Mansfria zoner och ransonering för män

by

Det här har visserligen några år på nacken, men jag finner det värt att skriva om ändå. Det feministiska nätverket Virus har skrivit på Aftonbladet Debatt och föreslagit en del åtgärder för att minska antalet våldtäkter. Ur deras lista:

– Mellan kl 21.00 och 05.00 ska män inte få åka tunnelbana. Övriga tider ska de vara hänvisade till särskilda mansvagnar (verkar det som, feministerna uttrycker sig lite oklart).

– Totalstopp för alkoholförsäljning till män på Systembolaget. Ifall det blir svårt att genomföra föreslår Virus istället ransonering av alkohol för män, med mycket små ransoner, och stränga straff för langning av alkohol till män.

– Män ska inte serveras alkohol på restauranger. Skribenterna vidareutvecklar: ”Eventuellt kanske män kan få dricka under speciella omständigheter, exempelvis i slutna sällskap med endast män och med obligatorisk övernattning så de inte är en fara för andra under sin vingliga vandring hem.”

– Män som vill vistas i en park ska (verkar det som, förslaget är lite oklart här också) tvingas hålla sig i en särskild manspark. Övriga parker ska tydligen vara för kvinnor.

Debattörerna från det feministiska nätverket Virus skriver mot slutet av sin debattartikel:

”Nu finns det förhoppningsvis män som känner sig oerhört påhoppade av detta. Ni känner er anklagade trots att ni aldrig har våldtagit någon eller känner någon som har gjort det. Ni tänker varför ska jag ta ansvar för någon annans handlingar. Det ni kan göra är att ansöka om ett specialtillstånd som ger er tillträde till staden, gemenskapen och det offentliga rummet. Naturligtvis måste ansökan styrkas av kvinnor i er närhet, och ni måste genomgå vissa test för att bevisa er lämplighet att inneha det ansvar det innebär att vara fri.”

Vad är det som får mig att tänka på årtalet 1933? Läs debattartikeln här. Tack för tipset, YaKiDa!

31 svar to “Mansfria zoner och ransonering för män”

 1. michael Says:

  1933 eller sydafrika

 2. Musse Pig Says:

  Michael, precis min tanke. Jag tvivlar på apartheid hade lika omfattande diskriminering och jag tror inte Tyskland 1933 hade kommit lika långt i sin skuldbeläggning och avhumanisering av judar. Det här är nog bland det mest extrema som sett dagens ljus i en rikstidning i något land.
  Skulle svensk press stå upp för mänskliga rättigheter? Absolut inte! Sverige är ett riktigt ruttet land, där en mobbningskultur håller locket på plats.

 3. AV Says:

  Ja man får riktigt mörkbruna vibbar. Goebbels skulle bli lycklig för en sådan text. De har till och med fått med ”lebensraum” fast de kallar det något annat.

 4. Edvard Says:

  Heil Feminismen!

  Starta insamling om Hets mot folkgrupp?

 5. davidholman Says:

  Okej, jag säger KÖR PÅ! Jag tycker detta är ett JÄTTEBRA förslag, vad som kommer ske är att männen antagligen inte kommer bry sig. Vad ska man göra åt saken? Sätta in den 100% kvinnliga polisen? Och om inte de får stopp på oss så sätter de in den kvinnliga militären (för männen får ju inte vistas där männen just nu vistas). Så varsågod, make my day!

 6. Musse Pig Says:

  BTW, kvast-Hildorna har inte accepterat nederlaget:
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2118101/assange-misstanks-for-valdtakt-igen

 7. Sören Says:

  Musse Pig. Ofattbart, var är dessutom jämställdheten hos åklagarmyndigheten? Verkar vara enbart kvinnor som verkar där. Clas Borgström också en mycketmärklig advokat som verkar vilja fälla människor för brott på mycket lösa grunder. Är det inte det en advokat ska försöka MOTVERKA?

 8. Musse Pig Says:

  Sören, det verkar som de radikalfeministiska kvast-Hildorna har svenskt rättsväsende i ett järngrepp. Få se hur de klarar att granskas av utländsk press. Svensk press är bara radikalfeministiska medlöpare.

 9. Musse Pig Says:

  Radikalfeministerna har rättsväsendet, socialtjänsten och pressen i ett järngrepp. De har politikerna i ett stenhårt punggrepp. Fega skitar som utgör vårt forskarsamfund böjer sig för de radikalfeministiska angreppen.

 10. Per Says:

  Kan man inte kräva förbud mot kvinnor som hänger i barer och förväntar sig att bli bjudna på drinkar? Här skulle vi säkert kunna komma upp med en massa goda idéer.

 11. Sara Says:

  Varför inte införa koncentrationsläger för män direkt? Så snart pojkarna blir tretton så in med dem där så vi får kvinnofrid i samhället! (OBS:Ironi)
  När ska feministerna inse att även kvinnor kan vara förövare och inte bara huka under offerrollen och använda den som ett maktmedel?!
  /Sara

 12. Torstensson Says:

  Musse Pigg

  Det dar kan vara en lösning pa radikalfeminismens grepp över Sverige. Att göra som Erik gjorde. dvs att skriva inlagg pa engelska om tex Assangeaffaren och sen plantera detta pa stora nyhetsbloggar utomlands. Svenska medier har sedan lange kapitulerat för feminismen.”ung tuff och uppkaftig kvinna som dissar gubbslem” ar ett av kritierierna för att fa jobb som journalist idag.

  Det har varit hets mot man och pojkar lange och trots att vi kan skönja en begynnande mansrörelse sa upplever jag det som att media och feministerna har trappat upp sitt manshat annu mer. Om utlandsk media börjar fokusera pa Sveriges radikalfeminism sa hade det varit otroligt bra för oss som kampar för sann jamstalldhet.

  Nagra lösningar rent praktiskt ocksa vore att sarskilja stat fran högskola. Det ar inte önskvart för sanna jamstalldister att som idag ha en högskola med central politisk detaljstyrning . Akademisk frihet ar ett maste!

  Pa kort tid har följande hant.

  Ingvar Oldsberg har satt ner foten
  Göran Hagglund har satt ner foten.

  Detta ar faktiskt stora framsteg.

 13. Träd Says:

  Feminism måste erkännas som den nazism den är. Visst, nu är det bara en minoritet som är så här extrema. Men förmodligen var det också bara en minoritet av nazisterna som skulle föreslå förintelsen. Mer och mer pekar på likheter mellan dessa två ideologier.

  Förresten, vet någon var jag kan läsa mer om den raskvotering som ägde rum förut, då man tyckte att ”för många judar” befann sig inom högstatusyrkena?

 14. grovt initiativ Says:

  ironi. humor. slå upp det.

 15. Steffo Says:

  Assange var rädd för CIA. Han anade inte att svenska domstolars manshatkultur skulle få CIA att blekna i jämförelse. Som anklagad är man fast i ett Kafka scenario. Nu skall han frihetberövas om jag förstår det rätt.

 16. Tankeställares Blog Says:

  Tillträde förbjudet – för kvinnor…

  I Malmö har en våldtäktskvinna satt skräck i ett helt bostadsområde. Män uppmanas att inte gå ensamma för sent på kvällarna samt att ha mobiltelefonen i högsta hugg. Återigen är det män som måste ändra på sina vanor för att skydda sig. Kan man inte tän…

 17. Petter Says:

  Vad jag inte förstår är: hur kan någon vettig människa ens reflektera över att ta sådant här svammel på allvar? Det har ett visst underhållningsvärde dock, den saken är klar.

 18. Patrik (PP) Says:

  Det måste väl ändå var ett skämt…?

 19. Jack Says:

  grovt initiativ,

  osmakligt. dubbelironi. slå upp det.

 20. KIm Says:

  @ davidholman

  Fan vad bra sagt, jag har gått i liknande tankar själv. De verkar inte ha någon uppfattning alls om hur dessa lagar ska upprätthållas.

 21. AV Says:

  @Petter: Ja och jag finner ett underhållningsvärde i gamla nazistiska propagandaaffischer. Kom igen det är ju bara på skoj, satir. Det kan väl ändå ingen ta på allvar. Det var nog en och annan som inte tog dem på allvar när det begav sig också.
  När någon uttalar rasistiska (och sexistiska) uttalanden bör de få kritik. Och man kan inte utan vidare gömma sig bakom: Jamen det är ett skämt.

  Anmärkningsvärt att en tidning faktiskt tar in den. De hade ju aldrig publicerat om den handlade om färgade, judar eller kvinnor.

 22. grovt initiativ Says:

  jack:

  osmakligt får man gärna kalla det, jag kräver inte att alla ska skratta år samma saker. men att inte förstå att det är menat som drift med alla förslag och råd som begränsar kvinnor är bara puckat.

 23. Liberal Says:

  grovt initiativ,

  Vad en lobotomerad nolla som du ”kräver” eller anser vara ”puckat” är helt ointressant.

 24. null Says:

  grovtinitiativ, https://genusnytt.wordpress.com/2010/08/29/polisen-filmade-alla-man-pa-finlandsfarja/

  En misstänkt våldtäkt inträffade på en finlandsfärja. När färjan anlöpte hamn i Stockholm tog polisen alla manliga passagerare åt sidan. De tvingades passera stora glasrutor bakom vilka polisen stod och filmade. Enligt Aftonbladet och DN var många av männen upprörda – kanske kände de sig kränkta.

 25. Jack Says:

  grovt initiativ,

  ”drift med alla förslag och råd som begränsar kvinnor”
  kan du ge exempel?

  ”osmakligt” får man kalla det ja, men jag ångrar nästan att jag skrev det för det är för milt uttryckt. Det är osmakligt att skämta om judeutrotningen, det görs ändå och det är inte helt onaturligt, då det är för avlägset för en del.

  Dock lämnar du att kommentera dubbelironiskt. Varför inte i de fall det är särdeles försåtligt kalla ironin en

  ”Trojansk ironi”

  Kanske definierbart som:

  Kommunikation som antas verka i samma riktning den explicit anger under skydd av ironi-associatorer såsom tonlägen, överdrifter, mm.

  Och på samma sätt som med hästar applicera regeln:
  En trojansk ironi ska inte bemötas som en ironi

 26. Torstensson Says:

  Grovt initiativ

  Kan du ge exempel på råd och förslag som begränsar svenska kvinnor.

  Kvinnor är omhuldade både av lag och av män i samhället.

 27. Marius Says:

  Men snälla söta rara skribenter och läsare!
  Några exempel: drick inte för mycket, bör inte för utmanande kläder, gå inte hem ensam – några råd som brukar ges till kvinnor för att undvika våldtäkt. Om det inte begränsar kvinnor så vet jag inte vad.
  Har ni ens läst artikeln? Och sedan försökt fundera på, jag vet det är svårt, vad de egentligen försöker säga.

 28. [null] Says:

  Marius, alla begränsas på något sätt. Inte ens du skulle förmodligen komma på tanken att gå naken genom ett kvinnofängelse i USA (utan vakter) – det är begränsande att inte kunna göra det. Män dör tidigare än kvinnor, det är begränsande. Män utsätts för mer våld, det är begränsande. Det ÄR en begränsad värd. Åk till Bronx, gå ut ensam (och stupfull) med dyr kostym, klocka och sedlar i bröstfickan, gissa vad som händer – det är begränsande. Världen är begränsande – titta bara på S-kvinnornas makthandbok som fullständidgt dryper av begränsningar.

  Googla ”jämställdhetsexpert på pottkanten”

 29. gealach Says:

  Nu blir man ju riktigt jäkla mörkrädd… Frågan är ju om jag kan få ta med mig maken på tunnelbanan efter klockan 21 om jag håller honom kopplad?

 30. michael Says:

  Det verkar som grovt intiativ inte har förstått att feminister driver dom flesta av frågorna på allvar men dom är så absurda att man kan tro att det är skämt

 31. Straw-feminism - då och nu - Genusfolket Says:

  […] till ”ovester” på grund av att det innehåller ordet ”semen”. Ett annat exempel är att citera ur ett ironiskt menat debattinlägg, angående ett ”omvänt scenario” vad gäller hur man skyddar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: