Varför rasar Danderyd i kommunrakningen?

by

Tidningen Fokus gör varje år en lista där man rankar Sveriges kommuner efter hur bra de är att bo i. Många faktorer vägs in.

I två år har Danderyd legat överst på listan. Men i år har kommunen plötsligt rasat till plats nr 14. Varför?

Jo, Fokus har lagt in nya kriterier. Exempelvis i vilken utsträckning män och kvinnor tjänar lika mycket pengar, och graden av föräldraledighet som tas ut av pappor.

Feministiska värderingar och politisk korrekthet har alltså lagts in i kriterierna för vad som kallas en ”bra kommun”. Jag undrar om människorna som bor i olika kommuner verkligen tycker att en kommun är sämre att bo i ifall, exempelvis, de själva väljer att göra en annan uppdelning av föräldraledigheten än vad Fokus tycker är korrekt?

DN skriver om detta på sidan 7 i papperstidningen idag.

Någon kanske skulle göra en rankning  av tidskrifter?

6 svar to “Varför rasar Danderyd i kommunrakningen?”

 1. Jack Says:

  Kvinnor är påverkade av mannens sociala status i hur de känner för honom

  Genom att försöka påverka vad kvinnor uppfattar vara status i gruppen kan man påverkar kvinnors val av män och således mäns tillgång till till exempel sex.

  Ett försök att bestämma att status kan se ut så här

  I det exemplet är det tydligt hur man också använt tekniken att få kvinnan att känna att hon bestämmer, när hon egentligen gör det någon annan vill. Att känna man är den som bestämmer känns bra, även när det är någon annans intressen man egentligen följer.

  Att skicka iväg sin man i krig typiskt inte bra för en. Heller är det ingen idé kvinnan skulle haft själv. För oss idag är det lätt att se igenom de lumpna greppen, vi är inte blinda för samtiden som var då, men att se igenom samtiden som är nu är svårare.

  Nu är det jämställdhet som staten försöker pracka på oss som statusbärare. Kvinnor är mer påverkade av status, mer av poäng och rankningar. Låt oss se igenom dessa tricks. Så länge vi pratar med varandra kan vi själva bestämma vad som är status och vad som är viktigt. Låt göra verklighetsbaserade egna val istället för ideologibaserade val som det uppenbart är någon annan som vill man skall göra. Då får man bättre reella resultat och minst lika mycket känsla av egen kontroll.

  Det kan vara värt o se om prästerna gör som de lär i detta…

 2. Erik Says:

  Varför har rankning nån som helst betydelse när man ändrat premisserna för rankingen? Tidningen fokus har alltså gjort sin egen rankinglista värdelös. Anpassar man metoden så blir resultatet värdelöst. Efter vad jag hört är papperstidningen som förteelse på väg att dö ut och särskilt konstigt är det inte med tanke på att man slutat syssla med seriös journalistisk och numera är 50/50 dvs 50% skvaller och 50% försök att följa ständigt växlande trender.

  Tilliten folk känner är noll!

  Danderyd rasar på en låtsasrankning (i en låtsastidning?)

  Vad har det för betydelse för den RIKTIGA rankningen?

  Blir Danderyd magiskt INTE stället där direktörer, VD:ar och höga befattningshavare bor eller menar Fokus VD (som kanske själv bor där) på fullaste allvar att de kan inbilla folk detta inte är vad som är viktigt i verkligheten.

 3. Feministen Says:

  Vad människor i allmänhet tycker, eller om de är nöjda med sina liv eller inte saknar helt betydelse. Den svenska feminist-eliten vet alltid bäst hur alla andra i resten av världen ska leva sina liv.
  (obs ovanstående kan innehålla ironi)

 4. Caspian Rehbinder Says:

  Självklart kan man ifrågasätta sådana mätningar. Själv tycker jag det känns konstigt att fler idrottsföreningar gör en kommun bättre, liksom antagandet att skilsmässor skulle göra kommuner dåliga. Inte heller förstår jag hur antal serveringstillstånd eller hur stor miljöskyddad areal en kommun har, gör den bättre eller sämre.

  Däremot har jag inte några problem att förstå att jämställdhet ses som positivt i en sådan mätning. Och om man ser jämställdhet som att kvinnor och män tjänar lika mycket pengar och lägger lika mycket tid på familjen, vilket är ett perspektiv många har, är det fullständigt logiskt att man använder just inkomstskillnader och föräldraledighet som mått på livskvalitet.

 5. th!nk Says:

  ”Jo, Fokus har lagt in nya kriterier. Exempelvis i vilken utsträckning män och kvinnor tjänar lika mycket pengar, och graden av föräldraledighet som tas ut av pappor.”

  Då borde (med andra ord) kommuner med många arbetslösa ligga bra till i Fokus rankinglista.

 6. I oktober smäller det Says:

  […] hålla en föreläsningskväll i Stockholm tillsammans med Tanja Bergkvist, Ingrid Carlqvist och Pär Ström. Temat kommer att vara framtidens idéer om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: