Rasande angrepp på Camilla, mig och lärare

by

Tack alla för allt stöd! Nu är jag tillbaka i Stockholm. Du kan se gårdagens tv-debatt om filmen Tusen gånger starkare på SVT Play här.

Tevedebatten igår kväll, där Camilla Lindberg och jag (Pär Ström) i en tv-debatt hävdade att flickor inte förtrycks i den svenska skolan, har uppenbarligen rört upp känslor. Komikern Nour El-Refai går nu till rasande angrepp mot på oss på Newsmill (här). Rubriken är: ”Håll käften, ni som förnekar könsmaktsordningen”. Under 2009 medverkade El-Refai som karaktären Bitterfittan i humorprogrammet Ballar av stål.

El-Refai skriver nu:

”Filmen ”Tusen gånger starkare” handlar om förtrycket mot flickor i skolan och är bland det bästa jag sett. Men när filmen diskuteras på SVT Debatt förnekar debattörer verkligheten för alla småflickor. ”Manshatare” hörs det någonstans ifrån när det är uppenbart att det handlar om kvinnohat. Hur kan det vara så att när vi pratar genus, som är ett kunskapsområde precis som vilken annan vetenskap som helst, att det plötsligt blir en åsiktsfråga?”

Hon skriver också:

”Det handlar om individer, tycker motståndargruppen, inte om kön, som om de stod utanför våra patriarkala strukturer, som om de inte kategoriserade människor enligt vad de har för kön, vilket vi alla gör och alltid har gjort. Tjejerna får inte vara offer, menar dem.”

Och:

” ‘Manshatare’ hörs det någonstans ifrån när det är uppenbart att det handlar om kvinnohat. Hur kan det vara så att när vi pratar genus, som är ett kunskapsområde precis som vilken annan vetenskap som helst, att det plötsligt blir en åsiktsfråga? Hur kan det vara okej att de sitter en liten pojksprätt som reducerar debatten med stora pappaord och påstår att det inte stämmer det som tjejerna säger när det inte handlar om hur han har det? Jag är chockad.

Vidare tycker Nour El-Refai att den lärare som satt intill mig i studion bör få yrkesförbud:

”Jag skäms över er lärare som satt i debatten igår. Helena Meclaom, du borde bli av med din lärarlicens bums. ”Jag har inte sett filmen, men jag fattar poängen” börjar hon. Nej, du fattar fan ingenting. Lyssna på eleverna, lita på flickornas upplevelse, och framförallt, beröm dem deras mod, annars kommer dem aldrig våga säga ifrån igen.”

Och Camilla Lindberg får en extra smäll:

”Och slutligen vill jag säga håll käften till Camilla Lindeberg som påstår att könsmaktsordningen är ett mossigt uttryck som dog på sjuttiotalet. Jag levde inte då men det är inte ett ord som jag blir nostalgisk av utan som hjälper mig uttrycka min och många andra flickor, pojkar, kvinnor och mäns vardag på jobbet, i hemmet och i skolan, så var snäll och ta inte det ifrån oss.”

Gå gärna in på Newsmill och skriv en kommentar! Artikeln är här. Jag har samlat mina argument för att flickor inte förtrycks i skolan här. Du kan se tv-debatten från igår här. Pelle Billing bloggar klokt om debatten här.

228 svar to “Rasande angrepp på Camilla, mig och lärare”

 1. Michaël Lehman Says:

  Fröken El-Refai borde sätta sig bakom skolbänken och lära sig att skilja mellan ‘de’ och ‘dem’. Fram till dess hon har lärt sig det, kan man icke taga henne å allvar.

 2. Klas-Kristian Says:

  Herregud, vilket oinsatt dravel (av El-Refai alltså, inte av PS).

  Själv gick jag hela högstadiet i en klass där killarna sågs som tysta och lugna och tjejerna var de som ”tog för sig” som det brukar heta. Jag har upplevt det så, då borde det vara så överallt. Åtminstone med Nour El-Refai mfl:s logik.

 3. leifer Says:

  El-Refai kommer från en annan kultur och upplevde möjligen förtryck/könsroller från andra flickor och pojkar från samma kultur. Frågan är om hon blev förtryckt av lärarna eller exakt hur könsmatksordningen som hon upplevde kom till.

  Jag kan tänka mig att El-Refai upplevt verkliga problem med det men då ska hon inte bli förbannad på svenska kulturen.

 4. Bengt Says:

  Tydligen krävs det varken meriter kvalifikationer eller kunskap numera för att bli ”programledare” i TV.

  Nej, flasha tuttarna och gör något PK-skräp för TV3 så är det sedan ”fritt-fram”. Kan man sedan ”krydda” anrättningen med integration, feminism och gärna lite ekologi så är det visst ännu bättre!

  De som ”kommit fram” på ovan sätt gör man bäst i att helt ignorera. Alldeles oavsett om de inte kan stava eller inte, skrika svordomar och könsord i TV etc.

  Vissa borde verkligen gå tillbaka till ruta 1 och lära sig hyfs, ordning och uppförande! Som tur är sitter Jan Björklund kvar som skolminister till många rabiata flumpedagoger (och oftast genusindränkta) stora besvikelse

 5. Klas-Kristian Says:

  leifer: El-Refai är visserligen född i Libanon men uppvuxen i Lund, så jag tycker det är onödigt att göra det här till en invandrargrej när man inte alls behöver. Det finns dessutom, det visade debattprogrammet i går, gott om infödda svenskar med precis samma brist på koll som El-Refai.

 6. johan Says:

  Suck! skönt att en mindre vetande mansgris sitter och talar om att flickorna inte blir förtryckta i skolan. att ens göra detta uttalande gör att jag skäms för att vara man! fy fan till TS som inte har en susning om vad han pratar om, heller inte har några barn va jag tror för annars hade detta inte kommit upp på tal. jobbar inte i skolan etc.

 7. leifer Says:

  Klas-Kristian, om du missat så är Sverige idag mångkulturellt så tvärtom är detta mycket viktigt att förstå. Så det är visst en ”invandrargrej”. El-Refai var knappast ensam från sin kultur eller hur? Hur lär väl fått höra av sina föräldrar etc hur hon ska vara som tjej.

 8. Maths Björklund Says:

  Precis som PS anger, så är det en mer eller mindre industri som vuxit fram kring begreppen kvinnoförtryck och könets jämställdhet. Det har helt enkelt gått alldeles för långt i jämställdhetsdebatten. Vi är alla människor och skall respekteras på LIKA villkor. Förtrycket ligger inifrån kvinnosaksambassadörerna själva. Kan kvinnorna börja känna efter hur deras ställning och egen makt ser ut, så är männen i underläge. Vi män har inte som kvinnor samma listighet att gå i grupp om sakfrågan, men det kanske vi kan förändra. Lika människor men olika kön!

 9. Bengt Says:

  När man är 20-någonting så VET man ju precis hur världen är beskfaffad och hur den skall förändras! Saker och ting är svarta eller vita och alla som inte tycker som en själv ”förstår inte sitt eget bästa”, skall omvändas i bästa fall med argument, i sämsta fall med våld.

  När man blir äldre och har mognat mer ser man att det finns en gråskala också…

 10. Frumatik Says:

  Så konstruktivt att säga ”håll käften” åt dem som inte tycker likadant… Det känns ju trovärdigt.

 11. johan Says:

  måste ju tillägga att PS dels lägger på en attityd, men det är väl så när argumenten tar slut tar idiotin vid. *suck*
  men att inte erkänna att det finns ett ojämställt samhälle och att kvinnorna är förtryckta är skamligt.
  redan på bebisnivå börjar man göra skillnad på flickor och pojkar, rosa och blått i kläder, bilar och dockor. ja listan kan göras lång. som magnus betner säger ” om en pojk trillar och bryter nacken, ligg inte där upp i trädet igen” men en flicka däremot ” men halleduttende då, kom här, ta nallen och gå o laga lite mat” vi gör skillnad. tänk tillbaka till det sista möte där du mötte en kvinna och en man samtidigt på samma möte. vem hälsa du på först? det är så förbannat djupt rotat i ryggraden på oss män…
  fan va man skäms!

 12. Bengt Says:

  @Johan: Och vad är det för ”fel” (annat än ett ”konstruerat”) i att göra skillnad på könen? Vi ÄR biologiskt olika och har olika förutsättningar. Vi har olika lag i olika sporter just därför. Män har i genomsnitt en större mängd muskler.

  Jag själv hälsade på kvinnan först när jag träffade ett par men du Johan kanske har alldeles för mycket av ”pålagda mönster och strukturer” i dig för att kunna ändra dig ? Det kanske är dina egna ”problem” du speglar in? Vad vet jag?

 13. Andreas Says:

  johan: Läs på, bilda dig en informerad åsikt och återkom sedan. Att snacka om anekdoter som om dessa är sanna är bara oinformerat och ja ett tecken på att man är outbildad samt okunnig i dessa frågor. Dena anekdoter har dessutom ingenting med sakfrågan att göra. Är tjejer förtryckta i skolan? Nej är det korrekta svaret.

  Det finns forskning som belyser problemen och avsaknad av problem så att säga att man skäms för att vara man för att forskningen inte stämmer överrens med ens ideologi ger ett tämligen ointelligent intryck.

 14. Lars Says:

  ”tänk tillbaka till det sista möte där du mötte en kvinna och en man samtidigt på samma möte. vem hälsa du på först?”

  Vad?! Sånt dravel. Jag hälsade nog på den person som satt närmst. Vad har du egentligen för belägg för det där påståendet?

 15. Lasse Says:

  @Johan

  ”men att inte erkänna att det finns ett ojämställt samhälle och att kvinnorna är förtryckta är skamligt.”

  Vad är omjämställt gentemot kvinnor ?

  På vilket sätt är kvinnorna förtryckta ?

  Finns det några konkreta områden där män är diskriminerade, förtryckta eller får en ojämställd behandling ?

 16. Petter Says:

  Haha, rabiatfeministerna får panik. Men man ska väl förvänta sig en komisk reaktion från en komiker?

 17. barfota Says:

  @johan

  Du behöver inte skämmas Johan, du får lov att vara man om du vill, din mamma bestämmer inte över dig längre.

 18. Cissi Says:

  Johan, du kör med en massa feministiska floskler. Men som du själv påpekade så får inte en pojke sympati eller medkänsla som en flicka får och det menar du skulle vara till flickors nackdel? Med den logiken skulle 1+1 bli femtioelva. Feminister menar alltså att pojkar vinner på att behandlas som vuxna män och inte som barn. Ni är ta mig fan sinnessjuka

 19. Bengt Says:

  Vissa saker får inte diskuteras, än mindre ifrågasättas och allra minst vilket Gud förbjude kritiseras. Feminismens ”sanningar” är en av dessa…

  Byt gärna ut ”feminsim” mot vilken annan (oftast totalitär) ideologi eller troslära som helst men resultatet är detsamma

  De som inte omfattas av den ”rätta läran” är emot dem som ”förstått och kommit till insikt” och skall omvändas antingen via utbildning / indoktrinering eller om detta inte hjälper så med fysiskt, medicinskt (hjärntvätt eller inspärrning på sinnesjukhus) eller psykiskt våld eller om inte ens detta räcker tystas med våld

  Så ”Håll käften”!!
  ;))

 20. AV Says:

  johan: och genom att säga res dig upp till grabben och nämen oj då kram kram till tjejen är det ett förtryck av flickan och fördel pojken? I så fall är det förtryck av båda. Även killar kan behöva en kram och blås på såret.

  Varför är rosa hemskt jmf ljusblå? Är det inte bara du som sätter värderingar i färgerna. Alla flickor får sin prinsessperiod och det skall de få ha. Samtidigt som de kan få ha små blåställ och klättra i träd. Båda sidor behövs, men det ligger i den moderna feminismen att värdera manliga attribut lite högre än kvinnliga. Och därmed upprätthåller de själva den förtryckande könsmaktsordningen mot kvinnor.

  Dags att se världen lite vidare än de inlärda dogmerna.

 21. AV Says:

  barfota till johan: Klockrent!

 22. profanum_vulgus Says:

  Är det inte hon som är dömd för sexbrott mot en äldre man och sedan i ”ballar av stål” gjorde om brottet mot några barnfamiljer men utan att åtalas?

 23. Jonas P Says:

  AV:

  Ja, det är en lustig grej feministerna får till när de å ena sidan tenderar att hylla kvinnor och säga att vi måste ta tillvara på kvinnliga egenskaper och uppvärdera dem osv. samtidigt som egenskaperna som hyllas brukar vara den starka företagskvinnan som inte prioriterar att vara hemma med barn utan jobbar eller den lilla pojkflickan som klättrar i träd. Dvs raka motsatsen till hur kvinnor och flickor faktiskt beter sig generellt. Som du säger funkar detta såklart enbart på så sätt att majoriteten kvinnor och flickor som har det traditionella beteendet förtrycks av feministerna själva.

 24. Info Says:

  NOUR EL-REFAIS BRAVADER

  Vem är denna drygt tjugo år gamla dam från Libanon, som vill undervisa hela Sverige om att ”genusvetenskap” är en vetenskap? Tja, låt oss ta en titt på denna auktoritets meritlista.

  • Hon är själv varken vetenskapsgenus eller ens högskolestuderande utan ”komiker”.

  • En av hennes tyngst vägande insatser för ”jämställdheten” är att ha visat tuttarna offentligt i centrala Stockholm i ett TV-program.

  • En annan insats har varit att göra en film tillsammans med Gudrun Schyman.

  • Sitt förakt för män och för Sverige lär hon ha visat – också i TV – genom att ”ta på högvaktens kön”.

  • En av hennes många beundrarinnor uttrycker sig så här sofistikerat: ”Nour El-Refais sommarprat i P1 är helt jävla magiskt. Så grymt bra att man får gåshud.” – (Hur gammal tror ni att den bloggerska är, som yttrade detta? Tretton år? Fel. Hon är drygt trettio…)

  Det finns förmodligen mycket mer att tillägga om vår nya hjältinna Nour El-Refai. Eftersom hon själv haft vänligheten att recensera och bedöma Pär Ström och Camilla så utförligt, så skulle jag gärna för min del vilja veta litet mer om Nour.

  Finns det någon som kan lämna några bidrag?

 25. Petter Says:

  Att läsa den här bloggen är lite som en trevlig stund med kompisarna när man är ute och fiskar eller spelar golf. De trollande rabiaterna är som mygg, men vem fan bryr sig om mygg?

 26. Lasse Says:

  @profanum

  Yepp det var hon, blev dömd till dagsböter.

  En teaterapa och populist som i mina ögon saknar all trovärdighet i dessa sammanhang.

 27. Dr. Jonsson Says:

  Haha,

  Hur kan det vara så att när vi pratar genus, som är ett kunskapsområde precis som vilken annan vetenskap som helst, att det plötsligt blir en åsiktsfråga?

  Därrför att genusvetenskap verkligen inte är ”som vilken annan vetenskap som helst”, utan i mångt och mycket just en ”åsiktsfråga”.

  – För det första så har de flesta riktiga vetenskaper kunskap, fakta och verifierbara (+falsifierbara) förklaringsmodeller som en central del, medan genusvetenskapen i Sverige 2010 i stort föraktar dessa komponenter som uttryck för en förlegad patriarkal vetesnkapskultur, och istället har ett makt-, opinionsbildnings- och kontrollfokus.

  – För det andra, när det gäller svenska genusprofessorer, så publicerar dessa, enl. en debattartikel från 2006 i snitt endas en (1) internationell anonymt granskad forskningsartikel vart 15:e år (!!). Det finns för all del andra möjliga mått på bra forskning, men det är en av de mest vanliga enkla indikatorerna på huruvida det man gör kan anses hålla vetenskaplig klass eller inte. [Inte helt förvånande har företrädare för just genusvetenskapen börjat ifrågasätta huruvida vetenskaplig kvalité verkligen ska mätas i antal artiklar … 😀 … där finns givetvis nyanser att diskutera, men ändå]

  http://www.dn.se/debatt/svenska-genusforskare-haller-inte-mattet-1.563575

  – Bara som en liten jämförelse kan jag nämna att jag själv fått två artiklar inom mitt (tekniska) forskningsområde accepterade under detta år, och det klassas väl som ett någotsånär OK resultat med två artiklar per år inom mitt fält, men inte uppseendeväckande på något vis. Men det motsvarar alltså hela 30 års artikelproduktion av en genomsnittlig svensk genusprofessor, om Rothsteins siffror stämmer.

  Genusforskare producerar för all del en hel massa text per år, men då av annat slag. T.ex. som debattartiklar i tidningar, eller mer skönlitterära verk. Det är inte att räkna som vetenskapliga arbeten, men deras ”publikationslistor” kan därför ändå se långa ut. [Se även ”viljan att flyta medströms” (om svenska genusavhandlingar) av Susanna Popova:
  http://www.timbro.se/innehall/?isbn=9175665921 ]

  Min bestämda övertygelse är att förledet Genus idag inte förtjänar efterledet Vetenskap, då det just nu är två motstridiga begrepp. Svenska genusvetare ägnar sig f.n. huvudsakligen åt att bygga upp politiska maktstrukturer och utöva makt och kontroll i samhället. Så, nej … genusvetenskap av idag är verkligen inte som annan kunskap, och det är därför helt korrekt att inte behandla den som det heller.

  Däremot kan jag inte se nåt egentligt hinder (annat än människorna som idag populerar genus) mot att det framgent skulle kunna bedrivas en seriös och givande forskning inom området.

  Och, i de fall där man faktiskt gjort en seriöst genomförd studie med ordentliga faktaunderlag och genomtänkta analyser så bör det ju bemötas med den respekt som ett sådant arbete förtjänar. Författaren till ett sånt alster borde heller inte känna sig ”påhoppad” av att man diskuterar alternativa förklaringsmodeller till faktaunderlaget, eller föreslår bättre metoder att samla in ”mätdata”. Har man viljan att vara objektiv så kan det ju inte annat än vässa ens forskning.

 28. 50/50 Says:

  Johan är ett troll, antagligen en feminist som bara vill reta upp.

  Se bara på hans argument:

  1) Suck! (Det allra bästa argumentet)

  2) skönt att en mindre vetande mansgris (varför PS är mindre vetande förklarar inte Johan, hen är ju feminist så hen har ju sanningsmonopol)

  3) sitter och talar om att flickorna inte blir förtryckta i skolan. (Nej, det är ingenting han talar om, han argumenterar för det. Det är en stor skillnad.)

  4) att ens göra detta uttalande gör att jag skäms för att vara man! (Ja, som man är man tydligen skyldig till vad andra män gör. Varför har jag aldrig förstått men det handlar väl om ”strukturer”.)

  5) fy fan till TS som inte har en susning om vad han pratar om, (Så klart utan att förklara varför ”TS” inte har en susning.)

  6) heller inte har några barn va jag tror för annars hade detta inte kommit upp på tal. jobbar inte i skolan etc. (ad hominem argument, har inga barn, jobbar inte i skolan alltså har han fel.

  7) måste ju tillägga att PS dels lägger på en attityd, (den som skriver ut ”suck” lägger tydligen inte på en attityd.)

  8) men det är väl så när argumenten tar slut tar idiotin vid. (återigen utan att ge den minsta förklaringen till varför det är ”idioti”)

  9) *suck* (argument 1 förstärkt med asterisker)

  10) men att inte erkänna att det finns ett ojämställt samhälle och att kvinnorna är förtryckta är skamligt. (Igen utan att förklara varför kvinnor skulle vara förtryckta)

  11) redan på bebisnivå börjar man göra skillnad på flickor och pojkar, rosa och blått i kläder, bilar och dockor. ja listan kan göras lång. som magnus betner säger ” om en pojk trillar och bryter nacken, ligg inte där upp i trädet igen” men en flicka däremot ” men halleduttende då, kom här, ta nallen och gå o laga lite mat” vi gör skillnad. (På vilket sätt är rosa mer förtryckande än blått? Varför är man förtyckt när någon bryr sig om att man går illa?)

  12) tänk tillbaka till det sista möte där du mötte en kvinna och en man samtidigt på samma möte. vem hälsa du på först? det är så förbannat djupt rotat i ryggraden på oss män… (Helt rätt, hälsade först på kvinnan, för hon var attraktiv, (sexuell makt?) min heterosexualitet sitter nog djupt i kroppen, vet dock inte om den sitter just i ryggraden dock.)

  13) fan va man skäms! (Ja är man född med en y-kromosom är man tydligen skyldig enligt feministjohan. Mitt tips, slipp skulden och byt kön!)

 29. Manhood United Says:

  WE DONT NEED NO THOUGHT CONTROL!

  Appropå nour, Ingen vill ha henne, ingen kommer sakna henne.

  Börja prata om människan, flicka pojke i skolan som förtrycks är oväsentligt och det tycker majoriteten av ungdomarna och eleverna själva. Det kanske kommer något sunt ur det här, att majoriteten gör uppror mot feminismen. Det räckte tydligen inte med att LO-medlemmarna vände sin kärnfamilj och sina egna ryggen och röstade på moderaterna och sd för att visa sin avsky mot feminismen. Feminsim=samhällsfrånvänd och förtryckande av människan.

  Hey Feminist Teachers!
  We dont need no education-Feminsim
  We dont need no thought control!

 30. Manhood United Says:

  Ring upp Rättssäkerhets Organisationen http://www.rsorg.se och de riktiga mansjourerna http://mansjouren.nu/

  Lita till att berättelserna är sanna om hur jäävlig situationen är för Män! Det sägs att det är uppemot 1000 oskyldigt dömda män i svenska fängelser. Varför har vi ett media lock i sverige? Varför granskar inte Helsingfors kommisionen hilda? Paralellerna till nazism och fundamentalism är slående lika med feminism i sverige. Bokbål tillåts i uppsala, eva lundgren är kvar, svt könskriget stoppades, gammel media mörkar och mångmiljon miljard belopp pumpas in samt extremism feminism finns inne i riksdagen. Då är kritik mot denna propaganda film är befogad och slående lik Der ewige Jude. Byt ut Man mot Ras!

 31. Manhood United Says:

  Eller var det Ras mot Man?

  En svensk tiger igen.

 32. Lee Says:

  Du skötte dig väldigt bra igår, Pär, och din blogg är omistlig.

 33. Manhood United Says:

  Ska vi börja någonstans kan frågan ställas varför regissören författaren individen kvinnan (ej feminist) Marianne Ahrne inte fick svenskt filmstöd till att göra dokumentär om Catrine da Costa? Det var där häxperioden började och Rättssäkerheten för Män försvann i Sverige! Feminister inom gammel media och nuvarande hilda har ett finger med i spelet. Hela problematiken summeras på nytt med vålddtäks anklagelserna mot Julian Assange och sätter lilla sverige återigen på kartan efter quick skandalen. Internationell media får insyn och kan granska sverige som rättsstat på ett objektivt sätt.

  Det var det bästa,mest politiskt inkorrekta men framförallt ärligaste som sagts av en politiker och en debattör någonsin i Sverige. Fy fan, vad friskt och modigt! Man tror nästan inte det är sant. I gammel media också :->

 34. Thom Says:

  Såg debattprogrammet nu. Det var helt bisarrt… Bra gjort i alla fall, Per, det lilla utrymme du fick. Små injektioner av sunt förnuft i hönskacklandet. Du gör ett otroligt bra jobb och du ska veta att du är uppskattad. Denna El-Refai verkar vara en ganska motbjudande person.

 35. Torstensson Says:

  Nour el refai . en 20 arig kvinna som visat pattarna för karlar i en park ber folk att halla kaften om de inte tror pa könsmaktsordningen.

  Det ar rent ut sagt för javligt att hon resonerar i termer som ska förbjuda könsmaksordningen som ar byggd pa skitstudier (socialkonstruktivism) och vinklade fakta.

  Detta raseri som nour visar ar en mycket vnalig harskarteknik av bitterfittor. Dom skriker sa att motstandren tystnar. Hon ber allsa oss att halla kaften.

  En mycket sjuk kvinna. En fruktansvard manshatare som jag jattegarna tycker att Par ska utmana pa en debatt.

  Jag vill att Nour el refai och Par staller upp i en debatt. Jag tror inte hon ar sa tuff faktsikt. Att sitta och skrika och be folk halla kaften bakom en datorskarm har feminister gjort i minst 10 ar. Linda skugge var en av de varsta bakom skrivbordetş superkaxig men nar hon stallde upp i debatt (vılket var extremt ovanligt) sa bad hon om ursakt och harklade sig och saknade argument och till slut bad hon i princip om ursakt för hela sina karriar och sa att detta var vad cheferna förvatande sig.

  Nour el refai om du har ballar av stal sa vill jag se dig i en debatt med Par Ström.

 36. Dr. Jonsson Says:

  @Info:

  Stort tack för den klargörande CV:n … 😉

  En av hennes tyngst vägande insatser för ”jämställdheten” är att ha visat tuttarna offentligt i centrala Stockholm i ett TV-program.

  Det är en auktoritet av rang hör jag.

  Om hon sätter sig ner och i en text på drygt 100 sidor sammanfattar sina egna tankar inför, sina subjektiva tolkningar av observerade reaktioner , och sina känslor efter det ”eventet”, så skulle hon nog kunna pressa igenom det som en doktorsavhandling i genus vid lämpligt vald svensk institution.

  Åtminstone om hon i varje stycke väljer att väva in ”könsmaktsordningen”, ”patriarkala strukturer”, ”normkritisk”, eller några andra av de nyckelord som tycks överskyla all sorts brister på veteskaplig analys eller metodik.

  [Funkar inte det kan man alltid göra henne till hedersdoktor (= låtsasdoktor) i teologi vid Lunds Universitet (som komikerkollegan Gardell)]

 37. 50/50 Says:

  Torstensson

  Även om jag håller med dig i sak vill jag påpeka att kalla en meningsmotståndare för ”bitterfittor”, ”mycket sjuk”. Argumentera emot hens åsikter, inte mot hens person. Vi ska inte göra samma fel som dem.

 38. Josef Boberg Says:

  RELIGIONER = KVINNO- OCH MANSFÖRNEDRING – och över alltihopa ”lyser” DEN GLOBALA RÄNTEBLUFFEN – halleluja ❗

 39. Maria Says:

  johan (janne, kalle, linda whatever) har nog inga ballar. Någon frågade skarpsinnigt tidigare om janne verkligen var en man, tillåt mig tvivla!

 40. Heat Says:

  @johan
  Du verkar bli rädd när män pratar om sina rättigheter, och när vi belyser orättvisor. Du känner dig kanske omanlig då, och reagerar som du gör.
  Klart man hälsar först på kvinnan om man är singel och intresserad av sällskap.

  För övrigt, om man kallar sig ”bitterfittan” så antar jag att människan i fråga har ganska ”ont i fittan” och inte är glad, det tar hon ut över män.

 41. michael Says:

  Ja du Johan det finns ju några få män som stoppat upp fingret i den feministiska röven för att känna efter vart vinden blåser sen finns vi andra som genom skådat den (ville bara använda samma språkbruk som Nour)

 42. Mattias Says:

  Om nu inte johan är ett troll så gör han ett vanligt (obligatoriskt?) fel bland de manliga feministerna. Utgår från hur han själv reagerat och gjort fel och tar sedan för givet att alla måste ha gjort likadant i samma situation. Brist på självinsikt kallas det. Eller kanske projicering.

 43. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2010/10/06/bitterfittan-nour-el-refai-till-attack-efter-gardagens-debatt-hall-kaften-ni-som-fornekar-konsmaktsordningen/

 44. Joel Bergqvist Says:

  Jag kommenterade att jag tyckte det var läskigt med personer som vill att deras meningsmotståndare ska förbjudas att arbeta, det gör att jag i andra läsares ögon är en del av det hemska patriarkatet och är okunnig. Kanske någon här kan hjälpa mig att förstå hur det hände för jag förstår verkligen inte och känner mig ärligt talat illa till mods efter anklagelserna.

 45. Lennart Says:

  Hej!

  Förstår inte hur du orkar… Oftast ligger ”motparten” på en sådan låg nivå, men ändå så lyckas du vara saklig och lugn. Mycket bra!

  Du skall veta att jag med flera i min omgivning, är så tacksamma att du orkar fortsätta ”kampen”. Du har vårt fulla stöd. Du gjorde även som vanligt bra ifrån dig igår på debatt.

  Mvh Lennart

 46. Torstensson Says:

  50/50

  Resonerar du inte lite markligt?

  Nour el refai redan har satt ribban ganska lagt ifraga. Jag har ingen skyldighet att vara artig och snall nar hon ber oss som har en avvikande asikt att halla kaften. Lıkasa beter sig Kitty Jutbring rent ut sagt förjavligt och anvander grov harskarteknik i studion.

  Ber Nour el refai mig att halla kaften sa ar inte jag en mesig gentleman och stiger undan. Nour ar en galen kvinna som har vansinniga funderingar. Jag e trött pa den har retoriken som unga ouppfostrade manshatare anvander. Om man inte haller med sa ska man halla kaften.

  Nour el refai ar inkvoterad i meda för att hon ar kvinna och har invandrarbakgrund. Jag tycker inte hon ar speciellt markvardig för att hon har libanesiskt blod och visar pattarna i stadsparker. Hon ar en galni
  ng som inte ger utrymme för debatt. Alla ska ju halla kaften enligt henne.

  Jag uppmanar Nour el refai att möta Par Ström i en debatt. Om du nu har ballar av stal Nour sa kontaktar du oss pa genusnytt för en debatt. Den skulle kunna vara filmad eller ske öppet pa genusnytt.

 47. Toddan Says:

  Det är så trevligt i Sverige med dessa unga invandrare…(Nour) ska vi inte ta in flera av samma slag?

 48. Feminismen är ett uttryck för de obildades vrede « Kunskap * Bildning * Tradition Says:

  […] Pär Ströms artiklar i ärendet: »Flickor förtrycks INTE i skolan!», i GenusNytt (2010-10-05). »Rasande angrepp på Camilla, mig och lärare», i GenusNytt […]

 49. Jocke S Says:

  Hmm, nu vandrar jag ut ett tag iaf…
  Kör hårt här hemma! Återkommer vi vid wifikontakt.

 50. Dr. Jonsson Says:

  @Pär:

  Apropå kommentaren i stil med att ”du har så få aktiva kommentatorer så det du gör här är ändå helt oförargligt … ” som fladdrade förbi nånstans här idag ..

  … så fattar man kanske att det snarare är en sur kommentar på att ditt inflytande nog växer

  … och så vill jag säga som Lennart härovan att det är många personer också i min omgivning som i allra högsta grad står på din sida, och är tacksamma att du håller på, men inte syns just i kommentarsfältet.

 51. parstrom Says:

  Tack alla för stöd och uppskattning – det gör mycket för att ge energi för kampen för jämställdhet!
  Pär

 52. 50/50 Says:

  Torstensson

  Om vi beter oss lika dumt som dem har vi sjunkit till deras nivå. Då framstår vi också som idiotiska hatare. Ingenting blir bättre av att vi också beter oss ohyfsat och barnsligt.

  Vi borde i stället försöka hålla oss på en saklig nivå.

 53. 50/50 Says:

  Toddan,

  Vad har andra invandrare med denna feminist att göra? Är de medskyldiga till hens uttalanden?

 54. Maths Björklund Says:

  Hela feministdebatten är ett i-landsproblem konsturerat av flumvänstern. Noor skall ta det lite lugnt, eller försöka bli mer nyanserad, hennes trovärdighet urholkas med den sortens vokabulär i det offentliga rummet.

 55. 50/50 Says:

  ”Hela feministdebatten är ett i-landsproblem konstruerat av flumvänstern.”

  Kan du utveckla detta påstående?

 56. Cissi Says:

  @Toddan
  Är nog bara ett troll som försöker besudla denna sida med rasistisk smörja i syfte att ge ammunition till Pärs meningsmotståndare.

 57. John Berg Says:

  Apropå Nour El Refai. Nour El Refai utgjorde ett av Feministiskt initiativs vallokomotiv i samband med 2010 års riksdagsval.

  Artikel 19, Nour El Refais feministiska människoförakt:
  http://artikel19.blogspot.com/2010/03/nour-el-refais-feministiska.html

 58. John Berg Says:

  Jag vill även ge en eloge till Pär Ström med anledning av hans goda insats i Sveriges Televisions program Debatt igår. Tack Pär!

 59. michael Says:

  Att framställa sig själv som offer är ett effektivt sätt att förtrycka sin omgivning på detta är Nour rädd för att mista därför dessa hårda påhopp när vi ifrågasätter könsmaktsordning

 60. Manhood United Says:

  När man är bland de sina; talkörer och fotboll, tror någon att feminister har någon plats där? Det är ingen jävla feminist som kommer och säger att ”vänta det här är en könsmaktsordning och det måste vara minst 50% kvinnor. Vad vad det nån pratade om ballar för någonting, vi förstod inte?

  http://mardrommensomblevsann.blogspot.com/

 61. Mars Says:

  Med begränsad insikt om hur Newsmill fungerar, fattar jag det som att någon betalat Newsmill för att publicera den näst intill oläsliga harrang som Nour får ge uttryck för – det är den första artikeln under temat ”Feminism”. Newsmill har gjort sig kända för att refusera alltför undermåligt skrivna debattinlägg, varför jag först var förvånad över publiceringen. Men har de fått betalt är det givetvis en förklaring. Jag förväntar mig att någon av de tre som blivit kritiserade kommer att svara. Förhoppningsvis gemensamt.

  Att Pär och Camilla får ta kritik för sina åsikter, tycker jag ingår i deras jobb som fria debattörer. De kan också försvara sig med den tyngd som krävs – att bemöta Nour på en sakligare nivå än den hon själv förde, skulle de flesta erfarna bloggare klara av. Jag förväntar mig inte att Nour kommer förstå detta, men förhoppningsvis är läsarna betydligt mer kunniga att bedöma sådant. Vad gäller den lärare som uttalade sig i programmet tyckte jag hon var fantastisk. Hon beskrev verkligheten som den är i skolan idag. Pojkar mot flickor ÄR INTE den enda, och inte heller den viktigaste rättvisefrågan i skolan. Att kräva att läraren skulle bli av med ”sin legitimation” för att uttrycka en sådan självklarhet, är utan vett och sans. Skamligt helt enkelt.

  Jag tycker du gjorde utmärkta inlägg i debatten, Pär, och de som argumenterade emot dig hade pinsamt lite på fötterna. Till och med deras s.k. expert saknade argument.

 62. mysan Says:

  Dina 20 punkter var rätt irrelevanta, då dom inte bevisar det du försöker säga! Och 20 punkter..skulle med lätthet kunna hitta 100 punkter på mycket kort stund om det skulle kunna användas som argument.

  Och värst av allt du säger att tjejerna får positiv särbehandling om man tittar på betygen! Du tror inte det kan bero på att tjejerna lägger ner mycket mer tid på att plugga och göra läxor men även aktivt deltagande i lektionerna. Det har gjorts seriösa studier av det, och tjejer pluggar och gör läxor i mycket större utsträckning, och dom har även högra krav på sig hemifrån. Det är det betygsskillnaderna beror på.

 63. Bengt Says:

  .. och som en konsekvens av detta ”mysan” att tjejer får bättre betyg än killar för att de är flitigare och pluggar mer så borde därför pojkarna i sanna utjämningsanda får mer resurser för att komma i kapp och att denna (omvända) ”könsmaktsordning” utraderas på vägen mot ett fullständigt jämlikt samhälle med lika möjligheter för alla! En slags positiv särbehandling av pojkarna m.a.o
  😀

 64. Pether Says:

  Haha, snacka om härskartekniker från feministernas sida.
  Hon där den kitty borde låsas in någonstans, hon har ju noll socialkompetens.

 65. Mars Says:

  @mysan

  ”…skulle med lätthet kunna hitta 100 punkter på mycket kort stund om det skulle kunna användas som argument.”

  Upp till bevis!!!

  Och vilka seriösa studier pratar du om? Den enda kvantitativa studie av rang som gjorts på senare tid, visade att pojkar i Sverige får sämre betyg jämfört med resultaten på nationella proven än vad flickor får. Det resultatet talar för sig själv.

 66. Ulf Andersson Says:

  Info kl. 13.59
  ”En av hennes tyngst vägande insatser för ”jämställdheten” är att ha visat tuttarna offentligt i centrala Stockholm i ett TV-program.”

  Ähum, hade det ”bara” varit tuttarna hon visade, hade det väl varit lugnt.
  Bitterfittan Nour El-Refai stod och visade musen
  för de som ville se – i TV:
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article4683857.ab

 67. 50/50 Says:

  Mysan,

  som sagt, upp till bevis: vi vill se fler än 99 punkter. Glöm inte källhänvisningarna!

 68. barfota Says:

  @mysan

  Jag skall inte försvara Pär Ström, det behövs inte han klarar sig mer äv väl på egen hand men jag har en fråga till dig mysan.

  Tycker du inte det är anmärkningsvärt att en av de få skolorna i Sverige där pojkar får bättre betyg än flickorna så skall detta problemet åtgärdas med hjälp av bidrag för att lyfta flickorna?

  Hade det inte varit bättre om pengarna hade använts för att undersöka varför pojkarna var bättre just i den här skolan och använda de kunskaper man får ut av detta till att lyfta pojkarna till flickornas nivå?

  Med tanke på hur flitiga flickorna är och hur lata pojkarna är så skulle det kanske t.o.m. kunna vara flickorna till gagn, de skulle lära sig en bättre studieteknik och kanske kunna halvera sin laxläsningstid.

  Kolla mer på denna länk

 69. SVT debatt om Tusen gånger starkare amerikaniserad film « Aktivarum Says:

  […] En av dem som verkligen inte begriper skillnaden mellan fakta och populärkulturella åsikter är komikern Nour El-Refai. […]

 70. Gonzo Says:

  mysan

  Om det är som du säger att flickor pluggar mer än pojkar och att flickor gör mer läxor än pojkar, så måste det ju finnas en orsak till det.

  Hur tror du att pojkar upplever skolan? Bara för att ni tjejer tycker att skolan är toppen, bra och helt rätt för er så betyder det inte att vi killar känner oss hemma där. Skolan kanske är anpassad efter tjejer och tjejers sätt att lära sig.
  Som kille blir man antingen dum förklarad, anklagad för att vara lat eller bråkig eller så är det ett ”bevis” på att tjejer och kvinnor är smartare och bättre än män.
  I själva verket så är det skolan som är kvinnoanpassad.

  När killar klarar sig bättre så är det automatiskt något som är fel, ojämställt och diskriminerande mot tjejer.
  Högskoleprovet är ett lysande exempel.
  Provet har kvinnoanpassats, vad det nu innebär då alla sitter där med samma prov och samma förutsättningar

  http://www.aftonbladet.se/temautbildning/article5993894.ab

 71. Jonas Says:

  Feministerna är ett lustigt släkte. De säger sig vilja uppnå jämlikhet genom att applicera omvänt förtryck. Om man inte kallar sig för feminist i detta politiskt korrekta land vi lever i förutsätts man vara maskulinist. Vi verkar totalt ha glömt bort -ismen ekvalism (eller egentligen ekvivalism/ egalitarianism) som just handlar om att bli behandlad lika – men då inte att alla behandlas likadant, utan att man utifrån individens faktiska behov. Nog om -ismer nu, men det är alltså aldrig fel att vara ickefeminist – faktum är att det är mer fel att inte vara det.

 72. Erik Says:

  johan

  ”Suck! skönt att en mindre vetande mansgris sitter och talar om att flickorna inte blir förtryckta i skolan. att ens göra detta uttalande gör att jag skäms för att vara man!”

  Det här med argument är visst inte din starka sida. Du nämner inte ett ord till bevis för att personer med annan åsikt än din är ”mindre vetande” att du skäms för yttrandefrihet visar inte du har mer rätt för det.

  ”fy fan till TS som inte har en susning om vad han pratar om, heller inte har några barn va jag tror för annars hade detta inte kommit upp på tal. jobbar inte i skolan etc.”

  Du har redan SAGT du inte tycker han vet vad han pratar om. UPPREPNINGAR styrker inte ditt förra uttalande då det förra inte på något sätt bevisades. Popularitet och sanning är inte samma sak – även om fjortisar tror det.

  ”måste ju tillägga att PS dels lägger på en attityd, men det är väl så när argumenten tar slut tar idiotin vid. *suck*”

  Så nu har du en TREJDE gång sagt att du inte håller med (som du redan sagt). Tror du att förmågan att tjata är en giltig motivering? Har du svårt att fatta? Är du dum på riktigt? ARGUMENT/BEVIS/FAKTA!!!!! Var är de i din värld?

  Bevisa eller håll klaffen för kan du inte ge belägg är det du som är okunnig både om ämnet och följande enkla faktum

  http://philosophy.lander.edu/logic/popular.html

  ”men att inte erkänna att det finns ett ojämställt samhälle och att kvinnorna är förtryckta är skamligt.”

  Du är skamlig, din argumentation är skamlig, usel och ologisk till tusen.

  ”redan på bebisnivå börjar man göra skillnad på flickor och pojkar, rosa och blått i kläder, bilar och dockor.”

  Du är ju helt okunnig! Redan när barn är 24 timmar gamla och knappt har vaknat från födsel har Simon Baron Cohen visat könsskillnader på barn.

  Vi behandlar barn olika för att de är olika, de blir inte olika för att de behandlas olika och inget land i världen, ingen forskning i världen har lyckats genomföra ett könsbyte genom ”TRÄNING”

  100% av alla könsbyten har gjorts biologiskt. Ändå är ni så indoktrinerade ni tror att kön är socialstyrda. Ni är sanslösa. Ni skulle tro på UFOn om tillräckligt många kändisar sade de gjorde det.

  ”ja listan kan göras lång. som magnus betner säger”

  Ja för komiker är ju så kända för vetenskaplig sanning. Deras yrke har ju ingenting med att följa trender och vara populär att göra? Lättlurad värre är du.

  ”tänk tillbaka till det sista möte där du mötte en kvinna och en man samtidigt på samma möte. vem hälsa du på först?”

  Den som var närmast. Jag går inte runt en kvinna och hälsar på en man och sedan tillbaka till henne men GÖR DU DET?

  ”det är så förbannat djupt rotat i ryggraden på oss män…”

  På dig individen kanske, du är f-n inte ”oss män”

  Du är snarare ”oss gentlemän” dvs de ojämställda killar som skall leka riddare och som tror tjejer behöver skyddas från minsta lilla kritik.

  ”fan va man skäms!”

  Hade jag som du spridit en massa påståenden helt utan bevis skulle jag också skämmas.

 73. Gonzo Says:

  johan är bara en skräckslagen lite feministisk man.
  Eftersom ”vi män” är kolektivt skylldiga till allt vad andra män gör så är johan skyldig till det vi skriver här. Det är det som skrämmer honom.

  Hans möjligeheter att få ragg minskar betänkligt om han inte gör kvinnor till offer och själv axlar hjälterollen.

 74. Erik Says:

  mysan:

  ”Och värst av allt du säger att tjejerna får positiv särbehandling om man tittar på betygen!”

  Det skrev lärarstudenten Maria Nycander i sin uppsats för flera år sedan. Inget har ändrats. Ju mer standardiserad kunskap ju mer uppenbart var att killarnas betyg sänks för att de är killar. Nationella prov bättre, Internationella prov ännu bättre…

  ”Du tror inte det kan bero på att tjejerna lägger ner mycket mer tid på att plugga och göra läxor men även aktivt deltagande i lektionerna.”

  Jovisst mysan, och det är ju isåfall solklar diskriminering av KILLARS sätt att lära sig saker. Killarna lär sig samma kunskap (och faktiskt mer kunskap – att döma av vem som startar Skype, Facebook och Google) på andra sätt

  Men lärarna är helt fixerade vid att tvinga folk vara lika – och i detta fall tvinga fram den sorts kunskap som är SOCIAL. För tjejer tränar ju på sociala spel hela tiden (med syftet att tillskansa sig resurser och gener från killar)

  Och då blir killarnas kunskap som är KREATIV såklart diskriminerad. Detta trots att vilken idiot som helst kan se att killar i riktiga världen är de som dominerar företagande, uppfinnade och rikstagande.

  Tjejer dominerar i sin tur POPULARITET, modeller, kläder, skvaller. Tjejer dominerar bloggvärlden men vad handlar bloggarna om? Jo sociala spel och att tillskansa sig pengar från (manliga) företag.

  ”Det har gjorts seriösa studier av det, och tjejer pluggar och gör läxor i mycket större utsträckning”

  Och killarna startar företag i mycket högre utsträckning. VEM LÄRDE SIG MEST I SKOLAN?

  ”och dom har även högra krav på sig hemifrån. Det är det betygsskillnaderna beror på.”

  Ja just det
  Att lärarna blivit tillsagda att diskriminera killar som inte beter sig som tjejer när de skall lära sig saker.

  Sedan går ni runt och tror att om man inte pluggar kan man ingenting. Så när killar som lärt sig saker på andra sätt än plugga och vara ”aktiva i klassrummet”

  (kul för mig som är smart och introvert att få sänkt betyg pga en personlighetsfaktor – tack för det – jag gissar att DU som de flesta är extrovert och sålunda naturligt aktiv i klassrummet?)

  Social kunskap som enda kunskap huh?

  Du har bättre betyg men jag kan mer än dig det är rätt uppenbart så vem av oss är diskriminerad?

 75. PabloHoney_4 Says:

  Det finns väl få personer som har tjatat sig till roller eller knäck som Nour. Hon har hela tiden snackat feminism och hur kvinnor diskrimineras inom humoreliten. Det är väldig tyst kring detta nu när TV4 har en humorserie där inga män är med. Jag hör inget från Nour….

 76. johan Says:

  O shit! här har vi moraltanter och gubbar med hår både här o där som käkar morötter till frukost hör jag? Antagonister kallas det.
  sicket jävla dravel och skitsnack det kommer från många av dom härinne som är så kallat allmänt belevade *NOT*
  nu tar vi och vänder på detta. till gonzo måste jag säga Ja jag har mer tur i kärlek än du någonsin kommer ha, ja jag är framgångsrik företagare, nåt mer du ville?

  nu när det är sagt, så till ämnet. när det gäller vem man hälsar på först. står det en man och en kvinna jämte varandra så generellt sett så tar mannen i hand med mannen först, för trots allt är det nerärvt sen länge.
  när det kommer till barnkläderna, ja titta på alla barnaffärer etc, det är rosa till flickor med tingeltangel etc. till pojkar är det mer actionfigurer etc. vi gör skillnad på pojkar och flickor redan i tidig ålder. därav mitt exempel med Magnus betner. visst han är något vulgär, men trots allt har han en poäng. tex ” inte pilla på snippan anna” men ”ja kalle, drar du i snoppen va sött”. känns det igen?

  ni kan ta vilken jävla forskning ni vill. Jag vet att detta sker dagligen i hela världen. framförallt i sverige för den delen.
  till skolan då.. flickorna i skolan tenderar att 1. inte synas då killarna tar en jävla plats, 2. flickorna tenderar att inte våga pga grupptrycket från killarna att säga ifrån när nåt är fel.
  men detta är ju inget som nån av er vet, då ni garanterat är dels gamal nuckor allihopa som kritiserar mitt inlägg, vilket ni har rätt till, men ni har inte rätt för det 😉

 77. Anders Schröder Says:

  Jag tror det är ganska lönlöst att försöka föra en vettig diskussion i den här tråden, men jag tänkte ge det ett försök ändå. Bara på prov sådär.

  Per har rätt i en sak. Killar får sämre betyg än tjejer, och det är ett problem. Men då måste man fråga sig, vad beror det på att killar får sämre betyg? I kvinnorollen så ingår det att vara ansvarstagande och duktig, medan killar ska vara lite mer vilda, inte ta saker lika seriöst, och i vissa fall rent av vara stökiga. Vilka kommer lära sig mest? Problemet är att killar uppfostras till den här stökigheten, och tjejer uppfostras till att vara duktiga och noggranna. Klart att tjejer kommer prestera bättre då. Och allt vi behöver göra för att lösa det här är att behandla alla barn lika, vilket är målet med exempelvis genuspedagogik i skolan.

  Sen finns det ju andra problem i skolan. Killar missgynnas betygmässigt (men de får ändå 16 % högre lön när de kommer ut i arbetslivet enligt en statlig utredning, 8 % om mannen gör precis samma arbetsuppgifter). Tjejer missgynnas genom att de får mindre utrymme i klassrummet. Killar pratar i snitt mer, det är också väl belagt och inget som går att bemöta med att ”så var det inte i min klass”.

  Men det mest allvarliga som sker i skolan är skapandet av en del aspekter av den manliga könsrollen. Jag tänker på våldet som ett sätt att lösa konflikter. I grabbgäng skapas ofta en kultur där det finns en strikt hierarki där våld är en del av hierarkin. Man slår varandra på axeln, eller i magen som ett sätt att kommunicera, och att lösa konflikter. Det här är grunden för vad som senare riskerar att bli ett mycket mer allvarligt våld. Att män är grovt överrepresenterade vad gäller våldsbrott hoppas jag att ingen förnekar. Vi feminister har en idé om vad det beror på. Vad har ni antifeminister för svar där?

 78. barfota Says:

  @johan

  Om du nu är en så framgångsrik företagare hur kan du då vara säker på att det är dej man vill älska, kanske din sk. status och pengar lockar mer.

  Vad tror du skulle hända om du blev utblottad, handikappad och tvingas leva på socialbidrag, skulle du ha lika mycket tur i kärlek då?

 79. Gonzo Says:

  barfota

  Ja han lever i den klassiska mansrollen ”framgångsrik, företagare och har säkert betydligt mer pengar än många andra män”

 80. 50/50 Says:

  ”O shit! här har vi moraltanter och gubbar med hår både här o där som käkar morötter till frukost hör jag? Antagonister kallas det.
  sicket jävla dravel och skitsnack det kommer från många av dom härinne som är så kallat allmänt belevade *NOT*”

  Härskartekniker?

  ”nu när det är sagt, så till ämnet. när det gäller vem man hälsar på först. står det en man och en kvinna jämte varandra så generellt sett så tar mannen i hand med mannen först, för trots allt är det nerärvt sen länge.”

  Varifrån har du fått den idén?

  ”när det kommer till barnkläderna, ja titta på alla barnaffärer etc, det är rosa till flickor med tingeltangel etc. till pojkar är det mer actionfigurer etc. vi gör skillnad på pojkar och flickor redan i tidig ålder. därav mitt exempel med Magnus betner. visst han är något vulgär, men trots allt har han en poäng. tex ” inte pilla på snippan anna” men ”ja kalle, drar du i snoppen va sött”. känns det igen?”

  Så du vill att kvinnor och män ska tvingas bära lika dana kläder? Varför ses olikheter alltid som något dåligt? Jag tycker inte att tingel tangel är sämre än actionfgurer, låt barnen leka med vad dom vill. Vem tycker att det är sött med någon som drar i snoppen? (Vem fan använder ordet snippa?!) Varför är man diskriminerad om man inte onanerar offentligt?

  ”ni kan ta vilken jävla forskning ni vill.”

  Nu är det så att bevisbördan ligger hos dig.

  ”framförallt i sverige för den delen.”

  Varför framförallt i Sverige?

  ”flickorna i skolan tenderar att 1. inte synas då killarna tar en jävla plats,”

  Det har inte slagit dig att det finns en stor grupp ”snälla killar” som inte tar en massa plats. Tjejerna brukar inte vara så intresserade av dessa killar. Tror du inte vissa killar är coola och tar plats för att tjejerna uppmuntrar det?

  ”2. flickorna tenderar att inte våga pga grupptrycket från killarna att säga ifrån när nåt är fel.”

  Skitsnack, ta exemplet Kicky i debatt igår. Tjejerna styr killarnas beteende i mycket högre grad än tvärtom. Googla på ”female choice”.

  ”men detta är ju inget som nån av er vet, då ni garanterat är dels gamal nuckor allihopa som kritiserar mitt inlägg, vilket ni har rätt till, men ni har inte rätt för det”

  Härkartekniker igen.

 81. johan Says:

  @ gonzo FAIL! det har inte med saken att göra, jag hade vart framgångsrik oavsett storleken på plånboken. men till skillnad från dig har jag god insikt i hur människan fungerar, så kallad beteendevetenskap.
  detta resulterar i att jag dels kan läsa en människa utifrån kroppen samt styra till viss del med rapport. men det är inget du har nån aning om va jag kan se?

  @barfota

  om det skulle hända så tar jag det då. lika mycket tur i kärlek hade jag dock haft oavsett storleken på plånboken eller framgångskurvan. ”been there done that” så att säga.

  Dock är det så att tyvärr har vi män mer lön än kvinor oavsett om vi har likställt jobb. titta på mutskandalen i gbg som var på debatt förra veckan. hade det vart kvinnor inblandade i det hade det inte fått dom proportionerna som det har blivit nu. titta på dom gamla hemliga sällskapen (alla order) som finns, är det mansdominerat? japp!
  Vi män tenderar att tro att vi står över det mesta, vilket är tragiskt.
  oftast så är det fortfarande år 2010 uppdelat i könsroller när det kommer till hemmet i sverige. om ni inte vill tro det, rannsaka er själva för kattsingen! tar denna debatten anytime anyplace IRL med vem som helst härinne, och jag kan sätta en krogrunda på att när kvällen är slut går jag ut som den som har övertygat den andra 😉

 82. johan Says:

  @ 50/ 50
  förmodar att 50 står för 50+ i ålder? häskarteknik? o nej, hade det vart så hade jag ägt dig för länge sen, men det är inte fallet här.

  ”nu när det är sagt, så till ämnet. när det gäller vem man hälsar på först. står det en man och en kvinna jämte varandra så generellt sett så tar mannen i hand med mannen först, för trots allt är det nerärvt sen länge.”

  Varifrån har du fått den idén?

  titta på vilket möte du vill som sker, oavsett om du är delaktig eller åskådare. 8 av tio tar mannen i hand med mannen först.

  ”Så du vill att kvinnor och män ska tvingas bära lika dana kläder? Varför ses olikheter alltid som något dåligt? Jag tycker inte att tingel tangel är sämre än actionfgurer, låt barnen leka med vad dom vill. Vem tycker att det är sött med någon som drar i snoppen? (Vem fan använder ordet snippa?!) Varför är man diskriminerad om man inte onanerar offentligt?”

  Nope, fel där med. men trots allt från det att man slår sina ögon dag 1, så prackar släktingar, föräldrar o fan o hans moster på en könsroller i form av färger etc. återigen, titta på vilken förlossning som helst, följ barnets utveckling o se vad leker dom med, vilken färg på kläder etc så kommer du att återkomma till mig med ”oops sorry du hade rätt”.

 83. Erik Says:

  johan:

  ”O shit! här har vi moraltanter och gubbar med hår både här o där som käkar morötter till frukost hör jag? Antagonister kallas det.”

  Du har sagt alla som inte tycker som du har fel redan…. hur vore det om du kom med några argument för detta istället för att upprepa samma sak som en hackande vinylskiva?

  ”sicket jävla dravel och skitsnack det kommer från många av dom härinne som är så kallat allmänt belevade *NOT*”

  Inga argument där heller.

  ”nu tar vi och vänder på detta. till gonzo måste jag säga Ja jag har mer tur i kärlek än du någonsin kommer ha, ja jag är framgångsrik företagare, nåt mer du ville?”

  Att köpa sex/dejter är inte tur i kärlek. En av kändisarna i PUA är idag normalinkomst men vid 25 var han dollarmiljonär (företaget gick i K), han berättade han får mer kärlek idag än han någonsin fick när han var rik och ”köpte dejter”

  ”nu när det är sagt, så till ämnet. när det gäller vem man hälsar på först. står det en man och en kvinna jämte varandra så generellt sett så tar mannen i hand med mannen först, för trots allt är det nerärvt sen länge.”

  Och detta har du förstått belägg för? För det är väl inget du bara hörde på TV och råkar tro på bara därför?

  ”när det kommer till barnkläderna, ja titta på alla barnaffärer etc, det är rosa till flickor med tingeltangel etc. till pojkar är det mer actionfigurer etc. vi gör skillnad på pojkar och flickor redan i tidig ålder.”

  Det ÄR skilnad på pojkar och flickor redan i tidig ålder. Uppmätta könsskillnad 24 timmar efter födelse.

  ”It turns out that when you test newborn babies—this experiment was done at the age of 24 hours old… So you can see that these differences when they emerge, first of all they seem to emerge very early—at birth—suggesting that there may be a biological component to a sex difference”

  Simon Baron Cohen, Professor i utvecklingspsykologi.

  ”därav mitt exempel med Magnus betner.”

  Ja för en komiker och en professor är ju på samma nivå kunskapsmässigt och har samma metodiska sannings och objektivitetskrav eller hur?

  ”visst han är något vulgär, men trots allt har han en poäng. tex ” inte pilla på snippan anna” men ”ja kalle, drar du i snoppen va sött”. känns det igen?”

  Nej, verkligen inte! Två personer har inte samma livserfarenheter alltså – en skrämmande insikt för dig kanske?

  ”ni kan ta vilken jävla forskning ni vill.”

  Ja jag ANADE väl det, du skiter i vad som är sant/fakta, Argumentum ad populum – popuarlitet förväxlad med sanning.

  ”Jag vet att detta sker dagligen i hela världen.”

  Javisst, och tyskarna VISSTE att judarna var onda.

  ”framförallt i sverige för den delen.”

  Ja det låter ju väldigt realistiskt att det mest feminina kvinnodominerade landet i världen (kulturvetenskapligt faktum, läs Trompenaars) är värst drabbat av kvinnoförtryck i skolan Vet du ens vad logiskt felslut är för nåt johan?

  ”till skolan då.. flickorna i skolan tenderar att 1. inte synas då killarna tar en jävla plats,”

  Skitsnack, det är några enstaka killar som tar all plats. De killarna tenderar att få majoriteten av alla bestraffningar. Men alla andra killar då? Var finns de i DIN (och tjejernas) fattningsförmåga?

  Jaså du har inget svar?

  Nej just det!

  Trodde väl det.

  ”flickorna tenderar att inte våga pga grupptrycket från killarna att säga ifrån när nåt är fel.”

  Faktum är att det är bara VISSA killar tjejerna VÄLJER att lyssna på (eller ens tycker finns) så den situationen skapar TJEJERNA SJÄLVA!

  ”men detta är ju inget som nån av er vet”

  Jovisst, problemet är att DIN kunskap johan stannar vid ytliga floskler. Du tänker inte ens på att det är folk som byter kön hela tiden – 100% av dem byter kön biologiskt – 0% av de som byter kön gör det genom träning.

  ”då ni garanterat är dels gamal nuckor allihopa som kritiserar mitt inlägg, vilket ni har rätt till, men ni har inte rätt för det”

  Rätt har den som har argument och källor
  Jag väntar på dina

  Mvh admin
  http://aktivarum.wordpress.com/2010/10/06/svt-debatt-om-tusen-ganger-starkare-amerikaniserad-film/

 84. 50/50 Says:

  ”förmodar att 50 står för 50+ i ålder? häskarteknik? o nej, hade det vart så hade jag ägt dig för länge sen, men det är inte fallet här.”

  I rest my case…

  ”titta på vilket möte du vill som sker, oavsett om du är delaktig eller åskådare. 8 av tio tar mannen i hand med mannen först.”

  Ska göra det. Ska även kolla vilka kvinnorna hälsar på först, för om de hälsar på andra kvinnor först betyder det ju enligt din ”logik” att män är förtryckta.

  ”Nope, fel där med.”

  Fel med vad?

  ”men trots allt från det att man slår sina ögon dag 1, så prackar släktingar, föräldrar o fan o hans moster på en könsroller i form av färger etc.”

  Det säger jag inte emot. Vad jag inte går med på är att män förtrycker kvinnor. Sedan är uppfattningen om att allt mänskligt beteende är inlärt helt felaktig. Könet påverkar vårt beteende. Den så kallade ”könsmaktsordningen” är ett feministiskt påhitt.

 85. johan Says:

  @ erik
  glömde du att jag skrev att jag tar gärna debatten IRL?
  Just det, oops, lilleman är rädd för att förlora in public 😉

 86. barfota Says:

  Jag frågade:
  Vad tror du skulle hända om du blev utblottad, handikappad och tvingas leva på socialbidrag, skulle du ha lika mycket tur i kärlek då?

  Du svarade:
  om det skulle hända så tar jag det då. lika mycket tur i kärlek hade jag dock haft oavsett storleken på plånboken eller framgångskurvan. ”been there done that” så att säga.

  Bullshit säger jag, ”been there done that” så att säga.

 87. Erik Says:

  johan

  ”det har inte med saken att göra”

  Är du så naiv du tror det så kan man bara skratta åt det. Man gjorde en studie där tjejer fick betygsätta tre killars attraktivitet. Tjejerna satte glatt betyg 1-10
  Det var bara det att tjejerna blev lurade, på bilderna stod nämligen med liten text vilken karriär de hade. SÅ vad gjorde forskarna tror du (de här personerna som sysslar med vetenskap – inte genusteori)?

  Kan du gissa?
  Jo de hade såklart 9 bilder, syftet med studien var att se om den lilla texten om vad killarna jobbade med påverkade hur attraktiva de rankades? Tjejerna hade ingen aning om att när nästa gäng tjejer fick se bilderna så var karriärerna utbytta…. gissa hur stor skillnad det blev?

  ”jag hade vart framgångsrik oavsett storleken på plånboken. men till skillnad från dig har jag god insikt i hur människan fungerar, så kallad beteendevetenskap.”

  Beteendevetenskap är inte insikt i hur människan fungerar. Det är metoder som används för att styra och manipulera andra människor i ideologisk/kommersiell riktning. Själva vetenskapen kallas psykologi.

  ”detta resulterar i att jag dels kan läsa en människa utifrån kroppen samt styra till viss del med rapport. men det är inget du har nån aning om va jag kan se?”

  Jodå, det finns hundratals böcker om sådant. Väldigt vanligt inom försäljning där varan är av undermålig kvalitet och man vill få ett snabbt köp innan kunden hinner logiskt bedöma om det påstådda är sant.

  ”Dock är det så att tyvärr har vi män mer lön än kvinor oavsett om vi har likställt jobb.”

  Helt fel

  Undersökningar på barnlösa 40-åriga kvinnor och barnlösa 40-åriga män avslöjade att kvinnorna var de som tjänade mest när de gör samma val som männen.

  Men det är ju sådana avancerade resonemang du vill slippa. Därför du tar till härskarteknik och säljteknik. för att få snabbt avslut innan folk hinner tänka efter.

  ”titta på mutskandalen i gbg som var på debatt förra veckan. hade det vart kvinnor inblandade i det hade det inte fått dom proportionerna som det har blivit nu.”

  Wanja Lundberg Hedin tjänade ju så dåligt med pengar…

  ”titta på dom gamla hemliga sällskapen (alla order) som finns, är det mansdominerat? japp!”

  Köpcentrum är dominerade av kvinnor, Matlagning anses i regel kvinnogöra, Domare och jury i kocktävlingar är kvinnor och män En man vinner varenda gång

  Korrelation mellan dominans (antal) och prestation (resultat) noll
  Hört talas om TESTOSTERON nån gång johan?

  ”Vi män tenderar att tro att vi står över det mesta, vilket är tragiskt.”

  Du kanske gör det
  Vi män tenderar att aldrig vara vi män alls – du johan tenderar vara ”Jag johan” som konkurrerar med andra män. Eller vi ”johan och hans gäng” som konkurrerar med andra gäng

  Om det är nåt som inte inträffar är det att män går ihop på det sätt som kvinnor gör inom feminismen.

  ”oftast så är det fortfarande år 2010 uppdelat i könsroller när det kommer till hemmet i sverige.”

  Professor Rothstein har redan förklarat varför – i artikeln ”den moderna könsmaktsordningens grundbult” då du helt missat den så citerar jag ÅT dig.

  ”Vad dessa teorier bortsett från är ett fundamentalt faktum,
  nämligen att när ett nutida svenskt parförhållandet bildas, så är parterna i
  allmänhet inte alls jämlika. Även om ”kontraktet” ingås frivilligt så finns det
  en systematisk, enligt statistiken närmast lagbunden, snedfördelning mellan
  män och kvinnor i det att mannen är i genomsnitt cirka 2,7 år äldre än
  kvinnan han bildar par med (SCB 1994).”

  Rothstein påvisar samma sexuella snedfördelning i utbildningsnivå såväl som i internationella studier av inkomst.

  Rik kvinna – rikare man.

  ”om ni inte vill tro det, rannsaka er själva för kattsingen! tar denna debatten anytime anyplace IRL med vem som helst härinne”

  Bra då tar VI debatten!
  Du skall visa hur jämställda relationerna är när de påbörjas
  JAG Skall visa hur ojämställda de är

  Dvs att kvinnor föredrar män som är äldre, erfaranare, rikare, har högre status och kan erbjuda mer materiella tillgånger

  Än kvinnorna själva

  KÖR! (din tur johan)

 88. 50/50 Says:

  JOHAN,

  Varför väljer du att inte svara seriöst? Argumentera sakligt och svara på direkta frågor! Du är faktiskt välkommen här. Vi tycker om att diskutera med meningsmotståndare, för vem vet, du kanske kan lära oss något? Vi förväntar oss samma öppna inställning från Ditt håll. Förklara varför du tycker som Du gör så kan vi skapa en saklig och konstruktiv debatt.

 89. margareta Says:

  Relationen mellan flickor och pojkar, kvinnor och män behöver ses i nya perspektiv. Vi har länge arbetat med att flickor och kvinnor ska få del av den makt pojkar och män haft. Nu är det dags att vi också tittar på den makt flickor och kvinnor har. I en del avseenden har flickor och kvinnor stor makt som vi dolt väl generationer igenom. Den makten behöver också pojkar och män få del av. (Kvinnor har första-ching på barntillsyn. Vill mamman vara hemma får hon det. Kvinnor medges tid att lägga på sitt utseende. de stackars pojkarna/männen måste hela tiden prestera, flickor/kvinnor har större möjlighet att diskutera sina känslor medan pojkarna/männen förväntas vara matcho och bör inte fälla en tår.)
  Vi behöver göra mer flickor av pojkarna än pojkar av flickor. Det senare sysslade vi med under 70-talet. nu är det ny tid och flickorna ska inte längre sitta på offerbänken och tycka synd om sig att de inte har samma makt som pojkar utan i stället marknadsföra den makt kvinnor har och gärna dela med sig av den makten. Läs gärna boken Dold makt av M Sandebo Eriksson som beskriver just detta.

 90. Erik Says:

  johan:

  ”glömde du att jag skrev att jag tar gärna debatten IRL?
  Just det, oops, lilleman är rädd för att förlora in public”

  Du skrev att du gärna tar den IRL – du skrev inte det var ett krav
  Beträffande ”public” så besöker fler personer bloggen på en dag än de flesta lokaler kan ha publik. IRL betyder inte publik, det betyder öga-öga

  Här får du min mailadress om du menar allvar aktivarum@gmail.com

  Jag kommer att berätta vilken stad du skall ta dig till och vilket ställe vi skall träffas på så kan jag plocka med några böcker och studier precis som jag gjorde förra gången nån efterfrågade detta.

 91. 50/50 Says:

  Erik

  Hur gick den debatten? Filmades den?

 92. Roland T Says:

  Jag är kille och stog längst ner på hack-skalan i våran skola. Alla i hela skolan spottade på mig och hånade mig.

  Vem tog jag plats för och stog i vägen för?

  Om ni tjejer så gärna vill ha allt vi män har hade ni gärna fått min plats.

 93. 50/50 Says:

  Margareta

  Om en man inte känner något behov av att gråta när han inte får som han vill, är det också okej? Är det lika okej för en kvinna att känna sig feminin och till exempel välja att vara hemmafru om hon vill det och hennes partner ställer upp som försörjare?

  Nu frågar jag vad du personligen tycker. (alltså inte vad du tycker att samhället tycker)

 94. Lasse Says:

  @Margareta

  Enda och bästa sättet att åstadkomma jämlikhet/jämställdhet.

  Avskaffa feminsimen !

  Det är den som gjort och framställt kvinnor som offer.

  Det är den som skapat lagar för att diskriminera män.

  Låt människor oavsett kön göra vad det vill utan genushjärntvätt på dagis, utan lögner att könet skulle vara en social konstruktion. Män och kvinnor är biologiskt olika acceptera det.

  Bifogar här en lista där män är diskriminerade och undanskuffade.

  Önskar en kommentar/förslag på hur du vi skall lösa, den omjämställdheten punkt efter punkt.

  9 av 10 som dör på sin arbetsplats är män.

  3 av 4 av de hemlösa är män.

  7 av 10 som tar sitt liv är män.

  Vi lägger 50 miljarder kr mer på kvinnors sjuklighet per år än på mäns sjuklighet.

  Det är snart dubbelt så många kvinnor som män tar ut en examen från universitet och högskola.

  Flickor presterar bättre än pojkar i skolan, och även när pojkar presterar lika bra som flickorna på nationella prov får de sämre betyg.

  En nybliven pappa som är sambo med sin partner får inte gemensam vårdnad av sitt barn, även när faderskapet fastställts. Det är bara om mamman godkänner det, som han får bli vårdnadshavare till sitt eget barn. Detta är svensk lag år 2010.

  Hela barnbidraget tillfaller alltid mamman, även för separerade föräldrar som är växelvis boende.

  Män har det oerhört svårt i vårdnadstvister, och mer än 90 procent av all enskild vårdnad tillfaller modern.

  Män dör 4,2 år före kvinnor – och detta anses inte vara en jämställdhetsfråga. Skulle det varit en viktig fråga om det var kvinnor som dog tidigare?

  Våld i nära relationer anses vara synonymt med mäns våld mot kvinnor, trots att all forskning visar att män och kvinnor tar till våld lika ofta.

  Manlig omskärelse är tillåten i Sverige, på gossebarn som inte har någon möjlighet att försvara sin kroppsliga integritet.

  Den finns en allmän uppfattning om att vi inte har lika lön för lika arbete i Sverige, trots att Jämos stora rapport Miljongranskningen visade att bara c:a en procent av kvinnorna hade en oförklarligt låg lön.

  Det finns en speciell lagstiftning om att kvinnors organisering ska stödjas med statsbidrag, men inte mäns organisering. Varför har denna ojämställda lag införts på 2000-talet? Var inte syftet med jämställdhet att vi alla skulle vara lika inför lagen?

  Det heter att kvinnor dubbelarbetar medan männen slipper. Men man glömmer då att män utför många viktiga uppgifter i ett hem, och SCB:s tidsanvändningsundersöktning visar att bägge könen jobbar lika många timmar per vecka.

 95. Erik Says:

  50/50:

  Det är inte debatter det är mer diskussioner/miniföreläsninar från min sida… Helt privata förteelser. Filma kan man ju inte göra – folk får ju alla taggar utåt när de blir filmade. Det är precis som Jimmie Åkesson sade som kommentar till media angående behandlingen av SD.

  – Jag har träffat flera av dem privat och de är trevliga människor. Detta är en del av spelet.

  Jämför med valstugereportaget (finns på youtube) nästan alla politikerna har svensson-åsikter i vanliga fall, det är bara när de är filmade och vet om det som taggarna är utåt och de måste visa fientlighet till alla åsikter av fel sort.

 96. 50/50 Says:

  Roland,

  Du finns inte enligt feministerna. De ser dig inte för de ser bara ”strukturer”.

  En fråga:
  Var tjejerna på skolan mer intresserade av dig eller av de populära killarna?

 97. 50/50 Says:

  Erik,

  synd för det hade varit intressant att se. Nåja, skriftliga debatter har ju många fördelar de också.

 98. Erik Says:

  50/50:

  Jo man kanske skulle göra en amatörfilm med argument 🙂
  Skall man kanske leta fram ett gosedjur och göra en knappnytt-genusstyle 😀

 99. morrhugg Says:

  Erik : så, hur gick dessa privata tillställningar, då? Gick ni båda (alla?) därifrån nöjda? Var det någon som omvärderade sin ståndpunkt efteråt? Fyll gärna på med beskrivning, tillställningen låter intressant.

 100. Marty Says:

  Jag anser att män inte kan argumentera för att kvinnoförtryck inte existerar när de själva ej varit kvinnor. Det är mycket män varken ser eller tänker på som pågår varje dag.

  Och vuxna kan inte säga att det inte pågår sådant i klassrummen heller.
  Som tonåring kan jag ärligt säga att DET PÅGÅR FÖRTRYCK I KLASSRUMMEN. Som ingen tänker på, som ingen orkar göra något åt för att det tydligen är ansträngande och tar för lång tid. Filmen visar den hårda verkligheten.

 101. Dalahest Says:

  Mysan: ”skulle med lätthet kunna hitta 100 punkter på mycket kort stund om det skulle kunna användas som argument.”

  Vad väntar du på?

 102. Erik Says:

  morrhugg:

  ”Erik : så, hur gick dessa privata tillställningar, då? Gick ni båda (alla?) därifrån nöjda? Var det någon som omvärderade sin ståndpunkt efteråt? Fyll gärna på med beskrivning, tillställningen låter intressant.”

  Det har aldrig varit något problem men jag tror aldrig det har varit någon lika fientlig som johan jag diskuterat med heller så därför är det ju intressant att se hur han reagerar. De flesta personer som jag får diskutera länge nog med brukar jag få nån sorts medhåll av. Jag har ju väldigt faktatunga argument så det brukar sluta med insikten att det til syvende og sist blir en fråga om politisk åsikt.

  De som vill ha en annan åsikt får ha det men jag tycker inte de då skall prata om jämställdhet/jämlikhet när de vill ha specialregler för tjejer och andra grupper för att manipulera fram ett (när vi bedömer fakta) helt osannolikt resultat.

  I Norge var de iaf ärliga. Där sade de att: Nej män och kvinnor skall inte behandlas lika, kvinnor skall kvoteras och särbehandlas

  Ok sade branschen och gjorde vad den kunde för att uppfylla kraven. En av effekterna var att det sannolikt blev färre kvinnliga chefer (kvinnor som var tänkta chefer hamnade i styrelser). En annan att många företag lämnade den berörda börsen, en tredje att man fick rekrytera tjejer i utlandet.

  Kvinnorna är yngre och har sämre erfarenhet, de presterar sämre osv.. ingen påstår att kvoteringen handlade om att behandla män och kvinnor lika Den handlade om att ”ta igen” teoretiska modeller om hur man tror saker kunde/skulle/borde ha gått.

 103. Henrik Says:

  Har Refai några andra meriter än att att vara gapig?

 104. Erik Says:

  Marty:

  ”Jag anser att män inte kan argumentera för att kvinnoförtryck inte existerar när de själva ej varit kvinnor.”

  Det var ju en cool ide från din sida. Låt oss följa dess konsekvenser logiskt:
  En manlig uteliggare skall alltså inte argumentera mot Jan Stenbecks dotter Christina Stenbeck att han är i överordning? Det blir resultatet men du kanske missade den bilden?

  Vidare så har jag en intressant bok hemma. Det handlar om kvinnan som levde förklädd till man i ett år. Hon hade rätt bra bild av hur det är att vara kvinna och efter att ta testat att vara man så insåg hon det mesta hon trodde hon hur förtryckta kvinnor är – är helt fel.

  ”Det är mycket män varken ser eller tänker på som pågår varje dag.”

  Varken ”män” eller ”kvinnor” ser saker. Individer ser saker. Och delad genitalia betyder inte man ser samma saker.

  ”Och vuxna kan inte säga att det inte pågår sådant i klassrummen heller.”

  Faktum är att medlemskap i en grupp betyder inte man är expert på den gruppen. Att vara svensk betyder inte man är expert på Sverige.

  ”Som tonåring kan jag ärligt säga att DET PÅGÅR FÖRTRYCK I KLASSRUMMEN. Som ingen tänker på, som ingen orkar göra något åt för att det tydligen är ansträngande och tar för lång tid. Filmen visar den hårda verkligheten.”

  Som vuxen som varit tonåring kan jag säga att ungdomar inspireras av filmer och massmedia – inte tvärtom.

  En talande episod i populärkulturens historia var när den andra Sagan om Ringen filmen hade premiär. En filmkritiker i USA sade då att det var respektlöst att döpa filmen till ”The Two Towers” med tanke på 9-11 terrorattackerna.

  Dvs de trodde att filmen var källan

 105. 50/50 Says:

  ”Jag anser att män inte kan argumentera för att kvinnoförtryck inte existerar när de själva ej varit kvinnor. Det är mycket män varken ser eller tänker på som pågår varje dag.”

  Ad hominem argument, har man en y-kromosom har man alltid fel. Att debattera med dig är meningslöst för du lyssnar ju inte på vad man säger, bara vilket kön man har.

  ”Och vuxna kan inte säga att det inte pågår sådant i klassrummen heller.”

  Ad hominem argument igen.

  ”Som tonåring kan jag ärligt säga att DET PÅGÅR FÖRTRYCK I KLASSRUMMEN.”

  Japp, där håller jag med. MOT POJKARNA! (Fast du är ju kvinna så du har ingen rätt att säga emot detta påstående enligt din egen logik.)

  ”Som ingen tänker på, som ingen orkar göra något åt för att det tydligen är ansträngande och tar för lång tid.”

  Av något skäl görs ingen film om pojkars problem hur stämmer det överens med din världsbild.

  ”Filmen visar den hårda verkligheten.”

  Jag har bara sett snuttar ur filmen och de har knappast någonting med verkligheten att göra.

  Flickor förtrycks inte i skolan, tvärtom särbehandlas de ständigt.

 106. 50/50 Says:

  Ovanstående inlägg är tillägnat Marty.

 107. Erik Says:

  På tal om mansnormen, här är knappnytts inslag om att krossa heteronormen

 108. Nathalie Says:

  De är klart att hon gör påhopp på er när ni inte har fattat vad allt handlar om!! Hon har HELT RÄTT och filmen med!!

 109. Nathalie Says:

  Det roliga med allt de här är också att det är nästan bara män som kommenterar och säger att dom inte håller med och att det inte stämmer, de visar bara ännu mer att ni inte fattat vad det handlar om! Allt handlar inte om er!! De är det tjejerna säger och känner som är grejen!!!

 110. 50/50 Says:

  Välkommen till debatten Nathalie!

  Först, vad är det vi inte har förstått? På vilket sätt rättfärdigar det Nours påhopp?

  ”Det roliga med allt de här är också att det är nästan bara män som kommenterar och säger att dom inte håller med och att det inte stämmer, de visar bara ännu mer att ni inte fattat vad det handlar om! ”

  Att fler säger samma betyder inte att det blir mer sant för det. Att de är män (har mansnamn som signatur) gör inte heller deras åsikt mer riktig.

  ”Allt handlar inte om er!!”

  Varför måste allt med som har med jämställdhet att göra alltid handla om kvinnor?

  ”De är det tjejerna säger och känner som är grejen!!!”

  När det bevisligen är gruppen tjejer som är skolan stora vinnare. Så ja du har rätt på ett sätt. Vilken film belyser pojkarnas problem i skolan?

 111. Kristoffer Says:

  Heja Nour!!! Du krossar verbalt dessa människor, helt i avsaknad av respekt och kunskap. Ni konservativa som tror att feminism handlar om manshat, ni kan för lite. Feminism och genus handlar om vetskapen att det finns strukturer i samhället där olika kön behandlas olika, olika kön har olika regler och/eller förväntningar på sig. Självklart skiljer sig individer från varandra. Men det är inte intressant i frågan, eftersom att man generellt ser dessa strukturer.
  Feminism, heter just feminism eftersom vi lever i ett samhället där män styr. Ni kan inte säga emot det, män tjänar mer, sitter på högre poster i samhället, fler män utövar makt genom att slå sina fruar… Det finns runt om er, våga bara se det. Våga släppa på makten!

 112. Lasse Says:

  Jaha

  Så det spelar roll om jag är man och har barn i skolan (tjejer/killar)* eller om jag är tjej och har barn i skolan* ?

  Så det spelar roll om jag är en manlig lärare eller om jag är kvinnlig lärare ?

  Så det handlar om att jag är en kille som går i skolan ?

  Du är typ exempel på könsrasist Nathalie….du har fostrats väl i den feminstiska hjärntvätten……God Natt LOL

 113. Torstensson Says:

  Nathalie

  Vet du att dom som drabbas av mest våld i samhället är män. Vet du att de som har sämst betyg i skolorna är killar. Vet du att fler killar begår självmord än tjejer.

  Vet du att kvinnor dominerar på högskolornas utbildningar. Vet du att feminism bygger på socialkonstruktivism och som felaktigt påstår att kvinnor missgynnas och män tjänar på ett så kallat patriarkat. Vet du att precis som det som tjejer känner så kan killar också känna. Det finns säkert jättemånga killar, däribland jag, som anser att vi faktiskt lever närmare ett matriarkat än ett patriarkat.

  Nathalie lilla vän, varför tror du att det är mest män på detta forumet? Jo för att kvinnor har väl inte så värst mycket att klaga på. Gå nu till din pojkvän och låt honom köpa dig en hamburgare.

 114. Torstensson Says:

  eller nja jag kan nog anse att vi lever i ett sk patriarkat. Men jag ser inte vad kvinnor drar för nackdelar i detta system. Jag ser deras enorma fördelar. Jag ser mäns enorma nackdelar.

  Har aldrig gillat ordet patriarkat. Dels för att det felaktigt försöker göra gällande att män har nått sina positioner på kvinnors bekostnad, men också för att patriarkat försöker göra gällande att männen gynnas och kvinnor missgynnas.

  Som jag sagt tidigare. Jag ser inge förtryckta kvinnor i Sverige. Vem var egentligen den förtryckta ? Mannen som sändes till Stalingrad i extrem kyla iförd sommaruniform, eller hans flickvän som satt hemma i Berlin och skrev dikter till honom.

  Vem är den förtryckta i det scenariot?

  Tillägnas en släkting som dog i Stalingrad pga av Hitlers dårskap.

  RIP Peter.

 115. elsa Says:

  JÄTTEBRA SKRIVET AV NOUR, JAG BLIR SÅ STOLT.

  Nä, kan inte låta bli att använda versaler. Och känner nästan att det är under min värdighet att argumentera med människor som är så kunskapsföraktande. Vi har aldrig förnekat att killar också har det jobbigt i skolan och andra ställen, bland annat på grund av könsmaktsordningen, men det betyder INTE att det inte finns en mall som man förväntas rätta sig efter. Jag har i hela min uppväxt känt att jag har haft så mycket mer att ge, att jag har velat vara mer än den sminkdocka jag har varit. Nu har jag äntligen vågat. Jag tar för mig så mycket jag vill. Jag är den jag är. Jag fnissar inte åt allt killar säger. Jag tycker inte att utseende är intressant (inget fel om man tycker att det är intressant heller såklart). När jag gör detta, när jag beter mig som jag själv känner att jag borde för att jag är jag, möter jag jättemycket motstånd. De flesta är accepterande, men det finns inte en enda som inte är chockad och som inte säger ”Gud vad du är otjejig!”.

  Det bevisar att det finns en mall. Jag är inte extrem. Jag snusar inte, slåss inte, har inte klippt av mig håret och vad det nu finns för andra typiskt ”manliga” attribut. Ändå får jag höra att jag inte är som en tjej ska och brukar vara. Det BEVISAR att det finns en mall. DET FINNS! Ni måste sluta förneka detta för det är sanningen. Vad man sedan tycker om att killar och tjejer förväntas agera på olika sätt, det är en annan sak. Ni får tycka att kvinnor ska stå vid spisen eller vad som helst, men förneka inte fakta. Det blir så pinsamt då.

 116. 50/50 Says:

  @Kristoffer,

  ”Feminism och genus handlar om vetskapen att det finns strukturer i samhället där olika kön behandlas olika, olika kön har olika regler och/eller förväntningar på sig.”

  Finns det någon som säger emot detta?

  ”Självklart skiljer sig individer från varandra. Men det är inte intressant i frågan, eftersom att man generellt ser dessa strukturer.”

  Det är intressant eftersom det är individer som drabbas av det kollektivistiska förtrycket. Män har ingen kollektiv skuld.

  ”Feminism, heter just feminism eftersom vi lever i ett samhället där män styr.”

  Feminism heter feminism för att det är en fackförening för kvinnor. Det finns många kvinnor på maktpositioner idag. På vilket sätt är jag överordnad till exempel Maria Wetterstrand eller kronprinsessan?

  Jag har aldrig slagit någon fru och den absoluta majoriteten män har heller aldrig gjort det. Ska jag släppa makten? Vilken djävla makt har jag?

 117. 50/50 Says:

  Börjar tro att Kristoffer, Elsa och Nathalie är samma person…

 118. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2010/10/06/feministisk-trovardighet/

 119. 50/50 Says:

  Alla feminister som påstår att vi förnekar att det finns könsroller.

  Vem är det som förnekar deras existens? När gjorde denna person det?

 120. Erik Says:

  Nathalie:

  ”De är det tjejerna säger och känner som är grejen!!!”

  KÄNSLA och verklighet är inte samma sak Natlee. Människan har fått förmågan att tänka för att kunna avgöra skillnaden.

 121. Heat Says:

  @Anders schröder
  ”Per har rätt i en sak. Killar får sämre betyg” ”Men då måste man fråga sig, vad beror det på ”

  Att skolan inte passar dem.
  Killar tar också sitt liv i betydligt högre utsträckning.

  ”Och allt vi behöver göra för att lösa det här är att behandla alla barn lika, ”

  Hur gör du med barnen som inte är klonade eller robotar? De som tidigt lärt sig att tänka fritt och inte trivs i skolan? Elektroder?

  Sen uppfostran schröder? Jag trodde det skulle ske hemma, men du vill att samhället sköter den biten? Det låter ansvarstagande, hoppas du inte har egna barn.

  Killar har ett annat sätt att ta in kunskap på, så därför kan vi ju sära på pojkar/flickor .

  Din genuslektion är ännu en i raden som pojken som inte trivs i skolan kommer att strunta i, och få dåligt betyg.

  När killar går ut skolan hamnar de i högre grad i arbetslöshet. De bor också kvar hemma längre pga svårigheter att få bostad, det har under senaste åren blivit värre på den punkten. De kommer i högre grad att utveckla missbruk och psykiska problem, självmorden är mycket högre bland männen. Lyckas de inte få jobb, blir de också oftast ensamma och barnlösa som följd. De tvingas då möta ännu en kvinnovärd, bestående av socialförvaltning, arbetsförmedling, eller försäkringskassa, och kanske vården. Där blir det kalla handen. Det ”synliga” resultatet ser du oftast på parkbänkarna utanför bolaget.

  Dina lönesiffror är rent blaj, hur jämför du, vilket yrke? Vilken befattning? Vilken erfarenhet? Sluta dribbla.

  ”Killar pratar i snitt mer, det är också väl belagt och inget som går att bemöta med att ”så var det inte i min klass”.”

  Så killar har bättre social kompetens alltså?
  För övrigt schröder, de som pratar mycket är oftast inte de som INTE trivs.

  Skolan skapar våld säger du.

  Det psykiska våldet är vanligast.
  För övrigt håller jag inte med dig, har själv varit inblandad i en del bråk som vuxen, jag ”tog inte plats” ”tillhörde inget ”grabbgäng med hierarkisk våldskultur” ??. Såg inte det i skolan heller, motsvarar det vuxenvärldens ”bastuklubb” där ALLA cigarrökande äldre herrar sitter och bestämmer hur de ska förtrycka alla kvinnor?.

  Jag är inte antifeminist, jag är ingen -ist . Jag är människa.

  @johan
  Du skriver ganska likt en kvinna. Men du beskriver dig själv som en extremt stereotyp kaxig ung man.

  ”fan va man skäms!”

  Du känner dig hotad i din genomskinliga fasad, att vi ska avslöja att män är sårbara, för det innebär att du är sårbar.

  ”rannsaka er själva för kattsingen! ”

  För kattsingen??..haha

  Du är inte odödlig johan.

  Jag analyserade dig med min ”dolda” kraft.

  @elsa
  Men elsa, tack för din redogörelse, men vad har det med mig att göra att DU inte gör det ena eller det andra? Om ett år kanske du vill vara sminkdocka igen, ska du berätta om det då? Jag blir också bemött annorlunda utifrån mig som individ. Killar som johan ovan här ”läser” av mig direkt och kategoriserar mig, och tror sen han vet allt om hur jag fungerar. Du har hittat en ny ”mall” en ny ”struktur”, som funkar för dig.

 122. Nils Says:

  Pär är lite av ett UFO som landat i en hop med fjortisar, mitt i pubertetens känslosvallningar. Fjortisar som inte har någon överblick, men som precis har lärt sig diverse saker att skylla på.
  – Som säger att det är könsrollerna som är orsaken till att flickor måste sminka sig på morgnarna. (Vem fan tvingar dom?)
  Som säger att det högst abstrakta begreppet ”könsmaktsordning” orsakar alla möjliga onda ting. Och att aldrig att det kan innebära diverse möjligheter för kvinnor att kunna smita undan en massa jobbiga saker.
  – Som säger att det är ”normerna” som ställer till det – släpp lös en massa barn på en öde ö, utan några vuxna, och se hur harmoniskt det blir…
  Visst, det är fan ingen tebjudning att växa upp (som ordförande Mao skulle ha sagt). Men jag tycker inte Pär ska gå i strid mot feministerna och deras missuppfattningar, utan försöka förklara för dom att det de skyller på är chimärer, skenmotståndare, Don Quijotes väderkvarnar.

 123. Nils Says:

  Hur många olika varianter på den här filmen, med dumma eller snälla, pojkar/flickor/lärare/lärarinnor skulle man inte kunna göra, och ändå få en stor publik som säger att ”just så här är det”?

 124. Pelle Says:

  Ha ha ha … en ca 23 årig invandrar tjej från Libanon som vet precis hur hela världen fungerar och dessutom hunnit med att bli fälld för förargelseväckande beteende några gånger här i Sverige när hon fysiskt get sig på det manliga könet.Snacka om att vara fast i sin egen fiktivt förvridna mardröm Nour El-Refai.Inte blir det väl bättre av att hon samarbetat med Gudrun Schyman i dessa ämnen heller.Ja ja, det föds ett gapande stolpskott varje dag uppenbart.

 125. Bitte Assarmo Says:

  Håller helt med inläggsförfattaren – har just skrivit en debattartikel i frågan, som jag hoppas få publicerad i dagarna.

 126. Bitte Assarmo Says:

  PS. I min skola – liksom i min sons – under en tid som spänner över 30 år har jag alltid upplevt att killarna är de som missgynnas mest av skolsystemet.

 127. Johanna Sjödin Says:

  ”Det är väl bara att låta bli” svarar du de unga kvinnor som känner sig pressade att leva upp till den traditionella kvinnliga könsrollen. Kan du inte vara konsekvent och låta ”alla har ett fritt val”-retoriken även omfatta män? ”Det är väl bara att plugga och ge järnet” kan du i konsekvensens namn säga till alla unga män som går ur skolan med dåliga betyg.

  Om allting kan sammanfattas med att alla har ett fritt val har väl denna blogg inget existensberättigande alls?!

 128. Lasse Says:

  @Johanna

  Allting skylls på killarna och männen. Det är media som har det största inflytandet på ungdomar och sätter idealen.

  Vilka styr media (t.e.x. tidningar med format ung tjej), kvinnor /feminister.

  Vilka har lärt unga tjejer hur man utnyttjar sin sexuella makt (klädsel, smink etc.) gentemot mot pojkar, kvinnor/ feminister.

  Blir så trött på allt svammel utan reella belägg i fakta och forskning. Tycker feministerna skall rannsaka sig själv innan de börjar leta sk. könsroller i en kaffekopp.

  Varför tror du det är dubbelt så många män (än kvinnor) i åldern 15-24 som tar livet av sig ?

  Ovanstående är det knäpptyst om.

 129. Johanna Sjödin Says:

  Det är väl bara att låta bli att ta livet av sig om man vill det för att använda Pär Ströms retorik.

 130. Johanna Sjödin Says:

  Lasse:

  Mycket skylls på kvinnor. Om kvinnor är sminkade och har utmanade kläder får de räkna med att bli våldtagna säger många män som är förbannade över att män betraktas som potentiella (ej sannolika) våldtäktsmän.

  Det sitter med andra ord inte så mycket sexuella makt i utmanande klädsel och smink, utan snarare tvärtom, det blir ett svepskäl för en del män att förgripa sig sexuellt på kvinnor coh därefter tillsammans med flera andra personer be dem ta ansvar för det som ägt rum.

  De könsroller som jag och andra feminister brukar ta upp är det få som låtsas bort, med undantag för fåtalet personer som vill få det till att de inte finns.

 131. Erik Says:

  Johanna Sjödin:

  ”Mycket skylls på kvinnor.”

  Nej, och särskilt inte från något håll där det finns riktig makt. Snarare har väl genusproffs som Göran Lindberg och Claes Borgström skyllt alla problem som finns på mansrollen dvs männen (enligt logiken att kritik mot islam är samma som kritik mot muslimer som SD bemöttes med)

  ”Om kvinnor är sminkade och har utmanade kläder får de räkna med att bli våldtagna säger många män som är förbannade över att män betraktas som potentiella (ej sannolika) våldtäktsmän.”

  Nej, jag vet ingen man som säger en tjej får räkna med att bli våldtagen pga klädsel. Enligt berättelser hos bloggerskor som Catta och Trollan så är det dock vanligare att män från vissa kulturer tycker att en viss klädsel ger mer fritt fram.

  ”Det sitter med andra ord inte så mycket sexuella makt i utmanande klädsel och smink, utan snarare tvärtom, det blir ett svepskäl för en del män att förgripa sig sexuellt på kvinnor coh därefter tillsammans med flera andra personer be dem ta ansvar för det som ägt rum.”

  Jag vet inga sådana exempel i verkligheten. Däremot brukar Wennstam klaga över att sådana frågor ställs i rätten men då har hon inte fatttat konceptet juridiskt försvar heller. Hon tror försvararen representerar samhället.

  Dessutom (som jag demonstrerat i min omfattande genomgång av det s k bdsm-fallet) så är det mängder av saker i förundersökningarna som inte framgår i de domar som journalister ofta nöjer sig med att läsa.

  ”De könsroller som jag och andra feminister brukar ta upp är det få som låtsas bort, med undantag för fåtalet personer som vill få det till att de inte finns.”

  Könsroller är så abstrakta att diskussionen blir helt onödig. Som jag skrev i ett inlägg så verkar många anse att könsrollen är samma sak som svaret på frågan vad tycker/tror du är könsrollen.

  Dvs det är inte experter som berättar för okunniga hur det ser ut. Det är okunniga som skall berätta för experter hur det ser ut.

 132. Erik Says:

  Johanna Sjödin:

  ”Det är väl bara att låta bli att ta livet av sig om man vill det för att använda Pär Ströms retorik.”

  Javisst, OM du ansåg att konsekvenserna av att sminka sig i ett par timmar är likvärdiga med konsekvenserna av att ta livet av sig.

  Då blir nämligen att avstå från att göra det en likvärdig handling.

 133. Bengt Says:

  Om jag skulle gå halvnaken, berusad och med pengar etc väl synliga genom ”Stockholmsnatten” en helgkväll efter lön så skulle jag närmast bli förvånad över om det INTE hade hänt mig något. :-O

  Jag frågar mig verkligen i allmänhet och de, oftast s.k ”feminster” i synnerhet som ofta hävdar att de skall kunna gå ”halvnakna och berusade mm” genom städernas ”nöjesdistrikt” utan att de skall behöva råka ut för något…

  Vart har det egna ansvaret och självbevarelsedriften tagit vägen ?
  Tyvärr ser samhället ut som det gör med våld och brottslighet.

  nu är dock sannolikheten att jag skulle gå omkring i städerans ”nöjesdistrikt” berusad och halvnaken infinitisemal…

 134. Bengt Says:

  Likheterna mellan Johanna Sjödin, Kitty Jutbring och den unga ”komikern” Nour El-Refai är stora!

  Johanna Sjödin driver en näramst vid liknelse ”sexuell blogg” där hon exponerar sig totalt. Kitty Jutbring har fått kulturpengar för ”onanikojor” och Nour El-Refai har visat sitt kön och bröst offentligt

  Dessa tre unga kvinnor tycks ha ett närmast patologiskt intresse för att visa sig nakna, sex och att likt små barn skrika ”kiss och bajs”, ett behov av att bli sedda och ”bekräftade”

  http://johannasjodin.blogg.se/

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article165876.ab

  .. men det är väl detta som är det yttersta målet med ”feminismen” och ”jämställdheten”?

 135. Lasse Says:

  @Johanna

  Har inte så mycket mer att tillägga det har ovanstående svarat på.

  Du skriver:

  ”inte så mycket sexuella makt i utmanande klädsel och smink, utan snarare tvärtom”

  Vet ej om jag skall skratta eller gråta, men jag låter fakta och forskning tala för mig. Hänvisar till nedanstående till skillnad från ditt personliga ”tyckande”

  Vi vet ju redan svaret varför ”genusmaffian” gör allt för att osynliggöra kvinnans sexuella makt och ej vill forska på området.

  Speciellt med tanke på doktorsavhandlingar som finns i ämnet samt de väl underbyggda forskningresultaten som Henry Laasanen lutar sig emot. Utöver det är alla kvinnor innerst inne väl medvetna om deras makt.

  Att lägga kvinnors sexuella makt i vågskålen för jämställdhet, skulle få katastrofala konsekvenser för feministerna.

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/03/31/kvinnor-har-sexuell-makt-over-man/

  En sak till som en liten väckarklocka.

  Om man i den debatt undviker att svara på frågor och leder ämnet i en annan riktining är det ett bevis på att man ej har några motargument.

  Man är överbevisad.

 136. Johanna Sjödin Says:

  Nej, Erik, om man argumenterar ”alla har ett fritt val” så borde det rimligen gälla att val.

  Abstrakta könsroller. Ja, eller hur. Vilka förväntas vara smala, vackra, sminka sig, ha långt hår och använda begränsande/utmanande kläder?

  Se där, Bengt säger att han skulel bli förvånad ”om inget skulle hända honom”. Här får man sin tes snabbt bekräftad. Att män uttrycker att man får räkna med saker med män i sin omgivning är tyvärr vardagsmat.

  Jag har all rätt i världen att vara naken och att skriva om sex. Ger det dig skavsår i ögonen kan du låta bli att titta. Kiss och bajs, du måste blanda ihop mig med någon annan. Jag använder aldrig sådana ord (nu är är ett undantag).

 137. Lasse Says:

  @Bengt

  ”ett behov av att bli sedda och ”bekräftade”

  Är väl de mest utmärkande draget hos en ”tokfeminist” och ett bevis på deras makthunger. De flesta -ismer är i sig själv väldigt populistiska ur det har vår PK maffia vuxit.

  Man vill utmärka sig. Om man tar sig tid och jämför med t.e.x. nazismen och hitlerjugend är just ovanstående genomgående lika.

 138. Johanna Sjödin Says:

  Lasse: Sexuell makt innefattar rätten att säga nej till sex, men nej eller frånvaron av ja respekteras långt i från alltid.

  Om en kvinna inte vill ligga med dig ska du kanske fundera på om det finns andra orsaker än att du är man

 139. Johanna Sjödin Says:

  Den här bloggen vill synliggöra mäns problem och få dem bekräftade, jag tycker inte att det är särskilt allvarligt faktikst. Att folk vill ha uppmärksamhet för det de brinner för är djupt mänskligt.

 140. Lasse Says:

  @Johanna

  Du kan ta ditt personliga tyckande och stoppa upp någonstans (om jag nu ska sänka mig till din nivå)

  Ge mig istället argument med väl underbyggda fakta, statistik eller källhänvisningar.

  Nu är det tredje gången du osynliggör mina frågor och argument. Känns oseriöst, vilseledande och typiskt feministiskt.

  Vågar du inte ta en riktig debatt ?!

 141. Johanna Sjödin Says:

  Du säger att kvinnor har sexuell makt och jag tänker inte ställa upp på det så länge våldtäktsstatistiken ser ut som den gör.

  Det känns inte seriöst att en person som refererar till Hitler kräver statistik och källhänvisningar.

  Kan du inte köpa att kvinnors vilja att inte ha sex inte respekteras utan grafer får jag inte ur någonting av en diskussion med dig.

  Jag hoppas att du är medveten om att du själv tänker i termer av osynliga strukturer även om du aldrig skriver det rätt ut. ”Genusmaffia” t ex. Med det vill du beskriva ett maktförhållande mellan ”Genusmaffian” och män.

  Jag föringar inga personliga erfarenheter som inte kan stödja sig på siffror och vackra grafer. Jag tycker att individers erfarenheter är VIKTIGA.

 142. Lasse Says:

  @Johanna

  Du är oseriös

  Varför ?

  Du vägrar lyssna och debattera med fakta, forskningsresultat, doktorsavhandlingar, statistik och källhänvisningar som underlag.

  Väldigt fulretorisk att försöka likställa mina uttalanden med hitlers värderingar, läs en gång till vad jag skrivit.

  Det jag drar parareller med är ”populism”.

  Du påstår saker som jag överhuvudtaget ej uttalat mig om, kan i vissa sammanhang tolkas som förtal.

  Med genusmaffia menar jag självklart feminister.

  Det enda du kan komma med är ”personliga erfarenheter” inser du själv hur patetiskt du framställer dig själv i en debatt, dags för lite självinsikt Johanna.

 143. Johanna Sjödin Says:

  Det här är en blogg där man får lufta personliga erfarenheter. Vill du ha ett forum där enbart fakta och statistik presenteras vet jag inte vad du får ut av denna blogg. Nej, jag lutar mig inte mot personliga erfarenheter, jag kommenterade det faktum att du tycks strunta i människors erfarenheter då du tydligen bara attraheras av statistik, doktorsavhandlingar och dylikt.

  Varför påstår du att kvinnor har sexuell makt från första början då det inte torde vara okänt för dig att kvinnors ovilja att ibland ha sex inte alltid respekteras?

 144. Johanna Sjödin Says:

  ”Väldigt fulretorisk att försöka likställa mina uttalanden med hitlers värderingar, läs en gång till vad jag skrivit.”

  Haha, jag säger detsamma. Jag avfärdade de som drar fram Hitler i sin argumentation. Men det fattade du uppenbarligen inte. Det kanske är du som ska vara självkritisk innan du påstår att jag liknar dina uttalanden med Hitlers värderingar.

 145. Lasse Says:

  @Johanna

  Jaha, så man är en dålig och oseriös person om man hänvisar parareller till till Naz-ISMEN som är en del av vår historia.

  Du är en person som hela tiden påstår saker utan belägg, sen kommer ”flummet” jag går på människors erfarenheter. Men det var ju bra vilka människor du och dina polare ?!

  Sen kommer saker som du försöker påstå om mig.

  ”Varför påstår du att kvinnor har sexuell makt från första början då det inte torde vara okänt för dig att kvinnors ovilja att ibland ha sex inte alltid respekteras?”

  ”Torde vara okänt för dig”

  Maken till ful argumentation får man leta efter Johanna. Förefaller som du är en tvättäkta ”skitsnackare” som gillar att sprida lögner och falsarier.

  Efter en titt på din blogg förstår man anledningen till den låga nivå du använder.

  (Nedanstående var det första jag stötte på när jag kikade in på din blogg)

  ”Johanna Sjödin är en lågutbildad och obegåvad ung kvinna vilket hennes fantastiska sexliv tydligt indikerar. Hennes förmåga att få flera fontänorgasmer efter varandra behöver inte ens nämnas. Allting är som en enda seg gegga i hennes huvud, hon har fullt schå med att lista ut hur man tar ner 20 cm kuk i halsen och nog lyckas hon alltid (jaja, nästan).”

  Förmodar att du gillar grova ord och att visa dig naken.

  ps. Pär du får radera det jag saxat ut Johannas blogg om du tycker det är för stötande.

 146. robjoh Says:

  @Johanna Sjödin
  ”Det här är en blogg där man får lufta personliga erfarenheter. Vill du ha ett forum där enbart fakta och statistik presenteras vet jag inte vad du får ut av denna blog”

  Problemet blir om dina personliga erfarenheter inte alls stämmer med statistisk fakta och du ändå argumenterar från dina personliga erfarenheter. Det blir alltså en felaktig syn på det hela:

  Exempel från min skolgång:
  Jag hade en kvinnlig lärare i engelska (högstadiet) som gav bättre betyg till tjejerna än oss pojkar (detta gällde inte bara min årskurs). För min del var det så att jag presterade ett par poäng från MVG på det nationella provet men fick G i slutbetyg.

  Det var också helt okej för tjejer att reta mig för mitt stundtals tveksamma uttal och min svaga dyslexi men om jag fräste tillbaka så var det jag som fick skit (och jag var nörden; inte den tuffa killen som alla tjejer ville ha).

  Från detta kan jag INTE argumentera att alla kvinnliga lärare ger fördelar till tjejer. Jag kan argumentera att den läraren inte var särskilt bra, vilket nog alla jag har träffat instämmer med. Jag är väldigt glad att jag fick en mycket mycket bättre lärare i gymnasiet samt att jag började självmant att läsa böcker på engelska, annars hade jag nog inte klarat av att skaffa mig den utbildning jag har.

  Däremot kan jag argumentera att jag är tveksamma till att tjejer är förtryckta i skolan från den fakta om betygssnitt som finns. Jag kan också påpeka att jämförelser mellan de nationella proven och slutbetyg indikerar att pojkar får lägre betyg än den kunskapsnivån de uppnår jämförbart med tjejerna.

  Om man lägger in personliga anekdoter i en debatt om tjejer är förtryckta av könsmaktsordningen så finner du dig i en situation där det helt och hållet beror på vilken skola man är i. Det är därför vi begär att du redovisar statistik eller annat fakta underlag för annars så kan du ha erfarenheter som hamnar utanför den statistiska felmarginalen.

 147. Gonzo Says:

  Johanna Sjödin

  Kan du inte köpa att kvinnors vilja att inte ha sex inte respekteras utan grafer får jag inte ur någonting av en diskussion med dig.

  Det finns väll ingen på det här forumet som har förnekat att det förekommer våldtäktetr på kvinnor?

  Det är tyvärr sant att det förekommer våldtäkter och det måste bekämas, inget snack om det.

  Det som däremot många människor har svårt att acceptera och få in i skallen är att väldigt många män ställer upp på sex trotts att dom egentligen inte vill. Sexövergrepp inkl våldtäkter mot pojkar och män är mycket större än vad vi vill erkänna

 148. Erik Says:

  Johanna Sjödin:

  ”Nej, Erik, om man argumenterar ”alla har ett fritt val” så borde det rimligen gälla att val.”

  Johanna, redan i den inledande debatten mellan evoliution och kreationism i skolans naturkunskap slogs det fast att två ej perfekta saker inte av den anledningen också är två likvärdiga saker.

  Så nej, fritt val betyder inte att självmord är likvärdigt med att handla glass på ICA för att alla andra i rummet ville göra det.

  ”Abstrakta könsroller. Ja, eller hur. Vilka förväntas vara smala, vackra, sminka sig, ha långt hår och använda begränsande/utmanande kläder?”

  Förväntas av VEM? Och varför måste de lyda den personen och inte en annan person? Men eftersom du frågar så kan vi ju konstatera att de som huvudsakligen förvänts vara sådana är de som skall ha betalt för det, dvs popsångerskor, fotomodeller, filmstjärnor, prinsessor och sist men inte minst hemmafruar till rika män.

  ”Se där, Bengt säger att han skulel bli förvånad ”om inget skulle hända honom”. Här får man sin tes snabbt bekräftad. Att män uttrycker att man får räkna med saker med män i sin omgivning är tyvärr vardagsmat.”

  Med män i närheten händer både mer positiva och negativa saker (fler genier, fler idioter) i samhället och anledningen till detta är att ni tjejer selekterar sexuellt ut extrema män som särskilt attraktiva. Män gör raka motsatsen, män selekterar ut normalt funtade kvinnor och undviker extremfallen.

 149. Farsinerad! Says:

  Vilken låg nivå…Beror de på rädsla för sanningen eller bara idioti och förkärlek för dumma argument.

 150. Farsinerad! Says:

  Hur kan de komma sig att allt går ut på att alla ”män” på detta forum är välformulerade och pålästa. Och att alla ”kvinnor” små tonårstjejer som är utan fakta och som man kan förnedra… Med nedlåtande komentarer om” hamburgerköpande pojkvänner” etc. Otroligt och skrämmande!

 151. Heat Says:

  ”Om allting kan sammanfattas med att alla har ett fritt val har väl denna blogg inget existensberättigande alls?!”

  Vad har detta med lektioners utformning i skolan att göra t.ex? Eller vilken hjälp en man kan få vid studietrötthet eller dåligt mående? Orättvisor i lagstiftning osv?

  ”Abstrakta könsroller. Ja, eller hur. Vilka förväntas vara smala, vackra, sminka sig, ha långt hår och använda begränsande/utmanande kläder?”

  Kvinnor som läser damtidningar (skrivna av kvinnor) och jämför sig med varandra?

  ”Jag har all rätt i världen att vara naken och att skriva om sex. Ger det dig skavsår i ögonen kan du låta bli att titta.”

  Visst har du det, ingen bryr sig. Men har ”bitterfittan” rätt att klämma högvakten på könet ? Vad är feminismens budskap där? Det är rätt många kvinnor som beter sig så på krogen också kan jag meddela. Äckligt.

  ”Du säger att kvinnor har sexuell makt och jag tänker inte ställa upp på det”

  Men varför klär du av dig för?

  Du framställer det underförstått som att män generellt brukar hoppa på kvinnor på gatan som en bergsgorilla och jucka frenetiskt, mot kvinnans vilja. Du säger som andra feminister att alla män är farliga, och du har all anledning att vara jätterädd varje dag för män, och att män ska skämmas för de är så farliga. Men du, det grova fysiska våldet står sig slätt mot den psykiska nedbrytning kvinnor utsätter män för genom sin eviga falskhet. Våldet mellan män handlar inte sällan OM en kvinna.
  Sen har ju undersökningar visat att kvinnor oftast är den som börjar slåss i relationer, men det uppmärksammas inte alls.
  kvinnor är farligare för män, än tvärtom. Min åsikt.

  ”Att folk vill ha uppmärksamhet för det de brinner för är djupt mänskligt.”

  Men du framstår som djupt omänsklig.

  ”Det känns inte seriöst att en person som refererar till Hitler kräver statistik och källhänvisningar.”

  Det är en klockren jämförelse. Nazismen och feminismen har mycket gemensamt i retoriken, fast kön istället för ras. Många feminister framstår ju som karaktären Göring i framtoningen. Han var för övrigt den mer populäre, folkkäre, nazisten, ja, lite som nazismens kapten klänning.

  ”Jag föringar inga personliga erfarenheter som inte kan stödja sig på siffror och vackra grafer. Jag tycker att individers erfarenheter är VIKTIGA.”

  Jaså? Ångest är inte samma sak som att vakna upp på fel sida om sängen. Du jämför din sminkning med självmord. Kom tillbaka när du spenderat tid på psykiatrisk tvångsmottagning för ovanstående. Din trovärdighet rann ner i toaletten.

  ”Nej, jag lutar mig inte mot personliga erfarenheter, jag kommenterade det faktum att du tycks strunta i människors erfarenheter då du tydligen bara attraheras av statistik, doktorsavhandlingar och dylikt.”

  Vad exakt lutar du dig mot? Ingenting

 152. robjoh Says:

  @Farsinerad
  Till din första kommentar: Vad är det som är dumma argument? Vad är sanningen? Du har inte på något sätt motiverat din ståndpunkt.

  Jag håller med om att hamburgare kommentaren var onödig MEN har du läst kommentarerna ovan? Rätt så många som kommer in och hoppar på både Pär och oss andra utan argument. Ibland är det första de säger en förolämpning (alternativt gör som du, något mitt i mellan, slänger ur sig något utan att argumentera).

  När vi försöker starta en argumentation får vi antingen:
  1, inget svar, utan folk hoppar till en annan punkt.
  2, förlöjligande.

  Givetvis kommer då kommentarer som ”hamburgareköpande pojkvän”. Tills slut blir man trött på att svara på alla Troll som dyker upp.

 153. Josef Boberg Says:

  33 HÄRSKARTEKNIKER av Maria Knutsson.

 154. Farsinerad! Says:

  Jag jobbar med att få igenom ett genusbalanserat samhälle!
  Har sett och ser hur en ”färdig roll” som sätts på oss påverkar resten av livet och tycker att det är FEL!
  Mycke känns som ”ordorgier” här….

 155. barfota Says:

  @Farsinerad!

  ”Jag jobbar med att få igenom ett genusbalanserat samhälle!”
  Vad menar du med ”genusbalanserat”?

 156. Farsinerad! Says:

  Vad tror du?????

 157. Farsinerad! Says:

  Vad tror du?????
  Att få en bra start i livet; utan alla dessa påsatta roller och förväntningar på ett KÖN och inte på individen.

 158. Johanna Sjödin Says:

  Heat: Det jag säger är att Pär Ström borde låta sin ”alla har ett fritt val”-retorik omfatta alla val, inte bara de val kvinnor gör, om han nu tycker att det är ett bra svar på allting människor gör. Att jag liknar smink vid självmord är någonting du har hittat på och egentligen ingenting jag ens borde ta mig tiden att bemöta.

  Om jag klär av mig är det på mina villkor. Om någon våldtar mig är det inte det. Vad är svårt att förstå?

  För personer som är läskunniga är der alldeles uppenbart att jag är kritisk till män som vill göra gällande att män är farliga.

  Jag skrev ”Om kvinnor är sminkade och har utmanade kläder får de räkna med att bli våldtagna säger många män som är förbannade över att män betraktas som potentiella (ej sannolika) våldtäktsmän.” och ”Att män uttrycker att man får räkna med saker med män i sin omgivning är tyvärr vardagsmat.”

  Genom att säga att kvinnor får räkna med övergrepp (indirekt att män inte kan hejda sig) säger man att män inte behöver ta ansvar för sina handlingar. Jag tror att män kan hejda sig och att de som förgriper sig på kvinnor VÄLJER att göra det. Män är inte djur, men många mäns retorik går ut på att män är det.

  ”Du framställer det underförstått som att män generellt brukar hoppa på kvinnor på gatan som en bergsgorilla och jucka frenetiskt, mot kvinnans vilja. Du säger som andra feminister att alla män är farliga, och du har all anledning att vara jätterädd varje dag för män, och att män ska skämmas för de är så farliga.”

  Är du mytoman eller något? Det finns inget stöd för det du skriver i det stycket.

  1) Nej, jag säger ingenstans att ”män generellt brukar hoppa på kvinnor”
  2) Jag har aldrig liknat män vid bergsgorillor
  3) Jag anser itne att män är farliga
  4) Alla feminsiter anser inte att män är farliga
  5) Jag är faktiskt aldrig rädd
  6) Jag har endast insinuerat att män som upprätthåller bilden av män som djur kanske borde sluta att göra det – men det förstod du inte.

 159. Johanna Sjödin Says:

  7) Jag sminkar mig inte

 160. robjoh Says:

  @Farsinerad!
  Vad exakt är ett genusbalanserat samhälle och vem bestämmer om man lever genusbalanserat?

 161. robjoh Says:

  @Johanna Sjödin
  vad fan menar du med punkt 6?

 162. Johanna Sjödin Says:

  robjoh:

  Män uttrycker inte sällan att kvinnor får räkna med övergrepp om de är fulla, ensamma med dem eller går klädda i viss sorts klädsel. Genom att säga sådana dumheter upprätthåller man bilden av mannen som ett djur och undanhåller att män kan ta ansvar för sina handlingar. Det är en aktiv handling att våldta någonting, ingenting ”djuriskt”.

  Jag vet på fullaste allvar män som liknar kvinnors umgänge med män vid att hoppa runt på en motorväg mitt i natten.

 163. robjoh Says:

  @Johanna
  Ditt resonemang är fortfarande helt horribelt. Vad du säger är alltså att du kollektivistiskt lägger en skuld på mina axlar för något som jag inte har gjort.

  Det du gör med ditt resonemang skiljer sig inte från vad rasister gör emot invandrare. En invandrare gör något dumt, härmed är alla invandrare våldtäktsmän, mördare, kvinnomisshandlare, terrorister och så vidare.

  Får jag fråga en sak: Inser du hur jobbigt rent ut sagt det är att hela tiden matas med artiklar om män som det skyldiga könet? Tror du jag känner igen mig när feminist fascisterna skriker att vi män är elaka, att vi föraktar kvinnan, att vi är djur?

  Ett råd: Sluta att kollektivistiskt skuldbelägga män TACK! För det hör hemma hos fascismen inget annat.

 164. Farsinerad! Says:

  Ingen brstämmer. Men man kan ge VÄGLEDNING. De är ett uttryck och du får friheten att tolka själv, i ett genusperspektiv….

 165. robjoh Says:

  Frihet att tolka i ett genusperspektiv och vägledning?

  Vem bestämmer den vägledningen, vem bestämmer hur genusperspektivet ska se ut?

 166. robjoh Says:

  @Farsinerad!

  Frihet att tolka i ett genusperspektiv och vägledning?

  Vem bestämmer den vägledningen, vem bestämmer hur genusperspektivet ska se ut?

 167. Farsinerad! Says:

  Svårt?
  Den som tolkar såklart…???!!!
  Alla i vårt samhälle kan göra en egen tolkning och gör så..
  Tydligen inte ngt du provat på…men gör de nu du!

 168. morrhugg Says:

  @Johanna Sjödin

  Om jag är ute och går en kväll i ett ”slumområde” och väljer att visa upp en dyr mobil, mycket kontanter, dyra kläder.. så finns det en risk att jag blir rånad eller värre. Är jag dessutom påverkad av alkohol ovanpå det så förstår du själv vilken dålig ide det är. Av ren självbevarelsedrift så undviker jag det beteendet. Det vill säga, jag väger riskerna mot eventuella bra händelser som kan komma av det beteendet.

  Alla saker vi gör här i livet innebär en viss risk. Många saker har en mycket liten risk stämplad på sig, men att gå ute ensam och småfull en mörk kväll, minimalt med kläder på kroppen är ett beteende jag skulle klassa som ansvarslöst.

  I inget av dessa scenarion säger jag att det är OK att råna eller att våldta folk. Det jag säger är dock att vi som människor måste kunna ta ansvar för våra egna val och minimera risken att råka ut för tråkigheter, något som jag trodde var fullkomligt uppenbart för alla. Jag har sett feminister argumentera för att de ska kunna gå nakna ute på stan utan att vara rädda, till dem säger jag bara ”lycka till i framtiden” – vårt liv utspelar sig inte i himmelen där inga hemska saker händer och det är därför vår plikt att göra vad vi kan åt det.

 169. Tupp! Says:

  @ johanna

  Du skriver: ”Män uttrycker inte sällan att kvinnor får räkna med övergrepp om de är fulla, ensamma med dem eller går klädda i viss sorts klädsel”

  ”Inte sällan” det var det dummaste jag hört Att du på något ställe kan hitta någon som skriver så eller att man tar upp klädsel i ett våldtäktsfall är inte samma sak som att män ”inte sällan” uttrycker det. Jag har aldrig träffat en man som säger så och om jag skulle gör det skulle jag tycka att han var helt blåst. Det viktiga är att du påstår att det ”inte sällan händer” Om en man på 100000 st gör något så är inte det representabelt för män. Om man skuldbelägger män för det då är man antingen korka eller så har man en ond agenda. Att påstå att män generellt (mer än 50%) gillar tjejer i 20 årsåldern mer ån i 40 års åldern rent sexuellt är däremot ett giltigt påstående…..

 170. Bengt Says:

  @Morrhugg: My 50 cents för ditt kommenterande svar (eller hur man nu skall uttrycka det som de där amerikanska rap-filmerna… )
  😀

 171. Johanna Sjödin Says:

  robjoh:

  Läs det jag skriver och sluta att anklaga mig för saker jag aldrig skrivit. Jag skriver att en del män säger saker som implicit säger att män är djur och jag ber dem att sluta upp med det. Ingen tjänar på det.

  ”Ditt resonemang är fortfarande helt horribelt.”

  Vilket resonemang är horribelt?

  Att det är fel av män att säga att ”kvinnor får räkna med övergrepp om de är fulla, ensamma med dem eller går klädda i viss sorts klädsel”?

  Att ”Det är en aktiv handling att våldta någon”?

 172. Johanna Sjödin Says:

  Tupp!

  Många män som kommenterar denna blogg uttrycker det till exempel. Att du inte ser och hör samma saker som mig kan du inte lasta mig för.

  Morrhugg:

  Det är ingen som påstår att det inte finns risker. Jag hör till en av feministerna som argumenterar för kvinnors rätt att vara hur fulla och nakna de vill utan att bli utsatta för sexuella övergrepp. Det är en rättighet.

  Jag tror inte att kvinnor med kort kjol och utmanande kläder blir våldtagna i någon större utsträckning än kvinnor som klär sig mer täckande kläder f.ö.

 173. Charlie Says:

  Kära Pär Ström och flertalet okunniga, kommenterande mansgrisar.

  Det är män som ni som får mig att ibland skämmas över att jag är kille. Ni är skamliga, allihopa. Och vad fan är det för snack om att Nour kommer från en annan kulturell bakgrund och hon därför inte vet något om könsmaktsordningen? Är SD här och kommenterar? Pinsamt, löjligt, och jag tycker inget annat än synd om er.

  Feminister är bättre i sängen.

  Med oerhört oroliga hälsningar
  Charlie Gustafsson

 174. robjoh Says:

  @Farsinerad!
  Kan du möjligtvis sluta vara nedvärderande? På vilket sätt för följande ”Tydligen inte ngt du provat på…men gör de nu du!” vidare diskussionen?

  Det du inte verkar förstå är att jag inte köper din vägledning skulle komma från någon jag litar på. Jag köper inte genusvetenskapen då den enligt vetenskapsteorin inte uppfyller det viktigaste kriteriet för att få kalla sig vetenskap, det är ingen falsifierbar vetenskap lika lite som marxismen.

  Jag tror på individen, och det är exakt det jag lär min brorsdotter. Att hon kan bli vad hon vill. Vad ditt genusperspektiv lär ut är att hon är en svag människa som förtrycks av de elaka männen, att det enda sättet hon kan lyckas är att staten går in och hjälper henne. Vad genusperspektivet lär män, och jag har växt upp med den propagandan, är att vi är skyldiga till allt ont.

  Ursäkta mig om jag inte anser att ditt samhälle ska komma i närheten av mina barn, jag vill uppfostra mina barn att vara stolta över sig själva inte att de ska skämmas för hur de råkar vara födda. Att de ska tro på sig själv och inte staten.

  Du förespråkar att staten ska gå in och indoktrinera småbarn enligt vad en elit tror på. Jag ser ingen skillnad mellan det du förespråkar och det som skedde i de gamla öststaterna.

  Nu är min fråga till dig:
  Du säger ”Alla i vårt samhälle kan göra en egen tolkning och gör så…”, jag menar att det får jag inte alls, och artikeln vi diskuterar är ett bra bevis på det. Artikeln anser sig veta sanningen och om vi inte håller med ska vi bara ”hålla käften”. Hur kan du argumentera utifrån att man skulle få ha sin egen tolkning när vi uppenbarligen inte får ha det?

 175. morrhugg Says:

  @Johanna Sjödin

  Det är också en rättighet att gå omkring med fickorna så fulla med kontanter att de hänger ut sedlar, och att klä sig som man vill med flashiga klockor och annat – och att gå omkring i slumområden, stupfull och skrålande. Blir du rånad efter att du betett dig på det sättet så säger jag bara ”skyll dig själv”, för det är ett förbannat korkat beteende som enbart visar på bristande självbevarelsedrift och som absolut inte borde uppmuntras – även om det är en rättighet att kunna göra det. Bara för att man kan göra något betyder det inte att man ska göra det.

 176. Johanna Sjödin Says:

  De flesta som går omkring med dyra kläder blir inte rånade – med andra ord har din kommentar ingenting att tillföra. Du begränsar dig själv i onödan, men det är ditt val.

 177. Bengt Says:

  @Johanna: Av bilderna som finns på din blogg så har inte du några speciellt ”dyra” kläder på dig. Du har ju inte några kläder alls….
  F.öv. så är din uppfattning att man ”skall kunna” gå omkring naken och berusad med en massa dyrbarheter på/med sig utan att det händer någonting oerhört omogen och naiv.
  Men du lär dig nog med tiden förhoppningsvis… 😀
  Eget ansvar och självbevarelsedrift!

 178. Farsinerad! Says:

  Nu har du tolkat… och alla tolkar vi olika..Jag lär nog inte träffa dina barn så ta de lugnt. Jag förespråkar verkligen inte att staten ska styra och ställa bland våra små eller stora..Eller för den delen bestämma vad vi tycker eller tänker. Men som jag sa kan alla tolka utifrån sin syn
  så jag kan ju inte komma och säga att du tolkat mig fel..eller hur.

  Jag tycker nog att detta forum spårat ur ganska rejält..Mycket smutskastning förnedring etc…Tror inte de var de Peter Schildt och Christina Herrström hade tänkt med budskapet ifilmen.

 179. robjoh Says:

  @Charlie
  Hej ett troll till! Vill du diskutera eller bara vara ohövlig?

  @Johanna
  Du skriver exakt:
  ”Män uttrycker inte sällan att kvinnor får räkna med övergrepp om de är fulla, ensamma med dem eller går klädda i viss sorts klädsel. Genom att säga sådana dumheter upprätthåller man bilden av mannen som ett djur och undanhåller att män kan ta ansvar för sina handlingar”

  Du säger alltså att det är några mäns fel att feminismen beskriver oss som onda. Nej det är inte mäns fel, det är en kollektivistisk världssyn som inte kan skilja på individer som råkar ha en sak gemensamt, sitt kön. I detta fall skuldbelägger du alltså offret, den som får stå ut med att kallas ”djur”, maktmän och jag vet de fan vad mitt kön inte har kallats de senaste 10 åren.

  Jag noterar också att du inte svarar på min fråga om hur du tror det är att växa upp i en miljö där män i grupp beskrivs som onda.

 180. morrhugg Says:

  De flesta blir inte våldtagna heller, eller vilket annat hemskt brott som helst.

 181. robjoh Says:

  @Farsinerad!
  Det var roligt att du tycker det är mycket smutskastning: Varför i hela friden var du då nedlåtande åt mig tidigare? Du hade kunnat diskutera istället.

  Du får tolka hur du vill, men jag har full rätt att säga att jag tycker att du har fel. Det är dock inte vad El-Refai säger, vad hon säger är att du ska tycka som henne eller så ska du hålla käften. Att försvara henne i detta fall är att förvara diktatur inget annat. Inte någonstans i hennes argumentation påvisar hon till fakta.

 182. Farsinerad! Says:

  Tolkningsfråga igen…..

 183. morrhugg Says:

  @Johanna Sjödin

  Eftersom du tycker att man ska kunna gå omkring naken och full utan att något händer så måste jag fråga:

  Låser du din dörr när du går hemifrån? Låser du din dörr när du är hemma/ska sova?

  Det är ju en rättighet att vara ”fredad” i sitt eget hem, och ens egna saker är ju just ens egna, så ingen har ju rätt att stjäla eller förstöra dessa.

 184. Lasse Says:

  När jag bygger ett hus, bryr jag mig inte om att timret kommer från ett hanträd eller ett honträd. Båda delar är lika starka och duger lika bra.

  Blir bara så trött på alla feministiska extremister som försöker få uppmärksamhet.

 185. Gonzo Says:

  Charlie

  Vad är det som gör dig så upprörd?

  Är det att det finns män som pratar jämställdhet och som inte är nöjd med dagens mansroll och gärna vill förändra den?
  Stör det dig att det finns män som hellre är människa före man?

  Stör det dig i din mansroll, mannen som blev uppfostrad med att ”Det gick bra, kliv upp och borsta bort gruset från knäna. Kom inte till mamma och gnäll, du är en stor pojke” medan din syster fick den tröst som bara flickor får?

  Stör våra tankar och känslor dig i din stävan eftera att få vara den starka macho killen som brutalt skakar av sig alla problem, spottar i nävarna och fortsätter att käpa i mot vind?

 186. Johanna Sjödin Says:

  @morrhugg

  Exakt. De flesta kvinnor blir inte våldtagna när de är fulla och klär sig i utmanade kläder. Därför är det en dum uppmaning till kvinnor.

  Jag låser dörren för att försäkringsbolaget kräver det.

  @robjoh

  Jag säger att en del män upprätthåller bilden av män som djur – Vad är så svårt att förstå?

 187. robjoh Says:

  @Johanna
  och jag säger om de lyckas med det så är det endast för att de som tycker så inte ser individen, hur svårt är det att förstå?

 188. robjoh Says:

  @Farsinerad!
  Vad är en tolkningsfråga?

 189. Farsinerad! Says:

  Who knows!!!! Fu tycks ta allt som förolämpningar iaf.

 190. Gonzo Says:

  Johanna Sjödin

  Feministiska män har egna personliga vinningar på att anklaga oss män för att vara djur.
  Genom att antyda att män är farliga, odjur, galningar, kvinnohatare etc så framstår dom själva som rara korgossar.
  Feninistiska män har ofta en dold agenda. Ofta handlar det om att få njuta av mansrollen. Att få vara den stora starka karln som tar hand om kvinnorna.
  Precis som när barn är små så får pojkar höra att ”Det gick bra”, att dom inte ska gråta, kliva upp och borsta bort gruset från knäna, stora pojkar gråter inte.
  Medan små flickor gärna får klättra upp i knät och gråta en skvätt, klättrar hon inte upp själv så plockas hon snabbt upp av någon som vill trösta den lilla stackars flickan.

  Det är samma fenomen när vi blir vuxna. Kvinnor ska tas omhand och tröstas, detta är något många karlar gillar. Utger man sig för att vara feminist så ligger man bra till att får vara den som tar hand om och tröstar och förstår kvinnor.

  Äldre pojkar men samma unkna kvinnosyn

 191. Tupp! Says:

  @Johanna, om det räcker med en tokig man av 3500 000 miljoner män i sverige Gör något dumt för att lasta alla män i sverige så är du ju helt omöjlig att ta på allvar. Och då blir ju en ”seriös” debatt meningslös då du inte är seriös. Och det är precis just här som feminismen totalhavererar och gör dess anhängare omöjliga att ta på allvar. Så länge de sprider lögner om sakers tillstånd skall de inte heller tas på allvar.

 192. robjoh Says:

  @Farsinerad!
  Du skrev: ”Tydligen inte ngt du provat på…men gör de nu du!”

  hur i hela friden har du tänkt att jag ska tolka det?

 193. Gonzo Says:

  Så länge man väljer att se på män med ”svartvita glasögon” så går det inte att föra någon seriös debatt.

  Kvinnor och flickor har och ska analyseras in i minsta cell och alltid med utgångspunkt att dom är ett offer, förtryckt och dominerad. Det gäller att hitta hur hon är förtryckt och kränkt. Kan man sedan vrida till det så att hon är förtryckt på 3-4 olika sätt så är det en fullträff.

  Män är bara svart och vit. Ond eller lite mindre ond.

  Ingen analys om varför män är så hemska. Ingen som funderar på vilken historia männen har att berätta, vad en man har upplevt, vilka känslor en man har, vad som krävs av en man, hur en vanlig man upplever sin situation.

  Aldrig någon som analyserar mannen med mannen som offer som grund.

  Känns väldigt ensigt. Jämställdhet handlar bara om att framställa män som onda på så många sätt som möjligt

 194. Farsinerad! Says:

  =D

 195. Farsinerad! Says:

  robj ”Troll” och andra små tuttinuttiga ord på andra är väl också ”nedvärderande”
  Alla är människor med LIKA värde oavsett kön och borde få behandlas därefter…de är det som är genus……. Sov gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 196. barfota Says:

  @Johanna Sjödin

  ”Det är ingen som påstår att det inte finns risker. Jag hör till en av feministerna som argumenterar för kvinnors rätt att vara hur fulla och nakna de vill utan att bli utsatta för sexuella övergrepp. Det är en rättighet.”

  Naturligtvis är det en rättighet att vara korkad men ibland kan det löna sig bättre att vara försiktig och street smart

  ”Jag tror inte att kvinnor med kort kjol och utmanande kläder blir våldtagna i någon större utsträckning än kvinnor som klär sig mer täckande kläder f.ö.”

  Där har du absolut helt fel. Så sent som igår hade jag besök av en muslimsk kvinna klädd traditionellt i heltäckande svarta kläder med scarf om håret, det blev sent och hon skulle ta bussen hem.
  Som korkad man och riddare i den skinande rustningen så erbjöd jag mig att eskortera henne till bussen (jag bor i ett mycket otryggt område i Malmö) så att hon skulle känna sig aningen tryggare. Hon tackade nej till mitt erbjudande med de exakta orden.

  Nej tack det behövs inte ”dom rör aldrig sådana som oss”, vadå frågade jag och då svarade hon ”dom rör aldrig oss när dom ser hur vi är klädda”.
  Alltså du har fel så det skriker om det när det gäller klädsel, uppträdande o.s.v.

  street smart Johanna street smart!

 197. Manhood United Says:

  el refai är bara sur för att hon inte får ligga (eller rättare sagt får konkurrens) med en tuff brud som camilla. Ett nej är ett nej!

 198. Manhood United Says:

  sd=feminism

  väster extremism=höger extremism

  Gudrun plus jimmy=sant!

  Gudrun, det är 6000 våldtäkts anmälningar per år i Sverige vilket är bra!

  Jimmy: ”våldtäkts vågen”.

  Har detta någonting med lagändringar,roks, eva lundgren, hilda,uppsalas feminist maffia att göra?

  VARFÖR? Vad hände med logisk psykologi?
  Har någon av dom söta extremisterna schyman & åkesson koll på varför sverige är nummer två i välden på flest antal våldtäkter? Hur kommer sig denna dramatiska ökning? Utreds det av Helsingfors kommitén hur många falska anmälningar och domar det finns i Sverige? Hur många jobb skapar feminsim och genus skrämsel propagandan finansierat av skatteintäkterna? Ett Maupassants ekorrhjul? En liberal oberoende granskning måste till som bringar sanning och rättvisa om verkliga våldtäktsanmälningar och domar ska tas på allvar i framtiden. Båda dom här människorna är ruskigt farliga för sig själva och omvärlden. Dom har inte har en siffra rätt vad gäller statistik och fakta.

  Här fortsätter hat/-kärleks debatten

 199. Lasse Says:

  ?

 200. Lasse Says:

  ”söta extremisterna schyman & åkesson ”

  Fel jämförelse.

 201. Heat Says:

  @johanna
  Om man kallar sig feminist så står man bakom en ideologi, du får helt enkelt lära dig att svara för vad andra i den klubben säger och står för, eller sluta kalla dig feminist. Om jag kallar mig nazist, så kommer jag på motsvarande sätt få förklara att, ”nä, jag e nazist, men jag gillar judar alltså, alla vi nazister ogillar inte judar”, Förstår du?

  ”3) Jag anser itne att män är farliga”
  ”5) Jag är faktiskt aldrig rädd”

  ”Jag hör till en av feministerna som argumenterar för kvinnors rätt att vara hur fulla och nakna de vill utan att bli utsatta för sexuella övergrepp. Det är en rättighet.”

  För det första verkar du ju nöjd med situationen som den är.
  För det andra, jag tror inte en galen människa som vill dig illa bryr sig ifall du argumenterar för detta eller inte . Inte ens om du går med i facebookgruppen ”vi som är emot våldtäkt” och trycker på gilla knappen.
  Att aldrig vara rädd för något är inte så smart.

  ”Jag har endast insinuerat att män som upprätthåller bilden av män som djur kanske borde sluta att göra det – men det förstod du inte.”

  En slags omvänd psykologi men det funkar inte. uttrycket är myntat av feminister. Som du själv säger här, du INSINUERAR en hel del och det är tröttsamt. Feminister har också upprätthållit bilden av kvinnan som enbart ett helgon.

  @charlie
  ”Feminister är bättre i sängen.”

  Kära charlie och flertalet okunniga kommenterande kvinnosuggor,
  nej, det är dem inte. Avtändande är ordet.

 202. Lasse Says:

  🙂

  Sweet Dreams

 203. Dr. Jonsson Says:

  @Farsinerad!

  Hur kan de komma sig att allt går ut på att alla ”män” på detta forum är välformulerade och pålästa. Och att alla ”kvinnor” små tonårstjejer som är utan fakta och som man kan förnedra…

  Det är inte vad den här bloggen ”går ut på”. Om du läser kommentarerna ovanför din första så ser du hur genusskeptikerna ideligen vädjar till t.ex. Johanna Sjödin att komma med några fakta och källhänvisningar som belägger hennes ståndpunkter. Det vägrar/undviker hon konsekvent att göra. Sannolikt för att hon inte känner till några – annars vore det ju lätt att länka till det.

  Nästan alla på genus/feministsidan attackerar enbart med (icke)argument som ligger inom de standardmallar för feministretorik som jag just påbörjade en sammanfattning av i en annan tråd:

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/10/07/motstandet-borjar-hardna/#comment-21998

  Och … ja, dina kommentarer följer inte oväntat precis samma mall.

  Lär de ut på genuskurser att ni ska slänga ur er det där med att alla som tycker annorlunda än ni är ”rädda”? Är inte det argumentet lite B?

  Jag tror faktiskt att nästan alla genusskeptiker här, mest är frustrerade över att ingen feminist som tittar in lyckas producera något intellektuellt motstånd överhuvudtaget. Bara en massa eget tyckande och anekdoter. För hur kul är det egentligen att debattera med människor som hävdar att de har ‘all forskning’ bakom sig, men inte någon enda gång kan länka till en seriöst genomförd vetenskaplig studie som man kan diskutera vidare runt.

  Men vi lär nog få vänta. Även i de(t) undagtagsfall när jag träffat på en riktig genusforskare från ett riktigt universitet i kommentarsfältet, så öppnar även dessa så långt jag sett hittills med uppstötningar enligt punkt 1A) 1B) eller 5) i min feministiska retorikmall (länken ovan), och efter påpekande om det och en uppmaning att komma med nåt mer konstruktivt och förklara VAD det är vi inte har fattat, och vad FAKTAUNDERLAGET är, så piper forskaren ut ur diskussionen med nån artigare variant av 2), gärna med något oartigt uttalande från nån ANNAN än mig som ursäkt för att inte fortsätta diskutera.

  Och då kan man nog inte vänta sig så mycket bättre av de som inte forskar själva utan bara ”vet” att ”all forskning säger …”.

  Dundrar man sen in på alldeles för höga hästar för sin egen ridvana s.a.s., så får man nog räkna med att bli avpetad från hästen.

 204. Manhood United Says:

  @ heat johanna tupp robhjo margareta mfl

  kommer ni till Genus Nytts pubkväll? Skulle bli intressanta diskussioner.
  Margareta, du måste väl ändå vara så insiktsfull att du inte på fullt allvar tror att vi pojkar/män frivilligt kommer ge upp vårt köns tillhörighet och bli tvingade mot vår vilja att bli mer flickiga? Oavsett sexuell tillhörighet så ska frihet råda. Bara för att man är bi eller homo behöver det inte per definition innebära att man är feminim. En odlad myt. Liberalsimens och humanismens utveckling har bara börjat och det är totalt tvärtemot vad matriakatet startade på 70-talet. Det som händer nu är att feminismen förminskas så att diskussioner och debatter kan startas på allvar mellan människor utan att bli kvävd av politisk korrekthet. Det är frihet. Genom strömningar som synth,pop, house, oberoende liberalism,filmer som snabba cash och förort istället för söder och stureplan kommer den frihet uppnås. Sudda ut alla gränser,avslöja alla myter och motsättningar och släpp fram humanism,känslor och joy division. Sjukdomar, tragedi och olycklig kärlek kommer råda trots fri tillgång till nätdejting och kapitalism. Kärleken finns där ändå se Lars Noréns nyskrivna pjäs.

  @ erik barfota thorstensson ni kommer väl

  sjukt roliga klippet från knappnytt?ha ha :- . Letar efter den om sexköpslagen och prostitution. Hoppas fler galna liberaler och studenter kommer till genus nytt pubkväll? Vore kul att sätta fart på debatterna när valet är klart med liberaler från vänster och höger. Hans Egnell, Magnus Betnér,Helena Sandklef, Johan Norberg, Sanna Rayman, Chiggevara och Christofer Fjellner verkar ha intressanta åsikter.

 205. Dr. Jonsson Says:

  @Farsinerad!

  Sen är det väl ingen som på förhand kan bestämma vilka kommentatorer som ska framstå som ”välformulerade och pålästa” och vilka som ska stå ”utan argument”, utan det brukar väl liksom visa sig under debattens gång så som det har gjort bl.a. här.

  ”Tonårstjej” eller ”man” kan man ju inte hjälpa om man är eller inte. Rimligtvis förtjänar båda samma respekt helt enkelt pga att båda är människor.

  Personligen har jag då inga krav på att allt i alla lägen ska hållas på en strikt ”välformulerad och påläst” vetenskaplig nivå. Det tror jag inte så många andra här har heller. Det finns många aspekter av genusfrågan som man kan diskutera med helt andra förutsättningar, och jag har gärna en dialog med t.ex. en ”tonårstjej” utan att avkräva henne citat från genusavhandlingar eller en strikt vetenskaplig metodik. Det är inte rimligt. Det finns många intressanta möten och samtal man kan ha, och olika individers erfarenheter kan alltid vara intressanta att ta del av.

  Det jag har kroniskt svårt för är folk som dundrar in på extremt höga hästar och öppnar med att ”ni alla här är ju såna idioter att det inte ens är nån idé att prata förstånd i er … men JAG vet minsann … ALL FORSKNING visar … ”, men sen inte levererar nåt överhuvudtaget.

  Det är alldeles för vanligt.

 206. Manhood United Says:

  Instämmer Dr. Jonsson

  Kvinnor och tjejer är människor och kan bestämma över sig själva och är det någon som tvivlar så fråga schyman som spelat in porrfilm. I en tid av Kyskhetsbältets återuppståndelse , så har tjejer frivilligt sex.

 207. robjoh Says:

  @Farsinerad!
  Troll är en benämning på internet angående folk som kommer till ett internetforum och slänger ur sig något får att göra folk upprörda och sedan vägrar argumentera emot.

  Så nej det är inte nedvärderande, när jag skriver att folk är troll är att de skriver en kommentar som liknar charlies ovan: ”Kära Pär Ström och flertalet okunniga, kommenterande mansgrisar.”

  Då kallar jag dem Troll. För de vill inte diskutera eller argumentera, de vill spy ur sig galla över hur politiskt korrekta de är.

  Troll är alltså endast en benämning över folk som inte vill diskutera eller argumentera, men som ändå försöker få igång en debatt.

 208. robjoh Says:

  @Manhood United
  Nepp jag bor i Götet så lite långt att resa för en pubkväll

 209. Stockholmare Says:

  Bättre ätt länka till http://svtplay.se/v/2179684/debatt/del_7_av_18__tisdag?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2179684/sb,p104688,1,f,-1 som alltid(nåja, så länge klippet ligger ute i alla fall) länkar till det aktuella avsnittet. Om en vecka kommer din länk att leda till nästa veckas avsnitt.

 210. barfota Says:

  @Manhood United

  Skulle gärna dyka upp men kan inte p.g.a. geografiska hinder.

 211. Johanna Sjödin Says:

  @barfota De rör heller aldrig mig. Jag går ofta ute ensam sent om nätterna, sover på nattbussar och natttuben osv.

 212. Johanna Sjödin Says:

  @Heat Du har för många mytomana tendenser för att jag ska se någon poäng med att svara på dina kommentarer.

 213. barfota Says:

  @Johanna Sjödin

  ”De rör heller aldrig mig. Jag går ofta ute ensam sent om nätterna, sover på nattbussar och natttuben osv.”

  Bra, för det är så det skall vara och borde vara för alla oavsett kön.
  Vi kan då konstatera att debatten om särskilda vagnar för kvinnor kan skrotas. Att kvinnor inte lever farligare än män. Att inga extra åtgärder behöver sättas in för att skydda kvinnorna. Att lagen om kvinnofrid kan skrotas. Att du förmodligen är street smart nog för att vara vettigt klädd och inte åker omkring spritt språngande naken. Men man kan nog också våga påstå att det inte är alla som dör bara för att de spelar rysk roulette med en skarpladdad revolver, de som utövar denna lek är bara korkade och utsätter sig för stora risker.

 214. morrhugg Says:

  @Johanna Sjödin

  De andra två frågorna som inte täcks in av försäkringsbolaget, då? Låser du dörren när du är hemma, och låser du dörren när du ska sova på kvällen?

  Det finns ju ingen anledning att faktiskt låsa bilen ens, det är ju ens egen egendom som ingen annan har rätt till.

 215. Sommar och sol Says:

  @Heat Du har för många mytomana tendenser för att jag ska se någon poäng med att svara på dina kommentarer.

  Är detta möjligen ett exempel på ren härskarteknik, vilka ”mytomana tendenser” syftar du, Johanna Sjödin, på? Upplys mig gärna.

 216. Heat Says:

  @Manhood United

  Jag kanske dyker upp, vore skitkul! beror på hur jag sovit, har tinnitus. Ska kolla upp tåg o sånt.

  @Johanna Sjödin

  Är inte intresserad om det var lika skönt för dig som för mig.

 217. Johanna Sjödin Says:

  Försäkringsbolaget ”kräver” att jag låser dörren.

  Jag äger ingen bil och kommer aldrig att skaffa körkort.

  @Sommar och sol

  Scrolla så ser du mina svar 1)-7) längre upp. Heat påstår massor av saker hen inte har någon täckning för. Att påpeka det är ingen härskarteknik.

 218. Heat Says:

  @johanna

  Istället för att säga det själv, så påstår du att att män säger saker som ”män är djur” till varandra ofta, och du menar därmed att de upprätthåller bilden av män som en våldtäktsman.

  Du säger,

  ”Mycket skylls på kvinnor. Om kvinnor är sminkade och har utmanade kläder får de räkna med att bli våldtagna säger många män som är förbannade över att män betraktas som potentiella (ej sannolika) våldtäktsmän.”

  Det är inte DU som säger att män är ”potentiella våldtäktsmän”, nej det är ”många män” som gör det.

  Du säger också,

  ”Män uttrycker inte sällan att kvinnor får räkna med övergrepp om de är fulla, ensamma med dem eller går klädda i viss sorts klädsel.”

  ”Genom att säga sådana dumheter upprätthåller man bilden av mannen som ett djur”

  Återigen är det inte DU som säger det, nej det är männen igen.

  Du säger också,

  ”Att män uttrycker att man får räkna med saker med män i sin omgivning är tyvärr vardagsmat.”

  Jaha, män säger, inte DU alltså.

  Du säger också,

  ”Män är inte djur, men många mäns retorik går ut på att män är det.”

  Män säger igen, inte DU, inte din retorik.

  Du säger också,

  ”Jag vet på fullaste allvar män som liknar kvinnors umgänge med män vid att hoppa runt på en motorväg mitt i natten.”

  Män säger, inte DU..

  Sen kommer nästa del,

  ”Det sitter med andra ord inte så mycket sexuella makt i utmanande klädsel och smink, utan snarare tvärtom, det blir ett svepskäl för en del män att förgripa sig sexuellt på kvinnor coh därefter tillsammans med flera andra personer be dem ta ansvar för det som ägt rum.”

  Nu styr du in på att män ändå är våldtäktsmän, ”ett svepskäl”, ja jösses.

  ”Läs det jag skriver och sluta att anklaga mig för saker jag aldrig skrivit. Jag skriver att en del män säger saker som implicit säger att män är djur och jag ber dem att sluta upp med det. Ingen tjänar på det.”

  Du ber män sluta säga att män är djur, DU säger det inte…

  ”Att det är fel av män att säga att ”kvinnor får räkna med övergrepp om de är fulla, ensamma med dem eller går klädda i viss sorts klädsel”?
  Att ”Det är en aktiv handling att våldta någon”?”

  Återigen, män säger, inte DU.

  ”Många män som kommenterar denna blogg uttrycker det till exempel.”

  Inte DU…

  ”Jag säger att en del män upprätthåller bilden av män som djur – Vad är så svårt att förstå?”

  Vad DU säger?

  ”Sexuell makt innefattar rätten att säga nej till sex, men nej eller frånvaron av ja respekteras långt i från alltid.”

  Nu styr du in det på att män är våldtäktsmän igen, ”långt ifrån alltid”.

  Sen orkade jag inte scrolla mer, johanna de första fyra punkterna omfattade ovanstående. Jag började min beskrivning med UNDERFÖRSTÅTT så…osv. Bergsgorilla beskrivningen av män som hoppar fram är högst relevant, eftersom en feminist gjort just den beskrivningen av män; ”män som sitter och hukar i busken”

  De andra har jag redan svarat på.

  ”Det är väl bara att låta bli att ta livet av sig om man vill det” – Johanna Sjödin

 219. morrhugg Says:

  @ Johanna Sjödin

  Men sluta nu, du svarar ju så kryptiskt att jag inte vet vad, ditt försäkringsbolag kräver väl inte att du låser dörren hela tiden, oavsett om du är hemma eller inte?!

  1) Låser du dörren när du är hemma?
  2) Låser du dörren när du går och lägger dig?

 220. Manhood United Says:

  @ robjoh

  Genus Nytt ska synkronisera Pub kväll för vår framsida den 18/10 kl.18 Stay tuned!

  @ Barfota

  Vart i landet? Genus Nytt är i färd att upprätta pubkväll även i Malmö den 18:e okt kl.18 och kan samköra med fler städer om så önskas :§

  @ Heat

  that´s dope

  @ Johanna Sjödin och Charlie mfl

  glider ni förbi?

  Vem som är bäst i sängen feminister eller antifeminister kan man bara spekuler i. Mig veterligen finns det ingen empirisk forskning på området? Men en som garanterat är sexig är

 221. barfota Says:

  @Manhood United

  Jag bor i Malmö och skall väl se om jag kan komma ifrån.
  Någon som bor i närheten måste dock hålla i det hela och styra upp det, frågan är vem som kan och vill göra det bara.

 222. Johanna Sjödin Says:

  @morrhugg

  När jag är hemma låser jag inte dörren.

 223. Erik Says:

  Johanna Sjödin:

  Det beror på var ”hemma” är någonstans.
  Om du bodde i mitt förra hem så hade du definitivt låst dörren.

 224. barfota Says:

  Hade hon bott här så hade hon säkert både låst dörren och sovit med skottsäker väst 😀

 225. Johanna Sjödin Says:

  Tycker dock att det är irrelevant huruvida jag låser dörren eller ej. Det hör inte dit.

  Jag är inte rädd av mig och ser inga skäl att vara det. Så farliga är ni (män) inte 🙂

  OffT:

  En del menar att våldtäkt är det närmaste en radikalfeministisk myt. Det roliga är när samma personer kräver att kvinnor ska genomgå ett gäng säkerhetsåtgärder.

 226. barfota Says:

  @Johanna Sjödin

  ”Det roliga är när samma personer kräver att kvinnor ska genomgå ett gäng säkerhetsåtgärder.”

  Ja är det inte roligt så säg, det är väl ingen som säger att du ”ska genomgå ett gäng säkerhetsåtgärder”, åtminstone inte jag däremot så påstår jag att den som inte skyddar sig eller vidtar försiktighetsåtgärder är korkad. Är man tjej har man kanske råd att vara korkad det mesta och värsta våldet drabbar ju trots allt män.

 227. Manhood United Says:

  @ barfota

  stay tuned!

 228. Könsmaktsordningen är baserad på lögner från början till slut – Del 1 « Aktivarum Says:

  […] Trots detta så gick pennorna varma på Pär Ströms Genusnytt. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: