Se svensk åklagare grillas av AlJazeera

by

Den arabiska TV-stationen AlJazeeras engelskspråkiga kanal intervjuar den svenska åklagaren Karin Rosander om hanteringen av våldtäktsanklagelsen mot Julian Assange. Intervjun utvecklar sig till en ren sågning av Rosander. Nyhetsankaret ställer mycket kritiska frågor, som ”hur är det möjligt att göra ett sådant misstag i en så allvarlig fråga” och ”hur kunde ni tala tillbaka anklagelsen efter bara två timmar” och ”är ni en del i en kampanj för att svärta ned Assange”. Karin Rosander är mycket osäker och ger ett mycket svagt intryck. Det svenska rättsväsendet framstår i en mycket dålig dager.

Se intervjun på YouTube ovan.

För övrigt, här är två tidigare fall av Julian Assanges åklagare Maria Häljebo Kjellstrand. Det första var ju litet märkligt. Anmälan två år i efterhand:

”Att våldtäktsanmälningarna kom först när kvinnorna efter två år fått veta att de var hivsmittade vill kammaråklagare Maria Häljebo förklara med att kvinnorna levde så utsatt och inte trodde att det var någon idé att anmäla. ”Men chockbeskedet om att de smittats av hiv fick dem att agera”, säger Häljebo till TT.” Se här.

Här är ett annat fall, en toppofficer anhölls i sin frånvaro och greps sedan av polisens piketstyrka:

Tack för tipsen, Erik!

För övrigt, här är senaste info på SvD om Assange-affären

Uppdatering: Här finner du Anna Ardins beskrivning på hur man i sju steg bäst genomför en hämnd. Anna Ardin är en av de två kvinnor som anmält Assange. Texten är från Googles cashe, eftersom Ardin har raderat originalet.

55 svar to “Se svensk åklagare grillas av AlJazeera”

 1. JD Says:

  -Som ofta i sådana här fall står ord mot ord, säger Häljebo…

  En ren bagatell alltså! 🙂

 2. Info Says:

  KAN DET HÄR FÖRKLARA NÅGOT?

  Jag citerar bara rakt av från QX hemsida 2007-07-10:

  ”IKVÄLL ÖPPNAR ´FEBER´, GOTLANDS FÖRSTA QUEERKLUBB

  VISBY – Petra, Anna och Emma heter tjejtrion som sett till att Visby från och med idag får en egen HBT-klubb. – – –

  Partylivet i Visby drar många, och visst kan det tyckas märkligt att det hittills inte funnits någon klubb eller bar som riktar sig till HBT-människor. Men nu blir det ändring. PETRA ORNSTEIN, ANNA ARDIN och EMMA WELANDER heter tjejerna som kör premiärkvällen på HBT-klubben Feber tisdag den 10 juli (eller på Kristdemokraternas dag under Almedalsveckan som de själva uttrycker det på hemsidan). – – -”

 3. JD Says:

  Från artikeln:
  Åklagaren måste ju åtala om hon tror att åtalet kan leda till en fällande dom.
  Om inte hiv hade funnits med i bilden så känns det tveksamt att åtal hade kunnat väckas då en anmälan kommer in först efter två år utan andra bevis än kvinnornas ord.

  Slutsats: Det är inte uteslutet att anmälan kommit in som en hämndreaktion pga smittan samt att åklagaren insett att hivbilden skulle väcka samma känslor hos en domstol så att en fällande dom kunde bli möjlig.

  Guilt by association!

 4. barfota Says:

  Hög tid att se över det svenska rättsväsendet och ännu högre tid för alla oss män att inte rösta feministiskt m.a.o. som man kan du inte med hedern i behåll rösta på något av de stora etablerade partierna för då bidrar du till ett feministiskt samhälle. Våga vara man nog att inte rösta feministiskt!

 5. godtyckligt Says:

  Reportern är ju helt fantastisk! Kan man inte hylla honom på något sätt?

 6. barfota Says:

  @godtyckligt

  Sprid länken till Genus nytt och detta inlägg till så många som möjligt då hyllar vi nog både reportern och rättvisan mest. Visst han är outstanding.

 7. michael Says:

  Och dessa frågor som skulle ha ställts av svenska journalister dom är inte längre journalister utan propagandister för en ism

 8. Billtofta Says:

  Det är skrämmande det som håller på att hända i Sverige. En feministisk ideologi håller på att göra både politiker, kulturarbetare, högskolor, rättsväsendet m.m totalt förblindad från förnuft, rättssäkerhet, kompetens m.m. Satt och lyssnade på Nöjespanelen på SVT, dom tyckte det borde kvoteras pengar, producenter, regissörer m.m. Det finns ingen hejd på vansinnigheterna. När skall vi börja kvotera in norrlänningar, HBT-personer, invandrare, pensionärer???

 9. barfota Says:

  @Billtofta

  ”När skall vi börja kvotera in norrlänningar, HBT-personer, invandrare, pensionärer???”

  Bortsett från pensionärer så pågår det redan för fullt.

 10. Robban Says:

  @Barfoto
  Är det SD du syftar på att man bör rösta på?
  Det enda partiet som mig veterligen kritiserar flera delar av feminismen och genusvetenskapen.

  Btw, man undrar ju nästan om inte åklagaren är inkvoterad :S

 11. Kriminell Says:

  Någon som vet vad som sedan hände med ”topp-officeren”?

 12. barfota Says:

  @Robban

  Nej det är det inte…
  Jag syftar inte på något speciellt parti man skall rösta på utan påstår bara att alla de stora etablerade partierna står för en feministisk politik.

  SD har jag en hel del synpunkter på som kanske lämpar sig bättre att diskutera i något annat forum än Genus nytt, däremot så anser inte jag att de är så värst kritiska mot feminismen, invandringspolitiken eller någonting annat som kan bana väg för en röst, tyvärr…

  Får se om bilden som Torstensson tagit fram syns här, om inte så klicka på länken nedan.
  Mansloggan

 13. Robban Says:

  @Barfota

  ”I vårt Sverige respekterar man det faktum att de flesta män och kvinnor är olika av naturen och ser det därför inte som ett problem att män och kvinnor ibland kan ta olika utgångspunkter eller göra olika livsval, så länge dessa val är frivilliga. I vårt Sverige är alla barn fria att självständigt forma sin könsidentitet utan inblandning från staten. I vårt Sverige sker anställningar på basis av kompetens och inte av könstillhörighet. I vårt Sverige finns det ingen plats för kvinnofientliga religioner och ideologier. I vårt Sverige skall både män och kvinnor kunna känna sig trygga, respekterade och rättvist behandlade.

  I dagens Sverige har jämställdhetsdebatten i allt för hög utsträckning kommit att präglas av extrema och verklighetsfrånvända feministiska doktriner som helt förnekar förekomsten av biologiska skillnader mellan män och kvinnor och som kräver särbehandling istället för likabehandling samtidigt som man undviker att diskutera flera av de verkligt allvarliga hoten mot svenska kvinnors frihet och säkerhet.”

  Det där är väl tydlig kritik mot feminismen? Det finns iaf mig veterligen inget annat parti som riktigt samma kritik.

  http://sverigedemokraterna.se/valet-2010/jamstalldhet-och-okad-trygghet-for-landets-kvinnor/

 14. Assangeaffären, Åklagarmyndighetens agerande och Radikalfeminsm « Aktivarum Says:

  […] egen informationsansvarig, Karin Rosangers bemötande av utländska massmedia är dessutom i mångas ögon rena […]

 15. barfota Says:

  @Robban
  Nej det är en högst otydlig kritik mot feminismen. Läs vad det står i länken du just lade in…
  ”jämställdhet-och-okad-trygghet-for-landets-kvinnor”

  Kvinnor Robban…. Kvinnor!

 16. MartinaPi Says:

  Mansloggan e MYCKET snygg !

 17. barfota Says:

  @MartinaPi

  Ja vi får väl be Torstensson att framföra ett stort tack till upphovsmannen.

 18. Jack Says:

  barfota,

  ang ”jämställdhet-och-okad-trygghet-for-landets-kvinnor”

  Så är det inte jättefel, kvinnor uttrycker att de känner sig mer otrygga. Åtgärderna avgör hur fel detta är, t ex att stävja kvinnors uttryckande genom att bestraffa eller icke påverkas av falsk offerpositionering är en metod, en annan att öka känslan av trygghet t ex genom att minska mansfobin genom psykoedukation och exponering för män.

  Dock missas ju helt att män är i fysiskt hänseende mer otrygga än kvinnor och att denna trygghet också måste öka.

  Och jämställdheten för män är ju eftersatt med åtminstone 50 år och är ett av de mest akuta problemen vilket dock inte adresseras!

 19. barfota Says:

  Gör ett nytt försök

  http://www.box.net/shared/m6n6ho5mno

 20. barfota Says:

  @Jack
  Helt rätt men man spär på och spelar feministiska fördomar och lögner i händerna, talar om kvinnofrid och glömmer som sagt var männen. När man sedan i ena stunden är emot invandring och i nästa stund är för invandringen så får det åtminstone mig att undra.

  Men oavsett vilket så tror jag att denna valomgång kommer att bli en riktig rysare och ser fram emot en lång uppesittarkväll.

 21. Joe Says:

  Man kan undra om Karin Rosander fått sitt jobb om hon hetat Kalle Rosander.

 22. DrKejs Says:

  Joe, inte en chans. Hade Kalle mot förmodan haft det jobbet så hade han redan fått sparken för sin vansinnigt klantiga insats.

 23. Maria Says:

  Karin Rosander är inte åklagare, hon är informationsdirektör vid Åklagarmyndigheten. Hon har en ganska otacksam uppgift eftersom hon ska redogöra för någon annans beslut. Frågan är hur mycket hon själv vet, hur mycket åklagarna har informerat henne om och om hon undanhåller något. Det är hur som helst tydligt att även om hon vet något så vill/får hon inte framföra det. Det som är intressantast är alltså på vilka grunder jouråklagaren fattade beslut om anhållan och på vilka grunder hennes överordnade fattade beslut om att häva anhållan.

 24. Torstensson Says:

  Jag tackar de som redan börjat tissla och tassla kring mansrörelsens nya logga. Som jag skrev till Erik i ett mail (han tyckte den var mycket bra) så handlar det inte om prestige om att jag tillsammans med en vän skapade denna logga. Jag blir däremot glad om vi tillsammans kan acceptera loggan som vår gemensamma symbol för en begynnande mansrörelse.

  Erik gillar den.
  Barfota gillar den.
  Jag gillar den.
  Har fått anonyma tack osv.

  Jag har föreslagit för Erik i mail att vi lägger upp den på Mellanskicket direkt. Jag väntar på hans svar.

  Lägger ni upp den på era bloggar behöver ni inte rikta ett tack till varken mig eller min vän. Det här gjorde vi för mansrörelsen och för er. Inte för vår egen egoboost.

  /Torstensson

 25. michael Says:

  Jag gillar den å jag sysslar själv med konst & brukar ha kritiskt öga bra gjort Torstensson med vän

 26. michael Says:

  Det som är bra med den är att mannen kan titta både bakåt å framåt hur man väljer att se på honom

 27. Robban Says:

  @barfota
  Det är ju bara ett populistiskt utspel med ”ökad trygghet för landets kvinnor”. Om man kollar på deras politik så vill ta hårdare tag mot kriminaliteten än något annat parti vilket gör att fler män få ”fysisk trygghet”.

  Om man sedan kollar på invandringspolitiken så är den fullständigt åt helvete även i jämställdhetssynvinkel.
  Titta bara på de som kallas ”ensamkommande flyktingbarn”. De är till ca. 99% unga män. I år beräknas 3000 unga män komma till Sverige från Irak, Somalia, Afghanistan osv. och det ökar ständigt i antal. Dessa kostar för övrigt ungefär lika mycket som 1,5 miljoner fadderbarn i afrika. Man behöver inte vara särskilt begåvad för att först vad det gör med könsbalansen i Sverige.

  I praktiken blir det så att Svenska män betalar för att araber och afrikaner ska komma och ta deras kvinnor, om man ska vara tydlig 😛

  Det borde ju finnas en vettig könsbalans av de vi tar med tanke på att det finansieras av svenska skattemedel. Kvinnobrist leder till många negativa konsekvenser.

 28. barfota Says:

  @Robban

  Visst är det ett ”populistiskt utspel” med ”ökad trygghet för landets kvinnor”. Jag gillar inte populistiska utspel som glömmer halva befolkningen.

  Jag gillar och efterlyser raka, ärliga politiker!

 29. michael Says:

  Att vara rasist eller feminist är samma sak att definiera sig som vi & andra som dom därför samma sak rasist=könsrasist=feminist

 30. Pether Says:

  ”Titta bara på de som kallas ”ensamkommande flyktingbarn”. De är till ca. 99% unga män.”

  Och hur säkert vore det om man skickade en 12årig flicka med människosmugglare? Inte troligt att hon skulle komma fram.
  Man skickar pojkar för att de har störst chans att klara sig, både färden dit, och att rota sig så att familjen kan komma efter.

  Och nej, du kan inte kalla dem unga män. Personer under 18 år är barn. Och nej, det är inte 99% ens, 33% är flickor.

  ”I praktiken blir det så att Svenska män betalar för att araber och afrikaner ska komma och ta deras kvinnor, om man ska vara tydlig”

  Nej, du behöver inte vara mer tydlig med din främlingsfientlighet.

 31. Stefan Says:

  @barfota Om du slutar att använda en sådan dålig service för loggan som en filuppladdningssite, så går det nog bättre.

 32. barfota Says:

  @Stefan

  Visst jag lägger den gärna någon annan stans, har du tips?

  Torstensson som ju har fixat fram den kan väl komma med en direktlänk till filen…..

  Hallå! Torstensson. Var ligger filen?

 33. Stefan Says:

  @barfota

  Det finns en hel del ställen att använda sig av,
  jag brukar använda antingen min egen server eller http://imgur.com/ där kan man direktlänka bilder.

 34. Patrik Says:

  Hej, Vet någon hur det gick för toppofficeren?

 35. Jack Says:

  Ang invandringen

  102 280 invandrade 2009, 51.9% var män
  http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____231104.aspx

  110 000 födda i sverige 2009, bör naturligt vara 51.5 % pojkar

  ca 10 000 av de födda i Sverige 2009 har föräldrar födda utomlands
  http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____296435.aspx

  ca 18 000 av de invandrade 2009 har svenskt medborgarskap

  Således är tillökningen av människor till Sverige idag ca 50/50 vad gäller svenskar/utlänningar?

 36. Tupp! Says:

  Nu känner jag mig väldigt tråkig. Loggan som Torstensson har gjort är snygg och har ett mycket starkt symbolvärde. MEN jag vill inte ha en logga som signalerar ”looser”. Det funkar inte för mig. Klar man skall ha en logga som är positivt. Den signalerar offermentalitet, utsatthet och ensamhet. Där är många män idag och vi kan inte ha en sådan symbol för en mansrörelse. Men man kan ha den som symbol för hur det är idag! Tycker det är jättebra att torstensson gjort något så att vi kan få igång en diskussion om en lämplig symbol. Torstensson, skulle du kunna tänka dig att göra en variant om någon kommer med förslag som man gillar ?

  För att själv då försöka bidra med ett ”förslag” så hade jag hellre haft en grekisk diskuskastare eller ”tänkaren” som symbol. Okej inga bra förslag, men jag skall se om jag själv kan hitta på några bättre.

 37. godtyckligt Says:

  @Tupp

  Nu när du säger det så håller jag med! Skulle ha varit en bild som signalerade Stolt ansvarsfull man utan att se hotfull eller aggressiv/nonchalant ut.

 38. Tupp! Says:

  Ev en sådan här bild? Fast att figurerna håller hand ?
  En riktig jämställdhetsrörelse:

  Food for thought.

  //T

 39. Robban Says:

  @ Jack
  Det föds 106 pojkar på 100 flickor i Sverige.
  2/3 av de asylsökande är män. Vet faktiskt inte varför det i slutändan ända blir såpass jämn könsfördelning. Är det importen av thailändskor och filipinskor?

 40. Pether Says:

  Haha, va fan? Du behöver väl inte skylda med din okunskap så där.

  Du befinner dig på en speciell blogg. Du kanske skulle ta och läsa den någon gång. Du skulle du veta att det dör fler män än kvinnor, kvinnor lever längre. Därför finns det fler kvinnor vid liv.
  Sluta sprida rasism tack.

 41. Jack Says:

  Robban,

  51.5% som jag nämnde är baserat på att 106 av (106+100) är pojkar. Tidigare har jag framfört hur detta 51.5/48.5- faktum allena gör 50/50-fördelning mellan könen diskriminerande mot män. T ex, i ett samhället där alla kvinnor har jobb och lika många män har det, så innebär det att om du har 30 manliga vänner/bekanta så måste 2 av dem vara arbetslösa, ja t o m bostadslösa om 50/50 ska gälla även för bostäder. Dessutom tvingas alla män leva under hårdare konkurrens än kvinnor om de otillräckliga platser som finns för män. Därtill kommer hela barnfrågan. Endast mycket dumma män vill ha 50/50 således.

  Vad gäller insläppande av män/kvinnor i Sverige så finns det också en förefallen mansdiskriminering, därför, precis som på polishögskolan, blir kvoten jämn, trots att fler män söker.

  Vid immigration har kvinnorna oftare barn med sig än männen vilket fungerar som ursäkt för diskriminering av män. Diskrepans i barnsituation vid anställning ger dock inte rätt att särskilja män och kvinnor…olika bud, baserat på vilket kön som gynnas.

  Utöver det så är som du säger mycket thailändskor som kommer bl a till Sverige (600 män, 2400 thailändskor), undrar vad männen i Thailand tycker… Som svensk man har jag inga problem med det, men som du kanske är ute efter skulle feministiska kvinnor kanske vilja rösta på SD för att strypa denna tillgång till kärlek och sällskap för män :O)

 42. Jack Says:

  Pether,

  Det jag säger med siffrorna, genom att säga dem överhuvudtaget är att de betyder något. Vad vet jag inte. Är faktiskt inte så insatt i immirgrationsfrågan. Det är väl integrationsfrågan som är ett problem enligt SD? Och emigration för män som kan vara av intresse. Mobilitet mellan länder anser jag positivt för empowerment hos folket.

 43. Pether Says:

  Det är Robban jag snackar med, då han framför rasistiska åsikter.

  Det är invandrare som är ett problem enligt SD, som med alla extrema ideologier för de ut sin ilska över en annan grupp. Vill du enkelt veta vad SD står för så är det bara att kolla på feminismen och F!. De är två helt identiska ideologier.

  F! snackar om jämställdhet för alla, men samtidigt framför de en starkt mansfientlig politik. När de blir tillfrågade om detta sägs det bara vara nonsens, de är för allas jämställdhet, trots att vem som helst ser att så inte är fallet.

 44. barfota Says:

  @Stefan
  Tack för tipset, låt se hur detta blir.

 45. barfota Says:

  Eller detta
  http://imgur.com/OzICq.png

 46. barfota Says:

  @Stefan
  Nä… jag hittar inte rätt Tag, sorry.

 47. Pelle Billing Says:

  Apropå logga vill jag bara att alla ska veta att bakom kulisserna håller vi på att bygga en hemsida åt Mansnätverket. Hemsidan och loggan designas av en professionell designer i elitskiktet, byggs av en duktig programmerare och flera duktiga skribenter kommer att skriva artiklar till hemsidan.

  Då det står ”Mansnätverkets logga” under bilden på mannen i båten så vill jag betona att detta *inte* är Mansnätverkets logga. Den officiella loggan ser helt annorlunda ut, och ansökan är inlämnad till Patent- och Registreringsverket för att figurskydda den.

  Givetvis är det fritt fram för alla att starta organisationer och att designa loggor, jag vill bara betona vad Mansnätverket sysslar med, så att det inte råder någon förvirring. Min förhoppning är att Mansnätverket kommer att gå i spetsen för en konstruktiv och effektiv mansrörelse i Sverige.

  I väntan på Mansnätverkets officiella hemsida, kan man bli medlem på Facebook:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=203836251645

 48. Stefan Says:

  @barfota: Vad google avslöjar är att det måste finnas en plugin i bloggen för att få wordpress att visa bilder från kommentarer.

 49. barfota Says:

  @Pelle Billing

  Jag ber om ursäkt för övertrampet då det var jag som slängde dit namnet på bilden. Det skall stå Mansrörelsens symbol under den bilden som Torstensson tagit fram och är nu ändrat.

 50. michael Says:

  Om loggan så är det enkelt att lägga till en man som står böjd över relingen med utsträckt hand & hjälper en drunknande man upp i båten så får man all symbolik med

 51. Jack Says:

  bra jobbat Torstensson, mycket snygg. nu har flera också ideer… cred för att ha skapat intresse…

 52. Pether Says:

  Tycker det ska vara en kvinna och ett barn med. Är inte bara män som kämpar för jämställdhet och för alla barn i sverige.

 53. Robban Says:

  @ Jack
  Haha, ursäkta! Fördelningen 51,5/48,5 kändes betydligt jämnare än det faktum att det föds 6% mer pojkar men den är ju såklart densamma.
  Intressant det du skriver i övrigt!

  @Pether
  Det finns bara fler kvinnor än män över 65 år.

  Jag har följt bloggen i ca. 2 år nu och tycker mig se tydliga samband bl.a. mellan tabuna att ha de biologiska skillnaderna mellan könen och skillnaderan mellan människo”raserna” som förklaring till varför världen ser ut som den gör idag. T.ex. att mamman ofta är mer föräldraledig än vad pappan är, får inte bero på att mamman av biologin i större utsträckning än pappan vill spendera tid med barnet under dess första tid. De rödgröna vill införa lagarna som tvingar föräldrarna till 50/50 uppdelning.
  Det ses det idag som optimalt med 50/50 fördelning bland annat i princip alla yrkesgrupper och i styrelserna. Att t.ex. män skulle vara mer intresserade av att bli ingenjörer är social konstruktion.

  På samma sätt är det idag tabu att prata om de biologiska skillnader mellan olika ”raser” när det gäller intelligensskillnader, benägenhet att begå brott osv. Det är till och med fult att forska på skillnader i hur en viss medicin påverkar en individ av en ”ras” jämfört med en individ av en annan ”ras” att man vet att det finns skillnader i vad medicinerna ger effekt.

  Det går nu mot att även olika underrepresenterade etniciteter ska inkvoteras på betydnade poster likt kvinnor. De stora intelligensskillnaderna mellan en genomsnittlig jude och en Afrikan får inte ses som en förklaring till den ojämna fördelningen.

  Att 90% av spelarna i NBA är svarta kan av allmänheten föklaras med att svarta är bättre på basket än andra på deras gener. Likaså att västafrikansk sprinters och kenyaner är snabbare andra folkslag accepteras att det är pågrund av deras gener.

  Att 30% av de amerikanska nobelpristagarna är judar beror dock endast på grund av kulturarv. Att 11% av alla svarta män i åldern 18-34 år sitter i fängelse beror på ”sociala faktorer” och förtryck från den vite mannen.

  De biologiska skillnader blir istället till ”Sociala faktorer” och ”förtryck från den vite mannen” och väldiga likheter med att ”könen är sociala konstruktioner” samt ”det manliga patriarkatet”.

  I Sverige är det sociala faktiorer som är den accepterade förklaringen till varför t.ex. MENA-invandrarna är så extremt överrepresenterade när det gäller våldtäkter. Samtidigt i vårt grannland Danmark talar man öppet om denna överrepresentationen och där använder den danska polisen med stöd av forskning destruktiv kultur, låg intelligens och inavel som förklarande faktorer. Detta vågar inte ens SD prata om.

  Vad tjänar vi på att blunda för dessa biologiska skillnader mellan könen och olika ”raser” undrar jag. Hela Sverige är som ett stort genusforskninginstitut i frågan om ”rasskillnader”.

  Om detta är fel forum att diskutera detta i så accepterar jag det.
  Jag ville bara att det ska uppmärksammas av de som ser hur könen blir misshandlade idag.

 54. michael Says:

  Intressant med sprinters när man gjorde ett reportage om den sk sprinter genen så hade lika många vita som svarta den

 55. (s)-topp bekräftar att Anna Ardin anmälde « GenusNytt Says:

  […] övrigt: Se TV-inslaget här där den arabiska TV-kanalen AlJazeera sågar det svenska rättsväsendet i en intervju med det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: