Kvinnor inte tillräckligt viktiga?

by

”Världen kommer att misslyckas med sitt mål att minska mödradödligheten”, varnar FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon på konferensen Women Deliver i Washington. ”Kvinnor dör därför att deras liv inte är tillräckligt viktiga för världens ledare”, sade Sharon Camp på Guttmacher Institute som arbetar med reproduktiv hälsa.

Kvinnor dör. Men män dör också. Är det verkligen sant att kvinnor inte anses vara tillräckligt viktiga? Det känns som att det satsas rättså mycket specifikt på kvinnor – mera sällan specifikt på män.

Hur är det för övrigt med könens medellivslängd?

Tack för tipset, barfota! Läs mer här.

15 svar to “Kvinnor inte tillräckligt viktiga?”

 1. barfota Says:

  Är det fler än jag som upplever att världen blir mer och mer socialistisk?
  Är det fler än jag som inte tänker rösta på ett sådant parti till hösten?
  Är det fler än jag som undrar var eländet skall sluta?
  Är det fler än jag som tycker att det börjar bli dags att lämna EU, FN o.s.v.?
  Är det fler än jag som vill ha en rättvisare värld för alla?

  Fy fan vad jag känner mig ensam i min övertygelse.

 2. Access Says:

  Nej, jag upplever inte att världen blir mer socialistisk. Däremot mer kollektivistisk, dvs att människor allt mer bedöms utifrån några slags kollektiva egenskaper. Bedömningar av individen utifrån hennes egenskaper och gärningar blir allt mer sällsynt.

  En svårighet är att reaktionära och de radikala krafter allt oftare möts i en moralistisk agenda (vilket torde förvåna varenda radikal med rötterna i 60-talet, men tyvärr inte verkar göra det). Gruppernas motiv för en moralistiska agendan skiljer sig åt, men målbilderna stämmer allt mer överens.

 3. barfota Says:

  @Access

  ”Nej, jag upplever inte att världen blir mer socialistisk. Däremot mer kollektivistisk, dvs att människor allt mer bedöms utifrån några slags kollektiva egenskaper. Bedömningar av individen utifrån hennes egenskaper och gärningar blir allt mer sällsynt.”

  OK, jag trodde det var i princip samma sak. Blir inte resultatet detsamma?

 4. Access Says:

  Även konservativa värderingar är ofta kollektivistiska, så kollektivism är inte enbart ett socialistiskt fenomen.
  Det är därför höger och vänster så problemfritt kan enas i en gemensam kollektivistisk/moralistisk agenda. De kan föra vilda diskussioner om orsakerna till sina ståndpunkter, men samtidigt tyst enas om vilka åtgärder som behövs.

 5. Feminister = djur Says:

  Inte bara heterokillar blir diskriminerade. Aven gaykillar blir diskriminerade. Kolla detta Per

 6. Feminister = djur Says:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7261860.ab

  Glömde lanken

 7. barfota Says:

  @Access

  Ja du har naturligtvis rätt i det, för mig så framstår det som samma skit oavsett partitillhörighet.

 8. Access Says:

  barfota, på den punkten är vi helt överens!
  =)

 9. Jörgen Andersson G. Says:

  @ Barfota

  i tyskland och italien slipper du statlig feminism. Du blir inte förlöjligad i media av osnutna unga kvinnliga krönikörer och du behöver aldrig skammas för att du beter dig manligt och kvinnor kvoteras inte in pa utbilndingar osv i samma omfattning. Förr i tiden flydde svenska familjer till Amerika pga av fattigdom och svalt. Jag flydde Sverige. Jag brukar saga det nar folk fragar. Att jag flydde statsfeminismen och bosatte mig med mina söner och min fru i norra italien. En tid bodde vi i södra Tyskland. En stor anledning att fly Sverige var inte bara jobbmöjligheten, battre klimat utan faktiskt mycket ocksa den politiska sitationen ı Sverige. Jag ville inte att mina 2 söner skulle vaxa upp i ett samhalle dar dom blir förlölligade och frantagna sina pojkleksaker pa dagis för att nagra manshatande femiister har patvingat kommunen att bedriva dagis i genusregi. Nar jag sen sitter och ser hur Borgström i en debatt försöker bestamma vad det feministiska begreppet ınnebar, da inser jag att mitt val inte var fel. Jag e antagligen den första svenska mannen som emigrerade pga av statsfeminismen. Min fru e antagligen den första svenska kvinnan som flydde. Jag ser mig darför sorgset nog som en politisk flykting. Sverige har dessutom ett socialistiskt arv som e sa pass stort att det alltid kommer rada en kollektivistisk syn pa manniskan. Under sadana kollektivistiska förutsattningar kan en statligt styrd feminism bre ut sig. Feminister har skrikigt i 40 ar och dom skriker mer nu an dom gjorde pa 70 talet.

 10. barfota Says:

  @Jörgen Andersson G.

  ”i tyskland och italien slipper du statlig feminism. Du blir inte förlöjligad i media av osnutna unga kvinnliga krönikörer och du behöver aldrig skammas för att du beter dig manligt och kvinnor kvoteras inte in pa utbilndingar osv i samma omfattning.”

  Du skriver ”kvinnor kvoteras inte in pa utbilndingar osv i samma omfattning.” Menar du att det trots allt finns kvoteringar och särbehandlingar av människor där? Behandlas alla människor likvärdigt med samma rättigheter, skyldigheter, möjligheter och likhet inför lagen eller finns det skillnader?

  ”Förr i tiden flydde svenska familjer till Amerika pga av fattigdom och svalt. Jag flydde Sverige. Jag brukar saga det nar folk fragar.”

  Synd att du flydde, du hade behövts här i kampen för ett bättre Sverige.

  ”Jag e antagligen den första svenska mannen som emigrerade pga av statsfeminismen. Min fru e antagligen den första svenska kvinnan som flydde. Jag ser mig darför sorgset nog som en politisk flykting. Sverige har dessutom ett socialistiskt arv som e sa pass stort att det alltid kommer rada en kollektivistisk syn pa manniskan.”

  Som ”politisk flykting” borde du valt Sverige. Tänk att få förtur i alla sammanhang speciellt om du är kvinna, färgad, muslim och gärna också tillhör gruppen HBTQ.

 11. Kling Says:

  Jag förstår att Berlusconis Italien kan locka feministmotståndare. Har Jörgen Andersson sett filmen Videocrazy?
  Vilka specifika mansgrupper borde staten satsa på? På vilket sätt? Har män tagit initiativ för att visa vad som har gått snett?

 12. barfota Says:

  @Kling

  ”Vilka specifika mansgrupper borde staten satsa på? På vilket sätt? Har män tagit initiativ för att visa vad som har gått snett?”

  Kanske staten skulle satsa lika mycket på alla oavsett kön. På vilket sätt har kvinnor tagit initiativ för att visa varför solen går upp? 😀

 13. Grodan Boll Says:

  [i] ”År 2015 ska mödradödligheten i utsatta delar av världen enligt FN:s millenniemål ha minskat med 75 procent jämfört med 1990.” [/i]
  75%, det är rejält.

  [i] ”Enligt en rapport … är det bara runt 25 av de berörda länderna som är på väg mot att klara målet.” [/i]
  Av hur många? 25 länder som fixar att dra ner på dödssiffrorna med 75% låter definitivt imponerande. Att artikeln inte målar upp en glad bild av vad man har lyckats med är ju helt vrickat.

 14. Derya Says:

  Mödradödlighet ska man inte blanda ihop med någon sjukdom kvinnor drabbas av. Mödradödlighet är ett biologiskt problem och inte ett forskningsrelaterat problem att världens ledare bryr sig mer om män. Det finns ingen jämlikhet i detta eftersom män föder inte. Och det har funnits och finns mångtals forskare och forsknings instituter som forskar för att minska mödradödlighet..

  Att använda olika begrepp o blanda ihop dem är ytterst idiotiskt.

  För övrigt så dör kvinnor mer eftersom kvinnor intar större mängder knark än män. Kvinnor röker mer. Kvinnor knaprar fler pillrer från apoteket. Kvinnor ligger med fler olika människor än män. Denna påföljd är pågrund av feminismen och all kvinnorabatt som har fått kvinnor undermedvetet att tro att de klarar av mer än vad de gör.
  Om en man hade levt samma livstil som dagens kvinna då hade männens dödstal också ökat, och dödsåldern hade sänkts.

  Det råder en hemsk obalans.. Feminister som demoniserar män och ”svinar” ner män. Feministiska partier och ledamöten som injencerar feministiska mönster i samhället. Och den krocken den får med andra kvinnor som älskar demoniserade och ”tuffa”/”sviniga” män.

  Dessa kvinnor som ogillar mansgrisar injencerar lagar och rätt till alla kvinnor och kvinnor som gillar mansgrisar gynnar dessa lagar till sin egen vinning och detta skapar en hemsk obalans i samhället.

 15. Derya Says:

  Och jag menar såklart att det är en MAJORITET av kvinnor älskar de män som feministerna hatar. http://www.aftonbladet.se/wendela/article7268433.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: