Hål i glastaket?

by

Kommunalarbetarförbundet ska få en ny ordförande efter avgående Ylva Thörn. Kandidater till jobbet är Christina Zedell och Annelie Hellander. Efter en kvinna blir det alltså en av två kvinnor. Läs mer här.

Det är verkligen inget fel med en kvinna på ordförandeposten. Det är heller inget fel om en kvinna ersätts av en kvinna, det kan ju slumpa sig så även om man tillsätter på grundval av meriter.

Men nog är situationen intressant mot bakgrund av feministernas prat om att det finns ett så kallat glastak för kvinnor i yrkeslivet, ett osynligt stopp som hindrar dem från att göra karriär, oavsett hur dugliga de är.

Samtidigt kommer information från USA om att det för närvarande är kvinnorna som har framgångar i politiken (jag tappade bort länken till artikeln som fanns i en av morgontidningarna härom dagen, fyll gärna på om någon hittar den).

När Sverige skulle tillsätta ny EU-kommissionär för en tid sedan var det samma fenomen som i Kommunal, fast då sades det öppet att det måste vara en kvinna. Efter att posten tidigare innehafts av två kvinnor (och ingen man).

51 svar to “Hål i glastaket?”

 1. Tips Says:

  Vill tipsa om följande länk där feminsthysterin fortsätter att frodas.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7280691.ab

  Här pratar man om Afghanistan och säger att kvinnor betalar det högsta priset. Naturligtvis är det vansinnigt att kvinnor får piskrapp. Men varför räknar hon inte in pojkar som uppfostras till att bli soldater och sedermera blir ihjälskjutna i någon strid? Är inte döden det högsta straffet eller åtminstone lika hemskt som piskrapp?

  I slutet säger feministen att sitationen hade blivit bättre om små flickor får gå i skolan. Det nämns inget om små pojkar.

  En toroligt hårt vinklad artikel som bara fokuserar på kvinnor och flickor. Det är förjävligt rent ut sagt.

 2. Musse Pig Says:

  I dagens läge finns det ett tak för många män, inget glastak för kvinnor. Kvinnochauvinisterna, med benägen hjälp av ryggradslösa, har motat ned männen i dasstunnan, lagt locket på satt sina fläskiga ändor ovanpå.

 3. Erik Says:

  Vilket glastak?

  Det finns inte tillstymmelse till forskning som stödjer existensen av nåt tak av glas eller andra material

  DÄREMOT, så finns det gott om exempel på hur kvinnor tackar nej till höga poster för att de vill göra nåt de anser meningsfullt och roligt.

  BLAND ANNAT är det därför Socialdemokraterna har den partiledare de har idag, det är helt person som leder partiet för att kvinnor – särskilt vettiga kvinnor – tackar nej till saker – för att de hellre ville göra ANDRA saker.

  Där har du glastaket! Kvinnors fria vilja att strunta i att göra saker.

 4. Erik Says:

  Flera av Ole Birk Olesens texter i ”jag anklagar kvinnor” berör just detta. Att kvinnor är oförmögna att se bortom egna personliga motiv.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/06/08/ole-birk-olesens-text-om-kvinnor-pa-svenska/

 5. Liberal Says:

  Ah, ”glastaket” =)

  Bara en i raden av de pinsamt korkade – glasklart feministihopfantiserade – ideologiska missfostrena. Av klassiskt feministisk offerlögnsmodell. Av lika klassiskt feministisk NOLL faktisk förklaringskraft.

 6. Jack Says:

  Jag tror att feminister använder en annan definition av bevisvärde än oss andra, en där bevisvärdet anses öka i proportion till hur mycket det skadar män och gynnar feminister.

  T ex om en kvinna i en separation menar att pappan varit våldsam så har kvinnans utsaga ett mycket högt bevisvärde. Horder av feminister ställer sig bakom och intygar hur högt bevisvärde detta har.

  Om kvinnor har lägre lön än män så har det, enligt feminister, ett oerhört högt bevisvärde för att lönediskriminering skett.

  Evidensstyrka för en slutsats räknas sedan i antal feminister som tycker att slutsatsen är gynnsam för dem och deras mål.

 7. Tips Says:

  Par du far ursakta men jag blev sa upprörd över Johanna Fogelström, Kanslichefen pa svenska afghanistan kommitten och hennes uttalande om att kvinnor betalar det högsta priset. Det e sa manniskofientligt och typiskt feminstiskt att det maste bemötas med protester fran oss alla.

  Johanna Fogelström, Kanslichef – 08-545 818 58 . Jag uppmanar alla att ringa henne och fraga henne om inte pojkar och karlar i Afghanistan betalar dyrt !

  Om ni inte vill ringa sa finns följande email att tillga. info@sak.se

  Johanna har enligt hemsidan följande mail johanna.fogelstrom@sak.se

  Lagg garna upp eventuella svar pa era bloggar eller varför inte har hos Par.

 8. Jocke S Says:

  Såg också något på en löpsedel om att Ylva Thörn får genom en överenskommelse en miljon om året utan att arbeta. Vet någon?
  Och som redan Martin Ljung konstaterade: ”Kommunalarbetare- utan muskler!”

 9. Jocke S Says:

  Erik Mycket intressant som den här dansken säger! Ungefär vad jag själv tänkt ut. Kan vi snart slå in glastaket i själva könsdebatten? Det som säger att kvinnor absolut inte får kritiseras som kön, (ja knappt som individ). Detta är förbehållet män!

  Om den minsta sanning om kvinnor någon gång kommer fram – då är det ”unken kvinnosyn”! Fast när det det presenterats 30 års lögner om det manliga könet – då är det ”jämställdhetsdebatt”!
  Men det tragiska är att man inbillar sig (kanske) att detta förhållande år efter år skulle gynna kvinnan! (Ja bara henne alltså, män är ”redan så priviligierade”.)
  Men om det ena könet mår dåligt, då gynnar det knappast det andra på lång sikt iaf. Och definitivt inte förhållandet mellan oss. Men så är ju också svenskar mest ensamstående i världen.
  Särskilt män eftersom 80% av s.k. ”delad vårdnad” går till mammorna, de som kallats ”ensamstående”.

 10. vmm Says:

  Jag är kommunalare och vet att inom Kommunal så har det pågått en diskussion sedan Ylva sa att hon skulle avgå om det var viktigt att hennes efterträdare också ska vara en kvinna. Dom flesta i Kommunal är ju kvinnor så då är frågeställningen om ordförande bör ha samma kön som majoriteten av medlemmarna.

  Ylva har ju alltid pratat om medlemmarna som kvinnor. Hon har tyckt det varit viktigt att könsspesificera. ”Kvinnorna i Kommunal vill/tycker…”. ”Det är viktigt att kvinnorna i kommunal ska få…”.

  Nu blev det en kvinna som efterträder Ylva. Könet är tydligen viktigt inom Kommunal. Eller så är det en slump att det blir en kvinna. Bara för att man har frågat sig om det är viktigt att det blir en kvinna och sedan så BLIR det en kvinna så är det ju inte bevisat att könet avgjorde.

  Men något säger mig att det inte förekommer samma diskussion inom Metall att eftersom de flesta medlemmarna är män så ska det vara en man på ordförandeposten. Jag tror inte ordförande inom Metall gärna påpekar att han talar för männen inom Metall (”vi män inom Metall…”), att männen inom Metall drabbas eller gynnas av politiska beslut.

  Äsch, jag vet inte. Kanske är jag överkänslig.

 11. Jocke S Says:

  Du har säkert rätt. Kommunal ingår väl i den offentliga sektorn? Eller ”kvinnosamhället” som jag kalla det. (Det måste väl finnas ett sådant också?) Det är numera statfeminismens förlängda och mycket mäktiga arm. Viktigt att behålla den kvinnliga, läs feministiska makten där…Har skrivit om detta, del I och II:
  http://www.sourze.se/Kvinnosamh%c3%a4llet_finns_det_Del_I_10523606.asp

 12. Gonzo Says:

  Dagisfröken visade brösten för Google
  http://www.expressen.se/Nyheter/1.2021625/dagisfroken-visade-brosten-for-google

  Visst hon hade BHn på och män kan inte visa brösten på samma sätt som kvinnor och börst är inte könsorgan.
  MEN lek med tanken att vore en man som flashat på ett dagis.

  En karl som gått fram till fönstret på dagiset och visat upp sig på något sätt och att dessa bilder sedan lagts upp på nätet.

  För inte så länge sedan fick en manlig dagisanställd sparken eftersom han hade en mössa med texten pornstar på sig på facebook.

 13. Ella Says:

  Finns det plats för en alldeles ”vanlig” kvinna här (som aldrig kallat sig feminist, men som ändå i många år gått på argumenten) att vara med i erat gäng?

  I mitt tycke är det olikheterna (och för all del obegripligheterna) som är en stor del av dragningskraften mellan könen.

  Hur behåller vi den i genushysteristatsfeminstkaoset?

 14. michael Says:

  Feminister säger att kommunal måste ha en kvinna till ordförande eftersom det mest är kvinnor i förbundet när det är fackförbund med mest män i så måste det få en kvinnlig ordförande för att bryta den manliga dominansen feminister säger alltid att det måste vara en kvinna

 15. Erik Says:

  Ella:

  Välkommen! Ärligt talat tror jag det enda som kan rädda situationen att samla tillräckligt många personer (här) för att få in en fot där det räknas. Efter att ha sett hur Ole Birk Olesens kritiska ”text om kvinnor” på damefrokosten mottogs i Danmark har jag insett hur absurd den svenska situationen är. Många svenskar sade ”han kommer att få skit för detta osv” men så blev det ju inte i Danmark. Där blev det en riktig diskussion, i Sverige däremot tystnad, rädsla och oro.

 16. Erik Says:

  michael:

  Feminiister och genusmaktfolk sade att det måste vara en kvinna till EU-kommissionär också… men då av en annan anledning. Uppenbarligen betyder vad de själva säger inte ett dugg från ögonblick till ögonblick.

 17. Tips Says:

  Jag tycker att ”ryggradslösa” eller ”i singular ”ryggradslös” är en utmärkt beskrivning på de karlar som kallar sig feminister eller går i deras ledkoppel. Detta begrepp eller adjektiv har ju börjat bli ganska inarbetat eftersom det dyker upp lite varstans i texter av oss antifeminister (sanna jämställdhetskämpar)

  Fortsätt att använda det.

 18. michael Says:

  Skulle man inte kunna ha en sida här som kallas veckans feminist dit man får nominera & rösta på personer eller organisationer som är sexistiska å diskriminerande så att även dom som inte skriver här kan känna sig mer delaktiga

 19. Erik Says:

  Michael:

  Veckans feminist?

  Varje DAG är det ju en ny modern motsvarighet till prästerskap som mässar i tidningen.

  Och hur väljer man mellan pest och kolera? De är ju alla likadana.

 20. Erik Says:

  Identitet, Skildring, Struktur, Kultur, Roll, Roll, Roll, Identitet, Struktur, Föreställning, Förväntan Föreställning bla bla bla

  Hur TUSAN kan det finnas så många människor som upprepar samma nonsens om och om igen och dessutom menar detta skall ses som ”kunskap”?

 21. Jocke S Says:

  Ella, visst är du välkommen! Det blir fler och fler kvinnor som tar avstånd. Och som kanske även tröttnat få allt dalt, fjäsk och särbehandlande. När det gäller ”vad du gått på innan” så gäller det nog majoriteten av befolkningen. Men det finn en stor tröghet i den svenska toppstyrda debatten.
  Vem vill inte tro på kvinnor? Fast feminist/m är inte synonymt med kvinna eller kvinnorörelse!
  Det skulle vara intressant att få veta vad som fick dig på andra tankar?
  En artikelsida här vore inte så dumt, som vi hade på AFS innan det gick kräftgång.

 22. michael Says:

  Jag kan tänka mig att det skulle vara roligt att rösta på den som är mest stollig & att utse någon till veckans feminist så man gör ordet feminist ännu mer negativt

 23. Jocke S Says:

  Vi hade ”årets (tok)feminist” ett par gånger på AFS (Antiffeministiska samfundet), nu nerlagt. Med tio i topplista på övriga kandidater. Första året vann Schyman, vem annars? Motiveringen, hennnes åsikt att: ”Talibaner och svenska män äro jämställda.” (Ja med varandra alltså…)
  Sista gången blev det faktiskt en karl (nåja, han har ju ”bytt kön” en gång), ”jämställt” nog. Johan Ehrenberg, Schymans papegoja tillsammans med Jämo-Borgsström. Motiveringen till valet: ”Das mädchen für alles, som sålde sitt kön och köpte ett annat.” Samt tillhörande niddikt.

 24. Erik Says:

  Johan Ehrenberg är sveriges motsvarighet till en den person som påstods vara ”ledande auktoritet på maskulinitetsforskning”

  Den person som gjorde en ”michael jackson” Dvs förespråkade könet är en social konstruktion SAMTIDIGT som han (numera hon) själv bytte kön till kvinna.

  Vilket för alla normalt funtade människor är ett 100% bevis att den personen definitivt inte anser könet är en social konstruktion!

  BOO-YEAH!

 25. Tips Says:

  Feminister är fulla av motsägelser och ibland också rena rama självmedvetna lögner.

  Jag vet en feminist (lärare på universitet) som är gift med en officerare. Hon gillade tydligen att fotograferas med sin man när han hade sin paraduniform på. Det kunde vi alla beskåda när hon skulle visa upp bilder på sin familj under en föreläsning. Hon var en föresråkare för att könet är en social konstruktion, hon skällde ut mig en gång när jag visade ”grabbigt” självförtroende, och hon ifrågasatte ofta manligt ledarskap. Vad nu manligt ledarskap är i hennes värld.

  Då undrar jag varför hon så gärna ville ha bilder på sig själv och sin man när han bar paraduniform. Borde inte den uniformen vara ett uttryck för manligt ledarskap, krig, machoism?

  Naturligtvis tyckte hon att han var stilig i denna uniform (som faktiskt är en social konstruktion och inget annat) med alla dess töntiga attiraljer och en gammal sabel hängandes vid sidan. Där stod hon själv förresnten i en ytterst ”kvinnlig” rosa balklänning och såg jätteglad ut.

  Ytterligare ett bevis att kvinnor inte vill ha ”Jämställda män”. Dom vill fortfarande ha grottmännen med stora klubbor.

  Men hon kräver av andra män att maka på sig naturligtvis.

  Patetiskt. Karlen såg förresten otroligt hunsad men snäll ut på bilderna. Detta var helt och hållet personliga tankar och iakttagelser kring en feminist och hennes familjealbum.

 26. men hallå Says:

  Johan Ehrenberg bytte ju bara kön ”på låtsas” son norah vincent för att göra ett journalistiskt projekt. Han var ju med på debatt för ett tag sedan och var fortfarande man då så vitt jag kunde se.

 27. Erik Says:

  men hallå:

  Därmed får du det ultimata beviset kön INTE är en social konstruktion. Hade det varit det hade Johan Ehrenberg varit kvinna på riktigt vid det här laget.

  Skillnaden mellan Norah Vincent och Johan Ehrenberg är att Ehrenberg gnäller på könet han skulle ”tillbaka” till. Norah Vincent däremot gnällde inte och menade att det var jobbigt att gå tillbaka till att vara kvinna.

  Tvärtom, hon tyckte det var skönt att få vara sig själv – medan Johan Ehrenberg är ett offer för sin politiska tillhörighet och numera inte verkar ha en aning om vem han är.

 28. men hallå Says:

  Jag trodde du menade att han gjort ett riktigt biologiskt könsbyte…. Det hade ju varit ett bevis, att han hade varit tvungen att manipulera sin kropp genom hormoner och så.

  Men jo, han verkar ju fortfarande vara man. Han kanske inte omkonstruerade om sig tillräcklig intensivt haha.

  Det lilla jag kommer ihåg av hans skildring var att han tyckte att det var jobbigt att sminka sig och hålla på men det är ju löjligt, det är ju inte jobbigt för kvinnor håller ju på med sådant sedan puberteten och sminkar sig på ren rutin. Så han verkade ha en ge en ytlig skildring av hur det vara att vara kvinna. Men så har jag ju inte läst allt.

 29. Erik Says:

  men hallå:

  Nej, det var det den här manshatande knäppskallen och låtsasforskaren som hade bytt kön på riktigt. Observera att han/hon/DET har varit rådgivare åt bland annat Unesco. Om du alltså bidrar till FN så är du med och sponsrar en galning som hatar män till den grad han bytte kön, detta medan han framställde sig som en expert på manlighet.

  Expertens åsikt om manlighet kan alltså summeras: Hated myself!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Raewyn_Connell
  http://www.unesco.org/new/en/unesco/

  Johan Ehrenberg har inte bytt kön på riktigt ännu. På det sättet är han mer ärlig än Connell. Deras budskap är ju att könet är en social konstruktion men kvinnor är mer värda än män.

  Att döma av Connells beteende får man intrycket det är tvärtom. Könet är biologiskt och kvinnor är värda mer än män så därför bytte han kön på biologisk väg.

 30. Pether Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7293000.ab

  Där ser vi på många sätt hur män har det i vårat samhälle.
  Riktigt skrämmande o läsa hur mannen skrattade och grät. Visar tydligt på det förtryck som män får utstå.
  Man ser också att de klämt in att en kvinna har blivit våldtagen för att dra fokus ifrån mannen.

 31. David H Says:

  Här är något som jag tror kan vara av intresse för den generella genusdebatten, tror inte att den blivit täkt av Pär här inne än.

  [a href=’http://maskulinistisktinitiativ.blogspot.com/2010/06/det-kan-bli-for-manga-man-men-knappast.html’]Här[/a]

 32. CB Says:

  Det är väl inte så konstigt att det ska vara en kvinnlig ordförande i ett fackförbund som åtminstone nyligen prioriterar majoriteten av sina medlemmar med ”kvinnopotter”:
  http://www.ka.se/index.cfm?c=75554

  Oturligt nog för Kommunals PK-strategi så fanns det (och förmodligen så finns de fortfarande kvar) manspersoner bland deras medlemmar hos min arbetsgivare som hade samma lön som det, av fackförbundet, prioriterade könet.

  Jag är glad att jag inte tillhör ett fackförbund som brukar teckna könsdiskriminerande avtal…

 33. Lars Says:

  Jag tror att det skulle vara en bra ide att den har siten utsåg det mest mansfientliga mediet en gång varje år.

  Eftersom det är rätt många män och kvinnor som inte gillar feminismens manshat så skulle en bojkott av mediet påverka det pengamässigt.

  Kanske skulle situationen bli lite bättre då.

 34. Jonas S Says:

  Ännu en konstig rubrik:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7295166.ab
  Kan inte påminna mig att jag nånsin sett ordet ‘mansmord’ däremot.

 35. Matte Matik Says:

  @Ella: Klart det finns plats för dig! Såg dig kommentera Pelles blogg och jag funderade just över om du var kvinna (även om det inte ska spela någon roll!) då du beskrev att även du kände att du påverkats positivt sedan du hittat åt den här delen av bloggosfären. Jag tycker det är väldigt kul att även kvinnor kan få den effekten.

 36. Matte Matik Says:

  Tror ni det skulle gå att söka kvinnliga strippor via Arbetsförmedlingens platsbank på det här sättet? Hörde ryktas att Chippendales sökte strippor i Gävle och att AF där anvisat folk att söka jobbet. Om man inte accepterar anvisningen förlorar man A-kassa. OBS, har dock inte hittat något som stödjer detta, bara rykten!

  I Kalmar blir man tydligen inte anvisad att söka, men Platsbanken har använts för att söka manliga strippor:
  http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/strippor-sokes-via-annons(1846151).gm

 37. vmm Says:

  CB: Här är en till artikel om Kommunals kvinnopotter:

  http://www.ka.se/index.cfm?c=89014

 38. Ella Says:

  Problemet, som jag ser det, är inte att män blir strippor (om de nu vill det).
  Problemet är att när kvinnor blir det betraktas de alltid som offer, av andra kvinnor.
  En del är det förvisso, men inte alla!

  Kvinnor kan, heter det. Ja, kvinnor kan verkligen sänka andra kvinnor.

  Kvinnor kan vara riktigt läskiga på det stora hela. De/vi är fantastikt duktiga på att stötta medsystrar i motgång och katastrofalt dåliga på att credda varandra i medgång.
  Scary …

 39. Gonzo Says:

  En 18-årig kvinna i Malmö anhölls i dag för sexhandel.

  Hon dömdes senast i januari för att ha sålt en förståndshandikappad 14-åring.

  Även den här gången är det en 14-åring som sålts till sexköpare.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7301397.ab

 40. Jack Says:

  Gonzo,

  Slavhandel är ett populärt brott som kvinnor föredrar över hela världen. I stora delar av världen är mellan 60 och 90% av alla dömda för trafficking kvinnor och det är typiskt för sexslaveri, samtidigt så är man medveten om att övriga typer av slaveri inte är lika väl kartlagda eftersom det drabbar pojkar och män, ex barnsoldater, tiggarbarn, annat arbete.

  ”a disproportionate number of women are involved in human trafficking, not only as victims (which
  we knew), but also as traffickers (first documented here). Female offenders have a more prominent role in
  present-day slavery than in most other forms of crime.”

  Klicka för att komma åt Executive_summary_english.pdf

 41. Jack Says:

  Jag undrar om detta går att koppla samman med det icke-kriminaliserade utan statligt institutionaliserade utnyttjandet av män till kvinnors fördel genom arbete och skatt och således bygga en bild av kvinnors natur. Kvinnor anser sig isf i högre grad än män ha rätt att förslava andra, kvinnor som män.

 42. CB Says:

  Tack för länken, vmm…

  Ibland blir jag förstummad över hur man kan uttrycka sig, tydligen utan att skämmas… från din länkade sida i Kommunal Arbetaren:

  – – –
  ”Enligt personalchef Charlotte L’Estrade var det hon som arbetade fram kommunens förslag och sedan förankrade det hos politikerna. Hon anser inte att man könsdiskriminerat män.
  – Enligt jämställdhetslagen kan man bara diskriminera åt ena hållet, mot kvinnor. Vid lönekartläggning tittar man bara åt ena hållet, förklarar hon.
  Hon framför också att inom stora grupper i kommunen tjänar kvinnor mindre än män. Exempelvis ekonomibiträden, och personliga assistenter.
  – Det var därför att vi tog beslutet, plus att det var ett yrkande från Kommunal.”
  – – –

  …så män kan inte diskrimineras, lagligt sett, enligt Personalchefen. Därför behöver man tydligen inte bry sig om det är rätt eller fel att göra skillnad mellan könen. Moral och folkvett kanske inte var med på listan med hennes lönekriterier?

  Sedan att hon hittar löneskillnader som SCB har svårt att hitta, är väl sånt man måste ta på sig genusglasögonen för att se…

  SCB har sagt för nåt år sedan att den justerade löneskillnaden mellan män och kvinnor i kommunal sektor är ungefär EN procent, när man väljer att se skillnad på exempelvis avdelningschefer och sommarvikarier istället för att bara titta i underbyxorna på personalen.

  Jag är lättad över att inte jobba i Österåker…

 43. michael Says:

  Charlotte att vara feminst är att se med ett öga att vara humanist är att se med båda alltid denna sexism förtryck å diskriminering från feminister tänk att man kan vara så blind p.g.a sitt hat & inte se denna bjälke i sitt egna öga.Och hon är personalchef å får sprida dessa lögner dag efter dag år efter år

 44. CB Says:

  ”…säger att syftet aldrig varit att diskriminera män.
  – Och det har inte heller skett. Alla löner i kommunen är diskuterade mot lönekriterier, vi har individuell lönesättning. Och kriterierna är inte att man är man eller kvinna, säger Eva Hessler.

  …som är sektionsordförande för Kommunal i Österåker. Att individuella löner och könsbaserade potter inte logiskt går ihop är väl nåt som vi borde inse. Bra vore jämställd lön baserad på prestation, men det är ju fler -ism:er än feminismen som inte tycker om det… speciellt som många helst vill äta kakan och ha den kvar, den sk. smörgårdsbordsjämställdheten som finns beskriven i boken ”Mansförtryck & kvinnovälde”.

  Hur går det till när man ger 200 kr till lågavlönade kvinnor och den individuella lönesättningen, baserad på könsneutrala lönekriterier, ändå ser till att man inte diskriminerar lågavlönade män? Kan Matte Matik eller någon annan snitsig person räkna ut det?

 45. Jack Says:

  CB,

  Enkelt, svaret är dubbeltänk

 46. CB Says:

  Aha… men jag är ju en sån där man, så att tänka på (och göra) två saker samtidigt är inte min grej -enligt vad såna av mitt kön ofta får höra 😉

 47. Gonzo Says:

  Vad händer med de svenska killarna?

  http://blogg.aftonbladet.se/martinezpeleta/2010/06/vad-hander-med-de-svenska-killarna

 48. Pether Says:

  Apropå misshandel.
  Hade det kunnat göras likadant att robert misshandlade sönder kvinnan?

 49. Jocke S Says:

  Ella.
  Om du skulle analysera det kvinnliga könet, ditt eget vad jag kan förstå. Ur en kritisk synvinkel. Hur skulle det låta, lite kort sådär?
  Nog saknas det en hel del av detta i den offentliga debatten? Till nackdel för män, men även för kvinnor, om man tänker efter.
  Den värsta feministklyschan är kanske: ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte stödjer kvinnor!” Könsfascism anser jag, förtryck även mot kvinnor. Som att (det egna) könet var mer rätt, än den objektiva könsneutrala sanningen!

 50. Erik Says:

  Ella:

  ”Problemet, som jag ser det, är inte att män blir strippor (om de nu vill det).
  Problemet är att när kvinnor blir det betraktas de alltid som offer, av andra kvinnor.”

  I en vidare analys kan inte manliga strippor och kvinnliga strippor jämföras alls. Detta eftersom kvinnliga strippor fyller samma uppgift för publiken som sexiga skådespelerskor och sångerskor medan manliga strippor fyller samma uppgift för publiken som clowner och freaks på cirkus. Anledningen kvinnor betraktar kvinnliga strippor som offer är att det är det effektivaste sättet att få bort den oönskade konkurrensen dessa kvinnor utgör om högstatusmannens främsta förhandlingsvara – hans uppmärksamhet.

  ”En del är det förvisso, men inte alla!”

  Hur blir man överhuvudtaget offer som ”strippa”? Om jag går ner till badstranden och tar av mig allting utom mina badbyxor är jag offer då? Det är nämligen vad en strippa gör. Jag kan ha viss förståelse för att man hävdar folk som säljer sex är offer och liten förståelse för att man menar folk som har sex på porrfilm är offer (vilket till del är idealism där sex är intimitet och man knappast kan kalla det intimt att 20 000 pers tittar på.

  Men strippor, fotomodeller, skådespelerskor, sångerskor? På vilket sätt är de offer?

  ”Kvinnor kan, heter det. Ja, kvinnor kan verkligen sänka andra kvinnor.”

  Kvinnor kan heter det javisst men det är ju inte för att kvinnor kan man säger så. Det heter så för att fungera som cheerleading. Ungefär som ”blåvitt” med skillnaden att blåvitt bara gäller fotboll, ingen med vettet i behåll skulle skrika ”blåvitt” på en tenta.

  ”Kvinnor kan vara riktigt läskiga på det stora hela. De/vi är fantastikt duktiga på att stötta medsystrar i motgång och katastrofalt dåliga på att credda varandra i medgång. Scary …”

  Ja verkligen.

 51. Erik Says:

  Jocke S:

  Går det egentligen att analysera kön? Innebär inte en sådan analys att folk anpassar sig efter analysen oavsett om den är korrekt eller inte? Börjar inte människor att titta efter vad de känner igen och förblindas för vad som inte stämmer in?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: