Internationell anti-feministisk konferens – först i världen

by

I Schweiz ordnas lördagen den 30 oktober en internationell anti-feministisk konferens. Är det världens första? Fem mansorganisationer står som arrangörer. Du finner program, information och möjlighet att anmäla sig här. Tyvärr bara på tyska.

Anmälningar strömmar in från hela världen, enligt den tidningsartikel som finns som bild nedan.  Organisationer i Italien och Spanien vill vara med, och anmälningar har kommit från så avlägsna ställen som Brasilien och Thailand. Läs artikeln på webben här – Ulf Andersson på PappaRättsGruppen är intervjuad! ”Det är ett historiskt ögonblick för mänskligheten”, säger han i intervjun. En annan artikel här.

Intervjuade feminister är mycket kritiska till konferensen. En befarar att landet Schweiz får sitt anseende fläckat, en annan säger att det är en ”reaktion av rädsla från männen”

.

Ur programpunkterna:

.
Geschlechterpolitische Initiative MANNdat e.V
Grussworte
Sven Marquardt – MANNdat, Hamburg

Interessengemeinschaft geschiedener und getrennt lebender Männer (IGM)
Gleichstellung ist tot – Richtigstellung tut Not
George Zimmermann, Mitglied des Vorstandes, Erlinsbach

Agens e.V. – Mann * Frau * Miteinander
Die Erfolge der Emanzipation der Frau – vom Feminismus karikiert (Die Geschlechterbalance braucht Beide: Frau UND Mann)
Eckhard Kuhla – Vorsitzender, Syke b. Bremen

Männerpartei Schweiz
Schweizer Väter werden täglich betrogen
Alfredo E. Stüssi – Präsident Männerpartei Schweiz

mannschaft
Biedermann und die Brandstifter: Weshalb wir in der Schweiz das männerfeindlichste Familienrecht der Welt haben
Michael De Luigi – Vorstand mannschafft, Zürich

Der Maskulist
Warum Antifeminismus?
Michail Savvakis (A. Xenos) – Publizist und Autor, Frankfurt

Annonser

24 svar to “Internationell anti-feministisk konferens – först i världen”

 1. Info Says:

  AMAZONIA

  Ingemar Gens

  OM TJUGO ÅR HAR KVINNORNA MAKTEN
  AB 2003-10-07

  ”Varför skulle kvinnor nöja sig med halva makten och lika mycket lön? Om 20 år har vi en kvinnlig dominans inom näringslivet, politiken och i privatsfären”, skriver Ingemar Gens, konsult i könsrollsfrågor.

  Inom tjugo år kommer vi att se hur makten och kontrollen i samhället gradvis kommer att glida över från män till kvinnor. Det är en process som pågått under hela 1900-talet men som under de senaste tio åren fullständigt exploderat. I jämställdhetspolitiken agerar man fortfarande som om ingenting har hänt och Jämo, Claes Borgström, hävdar att kvinnor måste göra könsbyte för att få högre lön.

  Svensk jämställdhetspolitik går ut på att fokusera på det som inte fungerar och därför är man blind för vad som egentligen händer. Det är en föråldrad politik utan möjlighet att styra det verkliga skeendet.

  Det var den allmänna skolplikten som startade den utveckling som vi nu börjar se så tydliga spår av. Den dag samhället började ge både flickor och pojkar utbildning lades grunden för ett maktskifte mellan könen. Så tänkte man inte då, och inte nu heller för den delen. Jag undrar vad samhällseliten egentligen trodde att flickorna skulle göra med sin kunskap? Men kunskap är makt oavsett vilket kön man tillhör.

  I dag kan vi se att flickor har bättre betyg än pojkar i samtliga ämnen på grundskolan, utom i idrott. I ämnet svenska har upp till 40 procent fler flickor än pojkar betyget MVG (Mycket väl godkänd). Flickor har bättre betyg än pojkar på samtliga program i gymnasiet och nästan 70 procent av de universitetsstuderande är kvinnor.

  I USA räknar man med att om 20 år är samtliga nya akademiker kvinnor. I England, till exempel, förväntar sig 63 procent av flickorna att få välbetalda toppjobb innan de fyller 30, medan bara 51 procent av pojkarna har samma förväntan. Situationen är densamma i USA, Japan, Finland, Tyskland, Frankrike och Australien.

  Flickor och kvinnor väljer hela tiden mindre könstraditionellt och letar sig in på klassisk mansmark. Tekniska linjer som maskiningenjörsutbildningen – som man aldrig trodde skulle få några kvinnliga studenter – har i dag cirka trettio procent. Det finns inga områden som längre är otänkbara.

  Idag har den könssegregerade arbetsmarknaden blivit mindre åtskild och det är kvinnor som söker sig till den lukrativa manliga sektorn. Män söker sig inte till klassiska kvinnoyrken.

  Kvinnors löneutveckling är stadig och för många kvinnodominerade yrken i allra högsta grad märkbar. Sjuksköterskor har länge haft den snabbaste löneutvecklingen i hela samhället. Det är män som är de allra lägst betalda i Sverige, visar LO:s nya studie.

  Chefspositioner är inte på något sätt längre vikta för män även om vi ser att det gamla gardet klamrar sig fast. Men deras öde är beseglat – det är bara en tidsfråga. Kvinnor är i dag i tung övervikt när det gäller chefskap inom det offentliga, men männen kommer snart att motas bort från chefsstolarna även i det privata näringslivet. Christina Stenbeck är ett färskt lysande exempel. Kapitalet är intresserat av effektiv förvaltning, inte av kön.

  Det föds allt färre barn i Sverige vilket måste tas som ett uttryck för att moderna västerländska kvinnor gör ett val – karriären främst. Att det skulle vara svårare nu än förr att ha barn och samtidigt yrkesarbeta är nonsens. Det har aldrig varit så lätt att ha barn i vårt land som i dag,
  men det har heller aldrig varit möjligt att göra så många val.

  Och politiken då? Jo, det blir allt fler kvinnor i partitopparna, i regeringen och på lokal toppnivå. Och de är effektiva och populära.

  Kvinnor tar över allt fler av de klassiskt manliga levnadsmönstren. De dricker snart lika mycket alkohol, röker mer, skaffar sig muskler, bestiger berg, åker snabba bilar och framför allt – konsumerar mycket. Porsche riktar numera sin reklam mot kvinnor. Annika Sörenstam åker Mercedes och har en Rolex på armen. I dag fattar kvinnor mer än 80 procent av familjens konsumtionsbeslut enligt en studie.

  DN skrev häromdagen om en norsk studie av ungdomars sexualvanor. Flickorna vill ha sex med många partners och ser till att få det. Utredaren säger vidare: ”Det verkar som om många pojkar får nöja sig med att sitta på rummet och onanera.”

  Flickor tillskrivs i dag makt, även om skolan gör allt för att kväsa den utvecklingen. I dag är vi renodlade individer och var och en klättrar på sin egen stege mot makten och kontrollen, utan hänsyn till andra – kvinnor som män. Solidaritet är ett begrepp för länge sedan förvisat till en svunnen tid. Var och en sin egen lyckas smed och i dag gäller det i samma utsträckning för kvinnor som för män. Kvinnors lyhördhet har dämpats.

  Flickor och kvinnor har börjat – precis som pojkar och män gör – sätta sina egna intressen främst. Men det är till slut flickors och kvinnors överlägsenhet i att kommunicera som får pendeln att slå över. Vi uppfostrar fortfarande pojkarna med begränsande kommandon och öser över flickorna ett rikt, nyanserat och fullödigt språk. Kommunikationssamhället kräver kommunikation.

  Makt är ett slutet system. När flickorna nu också ges möjlighet, och även förväntas, att utöva makt måste den tas någonstans ifrån. Det finns bara en källa – pojkarnas och männens makt. Varför skulle kvinnors löneutveckling stanna vid 100 procent av männens? Varför skulle antalet kvinnliga professorer stanna vid lika många som de manliga? Varför skulle antalet kvinnliga politiker stanna vid lika många som de manliga? Varför skulle kvinnliga chefer stanna just vid lika många som det finns manliga? De kommer förstås inte att stanna.

  Om 20 år har vi en kvinnlig dominans inom näringslivet, politiken och i privatsfären. Om tjugo år har kvinnorna makten.”

 2. Torstensson Says:

  Genz säger att kvinnor är överlägsna män på att kommunicera.

  Vilka belägg har han för detta. ? Enligt Genz är vi karlar totalt jävla värdelösa och bör snabbt som fan bli mer feminina. Varför tror ni han är med och startar upp genus-dagis. Vi är helt enkelt värdelösa.

 3. Manhood United Says:

  Äntligen!! Någon som ska ner?

 4. Torstensson Says:

  Men visst är det trevligt med en antifeministisk konferens =).

 5. Manhood United Says:

  @ Torstensson

  Det här är ju hur stort som helst:->

  Det inspirerar Skandinavien och Norden att hålla ett Rättssäkerhets konvent, Barn och Pappa rätts seminarium, föreläsningar utifrån den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan. Finland är ganska hårdföra mot f-isterna och trasar sönder deras ljug med statistik och fakta att kvinnor misshandlar män i större utsträckning än omvänt i nära relationer. Som dessutom kan vederläggas. Danmark skrattar åt Sveriges dogmatiska anammande av f-ism och genus helvete etc.

 6. Ulf Andersson Says:

  Hej Pär!

  Tack för att du ärar och uppmärksammar den som
  har skrivit originalinlägget och har kontakterna 😉

  Har uppdaterat mitt inlägg med länken till dig (detta inlägget)
  http://www.dads-r-us.se/2010/10/22/varldens-forsta-internationella-antifeministiska-sammankomst/

  Ulf Andersson, PappaRättsGruppen –
  Medlem i IGAF (Interessengemeinschaft Antifeminismus) =
  Anifeministiska Intresseföreningen

 7. Marie Says:

  Förlaggd till landet som inte ganomförde fullständig rösträtt för kvinnor förrän på 1990- talet. Jag tror inte det behöver sägas mer än så.

 8. Andreas B Says:

  Jag har aldrig förstått på vilket sätt någons rädsla för något skulle underminera ens åsikt. Om jag är rädd för inbrott så skulle ingen klanka ner på min vilja att låsa ytterdörren om kvällarna, men någon som framför åsikter kring rädslan av feminismens hemska konsekvenser är helt enkelt inte trovärdig just på grund av att de räds. Märklig retorik.

 9. Ulf Andersson Says:

  Antifeministiska Intresseföreningen skull det vara, jö….
  (Tryckfelsnisse hakade fast i tangentbordet.)

 10. Ulf Andersson Says:

  @ Marie säger:
  22 oktober 2010 kl 15:22

  ”Förlaggd till landet som inte ganomförde fullständig rösträtt för kvinnor förrän på 1990- talet. Jag tror inte det behöver sägas mer än så.”

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/09/22/kvinnor-dominerar-regeringen-i-schweiz/

  Läs-> förstå -> tänk -> skriv.

  Men visst känner sig feministerna hotade?
  Jag lovade att jag skulle komma med något stort (i och för sig
  runt den 25 oktober – men då det var sista anmälningsdatumet
  ändrade jag datum för publiceringen) – och jag höll mitt löfte.

 11. Jonas Says:

  Igen verkar feminister blanda ihop ekvalism med maskulinism. Jag ser dock en fara i att enbart vara icke-feministisk, med betydelsen att motverka f-ismens verkningar, än att faktiskt kalla sig ekvalistisk, om ni är med. Alltid lättare att vara för något än enbart emot något.

 12. JD Says:

  @Marie

  Det som behöver sägas är att du tydligen inte har någon som helst aning eller förståelse för hur Kontoner fungerar/fungerade i bland annat Schweiz.

  Tragiskt!

 13. Hans Says:

  Det blir nästan lite löjligt. Lite ”gnällig”. Lite förnedrande att behöva sänka sig till feministernas nivå och spela enligt deras regler. Vi vet ju vem som vinner en gnälltävling. Men det är ju därför vi gillar brudarna. För att vi får skydda dom lite ibland. 🙂

  Det känns lite som om receptet ändå måste vara att sluta ta dom på allvar. Vara lite mer saklig, krossa deras icke-agrument när dom dyker upp och faktiskt skratta åt dom och visa att ”kejsaren har inga kläder” när dom förtjänar det snarare än att ta det på allvar och klaga och lipa.

 14. Trio Says:

  @ Manhood United
  Du har helt rätt. Visst finns feminism i andra länder och i ett fåtal länder (förutom Sverige) har de fått en del genomslag i politiken. Men Sverige är världsunikt när det gäller institutionaliserad extremfeminism och manshat. Viktigt att komma ihåg det.

 15. Mats Says:

  Har varit på att flytta ner till Schweiz för att jobba, detta stärker chanserna. Jag vill inte att mina framtida söner om jag får några ska behöva växa upp i dagens Sverige, på genusdagis för att sen betygsdiskrimineras i skolan och inte få lära sig att bli självsäkra framåt män. För att senare i livet kanske bli falsk anmäld för våldtäkt och bli överkörd av vårt rättssystem. Eller att mista vårdnaden för sina barn för att en soc tant tycker det ska vara så.

  Förut sa man att Sverige är fantastiskt! Jag överväger att inte hålla med längre…

 16. Manhood United Says:

  @ Hans säger:
  22 oktober 2010 kl 15:41

  ”Det blir nästan lite löjligt. Lite ”gnällig”. Lite förnedrande att behöva sänka sig till feministernas nivå och spela enligt deras regler. Vi vet ju vem som vinner en gnälltävling. Men det är ju därför vi gillar brudarna. För att vi får skydda dom lite ibland. 🙂

  Det känns lite som om receptet ändå måste vara att sluta ta dom på allvar. Vara lite mer saklig, krossa deras icke-agrument när dom dyker upp och faktiskt skratta åt dom och visa att ”kejsaren har inga kläder” när dom förtjänar det snarare än att ta det på allvar och klaga och lipa.”

  Ha,ha det bästa som sagts på länge, instämmer! Ha, ha In vino veritas!
  This is dope, skriv mer av dina sköna åsikter 😉

 17. Orwell Says:

  Återigen… jag har påpekat detta tusen gånger. Vårt vapen för frihet och ett verkligt fungerande samhälle stavas motstånd. Motstånd mot byråkrati och överstatlighet. Vi ser att kvinnor dominerar universitet men samtidigt att…

  … allt fler yrken akademiseras
  … allt fler yrkesgrupper bildar skrån och kräver lång akademisk utbildning för att få vara en del av gemenskapen (att arbeta!), t ex fastighetsmäklare mfl. som nu är på väg att domineras helt av kvinnor
  … allt lägre kvalitet på våra överakademiserade studenter
  … allt lägre nivå på akademisk undervisning
  … i Sverige dubbelt så många högskolor som i t ex Danmark och dubbelt så många studenter (samtidigt som arbetslösheten bland ungdomar är skyhög i Sverige men låg i Danmark)
  … och så vidare.

  Nå, hur råder vi bot på problemen? Är kunskapen verkligen mer värd för att den förvärvats på en statlig institution (som kvinnorna trivs i, då de har en ”förmyndare” över sig i form av staten) eller är det dags att uppvärdera manlig inlärning som sker t ex genom tv-spel, filmer, internet mm? Det är ju byråkratin, den statsfeministiska apparaten, som bestämmer att fler kvinnor ska vara akademiker. Samtidigt bestämmer de värdet av att vara akademiker och hävdar att enbart statliga institutioner lär ut godkänd kunskap. Det är detta vi måste bekämpa. Pojkarnas kunskap är oftare betydligt mer vid är flickornas, men flickorna är tacksamma offer i det globala kapitalistiska systemet: De konsumerar! De är nyttiga för storföretagen, så genom att ge dem mer pengar att förfoga över kan världens rikaste bli lite rikare… allt handlar om pengar, kära vänner. Feministerna är bara nyttiga idioter.

 18. Manhood United Says:

  Att Reinfeldt och Patriakatet sviker männen i samhället innebär att de inte ska få tillbaka skiten som de och f-isterna själva kastat. Högervindarna drar fram i europa och försöker piska upp känslor. När de sedan kommer på att utnyttja antifeministiska rörelser, maskulina,rättssäkerhets tänkande människor och pappa rätts rörelser för egen vinnings skull i kriget mot terrorism har de tänkt helt jävla fel.
  De är genomskådade. En gång en svikare alltid en, de kan stå där själva och tåla vad de själva dragit igång. No lie can live forever. We shall overcome-Martin Luther King Jr.

 19. Manhood United Says:

  @ Orwell

  Vi kan börja med att avsätta eva lundgren, doppa henne i tjära och fjädrar och låta henne löpa gatlopp innan en stämnings ansökan lämnas in mot henne för brott mot mänskliga rättigheter, hets mot folkgrupp etc * ironi*

  Stäm staten för kränkning av mänskliga rättigheter i f-ismens spår! Genus Nytt vs. Statsfeminismen!

  Håll bokbål av stridsbergs ( scum manifestet) och flertal extrem f-istiska böcker i sverige? Det ska väl vara samma förutsättningar?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Statens_institut_f%C3%B6r_rasbiologi

  Vad har filmen ”fight club” filosofiskt budskap om ett framtida Samhälle? Bortsett från våldsromantiken som så ofta förväxlas och missförstås i sammanhanget.

  I väntan på det tycker jag ni ska lyssna på fantastiska Eminem. Trots att han själv haft stora problem så har han tagit hand om båda sina döttrar: 14-åriga Hailie Jade Scott Mathers (bilden) med Kim Scott som han skilt sig från två gånger. Med henne har han också 16-åriga adoptivdottern Alaina Marie Scott (även kallad Lainie). Alaina är biologisk dotter till Kim’ tvillingsyster, Dawn Scott, men har aldrig bott hos sin mor.
  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2009/03/24/pappa-eminem-pa-begaran-av-maria/

 20. Lasse Says:

  ÄNTLIGEN !

 21. Jocke S Says:

  Hans, om jag fattat rätt rätt så skall vi bara finna oss, som vi/¨många män gjort hittills? Skratta storsint, ”tja dessa kvinnor”!? Har du sett något sådant?
  Men det kan bli för mycket gnälla genom decennierna, inte bra för kvinnor heller. Jämt-skäll och jäntgnäll är inte direkt jämställt!
  Och feminismen är inte dessutom egentligen inte huvudproblemet. Det är just överseendet, det som leder till statsfeminismen, med mediakönskamp, feministlagar, dagisgenus, universitetskönsindoktrinering osv, osv…
  Det verkar hända något. Och även tänkande kvinnor bör iså fall glädjas.

 22. Lavazza Says:

  Marie: Alla kan göra misstag. Schweiz klarade sig längre än de flesta utan att begå misstag.

 23. Hot tvingar anti-feministisk konferens under jorden « GenusNytt Says:

  […] några dagar sedan bloggade jag om en internationell anti-feministisk konferens i Zürich – förmodligen världens […]

 24. Feminister trappar upp hot mot konferens « GenusNytt Says:

  […] tidigare bloggposter om konferensen här och här. Tack för tipset, Ulf Andersson på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: