Bör kvinnor uppfostra män som hundar?

by

Kan du tänka dig följande artikel i Expressen:

”John fick en aha-upplevelse och insåg att träningsteknikerna han använt för hunden är gångbara även för kvinnor. – Både hundar och kvinnor mår bra av gränser – och det är du som sätter dem. Nyckeln till succé är ändå att ändra ditt eget beteende, så både din kvinna och din hund respekterar dig. Den stora hemligheten är att alltid visa ett gott självförtroende. – Det är oemotståndligt, berusande och attraktivt för både kvinnor och hundar.”

Nä, trodde inte det. Den vore ju sexistisk intill det horriblas gräns. Manschauvinism. En äcklig mansgris.

Men nedanstående formulering hittade jag i en artikel i Expressen (efter tips från en kommentator):

”Clare fick en aha-upplevelse och insåg att träningsteknikerna hon använt för hunden är gångbara även för män. – Både hundar och män mår bra av gränser – och det är du som sätter dem. Nyckeln till succé är ändå att ändra ditt eget beteende, så både din man och din hund respekterar dig. Den stora hemligheten är att alltid visa ett gott självförtroende. – Det är oemotståndligt, berusande och attraktivt för både män och hundar.”

Rubriken för artikeln är ”Uppfostra din man som en hund”. Bakgrunden är att en viss Clare Staples har kommit ut med en bok betitlad ”Allt jag vet om män har jag lärt mig från min hund”.

Detta är ett exempel på det mansförakt, för att inte säga manshat, som kommit att prägla vårt samhälle. Man skulle aldrig kunna uttrycka sig så om kvinnor.

Jämställdhet kräver respekt – åt båda håll. Kvinnochauvinism är inte okay. Män måste tydligt markera avståndstagande när kvinnogrisar med en unken manssyn försöker trampa på mäns självkänsla i media och annorstädes.

Läs artikeln här.

 

Annonser

57 svar to “Bör kvinnor uppfostra män som hundar?”

 1. Sara Says:

  Nå, jag skulle då INTE vilja uppfostra min man, bror eller son som en hund och det är direkt pinsamt att behöva läsa eländet! Vissa kvinnor är då inte riktigt rumsrena…:) (OBS; ironi med tanke på artikeln)

 2. Anna F Says:

  Försök I dagens samhällsklimat att vara en manlig förälder som kräver sin rätt i skolvärld eller inom vården…

 3. Mars Says:

  Äsch… det där med att dressera sin partner går lika bra om man är man eller kvinna. Eller lika dåligt – det beror på partnern. Sedan är förstås frågan vilken typ av människa man är som vill leva i förhållanden där målet är att kunna manipulera sin partner för sitt eget bästa. Personer med sådan vilja brukar klassificeras med personlighetstörning.

 4. Info Says:

  NÄSTA KVINNLIGA LITTERATURPRISTAGARE?

  Nu när Sara Stridsberg redan fått Nordiska rådets m.fl. litteraturpris, står nya, fräscha, feministiska författarämnen på tur. Vad sägs om den blivande deckardrottningen Helena Siganders nyskrivna ”VÅLD VID VATTEN”? Smakprov:

  ”Irma Olsson från Bromma i Stockholm ser ingen annan utväg än att mörda sin älskare Kalle Trygg i Hälsingland. Döda en människa har hon aldrig gjort. En svår sak för en (nästan) vanlig svensson som hon är. Sin bristande erfarenhet på området mord har hon ingen tanke på när hon stoppar en Mauser i bilen och ger sig iväg.” – – –

  ”Jag skjuter skallen av Kalle, bestämde sig Irma Olsson i bilen nedför Snorrebacken och fortsatte att fantisera om mordet på sin före detta älskare hela vägen till Hälsingland. Kulan ska skåra av en hudflik in i hans mörka hårsvall som en bena. Krossa skallbenet. Riva hinnorna under i trasor. Det blir ett dödande skott och räfflan ska brinna i honom till medvetandets sista andetag.

  Stoppa helt ska inte blodflödet så länge jag står kvar och eggar honom till ännu ett pumpande hjärtslag. ´Kalle, släpp inte taget´, ska ja säga. ´Du vill leva. Håll ut lite till!´

  Även om fasan inte pågår under lång stund kommer han att känna dödens omutlighet då livet rinner undan. Mamma kan glömma att jag väjer för den ohyggliga förändringen, när ansiktet spricker upp och han ber. Jag ska spotta när han börjar skrika att han inte vill dö. För det gör han, panikslagen av att bada i sitt eget blod.

  Vore jag man skulle jag dra ned gylfen och pissa på honom. Kanske ställer jag mig grensle över honom! Jo, lika för lika.

  Skallskador ger mycket blod och substans från hjärnan. Eftersom Kalle ligger ned på marken kommer en pöl växa omkring honom. Den fläker upp sig som floret pulserar i havsmaneter och värmen stiger om hans nacke. Det gör honom vansinnig. – – –

  Om ett tag hör Kalle blodet klucka in i jorden och får svindel. Jag ser hans brunbrända hy lakas blek och blå. När näringen sugits ur honom är han rotad till fädernemarken ge nom strängar av blod och luktpartiklar. Allting tas till vara i naturen.

  Han vet exakt hur det funkar, to the bitter End. En biolog som han har koll på vad kadaver drar till sig, en jägare som han! Han vet, ögonblicket innan han dör att när fåglar, möss och insektskryp gett sig på allt och förruttnelsen processat hans vävnader och gaserna i magen, finns bara en hög skit kvar.”

 5. Mats Says:

  Att Expressen låter en sådan artikel släppas är lika illa som själva artikeln. Jag kommer ihåg den artikeln faktiskt den är från 2007. Jag kan säga att jag torkade upp min hunds skit med det lösnumret.

 6. Ingrid Says:

  Citat av ”Max” 24/10, kl 15.36, på MA:s blogg:

  Framtida generationers män kommer förhoppningsvis också att klappa till kvinnor som beter sig illa…”

  Ooops….

 7. Mats Says:

  @Ingrid

  Vad har ”Max” kommentar med detta att göra?

 8. Eric Says:

  För varje sådan här artikel så slås ännu en spik i radikalfeminismens kista. Bakom vänsterretoriken finns starka tanker på våld och hämnd. En primitiv ideologi således, som ska förpassas till skräckkabinettet över vansinniga samhällsprojekt.

 9. Jocke Says:

  I många år nu har jag förvånats över hur svenska män tilltalas som barn eller djur på olika sätt i den offentliga debatten. Hur vi anses behöva någon som tar oss i örat, tillrättavisar oss, håller oss på mattan, och så vidare. Det är allt från politiker och journalister till självutnämnda tyckare och feminister som anser sig ha denna rättighet.

  Förutom att något sådant varit helt omöjligt om det riktats mot kvinnor så förvånas jag också över att vi män accepterar detta. Här har vi alltså vuxna karlar som tillåter sig att bli tilltalade som mindre vetande. Män som går till sina jobb varje dag och som ser till att hjulen snurrar i vårt samhälle. Dessa män spottas i ansiktet av kvinnor som är beroende av män varje sekund i sina liv.

  Det är ett hån. Ett jävla hån.

 10. Musse Pig Says:

  Ingrid, din kommentar luktar ”guilt by association”. Var det det som var ditt syfte? Att antyda att den kommentaren har något med Pärs blogg att göra?

 11. Manhood United Says:

  @ Mars och Mats

  Gillar era kommentarer!

  ”Män måste tydligt markera avståndstagande när kvinnogrisar med en unken manssyn försöker trampa på mäns självkänsla i media och annorstädes.”

  ”Man skulle aldrig kunna uttrycka sig så om kvinnor.”

  Inte?

  ”Både hundar och kvinnor mår bra av gränser – och det är du som sätter dem.”

  ”Jämställdhet kräver respekt – åt båda håll.”

  Respekt? Not!

  ”..trampa på mäns självkänsla i media och annorstädes.”

  @ musse

  förstår du inte ironin över den disrespekt radikal feministerna piskat upp i deras lilla bubbla av medveten provokation?

  Push me nigga, see what Im about

 12. leifer Says:

  Ska man köra med dagisnivån med män-hundar, så upplever jag många gånger kvinnor som barn. I alla fall när det kommer till vara dom tycker är spännande med en okänd man.

  I ”bonde söker fru” tycker tjejerna nu att det är spännande med att en kille har tatueringar. Det får honom förstås att verka lite farlig och mystisk. Jösses.

 13. Träd Says:

  Vet inte, står ju även så här:
  ”Författarinnan menar inget negativt med sin jämförelse, säger hon. – Det är mina två favoritvarelser på den här planeten och jag hoppas att alltid ha en – eller två – vid min sida.”

  Så jag tolkar det inte som manshat. Däremot kanske bara ett sätt att tjäna pengar på en bok som bara innehåller svammel. Tror att såna här saker inte sägs om kvinnor för att man inte får skämta om kvinnor – då är det ju kvinnohat och då blir man attackerad av feminister och övriga.

 14. Jimmy Rock Says:

  Killar visar känslor , tjejer är mer tysta och hatar i smyg och ger igen på andra sätt. Tjejer som i artikeln är mer beräknande, sluga, kör mer psykologi och där ingår mycket.. Killar är mer rakt på. Tjejer vill ha makt, de utnyttjar situationen av att vara kvinnligt offer. tjejer utnyttjar folk,de vill att de ska tycka synd om om dem, utnyttjar killar för att de ska bli bjuda på saker osv för att sedan schappa.

 15. Jimmy Rock Says:

  det är sjukt.. vad fan är det under tatueringen? under ytan? det är det här utseende som är det viktiga, det är inte människan som är det viktiga, det är vad man ser

 16. leifer Says:

  Jimmy Rock, ja kvinnor är ”dumma i huvudet” när det kommer till vad dom tänder på. Poängen är för en vanlig svenne banan, att lära sig det. Utnyttja såna trix. Och den kunskapen förmedlar inte feminismen, tvärtom.

 17. ludde Says:

  Ju fler män som vaknar, desto färre döttrar till radikalfeminister kommer det födas.

 18. Mars Says:

  Träd:

  Jag tror inte det är uttryck för ett medvetet manshat, men det finns ett underliggande förakt i ett sådant sätt att uttrycka sig, som artikeln gör. Jag är stark förespråkare av transgenusmotorn, då den med tydlighet visar hur starkt präglade vi är att i vissa situationer blunda för ganska öppet uttryckt förakt, bara för att vi ser det som ”normalt”. Därför är Pärs infallsvinkel intressant, för vad hade hänt om vi vänt på förhållandena?

  Det finns förstås en annan sida av myntet. Antag att vi säger att varken eller egentligen är uttryck för förakt (eller i grövsta fallen hat), skulle man inte då med en handviftning kunna avvisa varje sådan här uttrycksform som… överreaktion.

 19. Jimmy Rock Says:

  en tatuering är som rost den går att skrapa bort, det är bara något ytligt. att stå upp för den man är håller bäst i längden

 20. Jimmy Rock Says:

  finns familjister? Som tror på familjen.

 21. 50/50 Says:

  @Leifer

  ”Jimmy Rock, ja kvinnor är ”dumma i huvudet” när det kommer till vad dom tänder på.”

  De tänder på den man som är överlägsen andra män. Inget konstigt med det.

  @ Jimmy
  ”Killar visar känslor , tjejer är mer tysta och hatar i smyg och ger igen på andra sätt. Tjejer som i artikeln är mer beräknande, sluga, kör mer psykologi och där ingår mycket.. Killar är mer rakt på. Tjejer vill ha makt, de utnyttjar situationen av att vara kvinnligt offer. tjejer utnyttjar folk,de vill att de ska tycka synd om om dem, utnyttjar killar för att de ska bli bjuda på saker osv för att sedan schappa.”

  Vad är det här för generaliserande skitsnack? Det finns både killar och tjejer so beter sig fördjävligt.

  Förresten det här med att uppfostra sin partner som en hund läste jag någonstans exakt samma idé fast då var det sin kvinna man skulle träna. Fungerar säkert bra i ett BDSM-förhållande.

 22. leifer Says:

  50/50
  ”De tänder på den man som är överlägsen andra män. Inget konstigt med det.”

  Och tatueringar signalerar det?

 23. 50/50 Says:

  @leifer

  Det är ju inte tatueringen i sig som är attraktivt utan vad som associeras med den. Om man gillar en person som har en tatuering kommer man att associera tatueringen med den personen och därför tycka om tatueringen, det samma gäller naturligtvis även personer man ogillar. Så kallade bad boys som är dominantare än vanliga svennar är ju som bekant attraktivare och tatueringar brukar associeras till den typen av killar. Hade dominanta män haft light sables och runda glasögon, hade det varit det som tjejerna gick igång på.

 24. Joe Says:

  Finner det väldigt svårt att bli det minsta provocerad av din blogg då det är så uppenbart att du inte kan något om genus, patriarkatet eller könsmaktsordningen. Löjligt.

 25. 50/50 Says:

  Joe,

  Kan du utveckla det där en aning? Vem byter åsikt av att du kallar honom/henne löjlig?

 26. Nee Says:

  Joe:

  Varför skulle du bli provocerad? Jag läser härinne varje dag och jag blir inte heller provocerad. Genus, patriarkatet och könsmaktsordningen är ju påhittat nonsens – så vem vet egentligen något om det? =)

 27. Manhood United Says:

  @ 50/50

  ”Det är ju inte tatueringen i sig som är attraktivt utan vad som associeras med den.”

  Vad är det här för generaliserande skitsnack? Tatueringens betydelse har förlorat sin betydelse, tidigare kopplades en tatuering samman med att du var sjöman eller raggare som slogs mot polisen. Det hade en historia och praktisk betydelse som utvecklades till ett kulturellt värde. Idag är det mainstream, tjejer i mellanstadiet tatuera sig och det har förlorat sin kulturella betydelse,status och mystik. Det blir till ett artificiellt status sökande när nazister och kriminella gäng tatuerar sig. Som en del av brudarna går i gång på. Men det får inte samma kulturella status för majoriteten av kvinnor jämfört med livstilen som sjömännen hade förr i tiden. Om det är brudarna idag som tänder på kriminella med tatueringar,så blir det genast logiskt när de inte som sagt representerar average bruden.

  koll på historien? ;sagging off your manhood, did you even know what it comes from or what it means….

 28. Manhood United Says:

  @ joe

  vilken blogg adress?

 29. Karlsson Says:

  Andra vägen där det stod att man ska uppfostra sin kvinna som sin hund har jag också läst. De som skrek då var extremfeminister som man avskyr i den här bloggen. De flesta bryr sig eller tar det som det skämt det är. Det är alltså extremister som reagerar negativt, oavsett om det är feminister eller manliga diton.

  Tragiskt när inte ens enkla skämtartiklar kan existera utan att vissa ska skrika om könsmaktsordningen och leva sig in i den offerroll de framlever sina liv i.

 30. 50/50 Says:

  Javisst håller jag med om att tatueringen har förlorat mycket av vad den en gång var fast det är uppenbart att den fortfarande ger dessa associationer som till och med du själv räknar upp. Den det blir riktigt töntigt med tatueringar kommer ingen gå igång på dem heller fast vi är inte där ännu. Förresten är det inte skitsnack utan så som hjärnan fungerar.

 31. 50/50 Says:

  Bra skrivit Karlsson,

  fast det är ju inte själva artikeln som retar mest utan det faktum att det är okej att skriva så här om män men inte om kvinnor. Jämställt?

 32. Träd Says:

  Mars:

  Jo, förstår grejen med undermedvetet förakt och använder själv transgenusmotorn! Men, det är ändå en intressant tanke. Kanske är det i många fall så att man undviker att skriva såna här saker om kvinnor för att kvinnor är så skyddade och övervakade av feministerna? Att vissa saker kanske är menat som skämtsamma, men bara drabbar män eftersom man inte vågar skämta med kvinnor.

 33. Klas Says:

  Knasigt uttryckt.
  Det dumma är att hon har egentligen en poäng, självförtroende och tydlighet är grymma egenskaper att besitta, detta gäller alla typer av relationer, såväl romantiska, som jobb som vänskap.

  Men sen valde hon att göra implicita paralleler till hundar.

  Korkat.

 34. Karlsson Says:

  Det är just det, varför sitta och inbilla sig att det inte är okej att skämta om män eller kvinnor. Oavsett vilket finns det ju de som ska grina över det och säga att andra vägen går ju.

  Det är ett lamt skämt, inget att bry sig om. Och det finns de som skrattar åt båda varianterna. Och de som grinar åt bägge. Det är inte mer synd om män för att såna här skämt ibland drabbar män. Skämt drabbar kvinnor också ibland. Man måste ju nästan vara psyksjuk för att ta åt sig? Och det finns det tydligen både män och kvinnor som är som tar såna skämt som anledning att få gnälla. Det är inte friskt helt enkelt.

  Det finns riktiga orättvisor som man borde bry sig om. I Sverige är det aldrig könet som är det, men ibland finns det orättvisor. Men det beror mer på hur man beter sig. Tar man aldrig ut föräldraledigt så är möjligheterna mindra att man får boende och vårdnad i en vårdnadstvist. Etc. det handlar alltså att optimera sina möjligheter innan.

  Att det finns någon rest kvar som att pappor inte får vårdnad automatiskt beror ju inte på feminismen, utan på patriarkatet. Det är de som har bestämt att pappor ska inte behöva ta ansvar för sina barn. Skyll inte allt på kvinnor och feminister. Det är män som har haft makten, de har inte gjort nåt åt de för de har inte velat. Självklart ska det ändras så att det är gemensam vårdnad från start. Diskutera det istället för att grina över en skämartikel. Det är löjligt.

  Och det är inte femnisters fel att det inte är gemensam vårdnad utan de män som hittills har suttit i maktpositiion. Dags att förändra? Gör det då, men skyll för fan inte på feminister så fort det inte passar. Det är ett idiotiskt och inte fruktbart argument.

 35. Men are dogs | Självbeaktning Says:

  […] härligt inlägg som sätter fingret på ett problem i samhället som gör att man inte riktigt kan ta feminism riktigt så allvarligt som man borde. This entry was posted in Nu. Bookmark the permalink. ← […]

 36. Karlsson Says:

  Att gnälla över ett skämt gör att man inte kan ta Pär Ström på allvar menar du? Eller någon annan som bara fjantar runt och leker offer som en del av mansrörelsen gör? Precis.

  Om man ska ta mansrörelsen på allvar, varför man nu ska göra det då de inte för fram några viktiga frågor utan mest gnäller, så får den börja ta sig själv på allvar.

  Än så länge är det lika patetiskt som extremfeminismen och på samma låga nivå.

 37. Davidholman Says:

  Karlsson
  Du har nog missat en MASSIV poäng här.
  Vad som klagas på är inte att kvinnor får automatisk vårdnad eller att sådana här artiklar publiceras utan att kvinnor ska specialbehandlas som några jävla infantila ungar man måste skydda från allt ont i världen. Kvinnor kan bättre!

  Vad problemet är är så här: kvinnor ska få äta kakan och ha den kvar! De ska både få vara framgångsrika per automatik oavsett kompetensnivå OCH behålla ungen. Man gör, som du säger, vissa val här i livet. Antingen så satsar man på karriären eller på ungen! Och kan man inte förstå att man inte kan ha båda är man bara blind!

 38. Davidholman Says:

  Det gamla talesättet ”en kvinna gifter sig med en man i hopp om att ändra på honom. Mannen gifter sig med en kvinna och hoppas hon aldrig förändras” kommer till minnet.

  Sluta försöka förändra på män (eller kvinnor för den delen). Skaffa en man (eller kvinna) som du trivs med från början!

  Idioti!

 39. Lilla My Says:

  Varför ska vårdnadsfrågan grunda sig på om man varit föräldrarledig eller inte.
  Hur många barn i 9 års åldern kommer ihåg den tiden?
  De flesta föräldrar har lika bra kontakt med sina barn när de växer upp vare sig de varit föräldrarlediga eller inte.

 40. Petter Says:

  ”Den stora hemligheten är att alltid visa ett gott självförtroende. – Det är oemotståndligt, berusande och attraktivt för både män och hundar.”

  Alltid visa gott självförtroende? Även under galna-ko-perioden? Hur ska det fungera?

 41. totte Says:

  Jag minns ett äldre brittiskt relationsprogram som gick ut på just att öva på en hund för att få mannen att hjälpa till hemma. Det roliga med programmet var att experten dresserade kvinnan också utan att hon var medveten om det.
  I praktiken gick det ut på att sluta tjata, vara tydlig med vad man vill och noga med att visa uppskattning. Att stjäla en idé och förvanska den så att bara ett kön ska påverkas är ju riktigt lågt.

 42. JD Says:

  Visst kan man skriva artiklar som raljerar och driver med män och kvinnor om de är skrivna med glimten i ögat.
  Däremot är det bra att så som Pär gör, ”testa” såna här artiklar genom att byta ut ordet Man till ordet Kvinna för att se om artikeln fortfarande är lika politiskt korrekt eller allmänneligt godtagbar.
  I de fall då det blir uppenbart att ordet kvinna ger artikeln en förnedrande och fördömande karaktär så bör man fråga sig om det är så att det är ”nyttigt” och bra att vi i samhället har en syn på män som är likvärdig med 40-talets Tyskland och Judar eller hur man skrev om Romer i Sverige på den tiden.
  Att man kan använda ett kön för smutskastning medan det vore otänkbart att skriva om det andra könet på samma sätt är inte bra för synen på jämställdhet. Det skapar motsättningar.

 43. JD Says:

  T.ex Skulle en tidning ha en rubrik där det står ”Män kan inte köra bil” så skulle människor bli intresserade av att läsa artikeln.
  Skulle samma tidning däremot ha en rubrik där det står ”Kvinnor kan inte köra bil” så skulle tidningen direkt få ett antal anmälningar mot sig samt att tidningens trovärdighet skulle ifrågasättas starkt.

 44. Lavazza Says:

 45. Ritsurei Says:

  Den man som går med på att bli behandlad som en hund förtjänar det också.

 46. Pinglan Says:

  Vad har du emot hundar?

 47. lop Says:

  Varför tjatas det om tatueringar, det har inget med saken att göra?
  ”Jimmy Rock, ja kvinnor är ”dumma i huvudet” när det kommer till vad dom tänder på.”
  Öh, så alla kvinnor tänder på samma sak då? Själv avskyr jag tatueringar och älskar att min kille inte har en enda. Min bästa vän älskar smala och taniga killar och tycker muskler och vältränade killar är tårkigt och osexigt. Smaken är som baken. Det är soma tt säga att alla killar tänder på söndeblekta blondiner med brun utan sol och silikonpattar och det gör män till dumma i huvudet när det gäller vad de tänder på?
  Det var en idiotisk artikel, disskutera det istället.
  Själv behöver jag inte träna min man alls, varför skulle man?

 48. JD Says:

  Alla kvinnor tycker visst bara om muskulösa killar med tjock plånbok.
  Som vi alla vet så har ju alla män en enda idealtyp för kvinnor, nämligen den blonda blåsta bimbon i kortkort med jättestora lökar som är lätt att manipulera och få i säng.

 49. leifer Says:

  @lop

  Givet finns indivuduella skillnader. Och ditt exempel är inget vi kan debattera här eftersom du väljer vad du presenter och t.ex. inte berättar varför du tände på din kille. Vi vet ju inget heller om dig.

 50. Davidholman Says:

  Lilla My
  För att man kollar på hur pass engagerad föräldern har varit i sina barns liv vilket är EN av de saker man grundar sitt beslut på. Eller borde kanske? För idag har kvinnor automatisk rätt oavsett engagemang!

  Pinglan
  Jag tror inte någon har något emot hundar per se. Mer än vanligt då alltså. Problemet är att man likställer mannen med hunden och kvinnan med ägaren som ska dressera hunden. Det är nedvärderande och hemskt att ens komma på tanken att göra så mot en kvinna men helt okej mot en man!

 51. Lilla My Says:

  Att inte varit föräldrarledig är alltså likställt med att inte varit engagerad i sitt barn, eller?
  Vet många pappor som inte varit föräldrarlediga, eftersom det var ett gemensamt beslut. De papporna har alla lika bra kontakt med sina barn som mammorna. Pappor engagerar sig nog i sina barn när de kommer hem från jobbet när de är små för att bygga upp en relation. De arbetar inte 24 timmar om dygnet…

 52. Michael Says:

  Vilket jävla tråkigt sexliv man skulle få!

 53. Manhood United Says:

  -I’ll take you to the candy shop
  I’ll let you lick the lollipop
  Go ‘head girl, don’t you stop
  Keep going ‘til you hit the spot

  *I’ll take you to the candy shop
  Boy one taste of what I got
  I’ll have you spending all you got
  Keep going ‘til you hit the spot

  -Give it to me baby, nice and slow
  Climb on top, ride like you in the rodeo
  You ain’t never heard a sound like this before

 54. Davidholman Says:

  Manhood United
  Sluta posta halvtaskig hiphop och tillika dålig musik! Tvivlar på att folk bryr sig om det och det tillför än mindre till diskussionen!

  Lilla My
  Ja, absolut kan pappor vara mycket engagerade i sina barn utan att vara föräldralediga. Men faktum är att idag förlorar kvinnor i lön pga föräldraledigheten och pappor förlorar sina barn pga jobb. Eller ja, ett önsketänk från mig kanske, för så bra är det inte ens!

  Jag har full förståelse för varför en domare anser att en kvinna bör ha mer vårdnad än en far om detta är enda variabeln. Ensam vårdnad där emot pga detta ser jag inte.

 55. Manhood United Says:

  @ totte

  Syftar du på Ivan Pavlov och klassisk betingning? Vid närmare studier av radikal feminismen och ”frankfurtskolan” vid Felix Weils Institut fur Sozialforschung märks hur slående lika de anspelar på de fundamentala drifterna. Den nerärvda religion kristendomen bygger som bekant på tålamod och förlåtelse.
  Lägg därtill klyschan som är skapad att en man ska tåla, en man ska inte ömka sig, en man ska försörja familjen, en man ska ….
  Gäller verkligen den könsrollen 2010? Men för att komma närmare till varför feminismen kommit in i folks omedvetna och medvetna tankar så måste frågan ställas ”Hur” och ”Varför”. Vad har Samhället för ansvar att okritiskt titta på? Var har kollektivet och individer för ansvar att släppt fram en ideologi som kan likställas med nazism och facism när t ex jude byts ut mot könet man. Inte svart,gul,röd eller vit osv. Utan just könet man.
  Vad har politikerna och riksdagspartierna för ansvar för statsfeminismens inhumana människosyn och maktutnyttjande?

  Kristendomen säger:
  ”Men av dessa uttryck för tålamod, skall vi inte dra den felaktiga slutsatsen att tålamodet varar hur länge som helst, för det gör det inte. En dag tar det slut. Att tro att det inte finns några gränser för tålamod är en farlig tanke”

  Så vad är det då i mansförtrycket,kvinnoväldet och radikal feminismen i sverige som medfört att Samhället tolererat denna ras och könsfientliga lära? En lära som fått genomföras med politikernas fulla tillåtelse framför ögonen på medborgarna? En lära som gammel media och journalistkåren är högst ansvariga för att ha frambringat. Ga: media har underblåst och vidtagit alla medel för att bibehålla ”medialocket” mot att släppa fram vass samhällsomstörtande kritik mot radikal feminismen. Rädsla? Fruktan? Feminististiska hemliga nätverk i maktens korridorer? Kan det vara så att svenskar är extra känsliga för anspelan på skuld och skam? Anspelan på det känsliga; det dåliga samvetet, att husera och samarbeta med nazisterna under andra världskriget? Vad är det som gör att en sådan här ras och könsrasistisk artikel passerar publicisten och medborgaren som om det inte var något speciellt? En normaliseringsprocess för att använda eva lundgrens uttryck vid statens institut för rasbiologi i uppsala.

  Var det inte så medborgarna i tyskland rycktes med och anammade synsättet mot judar, men insåg försent helvetet och koncentrationslägren och vågade inte protestera.

  Det kan tyckas som en banal jämförelse utan allvarlig underton, men det är mer för att provocera till reflektion och mana till eftertanke om vad som egentligen pågår i det politiska spelet i sverige,europa och i omvärlden avseende radikal feminismen inom FN och WHO samt Sverige näst farligaste våldtäkts land. Är det ett tredje eller fjärde världskrig? Ett Könskrig?

 56. Manhood United Says:

  @ Davidholman säger ….

  Om du verkligen insisterar, men jag tror inte 50 cent & Public Enemy är några halvtaskiga amerikanska hiphopband utanför din lilla värld. Public Enemy är känt för sina politiskt laddade låttexter och för sitt engagemang i svarta amerikaners frågor. Malin kanske ändå har rätt när hon frågar vad Maskulint motstånd och Genus Nytt är för något? Har jag lyckats en aningen med att provocera fram misstolkningen av ironin i att gnälla på en blogg? Soul och handling är det som räknas, motsatsen blir att stanna vid just tyckande. Vilja är politik. Feminism är politik. Det finns för lite vilja. Lite svart musik kunde annars inspirera den här lite kvasi intellektuella fåran. För att använda Pelle Billings ord, ”det är för mycket tyckande i den här debatten”. Pär har ju också som bekant hämtat inspiration från halvtaskig hiphop och black power med glimten i ögat i sitt tal ” Jag har en dröm…”

  Ingen vill fastna i hamsterhjulet och springa ett varv till utan komma vidare när nu möjligheten ges och för att citera Chiggevara: ”klagomål utan förslag på förändring och är bland det som jag föraktar mest i en offentlig debatt.” För att ytterligare dissa denna plumpa kommentar om sk halvtaskig hiphop så kommer här lite avundsvärd vänster politisk rap *ironi* om att just vilja förändring och göra något konkret tillsammans med likasinnande. För det är väl det alla är här för? Att man vill något och är less på statsfeminismen och radikal feminismen? Jag skulle kunna vara cynisk och kalla den här ungdomsgården obetydlig. Men efter ha kommit i kontakt med Pär Ströms bok Mansförtryck & kvinnovälde förändrade det min synsätt och mitt engagemang i jämställdhetsfrågor på allvar. Från att ha kallat mig feminist i största allmänhet till att fatta verkligheten och övertygat kalla mig Maskulinist och Bisexuell. Det kan inte sägas nog, men Pär Ström lyckas med det ingen annan gjort, att förena människor oberoende av klass,etnicitet,politisk och sexuell tillhörighet. Och det kommer behövas! Så du får stå ut med lite halvtaskig hiphop som en del av en text interpretation. Lavazza verkar också ha glimten i ögat och släppt prestigen :-> Men av respekt så ska det bli mindre Black Power då jag tydligen delvis uppnått mitt syfte med att någon har misstolkat ironin i att gnälla på en blogg.

  Ps. Och ett tips till nästa gång snygging 😉 om du frågar vänligare så blir allt mycket lättare. Det kan du fråga mainstream feministerna om och Malin, som verkar förnuftig och ha ett gott hjärta. Men som inte är feminist. Ds.

 57. Davidholman Says:

  Manhood United
  Min kritik till halvtaskig hiphop var mest riktad mot 50 cent, speciellt ”Candy Shop” som jag inte kan finna något intelligent i.
  Att fråga snällt fungerar absolut bättre, har bara tröttnat på att alltid vara den snälla!

  Den franska rappen var ganska skön faktiskt, även om jag inte lyssnar på rap alls. Men franska är ett vackert språk så klart! (Har jag en bias emot svart rapp?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: