Professor kritiserar rättssäkerhet för män

by

I åratal har män kunnat dömas för sexualbrott utan bevis. Det har räckt med en kvinnas berättelse. Detta har resulterat i många oskyldigt dömda män, vilket bland annat uppmärksammades i den av dåvarande justitiekansler Göran Lambertz beställda rapporten ”Felaktigt dömda”.

Förra året stramade Högsta Domstolen upp kraven. Det räcker nu inte med en kvinnas berättelse för att fälla en man för exempelvis våldtäkt. HD har också ställt krav på att man måste kontrollera om kvinnans berättelse (om exempelvis våldtäkt) stämmer. En högst rimlig åtstramning, alltså, om män i Sverige ska ha någon rättssäkerhet.

Nu kritiseras denna uppstramning av professorn i straffrätt Madeleine Leijonhufvud (som många gånger tidigare gett uttryck för feministiska värderingar). Hon säger att de skärpta kraven riskerar att resultera i färre våldtäktsdomar. Hon säger:

”Det här kan leda till att ännu färre utredningar leder till åtal. Åklagaren ska bara väcka åtal om de kan förutse fällande dom, men med de här skärpta kraven kommer de inte kunna göra det i samma utsträckning.”

Det är anmärkningsvärt att en professor inom den juridiska domänen kan argumentera för att grundläggande rättssäkerhet ska åsidosättas för att fler fällande domar ska kunna produceras. Jag bedömer det som ett utslag av mansförakt.

Tack för tipset, Erik. Läs mer här.

Jag bloggade nyligen om att Svea hovrätt i sitt frikännande av den våldtäktsdömda Säpo-mannen levererade svidande kritik mot tingsrätten för dess fällande dom. Skillnaden mellan tingsrättens fällande dom och hovrättens friande dom utgörs precis av den ovan nämnda åtstramningen. Mycket riktigt kritiserar professor Leijonhufvud hovrättens frikännande av Säpo-mannen.

49 svar to “Professor kritiserar rättssäkerhet för män”

 1. Manhood United Says:

  Så här säger Leif GW Persson om Madeleine Leijonhufvud:

  ”Jag ser sådana där jävla dårar som Madeleine Leijonhufvud, hon är inte klok alltså, att en sådan ska vara juristprofessor, det är fruktansvärt.”

 2. Manhood United Says:

  Hillegren kritiserade vidare feministanstrukna forskaren Madeleine Leijonhufvuds försök att införa omvänd bevisbörda i våldtäktsmål. Hillegren täppte även igen truten på feministpopulisterna Lars Ohly, Birgitta Ohlsson och Peter Eriksson med nedanstående ord.

  Rolf Hillegren:

  ”Våldtäkt utan våld är inte bara en språklig anomali. Det är dessutom en gärning som i stort sett är omöjlig att bevisa. De enda som skulle gagnas av en samtyckesregel i lagstiftningen är populistiska politiker som på känt maner skulle kunna visa handlingskraft, trots ett meningslöst agerande. De offer man säger sig vilja värna skulle dessvärre inte ha någon glädje av regeln.”

 3. Manhood United Says:

  GW Persson: ”DNA-registret ovanligt korkat”

  I det nuvarande DNA-registret finns bara kriminella personer med. Men nu föreslår Madeleine Leijonhufvud, professor i straffrätt, och Björn Eriksson, före detta rikspolischef, att det utvidgas till att omfatta hela befolkningen.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article249178.ab

 4. Manhood United Says:

  Jag lyssnade på Ströms intervju och noterade att Persson gav en känga till Madeleine Leijonhufvud apropå hennes förslag om att registrera medborgarnas DNA.

  Leif GW Persson:

  ”Jag ser sådana där jävla dårar som Madeleine Leijonhufvud, hon är inte klok alltså, att en sådan ska vara juristprofessor, det är fruktansvärt.”

  ”När folk tänker på det där viset, som dessutom har en professorstitel att kröna sina tomma skallar med, då blir jag jävligt tagen alltså.”

  Persson passade även på att såga Sveriges rättssäkerhet.

  Per Ström:

  ”Det låter som om att rättssäkerheten inte är riktigt tryggad i Sverige?”

  Leif GW Persson:

  ”Ja, det låter det som och den blir mindre och mindre för varje dag.”

  Den Nya Välfärden:
  Intervju 07-10-25 (*.mp3)
  Lyssna på hela intervjun här

  [audio src="http://privat.bahnhof.se/wb379880/podcast/leif-gw-persson.mp3" /]

 5. Manhood United Says:

  Leijonhufvud och kommunisten diesen är livsfarliga för en demokrati som värnar om mänskliga rättigheter

  ”Jämförelsen mellan de två olika brotten vore meningslös om det inte var för att synen på att falskt anklaga män är mild. Många förnekar att de finns. Bara en sådan sak: varför ska den anklagade bevisa sin oskuld i sexualbrott men inte annars? Det har ju att göra med att våldtäkt är en politisk sak och att män kan offras.”

 6. Marco Polo Says:

  Professorn Madeleine Leionhufvud med sitt anhang skall själva straffas så hårt att det rycker upp det svenska s k rättsväsendet ur sin Törnrosa-sömn. Landet står på samma nivå som under 1600 talets häxprocesser. Åtskilliga ansvariga, tidigare ostraffade män har fängslats i dagens Sverige för – påstådda – sexuella brott. Helt oskyldiga. Många med mig hoppas något (SD?) av våra politiska partier vågar stå upp och ge alla män som straffats de senaste 30 åren nya rättegångar. Under stängda dörrar. Kvinnorna skall avkrävas följande 1) bevis 2) varför följde hade de samlag med – exempelvis Billy Butt – flera gånger och sedan lyckades få honom i fängelse för våldtäkt 3) varför följer en ensam kvinna upp på ett hotellrum mitt i natten med 3 ishockeyspelare? Det satt hårt inne för åklagaren att inte sätta din männen för våldtäkt eller sexuellt ofredande. Denna åklagare skulle också straffas. Kvinnan skulle givetvis omyndighetsförklarats.Eller bestraffats ! Tack för ordet ! Marco Polo

 7. Manhood United Says:

  ”DET HAR JU ATT GÖRA MED ATT VÅLDTÄKT ÄR EN POLITISK SAK OCH ATT MÄN KAN OFFRAS”

  Där kära bröder och systrar har ni feminismen på ett fat, avslöjad likt en feg råtta som gömt sig bakom politiken! Fy fan, varför har inte detta politiska spel uppdagats tidigare? Om leijonhuvud är kommunist och vänster så blir allt så mycket lättare när man vet vilka motståndare det finns där ute. Det är som att vakna upp efter en baksmälla med lumpar polarna och kliva ur dimman.

  Någon som läst Advokaten Pelle Svenssons ”Sanningens eld, lögnens lågor” och Gripen och oskyldigt dömd : [Pelles lilla röda]. Njurunda: Pelle Svensson. 1991. ISBN 91-630-0840-8.

  Pelle Svensson:
  ”I slutet av 1980-talet kritiserade han vänskapskorruptionen mellan advokater, åklagare och domare, vilket gjorde honom impopulär bland andra jurister. Han drog också på sig kritik när han påstod att män är rättslösa mot anklagelser för incest och andra sexualbrott.”

 8. Manhood United Says:

  @ Marco Polo

  Vad fan har du hållit hus när vi behövt dig? Välkommen till Genus Nytt och fortsätt gärna med dina klara synpunkter till förändringar. Glöm inte att logga in på Genus klubben för fortsatt diskussioner.

  That’s dope brother!

 9. Mercedes Gill Says:

  ”manhood united”?

  med vilken ”manlighet” är du unifierad?

  Pär Ström gör ett angelähet och intressant arbete, jovisst, men det här är inget krig.

  det finns en mycket större manlighet, kanske själva manligheten i sin egen djupate essens, som reagerar på den politiska feminismen nu – men samtidigt reagerar på män som du. Och med vilken rätt kallar du dig ”manhood united”…?

  Lägg av dessa sjuka kollektivistiska attribut. Prata för dig själv. Är du man? Nå, dåså, säg vad du tycker och sluta söka stöd i ett inbillat kollektiv.

  Med det inte sagt att dina känslor och erfarenheter är mindre viktiga för att du är man. Men det är skillnad på gemenskap och uppvigling.

  MG

 10. HB Nyhetskonsult AB Says:

  Tycker att FI borde göra ett uttalande.

  Den nye lasermannen kan mycket väl vara kvinna. Ja, med kvinnornas inbrott på barnporrkonsumentmarknaden är det inte otroligt att även lasermannen, utan laser, faktiskt är kvinna.

  Ing. Sven-Olof Bengtsson-Svensson-Lundin

 11. Manhood United Says:

  Var det nån liten feminist som yttrade sig? jag tyckte jag hörde något?

 12. 50/50 Says:

  Manhood United

  ”Var det nån liten feminist som yttrade sig? jag tyckte jag hörde något?”

  Vad är det här för argumentationsteknik?

  ”Varför följer en ensam kvinna upp på ett hotellrum mitt i natten med 3 ishockeyspelare?”

  Ska man inte har rätt säga nej tycker du?

 13. Manhood United Says:

  ?

 14. Manhood United Says:

  @ 50/50 – ännu en feminist?

  Vad fan snackar du om, du har uppenbarligen svårt för att fatta ironin?

  Jedi govna

  beatch

 15. sune Says:

  Juristens funderingar har skrivit om det här tidigare.

  http://juristensfunderingar.blogspot.com/2009/08/hovrattsrad-klarlagger-rattslaget-efter.html

  Juristens funderingar länkar till en dom.
  Läs det särskilda yttrandet från hovrättsrådet Lennart Morard på s.6 i domen. Där får man intrycket att det fortfarande går att dömas utan stödbevisning.

  https://docs.google.com/fileview?id=0B28He_RZOYcXMzJhZDU3OGItZDA4Ni00OGQwLThmM2YtMzUxYWRjMGU5ZTZk&hl=sv

 16. anders Says:

  Manhood United kan vara vem som helst som vill väcka uppmärksamhet på ett destruktivt vis.

 17. barfota Says:

  @Manhood United

  ”Där kära bröder och systrar har ni feminismen på ett fat, avslöjad likt en feg råtta som gömt sig bakom politiken! Fy fan, varför har inte detta politiska spel uppdagats tidigare?”

  Det har uppdagats för många herrans år sedan, frågan är snarare varför männen stannar kvar i sin törnrosasömn och hellre väljer att debattera till förbannelse än att faktiskt handgripligt och konkret göra någonting åt saken.

  Vad man skall göra rent konkret och hur man skall göra det bör nog diskuteras i en sluten liten grupp utanför det offentliga rummet.

 18. Gurra Says:

  Hur många liv har inte dessa feministprofessorer, feministåklagare och feministdomare inte förstört utan grund? Säkerligen åtskilliga tusen under de senaste 10 åren. Skulle behövas en kommission för reda ut vad dessa personers brott. Sen går samma personer ut i media och gråter ut pga de blivit hotade, strunt samma om de varit med och dömt åtskilliga till fängelse utan några som helst bevis, fy fan vad äcklad jag blir

 19. Gurra Says:

  Hur många liv har inte dessa feministprofessorer, feministåklagare och feministdomare förstört utan grund? Säkerligen åtskilliga tusen under de senaste 10 åren. Skulle behövas en kommission för reda ut dessa personers brott. Sen går samma personer ut i media och gråter ut pga de blivit hotade, strunt samma om de varit med och dömt åtskilliga till fängelse utan några som helst bevis, fy fan vad äcklad jag blir

 20. Lasse Says:

  OT ibland behöver man garva lite.

  Här kommer nu höstens studiecirklar 2010 för kvinnor.
  Senaste anmälningsdag – 12 Juni.
  Märk kuvertet med kursnummer.

  07:6001: Lära sig gå
  Konsten att passera ett shoppingcenter utan att ”bara” titta in.Övningar med ledarhund.

  07:6002: Tydlighetsövning
  Hur förklarar jag vad jag vill ha sagt i stället för att säga vad jag egentligen inte vill med förhoppningen att han ska gissa sig till vad jag egentligen vill men inte säger? Träning med yrkesmilitär.

  07:6003: Fys-pass Träning i att lyfta upp och ta bort saker ur handväskan.
  Handledare från Ölhävarna lär ut det rätta greppet.

  07:6004: Förståelseträning
  Han menar vad han säger, trots att du försöker tolka det på ditt eget sätt. Eftersom detta kräver en fullständig omvandling av den kvinnliga hjärnan är detta den längsta kursen.
  Leds av fyra professorer och en docent, per deltagare.

  07:6005: Insiktsövningar Du är inte 19 år längre.
  Din figur ser inte ut som Victoria Beckhams. Dessa kriterier kommer heller inte att uppfyllas om han ljuger och säger att du ser ut som en ung Victoria Beckham. Fråga inte så slipper han ljuga. Dessutom vill han inte ha en skinnbit som mrs Beckham, han vill ha en kvinna som ser ut som en kvinna.
  Studiecirkel under ledning av psykolog. Lokal: Spegelsalen. Frälsningsarméns strängmusikkår spelar lugnande musik i bakgrunden.

  07:6006: Tidsplanering
  Om vi ska gå hemifrån 18.50 för att hinna till festen, hur ska jag då planera för att vara klar 18.50?
  Känd fysiker förklarar tidens gång med studiematerial inlånat från förskolan.

  07:6007: Sakletarkurs
  Hur hittar jag alla de nya kläderna och skorna i garderoben istället för alla de gamla trasorna? Går Sherlock Holmes metoder att tillämpa i detta fall? Overheadbilder visar lämpliga ställen att leta på.

  07:6008: Rutiner – hur får vi in dessa i medvetandet?
  T.ex: Söndagar 20.30-21.15 är det Sportspegeln. Varje söndag. Hela året. Det har det varit i minst 30 år. Minnesträning under ledning av Dr Pavlov.

  07:6009: Skrivkurs
  För att vara säker på att han ska komma ihåg bemärkelsedagar, skriv ”Eva 47 år”,”bröllopsdag” o.dyl. på väggalmanackan som hänger på kylskåpsdörren. Du får dina blommor och presenter och alla är nöjda och glada. Praktiska övningar med whiteboard.

  07:6010: Logik – vad är det?
  ”Det bara är så”, är det en logisk motivering eller finns det andra, bättre?
  Diskussionsgrupp, ledd av Bosse Ringholm.

  07:6011: Sexliv efter vigseln – finns det?
  Filmvisning. Filmen baseras på verkliga berättelser där äktenskap inte lett till förlamning nedanför midjan. Efter visningen frågestund. Ledare: Den kände Dramatenskådespelaren.

  07:6012: Flexibilitetsreflektion
  Kan han någon gång ha rätt? Eller kan han någon gång inte ha fullständigt fel?
  Klarläggande föredrag. Ingen frågestund.

  07:6013: Bara en styr
  I bilen finns endast en ratt. Om du är passagerare kör du inte. Passagerarövning, under absolut tystnad, med ackordsjagande lastbilschaufför. Stor förpackning med pappersnäsdukar

 21. Mats Says:

  @Lasse

  Tack för morgon-garvet! 🙂

  Humor som touchar verkligheten kan vara briljant.

 22. Torstensson Says:

  Man ser det där med idoldyrkan ganska ofta. Kvinnor som följer med till sportstjärnors hotellrum och har frivillig sex. Några dagar senare anmäler kvinnan mannen eller männen för våldtäkt.

  Det händer några ggr per år och det finns säkert en hel del sportstjärnor som inte begått en våldtäkt men tystat ner saken genom att helt enkelt ge kvinnan en enorm summa pengar. Jag tror det är MYCKET vanligt. Främst i spanien och Tyskland.

  Vissa kan ha satt det i system, att tjäna pengar för sveda och värk i en rättegång, vissa kan känna sig försmådda av att mannen faktiskt bara ville ha sex och inte en relation. Kvinnan känner sig då utnyttjad och anmäler våldtäkt.

  Blandar man in försmåddhet, det sociala samspelets gemensamma nämnare för kvinnor (att prata skit om män) och en ruskigt läskig lagstiftning så får vi Assangefallet. Två kvinnor som fick det klart för sig att Assange inte ville ha någon av dom efter sexet, dom snackar ihop sig eftersom det kan finnas ett behov att prata skit om män rent allmänt. Varför är annars de som pratar skit om män så fasligt populära bland kvinnor. Även unga snygga kvinnor köper ju Borgströms pladder.

  Det är en förklaringsmodell jag har.

  På tal om Assange så lämnade han en intervju argt när frågan om brottsmisstankar kom upp. Jag såg inte sexet men för mig är det ändå så jävla glasklart att han är oskyldig.

 23. Håkan Says:

  Jag hänger upp mig på att hon skriver ”Kraven på detaljerna i förundersökningen är inte lika starka vid andra typer av brott.”

  Vid andra typer av brott går det en mycket tydligare gräns mellan vad som är lagligt och vad som inte är lagligt. Någon beskrev det en gång som ”att bevisa misshandel i en boxningsmatch” När slutar det att vara en boxningsmatch och när går det över i misshandel?

  På samma sätt blir frågan när det sexuella umgänget (lagligt) övergår i våldtäkt (olagligt). Därför tycker jag det är självklart att man tittar på detaljer för att hitta sådant som kan stärka eller stjälpa en utsaga. Framförallt då målsägarens eftersom det är denne som påstår att det det gåtts ett brott.

  Nej ML är en tveksam person Hon verkar sakna sunt förnuft!

 24. Lasse Says:

  I de flesta ideologier är sunt förnuft det första offret och det andra är fri och öppen debatt.

 25. Lasse Says:

  Med ideologi menar jag självklart feminismen, ovanstående ser vi exempel på dagligen i den här bloggen.

 26. leifer Says:

  Tanken att det ska gå att ena alla jordens folk och kulturer i en mansrörelse är lika feltänkt som feminismen idag. Feminismen vill tala för alla jordens kvinnor, alla kulturer. Varför tror feminister att alla jordens kvinnor vill leva på exakt samma sätt? Förstår man inte att det finns kulturella skillnader? Samma femmor (som ju är vänster) kan i andra sammanhang prata om allas ”rätt till sin kultur”, att dom är för ”mångkultur” etc.

  Det är bara vänsterhybris som kan tro att man kan veta hur alla andra vill ha det. Och det är bara vänster-ologik som kan tala om att alla kvinnor ska leva på ett visst sätt och samtidigt prata om allas rätt till sin kultur. Det är hyckleri på högsta nivå.

  Möjligen kan man tänka sig att en rörelse kan tala för en enda kulturs grupp. I bästa fall. T.ex. svenska kvinnor. Men även där går man bet när man gapar efter för mycket och ska detaljstyra och kämpa emot individuell frihet.

  Så hur ska då en mansrörelse kunna fungera bättre med samma grundläggande tankevurpa som feminismen gjort?

  Jag kan personligen möjligen tänka mig att vara med i en specifik mansrörelse, men då med ett tydligt mål, för en viss kultur och avgränsat område. Om det projektet går i mål, så lägger man ner eller byter inriktning. Dock är det problematiskt t.ex. när nu vita heterosexuella män är skottpengar på, att starta en sån motrörelse. Den skulle då direkt bli utpekad som nazister med socialt stigma som följd. Snacka om att feminismen skjutit svenska män i sank. En grupp män pekas ut och kan inte med trovärdighet försvara sig.

  Faktiskt kan den bästa taktiken vara att låta dumheterna falla på eget grepp. För om man tar fight på låga nivå som feminismen gör när dom anklagar vita svenska män så har man ju delvis sänkt sig till samma låga nivå. Man har då också lurats in i fällan att spela efter deras spelregler. Så det Pär Ström gör är kanske det bästa, bolla tillbaka. Krävs bevis. Bevisbördan kan inte läggas på de som är anklagade (vita svenska män).

  Ändå kommer man undan med sina lögner. När dom skulle försvara varför så få män tas in på polishögskolan i förhållande till hur många som söker så menade man från ansvarigt håll att det var ”slumpen” och dyl. Och då var det enda så att man kvoterar in invandrarmän. Problemet med att svenska män sorteras bort togs inte ens upp (av fega media).
  Dvs man förnekar att kvotering mot vanliga svenska män ens existerar.

 27. Lasse Says:

  Hmmm….byt ut ideologier mot -ism istället.

 28. barfota Says:

  @leifer

  ”Så hur ska då en mansrörelse kunna fungera bättre med samma grundläggande tankevurpa som feminismen gjort?”

  Personligen så tror jag inte på könsgrupperingar för att uppnå bättre jämställdhet.

  Mansrörelse eller kvinnorörelse, same same.
  Lika litet som jag som man vill gå med i en feministisk rörelse, lika litet tror jag att kvinnor vill gå med i en maskulin rörelse, lösningen är att starta en helt neutral rörelse med ett neutralt namn för jämställdhet och mot särbehandlingar. En icke partipolitisk rörelse där båda könen kan känna sig lika välkomna.

 29. Manhood United Says:

  @ Barfota Marco Polo

  ”varför männen stannar kvar i sin törnrosasömn och hellre väljer att debattera till förbannelse än att faktiskt handgripligt och konkret göra någonting åt saken.”

  Det är precis det jag förespråker som de tre små f-isterna bölar om.
  Dom har inte den kamp moral som krävs,själv ironi och inte heller tillräckligt med stake.

  Always stay loyal

 30. Torstensson Says:

  Leifer

  Det är också enerverande att när det tas upp rasism mot invandrare så följer gruppen ”kvinnor” med.

  De som har det bäst i Sverige är vita heterosexuella kvinnor.

  Jag hade jättegärna velat vara en sådan i mitt nästa liv.

 31. Lasse Says:

  @Leifer

  ”Så hur ska då en mansrörelse kunna fungera bättre med samma grundläggande tankevurpa som feminismen gjort?”

  ”Faktiskt kan den bästa taktiken vara att låta dumheterna falla på eget grepp.”

  Problemet är att feminismen aldrig kommer korrigera sig själv.

  Det hjälper inte att spela ut ridderligheten med argumumenten nu skall vi ej sänka oss till deras nivå. I det här fallet är min fasta övertygelse att motåtgärder krävs.

  Vare sig vi vill eller inte så är könskriget redan här, hmmm… könskrig känns fel. Feministkriget är väl en bättre definition.

  I 30 år har feministerna sakta men säkert attackerat män och den äkta jämlikheten. Det hela har skett på ett smygande och raffinerat sätt. Nu är det bråttom eftersom de redan indroktinerat media, utbildning, rättsväsende, politiken och statliga företag.

  Enda bastiljonen som finns kvar är privata företag.

  Motattacken behöver ske på flera olika nivåer. För att röra om i grytan och få uppmärksamhet kan de behövas antifeminismens motsvarighet till Gudrun Schyman dvs. extremer. Samtidigt behöver man en debatt som är sansad och bygger på logik, verklighet och fakta.

  My humble opinion

 32. Jocke S Says:

  Hmm, jag ser en paradox här…vem kan då just styra till att det blir en enda rörelse? Huvudsaken är väl att man gör något, tills vidare försöker yttra sig, synas även i andra sammanhang. Skriva till media, på nätet, till politiker osv. Initiativet i Schweitz.
  Här finns en debatt, http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/21/fns-millenniem-len-skyddar-inte-de-m-nskliga-r-ttigheterna
  Och andra som synes. Eller på sourze.
  Nu försöker feminister sig på nya grepp tydligen, om Billy Butt (Newsmill). Skall man tro på sådant eller är det teater, ny feministstrategi?
  Odemokratisk statsfeminism bort! Det är mitt legitima mål som svensk medborgare. Hyfsat realistiskt dessutom.

 33. susanna svensson Says:

  Jag nya lazermammen borde ju vara kvinna i feministernas drömvärd ska det ju råda 50-50% jämställdhet. Kvotera in en kvinnlig lazerman

 34. barfota Says:

  @Jocke S

  ”Hmm, jag ser en paradox här…vem kan då just styra till att det blir en enda rörelse? Huvudsaken är väl att man gör något, tills vidare försöker yttra sig, synas även i andra sammanhang. Skriva till media, på nätet, till politiker osv. Initiativet i Schweitz.”

  Vem som helst kan styra det till att bli en enda rörelse om man flyttar fokus från man/kvinna till att handla om verklig jämställdhet. Men jag håller med dig, det är inte lätt och som sagt var huvudsaken är att man gör något.

 35. Lasse Says:

  Organisationer som jobbar för män:

  Moderatmännen (nybildat nätverk, ännu ingen hemsida)
  Säg Nej till Omskärelse av Pojkar
  Pappa-Barn
  Sveriges Mansjourers Riksförbund
  Umgängesrättsföräldrarnas Riksförbund
  Riksförbundet För Föräldrars Rätt
  Papparättsgruppen
  Rikskriscentrum för män
  MaNet
  Män på LUT
  UngMan.info
  Round Table Sweden
  Svenska Frimurare Orden
  C:a 7 stycken mansjourer i Sverige

  ************************************************************

  Organisationer som jobbar för kvinnor:

  Centerkvinnorna
  Feministiskt Initiativ
  Moderatkvinnorna
  Kristdemokratiska Kvinnoförbundet
  ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige)
  Feministas (feministiskt nätverk inom Socialdemokraterna)
  Sveriges Kvinnolobby (paraplyorganisation för svensk kvinnorörelse)
  Liberala Kvinnor (Folkpartiets Kvinnoförbund)
  Nätverk Kvinna (Nätverk inom Sveriges Kommuner och Landsting)
  S-kvinnor (Socialdemokraternas kvinnoförbund)
  Amnesty Sverige (har numera ett radikalfeministiskt fokus på mäns våld mot kvinnor)
  Nationella Sekretariatet för Genusforskning (även om namnet är könsneutralt så utgår forskningen från att män förtrycker kvinnor)
  Bang (feministisk kulturtidskrift)
  Fredrika-Bremer-Förbundet (feministisk organisation)
  Höjdarna (Nätverket för företagsamma kvinnor)
  Women in Progress (affärsnätverk för kvinnor)
  Hilda (stödjer kvinnliga jurister, trots att fler kvinnor än män läser juridik)
  Vänsterpartiet (de har inget kvinnoförbund, men istället kvalificerar sig partiet som helhet som en organisation som jobbar med kvinnofrågor)
  Doris Film (vill stödja film som görs av kvinnor)
  Svenska Kvinnors Vänsterförbund
  Nätverket för Feministiskt Självförsvar i Sverige
  Nationellt Centrum för Kvinnofrid
  Nordisk Institutt for Kunnskap om Kjönn (den nordiska varianten av Nationella Sekretariatet för Genusforskning)
  Regeringens statsfeministiska apparat
  Unifem Sverige (United Nations Development Fund for Women)
  W.I.S.P. (Women in Swedish Performance Arts)
  Malmö Fria Kvinnouniversitet
  Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd
  Sveriges Kvinnojourers Riksförbund
  KvinnorKan
  Kvinnor för fred
  Kvinnofronten
  KSAN (Kvinnoorganisationernas Samarbetsråd i Alkohol- och Narkotikafrågor)
  Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet
  IKKR (Irakiska Kommittén för Kvinnors Rättigheter)
  Gröna Kvinnor
  1.6miljonersklubben (för kvinnors hälsa)
  DEA-föreningen (För Kvinnohistoriskt Museum)
  Q-jouren (hjälp för våldsutsatta, kvinnliga missbrukare)
  Revolt (feministisk organisation)
  Kvinnofolkhögskolan
  Kvinnohöjden (feministisk kurs- och gästgård)
  Syster Yster (feministiskt forum för kvinnliga studenter på Linköpings Universitet)
  Forum För Feministiska Föräldrar (notera att bägge firandena av Fars Dags ställdes in p g a för få anmälningar…)
  Feminetik (stor feministisk online-community)
  Elektra
  Tidskrift för Genusvetenskap
  Zora (feministisk förening för kvinnor och tjejer)
  SIOS Kvinnokommitté
  Forum – Kvinnor och Funktionshinder
  Kvinna till Kvinna (stödjer kvinnors organisering i konfliktområden)
  Varken hora eller kuvad (feministisk gräsrotsrörelse)
  Tidskriften Ful (queerfeministisk tidskrift)
  Systrar.net (feministiskt forum för kvinnor)
  Kvinnokonventionen.se (bevakar FNs alla kvinnokonventioner, backas upp av ett 20-tal organisationer)
  Kvinnliga Akademikers Förening
  Business and Professional Women in Sweden
  Stödstrumporna inom Svenska Kyrkan
  Kvinnofridslinjen
  Enter (Stadsmissionen hjälper unga tjejer, men inte killar)
  Operation Kvinnofrid
  Skogsägarkvinnorna
  flicka.se
  Nätverket Göran
  Ruter Dam
  Kvinna till kvinna
  Män för jämställdhet (för jämställdhet, för kvinnofrid, mot mäns våld och övergrepp)
  C:a 170 stycken kvinnojourer i Sverige
  Musiklinjen för kvinnliga instrumentalister
  Kvinnors Byggforum

  ************************************************************

 36. leifer Says:

  @barfota
  ”lösningen är att starta en helt neutral rörelse med ett neutralt namn för jämställdhet och mot särbehandlingar. En icke partipolitisk rörelse där båda könen kan känna sig lika välkomna.”

  Problemet är väl dock att alla så hårt identifierar sig med sitt eget kön. Svårt att driva en rörelse där medlemmarna inte har nån samsyn.
  Jag har sagt det förut, de svåra området är barnen. Hur ska man nån jämställdhet ex vad gäller att skaffa barn? Finns nån kompromissvilja hos kvinnor att lämna ifrån sig lite av sin makt, för att då kunna vinna så mycket mer? De flesta kvinnor jag debatterat med, oavsett feminist eller inte, försvara reflexmässigt t.ex. abortlagstiftning med i årtionde inövade argument som ”rätten till sin kropp”.

 37. leifer Says:

  @Lasse

  ”Problemet är att feminismen aldrig kommer korrigera sig själv.

  Det hjälper inte att spela ut ridderligheten med argumumenten nu skall vi ej sänka oss till deras nivå. I det här fallet är min fasta övertygelse att motåtgärder krävs.”

  Med lite eftertanke är jag nog beredd att hålla med dig. Är väl först när det finns ett reelt hot som man ens kommer börja möta män i jämställdhetsdebatten på ett seriöst sätt. Nu kör man med härskartekniker från feministhåll för att slippa ens ta debatten. Man kan faktiskt jämföra det med SD (oavsett vad man tycker om det partiet). Media körde med härskartekniker och pratade OM dom, inte MED dom. Samma med feministerna, dom är inte ärliga nog att ta en rak diskussion ex med Pär Ström. Dom vill inte ge sig in i en debatt där dom inte bestämmer spelreglerna.

  Men med reelt hot så måste det nog handla om ett politiskt parti med många väljare bakom.

  Å andra sidan visar feministernas desperata retorik och personpåhopp på Pär Ström, nu faktiskt ändå att man ändå SER Pär Ström. Och man ser Pär Ström som ett hot. Bara det är faktiskt en framgång. Att bli ignorerad är det värsta. Det är också intressant att man ser Pär Ström som ett hot, när han ju faktiskt är FÖR full jämställdhet på alla områden. Så vad är dom så rädda för???
  Med det kan man ju bara dra den logiska slutsatsen att feministerna idag vill försvara massa privilegier, för sig själva och för kvinnor.

 38. barfota Says:

  @leifer

  ”Problemet är väl dock att alla så hårt identifierar sig med sitt eget kön. Svårt att driva en rörelse där medlemmarna inte har nån samsyn.”

  Ja det är just därför jag är inne på en helt könsneutral rörelse där man skall kunna komma närmare varandra och ev. hitta någon form av samsyn. Inte ens i en grupp med bara män eller bara kvinnor har alla samma åsikter eller bakgrund men det hindrar inte att man kan samarbeta, diskutera och uppnå någon form av ömsesidig förståelse för varandra.

 39. leifer Says:

  @barfota
  En idé, dock har ju delvis feminismen kommit fram så. Dvs även män har då köpt kvinnors tankar och vad som rätt rätt och fel. Och de män som representeras kan ju vara professorer och annat, som inte delar de vanliga männens problem.

  Alltså, ett stort problem i sammanhang är att männens orättvisor är så hårt kopplade till klass/status/rikedom. Det var nog ingen slump att Benny Andersson skänkte 1 miljon till Gudrun Schyman för kampen mot könsorättvisor. Du och jag hade nog upplevt samhället likadant som han, om vi varit i hans kläder. Jag tror alltså inte Benny känner sig könsförtryckt på minst sätt. Han skulle alltså bara tycka att t.ex. genusnytt var rent gnäll och dumheter.

 40. Manhood United Says:

  @ nick mercedes grill

  nämen, är det en tupp eller en höna som försöker bestiga täppan?

  följdaktligen inte den manlighet du tillhör . Vem fan är du att hävda att du framför någon annans talan för Män och manlighet. har du ensamrätt att hycklande föra talan för din definition av kollektivet män. är du nån jävla självutnämnd moderator helt plötsligt? eller är du en avstängd feminist från flashback? vill inte vara otrevlig.*ironi jag bara gissar/ spekulerar.

  vad fan snackar du om, kan du förklara dig, förstår inte dina söta små inlägg

  det du häver ut dig förespeglar dina självmotsägelser, ska du snacka om kollektivismen, jävla smyg feminist. kom inte och gegga med ditt jävla ångest och självförakt.

  Kan du bara erkänna om du tillhör mansligan eller inte?
  Visst kallar du dig själv feminist? Manlig feminist?
  Är du nazist också din lilla råtta?
  Lika lite som du talar för majoriteten män här eller någon annanstans är det ett oberoende forum för … just det män och kvinnor som inget heller vill utgå ifrån människan. Men tålamodet är slut sätts kampen in,och av dina söta små inlägg att döma så är du så dum att du inte inser din egen begränsning i att känslostormar och intellekt är det som besegrar fienden. Vrede,hat i kombination med intellekt icke att förringa! Appropå destruktivitet som någon annan feminist ylade om.
  Tacka fan för känslor, det är ju ett sundhetstecken på att någonting inte står rätt till i samhället. Det har Usa och historien påvisat genom att orädda och gått in mot nazisterna och i balkan kriget.

  Är du finkänslig? Du verkar bli stött över lite ironi och gransning av rättssäkerheten. Håll koll på dina egna känslor b dog

  sjuk, nämen vad gullig du är, kan du inte försöka provocera lite på allvar, så man åtminstone blir lite upprörd över din katatoniska bedårande repliker. jävla låtsas terapeut. Sjuk är man om man förnekar och undertrycker sina känslor,istället för att kontrollera dom med sitt förnuft och intellekt. Hoppet är det sista som överger människan glöm aldrig bort det.

  Du klarar uppenbarligen inte av starka individer, men varför har vi då en fri demokrati med yttrandefrihet?

  Jebo te Papa
  biatch

  så nu lilla judas kan vi fortsätta diskussionen i mer saklig ton. Vad var det du ville kommentera angående Genus Nytts ifrågasättande av Rättssäkerhet? Var det meningsskiljaktigheter i våldtäktsdomar, oskuldspresumtion eller bristande objektivitet hos åklagarna vid relationsgruppena?

  När du skrev det här blev du härmed stämplad till en retard på Genus Nytt, Grattis kompis.

  anders, var fan fick du luft ifrån?

  Det ni små söta flickor totalt har missat är att lojalitet,respekt och kamp moral är avgörande för att överhuvudtaget komma någonvart än ert bölande på boggarna. Uppenbarligen har ni mycket lite erfarenhet från
  situationer som binder samman män. Har någon av er tjänstgjort i utlandsstyrkan,är med i ultras eller är uppväxt i en förort? Då skulle ni veta vad som menas med always stay loyal.

  Om du inte har det, har du ingenting att ge för en framtida Maskulin motståndsrörelse både intellektuellt eller i praktiken. Utan då stannar engagemanget vid stickning och kommentarer på bloggar. vilket är ok men stå för fan inte i vägen. Genus Nytt har potential att förvalta det arv av Maskulism som påbörjades på 1900-t i europa och på 1980-talet i Sverige. Så snälla valpar förstör inte det med ert bölande, ännu hellre stig åt sidan för allt annat än destruktiva lösningar på problem. Om ni kommer på anda tankar är ni välkomna att delta i nästa steg mot förändring mot attitydförändringar i Samhället. Det ska byggas på tidigare antifeministiska rörelser som grund och Pappa rättsaktivister över generationerna,klass och etnicitet.

  Antifeminist och antinazist.

  Kampmoralen måste vara hög och det måste finnas stort stöd hos befolkningen mot extrem feminister i samhället. Med för mkt bittert gnällande och lipande fanns inget enande kitt kvar som är grunden
  att nå framgång. Och inte fastna i radikal feminismens klor och gå ett varv till i hamsterhjulet.

  Det som däremot förespråkas är:
  Konstruktiva lösningar med likasinnade människor som fått nog av radikal feminismen i sverige. Mod. Högt i tak och ett nytt politiskt inkorrekt tänkande för att belysa den obelysta halvan av jämställdhetsfrågan. Eller som Doris Lessing säger det: jag är främst Människa, och inte kvinna i sin sågning av feminismen.

 41. Lasse Says:

  @Leifer

  ”Man kan faktiskt jämföra det med SD (oavsett vad man tycker om det partiet).”

  Kul att vi är på samma våglängd, ovanstående har även det slagit mig ett flertal gånger.

  Det bästa vore att hitta en 3:e linje, feminism som ord har enligt min mening bränt sig själv till den milda grad att det är förbrukat (värdelöst). Härmed är även ordet antifeminism passe´.

  Gäller att hitta ett ord / uttryck (-ism) ? som står för äkta jämställdhet och rättvisa, ett ord som både kvinnor och män kan identifiera sig med.

 42. leifer Says:

  @Lasse

  Äkta jämställdhet?

  Du menar antagligen när det är jämställt så att alla har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön på alla områden?

  OM du menar det så ska man nog veta att detta är en extrem hållning på många sätt och ingen vet säkert om det går att nå dit. Jag har aldrig hört talas om ett sånt samhälle.

  Man kan definiera jämställdhet på olika sätt. Intressant nog brukar vänsterfemmorna vara försiktiga med att kritisera gamla naturfolk. Samtidigt lever/levde dom alltid så att det är könsuppdelat med tydliga roller mellan män och kvinnor.

 43. Lasse Says:

  @Leifer

  Äkta jämställdhet är ett uttryck som ”myntats” för att påvisa feminismens falska jämställdhet.

  ”Du menar antagligen när det är jämställt så att alla har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter”

  Det där med möjligheter är lite knivigt, eftersom män är fysiskt starkare. Kvinnor har vissa egenskaper som är bättre en män, t.e.x. är talcentrum i hjärnan mer utvecklat.

  Jag vill leva i ett samhälle där jämställdhet råder men där vi samtidigt accepterar att vi är olika rent biologiskt.

  Kvinnor är bättre på vissa saker, män är bättre på andra saker.

  Vi är olika och det beror inte på några sociala konstruktioner. Huvudsaken vi själva får bestämma över våra liv, evolutionen kommer ha sin gång sen spelar det ingen roll hur mycket tokfeministerna försöker ändra på oss.

 44. Lasse Says:

  Största biologiska skillnaden är gåvan att kunna ge världen ett människoliv.

  En gåva som många feminister inte vill kännas vid.

 45. leifer Says:

  @Lasse

  eller att avsluta ett liv (abort)

 46. JD Says:

  Madeleine Leijonhufvud är en total katastrof ur ett juridiskt perspektiv.
  Hennes rättspatos och inställning till rättssäkerhet är ett hån mot alla organisationer och enskilda jurister som försöker leva efter de normer som krävs av ett rättssystem i en demokrati.

  Att hon får kalla sig Professor är även det ett hån mot innebörden av att inneha en professur.

  Jag skäms över Sverige att hon ens får komma till tals i media inom ämnet!

 47. JD Says:

  Då Leijonhufvud var ordförande i Jusek beslöt hon att en person inte skulle ha rättslig hjälp pga dennes politiska åsikter.

  Hon är emot adoptioner av homosexuella.

  Producerande av pornografi ska ses som brottligt enligt kopplerilagen.

  Frivillig sadomasochistiskt sex skall förbjudas…
  “- Vissa personer är masochistiskt lagda, och vissa gillar gruppsex. Men vi måste utgå ifrån vad vi vet om manlig och kvinnlig sexualitet, och vilka uttryck det tar sig, säger Madeleine Leijonhufvud.”

  Leijonhuvfud propagerar för lag om samvaro utan att ta några som helst hänsyn till rättssäkerhetsaspekten och oskuldspresumtionen.

  Hon är starkt kritisk till Humanister och Ateister.

  Kort sagt. Hennes starka religiösa övertygelse som till synes tagit över allt som har med rättsliga och juridiska värden, verkar ha resulterat i uttalanden som borde gå emot varenda grupp i samhälllet. Både feminister, jurister, män, kvinnor, homosexuella och alla andra som inte lever efter enbart starka radikalkristna principer.
  Det märkliga är dock att hon ibland har kommit med bra förslag då hon inte inta bara utgår från sen starka religiösa moral.

 48. Patrik Says:

  Det är en sak som helt har kommit bort i den här dskussionen. När det gäller anklagelsen mot de tre ishockeyspelarna så kom anmälan från vårdpersonal och inte från kvinnan själv. När åklagaren förhörde kvinnan så nekade hon till att ha blivit våldtagen varefter åklagaren naturligtvis lade ned utredningen. Sedan återupptogs utredningen efter att åklagaren mordhotats av en feministisk lynchmobb. Kvinnan fortsatte emellertid att förneka att hon blivit våldtagen och utredningen lades ned för gott. I detta fall var kvinnan alltså helt utan skuld till att tre oskyldiga män fick sina karriärer, förhållanden och rykten allvarligt skadade. Lynchmobben däremot finjusterade sin metodik och lyckades senare få de s.k. Stureplansprofilerna fällda.

  Även i fallet med Säpo-mannen var det någon annan än målsäganden som anmälde. Vidare vägrade kvinnan till en början att ”samarbeta” med utredarna tills ”någonting” plötsligt fick henne att ändra sig. Detta är långt ifrån de enda fall där polis och åklagare genomför utredningar mot målsägarens vilja när det gäller våldtäkt eller misshandel. Hur vanligt är detta egentligen?

 49. Sex utan samtycke kan bli olagligt « GenusNytt Says:

  […] Här kan du läsa ett tidigare blogginlägg om att Madeleine Leijonhufvud kritiserar rättssäkerhet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: