Män tar inte ansvar, säger Reinfeldt

by

Nu skuldbelägger Fredrik Reinfeldt Sveriges män. Han säger att män måste ta mer ansvar för barnen efter att dessa lämnat småbarnsåldern. Det är, menar Sveriges statsminister, orsaken till att många kvinnor jobbar deltid. ”I dag är det sist hem som vinner och det är ett väldigt manligt tänkande”, säger Reinfeldt, och efterlyser en ”attitydförändring” från männens sida.

Några kommentarer till detta:

1. Är det ett problem att många kvinnor jobbar deltid? Tänk om de vill göra det? Har han frågat dem?
2. Angår det Sveriges statsminister hur man inom familjer delar upp arbetsbördan?
3. Om nu män tar ”för lite ansvar” för barnen (för att de istället försörjer familjen genom mera förvärvsarbete än kvinnorna utför), kan man då inte lika gärna säga att kvinnorna tar för lite ansvar för försörjningen? Är det verkligen rätt att i den totala bedömningen av könen sätta en etikett av skuld på männen?

Läs mer här och här. Tack för tipset, Peter och Lars!

PS: Ifall det hade varit så att kvinnor hade haft längre arbetstider än män (i förvärvsarbete) så tror jag det hade utmålats som ett exempel på kvinnoförtryck. Männens fel, alltså. Nu är det tvärtom – och då är det också männens fel!

21 svar to “Män tar inte ansvar, säger Reinfeldt”

 1. jonas Says:

  Han skall hålla tyst när det gäller ”attitydförändringar” Liknar DDR lång väg

 2. Musse Pig Says:

  Jag tappar alltmer förtroendet för Reinfeldt pga dessa radikalfeministiska utspel. Tyvärr. Korrumption är korrumption. Här handlar det om att opportunistiskt ställa sig bakom en utbredd kvinnochauvinism som hänger ihop med ett långt utvecklat manhat och mansförakt, utan att på något sätt markera avstånd från de djupt orättfärdiga feministiska kampanjerna och agendorna som har helt fritt spelrum.

 3. Lars Says:

  Detta är något av det värsta som finns, när män slickar kvinnors röv på det här sättet. Han är ju liberal, och så står han och kastar skit på män på det där sättet! Vad har han inte själv gjort för uppoffringar för att nå ditt han har nått,men i dessa sammanhang betyder det ingenting, det enda han gör för sina barn är att han käkar fiskpinnar med dom varjekväll (överklasslivstilen han har slavat ihop till sin familj räknas uppenbarligen inte om man vill ta politiska poäng).

 4. Man som bor utomlands Says:

  Reinfelt har blivit en radikalfeminist och blundar totalt för mansfragor. Hemskt. Mycket hemskt.

  Det blir till att flytta utomlands med familjen. Tyskland exempelvis?. Har ni möjligheten att lamna Sverige sa gör detta!

 5. barfota Says:

  Partier med feministisk vinkling
  Moderaterna
  Kristdemokraterna
  Centerpartiet
  Folkpartiet
  Miljöpartiet de gröna
  Feministiskt Initiativ
  Socialdemokraterna
  Vänsterpartiet
  Kommunistiskapartiet
  Sverigedemokraterna (Rumsrena? Vad är blåsippan AB?)
  Inget av dessa partier kan räkna med mina sympatier

  Partier utan feministisk vinkling
  Junilistan
  Sveriges Pensionärers Intresseparti
  Demokratisk allians
  Piratpartiet (PP)
  Aktiv Demokrati (en intressant vinkling)
  Jag studerar vidare innan jag bestämmer mig

  Det finns så många olika partier och intressegrupper och som tur är så finns det en bra hemsida för den intresserade att botanisera runt i. Besök den gärna.

  Som vanligt så röstar jag blankt eller röstskolkari ren protest och vägrar lägga min värdefulla röst på något parti med feministiska eller rasistiska influenser.

  Var med och protestera mot Segregerande och diskriminerande partier. Skicka länken till en kompis!

 6. Caspian Rehbinder Says:

  En aspekt man dock alltid måste vara medveten om är att om man inte ändrar sina attityder kommer samhällets normer stelna. Då kommer män fortsätta vara familjeförsörjare, och kvinnor kommer fortsätta ses som överlägsna föräldrar. Flickor kommer fortsätta plugga mer och få högre betyg, och pojkar kommer lättare dras in i kriminella banor. Kvinnoliv kommer fortsätta värderas högre än mansliv i media, och kvinnor kommer fortsätta ses som det underlägsna könet.

  Själv ser jag hellre att vi ändrar våra attityder. Jag vill dock vara tydlig med att detta inte bör ske via lagstiftning, då lagstadgade attityder sällan är positiva. En lag är dock inte alls vad herr Reinfeldt efterfrågar här, utan han manar till samhället, till individerna, att ändra attityder för att uppnå ett mer jämställt samhälle.

 7. Grodan Boll Says:

  Så i alla de fall där mannen har dubbla jobb för att få ekonomin att gå ihop medan den arbetslösa/deltidsarbetande kvinnan är hemma och gosar med barn, då tar han inte sitt ansvar?

  Ge mig ETT exempel på en kvinna i den här situationen som vill byta plats med sin man!

  Om de inte vill: kvotera?

 8. Jens Says:

  Caspain den ”aspekten” är ganska smärtsam för oss män som måste leva våra liv under denna lilla provötid.

  Jag som kille kan inte acceptera att vara andra klassens medboragare bara för att du eller någon annan vill ändra några attityder. Det går utmärkt att ändra attityder på andra sätt än att enbart belysa jämställdhet utifrån ett kvinnopersektiv.

 9. barfota Says:

  @Caspian Rehbinder

  ”En lag är dock inte alls vad herr Reinfeldt efterfrågar här, utan han manar till samhället, till individerna, att ändra attityder för att uppnå ett mer jämställt samhälle.”

  Kul att Reinfeldt vill ändra attityder men då kan det vara bra att börja med sina egna. Varför har Reinfeldt bara varit pappaledig med mellansonen t.ex. Själv har jag 4 söner (den äldste äldre än Reinfeldt) och har varit pappaledig med alla 4. Är inte vår stadsfeminister litet väl sen i sitt uppvaknande, jobbar mycket övertid och pratar en massa populistiskt skit. Kanske borde han börja med att ta sitt eget ansvar innan han kräver det av andra som redan har gjort det sedan lång tid tillbaka om än på ett annorlunda vis (t.ex. genom att jobba mer) än vad stadsfeministern önskar.

  Visst måste man ändra lagarna så att alla är lika inför lagen, avskaffa särbehandlingar och kräva samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla oavsett kön så länge dessa orättvisa lagar finns kan jag inte se hur någon ens skulle vilja förändra sina attityder.

  Precis som själva ordet feminism, det stämmer helt enkelt inte in på män. Jag är extremt stolt över att vara man och för verklig jämställdhet och skulle aldrig lägga min röst på någonting som har med feminism att göra lika litet som jag skulle klä mig i kortkort kjol och trippa runt på stadens gator, jag skulle helt enkelt gå omkring och känna mig ”feminin” eller som någon slags halvbög och det går ju heller inte för sig för Svenska kvinnor vill ju ha riktiga män eller hur? För övrigt så behövs det ingen etikett för att kämpa för rättvisa det räcker gott och väl med att man visar vad verklig rättvisa och jämställdhet är.

 10. Gonzo Says:

  Det nya arbetarpartiet är lustiga. Först ska vi jobba, jobba mera och ställa upp för företagen och Sverige. Nu ska vi tydligen tacka nej till jobben och gå hem i stället.

  Vad händer med dom karlar som tackar nej till övertid för att dom ska vara hemma med barnen? Vad händer om LAS listan luckras upp och kanske försvinner?
  Hur många kommer att få problem för att dom ”vägrar” jobba.

  Dom allra flesta män jobbar för att försörja sig själva, ev kvinna och barn. Jag har aldrig träffat eller hört talas om en karl som jobbar för att trycka ner och slå undan fötterna på en kvinna.

  Att skylla på oss män är alltid tacksamt. Att skylla på kvinnor är ett politiskt självmord idag

 11. Markus Ollikainen Says:

  Det var synd att vi inte ställde upp med ett parti…

  Här har män arbetat som galningar för teknisk utveckling och ingenjörskonst, för många i tron att de stolt kan komma hem till sin familj och barn. Bidragit till hushållskassan och än en dag säkerställt mat på bordet… Och så sitter våra politiker och kör oss i ryggen?

  Jag menar inte bara Reinfeldts uttalande, utan även beslut om kvinnoorganisationer i anslutning till partier… *Ren jävla diskriminering*, på det Regeringens ”NEJ” till säkerställande av delad vårdnad vid födseln…

  Om det finns en sorgens dag så är denna dag kommen.

  Dessa människor, våra beslutsfattare, saknar total insikt i vad de håller på med och vart de är på väg. (Eller vet de allt för väl?)

  Att spela ALLA kort i händerna på feminismen och på det även säkerställa deras försörjning (Så de kan fortsätta sätta sprätt på våra skattepengar på kaviar och champagne) så skall de vara klara med att jag tror inte att ens 99,9999 av Sverige befolkning skulle ställa sig bakom detta sjuka spel för galleriet…
  – Tidernas största konspiration på politiskt nivå, där männen får agera som slagpåsar… Inget motstånd finns!

  Och det är tacksamt enkelt också. För vilken man bryr sig?
  Vi vill bara må bra, och de flesta gör ju det… Medan lagar och beslut ändras bit för bit i det ”offentliga” fördolda…

  Dessa politiker förstår inte att de talar till en pytteliten del av befolkningen, typ 30.000 – 50.000 pappor, som inte bryr sig, eller inte vill… Vad gör resterande 1.250.000 papporna?

  Jag tror många politiker borde sätta sig på skolbänken igen och ta reda på fakta. för den dagen de kvicknar till och inser att jämställdheten är bara på feministernas vilkor, som i sin tur är baserad på lögner och ren skitsnack så kommer hela världen ha stora problem…

  Allt för tydliga bevis kan vi redan nu presentera.
  – Men vem bryr sig? Så länge som vi bara mår bra…

  //Markus
  Pappamanualen.se

 12. Jens Says:

  Markus Pappamanualen.se

  Jag mår faktiskt inte bra av det som sker. Jag reagerar med full kraft och skriver och har mig på olika forum för att försöka väcka killar och män och skappa en opinion som kan rubba någon beslutsfattarex skeva bild av jämställdhet.

  Som du säger så är feminiosmen en vinklad ideologi och ibland direkt lögnaktig. Men bara det att den e så gravt vinklad gör att effekten av beslutet som grundar sig på vinklad feministisk propagande likaväl skulle kunna vara baserad på lögner. En vinklad sanning ger ju samma utslag som en direkt lögn oftast.

  Jag upplever att Sverige år 2010 har ett starkt matriarkalt styre och att vi svenska män är starkt förtryckta. Jag mår skitdåligt.

 13. Markus Ollikainen Says:

  @ Jens
  Och du är inte ensam… Men skam den som ger sig 😉

  Referera alla till denna sida om du vill:

  http://www.pappamanualen.se/samhalle/

  Vi är några som uppdaterar de flesta frågor som finns i samhället idag som rör pappor och jämställdhet.

  @Alla
  Tipsa oss gärna om det kommer upp något, så lägger vi upp det
  – Endast tillsammans kan vi nå ut lite bättre!

  😉

  //Markus
  Pappamanualen.se

 14. Jack Says:

  Jens,

  Hur får man någon att sluta tro på feminism som i princip varit troende sedan barnsben? Jag googlade på hur slutar folk tro på Gud (vilket borde vara svårare) och fick några svar som kanske kan hjälpa oss

  1 – Bättre förklaringsmodeller erbjuds
  2 – När man märker att man inte tjänar på det längre
  3 – När det ansågs okej att sluta av omgivningen
  4 – När man såg att prästerna inte levde som de lärde
  5 – När man såg att gud vad ond som sände folk till helvetet
  6 – När man är det gud hatar (homo)(jmfr män) och han inte kan ‘fixa’ en på 18 år
  7 – Omoral i läran enligt eget tycke
  8 – Ologik i läran enligt eget tycke

  Det kan finnas fler anledningar, det vara bara på en kort googletur, men det det ger oss en del uppslag på hur man kan bearbeta folk att bli fria från den tro, femininsmen, som skadar dem själva och sin omgivning. Man bör inte använda 1 av dessa metoder i taget utan så många som möjligt.

 15. Jack Says:

  Det var dock ingen som övertygade dem att sluta utan det är de själva som måste få komma på det. Vi kan erbjuda en miljö och erfarenheter som gör det lättare antar jag.

 16. Lasse Says:

  @Jack

  Du sätter huvudet på spiken.

  ”Hur får man någon att sluta tro på feminism som i princip varit troende sedan barnsben?”

  Det är just den här konstanta och i mångas ögon osynliga hjärntvätt vi utsätts för främst genom media som är livsfarlig. Innan jag själv fick upp ögonen för Pärs blogg, var även jag mottaglig för den största manipulationen i Svensk historia.

  När det dyker upp tokfeminister i det här forumet känns det som man skulle försöka övertyga någon om att jorden är rund. För feministen är så övertygad (hjärntvättad) om att jorden är platt, så det finns inga bevis eller argument som biter.

 17. Jack Says:

  Lasse,

  Jag har flera gånger blivit av en gudstroende hänvisats film på nätet och sagts att filmen innehåller bevis för guds existens. Jag har sett sett filmen och upptäckt en strid ström av ickebelagda slutsatser. Slutsatserna är ofta konsistenta med bevismaterialet, samtidigt som en rad andra förklaringar också går att hitta. Filmerna upplevs dock verkligen som bevis för de som redan tror. Och det går inte att övertyga dem, med argument, om något annat. Det gav mig exakt känslan man får från feminister.

  Man får acceptera det är så människor fungerar, och hitta en annan väg. I de fall jag läste om där folk slutade tro så var det dock de själva som började ifrågasätta, ingen slutade tro pga övertalning. Man är fäst vid sina egna ideer. Av-feminismeringen måste bli feministens egen. Man kan fråga ”vad skulle få dig att att sluta tro på feminism?” och sedan eventuellt vara behjälplig med att presentera vad det nu är.

  Läste för övrigt att ju mindre folk tror på en större religion, desto vanligare är det att tro på vidskepelse, feminism kan vara en sådan vidskepelse.

 18. barfota Says:

  @Jack
  Vad tycker du det är för skillnad på religion och vidskepelse, för mig framstår det so samma sak. Visst blir det likadant med feminismen så småningom därför att det kanske gynnar någon futtig procent av befolkningen (de som tjänar pengar på eländet) resten kommer fortfarande att stå utanför. Feministerna snackar mycket om att kvinnor skall in på ledande poster i styrelser, företag därför att männen har den förmånen o.s.v. men… hur många promille av oss ”vanliga män” kommer i närheten av dessa åtråvärda platser? Inte så många skulle jag tro.

  De som går på feministsnacket om att bli inkvoterade på dessa glidarejobb är nog samma människor som köper en lott med motivationen varför skulle inte jag kunna vinna när andra gör det? samma människor kanske fortsätter att röka trots att de vet det är livsfarligt men ursäkten varför skulle jag drabbas av cancer det finns många som aldrig drabbas och blir sjuka M.a.o. drömmare!

 19. Litmus Says:

  @Man som bor utomlands

  Japp. Jag är tyvärr på väg hem efter att en längre tid ha bott utomlands, ”på andra sidan” Atlanten. Så fort jag och min familj kommer tillbaka till Sverige, kommer vi påbörja projektet att utvandra för gott – gärna till Tyskland eller Italien.

  Sverige har tyvärr blivit ett land som enbart vänder sig till bittra, fascistiska feminister.

 20. Derya Says:

  Tycker det hade varit rätt sagt av honom om män hade lika stor rätt till sina barn som kvinnorna..

 21. barfota Says:

  @Derya

  Nej uttalandet är ju inte sant oavsett vilket. Män tar minst lika stort ansvar (om inte mer) som kvinnorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: