(s)-topp bekräftar att Anna Ardin anmälde

by

Nu är det officiellt. Peter Weiderud, ordförande i Broderskapsrörelsen (den kristna delen av socialdemokratin), bekräftar att det var Anna Ardin som anmälde Julian Assange från Wikileaks för ofredande. Det skriver nättidningen NewzGlobe här.  Anna Ardin är politisk sekreterare på Broderskapsrörelsen. Det var Ardin som bjöd in Assange till ett seminarium. Anna Ardin är nu hemma och sjukskriven. Hon mår dock väl.

GenusNytt har fått både beröm och kritik för att i morse ha gått ut med Anna Ardins namn. Det blogginlägget är nu borttaget. Jag vill betona att när det publicerades fanns det redan mängder med uppgifter på internet om att det var Anna Ardin som var anmälaren. Det är alltså inte GenusNytt som har släppt ut nyheten. För övrigt verkar det som om det är offentlig handling att Ardin har lämnat in en polisanmälan. Enligt uppgifter på Flashback har hennes anmälan diarienummer 0201-k246336-10.

För övrigt: Se TV-inslaget här där den arabiska TV-kanalen AlJazeera sågar det svenska rättsväsendet i en intervju med det svenska åklagarämbetets informationsdirektör med anledning av Assange-affären.

Uppdatering: Se även här – Assange-åklagaren kan ha brutit mot sekretessreglerna.

Uppdatering 2: Här finner du Anna Ardins beskrivning på hur man i sju steg bäst genomför en hämnd.  Texten är från Googles cashe, eftersom Ardin har raderat originalet.

Annons

56 svar to “(s)-topp bekräftar att Anna Ardin anmälde”

 1. Kenneth Says:

  Med tanke på hur uthängd Assange har blivit i världspressen pga av anklagelserna så är det inte mer än rätt att även anmälarens namn offentliggörs.

 2. leifer Says:

  http://www.ne.se/feminism

  ”Vad som förenar all feminism är att man vill upphäva eller förändra diskriminering på grund av kön och/eller könstillhörighet.”

  Så Gudrun vill alltså förändra diskriminering även mot män? Med den definitionen så är ju då Gudrun faktiskt ingen feminist.

  Verkar f.ö. som NE (Sveriges största och viktigaste ordbok) igen ändrat betydelse på ordet feminism, uppdateras väl årligen då i takt med det politiska klimatet…

 3. leifer Says:

  Svenska akademin är lite mer ärliga
  http://g3.spraakdata.gu.se/saob/
  FEMINISM
  åskådning som hävdar o. rörelse som arbetar för kvinnans fulla (ekonomiska, sociala o. politiska) likställighet med mannen, kvinnoemancipation(en), kvinnorörelse(n).

 4. Tommy Jonsson Says:

  @Kenneth
  Jag delar din uppfattning. Det är en mycket allvarlig anklagelse och skulle den visa sig helt sakna grund lär väl Anna Ardin inte få något straff.

 5. Jocke S Says:

  Hon är ju ”feminist” (och djurrättaktivist vad det innebär här). På någon sida kallas hon för ”extremfeminist” och att det ”inte är första gången hon anmäler.” Kan vi ha nått därhän att skrupellösa kvinnor lockar män även av medvetna skäl, och bara de råkar röra vid henne (så är de ti vissa muslimska länder, tabu!) så räcker det för att hon skall försöka sätta dit honom? När får vi isf en debatt om detta, och kvinnors påverkan på män, ibland helt provokativt?

 6. Mobben mot Anna Ardin skrämmer mig! « Sverige är inte världens navel! Says:

  […] Genusnytt, Parnassen, Rudberg, Aktivarium, PI, Hoforsbloggen, Gotiska klubben, […]

 7. godtyckligt Says:

  Länken över menar att det är fel att hänga ut Anna, vilket jag till viss del kan hålla med om. Men ger man sig in i leken får man leken tåla och eftersom att det uteslutande är hon som tipsat media från början så tvivlar jag på hennes goda intentioner, om hon värnade om sin vän som påstås ha blivit våldtagen så hade hon inte läkt ut det till HELA VÄRLDEN!!

 8. Dreadnallen Says:

  Intressant kovänding du tycks ha gjort i integritetsfrågan, Pär Ström. Är du plötsligt tillskyndare till att alla offentliga handlingar ska finnas tillgänliga på Internet? Polisanmälningar, förundersökningsprotokoll, domslut, rubbet?

  Välkommen till öppenhetsivrarnas paradis.

 9. parstrom Says:

  Dreadnallen:
  Jag har inte förespråkat det, du förvränger saker och ting.
  Pär

 10. Dalahest Says:

  Återigen grattis! Du är så otroligt bra på att få ut budskap.

 11. Shastra Says:

  Jag har bara två kommentarer om Julian Assange:

  1) Julian Assange borde rekommenderas att omedelbart plocka bort Wikileaks från Sverige p.g.a. massavlyssningen från FRA. Bygg istället en distribuerad backend baserad på Tahoe eller nåt liknande, och placera ut noderna i många olika länder.

  2) Julian Assange borde distansera sig och Wikileaks från PRQ och Piratpartiet. Det kanske känns coolt att vara überhacker och umgås med likasinnade när man är 25 år, men det ger inte direkt intryck av politisk mognad idag.

  3) OK, tre kommentarer då: våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange verkar ju lätt bisarra, men skulle de vara befogade så borde det ju gå att gräva fram tidigare sexbrott. Hur vanligt är det med 38-åriga dubbelvåldtäktsmän som aldrig har begått sexbrott tidigare? Alla män är ju inte lika sannolika gärningsmän efter en våldtäkt.

 12. Bo Says:

  Anna Ardin skall respekteras och inte hängas ut eller förlöjligas som många nu gör. Jag har sett många elakheter på olika forum och det är ju precis som många feminister säger. Att kvinnor förnedras när de anmäler. Vad som har hänt i sovrummet vet ingen av oss.

  JAG HAR ALLTID RESPEKTERAT PÄR STRÖM MEN NU…

 13. JD Says:

  Själv är jag irriterad att Kabel-TV-bolagen (Ingen aning om man ska särskriva detta) inte släpper in AlJazeera bland sina kanaler.
  Det är i princip den enda nyhetskanalen som försöker vara totalt objektiv.

  Jag undrar förresten hur åklagarna tänkte.

  Åklagare 1. -Hmm Hur ska jag veta att han är skyldig så jag kan anhälla honom… Just ja!!! Han är ju Man!

  Åklagare 2. Som möjligen är lite mer skärpt konstartera ganska snart att det inte någonstans i lagboken står att någon är skyldig bara för att denne är Man. -Hmmm hur ska vi göra nu då… Den ena anklagelsen måste givetvis läggas ned på en gång innan hans advokater börjar rota i det hela. Men den andra då… Jag tror nog att det är smart att vara lite kall nu och vänta med den ena anklagelsen tills veckoslutet när det mesta förhoppningsvis har lagt sig… Japp! Så gör vi…

  Just specualtions! 😉

 14. godtyckligt Says:

  @Bo

  Det är ju ANNA som har dragit igång allt genom att läcka till expressen!

 15. JD Says:

  @BO

  Jag, många andra inkluive Per förstår nog dina synpunkter.
  Jag tror att ilskan mot AA bygger mycket på att Assign blev direkt uthängd i media överallt utan nåd!
  Dessutom finns det ju många frågor om varför Expressen kallade anonyma vittnet för AA. En slump eller för att någon ville förknippas med detta inför andra?
  Människor har rätt att vara ilskan över det här och tur är väl det eftersom vi annars skulle kunna konstera att Sverige verkligen är feministiskt hjärntvättade zombier. Det finns hopp alltså!
  Tråkigt att båda dessa personer råkade illa ut även om någon av dem kanske bär mer skuld än någon annan?

 16. Dalahest Says:

  Bo,

  Utveckla gärna hur du menar. På vilket sätt har Ardin förnedrats?

 17. Jonas Says:

  Ardin har ju hängts ut långt mycket mer än Assange någonsin gjordes. I det sistnämnda fallet var det ”anmälan har inlämnats, Assange har ännu inte kommenterat”, i det sistnämnda blev hon uthängd med personuppgifter och väldigt grova tillmälen.

  Så tyvärr visar väl den här bloggen väldigt tydligt något som jag har hört men innerligt hoppades inte var sant: kvinnor som anmäler sexualbrott misstänkliggörs som regel.

 18. Pether Says:

  Det enda som gjorts är att bekräfta att AA är anmälaren, också bekräftats att hon fått en annan kvinna att anmäla honom falskt för våldtäkt.

  Antingen för att hon inte vet bättre(inte troligt) eller för att hon är feminist och har en unken manssyn.(troligt)

 19. Dalahest Says:

  Jonas,

  Du menar att den som anmäler våldtäkt inte bör granskas? Jag förstår inte, utveckla gärna ditt resonemang.

 20. Jocke S Says:

  Hon bjöd ju in honom. För min del får det vara nog med att skrapa med foten. Han är ju anklagad, oskyldig i det andra fallet. Här är en liten snygg förklaring hur det fungerar i dessa sammahang. Vi lever väl i en sorts ”kvinnlig frigörelseperiod”, där granskning får ske åt
  båda hållen? Eller?
  http://blogg.tianmi.info/2010/08/22/skev-manssyn/

 21. Bo Says:

  Dalahest:

  ”Bo,
  Utveckla gärna hur du menar.
  På vilket sätt har Ardin förnedrats?”

  Det finns flera exempel ovan.

 22. Dalahest Says:

  Bo,

  Kan du vara mer specifik?

  Jag förstår nämligen fortfarande inte hur du menar angående ”förnedringen”.

 23. Dalahest Says:

  Bo,

  Peka gärna ut dem. Som jag ser det har Ardin anmält Assange. Varför skulle det vara förnedrande att påpeka det?

 24. Bo Says:

  Jocke S säger:

  23 augusti 2010 kl 19:30
  Hon är ju ”feminist” (och djurrättaktivist vad det innebär här). På någon sida kallas hon för ”extremfeminist” och att det ”inte är första gången hon anmäler.” Kan vi ha nått därhän att skrupellösa kvinnor lockar män även av medvetna skäl, och bara de råkar röra vid henne (så är de ti vissa muslimska länder, tabu!) så räcker det för att hon skall försöka sätta dit honom? När får vi isf en debatt om detta, och kvinnors påverkan på män, ibland helt provokativt?

 25. Bo Says:

  FORTS.

  Jag är antifeminist och har påpekat
  massor av gånger att kvinnors anmälningar
  i vissa fall kan vara falska.

  Samma sak gäller vpåld i nära relationer.

  Men jag skulle aldrig smutskasta en kvinna
  utan några helst bevis utan det är mycket
  möjligt att mannen i detta fall är skyldig.

 26. Jocke S Says:

  bo Hon har väl inte smutskastats här iaf, bara ifrågasatt med tanke på att våldtäktsanmälningen var falsk. Det ena leder till det andra. Men vi får väl se?

 27. Jocke S Says:

  Förresten, vem anmälde den påstådda våldtäkten?

 28. Dalahest Says:

  Bo.

  ”Men jag skulle aldrig smutskasta en kvinna
  utan några helst bevis”

  Men vari detta ligger smutskastningen? Hon har ju anmält Assagne. Menar du att det skall tystas ned eftersom hon dessutom visat sig hysa feministiska tankar?

 29. JD Says:

  @Jonas

  Det du har hört är grundlösa feministiska floskler som har sitt ursprung ur enstaka undantag såsom t.ex Kalla fakta fallet.
  Som regel är det killen som misstänkliggörs och misstros redan innan några eventuella bevis har tagits fram.
  Men visst är hela situationen olustig!
  Även det faktum att någon anhålls på sannolika skäl för ett sånt här grovt brott på lösa antaganden. Tycker du inte det?
  Det finns killar du aldrig hört talas om och som media aldrig skriver om som har råkat ut för exakt samma sak!

 30. Dalahest Says:

  Assange, inte Assagne.

 31. Pether Says:

  Jocke S: Våldtäkt går under allmänt åtal.

  AA gick med en yngre flicka(hon va 21 eller nått?) till polisen och ‘undrade’ ifall det som hon(den yngre) blivit utsatt för. Och då de kom fram till att det kunde likställas med det så var polisen tvungen att skriva en anmälan, även om tjejen inte gjorde det.
  Och på så sätt är tjejen skyddad ifrån eventuella rättsliga påföljder som en falsk anmälan (inte) skulle innebära i vanliga fall. De har ju bara ‘undrat’.

  Dock så har AA skrivit en anmälan som sexuella trakasserier.

 32. MrProper Says:

  Det stora felet som begicks var att jouråklagaren bekräftade uppgifterna att
  det var Julian Assange som var anhållen för våldtäkt. Man undrar om världspressen hade börjat skriva om saken om hon inte gjort detta.

  ”Åklagarens agerande har nu JO-anmälts och beslutet att bekräfta anhållandet väcker skarp kritik.
  – Att bekräfta att någon är anhållen i sin utevaro på de lösa bolinerna är vanskligt. Ett sådant beslut ska inte vara offentligt och inte kommenteras, säger före detta överåklagare Sven-Erik Alhem.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7657929.ab

 33. Jack Says:

  Assange och wikileaks är ett hot även mot gammelmedia….liksom hela bloggosfären och internet i stort är det.

 34. Assange och mobbosfären: ”Prästen i Bjästa hade en poäng” « Sverige är inte världens navel! Says:

  […] Nyheter: Genusnytt, DN, Svd, Svd, AB, Dn, Expressen, Svd, SDS, Blogg, Gotiskaklubben, Pressetik, Blogg, C. Engström, DN, AB, Mymlan, Blogg […]

 35. MrProper Says:

  Länk för inlägg 23 augusti 2010 kl 23:05

  http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/2010/08/Aklagare-kan-ha-brutit-mot-forundersokningssekretessen/

 36. Bertil Says:

  Om inte detta leder till offentlig problematisering av dagens (vänster)radikala svenska feminism, som frodas bland annat vid universiteten, vad ska då göra det? Måste någon av dem mörda en man under ett anfall av ideologiskt motiverat manshat för att feminismen ska börja ifrågasättas?

  Mycket tyder på det. Dit det bär, dit bär det med pukor och trumpeter.

 37. Robin Shadowes Says:

  Till dom som hävdar att Ardin blivit mer uthängd än Assange så vill jag bara tillägga att det finns ihärdiga rykten på nätet om att CIA vill se Assange död. Vad Ardin än kommer råka ut för såär risken väldigt liten att hon kommer sluta med en kula i skallen till skillnad från Assange.

 38. Anna Ardin, Ms W, Julian Assange och Åklagarmyndigheten « Aktivarum Says:

  […] råga på allt så har både jouråklagaren och en till åklagare gett pressen bekräftelse med följden att Assange även hängdes ut i massmedia, något som tidigare överåklagare […]

 39. JD Says:

  @Bertil
  AA är skolad vid Uppsala Universitet (Blåkulla) och är troligen nära bekant med de genusforskare där som ibland sammanställer underlag inför lagändringar som gäller sexbrott.

 40. Evert Says:

  Är det någon som vet, eller kan ta reda på, om det finns något samband mellan dessa åklagare (inkl informationsdirektören på RÅ) och det kvinnliga jurist- och kvoteringsnätverket Hilda?

 41. Bertil Says:

  @JD
  Mm, även om Eva Lundgren med fleras så kallade forskning tillhör det mest skrattretande jag skådat, är jag rädd att den svenska statsfeminismens har fler epicentrum. Här i Umeå är de till exempel så högröstade att de nästan lyckats göra om universitetet till en kamporganisation för kvinnosaken. Men inte ännu, guschelov.

  Vi är på väg att få ”genusinslag” i vartenda utbildningsprogram vid UmU. På gott, men också på ont. Vem, vem, vem ser till att dessa inslag blir balanserade och inte innehåller någon kvinnochauvinistisk propaganda?

 42. JD Says:

  Ja Umeå och Uppsala univ. är farliga på så sätt att båda univ. har kontakter uppåt direkt mot lagstiftning. Problemet är inte direkt inflytandet egentligen utan snarare bristen på kritisk granskning.
  Inget av univ tillåter väl något ifrågasättande eller någon granskning då det gäller genusfrågor.
  Rätta mig om jag har fel men så går ryktena i alla fall.

 43. JD Says:

  @Evert
  Är det inte så att den första åklagaren är gift med en man som jobbar inom Justitiedepartementet tillsammans med Bea Ask?

 44. MrProper Says:

  @JD

  Kan åklagarmaken vara den man som nämns här? Verkar ha med folkrätt att göra på justitiedepartmentet att göra.

  http://www.sweden.gov.se/sb/d/10634/a/116871

 45. AA-Webbcache Says:

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KqxoRlB3Ub0J:annaardin.wordpress.com/2010/01/19/sjustegsmodell-for-laglig-hamnd/+sjustegsmodell+f%C3%B6r+laglig+h%C3%A4mnd&cd=1&hl=sv&ct=clnk&client=safari

  Hur man lagligt hämnas på en man

 46. Bertil Says:

  @JD
  Hardcore science-forskare – sådana som publicerar sig i tidskrifter som Science, Nature och Cell för att nu nämna några – ser inte genusstudierna som vetenskap, eftersom det inte är det enligt den klassiska definitionen. Genusvetarna gör inga försök som går att upprepa, och därmed kan deras utsagor om verkligheten varken falsifieras eller verifieras. Deras metod är (i bästa fall) hermeneutisk-fenomenologisk, och kort sagt så är det de bedriver så kallad kvalitativ forskning (i motsats till kvantitativ, som är det som oftast publiceras i nämnda tidskrifter), där underlaget för ett paper exempelvis kan vara intervjuer med ett 20-tal personer ur någon grupp.

  Ur sådana begränsade material dras sedan slutsatser om hela befolkningar, och i värsta fall blir rönen (vänster)ideologi och får ligga till grund för den förda politiken.

  De kallar det vetenskap, men för mig kommer det aldrig att bli något annat än ideologiproduktion.

  Hur ”högt i tak” det är på de institutioner vi talar om kan jag inte uttala mig om, har ingen sådan insyn där.

 47. Nidaros Says:

  Var det inte AA som anmälde en (ofrivillig) deltagare på ett seminarium med ‘genustema’ för att han varit ouppmärksam och fällt en kommentar om föreläsarens kläder?

 48. Erik Says:

  Nidaros:

  Nej det var Annika Linde (samma andas barn som Maria sade)

 49. Fred Says:

  Ardin har tidigare drivit en process mot en kollega för sexuella trakasserier. Ointresse och kommentar av klädsel blev sexuella trakasserier.

  Klicka för att komma åt beslut.pdf

  Hon har tidigare förklarat att hon ser komplimanger som förnedrande.

  Jag hoppas alla inser att vi har med en mentalt störd människa att göra.

 50. Kenneth Says:

  Stackars Anna som skall förnedras av Assange:s anhängare. En bekräftelse att kvinnor på nätet förnedras på alla möjliga sätt för att de anmäler en man.

 51. Bengt Svensson Says:

  Märkligt svar av Eva Finné

  Reportern: Det finns ju en teori om att anmälningarna är ett resultat av en konspiration, där man vill få Julian Assange att framstå i dålig dager. Har du någon uppfattning om det?

  Hon svarar INTE, ”inget vi misstänker” eller ”finns inga indikationer på det” utan i stället

  Finné: Det var väl en illa skött konspiration i så fall?

  http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1754756

  men, men, men …

  OM det var en konspiration och oM nu målet bara var att få Assange att framstå i dålig dager, så var det väl en väldigt skickligt skött konspiration?

 52. Tuulikki Says:

  Anna tog frivilligt Assange i munnen och var oklar med att bestämma var det efterföljande resultatet skulle landa. Hoppsan, den hamnade i munnen på Anna. Anna går till polisen. Polisen säger ofredande, inte sexuellt ofredande då samförstånd om handling av sexuell karaktär fanns. Anna läcker till gamla kompisarna på Expressen, talar ut lite vid sidan av för Aftonbladet för att maximalt förnedra Assange och dra nytta av hämnden.

 53. Tomas Says:

  Pär Ströms vision för integritetsskydd: människor som gör en polisanmälan ska hånas och hängas ut offentligt med namn och bild? Låt inte rättsväsendet behandla färdigt frågan först, döm och häng ut på förhand. Och nej, ”alla andra gör det ju” håller inte som försvar Per.

 54. Kalle Hemlig Says:

  ”Anna Ardin är nu hemma och sjukskriven. Hon mår dock väl.”

  Försäkringkassan borde väll kolla upp fallet.
  Det låter som bedrägeri emot ett stadligt värk enligt dem nya regler som försäkringskassan har.
  Är hun verkligen sjuk eller klarar hun inte av stämningen som hun har skapat?
  Om det är den andra alternativet så får Försäkringskassan inte betalar några pengar till henne enligt deras regelverk.

  Eller kanske hun lider av AIDS …och har smittat Assange med tanken om att hun ville tvinga honom att testa sig men kom inte på ideen at testa sig själva (vilket bruka vara den vanlgaste metoden att testa om man har blivit smittat).

 55. Kommer rättsväsendets prestige att fälla Julian Assange till slut? | Medborgarperspektiv Says:

  […] och göra allt för att fälla Julian Assange på åtminstone någon punkt? Annars måste ju de två kvinnorna förklara sig inför hela världen och ta offentligt ansvar för sitt […]

 56. Jesus-Julian i Saudiarabien | Opinionsbloggen Says:

  […] har hånat och hudflängt de målsägande i fallet Assange och tydligen också lärt sin store frälsare att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: