(mp) attackerar heterosexuella män

by

I en annons som bl.a. publicerades i gårdagens Metro går miljöpartiet till angrepp mot ”den heterosexuelle, västerländske mannen”. Partiet skriver i sin annons:

”Den heterosexuelle, västerländske mannen varken kan eller ska representera oss alla. Det är dags att ta de politiska konsekvenserna av detta och modernisera Sverige. Löner ska jämställas. Styrelser kvoteras. Och straffvärdet på sexköp ska höjas.

Det verkar som om heterosexuella, västerländska män har blivit en allmänt accepterad slagpåse. Jag undrar hur lång tid det tar innan den gruppen bestämmer sig för att börja slå tillbaka.

Tack för tipset, kommentatorer!

Uppdatering: Notera hur symbolen för manlighet gjorts slokande på ett förödmjukande sätt. För övrigt har jag svårt att förstå varför det är just kombinationen av heterosexualitet och västerländskhet som gör en man förkastlig. En heterosexuell man är tydligen OK om han är asiat; en västerländsk man  är tydligen OK om han är homo. Men kombinationen hetero och västerland är förkastlig. Märklig miljöpartistisk värdering…

75 svar to “(mp) attackerar heterosexuella män”

 1. barfota Says:

  MP (Mans Pennalisterna) är snudd på lika feministiska som FI.

  miljöpartiet de gröna
  I miljöpartiet de grönas partiprogram så skriver man bl.a. ”De gröna har alltid varit en del av den feministiska rörelsen.” och ”Feminism innebär att man inser att kvinnor är underordnade män och att man vill ändra på det. I den bemärkelsen har de gröna alltid varit en del av den feministiska rörelsen.”

 2. Patrik (PP) Says:

  Otäkt. Inte lång ifrån det Stalinistiska Sovjet där olika grupper kollektivt fick bära skulden när makten inte gillade något. Och historien brukar ju upprepa sig …

 3. leifer Says:

  Ja den västerländska mannen är enfald, ej mångfald.
  Problemet är att inte vet hur en viss individ är, alla dras över en kam.
  Det är sexistiskt och rasistiskt.

  Det är också konstigt då ju etniska svenskar sägs vara världens mest jämställda män. Nåt som ska motarbetas tydligen bl.a. genom kvotering.

 4. parstrom Says:

  ManshatarPartiet (mp)

 5. Info Says:

  FIENDEN: HETEROSEXUELLA MÄN

  Att heterosexuella män stått i fokus för Miljöpartiets ovilja har framgått i många år:

  ”Därmed blir Miljöpartiet ensamt bland riksdagspartierna i årets valrörelse att ha HBT-tema på en valaffisch. Likadan var situationen 2006 då Miljöpartiet som första riksdagsparti hade ett sådant tema.” (Helds HBT-blogg 2010-08-16.)

  Att en rad språkrör för partiets ungdomsförbund (bl.a. det nuvarande) själva är icke-heterosexuella kastar också ett visst ljus över saken.

 6. barfota Says:

  1-0 till dig Pär, ett förträffligt namn för ett parti som saknar allt inom alla områden. 😀

 7. Bobby Says:

  Notera också hur MP förvanskar den klassiska manssymbolen i annonsen. Att pilen pekar nedåt antyder ju att man ser negativt på män i största allmänhet.

 8. Clabbe Says:

  Jag har JK-anmält annonsen för hets mot folkgrupp. Återkommer med info om dennes beslut i ärendet.

  Antagligen kommer JK hävda att gruppen män inte omfattas av hetslagstiftningen, vilket stämmer, men i annonsen anspelar man även på etnicitet och sexuell läggning, vilket är olagligt. Hade JK accepterat en annons som protesterat mot gruppen homosexuella invandrarkvinnor?

 9. Jocke S Says:

  Har metro här men kan inte hitta annonsen! Var är den? Iaf, jag tänker gå till Mp och skälla ut dem! Helsjukt, jag tror det är masochisten Peter Eriksson bakom! Men vilken sida är annonsen på?
  Miljö handlar om vetenskap, feminism och genus är precis motsatsen!
  Men i min metro från idag finns inte annonsen, letat tre gånger. Finns den i andra tidningar Pär?

 10. Jocke S Says:

  Lägger man in rubriken på google så kommer Genusnytt upp först med rubliken. ”Många mäns slås av sina kvinnor. Genusnytt.” Bra reklam för oss! Många sidor har kommenterat annonsen. Bra du anmälde Clabbe!
  Statsfeminismen har antagit sinnesjuka dimensioner!

 11. Lasse Says:

  Otäckt när diskrimineringen av judar (män) tar sig allt öppnare former. Ni vet vilken del av historien jag menar och där scenariot var förbluffande lika.

 12. JD Says:

  Mansförakt inlindat i feministiska formuleringar är en väl beprövad väg att nå framgång.

  Tyvärr MP. Ni kommer ändå inte att sitta i någon regering de kommande fyra åren!

 13. Clabbe Says:

  Jocke < Pär skriver fel i inlägget – annonsen var i gårdagens Metro (6 september).

 14. Lövet Says:

  ”Den heterosexuelle, västerländske mannen varken kan eller ska representera oss alla. ”

  Äh det är lugnt, han kommer inte att rösta på er heller!

 15. Clabbe Says:

  Jag ser nu att MP-annonsen publicerats – och kritiserats – redan i juli på annat håll. Se här skrev SvD:s ledarblogg då:

  http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=19962

 16. Pether Says:

  Klicka för att komma åt SEGOT_2010-09-06.pdf

  Där kan ni läsa den på sidan 4.

 17. leifer Says:

  LÖvet

  Västerländska kvinnor blir ibland mamma till pojkar…

 18. Luttrad Says:

  Det har skapats ett proletariat med lågutbildade män i Sverige genom en medveten feministisk skolpolitik fokus har varit och är flickor. Resultatet blir att männen i synnerhet de från socialt svaga grupper söker sig till så kallade missnöjes partier och varför skulle de inte göra det när det är pojkar från LO grupperna som drabbats hårdast av feminismens intolerans.Samtliga etablerade partier är feministiska och tycker det är behjärtansvärt att diskriminera pojkar.Genuspedagogiken leder till ökad radikalisering av politiken.

 19. Lövet Says:

  @leifer: Öhhh…

  …Din kommentar syftade på????

 20. snd Says:

  Jag har under hela mitt liv stått tillbaka, öppnat dörrar och försökt behandla alla människor vänligt och respektfullt, jag har aldrig varit i slagsmål eller misshandlat varken kvinnor eller män fysiskt och psykiskt. Jag kan inte heller se att andra mäns beteende över lag skiljer sig från mitt.
  Men sen kommer det ideologier och rörelser som (mp) som påstår att det inte spelar nån roll, i deras kollektivistiska syn spelar det ingen roll att jag aldrig slagit kvinnor, jag är en förövare ändå (en interessant fråga är ju varför jag grupperas inom gruppen ”män” och inte tillexempel ”högerhänt” eller närsynt”). När jag som individ misstänkliggörs för att jag råkat födas som ett visst kön är det en djup kränkning av mig som person, är det så svårt att fatta. Lika lite som det är ok att misstänkliggöra och smutskasta gruppen kvinnor är det ok med män.
  När ska de inse att individer har ansvar för sina handligar, inte grupper? När ansvaret hamnar på gruppen istället för individen gör det att ingen tar sitt ansvar, och att enskillda människor pekas ut för vad andra inom samma grupp kan aldrig leda till något positiv.

 21. Erik Says:

  Luttrad:

  ”Det har skapats ett proletariat med lågutbildade män i Sverige genom en medveten feministisk skolpolitik fokus har varit och är flickor.”

  Saken är ju den att om du med utbildning menar kunskap så är ju flickorna inte ett dugg högutbildade. 89% av kvinnorna på hög position fattar inte ens grundläggande naturvetenskapliga fakta om barnafödsel. Högutbildad? Utbildad i vad? Många av dem kan per definition ingenting anna än att vara ÖVERTYGADE, det enda som får dem att verka utbildade är att de isoleras och får sitta i en grupp lika okunniga människor där alla tycker lika och inte kan någonting. En person som kan nåt i den gruppen är som ett djur från vildmarken.

  ”Resultatet blir att männen i synnerhet de från socialt svaga grupper söker sig till så kallade missnöjes partier och varför skulle de inte göra det när det är pojkar från LO grupperna som drabbats hårdast av feminismens intolerans.”

  Missnöjespartier? Menar du att MP (med massor av unga tjejer) INTE skall ses som ett missnöjesparti? Menar du att V (som gnäller på allt) inte är ett missnöjesparti?

  ”Samtliga etablerade partier är feministiska och tycker det är behjärtansvärt att diskriminera pojkar.Genuspedagogiken leder till ökad radikalisering av politiken.”

  Partier tycker ingenting, PERSONER tycker däremot saker och det verkar som om de flesta numera inte har en aning om varken VEM som tyckte dessa saker eller deras syfte.

  Jag frågade en lärarinna varför hon ansåg A var minst lika viktig som B, hon kunde inte ens svara på frågan. De har inte ens TÄNKT tanken att de skall veta svaret på varför man skall göra så.

  De blir tillsagda att göra det och att det är bra – och sedan lallar de med.

 22. Torstensson Says:

  Huvudargumentet för att kvotera in kvinnor i styrelser består bland annat i att kvinnor inte kan komma dit på egen kraft eftersom män väljer män . Var de vetenskapliga beläggen finns som styrker ett sådant argument vet jag inte.

  Finns det några vetenskapliga studier som visar på att män väljer män i stor omfattning?

  Hänvisa mig denna studie isåfall. Den vill jag gärna läsa.

 23. Pether Says:

  Nope, finns inte någon som helst vetenskaplig studie om det.

  Om du inte räknar feministisk bullshit som vetenskaplig sådan.

 24. Erik Says:

  Torstensson:

  ”Huvudargumentet för att kvotera in kvinnor i styrelser består bland annat i att kvinnor inte kan komma dit på egen kraft eftersom män väljer män .”

  Huruvida män väljer män är i sig irrelevant då det även hänger på om kvinnor väljer kvinnor. Om man visar att både män och kvinnor väljer män (precis som både män och kvinnor bevisligen köper fler tidningar med snygga kvinnor på framsidan) vad är lösningen då? Att överlåta valet åt delfiner och chimpanser?

  Vidare så verkar de talangfulla kvinnorna vara fast beslutna att utrota sina egna gener. Vi får alltså mer framtid med mer män och mindra framtid med mer kvinnor

  Vad är syftet?

 25. Torstensson Says:

  Erik

  Jag tror att lösningen då stavas kvotering enligt feministisk modell. Det fria valet har feminsiter länge skitit fullständigt i. Det är bara att titta på deras snack om vem som ska stanna hemma med barnen. Dom har aldrig tänkt tanken att föräldrarna själva kan VÄLJA det. Som Paulo Roberto så förträffligt lade fram för en frustrerad feminist på Sveriges Radio. Feminismen vill med sina kvoteringar detaljstyra tillsättningen, men jag är inte helt oäven för att de också vill mer än så.

 26. Torstensson Says:

  Erik

  Ja vill du ha min personliga förklaring till vad feminsiternas ”syfte” är så är det inte bara att dom vill ha mer makt. Dom vill utrota den vita heterosexuella mannen. Vilket jag tycker du var inne på nu.

 27. Jocke S Says:

  Skit samma vad MP är för parti, missnöje eller ej, personstyrt eller ej, rätt ointressant anser jag i detta fall. Saken är att de har lämnat huvudfåran, miljö och resursproblematiken. Som bygger på matematik, biologi och annan naturvetenskap.
  Feminism, genusvetenskap och mansförakt har inget med miljö eller vetenskap att göra. Jag tar som miljöengagerad bestämt avstånd från MP:s ynkliga opportunism eller vad det nu är.

 28. Jocke S Says:

  Thorstensson. Feminismen klarar sig inte utan mannen, det är skillnaden jämfört med diverse annan fascism. Och de klarar inte av att utrota oss heller. Det här är bara politisk teater av sämsta sort, inte långt från 30-talet.

 29. Shastra Says:

  Miljöpartiet har alltså tillägnat sig en symbol som enbart kan tolkas som ”impotens”. Det tycker jag är hejdlöst kul faktiskt! Vågar man hoppas på att de byter ut sin gamla maskros mot den nya impotens-symbolen?

 30. Jocke S Says:

  Shastra. Har du själv potensproblem och tycker det är kul, eller är du enuck och blir skadeglad eller vad?

 31. Erik Says:

  Torstensson:

  ”Ja vill du ha min personliga förklaring till vad feminsiternas ”syfte” är så är det inte bara att dom vill ha mer makt. Dom vill utrota den vita heterosexuella mannen. Vilket jag tycker du var inne på nu.”

  Javisst de vill utrota den vita heterosexuella mannen
  Vilket liksom per definition innebär du också utrotar:

  Jämlikhet som ide, Jämställdhet som ide, Demokrati som ide
  Mänskliga rättigheter som ide. Plus förstås att det blir skottpengar på homosexuella

  Och det är bara ett smakprov på saker de indirekt stödjer
  Och när de stödjer dessa saker undrar jag hur det kommer sig att ideligen personer som stödjer dem hävdar sig vara EMOT dessa saker?

 32. Jack Says:

  Torstensson,

  Som ofta med feministiska påståenden finns det bevis för det motsatta, men dom har sagt sina saker många gånger och det räcker ofta.
  http://ekonomistas.se/2010/01/28/ar-dolda-konsmaktsstrukturer-en-myt/

 33. leifer Says:

  Lövet, många kvinnor är mp. Många kvinnor får pojkar. Dom kanske tänker om?

  Västerländska kvinnor är kulturbärare, och dom överför sin kultur på pojkar. Västerländska kvinnor har alltså också ansvar för hur västerländska män är. För enl mp är ju västerländska mannen det sämsta som finns.

 34. Jocke S Says:

  Så här skriver faltiskkt MP på sin sida: ”Även våld mot män samt våld i samkönade relationer måste uppmärksammas.” Lite men dock ett steg framåt.
  Sedan är det ju så att MP är inte synonymt med miljörörelsen, än mindre med problematiken, eller ens med sina medlemmar/sympasitörer (finns nog en hel del män som hoppar av nu).
  Det är en liten klick i spetsen som i andra partier, som hittat på det här, med stöd av de flesta kvinnorna. (Mycket får kvinnor oavsett politisk åsikt är helt emot feminismen)
  Att sedan utifrån det här börja snacka om att feminister vill urtota männen blir liksom lite väl extremt, extrem-antifeminism eller?
  Män behövs som gräsrötter OCH spjutspetsar om inte annat. Och män är tämligen starka om det drar ihop sig. Så ge inte upp pojkar, själv är f.ö. jag rätt förbannad.

 35. Jocke S Says:

  Får kvinnor= få kvinnor. Och ”urtota” är den nya benämningen för utrota!

 36. Shastra Says:

  Jocke S: Jag tycker lyteskomik är jättekul så länge ingen enskild person pekas ut. Är det svar nog på din fråga eller var du genuint intresserad av att veta hur det står till (haha) med min potens?

  Ny slogan:

  Miljöpartiet – det impotenta partiet

 37. (M)askulism Says:

  @ Shastra eller hur det nu skrivs

  Sanningen om Miljöpartiet

  Partiledare bör
  leva som de lär
  Miljöpartiets språkrör
  Maria Weterstrand flyger
  till sin bostad i Helsingfors
  varje veckoslut.
  Yvonne Ruwaida (MP) har
  Riksdagens rekord i taxiåkning
  i kollektivtrafik
  täta Stockholm. Vänsterpartisten
  Lars Ohly har
  sina barn i privatskola.
  Ska man inte leva som
  man lär?

  >>Metro 1/9

  Peter Ericsson vill döma oskyldiga män till fängelse!

  http://www.expressen.se/debatt/1.823536/peter-eriksson-vill-doma-oskyldiga-man

 38. Jocke S Says:

  Shastra. Nu är det ju ett faktum att en hel gruppp, halva mänskligheten, iaf i Sverige, diskrimineras, smutskastas och förljugs, av en politisk mobb. Och det är väl så illa som när en enskild person drabbas, eftersom det skapar problem. Denna politiska snedvridning och diskriminering är vad denna sida vill informera och motverka, om jag fattat det rätt. Vad tycker du? Eller är det kul med ”gubbe snubbe, slita i stycken” osv också?

 39. Anders Says:

  Flashback om svensk statsfeminism och utgången i valrörelsen:

  Hur skall detta sluta? Skall Julian Assange bli fängelsedömd och skall Mona Sahlin bli statsminister? Eller skall detta raseri mot (radikal)feminismen leda till att den avfärdas för gott?

  -Jag ser fortfarande inget motiv till varför en rödgrön murvel skulle bidra till att skapa en skandal som skadar de rödgröna.

  -Folk kan ju inte undgå att se att den socialdemokratiska politiska maskinen går på övervarv, på gränsen till att skära ihop i ramlagren. Det är som om krigs-IB har mobiliserats, men inte för att göra uppror mot en ockupationsmakt, utan mot lag och rätt i en kafka-lik mörk fars. Det är val om bara ett par veckor. Det intelligentaste hade ju varit försöka få så lite uppmärksamhet som möjligt på ärendet. Men i stället gör de exakt tvärtom: slår på stora tomma tunnan så det skramlar i hela världspressen.

  Oftast blir AA sur på SW. Här föredrar AA att bli sur på JA, och hon vet att det går att använda rättssystemet. Resten är historia.

  Jag tror vi kan vänta oss något stort veckan som leder upp till valet. Wikileaks lär ju släppa kvarvarande 15000 dokumenten den 9/11 (om en vecka) för att få så mycket uppmärksamhet som möjligt. I och med detta blir JA på tapeten igen och därmed har vi en naturlig övergång till den stora rättsskandalen som nu pågår. Stora rubriker om hur broderskaps S genomsyrar hela rättsväsendet där alla känner alla och hjälper varandra. Sista veckan blir intensiv och alla partier letar desperata röster.

  Många partier kommer ha nytta av ett sådant reportage dagarna innan valet PP kan dra nytta av det dels genom att vara det parti som ”avslöjar” men också genom all gratis uppmärksamhet de får som de annars inte hade fått.

 40. Jocke S Says:

  (M)askulinism. Bra artikel, att den sedan varken förändrar X-pressens filt-tofflor eller Erikssons nattmössa är en annan sak. Har du mer om taxi, flygresor och annat, ta gärna fram det. MP skall till skampålen!
  (Fd miljöpartist)

 41. Shastra Says:

  (M)askulism och Jocke S: jag tycker fortfarande det är störtkul att Miljöpartiet har valt att förknippa sitt parti med impotens-symbolen. Det är lyteskomik på hög nivå, där objektet som ger upphov till muntrationen är Miljöpartiet självt, inte de västerländska heterosexuella männen som deras reklamkampanj avser att smutskasta.

  Men glöm alltsammans om det nu bara är jag som ser den humoristiska ironin i det hela.

 42. leifer Says:

  Lite intressant i sammanhanget att Maria Wetterstrand klär sig i manskläder, kostym etc. Har ganska mörk röst, inte så sminkad.

  Ska kvinnor gå mot det maskulina? Och är det då inte farligt nära den västerländska mannen, som ju är roten till allt ont?

 43. Jocke S Says:

  Shastra, udden är ju riktad till män i allmänhet. En öppen förolämpning mot oss. Att det sedan MÖJLIGEN finns män i MP, blir rätt mycket en bisak, även om jag kan förstå din vinkling.
  Vi kan ju försöka vända på det som du ser det, en bra idé. Jag erkänner det! Petter Niklas Eriksson i MP utan stake nånting? Personligt, inte mig emot! Pelle Kartong (Per Gahrton) kan vi också blanda in.

 44. Gonzo Says:

  Skulle den västerländska kvinnan vara förebild??
  Vilket rykte har den svenska kvinnan utomlands??

 45. Torstensson Says:

  Jocke S

  Just precis. Det mest bizarra var Miljöpartiets representanters förklaring kring detta skifte. Det är ju en enorm skillnad att inrikta sin politik utifrån riktig vetenskap till att börja fokusera på vetenskap som av många inte bör betraktas som vetenskap. Det måste sitta en hel del naturvetare som river sitt hår över att se sitt Miljöparti börjar prata allt mer vidlyftigt om genuspedagogik på dagis etc etc.

  Förklaringen löd: Miljö inberäknar även den ”mänskliga miljön”. Den sociala samvaron, och vips så hade dom fått en stilig och ”naturlig” brygga mellan biologi och koldioxid till genusvetenskapen. Helt plötsligt började miljöpartiet som på given signal prata om den sociala miljön som en naturlig del av begreppet Miljö. Det var så jävla krystat.

  Det ska sägas att deras förvandling måste varit noga uträknad. Nåra år tidigare hade ju humaniorutbildningarna börjat infekteras av genuspedagogik och genusvetenskap som ämne. Men inte bara som självständigt ämne , nej, idag så ska de flesta rapporter som lämnar in på humaniorautbildning ”beakta” genus om läraren efterfrågar det
  .
  Såtillvida kan man sitta och ha en grundkurs i bokföring på ett humaniorprogram( det finns sådana blandningar) och få höra av föreläsaren ”det vore bra om ni hade kunnat lägga in en genusASPEKT.”

  Miljöpartiet fick dock inte alla de röster som sedan följde i valet. Dom fick istället massvis med konkurrens av de andra partierna som mer än villigt kallade sig feminister. Till och med moderaterna svingar sig i kristallkronorna på Rosenbad om kvällarna och ropar ” Vi är feminister,,vad det nu än innebär Bengan…fläska på med lite genuspedagogik på dagiset nere i Ystad vetja..släng in lite resurser till kvinnor som vill lära sig skjuta lerduvor på nån abf kurs…vi MÅSTE ha kvinnornas röster…det finns en hel sex and the city-generation där ute som vet att dom är störst bäst och vackrast och som kallar sig feminister trots sitt enorma övertag på killar i samma ålder,,,dom brudarna ska vi fånga ..hör du det Bengan…förresten vad är klockan, jag ska bada bastu med Gudrun, jag har sparkcykeln klar i kulverten…förresten jag såg bilden du hade på ditt skrivbord Bengan..det är gulligt att du har bild på din far när han var yngre..men jag slog sönder bilden Bengan…din far var ju en vit hheterosexuell man..sånt kan vi ju inte uppvisa ifall det skulle komma ett oförberett studiebesök av Wendela:ister”

  KD ska ni inte misstolka för att inte vara feminsiter, dom har en stor kvinnogrupp som har en egen hemsida och den hemsidan genomsyras av feminism. Låt er inte luras av Hägglund.

  /Torstensson

 46. Liberal Says:

  Kännetecknande för även det _grönmålade_ feministsvinet är tydligen just dess grymtanden om ‘kollektivet’: Vita. Västerländska. Demokratiska. Liberala. Heterosexuella. Kapitalistiska. Män.

  Ty dylika smygkommunister förstår helt enkelt inte bättre.

 47. Jocke S Says:

  Ho, ho! Thorstensson, kul och träffande beskrivet! ” Svingar sig i kristallkronorna på Rosenbad: Vi är feminister…”
  Det är j-t viktigt att vi har kvar vår humor, och nog finns det mycket dråpligt som man kan kommentera och asgarva åt vid rätt humör.
  Tänk den dagen när revyer och komiker fullt ut vågar ta tag i alla dessa tokiga galenskaper! Och skiter i om det sitter ett antal klonade gudrunkopior i publiken!

 48. Staffan Sölve Says:

  Ok vi vänder på det:
  ”Den heterosexuelle västerländske mannen både kan och ska representera oss alla. … ”…Vi ska stoppa moderniseringen av Sverige.” ”Löner ska vara ojämlika” ”Styrelser ska inte kvoteras” ”Straffvärdet på sexköp ska sänkas”. Illustrerat med en jätteballe.
  Vilkea av dessa påståenden röstar du på?

 49. en kille Says:

  Jag är bög. Jag älskar män och jag gillar mig själv som man.
  Och det som är viktigast är att jag känner mig mer representerad av män (till och med västerländska och heterosexuella) än av feministiska kärringar.

 50. Shastra Says:

  Staffan Sölve: din omvända variant är naturligtvis också korkad, i och med att den bygger på samma sorts idiotiska kollektivistiska vänstertänk som originalet.

 51. Staffan Sölve Says:

  @Shastra
  Ok, du röstar inte på det synnerligen kollektivistiska påståendet ”Den heterosexuelle…”. Övriga är knappast kollektivistiska – röstar du på alla dem?

 52. Erik Says:

  Staffan Sölve:

  ”Ok vi vänder på det: ”Den heterosexuelle västerländske mannen både kan och ska representera oss alla. … ”…Vi ska stoppa moderniseringen av Sverige.” ”Löner ska vara ojämlika” ”Styrelser ska inte kvoteras” ”Straffvärdet på sexköp ska sänkas”. Illustrerat med en jätteballe. Vilkea av dessa påståenden röstar du på?”

  I första hand inget av dem – jag röstar på liberala värderingar

  I andra hand OM jag av obegriplig anledning inte FÅR rösta på den ideologi som har påverkat vår egen kultur mest av alla så då röstar jag på den västerländske mannen.

  Det är nämligen den ENDA gruppen som i maktposition varit intresserad av demokrati, lika människovärde, yttrandefrihet, jämställdhet och jämlikhet.

  Men låt inte det hindra dig att du röstar mot demokrati yttrandefrihet och för skottpengar på homosexuella

  Det är ju bara att se till att vara helt okunnig gällande de du röstar på eller hur?

 53. Erik Says:

  Shastra:

  Precis, de är två olika varianter av samma antiliberala smörja.

  Om man dock tvingas välja och kan det minsta om världen så står dock fortfarande miljöpartiet för den sämre av dem.

 54. Jocke S Says:

  Kan någon fixa, här på sidan helst, en slokande maskros ur en rund kruka. En nidbild av deras. Och sedan lägger vi till någon text. Något om manliga miljöpartister…

 55. Shastra Says:

  Staffan Sölve: Även styrelsekvotering är kollektivistisk, så den biten utgår självfallet också. Och den ”modernisering” som Miljöpartiets annons talar om är bara en moraliskt pervers värdering av det övriga som sägs, så det är helt irrelevant. ”Löner ska vara ojämlika” röstar jag inte på, men jag röstar på ”Straffvärdet på sexköp ska sänkas” samt på jätteballen. Det vore mycket bättre för Miljöpartiet att förknippas med en jätteballe än som nu, med en symbol för impotens.

 56. Jocke S Says:

  FIMPA V! Feministiskt initativ+Miljöpartiet+Arbetarpartiet(S) +Vänsterpartiet.

 57. Staffan Sölve Says:

  @Erik
  ” Om man …. kan det minsta om världen”. Grundad på vilken outgrundlig visdom kan du säga att MP är dåligt för Världen? (Världen är ett ganska stort begrepp, men man kan ju förenkla det något genom att begränsa sig till alla kommande generationer av människor och annat liv på vår egen planet.)

 58. Jocke S Says:

  Blev visst något fel ovan. Inte så konstigt kanske. Men något ditåt, använd fantasin!

 59. (M)askulism Says:

  @ Shastra

  Om ironin eller den svarta humorn varit i klass med Lenny Bruce hade jag skrattat och kanske ryckts med av nivån på underhållningen. Kanske glömt bort politisk tillhörighet för en stund.

  Men nu, platt fall, med övervintrade och mossiga feminist tanter och gubbar bakom påhittet. Det blir så j… tråkigt! Dom är inte ens tragiska. Det är uttjänt skåpmat från 70-talet som försöker sig på en utebliven comeback med partislogan. Det blir kanske på sin höjd en inbördes poäng i de redan egna frälsta genus leden? Men ssahstra, jag tror inte du finner någon feminist eller mp här! Dessvärre. Du har kommit till humanismens och antifeminisemens sanna högborg!

  Det går inte att chocka omvärlden med gammal skåp mat från 1968. Tyvärr! Det är nytt tidevarv nu, uppror mot 68 generationen som idag sitter på gammel media, partiposter och hilda. Det chokar, att barnen till feminister anfaller och biter tillbaka!! Det är humanism.

  Det är kärlek!

  Bättre kan du Sastra!

 60. leifer Says:

  @en kille

  Hur ser du då på den reproduktiva makten? Hur lätt har du att skaffa barn t.ex. jämför med kvinnor?

 61. Erik Says:

  Staffan Sölve:

  ”Grundad på vilken outgrundlig visdom kan du säga att MP är dåligt för Världen?”

  Lär dig läsa! Jag har aldrig sagt att MP är dåligt för världen. Jag har sagt att kan man det minsta om världen så fattar man MP:s åsikter är dåliga för OSS västeuropeer.

  MP vill att den enda grupp som någonsin varit intresserade av mänskliga rättigheter skall få mindre att säga till om.

  MP vill den enda grupp i historien som förespråkat demokrati skall ha mindre att säga till m

  MP vill att de grupper som i maktposition förespråkat skottpengar på homosexuella, tvingat kvinnor klä sig som spöken, skapat religiösa idiotlagar (inte minst hädelse), förespråkat avskaffande av yttrandefriheten och sist men inte minst som inte TROR på alla människors lika värde

  De grupperna tycker MP skall ha mer att säga till om i Sverige och Europa
  Fråga: Hur mycket från vettet är ni egentligen?

 62. Jocke S Says:

  Naturligtvis är inte alla av MP.s åsikter ”dåliga för oss västeuropeér”. Det handlar mycket om teater, vilket är osunt nog! Nu finns det ju andra folk också, i all fall i mina värderingar. Inte bara ”kritvita”.
  Resten faller av sig självt, men är utanför ämnet. Det är inte så länge sedan som demokrati var på fallrepet i Europa.
  Islam handlar inte bara om att ”klä sig som spöken”.
  Nyanser är aldrig helt fel i en debatt.
  Och ”hur mycket är ni från vettet”? Vilka ni?
  MP har spårat ur i den politiska teatern, men ”ni”?
  Helst ingen 2 A4 uppsats i min lilla dator tack!

 63. guapo Says:

  Jag skäms över att tidigare ha röstat på mp. Nu blir det PP.

 64. Staffan Sölve Says:

  @Erik
  Jag tolkar det som att du skriver att om man vet något om Världen står MP för den sämre av två antiliberala smörjor (vilken den andra är begriper jag inte. Men jag kanske läser dåligt). Vilken är förresten den enda grupp som förespråkat demokrati och mänskliga rättigheter, och som nu fått mindre att säga till om?
  Hjälp mig läsa dina två sista stycken, jag får det till: ”de som i maktposition förespråkar skottpengar på homosexuella, tvingar kvinnor klä sig som spöken, .. m m… m m… inte tror på människors lika värde, röstar på MP”. Om detta är ens i närheten av vad du menar, kan du inte ana hur fel du har. Läs MPs partiprogram eller valmanifest innan du uttalar dig.

 65. Erik Says:

  Staffan Sölve:

  ”Jag tolkar det som att du skriver att om man vet något om Världen står MP för den sämre av två antiliberala smörjor (vilken den andra är begriper jag inte. Men jag kanske läser dåligt).”

  Om man får välja mellan de två antiliberala smörjorna:
  a) Vi skall represeneteras av vita män
  b) Vi skall inte representeras av vita män
  Så är den förstnämnda den bättre.

  ”Vilken är förresten den enda grupp som förespråkat demokrati och mänskliga rättigheter, och som nu fått mindre att säga till om?”

  Vita män är den gruppen.

  ”Hjälp mig läsa dina två sista stycken, jag får det till: ”de som i maktposition förespråkar skottpengar på homosexuella, tvingar kvinnor klä sig som spöken, .. m m… m m… inte tror på människors lika värde, röstar på MP”

  Nej du tolkar då helt fel då jag inte ens uttalat mig om de som röstar på MP, däremot vill MP (medlemmarna, inte de röstande) att de grupper som ur maktposition förespråkat dessa saker skall ha mer att säga till om i Sverige och i Europa.

  Varför de vill det framgår inte alls. Min gissning är att de likt amerikanska hippies helt enkelt inte kan ett dugg om de andra grupperna och är så fulla av inlärd aversion mot IDEN om vita män de tar för givet inget kan vara värre.

  ”Om detta är ens i närheten av vad du menar, kan du inte ana hur fel du har. Läs MPs partiprogram eller valmanifest innan du uttalar dig.”

  Vi kommenterar alltså hur MP vill vita män skall ha mindre att säga till om. Vad MP däremot inte säger ett ord om är vad andra grupper förespråkat i världen.

 66. Erik Says:

  Jocke S:

  ”Naturligtvis är inte alla av MP.s åsikter ”dåliga för oss västeuropeér”. Det handlar mycket om teater, vilket är osunt nog!”

  Det spelar ingen roll om det är teater eller äkta – effekten (Skadan) är lika äkta oavsett vilket.

  ”Nu finns det ju andra folk också, i all fall i mina värderingar.”

  Javisst, det finns andra folk, men vad har de ”andra folken” förespråkat när de har varit i maktposition egentligen? Hur vore det om de som förespråkar andra folk berättar vad hos dessa andra folk som de vill se mer av?

  ”Inte bara ”kritvita”.”

  Nej det är klart det finns många icke-vita. Jag har dock svårt att få ett rakt svar vilken av de saker som de grupperna förespråkat när DE har makten som ni vill se mer av i Sverige/Europa.

  ”Resten faller av sig självt, men är utanför ämnet. Det är inte så länge sedan som demokrati var på fallrepet i Europa.”

  Nej detta stämmer såklart men att räkna upp de saker som är dåliga i ett överlägset land gör inte det landet mindre överlägset. Poängen är ju att du räknar fortfarande saker i Europa – dvs de där andra som förespråkas – ingenting sägs om dem.

  ”Islam handlar inte bara om att ”klä sig som spöken”

  Det är fullkomligt irrelevant vad islam i TEORIN handlar om. Det relevanta är hur det blivit i de länder där man fått turen att styras av islam.

  ”Nyanser är aldrig helt fel i en debatt.”

  Där har du såklart rätt. Det vore toppen om debatten kunde nyanseras med lite beskrivningar av de där ”andra” som så många förespråkar också.

  ”Och ”hur mycket är ni från vettet”? Vilka ni?”

  Miljöpartiets nuvarande medlemmar, främst partiledningen som på allvar inbillat sig att man kan böja miljö att handla om social dynamik. Ett ämne skogsmullarna i MP bevisligen är urdåliga på.

 67. Pelle Says:

  Jakten på svennebanan har börjat, är det någon annan än jag som ser en ”röd tråd” den framträder extra tydligt om man tar på sig sina genusglasögon.

  Skämt åsido, nu får det fan vara nog.
  Jag kan inte rå för min etnicitet,kön eller sexuella läggning det är ingen social konstruktion utan jag är helt enkelt född sådan.
  Varför ska jag finna mig i att bli diskriminerad bara för att jag tillhör ”normen”?

  Exakt vad är det med min hudfärg,kön och sexuella läggning som gör att jag är den enda medborgaren som inte kan blir kränkt, som på något sätt måste finna sig i att konstant bli utmålad som ”the bad guy”, som minsann för tåla lite ”för tänk på alla andra som har blivit illa behandlade av sådana som dig”.

  Hade man uttalat sig lika svepande om någon annan grupp tex araber/zigenare/muslimer/judar så hade det blivit ett ramaskri utan dess like.

  Har jag på något sätt ärvt alla de synder begångna av plantageägare i USA, slavhandlade brittiska imperialister, Holländare,Tyska Nazister.
  Enbart tack vare min ljusa hy och det som dinglar mellan mina ben?

  Men vänta nu jag är ju för fan SVENSK!
  Det har inte ett skit med mig att göra, men ändå vill konstruktivisterna,marxisterna,genushäxorna och radikalfeministerna det att framstår som det ändå.
  Men ”Vi i väst…” ”Vi rika i västvärlden…” argumenten haglar tätt likt förbannat, men var det inte så att man inte skulle klumpa ihop olika folkgrupper?
  Vad har brittisk kolonialism som skedde för många herrans år sen, med mig idag som svensk att göra?

  Det lustiga är att det får hålla på så i media helt ohämmat och på våra lärosäten utan att någon sätter stopp, våra politiker vågar inte ifråga sätta det faktum att kejsaren faktiskt är naken.

  Nej kejsaren är iklädd en lång fin RÖD kappa tillverkad av genusvetenskap,strukturell rasism och heteronormativitet, med sömmar av finaste könsmaktsordning.

  Men så länge det gäller svennebanan, den homofobiska, rasistiska kvinnoförtryckaren som bygger upp patriarkala nätverk lika lätt som han andas så är allt tillåtet.

  Från ett annat perspektiv så tillskriver de mig väldigt mycket makt, nästan all makt bara på grund av att jag är en blekfis, har en pillesnopp och föredrar att para mig med det motsatta könet…vilken humor.

  Det kanske är dags att utnyttja all den makten som de tillskriver mig…..

 68. Rickard Says:

  Nja, symbolen för MP borde vara en vattenmelon – grönt utanpå, röd inuti och med en brun kärna.

  I övrigt, tack för påpekandet om den absurda synen på män även inom rikspolitiken. Det känns mer och mer som om det är hög tid att packa och dra permanent.

  /Rickard

 69. Miljöpartiet « IMAGINE Says:

  […] Läs mer om det här och här […]

 70. Brud, bög eller blatte? « GenusNytt Says:

  […] bög eller blatte? Av parstrom Igår kritiserade jag i ett blogginlägg en annons från ManshatarPartiet (mp) som gick till generalangrepp mot gruppen […]

 71. barfota Says:

  @Rickard
  Du kan alltid konvertera till någon obskyr religion, göra som du vill och hävda religionsfrihet så…. varför flytta?

 72. (M)askulism Says:

  byt ut vita hetrosexuella män mot judar!

  heil feminismen!

  heil mp och folkpartiet!

  För att inte tala om centern och mauds senaste utspel om fotboja! Heil Maud!

  Vart är journalisten och prisvinnaren Evin Rubar och den verkliga journalisten Hannes Råstam när de behövs mitt i detta (svt) könskrig?
  Att feminismen hade kopplingar till Gunilla Ekberg (S) och maktens korridorer var kanske inte så förvånande ändå med tanke på dagens ovan politikers utspel och DNs feministiska ledarskribent som öppet redovisar sin extrema åsikt.

 73. Jimmy Says:

  Väntade på några personer vid en Mp reklam slogen igår som ylade om heteronormen så jag kände mig tvingad och slå upp den och se vad den var. Gud vilken dårskap, mp knäcker ryggen av sig för att falla för den mest idiotiska låtsas vetenskap, gör en lite oroad för om dom använder samma stabila ‘vetenskap’ när dom funderar över miljön.

 74. Därför är Socialdemokraterna inte längre ett statsbärande parti | Medborgarperspektiv Says:

  […] blev den rödgröna röran allt mer uppenbar. Socialdemokraterna och Miljöpartiet (egentligen Manshatarpartiet) bjöd in Kommunisterna för att säkra en rödgrön majoritet efter […]

 75. Därför är Miljöpartiet ett obehagligt parti « Avpixlat Says:

  […] Inför valet år 2010 pryddes en av Miljöpartiets valaffischer av texten: ”Den heterosexuelle, västerländske mannen varken kan eller ska representera oss […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: