Jämställdhet kräver 100% kvinnor?

by

Den högsta chefen i en skola är som bekant rektorn. Nu skriver Sydsvenskan om att sex nya rektorer har utsetts i den skånska orten Kävlinge. Alla sex är kvinnor. Detta trots att det var ungefär hälften män bland de sökande.

Denna kvinnliga superbingo kommenteras så här av Helena Abrahamson, en av de nya rektorerna:

”Det är positivt för jämställdheten att ungarna får möta en kvinnlig chef”.

Jag undrar vilken reaktionen hade blivit ifall sex chefer av sex möjliga hade varit män, trots att hälften av de sökande varit kvinnor. Kan du tänka dig uttalandet: ”Det är positivt för jämställdheten att ungarna får möta en manlig chef”? Till saken hör att de flesta rektorer redan är kvinnor, och andelen ökar, och att skolan i övrigt är kraftigt kvinnodominerad.

Jag tror mer och mer att kvinnornas marsch mot chefsposterna i samhället inte kommer att göra halt vid femtio procent. Med genusproffsens ihärdiga påhejande kommer jämställdhet inte att anses vara uppnådd förrän alla chefer är kvinnor. Vi har sett många indikationer på sådana värderingar på senare tid. Det är oerhört märkligt. Svensk genus- och jämställdhetsdebatt är ett märkligt djur.

Läs mer om rektorerna i Kävlinge här. Tack för tipset, Barfota! Och tack alla som tipsat under sommaren när jag varit borta, utan att ha fått någon reaktion! Jag hoppas ni inte har gett upp!

37 svar to “Jämställdhet kräver 100% kvinnor?”

 1. leifer Says:

  ”Det är positivt för jämställdheten att ungarna får möta en kvinnlig chef”.

  Kvinnor ska alltså nu ha positiv särbehandling både inom reproduktion och produktion.

 2. Tommy Jonsson Says:

  @leifer
  Ja det är det som det handlar om. Detta trots att vi vet att det inte är bra för våra barn att växa upp med en ensamstående mor och kvinnor på dagis, förskola, skola, socialtjänsten mm.
  Det har debatterats mycket i USA kring det faderslösa samhället, eftesom man där är ledande på detta område.

 3. Jack Says:

  Har sedan länge haft en idé på Migrationsbyrå för män.

  Varför? Samtliga riksdagspartier är mansfientliga (feministiska) och riksdagsledamöter avgår på grund av bristande demokrati.

  Från riksdagsledamot Anne Marie Paulssons avgång:
  ”Mitt skäl … är att riksdagen så urholkats på makt och inflytande, att jag inte finner det meningsfullt att fortsätta mitt arbete därifrån. ”
  http://www.sydsvenskan.se/opinion/pertohlssonkronika/article434970/Palssons-klarsprak.html

  ”Mycket sällan vågar eller vill någon ledamot agera självständigt och öppet hävda och försvara riksdagens ställning eller sina väljares intressen mot partiledningens uppfattning. Trist och allvarligt ty riksdagen utgör ju hjärtat i den svenska demokratin”
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/21/meningslost-att-vara-riksdagsledamot-i-moderaterna

  ”I praktiken är medlemmarna bara något av en kuliss – något att
  visa upp när demokratin behöver ett ansikte och bristen på väljarinflytande ett alibi.”

  ”Det kanske till och med var på tiden att någon klargjorde att de politiska partierna blivit en arena för en liten grupp proffspolitiker och inte den breda bas för det demokratiska arbetet som det var tänkt en gång i tiden?”

  Klicka för att komma åt amp112.pdf

  Migrationsbyrån jag tänkt mig ger en stöd att bestraffa nationer som missköter sig genom att lämna landet. Sverige är i detta sammanhang mycket svagt för bestraffning eftersom skattenivåerna är så höga. Vill du skära ner på överflödiga delar av offentlig sektor?, vill du att män i Sverige skall få mer makt? Hugg tag i några vänner och lämna landet.

  Vart ska man då flytta?

  Enligt ett mens index som faktiskt gjorts:

  ”Although we have tried to accentuate the positive in calling the highest scoring country ‘The Best Country for Men’, it is a little misleading, in that there are no good countries for men to be in – only less bad countries, going by the numbers.

  The countries that seem to be the least harmful to men’s interests are those of Latin America, East and South Asia, and the Gulf states. Turkey also makes a good showing, coming in at 10th place.

  Another apparent trend is the relationship between a country’s size and the well-being of men – the smaller the country, the better men seem to do.

 4. JD Says:

  Barn och framförallt pojkar idag får hela tiden höra att dom är sämre, olämpligare, farligare och mindre värda än kvinnor/flickor.
  Även barn som har negativa förväntningar på sig gör allt för att försöka leva upp till dem.

  För att citera Kjell Bergqvist i filmen Bröllopsfotografen.

  ”Det är kvinnornas tid vi lever i…”

  Måste förresten ge en stor eloge till reklammakarna för ICA!

  Deras reaktion på att dom blev fällda för reklamfilmen där en tjej-praktikant kör sönder hela affären med en gaffeltruck är underbar!

  Tänker då på nya reklamfilmen där Ulf illusteras som det värsta sexobjektet medans kvinnan i affären står och dreglar.

  Tänk om rollerna hade varit omvända.. Då hade reklamen minsann anmälts och blivit fälld flera gånger om!

  Tack ICA för att ni reagerar!!!

 5. magnus Says:

  Ja, man undrar verkligen hur pass vanligt det är att kvinnor går före vad gäller chefsposter pga sitt kön. Jag läste någonstans att andelen kvinnliga statliga chefer, tror jag det var, hade ökat från 20 till ca 40 %. Hur många män som varit bättre eller lika kvalificerade har trampats ner för att man ska kunna åstadkomma detta? Det borde göras en ordentlig studie av det här fenomenet så att både orättvisan och den samhällskostnaden för det här avslöjas.

 6. noboytoy Says:

  De kvinnliga sökandena var tydligen lika kompententa som de manliga och dessutom billigare i drift. Ska vi inte hurra för detta, alla skattebetalare?

  Medellönen var förra året 36 434 kronor.
  Kvinnliga rektorer har i genomsnitt betydligt sämre betalt än sina manliga kollegor.
  Förra året var medellönen för en kvinnlig rektor 35 888 kronor medan en manlig i medeltal tjänade 37 802 kronor.
  Källa: Skolverket

 7. David H Says:

  noboytoy

  Hejsan, du verkar lurka på många mansfråge sidor.

  Problemet med den statistik du tar fram framgår av artikeln själv. Rekotrer till förskoler är oftast kvinnor och förskolerektorer har lägre lön än rektorer på låg, mellan, högstadier eller gymnasier, högksolor och universitet. Så kom inte och sprid missvissande statistik. En högskolerektor tjänar lika bra som andra högskolerektorer oavsett kön. Så nej de kvinnliga är inte billigare i drigt, ledsen men vi hurrar inte.

  Så varför anställdes det 6 kvinnor istället för 3 om de var lika kvallificerade. För det är väl jämställdhet vi vill ha, inte kvinnovälde?

  För övrigt fann jag att personen intervjuad var rationell i ett ärende, om detta var en önskvärd utveckling att tillsätta bara kvinnor.

  ”Vi vill gärna hålla en vettig balans, så alltför stor slagsida åt det kvinnliga hållet är inte heller bra. Framför allt inte när man ska jobba med barn. Men andelen kvinnliga lärare ökar också. Och det är där underlaget för rektorsrekryteringen i huvudsak finns”

  Sen vad man säger och gör är ju uppenbarligen inte samma sak.

 8. Musse Pig Says:

  Om alla nya rektorstjänster ges till kvinnor så vore det väl f-n om de inte hade lägre medellön. Nog har väl rektorerna någon löneutveckling. Idiotiskt att jämföra så, rent ut sagt feministiskt!

 9. Göran Lindberg tillhörde kvinnorörelsen, inte mansrörelsen! « Aktivarum Says:

  […] motarbetar man mansrörelsen som försöker skapa mer effektiva alternativ där kvinnorörelsen misslyckats pga ideologisk tro? Lars Lindströms avslutande kommentar tar priset i idioti. Föga förvånande är det den som […]

 10. klas Says:

  Skolan domineras av kvinnor. Och så skall det tydigen förbli.

 11. vmm Says:

  Det finns ju en föreställning om att kvinnor är underordnade och förtryckta offer och så länge den föreställningen finns så kommer det alltid att ses som positivt om kvinnor blir chefer, och då spelar det ingen roll hur många procent av cheferna som är kvinnor.

 12. Torstensson Says:

  Sen maste vi reagera kraftfullt alla nu. Helena Abrahamsson maste genast fa massvis med mail fran oss. Hon ska far absolut inte uttala sig sa har och komma undan med det.

  Nu maste vi reagera och jag skriver ett mail redan nu. Gör ni det ocksa!

 13. Lina Eriksson Says:

  vmm har rätt. Feministerna tror på en socialt konstruerad könsmaktsordning som gör allt för att göra livet surt för kvinnor. Det är en smart uppfinning för tack vare könsmaktsordningen är man ju alltid ett offer som ska lyftas fram för att skapa ”jämställdhet”.

  Som sagt, det är en smart strategi som fungerat länge nu. Hur länge tror ni det kan fortsätta?

 14. Jocke S Says:

  Feminiseringen i skolan togs faktiskt upp av DN för minst tio år sedan. Och vi ser ju hur skolan förfaller på flera områden, det behövs män i uppfostran för särskilt äldre barn.
  Jämställdheten (påstådd) är en helig ko. Men också en trojansk häst med vilken vissa kan nästla sig in där det passar. För att skapa ett framtida matriarkat. Hur nära är vi?

 15. Torstensson Says:

  Jack !!!

  Jag bor utomlands. Det ar mycket lattare för mig att fa ett nytt jobb har an i Sverige. Jag kan vara helt saker pa att inte bli förbigangen av en kvinna för att hon ar en kvinna.

  Jag tycker du ar inne pa nagot stort faktiskt. En arbetsförmedling för karlar som vill söka jobb utomlands. En sadan förmedling borde ha personal som ser till att förmedla jobb utomlands, men aven ta reda pa vilka skolor det kan finnas för barn, dagis etc. Expertis alltsa som hjalper svenska familjer att lamna Sverige. Jag tanke da pa familjer, man och hustru som har pojkar. Vem vill uppfostra tex 2 stycken pojkar i dagens pojkhatande samhalle?

  Familjer som har flickor behöver ju inte lamna landet. Naturligtvis kan dessa ocksa fa hjalp av en sadan förmedling.

  Men du ar helt klart inne pa nagot stort. För om svenska man börjar lamna landet eftersom dom blir utslagna pa arbetsmarknaden utifran sitt kön, sa inser politikerna att dom maste ta fragan pa stort allvar. Om massvis med svenska man emigrerar sa hade svenska staten fatt javligt brottom att reagera.

  Uttalandena som vi kunde lasa om nu i sydsvenskan vittnar om att kvinnor FORTFARANDE ser sig som offer. Sa pass mycket att dom tycker det ar BRA för jamstalldheten att 100 % av rektorerna ar kvinnor.

  Det fullandade matriarkatet ar MYCKET nara nu. Det ar dags för svenska familjer med pojkar att börja tanka pa möjligheterna att lamna Sverige. Jag ar MYCKET seriös och om du vill prata med mej mer privat om denna saken Jack sa lamnar jag garna ut min mail till dig.

 16. leifer Says:

  Lina Eriksson, ibland känns det som bästa strategi att ligga lågt och låta feminismen värka ut sig, så att säga. Man ser också att feminister som nbt här och Gudrun Schyman alltmer börjar prata om omvärlden och Sverige förr i tiden som argument att fortsätta driva det till absurdum i Sverige. På sätt å vis var det ju då Gudrun föll, när hon jämförde svenska män med talibaner, och svenska kvinnors förhållande med de som råder i talibanssamhället.

  Men nog borde fler börja vakan, och det verkar som män har svårast att göra det. Det tillhör manskulturen att köra sitt eget race, det är omanligt att gadda ihop sig, inte minst då ”mot” kvinnor.

  Det här bekräftar också det jag sagt tidigare, rika män/män med status är ju inte alls drabbade på samma sätt som vanliga män. De som hörs i media är inte vanliga män. Det här är ett demokratiproblem. Dock är internet nyckeln. Fler och fler börjar läsa och förstå att nåt är väldigt fel. Män ser i allt större numerärer att den s.k. könsmaktsordningen egentligen börjar bli den omvända i Sverige. Den äldre generationen män kan ju då tycka att det är bättre än ”patriarkat”, men för den yngre generationen så blir detta meninglöst. Man kan inte ansvara för gamla tiders oförätter. Ett nytt fel gör inte ett tidigare fel rätt. Man ska dock komma ihåg att det även finns många anhängare av ett matriarkat. Ett där kvinnor styr och ställer i samhället. Man menar då att det skulle vara både mer miljömässigt och fredligare. Kvinnliga värderingar skulle då uppgraderas. Det skulle alltså vara högstatus att vara feminin, och lågstatus att vara maskulin. I Sverige har vi inte nåt så långt men det kanske är på väg dit.

 17. Torstensson Says:

  leifer

  det behövs klisterlappar och dylikt att satta upp överallt nu i staderna och pa landsbygden i Sverige. Vi har tidigare pratat omd essa posters och klisterlappar som hanvisar till genusnytt. Ska vi ta tag i detta eller?

  Nu tycker jag vi gör nagat handgripligt. Det finns manga man som vi kan vacka via posters osv. Vi maste synas inte bara pa internet utan aven IRL

 18. Erik Says:

  Torstensson:

  Det var ju just pga bristen på handgriplighet jag påbörjade listan på mansrörelsen

  http://mellanskiktet.wordpress.com/2010/08/03/mansrorelsen/

  Skriv upp nya namn
  Sprid länken vidare
  Kommentera i kommentarsfältet

  Men poängen är att vi måste uppnå någon form av antal för att kunna åstadkomma någonting av betydelse IRL

 19. klas Says:

  rekomenderar: http://axess.se/blog/post/2010/08/15/Det-har-med-opartiskhet.aspx

 20. Lina Eriksson Says:

  À propos matriarkalisering.

  Alla flickor som vill ha ett matriarkat och vill lära sig utnyttja sin sexuella makt maximalt bör granska dessa sidor:

  http://wifeworship.tripod.com/links.htm

 21. Maria Says:

  Jo, jag rekommendar också
  http://www.axess.se/blog/post/2010/08/15/Det-har-med-opartiskhet.aspx
  som tar upp programmet där Pär Ström tampas med Claes Borgström, Niclas Järvklo och en partisk programledare. Programmet har tydligen gått i repris nu.

 22. Torstensson Says:

  Maria

  Den där Nicklas Järvklo gav ett väldigt osäkert intryck till skillnad från Pär under den debatten. Förutom detta osäkra kroppsspråk så var han en usel debattör med märkliga och felaktiga argument.

  Pär var helt klart den bästa debattören i det programmet. Jag gillade också att Pär tog för sig och inte var artig med mössan i hand. Mot feminister är det kontraproduktivt att vara artig och låta sig avbrytas. Dom har aldrig spelat med spelets regler och kommer således aldrig göra det.

  Programledaren var också mycket partisk. Borgström hoppas jag att vi får möta igen. Han är förutom att han är en usel debattör dessutom väldigt okunnig på området.

 23. leifer Says:

  Lina Eriksson, om man nu vill ha ett matriarkat, där feministiska värden uppgraderas, så måste väl ”kvinnliga män” premieras, medan ”manliga kvinnor” hålls kort. Som jag förstår det så vill ju feminister just ha en sån utveckling, dvs den är inte könsbunden.

  Det som pågår nu är ju att män väljs bort framför kvinnor. Det är alltså vad som finns mellan benen som är det viktiga. Det är ren sexism.

 24. Lina Eriksson Says:

  Ren sexism?

  Javisst, det är väl därför bloggar som denna behövs!

  Läste du länkarna förresten? Själv har jag väldigt svårt att tro att någon kvinna skulle vara attraherad av dessa demaskuliniserade män. Men visst är man ute efter ett ”power rush” känns det säker härligt. Och det är ju klar att det är skönt att ha en slav som gör allt skitgöra åt en.

  Det skulle förvåna mig om dessa kvinnor inte är otrogna med riktigt hårda män medan deras underkastade makar rensar toaletterna åt dem!

 25. Torstensson Says:

  Lina Eriksson

  Svenska kvinnor skriker efter manliga män. Jag förstår dom ur en biologisk synvinkel.

  Svenska män är feminiserade. Läser du tex Unni Drougges blogg (där manshatet och paranoian flödar) så ser du at de enda män hon premierar och åtrår (utan att dölja sina avsikter) är maskulina män som vet var skåpet ska stå.

  Hon föredrar defintivt alfahannar. Sen skriver hon skit om dom i sina böcker när det tar slut med dessa ”kräck” naturligtvis.

 26. leifer Says:

  Lina Eriksson, vad som attraherar kan diskuteras, dessutom menar många att kvinnor har olika preferenser vid olika tillfällen, kanske då den mer manliga att föröka sig med, medan den mer kvinnliga mannen att leva ihop med. Det sägs också vara så att p-piller påverkar kvinnor så att dom söker sig till mer manliga män / män med mer testosteron etc.

  Det finns också mycket dumheter i det manliga som man kan diskutera hur manligt det är. Ex riskbeteende i trafiken. Eller våld och kriminalitet.

  Vad kvinnor väljer tror jag mer handlar om status. Att vara feminin man har låg status. Det är en samhällsvärdering. Tittar man många naturfolk så skulle de männen troligen ses som väldigt feminina ur dagens perspektiv. Det finns alltså en perverterad manlighet idag. Och kanske är en orsak just att man i ett jämställt samhälle inte har några givna roller. En annan orsak som jag är inne på är att männen har mindre makt inom reproduktion liksom också faktiskt att det numera saknas bra vuxenriter för många män. Ex lumpen var delvis en sån, som gjorde män av pojkar.

  Personligen tycker jag svenska ”mesiga” mannen istället ska uppgraderas i status. Just det laglydiga låg- och medelklassmännen får ju ta närmast all skit för allting.

  Kvinnor är inte så nogräknade med manlighet när det kommer till status. Då kan en filmstjärna eller musiker vara nog så kvinnlig, det är nästan bara mysigt då.

  Sen må vara att kvinnor aldrig går att tillfredsställa, att dom egentligen vill ha paradoxer som inte finns, att dom är prinsessor som vill ha drömprinsen. men det leder väl lite utanför diskussionen.

  (sista stycket var lite skämtsamt)

 27. leifer Says:

  Torstensson, jag tror du delvis missuppfattat detta. Envishet är ofta det bästa konceptet för långvariga förhållanden, och för det behöver man inte vara speciellt manlig.

  ”Hon föredrar defintivt alfahannar. Sen skriver hon skit om dom i sina böcker när det tar slut med dessa ”kräck” naturligtvis.”

  Ja den där är klassisk. Kvinnan dras till (vad dom tror är) manliga män, för att sen bli dåligt behandlade. Sen blir då resonemanget att ”män är svin”. Att kvinnor inte kan urskilja en riktigt alfahanne från en falsk vittnar ju t.ex. alla kärleksbrev till kriminella män som finske Åmsele-mördaren, som varit gift med svenska kvinnor ett 10-tal gånger, och antagligen ett okänt stort antal barn. Måste vara härligt för dom barnen att ha en sån far. Bra val av dessa kvinnor…

 28. Torstensson Says:

  Leifer

  Jag vet att envishet funkar på många kvinnor. På alla säkerligen. Problemet är att kvinnan var psykiskt sjuk också. Tvångstankar och lite annat. Ändå föll jag för henne, det tog ett tag innan jag insåg att det var hopplöst. Jag kan lova dej att dessa ord svider som fan. Jag har mig själv att skylla, en kvinna som e psykiskt sjuk är ofta egoistiskt. Precis som alla som e psykisk sjuka. Hon var/ är dock så förbannat vacker. Det är det som svider mest.

  Min livsgnista är inte speciellt brinnande i det avseendet. Vet inte om envishet hade hjälpt där. Det var dubbla budskap hela tiden. Var snäl..be a swedish gentleman….för att i nästa stund få pikar om att Robbie Williams har såå bra självförtroende..jag bröts ner. Hon var själv medveten om sin sjukdom många ggr…hon pratade ofta i metaforer..likt lejon ofta gör. Sade aldrig något som inte hade något genoimtänkt bakom sig. Jättebra på att ljuga som Pär tar upp i ett annat inlägg. Eller dölja kanske e rätt ord. Fick höra att jag kunde få köpa presenteraer åt henne i framtiden..jag tror hon ville ha sagt ”jag vet att ajg just nu är jsuk men jag kanske blir frisk och då vill jag ha ett förhållande med dej”..Men jag kan spekulera hur mycket som helst. Jag orkade inte vara envis..ska jag nu vara en loser i det avseendet också menar du?

 29. leifer Says:

  Torstensson, klassikt. Killar vill ha snygga/söta tjejer. Antagligen uppträdde du mer osäkert pga hennes skönhet (vilket hon då märker direkt). För att ett förhållande ska fungera så behövs nog normalt balans i attraktion. Ex en rik man med en fattig snygg tjej. Eller en mycket självsäker man med en snygg tjej. Dock är vad som man tycker är skönhet delvis subjektivt och individuellt. Dessutom kan de flesta tjejer bli mycket snyggare med hårt arbete.

  Förstod inte ditt prat om looser, jag tycker det är en förlegad patriarkalisk term. Tänk på att hon inte fick dig heller, så kanske är hon den stora förloraren, vem vet.

 30. Erik Says:

  Torstensson:

  ”Hon var/ är dock så förbannat vacker. Det är det som svider mest.”

  Nu hänger jag inte med. Det finns hundratals vackra kvinnor du kan få. Vad var så speciellt med henne förutom att hon var vacker? Psyksjukdomen lär väl knappast varit vad som lockade dig? Jag kanske överdriver men jag anar One-itis här.

 31. En läsare Says:

  En nutidsbok är däremot s-kvinnornas Makthandboken där följande står att läsa: ”Kvinnor måste därför ta ansvar för minst halva makten i alla beslutande församlingar. Ett beslut som fattas av enbart män är dessutom ett icke-beslut. Sådana beslut borde ogiltigförklaras i lag.

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2009/09/09/dejas-matteproblem/

 32. Jack Says:

  En läsare,

  Herrej*vlar…inget dåligt avslöjande du hittade (via Tanja Bergkvist), och det är alltså vad socialdemokraterna står för! Sverige = SCUM. Feminism = Nazism. ‘=’ ska här tolkas som ‘starkt kopplat till’.

 33. Jack Says:

  För övrigt, angående diskussioner om manlighet:

  Manlighet i Svenska Akademiens ordbok:

  förhållandet att vara en man; numera företrädesvis förhållande(t) att vara l. visa sig som en riktig man, förhållandet att hava l. visa ett manligt väsen; i sht förr äv. övergående i bet.: tapperhet, mod; förr äv.: duglighet.

  Låt oss tolka definitonen: Enligt ”numera” så är det nu mer än tidigare så att det inte räcker med att vara en man i dess oifrågasättbara innebörd för att anses besitta manlighet. Det räcker inte att biologiskt vara en man, man måste vara eller förefalla vara en ”riktig” man för att besitta manlighet. Att vara biologisk man innebär således att kunna kallas som varandes utan en essens för vilken man är gjord biologisk, man riskerar vara något som inte borde finnas. Tillåtelsen att existera, kommer sig därmed av ens ”väsen”, dvs ens livliggörande av ens objekt, m a o ens handling. Om du som biologisk man inte gör rätt kommer du vara i kärnan misslyckad och något som inte borde finnas, och detta är mer så nu än tidigare, enligt SAOB som alltså är baserad på hur orden används.

  I SAOB kan man se hur enskilda ord har använts under århundradena, vad de betyder, varifrån de kommer

  Till skillnad från

  Svenska Akademiens ordlista … visar hur dagens svenska stavas och böjs

  Avhandlat vad som ökar i begreppet manlighet, men det som tynat ur begreppet är enlig SAOB ”tapperhet”, ” mod”, ”duglighet”.

  Begreppet manlighet har alltså enligt SAOB urholkats på dess deskriptiva substans, vilken råkade vara positiv, och har istället för en deskriptiv funktion en social, karaktärsifrågasättande, funktion.

  Men det kunder varit värre. I en tänkt feministisk ordlista

  dålighet: manlighet

  manlighet: dålighet

  Och frågan är om inte SAOB är ouppdaterad på de senaste användningarna av ”manlighet” eller om förläggarna helt enkelt ville blunda för hur långt det har gått för feminismen. För i mig själv resonerar inte ”manlighet” med ett deskriptivit vaccuum längre utan där aktiveras ”våldsamhet”, ”omogenhet”, ”förtryck”.

  Trots insikt undkommer jag inte internalisering av det verbala, associativa narrativ som feminismen lyckats skapa kring manlighet i samhället. Jag vet dock om att det inte är jag som tycker vad jag associerar till är manligt, men att det är vad som aktiveras i mig, som en spegel av berättandet omkring mig. Tanken skrämmer mig att många där ute ser sin interna spegel av den berättade omvärlden som deras egna åsikter, deras egna slutsatser. Som om manlighet verkligen bäst beskrivs av våld, osv.

  Det feministiska samhället visar att det är den typen av prat man vill höra. Människan börjar tro på som det sägs tillräckligt ofta, för det kan få oss att tro på sådant vi aldrig någonsin sett, det kallas religion. Med teckenkonomier i universitetspoäng och stulna eller nytryckta papperslappar skapas ett speglande eko av genusföreläsare och mediamegafoner. Som man är jag intresserad av verkligheten bortom berättelsen dock och av att män och kvinnor är starka nog att stå emot såväl kommunism, feminism och nazism samt de metoder med vilka människor slutligen blivit av med liv och frihet.

  Låter detta som en extrem inställning? Läs gärna citatet ur socialdemokraternas handbok ovan igen och igen och fråga dig om det inte är dags att reagera:

  ”Ett beslut som fattas av enbart män är dessutom ett icke-beslut. Sådana beslut borde ogiltigförklaras i lag.”

  – på svenska: män bör göras omyndiga, framfört av svenskt riksdagsparti

 34. Jack Says:

  Tortensson,

  Angående Migrationsbyrån. Kul att du ser så positivt på den. Jag tänker i liknande banor bl a. Vi kan hålla idén levande.

 35. En läsare Says:

  Jack,

  Ja, och det märkliga är att inte fler reagerar som du. Det tråkiga i kråksången är att Sverige (eller egentligen nästan hela västvärlden) fungerar som en skyddad verkstad, till gagn för t.ex. Kina och Indien.

  http://www.e24.se/makro/varlden/kinas-ekonomi-storst-i-varlden-inom-20-ar_2238491.e24

  ”Mest påtaglig är oron i USA, där tillväxten för det andra kvartalet har fått skrivas ner, där arbetsmarknaden inte förmår generera tillräckligt med nya jobb, där bostadsmarknaden visar nya svaghetstecken, liksom att flera kommuner och delstater närmar sig bankrutt.”

  http://www.e24.se/analys/har-ar-hoten-mot-varldsekonomin_2237485.e24

  http://www.dagensps.se/artiklar/2010/02/18/05167803/index.xml

 36. Torstensson Says:

  Jack

  Mycket intressant genomgång av begreppet ”manlighet”.

  Bra jobbat !

 37. En läsare Says:

  ”Kina vill köpa fler företag i västvärlden”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3245391

  ”Kina har tröttnat på att styras av västvärlden. Med en allt mer välutbildad och köpstark hemmamarknad vill landet stärka sin it-industris ställning.”

  http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article29423.ece?stjarna=1

  ”Den kinesiska skolan heter egentligen den »sino-rwandiska vänskapsskolan«. Den öppnade för något år sedan i Kigali och lär nu den rwandiska elitens barn att tala kinesiska. För Kina finns även i det rika Afrika, bland de pelarförsedda lyxhusen i Kigalis norra delar, byggda i nykolonial stil med kongolesiska mineralpengar”

  http://www.fokus.se/2009/04/sa-vann-kina-afrika/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: