Det Skyldiga Könet – redan på stenåldern

by

Det är märkligt hur långt man kan driva manshatet i samhället, och hur det kan snirkla sig in i alla möjliga sektorer och sammanhang.

Idag skriver DN:s vetenskapliga journalist Karin Bojs en artikel om att forskare nu har konstaterat att neandertalare och människor fick barn med varandra. I Mellanöstern för 60.000 år sedan. Det är ett vetenskapligt intressant forskningsresultat.

Mindre vetenskapligt blir det när Karin Bojs sedan ger sig på ett genusperspektiv. Det där barnalstrandet för 60.000 år sedan måste ju rimligen ha gått till så att en man bland neandertalarna våldtog en kvinna bland människorna. Hur Bojs nu kan veta det idag, 60.000 år senare. Spåren från (den eventuella) brottsplatsen har ju svalnat något…

Så här skriver Bojs:

”Svante Pääbo vill inte spekulera om neandertalaren var av manligt eller kvinnligt kön. Men jag tror personligen att det handlade om manliga neandertalare och kvinnor från människoflocken. […] För det andra var neandertalare fysiskt starkare än människor. Det skulle vara lätt för en neandertalman att våldta en människokvinna, men inte tvärtom. […] De unge kvinnorna i människoflocken är rädda för neandertalarna. Men de måste ändå gå ut och plocka örter, nötter, ägg och smådjur. Ibland blir de överfallna av neandertalmän.”

Mannen – Det Skyldiga Könet. Redan på stenåldern.

Artikeln i DN har rubriken ”Grabben från grottan bredvid”.

20 svar to “Det Skyldiga Könet – redan på stenåldern”

 1. Gonzo Says:

  ”De unge kvinnorna i människoflocken är rädda för neandertalarna”

  Hur kan Karin Bojs veta det? Var hon med på den tiden?
  Kan det inte vara så att den listiga ”människo kvinnorna” helt enkelt var otrogen. Dom kanske lurade neandertalar männen att para sig, kanske till och med i syfte att bli gravid?

  Den ”morderna kvinnan” som väljer den brutala och burduse neadertalaren.

 2. Lövet Says:

  Hon har ju en vederhäftig källa: ”Grottbjörnens folk” visar ju hur allt gick till. Med en vetenskaplighet som inte ligger Moira Von Wright efter!

 3. (M)askulinism Says:

  Snudd på extremt farliga åsikter i en av Sveriges största dagstidningar (gammel media). Men som Camilla Lindberg (fp) uttalade om feministerns som framförde en kampsång på Fi årsmöte, som fullständiga fundamentalister och det är bättre att de är så här tydliga så befolkningen vet vart man har dom.

 4. Access Says:

  Som vanligt så saknar kvinnor (enligt feministisk analys) sexuell lust, samt är helt oförmögna/ointresserade av att ta sexuellt initiativ.
  Märklig kvinnosyn de har de däringa feministerna.

 5. Psuedonymen LRB Says:

  Hmmm är det här någonting nytt som har kommit fram ?
  Jag har för mej att man inte hittat några spår av det slaget och att
  forskare anser att det är genetiskt omöjligt på samma sätt som det
  är omöjligt att en människa och en apa kan få barn tillsammans

  Visserligen har jag hört en del säga att
  ”den där jävla apan som jag fick barn med”
  men jag tror dom ljuger

 6. Johan Says:

  ENligt vissa feminister så är ju sex mellan man och kvinna likställt med just våldtäkt. Tokfeminister. Könsrasister.

 7. Erik Says:

  Jösses vilken knäppskalle! Hon har ingen som helst grund för någonting men skall ändå ha åsikter om saken. Låt mig ställa samma fråga som jag ställde när en lärare sade att fakta inte är så viktigt utan det viktiga är att kunna resonera. – Utan fakta vad skall man resonera om?

  Lärarna med sådana åsikter klagar på fakta medan de har en position (lärare) en titel och en auktoritet som bygger uteslutande på fakta. Det är som om de går in bakdörren och sedan låser så ingen annan kan göra det. Om fakta är oviktiga varför lyssnar elever på lärare alls? De kan lika gärna lyssna på sina kompisar.

  Det här går tillbaka till filosofen David Hume som hävdade att börande inte skall baseras på det varande. Men ingen vågar utveckla resonemanget med frågan “vad tusan skall då det börande baseras på?” Det finns två alternativ:

  1. Det icke-varande (motsatsen till fakta)
  2. Nåt annat (vad det nu skall vara)

  Det goda samtalet bygger på tillit? Eller hur? Ok blir den logiska följdfrågan vad skall vi bygga tilliten på? Feministernas svar är uppenbart.

 8. Leif Says:

  Imponerande analys av Bojs. Svagt av Pääbo att inte inse detta. Beror det på att han är man?

 9. Musse Pig Says:

  Herrrreguud! Vilken idioti! På något sätt vill hon nog ha det till att människorna ursprungligen var kvinnor och neandertalarna var män.

 10. Caspian Rehbinder Says:

  Det är intressant att man skriver om ”neandertalare och människor”, då både Homo neanderthalensis och Homo sapiens är människor. Ingen av dem är mer av en människa en den andre. Vi är en blandning.

  Eller när man använder rubriker som ”Våra förfäder hade sex med neandertalare”, då dessa neandertalare följdaktligen också är våra förfäder. En korrekt rubrik vore ”Våra förfäder hade sex med varandra”, vilket väl inte borde komma som en överraskning för någon. Möjligen ”Vi är en blandras”, om man vill göra det lite mer uppseendeväckande.

 11. Kung Fy Says:

  Eller överfört till ett ”modernt” resonemang:
  Det finns inga Svenskar, vi är alla invandrare
  Det finns inga människor, vi är alla Neandertalare
  Eller…..

 12. Erik Says:

  Caspian Rehbinder:

  Ärligt talat vad sjutton pratar du om? Vi hade nån liten gnutta Neanderthal i oss, resten var homo sapiens. Våra förfäder var inte neanderthalare eftersom det är ett generellt påstående och den generella sanningen är att homo sapiens var förfäder till oss.

 13. Erik Says:

  Till alla övriga:

  Det är den enklaste sak i världen att bemöta Karin Bojs dumheter och det är att använda transgenusprincipen.

  Neanderthalare blir då svarta
  Homo sapiens blir vita.

  Karin Bojs budskap till världen är sålunda att svarta är så underlägsna att ingen homo sapiens kvinna någonsin frivilligt skulle ha sex med en av dem. Detta oavsett hur vackert inre den neanderthalar-individen hade.

  Nån som kan se problemet med hennes resonemang enklare nu?

 14. Stefan Says:

  Ne nu jevlar blev jag arg när jag läste detta, hur f*n kan chefredaktören ens tillåta sånt här dravvel att publiceras? jag slängde iväg ett mail till DN’s chefredaktör.

  http://www.dn.se/info/redaktionen-1.519536
  Gunilla Herlitz, chefredaktör, ansvarig utgivare och VD.
  gunilla.herlitz@dn.se

 15. Stefan Says:

  Kommer nog starta min tänkta ”tvärtomblogg” ikväll när jag kommer hem.

 16. plastbaronen Says:

  Det finns en mänsklig benägenhet att attraheras av det som är annorlunda. Annan sorts människor= spännande & intressant. Våldtäkt är ju långt ifrån den enda möjligheten.

 17. Marius Says:

  Att bara citera de utdrag ur texten som stöder din tes, och att utelämna de delar av citatet som motsäger tesen, är en intressant debatteknik, om än inte helt ärlig.
  Texten fortsätter ju nämligen med att Pääbo nämner att det lika gärna kan ha varit en kvinnlig neanderthalare som har bott med människorna

 18. Marius Says:

  Att bara citera de utdrag ur texten som stöder din tes, och att utelämna de delar av citatet som motsäger tesen, är en intressant debatteknik, om än inte helt ärlig.
  Texten fortsätter ju nämligen med att Pääbo nämner att det lika gärna kan ha varit en kvinnlig neanderthalare som har bott med människorna, eller att det handlade om kärlek.
  Barnet borde hur som helst ha växt upp med människor, och som jag förstår artikeln kan det inte heller ha varit särskilt vanligt.
  Att dessutom anklaga Kojs, när det är Pääbo som spekulerar, är bara konstigt.
  Det är också en neanderthalare som ”anklagas” – inte någon människa.

 19. Pernilla Karlsson Says:

  Alltså Pär… ett genusperspektiv betyder att man ser på kön som delvis socialt konstruerat. Hur kan en text om neandertalare och våldtäkt bli ”genusperspektiv” i dina ögon. Du är så rolig ibland.

  Den text du har redovisat låter ju mer som att det INTE har ett genusperspektiv utan verkar se på världen som att våra beteenden vore fixerade utefter vårt kön och dessutom, som någon skrev innan verkar den se på neandertalare som en ”lägre” stående form av människotyp. Det är det väl ingen som kan säga något säkert om?

  Men texten i sin helhet vore väl trevligt, ska jag köpa en scanner till dig?

 20. Sovjet Says:

  Haha nej om det faktist skulle förekomma våldtäkt så skulle det troligen vara neanderthals kvinnor och sapiens män , asså kvinnorna är ju i familjen och sapiens hade ju bättre spjut och så med deras teknologi så skulle neandertalarna troligen fått svåra förluster om dom försökte våldta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: