Det luktar feminism, säger professor

by

Skarp kritik mot Åklagarmyndigheten

Åklagarmyndigheten i Stockholm får nu skarp kritik från flera experter för att Wikileaks grundare, Julian Assange, i går anhölls i sin frånvaro. Han anhölls för våldtäkt men beslutet drogs tillbaka. ”Normalt sett så är anhållningsbeslut i frånvaro något som inte kungörs och basuneras ut. Strax därpå blev det ett nytt beslut. Det blir en förödande förvirring”, säger tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem till Ekot.

Alhem är också mycket kritisk till att Åklagarmyndigheten lade locket på. ”Under mellantiden har inte den utpekade misstänkte hörts. Det kommer nya uppgifter utan att nya förhör har ägt rum med den utpekade personen. Då menar jag att man i ett sådant läge måste låta en bastant, lugnt och sansad åklagare träda fram inför världsmedia och förklara vad som är grunderna till de olika besluten”, säger Alhem till Ekot.

Dessutom är Sven-Erik Alhem kritisk till att anhållandet skedde på den starkare graden av misstanke, ”sannolika skäl”. Inte minst mot att anhållandet strax drogs tillbaka skapar det förvirring, säger han, och kallar Åklagarmyndighetens hantering av affären för en ”flopphistoria”.

Den obundna och ideella Rättsorganisationen har idag anmält åklagarens agerande till JO. Organisationen, som är engagerad i rättsfrågor och har flera advokater som medlemmar, kräver att JO utreder om jouråklagaren Maria Häljebo Kjellstrand följt sin enligt lag skyldiga objektivitetsplikt.

Rättssäkerhetsorganisationen menar att ett så pass ”extraordinärt beslut som ett frihetsberövande av en person måste bygga på mer fakta än enbart på en målsägandes berättelse som åklagaren får beskriven för sig över telefon.”

Ja, det kan man ju tycka. Men när ordet våldtäkt uttalas i Sverige går alltför ofta det sunda förnuftet ut där feminismen går in – det är GenusNytts kommentar. Läs mer om det i GenusNytts två första blogginlägg om Assange-affären, här och här.

Göran Lysén, professor i folkrätt, anser att ärendet strider mot det som en rättsstat ska stå för. Han säger till DN:

”Det luktar dålig feminism här. Våldtäktsmål skall utredas saklig och opersonligt såvitt det gäller substansen precis som vad gäller alla andra brott. Sverige är inte den rättsstat som görs gällande utan landet är ett av de sämre i EU-kretsen.”

Läs om ovanstående i media här, här, här. Tack för tipsen, Erik!

Uppdatering: Uppdatering: Här finner du Anna Ardins beskrivning på hur man i sju steg bäst genomför en hämnd. Anna Ardin är en av de två kvinnor som anmält Assange. Texten är från Googles cashe, eftersom Ardin har raderat originalet.

Ursprungliga artiklar om ärendet: SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 DN1 DN2 DN3 DN4 DN5 DN6 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 Ex1 Ex2 Ex3 GP Syd SvD5 DN7 Ex4 AB6 SvD6 SVT AB

25 svar to “Det luktar feminism, säger professor”

 1. davidholman Says:

  Wow… Det var starka ord han slängde. Väldigt bra ord får man ju tycka!
  Hoppas att fler ifrågasättande kommer att göras på detta vis där man belyser det uppenbara faktum om att Sverige ligger i botten vad gäller rättssamhället, i alla fall för män!

 2. Jocce Hedberg Says:

  Jag hoppas verkligen att hon får stå till svars för det elände hon ställer till med. Först ska hon bli av med sin licens eller vad en åklagare nu har; sedan ska hon anmälas och dömmas för ärekränkning och sist ska hon sättas i finkan och betala böter. Hon ska aldrig mer få vara i en rättssal utom möjligen på den åtalades sida om hon själv skulle råka ut för vårat godtyckliga rättsväsende.

 3. Arne Says:

  De arroganta kvinnorna inom rättsväsendet har blivit fartblinda de har triggat varandra bortom allt förnuft. Det är en sak att trampa ner en anonym man utan inflytande en annan sak då en världskändis som står för integritet och rättspatos dras i skiten.Roks syn på män dominerar inom Svenskt rättsväsende Hilda står för sexism.

 4. barfota Says:

  @Arne

  Visst är det väl lika illa vem man än trampar på, du kan väl inte rimligen tycka att det är mer OK att trampa på små obetydliga människor?

 5. davidholman Says:

  @Barfota

  Det Arne nog menar är att med ‘små obetydliga’ människor så blir det ingen media uppståndelse och hela världen tar inte del av den ärekränkning som pågår. Nu, tack vare att Julian är på tapeten väldigt mycket just nu så har det ‘läckt’ ut till media och hans rykte är i många kretsar helt förstört!

  Som han själv säger: ‘detta är det värsta jag blivit anklagad för’.

 6. Allt om Assangeaffären, Radikalfeminism och JO-anmälan « Aktivarum Says:

  […] ”För det andra brukar ett anhållande i frånvaro inte offentliggöras. Det gagnar inte precis saken utan ger den misstänkte en chans att undkomma. Nu skedde det likväl med pukor och trumpeter. Och så blåses allt plötsligt av!” […]

 7. barfota Says:

  @davidholman

  Jo det tror jag också att Arne menade jag är bara litet allergisk när man skriver någonting som kan tolkas som det är en sak när man… men en annan sak när man…

 8. Access Says:

  Det jag nu främst skulle vilja vet är om jouråklagaren Maria Häljebo Kjellstrand har tillsats på sin tjänst med hjälp av nätverket Hilda?

  Nån som vet?

 9. Arne Says:

  Med fartblinda menar jag just att deras trångsynthet blev uppenbar för alla och envar.Vi skall inte dömas kollektivt utan individuellt feminismen har en kollektivistisk människosyn.Rättssäkerheten i Sverige sattes på undantag då statsfeminismen blev religion.

 10. Erik Says:

  Access:

  Ingen aning då jag varit upptagen med att publicera ett monsterlångt inlägg men det är en mycket bra fråga du ställer.

 11. Per Says:

  Verkar vara snudd på livsfarligt att vara heteroman i dagens Sverige. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte har den läggningen 🙂

 12. leifer Says:

  Jimmie Åkesson, som ev kanske representerar män i dessa frågor, verkade inte så påläst i debatten mot Gudrun Schyman i Agenda. Hade varit skönt med t.ex. Pär Ström i den studion istället i en debatt med Gudrun! Man får nog utgå från att det inte finns nåt parti som driver mansfrågor, inte ens SD.

 13. Erik Says:

  Jösses detta är sanslöst (och sanslöst kul)
  #6 nu på wordpress för Aktivarum.

 14. Torstensson Says:

  Erik

  Du har mail på antikvarium från mig.

 15. Torstensson Says:

  Hör upp.

  För er så kan jag nu på länken presentera mansrörelsen första symbol som jag tidigare pratade om.Det finns också en förklaring till symbolen. Den är fri att använda hur ni vill. På era bloggar, på flyers på allt. Sprid denna symbol.

  Nu har mansrörelsen en seriös symbol.

 16. JD Says:

  Skandalen är ju egentligen inte att Assange blev häktad på ”sannolika skäl” utan den stora skandalen är att detta visar vilken otrolig låg rättsmoral och ren inkompetens som råder inom Svenskt rättsväsende då det gäller våldtäktsanklagelser och sexualbrott.
  Hade killen inte varit känd så hade det inte alls varit några svårigheter att styra utredningen mot en fällande dom! Så illa är det!

  Lilla landet Sverige har just påkommits med byxorna nere…

 17. barfota Says:

  @JD

  Haha, den var bra.
  ”Lilla landet Sverige har just påkommits med byxorna nere…”

  Det kallas att man blottar sig och är straffbart !

 18. JD Says:

  Det hade kunnat vara ännu värre för Assange om lagen om samtycke hade införts. (läs: urholkning av rättsäkerhet för män)

  Hur hade Assange kunnat förklara för en sån här åklagare att tjejen hade samtyckt?
  Vad fan hade han kunnat gjort i en sån situation?

 19. Torstensson Says:

  JD

  Jadu…

  Suttit av straffet och gått vidare. Ja det blir allt farligare att ha ONS.

  Är kvinnan illvilligt inställd och känner sig ”försmådd” dagen efter eller vill tjäna pengar så skulle det där emd samtycke vara ett mycket enkelt sätt för en tjej att tjäna pengar på.

 20. Jack Says:

  Access,

  Det är en bra fråga, har jouråklagaren Maria Häljebo Kjellstrandmen tillsats med hjälp av nätverket Hilda, men även om chefsåklagare Eva Finnés tillsättning hjälpts därav bör undersökas.

 21. Jack Says:

  Kjellstrandmen -> Kjellstrand

 22. Bo Says:

  Sven-Erik Alhem är jag j-t trött på att höra.
  En bessewisser utan dess like.

 23. Svensk Rättsskandal Visar sitt ansikte för världen « Verkligheten´s Blogg Says:

  […] GenusNytt 1, 2, 3 […]

 24. kulan Says:

  Så här beter dom sig alla åklagare. Dom är besatta av satanism! Dom gör allt för att sätta dit folk. Dom hittar på rena lögnerna som fäller den misstänkta. Det är vissa distrikt som är värre än andra. Gävleborg till exempel. Där finns flera till synes galna av den här sorten. Dom finns uppradade på bloggen corrutio. Läs där får ne namne på galningarna.

 25. Torstensson Says:

  Aklagaren sag en möjlighet att göra raket-karriar genom att vara den som aklagade Assange. Givetvis starkt medveten om att det ligger helt ratt i tiden att anklaga man för allt möjligt. (Radikalfeminism)

  Nu biter det henne i rumpan. Jag njuter !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: