Jämställdhet i London

by

Det fanns en tid när kvinnor var förtryckta!? Tack för tipset, Jack!

5 svar to “Jämställdhet i London”

 1. Jack Says:

  En man som upptäckte att han kallades ”misogynist” när han ansåg att kvinnor är rationella, intelligenta och vuxna människor. Han har en vidoekanal, Thehappymisogynist.

  En film därifrån som heter The Myth of Women Oppression:

 2. usch för feminism Says:

  Vidrigt att det verkligen skrevs detta. Soldat e ett riktikt skityrke btw. Finns inget glamoröst med det inte.

 3. potatismannen Says:

  Usch,

  Även när det är krig måste man få släppa loss, såtillvida man inte är soldat, under 2:a världskriget var London något av en partystad. Vi kan tydligt se hur kvinnor var förtryckta genom att de inte tvingades ut i krig utan istället tvingades utstå det här hemska.

  De unga männen som för tillfället bekämpade nazismen, med eller mot sin vilja, var hjältar när de kom tillbaka, en chans som kvinnor aldrig fick

  Ett nyare exempel som ber om frågan huruvida man vill slita ut sig inom vården eller slita ut sig som soldat. En veteran från Afghanistan, bekämpade Talibaner. Vita heterosexuella män, ena riktiga förtryckare av kvinnor . (En riktig Taliban?).

  Bilderna länkade från intervju med Angry Harry

 4. Rickard Says:

  Om jag vore man under sådana förhållanden så skulle jag ignorera den
  uppmaningen. Faktum är att det allt som oftast blir ett rejält kvinnoöverskott inom en generation när krigen väl är är slut. Så blev det efter första världskriget, såväl som efter det andra.

  Det är bara att bida sin tid och sedan vraka och välja för de som fortfarande lever.

  /Rickard

 5. Jack Says:

  Rickard,

  Det krävs att du haft en väldig tur med familj eller dylikt för att kunna stå emot det sociala tryck som byggdes. För de flesta blev det så att att inte bara din fru, utan också vänner, arbetskamrater, barn och föräldrar förebrådde dem varje vaken stund för att de inte gick med i armen. Staten fick problem själv därför att dess egna anställda för att sköta andra jobb istället gick in i armen. Speciella märken för statligt antällda var tvungna att skapas där det stod att de redan arbetad för kung och fosterland. De ”frivilliga” var inte frivilliga, det var helt outhärdligt att inte anmäla sig som ”frivillig” under denna kampanj. Vi kan stå emot sådant genom att prata själva, som vi gör här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: