Rättssäkerhet för män ifrågasätts

by

Den fria skribenten Carin Stenström går till attack mot polisens och åklagarämbetets hantering av anklagelserna mot Julian Assange. Hon skriver på SvD Brännpunkt bland annat:

”Fallet Assange borde få larmklockorna att ringa. Finns det en attityd kring den här typen av ärenden som gör att grundläggande rättssäkerhetsintressen åsidosätts? Att snabbt utreda fallet borde vara enkelt. Det handlar rimligtvis om att förhöra parterna, granska mailkonversation och liknande. Kanske några timmars arbete. Förhör bör självklart hållas skyndsamt eftersom minnesbilder påverkas och förändras. Särskilt när förhörsprotokoll publiceras i kvällspressen. Assange är uthängd som misstänkt våldtäktsman och lider skada av det.Just det förhållandet verkar dock inte bekymra Marianne Ny.”

Läs mer här.

Annons

18 svar to “Rättssäkerhet för män ifrågasätts”

 1. Jocke S Says:

  Åklagaren har ju nämt att ”det här kan ta månader”. Orimligt , och vad kostar dessa lösa förbindelser oss skattebetalare? Legal prostitution, även för kvinnor förstås som de här inblandade, blir kanske billigare ändå? 🙂

 2. Patrik (PP) Says:

  Bra skriven artikel och belysande för hur det går när ivern för straffskärpning och utvidgning av etablerade begrepp blir för stor. Rättsäkerhet för män i många mål där kvinnor är målsägare är tyvärr väldigt låg. Ovärdigt ett land som kallar sig demokartiskt och säger sig värna mänskliga rättigheter,

  ”Besynnerligt var att kvinnan som gjorde anmälan inte själv uppgav att hon blivit utsatt för våldtäkt. Det kan tyckas angeläget att folk i allmänhet intuitivt förstår vad en våldtäkt är. Men frågan är vilken förutsättningen för det är när åklagarna inte verkar ha någon aning. ”

 3. Dr. Jonsson Says:

  En bra kommentar av Carin Stenström.

  @Patrik (PP): Jag gillade också särskilt det där stycket du citerade.

  Och jag tror faktiskt att ”folk i allmänhet” intuitivt förstår vad en våldtäkt är. Både män och alldeles säkert de flesta kvinnor. Det är bara det att ”folk i allmänhet” tycks lysa med sin frånvaro i den här cirkusen. Koncentrationen av karriärfeminister verkar desto högre.

 4. Julian Assange – inte längre misstänkt för våldtäkt! | Internet Sweden om domäner och annat Says:

  […] Rättssäkerhet för män ifrågasätts « GenusNytt […]

 5. Vansterwiki Says:

  Malmö kommun har anlitat en advokat för att förmå en man att ta på sig faderskapet för ett barn. Problemet är att DNA-prov visar negativt och mamman har erkänt sex med en annan man. Varför driver de ett sådant ärende?

 6. Kenneth Says:

  Nu ska ännu en kvinna, justitiekanslern Anna Skarhed, granska de kvinnliga åklagare som som hanterat detta fall. Assange måste snart undra om det överhuvudtaget jobbar några män i det svenska rättsväsendet.

 7. Steffo Says:

  Feministerna klagar på att man spekulerar i vilka som anmält Assange, men bryr sig inte om att han hängs ut trots att ingen skuld har klargjorts. Drevet mot Assange går vidare, hans ledarroll i Wikileaks ifrågasätts, på grund av anklagelserna. Jag hoppas det blir skadeståndskrav från honom mot anmälarna om det läggs ned, alternativt en motanmälan. Då borde väl feministerna inta ha något emot att de två kvinnorna hängs ut, för då är ju han det oskyldiga offret och dom de skyldiga.

 8. (M)askulism Says:

  YES!

  Äntligen, nu börjar gammel media och folk inse!

  Titta på den här intervjun!

  ”When men wake up to how they been demonized by feminism movement and they understand how this been achived. They´ll fight back, and that´s what happend now” säger Andry Harry Angry Harry Psychologist and Men´s Rights Activist med ett leende på läpparna!

 9. (M)askulism Says:

  @ Vansterwiki

  Stöd och hjälp den utsatta och kränta mannen att göra en anmälan till Socialstyrelsens tillsynsmyndighet samt JO och DO.

  Tillsammans är vi starkare!

 10. (M)askulism Says:

  @ Steffo

  Kan du utveckla källan för:

  ”Drevet mot Assange går vidare, hans ledarroll i Wikileaks ifrågasätts, på grund av anklagelserna” är det gammel media drevet eller som ifrågarsätter hans ledarroll eller någon isländsk avhoppad volontär?

 11. anonym (måste hitta ett bättre nick snart) Says:

  ”Malmö kommun har anlitat en advokat för att förmå en man att ta på sig faderskapet för ett barn. Problemet är att DNA-prov visar negativt och mamman har erkänt sex med en annan man. Varför driver de ett sådant ärende?”

  Därför att de enligt kommunal-lagen måste göra det. Och det kan man inte lasta feministerna för, det är lag med närmare 100 år på nacken. Det handlar ju om ganska mycket pengar som staten kommer punga ut om barnet förblir faderslöst.

  Men det borde finnas goda skäl att se om hela denna lag av många andra orsaker. Fastställande av faderskap borde rimligtvis åtföljas av rättigheten att som man bli förälder, och inte bara betalande nicke-docka.

 12. Steffo Says:

  (M)askulism
  Jag hade nog denna expressenartikel i åtanke.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2125207/nu-okar-trycket-pa-julian-assange

 13. Patrik (PP) Says:

  Aktivarum har ett omfattande ingägg på engelska om hanteringen av Julian affären. Mycket läsvärt tycker jag.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/09/01/going-after-assange-again-the-insanity-of-rape-politics/

 14. (M)askulism Says:

  @ Tack Steffo

  Birgitta Jonsdottir infiltratör?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Birgitta_J%C3%B3nsd%C3%B3ttir

  https://www.flashback.org/p25284864

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2010/07/de-rodgrona-ar-oense-om-fra.html

  @ Instämmer med Patrik (PP) om bloggen Aktivarium.

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/08/26/assanges-verkliga-brott-mot-ardin-manlig-sexualitet/

  Tack feminism och hilda för rätt kompetens,rättssäkerhet & sätta sverige på kartan!

 15. Peter Lindström Says:

  Det är inget snack om saken att det finns krafter som enkelt kan manipulera rättssäkerheten i vilket land som helst.
  Justitiemord sker var enda dag även i lilla Sverige. Och retar man upp riktigt starka krafter kommer anklagelserna som ett brev på posten.
  Assange fallet är bara en i alla fall men detta är mer öppen bart då vilket är sällsynt.
  Så därför sitter folk i alla länder även i Sverige som inte borde sitta där.
  Man utnyttjar rättsinstanser för att få bort det som irriterar. Och Assange kommer åka dit även om det är öppen bart för alla att detta är fejk.

 16. Maria Says:

  Såg inte detta förrän nu:
  http://www.medievarlden.se/nyheter/2010/08/darfor-korde-expressen-scoopet-i-papperstidningen-forst

 17. Maria Says:

  Mer om Assangeaffären:
  http://www.dagensjuridik.se/sv/Artiklar/2010/09/Hurtig-Assange-kommer-vilja-krava-kompensation-fran-staten/
  http://www.dagensjuridik.se/Artiklar/2010/08/Oskuldspresumtionen-igen/

 18. Oskyldig Says:

  http://oskyldig.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: