Drogtest värst för flickor, förstås

by

Att ställa upp på ett drogtest kan upplevas som integritetskränkande. Det har inte minst storebrorskramaren Thomas Bodström nu lärt oss – han hoppade ju av en drogtestning som han först lovat ställa upp på, eftersom han tyckte det var integritetskränkande.

Anledningen till att GenusNytt skriver om detta är att Bodström med anledning av sitt inställda drogtest gjorde ett litet märkligt genusuttalande. Han sa:

”Om jag känner att det är integritetskränkande att stå naken inför en främmande person och kissa på en toalett, då kan nog alla förstå att det kan vara till stor skada för en ung, förpubertal flicka att tvingas att göra det, menar Bodström.”

Jag är inte riktigt med på varför det är värre för ”en ung förpubertal flicka” att göra detta än för en ung förpubertal pojke. Jag får intrycket att Bodström går i den gamla  ridderlighetsfällan – sätta kvinnan på piedestal. En kvinna ska behandlas med silkesvantar. Beskyddas. Män däremot får tåla betydligt mer.

Det kan ju vara gulligt – men är knappast jämställt. Läs mer här. Tack för tipset, John!

29 svar to “Drogtest värst för flickor, förstås”

 1. Bengt Says:

  Man får ju hoppas att pojkarna sitter när när de kissar för drogtestet så att de inte utövar ett ojämnställt och strukturellt patriarkalt förtryckarmönster…
  ;-))

 2. En läsare Says:

  Bodström har faktiskt lyckats manipulera mina föräldrar, de tror att han är godheten själv.

 3. godtyckligt Says:

  Ja jag såg det också och kommenterade, fast han släppte inte in min kommentar utan redigerade ist inlägget och la till ”POJKAR OCH”

 4. Pelle Says:

  Vilket skitsnack av Bodström !!

  Han om någon vet att en drogtest innebär att man kissar i en mugg som man sedan lämnar över till sköterskan.

  DET STÅR ALDRIG NÅGON OCH KOLLAR PÅ SNOPPEN.

  Det här kan bara tolkas som att Bodström verkligen har tagit något förbjudet.

 5. En läsare Says:

  @ Pelle

  Den som har gjort ett riktigt drogtest vet att det handlar om att stå inför en främmande person som tittar på en via speglar och verkligen KOLLAR.

 6. Access Says:

  Oavsett om nån kollar eller inte så förespråkar ju Bodström den typen av ”frivillig” drogtest för skolungdomar. Han tycker alltså att de ”frivilligt” ska ställa upp, men vill inte göra det själv.

 7. Jocke S Says:

  Han menar väl att unga tjejer, och kvinnor som nyss varit unga samt också därför är oskyldiga, skall slippa drogtestas, liksom kända män förstås. Till skillnad från unga killar och vanliga män. På annat sätt kan det väl inte tolkas?

 8. En läsare Says:

  Att Bodström är en dubbelmoralens mästare/hycklare beror på att han själv anser sig vara lite bättre. Han står liksom utanför systemet. Så funkar det.

 9. morrhugg Says:

  Ridderligheten har spelat ut sin roll.. många kvinnor uppskattar den ibland, men feminismens budskap gör den irrelevant. Varför ska män vara ridderliga när det i nästa andetag anses nedlåtande och jag-vet-inte-vad. Själva viljan att beskydda är nedlåtande idag, då du implicit säger att kvinnan inte klarar sig själv, trots att det inte är det som du menar över huvudtaget.

  Så vad är poängen egentligen? Ska vi män vara oartiga och bara se efter oss själva? Ska vi se kvinnor som likar, även i de situationer då de uppenbarligen inte är våra likar? Ska vi ljuga för oss själva? Visst, i många situationer ÄR de våra likar, och likt oss själva är de ibland bättre på vissa saker – vi är olika bra på olika saker.

  Men om ridderligheten numera bespottas och ses som nedvärderande mot kvinnor.. och från männens sida ses som något som sällan ger något tillbaka.. vad säger det om de kvinnor som utnyttjar denna ryggmärgsreflex hos män? De kvinnor som väljer att ge en man en örfil när de argumenterar?

 10. Jack Says:

  Det är märkligt att Bodström vägrar kissa framför en enda främmande person samtidigt som det militära slaveriet i Sverige inneburit order för enskilda unga män att bajsa framför grupp av främmande.

  Kan Bodström inte ta det som en man? Eller har Bodström blivit maskulinist och menar att män också är människor och det således bör finnas jämställdhet för män? Att män bör få samma rätt i lag som kvinnor?

  Jag har för övrigt tagit ett riktigt drogtest och då stod man med öppen dörr på toaletten och en person stod och tittade noggrant över axeln på ens snopp så att den inte såg ut så här:

  http://www.ureasample.com/buy-drug-test-solutions/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=1072

 11. leifer Says:

  morrhugg, normal vänlighet till alla medmänniskor räcker väl? Ex kan det vara trevligt att slippa få en dörr i ansiktet på ett köpcentrum, men då vill man ju att även (unga) tjejer ska hålla upp dörren och dom är nog tyvärr sämst på det. Vilket är märkligt då dom väl är väluppfostrade och inte patriarkaliskt skolade.

  Sen tror jag detta med mansroller och jämställdhet är lite lurigt. De män som kör den patriarkaliska stilen belönas i högre utsträckning av motsatta könet än de som kör med jämställdhet och att kvinnan ska vara med i varje beslut, ex vid raggning. Så där undrar man hur feministerna vill att samhället ska förändras. Det låter jämt som det är männen som gör fel. Men tjejer måste ju då lära sig att ta för sig mer, uppskatta mer timida män etc.

  Istället får man ju ett väldigt manhaftigt intryck av många feministiska kvinnor (både till utseende och beteende). Och dom tycks inte gå igång på snälla timida män heller, enl sin egen filosofi alltså. Istället väljer dom en man som är ändå manhaftig än dom själva, lever ensamna eller med en kvinna. Och då vill dom förstås helst ha en feminin vacker ung kvinna!?

  Samtidigt vet man ju att det finns enormt många förhållande som är lilla-Fridolf, dvs mannen är timid och gör snällt det kvinnan bestämmer, ett fenomen kallt toffelhjälte. Såna män vill gärna ge intryck till andra män att det minsann är dom som bestämmer, men på hemmaplan vet vi ju hur det ligger till.

  Jag har en bekant (nedre 30 års åldern) som gör allt för sin kvinna och hon är inte sen att utnyttja det. Han tar 20 min lunch så att han ska hinna att både lämna och hämta på dagis m.m. Han har blivit lämnad en gång förut och tycks nu leva på nåder. Dom har två små barn tillsammans. Taktiken tycks dock funka.

 12. Jocke S Says:

  Morrhugg, en utmärkt beskrivning över hyckleriet, dubbelmoralen, det manliga dilemmat och jag vet inte vad!

 13. Jack Says:

  Ridderligheten är en form av pedofemi, att behandla kvinnor som barn. Kan vara lika skadligt som pedofili, dvs att offren inte växer upp till helt fungerande kvinnor, de blir ofta pedofemer själva. Förställer sig som barn bl a.

 14. Pelle Says:

  @ En Läsare

  Eftersom jag gjort ett antal sådana tester så vet jag att det inte går till på det sätt du säger.

  INGEN STÅR OCH TITTAR PÅ SNOPPEN när man står och kissar. Det kan däremot stå en person BAKOM och se att du inte byter ut kissmuggen.

  OCH Bodströms reaktion kom först när han fick veta VAD det var som skulle kollas.

 15. vmm Says:

  Men flickor har väl rätt att kräva att det är en kvinnlig sköterska som ska kolla provet precis som kvinnor idag har laglig rätt att inte bli kroppsundersökt av en manlig polis eller tulltjänsteman. Män har ingen laglig rätt att inte bli undersökt av en kvinnlig polis eller kvinnlig tulltjänsteman.

 16. Jocke S Says:

  Jack, ”pedofemi” fanns inte på google, men beskrivningen talar ju för sig själv. ”Manssyn” finns ju inte heller, inte nyligen iaf! Sexköpsslagen är väl en form av pedofemi! Och hela debatten för den delen!

 17. En läsare Says:

  @ Pelle

  Och du är därigenom säker på att du har rätt? Det handlar faktiskt om öppen dörr och speglar i vissa fall. Trust me, jag är insatt.

 18. Christopher Says:

  Thomas ”Benzo” Bodström

  🙂

 19. Jack Says:

  vmm,

  Precis, apropå närvaro av olika slag, såg denna som jag inte sett tidigare:

  ”Förordning (1976:376) om behandlingen av häktade och anhållna m.fl.

  Fråga om tillstånd för en intagen kvinna att ha spädbarn hos sig prövas av den myndighet som svarar för förvaringslokalen efter samråd med läkare. Myndigheten skall se till att socialnämnden i kvinnans hemkommun omedelbart underrättas om beslut i en sådan fråga.

  Pensions och jämställdhetslagar är också riktigt illa. ca 600 000kr mer i pension till kvinnor, enligt lag, och jämställdhetslagen inleds så här:
  ”Lagen siktar till att förbättra främst kvinnornas villkor i arbetslivet”
  Detta trots att det mesta pekar på att det är män som är diskriminerade i allra störst utsträckning. Feministerna har höjt sina röster och skrikit, och det har gett resultat.

  Sveriges lag är ju som bekant för övrigt helt åt helvete för män.

 20. Jack Says:

  Jocke S,

  Jack, ”pedofemi” fanns inte på google, men beskrivningen talar ju för sig själv.

  Ja, hyfsat självförklarand iaf, pedofemi, förkortning av pedofemininitet, barnslig/oansvarig kvinnlighet, samt att behandla kvinnor utefter sådan.

  Inte detsamma som pedofeminism alltså, vilket är feministiska gärningar mot barn.

 21. Jack Says:

  I lagen.nu finner jag
  25 fall av ”män och kvinnor”
  56 fall av ”kvinnor och män”

  Män kommer efter kvinnor i 70% av fallen….och en ny feministisk regering är på väg…

 22. E Says:

  Nu vet jag inte hur det ligger till, om det är Expressen som har felciterat, eller om det är de andra tidningarna, (eller om Bodström faktisk uttalade sig korrekt och jämställt). I en liknande artikel i dn handlar det om både förpubertala killar och tjejer. Samma saker gäller i artikeln i Aftonbladet.

  http://www.dn.se/nyheter/valet2010/bodstrom-avbojde-drogtest-1.1157575
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7657867.ab

 23. godtyckligt Says:

  @E

  Jag var inne på Bodströms Blogg och kommenterade och när jag läste den första gången så stod det bara om förpubertala tjejer (läste det flera gånger)
  När jag en stund senare gick igen på hans blogg hade han ändrat texten till ”killar och tjejer”
  +att han inte publicerar alla kommentarer

 24. A Says:

  Bodströms blogg driftas säkerligen inte av honom själv. Och speciellt inte inför valet.

 25. Caspian Rehbinder Says:

  Som vanligt menar Genusnytt att om Bodström säger att det är synd om en flicka, så är det diskriminering mot män, medan om Bodström säger att det är synd om en pojke – då är allt i sin ordning!

  Bodström gjorde ett exempel. I detta exempel tog han ett barn, och lät det barnet vara en flicka. Nu hade han förstås kunnat vara mer genusvetenskapligt korrekt och tagit ett könsneutralt exempel, men med tanke på inställningen till genusvetenskap här tror jag inte det är alternativet som förespråkades.

 26. Jack Says:

  Caspian,

  Det är faktiskt så att flickor har en starkare marknadsetablering med nischning som offer och oskyldiga. Det är således suspekt genusokunnigt att använda flicka i offerroll när man argumenterar. Eller så är det kunnigt men också ett fult och skadligt knep, som spelar matriarkatet i händerna.

  Men som du är lite inne på, man ska ha rätt att göra det i 48.5% av fallen.

 27. Jack Says:

  För den som läser ovan alltför bokstavligt, vilket jag inte tror är många, förklarar jag att att naturligtvis finns ingen vettig som faktiskt tycker att varje ord ska mätas och räknas och precis nå särskilda kvoter i alla sammanhang, detta var inte ett sådant sammanhang.

  51.5/48.5 är dock förhållandet mellan antal pojkar och flickor, vilket jag ville belysa åter. Däromkring kan de numerära förhållandena variera. Att stipulera 60-40% av endera könet som jämställt är således ojämställt och diskriminerande mot män. Dvs vi har lagenlig diskriminering mot män i Sverige. De där 3%:en fler män som finns är verkliga människor, när de inte kommer in på universitet, jobb, bostadsmarknad osv baserat på felaktiga antaganden om att ett 50-50 förhållande ska råda är det mänskliga tragedier för riktiga människor som kan slås ut helt och övriga män lever under ökad stress, trängsel och konkurrens.

  Caspian förtjänar också påminnas om sidans innehåll, den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan.

 28. Gonzo Says:

  Genom att ”skylla” på en förpubertal flicka vinner Bodström medlidande.
  Färre i fråga sätter att han vägrar lämna provet.
  Hade han däremot ”skyllt” på en förpubertal pojke, så hade alla svenskar bara sett att han faktiskt vägrade lämna prov.

  Skylla på kvinnor och flickor är ett taktiskt drag i Sverige anno 2010.

 29. Jonas Says:

  Om en kvinna blir tagen av polisen så har hon rätt att bli visiterad och göra sitt urinprov med endast kvinnor närvarande. När det gäller män så spelar det ingen roll, en kvinna har alltid rätt att visitera en man. Men tar låt oss säga 2 polismän en kvinna så måste de ringa ditt en kvinna som kan utföra visiteringen osv. Detta borde du skriva mer om. Varför är kvinnor så känsliga, själv ger jag blanka fan i om det är en kvinna eller en man som känner igenom mig, hade det varit tvärtom så är kvinnan genast KRÄNKT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: