Feministiskt land bäst ägnat snärja Assange

by

Det gick väldigt fort för jouråklagaren att på mycket lös grund anhålla Julian Assange för våldtäkt i sin frånvaro. Hur svagt underlaget för beslutet verkar ha varit framgår bland annat av att anhållan hävdes efter bara ett fåtal timmar – något som är mycket ovanligt. Parallellt med detta var media synnerligen snabba att haka på våldtäktsanklagelsen, med namnpublicering och allt. Så går det till i Sverige, som starkt präglas av statsfeminism och manshat.

Det var kanske ingen slump att det var just under ett kort besök i Sverige som Wikileaks grundare Julian Assange blev snärjd av anklagelser om våldtäkt och sexuellt ofredande. Här finns ju grogrunden för att snabbt få det juridiska systemet att agera mot en man även om grunderna är svaga. Utan det där blixtsnabba anhållandet hade nog nyheten inte blivit alls lika stor runtom i världen (och därmed hade skadan för Wikileaks inte blivit lika stor). Och här i Sverige finns medier som omedelbart dömer en man för våldtäkt bara anklagelsen har slungats ut av en kvinna.

Sverige är för övrigt våldtäkternas förlovade land, om man får tro statistiken! Näst efter det lilla afrikanska landet Lesotho (!) har Sverige flest våldtäkter per 1000 invånare i hela världen! Det innebär att det våldtas nästan tre gånger så mycket i Sverige som i Norge, exempelvis.

Jag tror inte mycket på den statistiken. Det man mäter är anmälda våldtäkter, vilket långtifrån är detsamma som genomförda våldtäkter.

Dels har vi som sagt ett samhällsklimat i Sverige som starkt präglas av feminism och manshat, vilket säkerligen ökar antalet våldtäktsanmälningar. Inte minst eftersom det länge egentligen inte har krävts några bevis för att få en man fälld för våldtäkt – därmed har ju en anklagelse kommit att bli ett bra sätt att hämnas på en person eller skaffa sig pengar i form av skadestånd.

Dels har vi en mycket bred definition av våldtäkt i Sverige. År 2005 breddades definitionen på ett sätt som saknar motstycke i omvärlden. Även detta kan hänföras till det feministiska och manshatande samhällsklimatet – och det bidrar sannolikt till en ökning av antalet anmälningar.

Rättssäkerheten för män är kraftigt eftersatt i Sverige. Här är en man nästan en konstaterad våldtäktsman så fort en kvinna uttalar orden att han våldtagit henne. Många män sitter sannolikt i fängelse oskyldigt dömda för sexualbrott, något som bland annat konstateras i den rapport vid namn ”Oskyldigt dömd” som förre justitiekanslern Göran Lambertz beställde under sin tid i ämbetet. Jag har skrivit om det i min bok Mansförtryck och kvinnovälde (gratis nedladdning här).

Julian Assange kunde förstås inte veta det, men den som vill vara försiktig på det här området bör helt enkelt låta bli att komma till Sverige!

Uppdatering: Här finner du Anna Ardins beskrivning på hur man i sju steg bäst genomför en hämnd. Anna Ardin är en av de två kvinnor som anmält Assange. Texten är från Googles cashe, eftersom Ardin har raderat originalet.

Här kan du läsa mitt förra blogginlägg om saken, som går ut på att anklagelserna mot Julian Assange luktar skumt. Du kan läsa mer om själva anklagelserna på dessa ställen:

SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 DN1 DN2 DN3 DN4 DN5 DN6 AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 Ex1 Ex2 Ex3 GP Syd SvD5 DN7 Ex4 AB6 SvD6 SVT AB DN DN

69 svar to “Feministiskt land bäst ägnat snärja Assange”

 1. godtyckligt Says:

  Vore intressant att veta vilken information som föranledde ”Sannolika skäl” och som sedan lades ner helt…
  Mycket märkligt också att Media gör en ”littorin” igen med namn och bild.

 2. Assangeaffären skapade explosion i sociala medier « Aktivarum Says:

  […] beskrivs minst den ena av kvinnorna som en utpräglad feminist av politisk modell. Sålunda verkar vår första gissning att det handlade om radikalfeminism allt mer […]

 3. Kenneth Says:

  Ännu ett bevis på att den svenska sexbrottslagstiftningen har havererat! Man skäms faktiskt över att vara svensk med feministstolligheter som sexköpslag – där det är okej att sälja, men inte att köpa – och kvinnans rätt att helt utan bevis få oskyldiga män dömda för våldtäkt.

  Det måste bli ett slut på detta!

 4. PabloHoney_4 Says:

  Något annat som är skumt är att jouråklagaren på mycket knapphändiga uppgifter går ut med med en häktningsorder på sannolika skäl misstänkt. Om man ska gå ut med en sådan stark anklagelse borde man då inte samlat in mer uppgifter innan man tar till drastiska åtgärder.

 5. leifer Says:

  Svar till Lina Eriksson

  (synd att konversationerna blir spridda, så jag lägger in detta även i senaste tråden)

  ”Ärligt talat läser jag nästan aldrig kvällspressen så jag har ingen aning om hur det ser ut där. Framgångsrika män hörs i media? Till exempel, Fredrik Reinfeldt, Lars Ohly, Carl XIV Gustav Bernadotte, Anders Borg, Göran Hägglund, Göran Persson, Jan Björklund, Thomas Boström, Carl Bildt m.fl.”

  Absolut syns framgångsrika män, aldrig sagt nåt annat. Och dom männen har en helt annan värld när det gäller de problem som vi pratat om för männen.

  ”Vad jag vet har jag inte skrivit något negativt om svenska män här och jag har ingenting emot svenska män eller svensk kultur heller så packa inte på mig åsikter jag inte har. ”

  Menade inte dig specifikt. Menade dock som som t.ex. hyllar australiska män som sexiga, när dom i jämställdhetsundersökningar hamnar i botten, dom hjälper t.ex. inte till i hemmet och tycker det är kvinnans ansvarsområde med hem och barn. Jag ville alltså påtala att det finns kulturella skillnader. Och om nu feministerna på nåt sätt visade uppskattning så skulle dom ju hylla den nya jämställda svenska mannen.

  ”En åsikt jag har däremot är att vi alla har rätt att bli sedda som individer”

  Det håller jag med om, men dit är det mycket långt. Tänk också på att nu motarbetas svenska vita män och skuldbeläggs. Och så länge du slåss för mångkultur och folk säger sånt som att ”jag är kristen”, ”jag är muslim” etc, hur ska man då kunna bli behandlad som en individ, när man samtidigt markerar och kräver respekt för en viss livsåskådning?

  ”Det är lika fel att skuldbelägga alla invandrarmän för vad vissa idioter gör som att skuldbelägga alla män.”

  SÅ menade jag inte. Jag menar att det finns kulturella skillnader och vi då måste uppmärksamma det i ett mångkulturellt land. Sen må vara att alla kulturer har sina för- och nackdelar. Vänsterfeministerna vill ju ha Sverige som mångkulturellt, men också hela politiska etablissemanget. Numera kallas det ofta mångfald. Och eftersom svenska vita/etniska män fortfarande är klart överrepresenterade i många sektorer, så blir det ju då negativ särbehandling när man börjar snacka om mångfald och kör med kvotering.

  ”Så nej, klaga inte på invandrarmännen som grupp klaga på de kriminella människorna!”

  Du missade poängen. Om nu svenska män är mer jämställda än andra kulturer, så måste det väl uppmärksammas. Inte att svenska män till och med får skulden för vad andra kulturers män hittar på. Dvs då syn på kvinnan. Men speciellt vänsterfeministerna fegar ju och pekar ut män i allmänhet för allt dåligt, eftersom dom inte vill prata om svaga grupper. Men det finns klara skillnader i beteende mellan olika kulturer! OM man pratar om att ”alla ska ha rätt till sin kultur” så måste man ju också ta konsekvenserna för det resonemanget. Istället blir det ju som Torstensson säger att svenska män är mest jagade i Sverige, trots att svenska män är världens mest jämställda och ”feminiserade”.

  Min poäng var alltså, när män diskuteras som grupp, som ett kollektiv och som en manskultur, då kräver jag att i alla fall få ingå i gruppen svensk-etniska män. För alla här är ju överens om att svenska män har en egen manskultur som skiljer sig från utländska kulturers. Jämställdhetsfrågor kommer alltid att diskuteras utifrån grupper, det är enda sättet. För hur ska man annars kunna diskutera t.ex. makt och ansvar inom reproduktionen? En makt och ansvar som alltfler män vill ta del av. Och detta borde feminister välkomna. Det innebär ju då att svenska män inte har den gamla synen att det är kvinnogöra. Det kan frigöra kvinnor från dubbelarbete. Det kan göra både män och kvinnor lyckligare i sina liv. Idag skiljer sig många kvinnor för att dom ledsnar på dubbelarbetet. Männen fattar ingenting och blir arga och bittra.

 6. Väldigt lägligt valt tillfälle « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] det uppfattat som att de två kvinnorna varit utsatta för övergrepp och överlämnade ärendet till en jouråklagare. På fredagseftermiddagen beslutade åklagaren att anhålla frontfiguren i Wikileaks Julian […]

 7. Kenneth Says:

  Off-topic, men missa inte Agenda ikväll när SD:s Jimmie Åkesson debatterar jämställdhet mot, i praktiken, tre personer. Först å främst mot Gudrun Schyman, men som vanligt också mot en feministisk programledare, i detta fall Karin Hübinette. Debatten kommer efteråt att kommenteras av den gamle feministmedlöparen Bengt Westerberg.

  Det blir alltså tre mot en. Ungefär som när den tappre Per Ström debatterade jämställdhet i SVT för en tid sedan.

 8. barfota Says:

  Sverige är fantastiskt.
  Tänk vilka förmåner vi män har med gratis kost och logi i fängelse för att en kvinna tycker eller känner på sig att hon ofredats.

  Hela denna affären luktar unken manssyn!

 9. Jocke S Says:

  Det som är verkligt intressant är ju siffran ”tre gånger så många våldtäkter” som i exempelvis Norge och flera andra länder. I världens mest jämställda land? Landet med en sexköpslag som saknar motstycke!? Hur går detta ihop, det visar ju I SÅ FALL, för de feminister som tror på detta: Att svensk könspolitik har misslyckats katastrofalt, är tvärtom kontraproduktiv och samt ökar könsrelaterad kriminalitet! Det blir konsekvensen för de som tror på det här-
  Att relationerna man-kvinna har försämrats i Sverige råder det ändå minre tvekan om. Vi ligger i topp i skilsmässoligan!

 10. PabloHoney_4 Says:

  Läsvärt: http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/18/wkileaks-och-v-ra-byxl-sa-medier

 11. Erik Says:

  Den äldre kvinnan som anser sig ”ofredad” är med mycket stor sannolikhet samma radikalfeministiska stolla som klagade på sexistiska sångtexter på uppsala universitet.

  Ju mer information som kommer in ju mer tyder på att det är hon som ligger bakom det hela. Dels genom att tycka ”han gick för långt” och dels genom att förmå den yngre kvinnan (okänt i dagslägen vem det är) gå till polisen och ”prata ut” Hon är för övrigt även Assanges egen presskontakt under Sverigebesöket.

 12. Torstensson Says:

  Allt som står på Flasshback är inte osant. Följande är sant.

  Assange var inbjuden som talare vid ett seminarium som broderskapsrörelsen hade anordnat. En socialdemokratiskt kristen gruppering.

  Nu ryktas det om på diverse sidor att en kvinna i denna socialdemokratiska (och därmed feministiska) gruppering ska ha haft sex med Assange.

  Samma kvinna skrev om en påstådd våldtäkt på sin blogg men tog bort inlägget alternativt låste sin blogg när ryktet på Flashback började.

  Jag vet inte om man kan klassa detta som skvaller. Det verkar vara ganska så glasklart.

  Så spekulationerna som säger att en feminist som anklagat Assange för vålttäkt är nog inte helt dum.

  Angående Assange så är han kritisgt till bland annat USA:s krig mot Irak och den åsikten delar han med dessa socialdemokrater.

 13. Erik Says:

  Torstensson:

  Det är inte radikalfeministiska studentvisehatande AA vid UU (klart hon var jämställdhetsansvarig vid Eva Lundgrens universitet, tillfälligheter är det dåligt med i denna historia) som har anklagat Assange för våldtäkt. Det är hon som NÄR hon fick höra om den unga okända kvinnans berättelse anklagade Assange för sexuellt ofredande i samband med den kräftskiva som hon redan tidigare pratat om hur ”Julian” ville gå på

  Den utlösande faktorn att Assange blev anklagad alls kan vara att tjejerna kände sig lurade av att inte vara hans ”enda” när de fick kontakt med varandra angående deras upplevelser av Assange. DN pappersupplagan har jag fått höra skriver om den 31-åriga kvinna som skall ha blivit ofredad av Assange. De skriver alltså exakt den ålder som FB hade som högsta kandidat.

  Det är oklart om kvinnan i 20-års åldern också är tokfeminist eller bara lurad av i sammanhanget betydligt mer erfarna AA. Att AA inte skulle veta att det skulle bli polisanmälan vore helt osannolikt. Hon har engagerat sig feministiskt i åratal och var som 5:e person riksdagskandidat i sin krets

  Men nu är frågan om inte Jouråklagaren också är en tokfeminist. Hon var ju specialiserad på just sexbrott och ändå gjorde hon ett beslut som chefen körde över utan att ens behöva höra Assange.

 14. Torstensson Says:

  Erik

  Åklagaren är DO-anmäld nu såg jag.

  Det har också börjar cirkulera ord som ”unken manssyn” på flera olika bloggar.

  Det är bra.

  Blir detta en rättskandal så gynnar det mansrörelsen otroligt mycket. Vi kan använda Assange som argument när vi diskuterar våldtäktsstatistik osv.

  Tråkigt att Assangen ska bära skott personligen, men just nu njuter jag. Sen får vi se vad DO säger.

  Återigen borde man informera unga kvinnor (och äldre) att en våldtäktsanklagelse är inget du kan ”förhandla” tillbaka från en polis eller åklagare när du väl sagt att du blivit våldtagen.

  Det går inte ringa in till jourhavande åklagare och säga ”du jag ångrar mej vi skippar det”.

  Och Erik jag har läst in mig mer nu och ser det du säger. Kan bara föreställa mig deras diskussion sinsemellan. Men den lämnar jag för mig själv.

 15. kaffekopp Says:

  Unken manssyn eller karaktärsmord på en person som varit en nagel i ögat på diverse stater?

 16. Lennart Says:

  Du skall ha all heder för ditt arbete.

  Blev själv dömd i Tingsrätten/Hovrätten till 1 års fängelse för grov kvinnofridskränkning, fanns inga som helst bevis, dessutom var anklagelserna orealistiska. Men ord stod mot ord och hennes ord vägde tyngst, då hennes berättelse var trovärdig. Att det sedan fanns ekonomiska orsaker till hennes agerande, brydde sig inte rätten om. Inte heller att vid ett tillfälle försökt köra över mig med bil var helt ointressant.

  Väl på den öppna anstalten träffade man ett flertal vanliga ”Svensson”, som också hamnat i samma fälla. Varav en fick en åtalspunkt för att han sparkat till en blomkruka, enligt rätten var det kränkande mot dåvarande sambo.

  Hört ett flertal där till och med åklagaren hjälpt till att efterskriva dagböcker åt kvinnor. År 2009 inleddes det av staten en kampanj på just kvinnofridskränkning.

  /Lennart

 17. Erik Says:

  Detta ÄR redan rättsskandal, till och med forna överåklagaren anser feministfia på åklagarmyndigheten sköter sitt jobb urdåligt (se DN, inlägg på Aktivarum på G)

  Jämför detta med hur Rolf Hillegren skulle omplaceras bara för en privat artikel i tidningen om våldtäkt. Här verkar vi ha en person som anser det är våldtäkt bara du rör vid en tjej och hon inte gillar det.

 18. barfota Says:

  Genus nytt på andraplats. Det krävs tydligen sex och skandaler för att nå toppen. Lycka till Pär!

  http://botd.wordpress.com/?lang=sv

 19. Pether Says:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/gransprostitution-i-norr-frivillig-1.1157390

  ”- Juridiskt är det fråga om kvinnornas eget beslut. Men naturligtvis kan man alltid fråga sig om prostitution är ett fullständigt frivilligt val eller något man tvingas göra i brist på annat, säger Skaffari”

  Kanske ska göra det olagligt och ha andra yrken också som sopåkare o annat. Man gör väl det främst på brist på annat.

 20. vmm Says:

  Onekligen är det här mycket märkligt. Först anhållen på sannolika skäl (den högre misstankegraden) och sedan inte anhållen… Vad hände i det här fallet? Skulle vara intressant att få alla papperna på bordet, eller som Assange skulle ha uttryckt det: alla dokument på nätet. Vad fick åklagaren att anhålla honom och vad fick åklagaren att upphäva beslutet? Vore intressant att veta.

 21. leifer Says:

  Lennart, det enda som kan stoppa sånt här är att låg- och medelklassmän organiserar sig. Ingen annan kommer göra jobbet åt oss. Framförallt är medelklassmännen lurade i att tro att staten/samhället ska göra allt åt oss. Vi har inget eget nätverk när det kommer till problem och stöd, kompisar bevärar man inte med sånt. ”Bra karl reder sig själv”, ”stora karlar gråter inte”, ”ta det som en man”, ”bli inte känslosam nu” och andra manlighetsord sitter djupt i oss. Liksom sånt som ridderlighet, vi är uppfostrade till att kvinnor är det svagare könet, även om pojkar som växer upp kanske alltmer får en annan bild. Det är då så lätt att avfärda män som ”gnäller” som omanliga etc.
  Vi måste också förstå att rika män/män med makt och status inte är våra vänner, för det kan lätt framstå att dom talar för alla män, men dom kommer inte göra ett dugg för oss, tvärtom. Dom trycker istället ner oss eller startar projekt enbart för kvinnor. Och dessa män syns i media, det gör inte de vanliga skötsamma normalmännen. Vi är grundlurade av feminismen och många av oss har gått på allt som sagts. Idag är feminismen i Sverige allt mer extrem, och den har tagit över alltmer av samhällsapparaten. Tillsammans med idén om mångfald. Och då är vanliga svenska män = enfald dvs ej mångfald och ska kvoteras bort när tillfälle medges.
  Just att tongivande män i samhället sällan eller aldrig delar problemen hos de ”svagare” männen i samhället är nog de som gör att feminismen kommer segra, om det inte startas en motrörelse. Frågan är hur man får vanliga män att vakna och organisera sig, speciellt när många män ju just fått lära sig att dom har det förspänt och inte behöver göra så mycket. Svenska män är nog ofta också rätt osäkra i sin stil och har nog svårt att klara av feminister och andra män som skrämmer dom till tystnad.
  Pär Ströms blogg är bra, men det är ändå bara information om problemet. Så frågan är hur man i praktiken ska göra nåt åt det. Missnöje är svårt att driva, man måste ha en politisk idé hur en förändring ska ske.

 22. godtyckligt Says:

  Det här med Assange är ju faktiskt helt Fantastiskt! Nu måste journalister smida medans järnet är varmt och få igång debatten!

 23. David H Says:

  @Lennart

  Låter fruktansvärt, men man är ju tyvärr inte särskillt chockad. Fan vad skönt det bli om ett år då jag lämnar detta gudsförätna land. Feminismen skapar förödande konsekvenser och lögnerna blir bara värre. Läs gärna i förra inlägget där jag skriver om F!s förhoppning om en ny definitoin på våldtäkt: Ej fått medgivande. Vilket i praktiken innebär ‘ditt ord betyder än mindre’! Vilken jävla fars!

 24. barfota Says:

  @godtyckligt

  Skall vi vara riktigt ärliga så kunde WikiLeaks och Assange inte skaffat sig billigare och bättre reklam än denna skandal.

 25. Erik Says:

  barfota:

  Du glömde nämna att lilla Aktivarum norpar en 17:e plats 😀

  och detta trots att twingly vägrar att länka med följden att vi bara kan visa vi finns via wordpress-trackback…. Twingly länkar dock till Aktivarum 2 men jag önskar det gick att fixa så Aktivarum länken funkade. Skall försöka kontakta nån som har koll på detta.

 26. godtyckligt Says:

  @barfota

  Vadå första sidan på alla stora tidningar i världen? det kostar väl inget=)

 27. Pether Says:

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sven-erik-alhem-aklagarna-maste-forklara-sig-1.1157403

  ”– Det är normalt att ange ”sannolika skäl” i samband med anhållande om våldtäkter.”

  Det är alltså normalt att rättsäkerheten sätts åsido för män som blir attackerade av kvinnor.

 28. barfota Says:

  @Erik

  Grattis, jag kollade bara som hastigast och blir glad varje gång vi passerar Bildts blogg 😀

  Inte för att det är just hans blogg utan därför att han har en stab som gör jobbet åt sig.

 29. Erik Says:

  godtyckligt:

  Första sidan på de stora tidningarna i världen kostar som vi alla vet inte mer än 100.000 kronor, fast bara om man eldar upp pengarna efter att först ha berättat man tänkta göra denna helgalna handling 😉

 30. Jack Says:

  Utöver feminism mot barn, pedofeminism, kan en kvinna som inte tar eller vill ta ansvar eller som vill behandlas som hon inte kunde ta ansvar för sin handlingar kallas för barnsligt kvinnlig, eller kvinnligt barnslig, eller pedofeminin. Att behandla kvinnor på motsvarande sätt är också pedofeminint.

  Pedofemininitet är fram till nu relativt ouppmärksammat men kan tack vare dess namngivande lättare upptäckas, kommuniceras och botas, så att dessa kvinnor blir riktiga kvinnor, kvinnliga kvinnor och inte pedofeminina.

  Chefsåklagaren har föredömligt agerat som en riktig kvinna.

 31. Erik Says:

  Jag har en dålig nyhet och en god nyhet (den dåliga först jag vet)

  Alla dessa dagar dagade just förbi Genusnytt som har bronsplats nu, Nooo

  Aktivarum har å andra sidan ofattbart snabbt klättrat till #15 på wordpress. Yayy!

 32. barfota Says:

  @Erik

  Jag såg det, klättra på du. Det går undan i den här världen så det gäller att passa på och njuta av framgångarna, kanske en extra öl i helgen?

 33. Erik Says:

  barfota:

  Heheh, jag blev faktiskt bjuden på en extra öl igår, av en kompis som kan mycket mer om hur rättsväsendet fungerar än jag. Men inte ens vi kunde väl ha föreställt oss vilken tokdag som Söndagen skulle bli.

  Däremot så verkar det som om vi var först av alla att introducera iden att det inte alls behöver vara CIA utan räcker med radikalfeministisk ideologi och tokfeministiska kvinnor för att skapa precis samma resultat.

 34. Torstensson Says:

  Är det någon som kan ringa Assange och berätta för honom att han blivit attackerade av RADIKALFEMINISMEN. Det är inte bara den förste åklagaren som ska granskas, enligt hans egen önskan. Det som ska granskas är radikalfeminismens grepp över det svenska rättsväsendet.

 35. Erik Says:

  Ofattbart! från femtonde till #11 (Genusnytt vandrade förbi Bildt igen och är 2:a Yayy) barnsligt jag vet men jag förbereder just ett till inlägg om Assange på Aktivarum och behöver lite avkoppling då och då för att kunna fokusera på uppgiften 🙂

 36. vmm Says:

  När det gäller den här typen av anklagelser för våldtäkt eller ofredande så går det ju aldrig riktigt att bli friad. Åklagaren kanske väljer att avbryta utredningen för att brott inte kan styrkas eller så blir det rättegång och han frias men… anklagelsen finns kvar. Han kommer att ses som den som friats från en våldtäktsanklagelse. Som att han först våldtog och sedan smet från rättvisan. En våldtäktsanklagelse är som napalm, dvs den klibbar fast och bränner och det går inte att komma undan den.

  Vill man förstöra någons liv så anklaga den för våldtäkt. Även om utredningen läggs ner eller personen frias så är personen ändå dömd.

 37. barfota Says:

  @Erik

  Ja det händer mycket på denna tokiga dag.
  Nu är jag ju konspiratorisk nog för att inte helt utesluta att Pentagon och CIA utnyttjar extremfeministernas unkna manssyn. Om jag jobbade inom underrättelseväsendet så skulle jag inte vara sen att använda alla möjliga inkörsportar för att uppnå vad jag ville åstadkomma. Men skit samma, du har haft en rolig och givande dag och feministernas unkna manssyn har fått sig en törn.

 38. Erik Says:

  Genusskeptisk frågesport:

  Aktivarum kommer att koppla en amerikansk bok till Assange-ärendet som inledning på vårt kvällsinlägg. Författaren är Professor i Womens Studies i USA och bokens ämne är högaktuell gällande dagens anklagelser och mediacirkus.

  Vem är författaren och vad heter boken?

 39. PabloHoney_4 Says:

  Mycket tyder på Julian Assange var informerad om att de förelåg risk att en sexfälla skulle riggas. Det intressanta är att fundera på om Assange var medveten om att detta pågick under Sverigevistelsen. Assange är inte född igår och har troligtvis dokumenterat sina sexskapader under vistelsen. Detta är mer intressant att tänka på. Vad händer då? Vem sitter då på trumf? Har Julian själv riggat en setup för the honey trappers?

 40. Torstensson Says:

  PabloHoney

  Men det skulle alltså innebära att de två socialdemokratiska kvinnorna jobbar åt Pentagon eller CIA?

  Räknas man per def inte som en agent då? För vad skulle sossarna tjäna på att fillra en fälla för Assange?

 41. Erik Says:

  Torstensson:

  Det behöver inte vara bägge, det räcker med att den ena försöker använda den andre. För ”foliehattarna” är senaste nytt att den ”ofredade” 31 åriga bloggnedstängande djurrättsaktivistiska feministkvinnan jobbade på svenska ambassaden i Buenos Aires samtidigt som roksradikalfeministen Margareta (S)winberg var i ”exil” där som ambassadör. Att 31-åringen lärde känna kontakter på amerikanska ambassaden är sålunda inte alls omöjligt.

 42. David H Says:

  Okej, jag tror vi ska dumpa CIA och fokusera på det verkliga. Bara för att en korrelation existerar betyder det inte att det finns ett samband.

  Det troligaste är fortfarande att det försegår en attack från radikalfeminister som kanske blev förförda av hans charm och sedan (när de blivit medvetna om att det var kravlöst sex och derad feministhjärna slog igång) så gick de och anmälde det, för alla män är ju endå våldtäktsmän.

  Sluta upp med långsökta konspirationer.

 43. PabloHoney_4 Says:

  Vem vet…Allt går att köpas för pengar

 44. Erik Says:

  David H:

  Det är ju vi som varit mest kritiska mot CIA-påståenden från första början. Därav anledningen jag sade det var för ”foliehattarna” Ett nytt inlägg om soppan är på G som sagt.

 45. Allt om Assangeaffären, Radikalfeminism och JO-anmälan « Aktivarum Says:

  […] slutsatsen bli att om man klantar sig profeministiskt i tjänsten får man jobba kvar men om man klantar sig contrafeministiskt ens utanför tjänsten så är det […]

 46. Det luktar feminism, säger professor « GenusNytt Says:

  […] GenusNytt Belyser den obelysta halvan av genusfrågan « Feministiskt land bäst ägnat snärja Assange […]

 47. barfota Says:

  @David H

  ”Det troligaste är fortfarande att det försegår en attack från radikalfeminister som kanske blev förförda av hans charm och sedan (när de blivit medvetna om att det var kravlöst sex och derad feministhjärna slog igång) så gick de och anmälde det, för alla män är ju endå våldtäktsmän.”

  Konspiration som konspiration och ingen vet väl hela sanningen än. Varför tycker du det är det troligaste alternativet är radikalfeministerna? Jag som bär ”foliehatt” utesluter inget alternativ och Pentagon med CIA har väl mer att tjäna på en maktdemonstration än radikalfeministerna.

  Vet du något som inte vi andra känner till än?

 48. PabloHoney_4 Says:

  CIA har opererat i Sverige förut mha sossarnas goda minne. Anna Lindh släppte in CIA på svenskt territorium för att hämta terrorister på Bromma. Vi lever i ett informationssamhälle och jag finner det inte osannolikt att underrättelsetjänster utövar utpressning mot statet och enskilda partier. I staterna kallas detta förhandlingsutpressning för ”leverage”. Vilken hållhake de verkar ha på sossarna vet jag inte. Varken högern eller vänster vill ta del av stassis arkiv ellet SÄPOS.

 49. Svensk Rättsskandal Visar sitt ansikte för världen « Verkligheten´s Blogg Says:

  […] 1, 2, […]

 50. nattensbibliotek Says:

  Jag tycker du har rätt i mycket men det här inlägget bygger på ren okunskap. Himmel. Läs på! Hur många av de anmälda våldtäkterna leder till åtal och dom? Nästan inga. Och det beror inte på att kvinnor inte blir våldtagna. Följ med en polispatrull ut en lördagskväll så inser du hur fel du har.

  Här och nu tappade du mig som läsare. Du har en uppgift att fylla, men fyll den baserad på kunskap. Snälla!

 51. nattensbibliotek Says:

  Här finns fakta om våldtäkter i Sverige:
  http://www2.amnesty.se/andranyheter.nsf/0/0DD2879E96852926C12575A5005D62F2?opendocument

  http://stoppavaldtakterna.nu/statistik%20Sverige.html

  http://www.bra.se/extra/news/?module_instance=12&id=42

 52. Torstensson Says:

  nattensbibliotek

  De e en mycket liten del av Sveriges karlar som valdtar. Det ar valdigt ovanligt att en kvinna blir valdtagen. Det ar betydligt vanligare att en man blir knivskuren eller misshandlad an att en kvinna blir valdtagen.

 53. barfota Says:

  @nattensbibliotek

  Just det här inlägget handlar väl inte så mycket om våldtäkter utan snarare om att ett feministiskt land som Sverige är bäst lämpat om man vill snärja eller hämnas på en man oavsett om han är skyldig eller inte.

  Har han gjort sig skyldig till det han anklagas för så skall han liksom alla andra kriminella straffas för sina gärningar. Frågan är snarare vad får kvinnan för straff om det i efterhand visar sig att det var en falsk anmälan.

  Vem som är utsatt för mest våld i samhället föreslår jag att du undersöker närmare genom att följa ”med en polispatrull ut en lördagskväll så inser du hur fel du har.”

 54. Hanna Fridén – Feministisk, estetisk stilfascist at Hanna Fridén Says:

  […] väldigt ofta. Oftast kommer jag dock fram till att man inte behöver säga sådär jättemycket. Det räcker med att länka honom och berätta kort om vad han säger. Notera det där inlägget, exempelvis, där han vill påstå […]

 55. nattensbibliotek Says:

  @torstensson och barfota

  Det jag reagerar på är det här:
  ”Dels har vi som sagt ett samhällsklimat i Sverige som starkt präglas av feminism och manshat, vilket säkerligen ökar antalet våldtäktsanmälningar. Inte minst eftersom det länge egentligen inte har krävts några bevis för att få en man fälld för våldtäkt – därmed har ju en anklagelse kommit att bli ett bra sätt att hämnas på en person eller skaffa sig pengar i form av skadestånd.”

  Sverige har näst högst anmälan av våldtäkter i Sverige. Män är tyvärr dåliga på anmäla när de blir våldtagna pga skam, men kvinnor anmäler och det är bra. Den skammen männen känner när de blivit våldtagna har kvinnor börjat komma över och därför stiger anmälningstalen. I forskningen som Amnesty redovisar visas att endast 5% är falska våldtäktsanmälningar. Och att endast 10% av alla anmälningar går till fällande dom. Skälet till det kan man diskutera länge och väl, men man kan knappast, som Per Ström hävdar ovan, säga att män döms utan bevis i våldtäktsfall.

  Appropå att män utsätts för våld:
  Män är absolut mest utsatta för våld och den största orsaken till det är alkohol som män dricker till största del. Det vanligaste platsen att bli utsatt för misshandel är på en innerstadsgata när krogarna börjar stänga, där det är gott om vittnen. Vanligaste platsen för en kvinna att bli våldtagen är inomhus utan vittnen. Två hela olika typer av situationer.

 56. Jack Says:

  nattensbibliotek,

  Något du vill klargöra?

  Sverige har näst högst anmälan av våldtäkter i Sverige.

 57. godtyckligt Says:

  När man nu läser runt lite på alla Feminist bloggar så skriver dom flesta om Assange som ”en man med makt”
  Vem är det som har makt egentligen?
  Varför pratas det inte om ”Kvinnor med makt”? Typ Åklagare med total ansvarsfrihet…

 58. Claude Says:

  oerhort underhallande att lasa era inlagg! ar det bara jag, eller framstar ni som en bunt lagutbildade, missgynnade och bittra gnallspikar?
  herregud karlar, kom er ut och se er om lite i varlden, lar er lite historia, prata med olika manniskor och vidga era vyer lite. oerhort pinsamma asikter luftas har! men det ar val har ni vagar antar jag, har dar inga skrammande feminister kan komma at er! eller man med pengar och status for den delen!
  vilen som helst freudian skulle skatta sig lycklig at att ta i tu med era moderskomplex! haha!
  ni framstar som sa oerhort, oerhort sma. yttepyttesma!

 59. Elmer Says:

  Wow. Gud vad ni är rädda allihop. Kvinnor är inte så himla läskiga som ni tror, någon dag kanske ni borde prova att prata med en.

 60. Jack Says:

  Alla,

  Vi ser ovan två inlägg. I det första är signaturen Claude som förvisso gör ett drägligt muntert intryck men ändå slutar med ett argumentationsfel som vi kan kalla ”rädsla för litenhet”. Därutöver sker en hel del andra arguementationsfel men låt oss lämna dem.

  Sedan dyker Elmer upp. Elmer presenterar ett argumentationsfel som vi kan kalla ”rädsla för rädsla”

  Belackarna försöker alltså vädja till rädsla för rädsla och vädja till rädsla för litenhet. Detta är intressant, det förefaller vara en sorts skamfylld metod från deras sida. Det är skönt att inte själv vara berörd av detta.

  Naturligtvis får man vara rädd för kvinnor, individ och situation avgör. Kvinnor står t ex för lejonparten av morden på små barn, de har lagen i ett järngrepp och kan med tillhyggen ha ihjäl vem som helst. Själva moderna feminismens startstkott var ju just ett mordförsök. Att se kvinnor som oskyldiga barn är tyvärr pedofemi och jag befarar att detta är utbrett bland belackarna!

 61. Hi, I’m from Finland Says:

  […] jag Ingrid Carlqvists sammanfattning här och Pär Ströms olika inlägg i debatten (1, 2, 3, 4, 5, […]

 62. kalle Says:

  Pär, eftersom du i inlägget har åsikter om våldtäktsstatistik, kanske du också har en åsikt om det svenska rättsväsendet?

  Min före detta tjej blev våldtagen – och givetvis, som de flesta utfrågad om klädval och underkläder.

  Jag bara undrar, skulle det till exempel vara rimligt att utmåla rånaroffrets klädsel som enda orsak till brottet? Att utpeka offret som skyldig?
  Skulle en advokat kunna hävda: ”Varför hade du på dig en jacka av märket Fjälräven, då är det väl klart du blir rånad!”

 63. Sophie Says:

  Tack Elmer och Claude. Precis min åsikt.
  Och jag tror jag talar för många då jag säger att ni är ute på väldigt djupt vatten när ni insuinerar att man bör misstro kvinnor som vågar anmäla en våldträkt.

 64. godtyckligt Says:

  Sophie,

  Man ska inte misstro varken kvinnor eller män, att inte tro blint på någon är inte samma sak som att misstro. att inte ta en persons ord för sanning är inte att misstro.

 65. Emma Says:

  Det är inte sant att en kvinna kan fälla en man som våldtagit henne enbart genom sin historia, detta även om hennes historia är mer trovärdig än mannens. Detta finns det otaliga domar om. Inte ens när polis kom till platsen (en lgh) ca 20 min efter våldtäkten och hittade en kniv på bordet i den lilla lgh, som kvinnan hade sagt hade använts mot henne under våldtäkten dömdes mannen för något brott. Källa: NJA 2009 s 447

  Jag läser juridik och är snart färdigutbildad. det är ett högt beviskrav för att få någon fälld ”ställt utom rimligt tvivel” så står det ord mot ord ska man fria i våldtäktsmål som det ser ut nu om inga andra omständigheter kan föranleda en fällande dom. Så de du skriver är helt fel.

  Det är rätt att vi har en vidare rubricering på våldäkt än i många andra länder. Enl 6:1 2 st BrB är en våldtäkt även begådd då mannen utnyttjar kvinnans hjälplösa tillstånd, tex. handikappad, sömn, psyskisk sjuk. I övrigt krävs våld ellet hot om våld för att man ska bli dömd för våldtäkt. Det har även diskuterats om vår lagstiftning är ALLTFÖR SNÄV och att det bör införas en samtyckeslagstiftning, detta enligt EU domstolens dom i M.C mot Bulgarien 4 dec 2003.

  Det är otroligt viktigt att man har källor och skriver sanningar i dessa viktiga ämnen. Det är fruktansvärt tråkigt att behöva läsa sådana här inlägg som är så sakligt felaktiga. Åsikter ska alla ha, men man ska inte sprida lögner om så viktiga saker som våldtäktsproblematiken.

 66. anonym Says:

  varför skriver du att anna raderat originalet? det stämmer ju inte, dels eftersom originalet inte någonsin legat på hennes sida och dels för att den där ”cashen” som du så gulligt kallar den är direkt länkad till annas blogg och alltså även innehåller den uppdatering hon gjorde i december. du verkar inte vara så duktig på internet och datorer som jag trodde faktiskt…

 67. Samhället hjälper de som falskanklagar att slänga oskyldiga i fängelset | Medborgarperspektiv Says:

  […] var att det ledde till en enorm uppmärksamhet i hela världens media samt enorma reaktioner i bloggosfären och i sociala […]

 68. Emma Says:

  trolien inte en feministisk konspiration som ligger bakom lagändringen 2005 har du läst förarbetena till lagändringen? Kvinnor som var funktionshandikappade och kvinnor som var alkoholpåverkade till en viss gräns kunde man ha sex hur som helst utan att det skulle klassas som våldtäkt. Hej och hå viiken hemsk feministiska konspiration att vilja lagstifta om sådant…

 69. Vad Säger Jämställdismen? - Genusfolket Says:

  […] ”Riktiga våldtäkter” ”Dels har vi som sagt ett samhällsklimat i Sverige som starkt präglas av feminism och manshat, vilket säkerligen ökar antalet våldtäktsanmälningar. Inte minst eftersom det länge egentligen inte har krävts några bevis för att få en man fälld för våldtäkt – därmed har ju en anklagelse kommit att bli ett bra sätt att hämnas på en person eller skaffa sig pengar i form av skadestånd.” (Länk) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: