Kris – tips på advokater behövs!

by

Jag fick nyss ett mejl från en chockad person som blivit anklagad för sexuella övergrepp som sägs ha skett för flera år sedan. Det finns ingen bevisning mer än kvinnans berättelse. Mannen tyckte det hela var absurt så han gick – tyvärr – till polisen utan att ha advokat med. Nu har han fått veta att det hela går vidare, trots den totala bristen på substans i anklagelsen.

Han som mejlade bad mig om tips på lämpliga advokater att anlita i ett sådant här fall. Det torde vara samma advokater som är lämpliga för pappor i en vårdnadstvist. Om du som läser detta kan rekommendera någon eller några advokater, så gör hemskt gärna det genom att skriva en kommentar!

Jag är övertygad om att det är många fler än den man som nyss mejlade mig som har nytta av de advokattips som kommer in.

Han som mejlade levde som så många andra män lyckligt ovetande om att en man i Sverige kan dömas för sexuella övergrepp utan att det behövs några bevis. Nästan så illa är det i alla fall, även om högsta domstolen relativt nyligen genomdrivit en viss uppstramning.

16 svar to “Kris – tips på advokater behövs!”

 1. Magnus Says:

  Rättsäkerhetsorganisationen (www.rsorg.se) samarbetar med en del advokater som är intresserade av denna typ av mål. De aktuella advokaterna återfinns nederst på följande sida:
  http://www.rsorg.se/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=61

  Om man kontaktar organisationen kan man få tips på ytterliggare advokater som tar dessa mål på stort allvar.

  Man bör även tänka på nedanstående som är hämtat från organisationens hemsida.

  ”Om du blir anvisad en offentlig försvarare så kan du vända dig till advokatsamfundet för att ta reda på om han eller hon har erfarenhet av det brott du är anklagad för.
  Du har ibland möjlighet att få byta försvarare. Det är lättare att byta advokat innan förundersökningen startat.
  En ny lag kommer att göra det lättare från den 1jan 2010 att få byta advokat, men då måste du oftast kunna betala mellanskillnaden för merkostnader vid tex. resor.”

  Mvh,
  Magnus

 2. Markus Ollikainen Says:

  Tre som jag vågar rekommendera direkt som i mina ögon sticker ut:

  – Ia Sweger (Sthlm – (Hon talade i riksdagen bl.a.)
  Tel. 08-6619090)

  – Bertil Begander – (Aktiv och engagerad jurist i Malmö m.o.)
  Tel. 040-122800

  – Johan Ridderbjelke – (Aktiv i debatten om kränkning av pappor)
  Tel. 08-7315780

  //Markus
  Pappamanualen.se

 3. B Johnsson Says:

  Advokaterna på Rättssäkerhetsorganisationens sida är väl insatta när det gäller anklagelser om sexuella övergrepp. För den brotts kategorin kräver inte bara en bra advokat, det kräver en advokat som är insatt i just den typen av mål.

  Kerstin Koorti är en annan advokat som har det som krävs för dessa ärenden.

  E-mail: kerstin@koorti.se

  Mobil: +46 (0)70-657 08 94

 4. JD Says:

  Rättsväsendet har under det senaste årtiondet utsatts för hård politisk styrning för att ignorera eventuellt oskyldigt utpekade för sexbrott.
  Stackarn har med andra ord ramlat ned i ett stort svart hål där det i princip inte finns någon hjälp att få.
  Vill en oskyldigt anklagad ändå hålla hoppet uppe så kostar det väldigt mycket pengar och inte ens då är det säkert att det leder någon vart.
  Det finns en del lycksökare som vill sko sig på dessa stackare så det gäller att välja hjälp med omsorg.

  Det viktigaste och mest avgörande är att han har rätt hjälp redan under utredning, förhör och i Tingsrätten om det går så långt.
  Går det illa där är det i princip kört.

 5. Peter Says:

  Som vanligt när man behöver veta något utan censur är det Flashback som gäller. Jag vet att jag har läst en tråd där om vilken advokat man ska välja beroende på vilket problem man har.

  Man ska INTE välja vilken advokat som helst. Vissa är som blodhundar som kommer smula sönder motståndet till pulver, medan andra är proppmätta och sega. Advokaten får alltid betalt oavsett hur det går.

  Första tips: Kerstin Koorti. Hon har lyckats få många våldtäktsåtal ogillade genom att påpeka stora och allvarliga fel i utredningar.

  Annat tips: Gunnar Falk. Jag har inte erfarenhet av honom själv, men jag har hört rykten från initierade källor om att inte är rolig att ha att göra med. Jag känner nämligen en person som i tjänsten har blivit förhörd av honom.

  Men som sagt, det är viktigt att ta en slug, hård och kall advokat som älskar att knäcka motståndet. Det kan vara smart att ta en kvinna.

 6. vmm Says:

  Kerstin Koorti och Thomas Olsson är dom två första jag tänker på.

 7. Jakobsson Says:

  //Det kan vara smart att ta en kvinna//

  Peter. Jag förstår hur du tänker men vill ändå varna för detta.

  Jag vet flera män som tänkt på samma vis, i brotts mål och vårdnadstvister, men de som valt fel kvinnligt ombud har bittert fått ångra detta.

  De kvinnor som ingår i feminist lobbyn är direkt farliga ivissa fall.

  En man fick sitta och lyssna när hans och motpartens ombud pratade gemensamma semesterminnen, han fick vänta 30 min i regn utanför hennes kontor eftersom hon inte ville släppa in honom innan avtalat tid. Hans kvinnliga ombud stödde indirekt motparten under förhandlingarna och när han ville yttra sig/protestera blev han tillsagd att vara tyst.
  För detta och lite till blev han sedan debiterad.
  Han försökte klaga på advokatens bristande lojalitet och oseriösa debitering hos advokatsamfundet, men givetvis utan framgång.

  Det behövs listor både på riktigt bra advokater och varningslistor på dåliga advokater som snarare förstör för sin klient.

  Tyvärr kan advokatsamfundet räknas bort i dessa frågor numer.

 8. Edvard Says:

  http://www.rsorg.se/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=66

  Prata med Johann eller Monica på Rättssäkerhets Organisationen

 9. medelklass Says:

  Tror vi kan utesluta Borgström =)

 10. tommy Says:

  Har ingen advokat jag kan rekommendera.
  Du är redan dömd, hängd och slängd.
  Lita inte på advokatsamfundets rekomendationer.

 11. B Johnsson Says:

  Borgström och Bodström går bort 🙂

 12. anti-Barntjuv Says:

  Här censureras det tydligen hej vilt.

  Många kommentarer faller bort.
  Det är ett faktum.

  Kanske bloggen drivs av fascister, som verkar mot yttrandefrihet?
  Gäsp.

 13. barfota Says:

  @anti-Barntjuv

  Själv upplevde jag under gårdagen att hela Internet strulade från och till.
  Jag kan inte uttala mig om Pär Ström och hur han gör med sin blogg men jag har varit med från början och aldrig upplevt någon form av censur på denna blogg. Jag ser också att du postat Kl. 04:55 och det är inget ovanligt att backup pågår nattetid och det därför inte går att kommentera.

  Försök posta igen….

 14. JD Says:

  Är det någon mer här som har sett hur advokatsamfundets utredningar ser ut?
  Hur advokatsamfundet talar i advokatens sak och hur de drar egna slutsatser av advokatens handlande då advokaten inte har ett bra svar.
  Hur advokatsamfundet än agerar så finns det ingen myndighet som har rätt att granska deras beslut.
  En person som har gjort en anmälan mot en advokat har alltså inte rätt att få beslutet omprövat. Däremot kan en advokat som mot förmodan får ett beslut emot sig i disciplinnämnden överklaga i flera instanser.

  Rättssäkert?

 15. MrPerfect72 Says:

  Neka till brott om du ej begaatt brottet. Erkaenn aldrig ett brott du ej begaatt!

  Om det, som vissa saeger i traaden, kan handla om omvaend bevisboerda kanske du maaste skaffa bevis om din oskuld. Skicka in agenter med bandspelare att luska ut vad som motiverat kvinnan till anmaelningen och faa det paa band!

  Kolla igenom allt du kan faa reda paa genom tidigare arbetsgivare och vaenner etc. Om du har med en notorisk loegnare att goera saa aer nog saken biff.

  Om de doemmer dig utan bevis ska du paaverka via journalister eller politiskt foer foeraendring. Du kan begaera skadestaand om du blir felaktigt doemd.

  Den med den baesta och trovaerdigaste historien vilnner till slut. Den som kan visa sitt lugn inger foertroende. Den som uttrycker sig med respekt faar respekt tillbaka.

  Hoppas det gaar bra foer dig om du aer oskyldig och att du faar sitta i finkan och meditera en stund om du aer skyldig. Meditation kommer vara bra i vilket fall som helst.

  Jag aer saeker paa att du aer i denna situation pga av din egna missbedoemningar och att du inte lyssnade till de varningsignaler som fanns. Saa aer det oftast naer skiten traeffar flaekten.

  Se upp med jurister! Anvaend din jurist som raadgivare, men taenk sjaelv, var med och planera och fatta beslut sjaelv! Lita aldrig helt paa en jurist! Se till att du faar fram det som gynnar din sak! Jurister kan vara mutade. Var inte raedd att byta jurist!

  Ta allt personligt om du aer oskyldig. Bli aldrig arg, men teckna ner namn etc. i en dagbok saa att du i efterhand minns alla detaljer och kan tacka alla de som behandlade dig raettvist! Detaljer kan vara det som tillslut goer att du kan bevisa din oskuld eller andra felaktigheter.

  MVH
  MrPerfect72
  Medlem av http://www.aktivdemokrati.se

 16. Jennie Says:

  Björn Hurtig försvarsadvokaterna AB har stor fammgång och är duktig med just detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: