Anklagelserna mot Assange luktar skumt

by

Det slog ned som en bomb: Julian Assange, grundare av Wikileaks, anklagas för en våldtäkt och ett sexuellt ofredande. Först anhölls han i sin frånvaro, ett beslut som nu hävts, men han söks fortfarande av polisen och är fortfarande misstänkt.

Min första reaktion, som stärktes efter att jag tagit del av medias rapportering, är att det här luktar skumt. Mycket skumt. Och det på två sätt.

För det första kan man konstatera att Julian Assange har utmanat oerhört starka krafter med sitt Wikileaks. Det finns intressen med enormt mycket pengar och makt – och inte särskilt mycket skrupler – som har mycket att vinna på att Assange (och därmed Wikileaks) blir misskrediterat. Så lägligt det här kom!  Här kan du läsa en debattartikel på Newsmill av en underrättelseexpert som är säker på att Julian Assange har utsatts för en så kallad honungsfälla (sexfälla), en teori som jag inte håller för osannolik.

Så här säger en person som står Julian Assange nära:

”Vi har fått uppgifter om att det skulle starta en förtalskampanj mot Wikileaks eller Julian Assange under den här veckan. Vi har fått uppgifterna från trovärdiga källor och framstående journalister som är bekanta med hur Pentagon arbetar. Det finns kraftfulla organisationer som vill skada Wikileaks.”

Sedan har vi den feministiska aspekten på det hela. Detta sägs ha hänt: Under en turné i Sverige fullpackad med föreläsningar och journalistkontakter ska den uppburne frihetskämpen och idealisten – som tar stora risker med sitt Wikileaks – har våldtagit en kvinna och ofredat en annan. Det ska ha skett på två olika platser vid två olika tider. Märkligt nog verkar de två kvinnorna känna varandra. De har valt att berätta för polisen om de påstådda brotten, men de vill inte lämna in någon polisanmälan. Enligt vissa pressuppgifter har polisen inte ens information om kvinnornas identitet.

I ett feministiskt präglat land som Sverige tar det emot att acceptera vad som ändå är en sanning, till och med en självklarhet: En anmälan är inte detsamma som att ett brott har begåtts. Även om siffrorna varierar är det känt att det är vanligt med falska anmälningar för våldtäkt.

Jag vet naturligtvis inte vad som är sanning. Visst kan det tänkas att Assange är en dubbelnatur, en slags Dr Jekyll och Mr Hyde, och han faktiskt har begått de här brotten. Men nog luktar det väldigt, väldigt skumt om hela historien. Tills bevis om brott föreligger – riktiga bevis, inte feministiska så kallade bevis – är det en självklarhet att Julian Assange är oskyldig.

Läs mer här: SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 DN1 DN2 DN3 DN4 DN5 DN6 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 Ex1 Ex2 Ex3 GP Syd SvD5 DN7 Ex4 AB6 SvD6 SVT

Det tråkiga med den här sortens anklagelser är att de klibbar kvar även om det saknas bevis och de formella juridiska åtgärderna läggs ned. Nu lär Julian Assange få leva med en viss koppling till våldtäkt under resten av sitt liv.

Uppdatering: Anhållan är hävd. Assange är inte längre misstänkt för våldtäkt. Dock fortsätter förundersökningen – det verkar gälla det andra fallet, det som gäller ofredande.

PS: Julian Assange ska kanske vara glad åt att han ”bara” anklagas för våldtäkt. Det kunde gått värre. Han kunde ha råkat bli överkörd av en bil, eller han kunde ha fått hjärtinfarkt (som lär gå att framkalla med vissa kemiska ämnen).

Uppdatering: Här finner du Anna Ardins beskrivning på hur man i sju steg bäst genomför en hämnd. Anna Ardin är en av de två kvinnor som anmält Assange. Texten är från Googles cashe, eftersom Ardin har raderat originalet.

49 svar to “Anklagelserna mot Assange luktar skumt”

 1. Pether Says:

  Behöver inte ha mycket uppe i skallen att förstå att allt är en lögn för att få killen i förvar. Då kan USA begära honom utlämnad, och då har vi sett det sista av honom.

  De kan ju inte kidnappa honom rent av som de gör med diverse personer, skickar till Egypten eller andra länder för tortyr. Sådant som svenska polisen hjälpt till med innan.

 2. QED Says:

  ”Chefsåklagare Eva Finné har hävt anhållningsbeslutet av Julian Assange.

  Hon anser inte att det finns skäl för att han ska vara fortsatt anhållen.
  Chefsåklagare Eva Finné har hävt anhållningsbeslutet av Julian Assange. Hon anser inte att det finns skäl för att han ska vara fortsatt anhållen.

  – Jag anser inte att det finns anledning att misstänka att han har begått våldtäkt, säger Eva Finné.

  Eva Finné lämnar inga ytterligare kommentarer under lördagen.”

  http://www.aklagare.se/Media/Nyheter/Anhallen-i-sin-franvaro/

 3. Shame on DN Says:

  Dear Julinan
  Please fight the legal battle in Sweden as regards the ”allegations” of rape..Julian is a human being and distractions can happen…if convicted please settle the matter out of the court and continue good work…I have no negative opinion about Julian even if the rape accusations are true. I don´t trust Swedish women…they may as well be paid agents of CIA/Pentagon/Swedish Military industrial establishement ( www. guardian.co.uk)
  Hate Dagens Nyheter´s dirty role in the matter….they are fucking expersts in yello wjournalism. DN group is a group agent of USA military lobby,,,,,down wioth Dagens Nyheter

 4. Blackadder Says:

  parstrom, brottet ska ha inträffat för flera dagar sedan så det finns inga bevis men tur är det för i Sverige krävs det ingen bevisning för fällande dom, när det gäller sexbrott.

  Pether, det har hänt att underrättelsetjänster har kidnappat människor. Israel kidnappade mannen som avslöjade deras kärnvapenprogram. USA kidnappade ett antal personer i Grekland för bara ett par år sedan. De fördes till Guantanamo där de blev utsatta för tortyr. Grekland har en arresteringsorder liggande på ett antal CIA agenter som genomförde kidnappningen.

 5. godtyckligt Says:

  Fantastiskt! Det jag hoppats på hela dagen har skett! Svensk Media har åkt på ytterligare en nitlott och hängt ut en man, utan grund nog. Hoppas Julian Lackar fett och ser till att avslöja sanningen om Svensk rätts(o)säkerhet.

 6. Tor Says:

  Anmärkningsvärt att media så snabbt publicerade namn och gick ut hårt. Men, mindre förvånande om man beaktar vilka som är ägare till media-Sverige. Vi lär inte få se någon ursäkt, bara en massa bortförklarande trams – i bästa fall.

  Det spelar ingen roll om han blir oskyldigförklarad eller ej. Skadan är redan skedd och DET gynnar vilken fiende till Wikileak som helst.

 7. Pether Says:

  Blackadder:

  Jag vet att de har kidnappat folk, nämnde det med tortyrplanen bland annat.

  Men Assange är en alldeles för känd person för att USA ska kunna komma undan men en kidnappning, de som blivit kidnappade innan har ingen känt. De har varit nobodys.

 8. FredrikS Says:

  Hur kan en jouråklagare anhålla en person till synes utan grund?
  Åklagaremyndigheten agerar utan hänsyn till rättsstatens principer.

 9. Pether Says:

  Han är nu inte längre misstänkt för våldtäkt.

  Läser man vad den ena tjejen skriver på aftonbladet handlar det hela om frivilligt sex som tjejerna senare ångrat. De är groupies som inte tänkt sig för att sex innebär sex helt enkelt.

  Nog den vanligaste formen av ‘våldtäkt’ i sverige.

 10. Torstensson Says:

  Pether

  ett desperat försök av kvinnor som inser att dom ahde en kändis på kroken före och under sex men sen känner dom sig försmådda och ”Lämnade” när dom inte längre har sexuell makt över kändisen.

 11. Ingen våldtäkt då | Gester...med ord Says:

  […] detta: Jinge – Beelzebjörn – Genus […]

 12. ddayperspective Says:

  Vad luktar det här då?

  PIRATPARTIST DÖMD FÖR VÅLDTÄKT MOT BARN
  http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/20/29-arig-piratpartist-domd-for-valdtakt-mot-barn/

  LÄRARE OCH PIRATPARTIST DROG TILLBAKS KANDIDATUR EFTER ATT HAN SYN PÅ PEDOFILI BLEV KÄND
  http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/20/larare-och-piratpartist-drog-tillbaka-kandidatur-till-riksdagen-efter-avslojanden-om-hans-syn-pa-pedofili/

 13. Torstensson Says:

  Pär

  Ja det är nog bara en tidsfråga innan Julian blir tystad på odemkratisk väg. Skulle inte förvåna mig om han dör i en ”bilkrasch” precis som Jörg Haider gjorde när han var som mest populär.

 14. barfota Says:

  Det luktar onekligen konspiration om hela den här affären so så lämpligt avslöjades vid ett besök i ett land där alla män automatiskt är skyldiga till övergrepp om någon kvinna kommer med ett sådant påstående.

  Vad som oxo är synnerligen märkligt är att de båda kvinnorna öht kunnat få kontakt med varandra, man kan ju undra om Assange lämnar ut en kontaktlista med telefonnummer till alla de kvinnor han träffat.

  Tanken på konspiration ligger svindlande nära.

 15. Helena Palena Says:

  Det stinker!

 16. Jack Says:

  ddayperspective

  intressant, apropå pedofili, liksom feminism, pedofili är ondskan själv. Det är märkligt att gå till val med sådana läggningar.

  För övrigt kan man undra varför kvinnor är så dragna till att jobba med barn? Varför vill kvinnan ha ensam vårdnad? Vad ska hon göra när ingen ser? Trots allt är det många många gånger fler kvinnor än män som dragits till barn. Detta sagt utan att blanda in sex i det. Kan det vara så att den ena känner sig fri genom att lägga all skuld på den andre per default. En sorts projektion. Kvinnliga pedofiler får hålla på längre läste jag någonstans. Och kvinnor dödar de flesta av små barn. Det är konstigt, att vi tror kvinnor är så oskyldiga menar jag. Uppenbart är ju att det är de som drar sig till barn iaf.

 17. Bedrich Says:

  RE: ddayperspective; Den öppet homofoba reaktionära frikyrkohögern KD har under åren producerat betydligt mer av det du nu lyckats lukta dig till i piratpartiet. Då var du tydligen tyst och nöjd. Bara att inse fakta- manlig heterofili har en historia av att stinka oavsett om det gäller barnövergrepp i bönhusen eller huliganism när en futtig boll sparkas runt på bollplaner. Läs AIK. 100 ditkommendreade poliser hjälpte inte?
  Man får vara tacksam att vi skattebetalare inte måste betala dito 100 ditkommenderade poliser för att bevaka när folk går på bio- en vanlig vardagkväll.

 18. Jack Says:

  Det vore intressant att se hur många pedofeminister som går att hitta.

 19. QED Says:

  Här är ett annat mål av samma åklagare som anhöll Assange.

  Klicka för att komma åt LT-artikel%20ettan.pdf

 20. Matte Matik Says:

  Ingen slump att det är i just Sverige det händer känns det som. Och vad är det som gör att de helt plötsligt slutar misstänka honom för våldtäkt utan att de ens förhört honom? Varför blir den våldtagna kvinnans version mindre trovärdig utan att man ens hört motparten? Att gå ut med en efterlysning utan att ha så lite på fötterna verkar väldigt märkligt. Nä, usch, det här får jag väldigt dåliga vibbar av…

 21. Jack Says:

  Ett mycket stort antal pedofeminister vandrar bland oss, de är dock ej åtalade för sina gärningar i brist på bevis, skandal!

 22. Jack Says:

  Eller är kanske pedofeminsm lagligt? Det borde olagliggöras. Det har att göra med feminister och barn. Genusdagis, genuskurser i skolan. pedofeminism.

 23. Pether Says:

  Kvinnliga pedofiler ses inte som pedofiler. Oftast ursäktas brottet med att kvinnan gjorde något bra för pojken, hon visade honom vuxenvärlden osv osv.

  Och annat:

  1. Kollade igenom Doobidoos schema.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article7651386.ab

  Är det verkligen så viktigt att ha 50/50 varje gång?

  2. http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article7652941.ab

  ”– Att barn gärna hittar på övergreppshistorier är en myt, även om det kan ha hänt i enstaka fall, säger Maria Sveland.”

  Enstaka skulle jag inte säga, men visst är det vanligare att mamman hjärntvättar barnen till att tro att de blivit våldtagna.

 24. Matte Matik Says:

  Tror det var Erik som skrev någonting liknande detta någonstans, jag tyckte det var träffande:

  Likheten mellan genuspedagoger och pedofiler är att bägge grupperna utnyttjar barn för sin egen njutnings skull. Pedofilerna för sexuell njutning medan genuspedagogerna njuter av att få barn att uppföra sig i enlighet med deras ideala världsbild. Det handlar i båda fall om att de njuter av att få barn att göra saker de inte skulle ha gjort normalt.

 25. PabloHoney_4 Says:

  Visst luktar det skunk. När jag läste detta i morse så var en honungsfälla min första tanke. Vore intressant med en motanmälan och se var spåren leder från de sk. offrena. Kanske kan källor inom WikiLeaks bringa klarhet i detta.

 26. Jack Says:

  Det finns säkert bättre exempel, men detta klipp såg jag häromdagen av en slump och tänkte om mamman hade haft något att tjäna på att stödja den historia som konstrueras i början av nedan video.

  För övrigt handlar videon om en donation till UNICEF, dessa är, vad jag vet inte feministiska pojkhatare utan ger lika hjälp till pojkar. UNICEF vitlistade alltså, likaså Läkare utan gränser, finns det fler?

  videon:

 27. Matte Matik Says:

  PabloHoney_4: Visst skulle det vara ironiskt om WikiLeaks kunde användas till att visa vad som faktiskt hänt. Om inte annat kan man hoppas att WikiLeaks får större fokus på missförhållanden i Svenskt rättsväsende efter detta.

 28. Man Says:

  PATETISKT hur vissa kan vara så totalt oförmögna att se PP för vad dom är.. klarar väl inte av att ändra åsikt verkar det som.

  Ett parti vars topp och framstående medlemmar konstant försvarar pedofili… från Falkvinge till Rehbinder, till Wase, till Swartz, till Gerson, till Engnell, till diverse typer under synonymer.. osv osv. Ett parti med en dömd pedofil i tyskland (han fick gå med trots att det var känt!), ett parti med en svensk medlem nu dömd för detsamma..

  Piratpartiet är bara några år gammalt och inget annat parti kommer ens i närheten av pedofilgull trots sina långa historia.. inte ens tillsammans!

  Ignorance is bliss om man är piratpartist!

 29. Tommy Jonsson Says:

  @Matte Matik
  Jag hoppas som du att Assange fått upp ögonen för detta samhällsproblem vi har här i Sverige. Dock är detta ett problem som vi delar med hela västvärlden. Statsfeminismen är dock mycket stark här i landet.

  @Jack
  Undrar om UNISEF kan föras upp på den listan. Den svenska delen var tidigare mycket tveksam.

  @Man
  Vad jag kan förstå finns det väl inte någon som försvarar pedofili i Piratpartiet. Det är ju ett brott? Däremot så finns inte mycket statsfeminism där och det ser jag som en fördel.
  Problemet som jag ser det är att i statsfeminismen finns mycket mansförakt och tal om mäns våld osv. Jag saknar de väsentliga mansfrågorna där.

 30. Assange är inte anhållen längre « Aktivarum Says:

  […] Nu har Genusnytt kommenterat det hela. Postat i Allmänt, Definitioner, Demokrati, Politik, Politisk korrekthet, […]

 31. Jack Says:

  Uppdatering gällande femininstpedofiler som befaras finnas i stora delar av landet. De pedofila gärningarna förnekas av samtliga feminstiska pedofilmisstänkta än så länge, det erkänner det inte och vägra stå för vad de befaras ha gjort. Befolkning i bland annat Stockholm befarar att de går fria bara för att bevisen inte anses tillräckliga i domstol. Det anses vara en av de största skandalerna! Vad kan du som läser detta och blir upprörd göra? Kräv nya regler som gör det lättare att få till en dom mot feminister? Skicka färgade brev om misstanke om pedofili till samtliga feminister?

  Feminism mot barn, såkalllad pedofeminsm, fortsätter alltjämt bland annat på så kallade genusdagis där genus är ett annat ord för kön. Ibland filmas barnen med kamera.

 32. Erik Says:

  Matte Matik:

  Du har rätt i att jag skrev något i den stilen. Det var dock inte njutning jag främst pratade om. Vad jag pratade om byggde på intervjuer jag sett med dömda pedofiler. Min slutsats var att för pedofilen så upplevs vuxna kvinnor representera oärlighet och risk för svek medan barnet är den rena oförstörda kärleken som har terapins funktion för pedofilen.

  På samma sätt är att styra över små barn genuspedagogers terapi mot oförmågan att acceptera hur världen är funtad. Så länge de inbillar sig människan är ett blankt blad kan de sålunda se kontroll över barns beteende som drömmen om frälslning.

  Både pedofiler och genuspedagoger har alltså terapeutiska behov av barn. Det är terapi mot den onda grymma verkligheten som de inte vill behöva konfrontera.

 33. Matte Matik Says:

  Erik: Jag hade för mig att du använde just ordet njutning men det var fritt från vad jag mindes, och mitt minne är inte alltid så bra. Bra att du förklarade det mer detaljerat.

 34. Tommy Jonsson Says:

  @Erik
  Den liknelsen förstod jag inte från början och har inte tänkt den tanken. Du ser inget skäl att bedömma vad som kan upplevas värst för barnet. Själv skulle jag nog bedömma att genusppedagogerna på dagis, förskolan och skolan av barnet skulle upplevas som mera tvång.

 35. Assangeaffären skapade explosion i sociala medier « Aktivarum Says:

  […] varken polisen eller massmedia vet mycket i början. Att allmänheten har ett mycket större behov att diskutera just sexbrott, eftersom det är ett skambrott med skamstraff, ger varken polisen eller massmedia mer kunskap när […]

 36. michael Says:

  Dom rödgröna vill att det ska bli enklare att fälla en våldtäkts anklagad man kom ihåg det i valet

 37. barfota Says:

  @michael

  Kom gärna också ihåg att vilket av de stora etablerade partierna du än lägger din röst på så röstar du för feminismen.

 38. Jakobsson Says:

  Det är otroligt att åklagaren, Maria Häljebo Kjellstrand, kan anhålla Assange på den högre misstanke graden för att hennes chef några timmar senare kan konstatera att inga skäl för häktning finns detta, om något visar vilken oerhörd inkompetens som råder där.

  Eller är det politiskt motiverade aktioner från åklagarna?

  Åklagare är juridikens B-lag de som inte kan bli advokater eller domare och i dagens media så framställs de dessutom som någon slags rättvisans riddare som kämpar mot brottsligheten, utan att de behöver anstränga sig eller visa nämnvärd skicklighet. Inte tycks någon form av självkritik vara på sin plats heller när det gäller övergrepp i lagens namn. Så här säger Maria Häljebo Kjellstrand,

  //- De uppgifter som jag fick var så övertygande att jag fattade mitt beslut, säger Maria Häljebo Kjellstrand.

  Hon fick inte några skriftliga förhör av polisen. Och inte heller konkreta bevis mot Assange. Bara en redogörelse av polisernas förhör med kvinnorna.
  – Det bruka räcka i sådana fall, säger Maria Häljebo Kjellstrand.//

 39. Jocke S Says:

  Jörg Haider är väl inte riktigt jämförbar…
  (Wikipedia) ”Jörg Haider omkom i en bilolycka med sin VW Phaeton den 11 oktober 2008.[4] Olyckan inträffade i samband med en omkörning där Haider färdades i 142 km/h på en 70-väg. Vid olyckstillfället hade Haider 1.8 promille alkohol i blodet. [5]
  Efter olyckan framkom uppgifter om att Jörg Haider besökt en gayklubb samma natt olyckan inträffade. Haiders parti BZÖ:s 27-årige partiledare Stefan Petzner, Jörg Haiders efterträdare, erkände till österrikisk radio att han och Haider haft en relation…. Detta kan ses i ljuset av Jörg Haiders tidvis mycket negativa inställning till homosexuellas rättigheter. Bland annat röstade Jörg Haider nej till att sänka lovlighetsåldern för homosexuella män, enligt Svenska Dagbladet. [6]”
  Något märklig och inkonsekvent politiker, men det är ju inte ovanligt…
  Om Wikileaks kan/vill göra något mot svensk statsfeminism…tja, man kan ju alltid hoppas!

 40. michael Says:

  Assange
  du trampade snett i den svenska snårskogen
  trots att du inte längre haltar
  döms du till att kallas den halte
  livet ut

 41. Feministiskt land bäst ägnat snärja Assange « GenusNytt Says:

  […] GenusNytt Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Anklagelserna mot Assange luktar skumt […]

 42. RoiMatti Says:

  ”Kvinnan har i polisförhör redogjort utförligt för vad som hände i lägenheten. Enligt Expressens källor har hon berättat att hon hade frivillig sex med Julian Assange.
  Men hon var noga med att sätta gränser när de var intima.

  På tisdagsförmiddagen hände dock något.
  Enligt kvinnan struntade Julian Assange i vad de hade kommit överens om kvällen innan.
  – Han gick över gränsen, har hon berättat.
  Efter händelsen skickade hon sms till flera vänner där hon berättade vad som hade hänt. Och polisen har tagit del av innehållet i hennes mobiltelefon, enligt Expressens källor.”
  —————
  Uppstod tvist om betalning? Eller blev de osams om ställningen eller varianten?

 43. RoiMatti Says:

  När jouråklagare, Maria Häljebo Kjellstrand fattade sitt beslut i fredags kväll visste hon direkt vem Julian Assange var.
  Hon har jobbat som åklagare i sju år – främst med sex- och relations-brott.
  —–
  Verkar vara arbetsskada. Dags att byta uppgifter till någonting med mindre sex.

 44. Väldigt lägligt valt tillfälle « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Många har bloggat om detta fall med Julian och de två kvinnorna och otaliga tidningsartiklar har publicerats. Frågan är om det är en ”Wag the dog” för att skifta fokuseringen bort från en uppgift, händelse som Wikileaks publicerat till dess Julian Assange, eller ? […]

 45. liobov Says:

  Är det bara jag som anar en vanlig kulturkrock i den här historien? Om vi nu antar att Assange överhuvudtaget haft någon sexuell aktivitet under sin vistelse i Sverige, vilket är ännu inte bekräftat.

  Enligt min erfarenhet brukar män från anglosaxiska länder ibland uppfattas som lite väl macho i sitt beteende när det kommer till flörtar och sex. Kulturen i dessa länder kräver att män tar huvudansvaret för alla sexuella initiativ. Och ett pådrivande beteende som både anses helt i sin ordning och ofta uppmuntras i hemlandet kan i det mer feministiskt sinnade Sverige ibland uppfattas som en oförmåga att ta ett nej.

  Aftonbladet skrev att anmälarna påstod att sexet med Assange var till en början frivilligt, men lite senare ändrade de sig. Assange ska ha då inte kunnat ta ett nej. Om denna situation överhuvudtaget har ägt rum är alla omständigheterna bäddade för kulturella missförstånd. Kvinnorna, enligt aftonbladet, ska ha då vänt sig till polisen, utan att på förhand bestämt sig för att anmäla. Jag gissar att de kände sig förorättade på ett eller annat sätt och vände sig till polisen för att diskutera saken. Jag gissar vidare att eftersom polismyndigheten länge har kritiserats för att inte ta våldtagna kvinnor på allvar, tog den jourhavande polisen det säkra före osäkra och såg till att en anmälan om våldtäkt blev till. Eftersom Assange är en sådan högprofilerad person, tog medierna också det säkra före osäkra och basunerade ut nyheten vitt och brett. Det blev helt enkelt en snöbollseffekt.

  Vid varje enskilt steg som snöbollen blev större, förstår jag den individen som valde att ta i lite extra, för säkerhetens skull. Vad skulle konsekvenserna för den enskilde jourhavande polisen och åklagaren bli om det senare uppdagades att två våldtäkter med en mycket känd gärningsman verkligen har ägt rum, och de jourhavande ansvariga ”inte tog dessa kvinnor på allvar”? Vad skulle de helgansvariga på tidningsredaktionerna få för interna reprisarier, om de missade att publicera sådan scoop? I ett sådan känslig och politiskt infekterad situation är det nästintill omöjligt att inte trampa på några minor. Jag gissar att konspirationsteorier, en JO-anmälan och en och annan anklagelse om dålig pressetik är det minst värsta konsekvensen för alla de som bidrog till att snöbollen sattes i rullning.

 46. Erik Says:

  liobov:

  Nej du är inte den enda som tagit upp ämnet, Vi (Aktivarum) var inne på det spåret redan i går. Jag vill dock påpeka att kulturkrock är en missvisande term eftersom radikalfeminism av det kristenmoralistiska slaget är en åsikt/sjukdom men på intet sätt någon kultur.

  Avslutningvis är det bara en enda kvinna som bekräftats ha sex med Assange. Den andra händelsen rubriceras som radikalfeministernas favoritbrott: Ofredande (ett brott som kan gälla vad som helst och kräver obefintlig bevisning)

 47. liobov Says:

  Erik:

  Vill bara förtydliga att jag på inget sätt menar att kvinnorna bakom anmälan är radikalfeminister och/eller kristna moralister. Denna tolkning får stå för dig 😉

  Men jag håller med att beviskravet för att upprätta en anmälan verkar vara skrämmande låg här i Sverige. Och ofredande är juridiskt ett väldigt luddigt begrepp som kanske behöver förtydligas. Risken finns annars att folk anmäler varandra höger och vänster för alla möjliga upplevda oförrätter och polisens och åklagarmyndighetens resurser slösas på triviala fall som vuxna människor borde ha kunnat reda ut själva.

 48. Svensk Rättsskandal Visar sitt ansikte för världen « Verkligheten´s Blogg Says:

  […] 1, 2, […]

 49. Stockholmare Says:

  ILLA LUKTANDE och feministiskt åtalprocess. Synd att åklagare inte betett sig som en jurist…En utlänning som inte kan svenska språk, hamnade i en lägenhet eller var som helst och på två olika tillfällen med två olika svenska kvinnor, hade sex, ingen skrek, inga skador osv. Klart att det var frivilligt samlag…Allt detta om våldtäkt är SKIT SNACK. DU BÖRJAR FRIVILLIGT, HÅNGLAR, SMEKER, PUSSAR, SEXAR OCH SEDAN HALVA VÄGEN UNDER SEXUELLA UMGÄNGET SATTE GRÄNSEN…JAG HAR DET SVÅRT ATT TROR PÅ ATT DESSA KVINNOR INTE ÄR ´FUCKED UP´ I HUVUDET…ASSANGE välkommen till ett land där man kan har konsensual sex med en kvinna och blir arresterad av polisen nästa dagen för att hon kanske inte minns hur hon hamnade i din säng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: