Ett genusspel konstruerat för Malmö Stad

by

Det kom ett mejl till GenusNytt från Sava i Malmö, som i samråd med henne här publiceras i sin helhet:

Hej Pär, är ett stort fan av din blogg, ville bidra lite med nyheter.  En viss Eva Klevås, personalstrateg på Malmö Stadskontor, har skapat ett brädspel som heter ”Mångfaldsspelet” där det bland annat antyds att kvinnor som söker jobb på vanligtvis mansdominerade yrken ska få företräde. Detta spelet har gått ut till Malmö Stads anställda framförallt inom stadsdelsförvaltningarna.

Eva Klevås sitter samtidigt med i Skånes Jämställdhetsråd där 10 av 13 medlemmar är kvinnor, snacka om jämställdhet! Nu ser hon till att sprida feministisk propaganda bland Malmö Stads anställda.

Kanske något för dig att ta upp? Du kan läsa om spelet, och se det, här.

Sava, Malmö

Annonser

14 svar to “Ett genusspel konstruerat för Malmö Stad”

 1. michael Says:

  Jag blir glad att allt fler som Sava ser hyckleriet

 2. Torstensson Says:

  haha det finns ju ingen hejd på det hela. Det värsta är ju att alla de styrelser som dessa kvinnor sen sitter i inte sällan har en majoritet av kvinnor.

  Här har ni iaf hennes mail. Eva Klevås

  eva.klevas@malmo.se

  Tycker att alla som har tid skriver ett mail till henne och frågar varför jämställdhetsrådet har så många kvinnor.

 3. Torstensson Says:

  Kom ihåg att mailen till henne diarieförs. Vilket gör det svårt för henne att inte svara.

 4. Joe Says:

  Det där är ett typiskt exempel på en manlig härskarteknik! Ni underminerar Eva Klevås objektivitet bara för att hon är kvinna. Kvinnor kan också vara objektiva, minst lika objektiva som män, om inte mer.

 5. Pether Says:

  Joe: Objektivitet är en manlig egenskap.

 6. Clabbe Says:

  Artikeln inleds med en fråga som antagligen kommer från spelet:

  ”Vad gör du när din nyanställde manlige medarbetare kommer första dagen på jobbet klädd i kvinnokläder och presenterar sig som lisa?”

  Tappar först hakan av förvåningg, gapskrattar sedan och undrar om det är dolda kameran. Ringer sedan hr-amdelningen och kollar så att killen har provanställning. Därefter sparkar jag honom.

 7. Lasse Says:

  @Joe

  Typiskt exempel på mandiskriminering, som är och nosar på ordet könsrasism.

 8. leifer Says:

  ”Vad gör du när din nyanställde manlige medarbetare kommer första dagen på jobbet klädd i kvinnokläder och presenterar sig som lisa?”

  Värt att notera kanske att kvinnor kan komma iklädd manskläder, utan att nån reagerar speciellt.

 9. Grodan Boll Says:

  Jepp, vi är inte jämstälda förrän det finns rosa sommarklänningar i herrsektionen på H&M =)

 10. Frihetenärhär Says:

  Tycker denna video är mer aktuell nu än någonsin!

  Nu när 1600 män filmades på en färja samt DNA-test på alla män! (Ni vet vad jag pratar om!)

  Rättssäkerhet är ett minne blått!

  Helvetet växer framför ögonen på oss män!

  Stå emot!!!!!

  Stå emot den Feministiska Tyrannin!

  Res er för mänskligheten!

  Ner med feminismen!

  Framåt Svear!

  Ps. med lagliga medel såklart!

 11. vem har gjort filmen Says:

 12. Patrik G Says:

  Jag har skickat mail till Eva Klevås och frågat henne om hennes syn på att det jämställdhetsråd hon sitter i domineras av kvinnor.

 13. leifer Says:

  Grodan Boll, man kan vända på det och se det som ett problem att kvinnor klär sig och uppträder som män. Men det är förstås, det är ju männen det är fel på igen….

 14. Sava Says:

  Heh, tänkte korrigera lite, är nämligen en kille och inte en tjej.

  Det började med att jag praktiserade på en stadsdelsförvaltning här i Malmö, där ena avdelningen hade ca 70 kvinnor och 3 män. Kom ihåg att dom förvaltar ca 1 miljard kronor.

  Vid vissa möten man deltog i där man kontrollerade dagskassor etc kunde ca 20-30min av tiden gå till att kärringarna (ekonomi ansvarig på avdelningen + ansvarig för ex äldreomsorgen) snackade om deras barn, män, onödigt skitsnack i allmänhet, för att därefter diskutera själva ekonomin i verksamheten under ca 5-10min. Detta översyrade hela verksamheten, massa skitsnack i korridorerna och inte mycket jobb alls, medans männen slet inne på sina kontor och mest var för sig själva, träffades endast vid lunch och övriga raster. Kärringarna kunde gå förbi en kollegas kontor och stanna förbi för att diskutera vilka gardiner hon ska sätta upp där hemma i ca en kvart.

  Man blev lite småglad varje gång man såg en kille för så utanför kände man sig, bara feminiserade och ytterst politiskt korrekta kvinnor så långt korridorerna nådde.

  Tro att man blev häpen när man en dag ser att 4 kartonger med detta spelet sattes ned på fikaborden. Att det luktade kommunist propaganda lång väg gick det inte att ta fel på.

  Eva Klevås var rätt lätt att få tag i via mail till Malmö Stadshus, hon presenterade sig lite kort och förklarade att hon låg bakom Mångfaldsspelet och undrade om jag hade frågor. Tro fan att jag hade frågor, när jag sen frågade hur hon kunde sprida denna vidriga feminist propagandan till offentliga institutioner och vara medlem i parodin som Skånes Jämställdhetsråd är där 10 utav 13 ledamöter är kvinnor, kom inget mer svar.

  Jag tycker att ni ska maila henne och fråga henne om detta spelet och varför hon anser att detta behövdes skickas ut till Malmö Stads anställda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: