Det finns bra och dålig misshandel

by

Många av oss sanna jämställdhetsivrare har upprörts över diverse uppmaningar i media till kvinnor att slå sina män – exempelvis om de är otrogna. Då är det helt i sin ordning med lite misshandel. Bland annat har ju golfproffset Jesper Parnevik sagt om Tiger Woods fru: ”Jag hoppas att Elin använder en driver nästa gång i stället för en järntrea”. Elin slog som bekant sin man med en golfklubba.

När det är omvända kön är situationen däremot en helt annan. Så här skriver Resumé (här):

”I en relationsspalt i brittiska grabbtidningen Zoo uppmanade skådespelaren och medieprofilen Danny Dyer en läsare att misshandla sin före detta flickvän. Dyer har fått sparken, spalten är nedlagd men frågan är om det räcker.” Det blev en mediastorm och mediaföretagets ägare gick ut och uttalande sig.

Det är skillnad på kön och kön. Tack för tipset, Bo!

Annonser

8 svar to “Det finns bra och dålig misshandel”

 1. Pether Says:

  Från eventet ”SATC 2 | Mirage – Karisma | Lördag 22/5 ” på facebook:

  ”Mirage goes SATC 2

  På lördag hälsas alla tjejer välkomna till Karisma då Mirage bjuder in till en afton i Sex And The Citys anda! Lyx, glamour och pengar, ja allt finns för att fånga upp er glödande passion! Kvällen för er tjejer börjar i Karismas exklusiva VIP-lounge, så ta på er cocktail-klänningen och mingla runt tillsammans med våra lättklädda och muskulösa ”toyboys”.

  Vi välkomnar alla tjejerna vid klockan 22:00. Dessutom frestar vi med sex stycken exklusiva biobiljetter till Sex and the city 2 som kommer kunna hämtas ut under kvällen, skriv för/efternamn + antal på ”wallen” nedanför för att vara med och tävla.

  Eftersom ni tjejer självklart vill att killar dyker upp senare under kvällen så blir övervåningen killarnas egna lilla avdelning fram till midnatt då vi blandar sällskapen, det kommer bli vildare än någonsin!”

  Har de lättklädda damer bland killarna? Tror inte det.

 2. Stoppa feminismen nu! Says:

  Pether

  Det bästa är väl egentligen att visa hur sjukt det där var och göra en riktig grabbkväll med Pär. En kväll där Pär bjuder in alla oss grabbiga grabbar och så har vi hyrt in lättklädda damer som vi ska mingla runt med.

  Jag lovar det hade fått stor uppmärksamhet i media och frågan hade lyfts. Hade varit riktigt kul.

 3. medelklass Says:

  cocktail-party kan det bli mer sex and the city. Tycker alla wannabees ska på cocktail-party nuförtiden. Wow liksom.

 4. Clabbe Says:

  Även mediaprofilen Ann Söderlund tyckte Eln gjorde rätt som misshandlade Tiger:

  ”Och nu, med risk för att få spö nästa gång jag går ut, så tänker jag avsluta med att citera Jesper Parnevik: ”Jag hoppas att hon använder en driver nästa gång i stället för en järntrea.”

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article6237048.ab

 5. Clabbe Says:

  Som kuriosa kan nämnas att Danny Dyer är mest känd för att porträttera fotbollshuligan på film samt att vara programledare för en utmärkt dokumentärserie där han åker runt i världen och besöker så kallad fotbollsfirmor, det vill säga huligangrupperingar.

 6. Clabbe Says:

  Inte för att det är ett giltigt skäl at misshandla någon, men flickvännen som Danny Dyer syftade på hade inte varit otrogen.

  Här finns hela frågan och Dyers svar:

  http://www.guardian.co.uk/media/2010/may/05/danny-dyer-zoo-magazine

 7. Helikoptern Says:

  Fet risk att golfhoran elin knullat tiger om han varit en vanlig arbetare.

 8. Jonas P Says:

  Som en säger i artikeln Clabbe postade så är ju Dyer uppenbart ironisk:

  ”I can only assume that Dyer thought he was being ironic. But I would like him to explain that to a woman who is a victim of violence. I am worried that this does show an attitude that jokes about violence against women are fair game.”

  Alltså, ÄVEN om man är ironisk får man under inga omständigheter skämta om mäns våld mot kvinnor.

  Kvinnors våld mot män däremot får man vara ironisk och skämta om (se t.ex. artiklar om män som fått sin penis avhuggen), och saken är den att det inte ens är på skämt eller ironi när Jesper Parnevik eller Ann Söderlund uttalar sig.

  Vi kan alltså skämta och vara ironiska om kvinnors våld mot män och vi kan till och med förespråka att kvinnor SKA slå män (utan att det är skämt). Omvänt är det fullständigt otänkbart att förespråka att en man borde slå en kvinna, och det är tydligen inte ens okej att skämta om det eller vara ironisk oavsett sammanhang.

  Jag har svårt att se hur det skulle kunna vara mer ojämställt än så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: