Han anmälde Ladies Night till DO

by

Kent Grim skulle köpa biljett till krogshowen Ladies Night. Han fick nej – enbart kvinnor får köpa biljett.

Då anmälde han saken till Diskrimineringsombudsmannen. Kent anser sig könsdiskriminierad – mansdiskriminerad.

David Stenmarck, producent och initiativtagare till ”Ladies Night”, håller med om att det är könsdiskriminering. ”Ja, det får man väl säga. Men det finns så mycket annat som riktar sig till bara män. Jag tycker väl att tjejerna kan få en kväll om året”, säger David Stenmarck.

Man kan undra – vad är det där ”så mycket annat” som riktar sig till bara män? Jag tycker tvärtom att det är extremt sällsynt att kvinnor formellt stängs ute från saker och ting. Förmodligen bland annat beroende på att det skulle bli ett ramaskri om så skedde. Däremot är det ganska vanligt att män stängs ute.

Showen ”Ladies Night” har redan tidigare anmälts för könsdiskriminering men fallet har då avskrivits då det inte ansetts som ett tillräckligt allvarligt fall av diskriminering.

Läs mer här.

PS: Hur rimmar reglerna för biljettköp till Ladies Night med principen om att könen bara är en social konstruktion?

Annons

40 svar to “Han anmälde Ladies Night till DO”

 1. maukonen Says:

  Har skrivit ett inlägg om denna könsdiskriminering.
  http://maukonen.wordpress.com/2010/09/29/konsdiskriminering/

 2. anonymännu Says:

  ”Ja, det får man väl säga. Men det finns så mycket annat som riktar sig till bara män. Jag tycker väl att tjejerna kan få en kväll om året”, säger David Stenmarck.

  Självklart måste man få ha föreställningar som riktar sig direkt till män eller direkt till kvinnor. Det är irriterande att man inte skulle få exploatera sina affärsidéer om man tror att man kan tjäna pengar på något sådant. David Stenmarck får det att låta som välgörenhets-arbete – och folk går på det.

  Felet är inte att ha en Ladies night, utan att mannen inte fick köpa biljett till tillställningen. Däri ligger kränkningen, och det är vad som enligt lag är förbjudet. Jag tycker den är så grav att ett tydligt skadestånd skulle betalas ut för att stämma i bäcken. Sedan kan de fortsätta att kalla det både Ladies nights och Men only.

 3. Leif Says:

  En mensnight med samma typ av halvsnuskiga underhållning för en massa onyktra män skulle aldrig få förekomma på samma stora stadiums. Det skulle kallas gubbsjukt och kvinnoförnedrande, vad fan är skillnaden? Det är väl det som är mest könsdiskriminerande med skiten.

 4. Gonzo Says:

  ”Ja, det får man väl säga. Men det finns så mycket annat som riktar sig till bara män. Jag tycker väl att tjejerna kan få en kväll om året”, säger David Stenmarck.

  Finns det evenemang som kvinnor inte har tillåtelse att besöka? Är det ens lagligt?
  Kvinnor har till och med fått rätt att gå och titta på fotboll och hockey.
  Det finns till och med flickor som spelar fotboll och hockey i pojklag.

  Intressant att läsa alla komentarer på tex Aftonbladet. Mycket hån, förlöjliganden och annan härskartaktik. Trotts att det handlar om jämställdhet.

 5. Jack Says:

  Att män inte släpps in på Ladies’ Night. Det är väl inte värre än om Sverigedemokraterna skulle ordna en ”Whites’ Night”, dvs där vita får titta på svarta underhållare men inga svarta i publiken såklart! Värre än så är det inte. Tillräckligt allvarlig diskriminering tja, jag skulle säga det ändå. Men DO kan ju göra en annan bedömning.

  Vi hade ju för några år sedan lag i Sverige som prioriterade att hålla svarta arbetslösa genom att anställa kvinnor istället, detta trots att kvinnointegrationen var betydligt mer långtgången än invandrarintegrationen. Man kan säga att invandrarintegrationsproblemen som en del upplever idag är direkt delorsakade av den svenska feministiska lagen. Hade det med andra ord heilats lite mindre mot feminister hade det således gått bättre av flera skäl.

 6. Jack Says:

  Vet förresten inte hur det ser ut nu. Är det fortfarande med lag prioriterat att hålla de svarta utan arbete och kvinnorna inne?

 7. Jack Says:

  Tror jag vet svaret…såklart underrepresenterat kön ska in före underrepresenterad ras i Sverige. Men tack och lov har vi iaf lagar som styr upp detta! Sen kan vi diskutera vilket som ska prioriteras högst, hudfärg eller kön men tack och lov är vi iaf så i framkant i Sverige att vi med lag prioriterar detta vid anställning!

 8. Access Says:

  Jag kanske skulle försöka köpa biljett. Och när jag blir nekad anmäla det till DO för diskriminering, inte pga av att jag är man utan pga att jag är bög. Undrar om det då skulle vara en för känslig fråga för DO för att lätt avfärda mig? Som bög är jag ju ”underordnad”.

 9. noboytoy Says:

  Får man som kvinna komma in på strippklubbar och bordeller utan att ses som en av de anställda? Jag vet inte, jag har aldrig provat.

  Vad vad Kents syfte med att gå på LadiesNight? Ville han hålla koll på frugan eller tycker han att grabbarna på scen är gulliga?

 10. Mats Says:

  @noboytoy

  Spelar ingen roll VARFÖR Kent skulle dit.

  Du får gå på strippklubbar om du vill 🙂 Men ingen kommer bjuda dig på drinkar där så du kommer väl tröttna och gå hem.

 11. Träd Says:

  Sant, jag har aldrig heller hört talas om någon tillställning endast för män.

 12. Torstensson Says:

  Noboytoy

  Klart att kvinnor kan köpa biljett till strippklubbar.

  Sen undrar jag varför kvinnor aterigen ska kunna ha kakan och kunna mumsa i sig den. De fördömmer sina egna karlar om dom hade suttit och tittat pa strippor. Da ar det patetiskt, gubbsjukt och unken kvinnosyn.

  Det finns en mycket jobbig dualism hos feminister men ocksa hos ganska manga vanliga kvinnor, och den gar ut pa att kvinnor som viker ut sig (linda skugge etc ) gör det under en sorts you go girl-anda, en sorts frihetens moment infinner sig. En karl som sedan sitter och tittar pa exakt samma bilder blir sedan förlöjligad och bespottad- Av kvinnan pa bilden ! Dualism.

  Nar samma bortskamda svenska kvinnor sitter och draglar över strippande karlar sa anses det som en haftig tjejkvall och girlpower.

  Det ar detta vi reagerar mot.

  Om nu DO har jamstalldhet pa sin agenda sa tar han detta pa allvar. Annars kommer jag fortsatta att havda att Sverige ar en regim.

 13. noboytoy Says:

  Mats: vilken tramsig kommentar – väx upp man.

  Jag har en manlig vän som jobbar som strippa. Han säger: när män strippar för kvinnor så är stämningen go, glad och uppsluppet rolig.

  När kvinnor strippar för män, är männen grav-allvarliga och stämningen är nästan lite otäck.

  Därför har strippklubben vakter när kvinnor strippar för män och inga vakter när män strippar för kvinnor.

  Någon klok gubbe som har kommentarer till detta…?

 14. Matte Matik Says:

  Ni glömmer väl inte bort att det är Genusvetenskapens dag imorgon? Har kommenterat programmet för dagen här, men det finns mycket mer att gräva i för den som är intresserad:
  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/09/genusvetenskapens-dag.html

 15. Torstensson Says:

  noyboytoy

  Far man fraga varför du anvander sa mycket harskarteknik pa din blogg? Och sa mycket personliga pahopp.

  Du kallar Pelle Billing för doktor Billig eller kukhuvud. Dessutom har du anklagat honom för pedofili.

  Du kallar Carlkvist för Karlkvast

  Ganska infantilt faktiskt.

 16. Lorem Ipsum Says:

  @Matte Matik

  Vad härligt att se att ännu ett ”fackförbund” har fått en alldeles egen dag precis som vi har första maj. Nu gäller det bara att göra den till en helgdag, fast bara för kvinnor då i jämställdhetens namn.

  Vi kanske kan ha en sån där härlig familjedag för alla i bästa Nürnbergstil. Kanske gräva fram någon bra regissör som kan filma tillställningen så att alla som inte kunde komma kan avnjuta evenemanget i bästa HD och ”runt-omkring”-ljud.

  Sen så kan ledarna för rörelsen stå längst fram på ett podium och låta folket hylla dom. Kanske det ska vara några väldrillade och genusanpassade slagverkare med genusanpassade trummor på magarna som håller takten.

  Upplägget verkar bekant. 🙂

 17. Mats Says:

  @noboytoy

  Men lilla gumman jag menar inte att göra dig ledsen.

  Om du vet så mycket om strippklubbar varför ställer du frågor om dem? Ljuger du lite för att få igång en diskussion eller?

  Jag tror dig inte när du säger att det är gravallvarligt på strippklubbar.

  Följ med din kompis som strippar så får du en egen uppfattning så slipper du dra fördomar ur arslet. Förlåt uttrycket du får inte bli ledsen nu.

 18. Lasse Says:

  @Torstensson

  Ganska infantil är väl dages underdrift efter man läst imbecillen noboytoys blogg.

  Mycket infantil och förståndssvag, skulle jag vilja säga. Många saker i hennes blogg är på gränsen till förtal, hennes sjuka och verklighetsfrämmande kommentarer här är inte värdiga att bemötas överhuvudtaget. Sen får hon provocera bäst hon vill för det biter inte på mig.

 19. Heat Says:

  @notoyboy

  Jobbar du som tarothäxa möjligtvis?

  Studier har nämligen visat att feminister överlag är ganska fula, och därmed passar sämre i strippyrket. Sk. sjuttiotalsfitta med könshår som slutar nedanför naveln med begynnande kånkelbär är kanske inte det fräschaste.

  Jag tror du bara är avundsjuk på andra kvinnor som får uppmärksamhet nämligen. Det behöver du dock inte vara. Ytliga saker som kroppslig geometri har inget med kärlek att göra.

  Sen undrar jag, ta inte illa upp nu, jag e bara nyfiken, men hur känns det att springa omkring med vuxenblöja halva livet? Ja, ni kvinnor har ju alltid så sköna omskrivningar för allting..som ”binda” ”trosskydd” etc. men det är ju en BLÖJA, en VUXENBLÖJA, så hur känns det?

  Vet att det finns fetischer för sånt, men ändå. Jag menar inte nu att ni ska gå omkring o läcka blod o slem på golvet heller, men vi kan väl vara överens om att ni inte är direkt utan ”konstruktionsfel”? Att ni kompenserar för ert mikroskopiskt lilla ollon, som ni kallar klitoris, genom att pumpa upp era bröst är ju bara fånigt också.

  Personligen skulle jag inte vara sugen på att glo på strippor, skulle bara bli uttråkad.

 20. Tankar om Ladies night « Trollan's Tankar om stort och smått Says:

  […] som funderar över detta är Anne-Mari, Genusnytt, Medborgar X, Daniel […]

 21. leifer Says:

  Heat, synd att det är ”feminister” som nbt som hörs mest i debatten. Det förstör allt som ändå är bra/varit bra med feminismen.

 22. Gonzo Says:

  För några år sedan skulle fotbollslandslaget spela i Saudiarabien. När det visade sig att saudiska kvinnor inte får gå på fotboll väcktes stark kritik

  Malin Roos i Expressen
  ”Jag skulle kunna
  dra det ett varv till och jämföra med apartheid, frågat hur våra hyvens landslagskillar hade reagerat om det var svarta som skulle portas från matchen på Prins Faiilsal Bin Fahd-stadion och inte kvinnor (HADE de reagerat då?)”

  http://fotboll.expressen.se/nyheter/1.302064/malin-roos-alla-vet-ju-att-fotboll-inte-ar-nagot-for-tjejer

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=21865&a=520563&from=rss

  Varför ska kvinnor springa på fotboll? Borde inte vi män få ha en stund för oss själva?

 23. Jossan Says:

  Fy fasen! Varför kan inte vi kvinnor få ha någonting som är vårt? Ni killar är bara avundsjuka på oss tjejer men va fasen, vi har fått vara avundsjuka i flera hundra år ni kan väl unna oss detta??

  Ni killar kan väl fixa Guys Night! Va fan, var lite påhittiga!

 24. noboytoy Says:

  Mats, lillemannen…
  Jag har följt med på min väns arbete. Jag är inte ledsen.., tvärtom! Varför skulle jag vara ledsen?

  Någon påstår att jag har kallat Billig för k*khuvud? Det är inte sant. Jag tar inte sådana ord i vare sig mun eller skrift.

  Heat: du ”tror” ingenting om mig. Du hoppas att jag är skitful eftersom jag är feminist. Din retorik är på en femårings mentala nivå. Pinsamt med män som sitter och lipar och ”känner sig” diskriminerade av kvinnor. Vad är ni – män…eller möss….?

 25. noboytoy Says:

  Jossan: det finns ju både strippklubbar, porrfilmer och pekböcker för män? Slitz och sånt…

 26. genuspanik Says:

  ==>noboytoy:
  Den tidning, som du nämnde, kan även kvinnor köpa, eller hur, liksom porrfilmer?!

  Vilka ”pekböcker” du exakt syftar på är oklart. Är tidningen Slitz en sådan menar du? I såfall: hur då?

  Att du inte kan förstå problemet i att en stor arena som Globen nekar tillträde för en stor grupp människor (män), enbart baserat på en egenskap, som de inte kan rå för (kön) är rent hårresande.

  Ett sådant förfarande är i själva verket diskriminering i sitt esse…ett s.k. skolboks-exempel, helt oförsvarligt.

  Kvinnor har däremot tillträde till i princip ALLA utrymmen i samhället, utom möjligen (jag betonar: möjligen) urinoarer och vissa ”hemliga ordnar”.

  Jag tycker att Du ”noboytoy” bör ge något konkret exempel på evenemang i Sverige, som konkret förbjuder kvinnor att delta.

  Om saknar förmåga därtill, så bör du nog tänka efter innan du skriver.
  Ang, din iq-nivå, så lämnar jag det åt andra att avgöra (vilket de tydligen redan har gjort).

 27. Mats Says:

  @noboytoy
  Spelar du dum eller vill du likt en tonåring trotsa allt och alla? Jag tror på ingetdera, jag tror du inte förstår bättre. Dessutom ljuger du och jag kan därför inte ta dig på minsta allvar. Du frågade först hur det funkade på strippklubb i ett inlägg och sen i ett annat så hade du varit där med din ”vän” 🙂 Du är ett internet troll.

  @jossan
  Nämn ett ställe där du inte kommer in på i Sverige för att du är tjej. Herr bastuklubben räknas inte.
  Ni får gärna ha Ladies Night för min del men då ska alla som vill gå få gå. Allt annat ÄR diskriminering. Har du levt några hundra år förresten Jossan?

 28. Lövet Says:

  noboytoy är ett troll – i alla bemärkelser. Mata det inte!

 29. Lottaonline Says:

  Eller har man inte problem i livet, så kan man alltid söka fram några små.

  Om ni män själva längtar så mycket, efter att se strippande män, så finns det troligen ett stort utbud på andra håll. Det finns alltid lösningar! 🙂

 30. Lasse Says:

  En man blir diskriminerad inom den här sektorn och det blir protester från den manliga sidan.

  Vad händer ?

  De bemöts med förlöjligade. (se exempel ovan)

  Härskarteknik nummer ett alltså.

  När det är tvärtom blir det ett jäkla pådrag och väldigt allvarligt.

  http://www.vk.se/Article.jsp?article=370436

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=105&grupp=4398&artikel=1741031

  Skulle kunna länka hundra till……………

  sensmoral = dubbelmoral

 31. Torstensson Says:

  Lasse

  Feminister ar inte intresserad av en debatt överhuvudtaget eftersom dom ahr allt att förlora pa att feminism börjar diskuteras. Vad dom daremot tycker ar mycket viktigt ar att fortsatta mata ut felaktiga floskler för att behlla status q. Ungefar som nazistiska propagandaaffischer som sat uppklistrade langs gatorna i Berlin. Det var bara massa slogans och onelines och en bild pa en arier eller en soldat. Debatt var slöseri med tid. Propaganda var nyckelordet.

  Jag tror faktsikt att en hel del nazistfeminister öpper skulle erkanna detta. Ungefar som Valerie Solana som i allra högsta grad var en nyttomaximerare. Feminister ar inte har för att debattera alltsa. Förvanta dig harskartekniker hela tiden, nagot annat ar faktiskt en anomali inom rabiata feministkretsar.

 32. Heat Says:

  haha, ja när man retar upp en feminist så framkommer det alltid vad de egentligen står för.

  ”Pinsamt med män som sitter och lipar och ”känner sig” diskriminerade av kvinnor. Vad är ni – män…eller möss….?”

  notoyboy gillar inte känsliga män, hon vill ha ”riktiga” män. Det finns inga som är så fast i ”könsroller” som just feminister.

 33. queerish Says:

  Att det är diskriminerande – ja utan tvekan.
  Men kom igen, Ladies night har funnits i 4-5 år så hur sjutton kan man ha missat att det bara är för tjejer? Orkar vi läsa liknande artiklar varje år om besvikna män?

 34. queerish Says:

  Och för arrangörerna/deltagarna handlar det om att tjäna pengar såklart. Brunstiga kvinnor betalar både biljett, sprit, mat och souvenirer. Sen blir det en finfin egoboost för männen på scen med kvinnor som skriker, applåderar, jublar och fotar.

 35. queerish Says:

  (förlåt ibland ska man tänka sig för innan man postar)
  Det finns fortfarande frisörer med olika priser för olika kön, helt oavsett om man då som man har hår till midjan och som kvinna halvsnaggat.
  Det finns dam- och herrfrisörer och jag -antar- att där är bara ena könet välkommet som kund.
  Flat- och bögklubbar är givet (men då är det förståeligt iom att personerna där vill träffa likasinnade.)

  Nu är jag klar!

 36. Gonzo Says:

  queerish

  ”Sen blir det en finfin egoboost för männen på scen med kvinnor som skriker, applåderar, jublar och fotar.”

  Fin omskrivning för ”Objekifiering” och ”sexism”.

 37. queerish Says:

  gonzo
  Jag har aldrig sagt att jag gillar konceptet. Så javisst, det är samma sak. (Förutom åldern på dom som uppträder – antagligen skulle få män skulle jubla åt 50-åriga kvinnor på samma sätt som kvinnorna gör åt de äldre män som deltar, kjell bergkvist föddes 1953)

 38. Magnus Says:

  Det fanns en gång en tillställning bara för män uppe i Skellefteå. Under 90-talet var det emellertid förnedrande att inte släppa in kvinnor. Uppträdandena som fanns där var också ”av sådan vulgärt kvinnoförnedrande karaktär att lagstiftning om hur kvinnor får förnedras under föreställningar, av vad slag det än månde vara, bör förbjudas”. Det var en show av samma karaktär som man ser om man käkar på Hooters i staterna.

 39. 55 saker som antifeminister och sverigedemokrater har gemensamt | Says:

  […] uttrycker gärna att om man byter ut svensk/man mot invandrare/kvinna så uppstår […]

 40. Vad har grabbarna på Ladies Night att göra? | Medborgarperspektiv Says:

  […] Aftonbladet rapporterar idag att Kent Grim har anmält Ladies Night till Diskrimineringsmannen (DO) för könsdiskriminering. Han hade bespetsat sig på att gå och se […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: