Våldtäktsmän bakom lökformad soffa?

by

Det är intressant vilka uttryck som demoniseringen av det manliga könet tar sig. I Sundsvall har kommunen tvingat personalen på ett café att plocka bort en lökformad soffa. Motiveringen: Det kan gömma sig våldtäktsmän bakom den.

Björn Almér på caféet säger att soffan stått på kaféets uteservering i mer än två år utan att någon reagerat. ”Nu har den plötsligt blivit farlig. De är lite övernitiska på kommunen”, säger han.

Här kan du både se våldtäktssoffan och läsa om den.

För övrigt, här kan du läsa om att popgruppen The Knife skänker 50.000 kronor till Feministiskt Initiativ. ”Vi behöver en seriös feministisk analys i Sverige och Europa”, motiverar de sitt bidrag med. Tack för tipset, Erik!

26 svar to “Våldtäktsmän bakom lökformad soffa?”

 1. Musse Pig Says:

  Jag kan inte annat än hålla med The Knife. Synd att de ger pengar till dem som utgör huvudproblemet. Skickar maten rakt i gapet på det svenska samhällsboets gökunge.

 2. JD Says:

  Dom är entreprenörer ända ut i fingerspetsarna och räknar nog med att få tillbaka pengarna (marknadsföringspengarna) de skänkt till FI inom en vecka skulle jag gissa.
  Som jag länge har sagt… Feminism är en kapitalistisk rörelse!

 3. JD Says:

  Över 10 000 träffar på google redan då man söker på ”the knife skänker pengar till FI”
  Hur mycket skulle sådan reklam ha kostat annars?

  Ang. soffan.. Kan man inte se en fuling som skymtar bakom soffan om man tittar på spegelbilden i skyltfönstret… Get him!

 4. Gonzo Says:

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2011469/elin-vill-ha-ensam-vardnad-om-barnen
  Elin vill ha ensam vårdnad om barnen, vem hade kunnat ana det?

 5. Gonzo Says:

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article7241107.ab

  ”Minst 87 människor omkom och över 100 skadades när en äldre del av Bangladeshs huvudstad Dhaka eldhärjades på torsdagen.

  Bland dödsoffren fanns många kvinnor och barn, rapporterade tv-kanalen ATN.”

  Många kvinnor och barn, men inga karlar??

 6. Christopher Says:

  Feminister har tidigare föreslagit att samtliga träd och buskar i parker skall skövlas eftersom våldtäktsmän kan gömma sig bakom dessa.

  Nästa steg är att installera kameraövervakning i samtliga hem för att kontrollera att medborgarna lever jämställt och genusmedvetet.

 7. Christopher Says:

  En alternativ lösning är att införa utegångsförbud för män efter klockan 22:00 på kvällen.

  Stina Jeffner, genusvetare på Uppsala Universitet, föreslog denna åtgärd för några år sedan:

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9808/31/valdtakt.html

  Det feministiska förslaget om utegångsförbud för män på kvällen inspirerades troligtvis av det utegångsförbud för judar på kvällen som nazisterna införde under 1930-talet.

 8. Mannen Says:

  cristopher

  Det du skriver kommer för eller senare att bli fallet i Sverige. Den radikala sortens feminism som företrädesvis finns i norden och i synnhet Sverige är en mycket farlig ideologi som nu har infiltrerat alla poster i samhället.

  Frågan är varför feminism har fått så starkt fäste i Sverige och inte i tex Tyskland. Är vi svenska män extra eftergivna? Kan det ha med vårt kynne att göra?

  Sverige är förlorat och de av er som låter sina söner växa upp i Sverige kommer få se samma söner bli feminiserade i tanken men också i klädsmak etc. Det är bara en tidsfråga innan alla dagis och kommuner har en kommunallag där det står inskrivet att dagis i kommunens regi skall genomsyras av ett starkt genuspersktiv. De privata dagisen kommer också få någon lag över sig. Det kommer bli verklighet och bli mycket mycket mer extrem feminism. Detta är bara början.

 9. Erik Norén Says:

  Det är ju så man aktivt börjar undra hur läget hade varit om vi haft 3 eller 4 kön.

 10. AV Says:

  Uttrycket ”Många kvinnor och barn” borde få F!, genusvetare mfl att skrika i högan sky. Det cementerar kvinnors könroll som lite svagare, lite mindre ansvariga, lite mer synd om. En klar konstruktion. Men icke! Offerkoftan passar bra.

  Samtidigt är det symptomatiskt att man INTE gör analysen att Elin håller på att öka avståndet mellan Tiger och deras barn, att hon låter sina egna sårade känslor gå före barnens bästa. Det är väl uppenbart att hon vill bli av med pappan som maktfaktor, att tillskansa sig hela bestämmanderätten, så hon kan flytta till Sverige. Ni skall se hon säkert lyckas. Amerikanarna ser ju rött vid ordet ”adultery”. Då förlorar man alla rättigheter.

 11. Tomaten Says:

  Kan det inte tänka sig att det kan ligga en potentiell våldtäktsman gömd bland tomatplantorna.

  Det ska jag tusan i mig anmäla.

 12. Derya Says:

  Sundsvall – kommun = Pajjas

 13. Tips Says:

  Vill bara tipsa om länken jag har länkat till. Journalister skriver Kvinnor, män och barn.

  Ett steg framåt. Hon var väl rädd för att hamna på din blogg Pär =).

  Artikeln handlar om Danmarks första kvinnliga dödsoffer i afghanistan och att kriget inte gör skillnad på kön. Denna journalist borde vi nästan hylla. Artikeln hade kunnat vara grovt feministiskt genusvinklad med det var den inte.

 14. Tips Says:

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2010533/sophias-dod-bara-borjan-pa-sasongen

  Glömde länken.

 15. PabloHoney_4 Says:

  Ha ha ha…Kanske uppfattade tjänstemännen soffan som en kvinnlig fallos symbol. En omedveten projicering där inga onda män ska få tillträde. Sexismen har kanske nått till nya höjder.

 16. barfota Says:

  @AV

  ”Uttrycket ”Många kvinnor och barn” borde få F!, genusvetare mfl att skrika i högan sky. Det cementerar kvinnors könroll som lite svagare, lite mindre ansvariga, lite mer synd om. En klar konstruktion. Men icke! Offerkoftan passar bra.

  Att framställa kvinnorna som offer, svagare och i behov av kvoteringar och särbehandlingar anser jag drabbar kvinnorna mer än männen. Feminism är därför på sikt en självdöende best, skapad av kvinnor, för kvinnor och slår i förlängningen hårt mot kvinnor. Feministerna stickar vidare på offerkoftan till den milda grad att den blir för stor för dem att bära i slutändan.

 17. AV Says:

  barfota: Det är kanske därför som F! har så lågt stöd bland kvinnor också. De flesta ser sig nämligen inte som offer utan vuxna och ansvariga för sina handlingar fullt ut.

 18. Erik Says:

  Angående uttrycket många kvinnor och barn och liknande språkgrodor

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/06/04/symbolik-hur-spraket-blir-politisk-lekstuga/

 19. Musse Pig Says:

  Sundsvalls kommun har inte insett vidden av faran med löksoffan. Inte bara våldtäktsmän kan gömma sig bakom den och fördärva livet för Sundsvalls oskuldsfulla änglar. Där kan gömma sig potentiella hustrumisshandlare, patriarker, manschauvinister, förförare med plånboken full av pengar till gratisdrinkar, antifeminister, ickefeminister, pojkar som potentiellt kan missbruka könskvoteringsregler genom att kräva förtur till vissa attraktiva utbildningar, pojkar och män med psykiska problem som vilken sekund som helst kan ta en större del av sjukvårdsresurserna i anspråk, livliga pojkar som vuxit upp i torftiga språkliga miljöer och som plötsligt kan kräva att skolan ska ta hänsyn till deras personligheter, pappor som inte gett upp trots att rättssystemet förbjudit dem att existera i sina barns liv. Listan kan göras hur lång som helst och gemensamt är att man kan inte se om de lurar bakom löksoffan. Sundsvalls kommun inser inte att problemet är värre än så. Man kan inte ens se om de lurar bakom den oskyldiga nunan du har framför dig. Hur göra, hur göra?

 20. Musse Pig Says:

  Finns det ingen stark kvinna som har den slutgiltiga lösningen på dessa problem?

 21. Apan Says:

  Det är restaurangägaren som hävdar att motivet skulle vara ”gömställe för våldtäktsmän”, kommunen säger inte det. Ändå har du det i din rubrik. Tagga ner på din tendensiositet är du snäll, så blir du lättare att ta på allvar.

 22. Erik Norén Says:

  @ Apan
  Läser man ordentligt så säger han ju dock att kommunen har sagt det.

 23. godtyckligt Says:

  Kolla mitt senaste inlägg

  http://godtyckligt.wordpress.com/2010/06/06/har-man-rattigheter/

 24. Hanen Says:

  På tal om våldsamma personer, jag måste bara skriva detta även om det är lite off topic i just denna debatt. Men kanske ändå inte…

  Ser just nu en dokumentär på TV4 sport från Storbritannien om polisarbetet i en mellanstor stad. Poliserna rycker ut till en påstådd kvinnomisshandel där en man sitter och håller ner en kvinna på gatan. När poliserna anländer ser de att mannens öra är avbitet. Kvinnan påstår att mannen, som är hennes före detta pojkvän, attackerat henne och att hon bitit av hans öra i självförsvar.

  På övervakningsfilmen ser poliserna dock senare hur det är kvinnan som angriper mannen och går till våldsam attack. Hon ger honom knytnävslag efter knytnävslag i ansiktet. Mannen försvarar sig inte utan låter henne slå (och vi män vet ju varför). Inte ens när hon biter av hans öra försvarar han sig ordentligt. Han försöker komma undan, men hon fortsätter attackera med våldsamma knytnävslag och rallarsvingar mot huvudet och ansiktet. Tillslut får han dock nog och tvingar ner henne på gatan där han sätter sig på henne. Trots att hon fortsätter slå knytnävslag sitter han bara och håller fast henne.

  Det intressanta är att speakern sedan säger något anmärkningsvärt. Att denna sortens grova och brutala våld från kvinnor är vanligt, och att det blir vanligare och vanligare. Snacka om en total motsägelse mot vad vi ständigt matas med i det statsfeministiska och manshatande Sverige. Snacka om skillnad mot hur det funkar i vårt land. Snacka om öppna kort.

  Jag skulle vilja tvinga alla rabiata feminister från Schyman, Winberg och Lundgren till de nya feministbruttorna som gapar sig hesa i pressen att se den här sortens filmer. Sedan skulle vi kunna snacka på riktigt om strukturell underordning, mäns våld mot kvinnor , och allt det där andra som de tjatar om.

 25. Återkomsten « Ordinerat Says:

  […] riksmedia över hela Sverige. Mängder av blogginlägg från bloggar som Svensk Myndighetskontroll, Genusnytt, Badlands Hyena och Min klon är snyggare än…Alla med vinklingar som överträffar varandra. […]

 26. Våldtäktslösning? Says:

  […] att plocka bort en lökformad soffa. Motiveringen: Det kan gömma sig våldtäktsmän bakom den. Läs mer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: