes första regeringsår ungefär.

  Stater med stora oljeinkomster använder ofta pengarna för att muta olika grupper i samhället och ställa dem mot varandra. I Sverige har vi inga oljeinkomster men istället har staten skyhöga skatteintäkter som används på liknande sätt. Samma mekanism, samma korruption.

  Så mitt svar på varför Sverige skiljer sig så ifrån andra länder, är att vår långa historia av extremt höga skatter har förvärrat den politiska korruptionen helt enkelt.

 32. (M)askulinism Says:

  Respekt till Rick. Gillar skarpt Eriks ironi och instämmer helt med 1ttan att vi män måste börja samarbeta omgående! Starta grupper med Maskulina förtecken och börja prata med varandra. Män kan gå ut i krig och uppoffra sig i andra sammanhang men när det kommer till oss själva, hur vi själva vill ha det i Samhället verkar vi stå ensamma och är riktiga mesar. Så låt Maskulinismen flöda och börja arbeta som ett team med samma mål.

  Appropå samarbete så är följande text hämtad ifrån Daddy´s blogg:

  ”en Socialtjänsteman som vår familj känner sedan tidigare, berättar från sitt hjärta ”att ibland funderar jag på att bara sluta med mitt jobb som Socialarbetare, för jag har sett sådana myndighetsmissbruk av kvinnosakskvinnor på byrån så det finns inte”,”att jag som enda man fått knipa käft större delen av min arbetstid när det kommit till hur kvinnorna på byrån har sitt synsätt på män och arbetar därefter”.

  Manlig socialsekreterare: Jag känner skam och feghet

  Socialarbetaren berättar om just en händelse som han än idag mår dåligt av, där han själv blivit misstänkt för att ha misshandlat sin fru. Hans fru ramlade när hon var ute själv och promenerade på Djurgården i Stockholm,det var halt på gångstråket och hon ringde efter hjälp av sin man Socialarbetaren.

  Väl på sjukhuset spelades scenariot upp med att han blev anklagad för att ha misshandlat sin fru. Socialarbetaren har mått dåligt ända sedan den dagen och känt en fruktansvärd skam och feghet över att vara man, och att han alltid håller mun på sin arbetsplats, som är Socialförvaltningen sedan 30 år tillbaka. Ytterligare en berättelse är en kvinnlig familjerättsarbetare vid Socialförvaltningen vid Stockholms söderort,som berättade för min kära mor och mig:”Att det finns inte en enda medborgare i Sverige som inte känner till eller har hört talas om en man, gammal som ung, som varit med om någonting liknande fasansfullt i samband med en vårdnadstvist. Vi får in unga killar här var och varannan vecka, för det är väldigt många unga som separerar just nu” Det viktigaste av allt är vetskapen av att jag inte är ensam och bryter skammen och fegheten.

  I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers fear – Nelson Mandela

  http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?action=pod_show&id=53&module_instance=5

  http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?action=pod_show&id=17&module_instance=3

  http://www.manskligarattigheter.gov.se/dynamaster/file_archive/091118/23deff30f85f969db19a3def604ed846/Inbjudan%20samr%e5d%20UPR.pdf

  http://www.manskligarattigheter.gov.se/extra/pod/?action=pod_show&id=62&module_instance=5

  Det finns en anledning till att fd Justitiekansler Göran Lambertz och Justitieminister Beatrice Ask skrivit artiklar enligt nedan.

  http://www.dn.se/opinion/debatt/ny-lag-behovs-for-att-starka-rattssakerheten-1.993411

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/tron-pa-rattsvasendet-ska-starkas_2843201.svd

  Read more: http://daddys.blogg.se/2010/february/annu-ett-skrammande-exempel-pa-rattsrotan.html#ixzz0llxw5WN9
  Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

 33. (M)askulinism Says:

  Fw: Det är dags att avslöja extremvänsterns media nätverk genom att sätta etikett på dem för folket och skriva motartiklar så opinionen får veta hur de blir manipulerade!

  Läs bifogat brev till Ingrid och Pär om de uppblåsta sextrakasserierna http://www.tv4.se/kvallsoppet_med_ekdal
  Det är inte för intet som teatern där extrem vänstern huserar och sveriges radio p1 där även kommunisterna barrikaderat sig
  låter underblåsa det här drevet. Men de ska inte få komma okritiskt undan. Inte den här gången när det är valår! Folket ska få
  veta sanningen genom god undersökande journalistik som är grävande,kritiskt och oberoende framförallt.

  Skrivet inlägg på http://www.tv4.se/kvallsoppet_med_ekdal

  Hej,är det bara Marianne Ahrne som vågar belysa den omvända problematiken dvs att kvinnliga Regissörer och skådespelare sextrakasserar manliga skådespelare? Att berätta om den överenskomna kodex om kvinnors svinerier mot män, som absolut inte får brytas av kvinnorna sinsemellan, genom att gå ut i media. Vem är det som har gjort denna undersökning egentligen? Sveriges Radio P1 och Jesper Lindau! Godtyckligt,subjektivt och vinklat? Varför just SR och teatern som plattform där feministiska nätverk har barrikaderat sig för att starta mediadrev? Det är vågat inför ett Valår där väljarna ska få reda på manipulerad statistik, forskning och extrem feminismens dolda agenda och som använder sig av interpolation. Får journalister överhuvudtaget publicera granskad fakta och statistik om genus teorier,feminism,kvinnlig härskarteknik,mansförtryck och extrem vänstern?

  Det finns ändå hopp om kvinnor som representerar majoriteten av världens befolkning och inte ett könskrig.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article32633.ab

  Mannen bakom sextrakasserierna. Vem är Jesper Lindau?
  http://www.expressen.se/kronikorer/mariesoderqvist/1.1090760/kunde-lika-garna-varit-parodi

  Vem är Maria Schottenius?

  http://skrietfrankarnfamiljen.blogspot.com/2010/02/sceniska-sextrakasserier-igen.html

  Vem är Jenny Aschenbrenner?
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article6614754.ab
  http://www.slutsunited.se/

  http://www.bra.se för att se kvinnors våld och psykiska trakasserier mot män i nära relation, som går stick i stäv mot feminismens agenda

  Manlig skådespelare som själv blivit sextrakasserad och psykiskt trakasserad av kvinnlig regissör och skådespelare-Tommy Berggren och Ola Rapace tar bladet från munnen.

  Om ni känner Marie Söderqvist på Expressen marie.soderqvist@expressen.se så får ni faktiskt ringa henne och be henne avslöja denna vinklade och subjektiva undersökning som ger näring åt media drevet att ytterligare förtrycka männen genom att injecera skam och skuld så att männen känner sig skrämda över sitt eget kön. Det är ju hjärntvätt, det är ju för farligt! Det är feministerna och extremisterna som vill ha det här könskriget. Inte folket. Och det är vår skyldighet att genom intellekt och journalistik visa på hur sådana som Jesper Lindau mfl manipulerar media för feministiska extremistika budskap.

  Jag är övertygad om att folket ej sympatiserar med AFA, svarta blocket och feminism och extrem feminism. Men de tror att genom mediabilden har de gjort att dessa åsikter blivit normaliserade hos folket pga icke objektiv granskning. Visa mod och avslöja dessa extremister och visa på tydligheter så folket och opinionen får själva välja! Men då måste journalisterna som Jesper Lindau bli avklädd sin mask genom en motverkans eld iform av en artikel i Expressen eller TV som når ut till folket det visar att han manipulerar,vinklar och ljuger. Det är en demokratisk och mänsklig rättighet för medborgarna i Sverige!

  Utdrag ur artikeln i Expressen om Jesper Lindau skriven av Marie Söderqvist:

  http://www.expressen.se/kronikorer/mariesoderqvist/1.1090760/kunde-lika-garna-varit-parodi

  ”Han är verklig. Det vet jag, för jag opponerade på hans uppsats i idéhistoria på Stockholms universitet för sådär nästan 20 år sedan. Jag tyckte att den var skitdålig och lätt galen. Den handlade om kultur. Att inte ge bidrag var samma sak som censur, hävdade han på fullt allvar redan då, och en del andra stolligheter. Jag menade att censur ägnar sig Kina åt när de hindrar människor från att läsa det de vill, inte kulturkommittéer som ger avslag på ansökningar.

  Men det intressanta är inte att Lindau som student hade märkliga åsikter. Det intressanta är att han fortfarande drivs av extrema vänsterståndpunkter och lyckats få ett av de finaste uppdragen på P1 – lördagsintervjuerna. Lindaus frågor till Eva Hamilton säger oändligt mycket mer om tillståndet på Sveriges radio och Ekot än vad hennes svar sade om Sveriges television.”

  http://www.nummer.se/templates/News____8796.aspx

  Reportern Jesper Lindau fick idén att undersöka problemet redan i höstas, eftersom han tyckte att sexuella trakasserier och könsdiskriminering verkade vara ett så utbrett, men samtidigt nedtystat problem.
  – Jag hörde om ett fall på en middagsbjudning och tyckte att det var så märkligt att såna här händelser cirkulerar som skrönor i teatervärlden, att alla i branschen känner till vad som händer, men att det så sällan anmäls,

 34. michael Says:

  Vad svensk man heter på latin Svedocius Lilius Fridolfius

 35. Musse Pig Says:

  Sveriges välstånd byggdes till stor del av lönsamma affärer med båda sidor under andra världskriget (svenskt järn byggde 50% av de tyska tanksen och andra krigsmaskiner) och under efterkrigstiden, då Sverige var ett av ett fåtal länder med infrastrukturen i behåll. Wallenbergarna och sossarna delade på makten, med följd att svensk industriell utveckling nästan stått still sedan dess och Sveriges befilkning är i det närmaste socialiserad. Journalisten Ulf Nilsson beskriver detta mycket förtjänstfullt i boken ”Sverige, sluten anstalt”. Boken finansierades av Jan Stenbeck. Inget svenskt förlag vågade ge ut den. Den finns dock utgiven på ett amerikanskt förlag och kan köpas på exvis amazon. den kan även laddas ned gratis. Naturligtvis, har mediaetablissemanget tigit ihjäl boken. Hur många har hört talas om den? Jag slår vad om att det bara är ett fåtal!

 36. gealach Says:

  Jag som lärare har sett åtskilliga killar som mår riktigt dåligt och tjejer som är minst lika skrikiga, högljudda och fula i mun som killarna, om inte värre.

 37. Edvard Says:

  Musse Pig,

  >Journalisten Ulf Nilsson beskriver detta mycket förtjänstfullt i boken ”Sverige, sluten anstalt”. Boken finansierades av Jan Stenbeck. Inget svenskt förlag vågade ge ut den. Den finns dock utgiven på ett amerikanskt förlag och kan köpas på exvis amazon. den kan även laddas ned gratis.

  Intressant, kan du ange adressen vart boken kan laddas ner ifrån?

  gealach, vågar du rapportera och föra diskussion om det du ser och hör för kollegor och chefer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: