Kvinnor som våldtar, finns de?

by

Kvinnor som våldtar är en av de företeelser som officiellt inte finns. All politisk korrekthet säger att män har monopol på att utöva så kallat sexualiserat våld, liksom vanligt våld. 

Men verkligheten har en tendens att tränga sig på. Här kan du läsa om en kvinna i Vänersborg som anhållits misstänkt för våldtäkt på sin (kvinnliga) sambo. Hon är också misstänkt för olaga hot, olaga frihetsberövande och misshandel.

Tack för tipset via Facebook, Henrik!

Annonser

16 svar to “Kvinnor som våldtar, finns de?”

 1. K.s Says:

  Det är väl ingen nyhet att kvinnor våldtar!? Tror folk fortfarande att kvinnor inte gör det är de bara obildade som vägrar se verkligheten. Dock är det fortfarande mest män som våldtar och flest offer som är kvinnor. Det är också verkligheten något annat tror jag inte ni har belägg för?

 2. Jenny Says:

  En fråga, med syfte att ifrågasätta Pär Ströms utsaga, hur kan det vara möjligt att det går att läsa om det som ”officiellt inte finns” ???

  Allt mer förvånad över analysen.

 3. DrKejs Says:

  Jenny, hur mycket ser du komma från våra statsmakter om ämnet? Hur ofta framkommer det att även kvinnor våldtar och att även män våldtas?

  Det handlar inte om att jag och mina löss vet att även kvinnor våldtar, det handlar om vilket budskap som sprids från det offentliga och hur det hanteras. Där har Pär en helt korrekt analys.

 4. K.s Says:

  Skitsnack, så fort en kvinna våldtar så ses det som en ”ovanlig” nyhet och blir en jättenyhet som hamnar på löpsedeln. Den som skrivs om i detta bligginlägget var på löpsedeln. Det står om män som våldtar kvinnor i tidningarna varje dag men det blir oftast inga löpsedlar av det. Om de inte mördat kvinnan också.

 5. Lasse Says:

  @Ks

  När det gäller offer beror det på vilket land vi tittar på i Indien och Sydafrika t.e.x. är det mest män som våldtas. Sen är skillnaden inte så stor som folk tror här i Sverige.

  Läste precis färska forskningsresultat kring det här, skall gräva fram dem.

  Avslutningvis blir man ledsen när man alltid bara ser korta små notisr och artiklar när pojkar våldtas, medan kvinnors våldtäkter matas ut och uppmärksammas på ett helt annat sätt. Ett sätt som fått många oskyldiga män dömda.

 6. Kling Says:

  Vad är en våldtäkt? Det måste man väl definiera innan man kan avgöra om kvinnor kan våldta män. Rent fysiskt lär det väl vara svårt för en kvinna att tvinga en man till att genomföra ett samlag? Eller är det en myt? Om man räknar in övriga sexuella handlingar så kan väl kvinnor utöva sexuellt våld lika väl som män förutsatt att de har en maktposition över mannen. De kan vara fysiskt starkare eller ha en ekonomisk eller social maktposition. Hur ofta kvinnor demonstrerar sin makt genom att använda sexuellt våld i vet jag dock inte.
  Våldtagna pojkar har väl oftast varit offer för manliga pedofiler – t ex inom den katolska kyrkan. Boken ”Flyga drake” beskrev ju även

 7. Kling Says:

  Vad är en våldtäkt? Det måste man väl definiera innan man kan avgöra om kvinnor kan våldta män. Rent fysiskt lär det väl vara svårt för en kvinna att tvinga en man till att genomföra ett samlag? Eller är det en myt? Om man räknar in övriga sexuella handlingar så kan väl kvinnor utöva sexuellt våld lika väl som män förutsatt att de har en maktposition över mannen. De kan vara fysiskt starkare eller ha en ekonomisk eller social maktposition. Hur ofta kvinnor demonstrerar sin makt genom att använda sexuellt våld i vet jag dock inte.
  Våldtagna pojkar har väl oftast varit offer för manliga pedofiler – t ex inom den katolska kyrkan. Boken ”Flyga drake” beskrev ju även hur manliga talibaner i Afganistan våldtog pojkar. Det var ett sätt att förnedra dem.

 8. K.s Says:

  @Lasse

  Men nu diskuterar vi väl Sverige?
  Visa mig du dom forskningsresultat som visar att fler män än kvinnor blir våldtagna för de tror jag definitivt inte är sant. Att blunda för att kvinnor är de som oftast blir våldtagna är lika illa som att blunda för att de är flest män som blir misshandlade. Du kan gå in på Brå och läsa statistik och du kommer inte komma fram till någonting annat än att det är flest flickor, tjejer och kvinnor som blir våldtagna, tro mig.

  Klart man blir ledsen när de är små notiser men vilka tidningar läser du där de görs stora artiklar om våldtagna kvinnor? Ser notiser om våldtagna tjejer och kvinnor varje dag i tidningen och de enda utrymmet de får är notiser, det är ju ingen skillnad.
  kan du bevisa att medias artiklar eller reportage om våldtagna kvinnor lett direkt till att oskyldiga män hamnat i fängelse?

 9. Lasse Says:

  @K.s

  Märklig argumentationteknik du har man blir vilseledd av dina konstanta svängingar i åsikt.

  Finns flera kända fall där män blivit offer för mediadrevet när det gäller våldtäkter b.la. ett fall som kalla fakta tog upp.

  Var en löpsedel om våldtäkt på en kvinna senast förra veckan i tidningen där jag bor. Vinklingen om kvinnor som offer och män som förövare är så uppenbar att jag finner det fullständigt orimligt och ”waste of time” att argumentera för det.

  Nedan följer 142 exempel när det är mest synd om kvinnor och att det bara är kvinnor som är offer, det här är bara en bråkdel av det som propageras ut i våra feministstyrda medier.

  https://genusnytt.wordpress.com/2009/02/12/kvinnor-ar-142-ganger-sa-drabbade-som-man/

  Och så kom det där som jag väntat på och ville höra från en feminist.

  Yes säger jag bara 🙂

  (ytterliggare ett exempel hur de svänger i sina åsikter för egen vinnings skull)

  ”Men nu diskuterar vi väl Sverige?”

  Det senaste åren har otaliga feminister stått och proklamerat om hur omjämställt det är ute i världen. Att man skall ge stöd till tjejer osv. osv. osv. men inte ett ord om killar som svälter etc.

  Sexövergrepp i olika länder
  Förekomsten av sexuella övergrepp på barn, enligt de för respektive land mest aktuella vetenskapliga studierna, som Einar Helander presenterar i sin bok. Publiceringsår inom parentes. Den breda definitionen av ”sexuella övergrepp” innefattar allt från våldtäkt med penetration till övergrepp utan fysisk kontakt (sexuella trakasserier på internet etc).

  Australien (1997): 45 procent flickor, 19 procent pojkar

  Costa Rica (1992): 32 procent flickor, 13 procent pojkar

  Indien (2007): 39 procent flickor, 48 procent pojkar

  Irland (2003): 20 procent flickor, 16 procent pojkar

  Israel (2000): 31 procent flickor, 16 procent pojkar

  Kina (2008): 12 procent flickor, 7 procent pojkar

  Nicaragua (2000): 26 procent flickor, 20 procent pojkar

  Norge (2007): 34 procent flickor, 18 procent pojkar

  Polen (2007): 21 procent flickor, 23 procent pojkar

  Ryssland (2007): 21 procent flickor, 22 procent pojkar

  Sydafrika (2001): 53 procent flickor, 60 procent pojkar

  Spanien (1995): 22 procent flickor, 15 procent pojkar

  Tanzania (2006): 31 procent flickor, 25 procent pojkar

  Turkiet (2000): 28 procent flickor, 16 procent pojkar

  USA (1997): 22 procent flickor, 9 procent pojkar.

  Sverige (2008). 65 procent av kvinnliga högskolestudenter och 23 procent av manliga högskolestudenter har utsatts för sexuella övergrepp. Andelen övergrepp inkluderande penetration var i gruppen utsatta kvinnor 10 procent, i gruppen utsatta män 5 procent. I enkätstudien ingick 2 015 män och 2 324 kvinnor i åldern 17–19 år. Studien gjordes av doktorand Gisela Priebe och professor Carl Göran Svedin, båda vid Institutionen för barn- och ungdomspsykiatriska vid Linköpings Universitet (publicerad i Child Abuse and Neglect. 2008;32:1095–1108).

  Per-Anders Rydelius, professor i barn- och ungdomspsykiatri vid Karolinska Institutet, kommenterar siffrorna:

  – De höga siffrorna gällande sexuella övergrepp för Sverige kan nog till stor del förklaras med att det finns en öppenhet och ett mod bland barn och ungdomar att berätta om dessa. Men termen sexuella övergrepp kan innefatta så mycket. Det kan även handla om kontakter mellan jämnåriga och ibland kan det vara svårt att avgöra huruvida det är övergrepp eller något som mer kan betecknas som en sexuell lek. Vi i Sverige borde kartlägga vilka former av övergrepp det handlar om. Einar Helander lyfter fram de här viktiga frågorna på ett mycket bra sätt.

  Och du K.s jag tror inte dig !

 10. Kling Says:

  60% av män i Syd-Afrika och 48% av män i Indien har utsatts för sexuella övergrepp, skriver Lasse. Har du även siffror på utövarna? Vilket kön har de varit? Av kvinnor? Om en del av övergreppen har begåtts av män som någon sorts maktdemonstration kan man väl inte använda dina siffror som ett argument i den svenska könrollsdebatten.

 11. Lasse Says:

  @Kling

  Det du försöker klargöra ett ett typiskt och fullständigt ohållbart feministargument, speciellt när man skrapar argumentet lite på ytan.

  Eller med andra ord en mycket välkänd ”retorisk fint” för att smutskasta och skuldbelägga ALLA män.

  Att det finns en försvinnande liten del av befolkningen i Sverige som är kriminella och våldsverkare (av manligt kön) är inget man kan belasta HELA den manliga befolkningen för.

  Nice try 😉

 12. K.s Says:

  Nej, men det är fortfarande män som våldtar.
  Sen är det intressant att det kommer upp sexuella övergrepp på barn här för det brukar ju tystas ner annars med förklaringen att mammorna har gett barnen PAS och nästan alla ljuger för de förekommer inte sex. övergr. på barn i Sverige. Återigen: vilka är de som våldtar våra barn för det mesta? Inte är det kvinnor iaf. Och det är ett viktigt argument i debatten. Det är inte konstigt att det står mest om det i tidningen eftersom det oftast är mannen som är förövaren när det gäller våldtäkter. Sen är det oftast bara notiser sen någon gång ibland blir det första sida. Skuldbelägger inte alla män men kommer fortfarande inte ifrån fakta att de flesta förövarna i våldtäkter och misshandel är män. De män som blir misshandlade på krogen och stan vilket är jävligt vanligt, inte blir dom heller misshandlade av kvinnor.

 13. Erik Says:

  K.s

  Seriöst hur orkar du med dessa haranger.

  ”Nej, men det är fortfarande män som våldtar.”

  Verkligen? Hur många då? Får jag gissa att det inte är särskilt många och detta bara överdrivs för att det gynnar nåns agenda?

  ”Sen är det intressant att det kommer upp sexuella övergrepp på barn här för det brukar ju tystas ner annars med förklaringen att mammorna har gett barnen PAS och nästan alla ljuger för de förekommer inte sex. övergr. på barn i Sverige.”

  Nej, däremot brukar de påstådda övergreppen i vårdnadstvister tystas ner men det betyder inte sexuella övergrepp inte sker alls, det betyder de som påstås ske vid uppslitande separationer får man ta med en nypa salt.

  ”Återigen: vilka är de som våldtar våra barn för det mesta?”

  Våra barn? Vadå ”våra”? Vad har du med andras barn att göra? Och hur många är det som våldtar barn alls? Får jag gissa på inte särskilt många, överdrifter där också kanske?

  ”Inte är det kvinnor iaf.”

  Det är varken många män eller många kvinnor eller hur? De är inte särskilt många alls och de har ju ingen som helst koppling med personer som inte gör det – oavsett kön. När det är INVANDRARE man pratar om fattar folk detta men gällande andra grupper går det in genom ena och ut genom andra som det verkar.

  ”Och det är ett viktigt argument i debatten.”

  Struntsnack! Om ett brott begås är det relevanta vem som begår brottet, alla de som INTE begår brottet är helt oviktiga i debatten. Att några enstaka terrorister är muslimer gör inte andra muslimer som inte är terrorister till nåt som helst argument.

  ”Det är inte konstigt att det står mest om det i tidningen eftersom det oftast är mannen som är förövaren när det gäller våldtäkter.”

  Det där är en sanning med modifikation. När forskaren Muelenhard undersökte ämnet visade sig att 46% av alla kvinnor och 63% av alla män hade haft oönskade samlag.

  ”Skuldbelägger inte alla män men kommer fortfarande inte ifrån fakta att de flesta förövarna i våldtäkter och misshandel är män.”

  Verkligen? Och hur många är de? Och vad har det för betydelse? Några enstaka personer av manligt kön begår ett brott, vad säger det om alla andra män som inte begår brottet?

  Det här handlar om folk som försöker leva och gynnas av andras olycka. Ni försöker inte minska väldtäkter, ni försöker utnyttja våldtäkter till er egen fördel, Vidrigt!

  ”De män som blir misshandlade på krogen och stan vilket är jävligt vanligt, inte blir dom heller misshandlade av kvinnor.”

  Och de flesta svarta som mördas blir mördade av ANDRA SVARTA. Är de mindre brottsoffer då? Har de mer gemensamt med kriminella förövare för att de har samma hudfärg kanske?

  Du säger att du inte skuldbelägger men vad tusan annan funktion kan det ha att säga de saker du säger. Det kan ju inte vara till för nåt annat än skuldbeläggande!

 14. Lasse Says:

  @K.s

  Du som klankar ner på hur folk stavar borde väl ha lite bättre koll på hur saker och ting vinklas.

  Feminismen och våld(täkter)

  Under de senaste 30 åren har männen framställts som det skyldiga könet överlag. Debatten kring det här har präglats av en ensidighet som saknar motstycke i svensk historia (se ideologin nazism för parareller)

  När skall statsfeminismen, rättsväsendet, utbildning och media på allvar börja förstå att även MÄN är OFFER.

  När skall man börja satsa resurser på killar som mår dåligt, killar som inte vågar gå hem på kvällen, killar som behöver någon att prata med.

  Feminismen skiter fullständigt i att det är dubbelt så vanligt att en kille blir misshandlad än en tjej.

  Varför ?

  Jo, därför han kanske blir misshandlad av en kille och då tillhör offret det skyldiga könet ändå.

  Vad spelar det för roll om man blir misshandlad av en arab, syrian, gambier, svensk, invandrare, mörkhyad, vit, kille eller tjej.

  Man är väl ändå ett offer ?!

  K.s. inse att den klassiska ”retorikfinten” som feminismen kört med i 30-år inte fungerar längre.

  Både män och kvinnor är offer !

  Om jag skulle börja köra med samma argumentationsteknik kan jag säga att ALLA invandrare är förövare och kriminella de stjäl, misshandlar och våldtar hela tiden.

  Vad händer om jag på allvar skulle påstå ovanstående, jo jag är självklart en rasist. Det är därför feminismen blivit ”könsrasister”.

  Hoppas polleten trillade ner nu 😉

 15. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2010/05/28/kvinnor-som-valdtar-andra-kvinnor/

 16. Daniel o Says:

  Jodå. nej inte på vanligt vis. Men dom är listiga dom sakerna. Så nog kan man bli våldtagen allt. När dom kommer åt en, dom trycker sig mot en, dom gnider sitt sköte, dom omfamnar, dom gör allt som kvinnor normalt inte gör i en relation. Sedan är man där. ”Du, vill du ligga med mej”?. Njae, näe… Men så åker man dit, du jag har en vän bnär det här är över då får du fanimej gå!!!!!Våldtagen, varsamt med list, härligt, fysikst arnbetssamt, kladdigt, totalt slut, hade faktisk inte räknat med dett, våldtagen med stior varsamhet jättehärligt, kommer aldrig att glömma detta… Jodå och det finns andra varianter där den slaka saken mot förmodan kommer upp i en anseling storhet, mot alla vilja i världen. Detta är våldtäkt, för hjon, det är hon som gjort detta, som sääter5 sig på mej utan mitt medgivande, men jag medger i alla fall, det är sköööönt…åh. hoppars det aldrig tar slut…..Hon som utöfr våldtäkten, hon njuter, härligt härligt härligt. Det är en viss skilnad. En kvinna som våldtar, detta är njuutningggg. åhhhh. En man som våldtar, maktdemonstation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: