Jan Guillou: Män drabbas av feministers hämnd

by

Det är visserligen en gammal artikel, men lika aktuell ändå. Jan Guillou håller med om att män numera förtrycks av feminismen.

”Vi drabbas av en sentida hämnd för vad våra förfäder har gjort”, säger han.

Guillou säger också att det inte går att resonera med feminister:

”De flesta män är fullständigt uppgivna när det gäller att diskutera med feminister eftersom man bara blir nedskränad, hånad och förlöjligad”.

Läs artikeln här. Tack för tipset, Edvard!

Annonser

5 svar to “Jan Guillou: Män drabbas av feministers hämnd”

 1. Ulf Andersson Says:

  Jan Guillou är en hycklare.
  Glöm inte att Liza ”Glömda-skandalen” Marklund
  ges ut på Piratförlaget (Jan Guillou:s förlag).

  Liza Marklunds feministiska manshat kan knappast ha
  undgått någon, inte ens mig –
  jag som inte läser böcker.

 2. KimhZa Bremer Says:

  Jag har också tappat allt förtroende för Jan Guillou. Att han känner sig attackerad av feminister har ingenting med någon förståelse kring radikalfeminismens utbredande att göra, utan snarare om han på ett personligt plan känner sig förorättad för något.

  Jag uppfattar honom som en intorkad gammal kommunist, med alldeles för stora deckarframgångar för sitt eget bästa, utan självinsikt och utan förmåga att problematisera – annat än i gamla inkörda spår, som palestinafrågan och sådant som rör den egna ekonomin (och mediemakten).

  Genom Gömdagate gjorde sig Guillou till åtlöje och förlorade all trovärdighet.

 3. Info Says:

  JAN GUILLOU BLIR NEDSKRÄNAD?

  Men hör ni. Tror ni att Jan G. på något sätt vänder sig till män? I många herrans år har han ju skrutit med att hans egen dotter var precis så som alla andra döttrar borde vara: LESBISK. Och därtill k-kompis med leninistguden Roy Anderssons naturligtvis också lesbiska dotter.

  Förmodligen har hans dotter nu sagt emot honom vid någor tillfälle. Därav denna reaktion, som svennarna tror gäller själva svennesläktet.

  Wikipedia:

  ”Ann-Linn Guillou, född 14 januari 1972, är en svensk journalist, redaktör och samhällsdebattör.

  Ann-Linn Guillou medverkade i den feministiska antologin Fittstim. Hon har producerat flera dokumentärserier för Utbildningsradion som sänts i Sveriges television, bland annat Drömsamhället, Ramp om historia[1] och Gypsy. Hon har även medverkat i tidskrifter som ETC[2] och Expo.[3] 2007-2009 var Ann-Linn redaktör på produktionsbolaget Atmo och gjorde bland annat serien ”Välkomna nästan allihopa” sänd på svt 2009.

  Ann-Linn Guillou är dotter till Jan Guillou och Marina Stagh. Hon har ingått registrerat partnerskap med Sandra Andersson, dotter till Roy Andersson. Paret har två barn.”

  Barn med Jans sperma? Eller barn med Roy Anderssons sperma?

 4. (M)askulinism Says:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/07/21/vax-upp-och-sluta-romantisera-extremvanstern-jan-guillou

  Jan Guillou är socialist men är starkt kritisk mot feminismen oavsett om vad hans dotter anser och alla andra anser. Där sticker han ut som socialist och har många emot sig.

  I sakfråga är han en antifeminist, i resten har han förlorat sig själv vad gäller ideologier. Vad gäller gömda skandalen gjorde han bort sig rejält, därtill hade han ekonomiska intressen i skandalen.

  Han letar efter ett scoop som IB-affären att avsluta sin karriär. Ge honom Catrine da costa, Tomas Quick och resten av alla fall som där feminismen är toppen av ett isberg som smygit sig in i rättsväsendet.
  Upp till bevis om han är en sådan skicklig och modig journalist som han utger sig för att vara.

  Någon som ska gå på Moderatmännens möte nästa vecka där Pär ska tala?

 5. Grodan Boll Says:

  Ur artikeln:
  ”Visst finns det idiotiska och elaka kvinnor, med då handlar det om individer, en liten grupp. Och det tror jag är ett destruktivt uttryck för den maktlöshet de känner.”

  Så behändigt.
  Givetvis är det samtliga män under det rådande patriarkatet som ska ta ansvar för de gärningar andra män gör dock. (Claes Borgström någon?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: