Feminister trappar upp hot mot konferens

by

Nu trappas hoten upp mot den internationella anti-feministiska jämställdhetskonferensen i Zürich. Hotfulla affischer har börjat dyka upp på spårvagnar i staden (se bild). Affischerna uppmanar: ”Ge sexisterna på käften”, och visar en stiliserad bomb. Läs mer här.

Den restaurang där konferensen från början var tänkt att hållas, Giardino Verde, har drabbats av klotter och feministiska kampsymboler. Se bild nedan. Nu hålls istället konferensen på hemlig ort.

En feministisk krönikör har skrivit i tidningen TagesAnzeiger att det är fel att hota anti-feministerna – istället uppmanar hon dessa att ”avveckla sig själva”. Hennes rubrik är ”Män i offerfällan”.

Det är märkligt hur oerhört provokativt det uppenbarligen är när män på ett seriöst och systematiskt sätt börjar argumentera i jämställdhetsfrågan ur ett manligt perspektiv, exempelvis genom att påtala orättvisor mot män i samband med vårdnadstvister (vilket är ett viktigt ämne för konferensen i Schweiz). Det är som om det tas för givet att män ska hålla käft i genusfrågan.

Se tidigare bloggposter om konferensen här och här. Tack för tipset, Ulf Andersson på PappaRättsGruppen.

PS: Efter kritiken mot nya statssekreteraren Sofia Arkelsten för tänkbart mutbrott hade jag tänkt skriva: Nu ska vi ses hur lång tid det tar innan någon säger att det är kvinnliga politiker som utsätts för den typen av anklagelser, att det är ett sätt att hålla kvinnor på mattan. Sen såg jag det här.

21 svar to “Feminister trappar upp hot mot konferens”

 1. Musse Pig Says:

  Det är inte bara argumentation ur ett manligt perspektiv som provocerar, det är överhuvudtaget kritiska åsikter om feminismskandalen. Anti-feminister förenar män och kvinnor som vill hävda männens försvinnande grundläggande rättigheter med exvis människor som ser att den vetenskapliga kulturen börjar undergrävas och människor som överhuvudtaget är demokrater och ser de antidemokratiska tendenserna, ja varje människa med en gnutta rättspatos är antifeminist.

 2. Torstensson Says:

  Tragiskt att dom ska uppmuntra till våld. Varför inte ta debatten?

  Här är förresten lite evidens för varför vi har så få kvinnor på topppositioner. För att många kvinnor helt enkelt vill göra annat i sina liv.

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article8033524.ab

 3. Matte Says:

  Feminism som ideologi sjunker och sjunker för varje dag i mina ögon.

 4. maukonen Says:

  Jag funderar på vad det är som dessa förbannade feminister inte vill ska ske på denna internationella anti-feministiska jämställdhetskonferensen i Zürich ?

  Vad är de rädda för?
  Eller vad är det som får dem att agera på detta destruktiva sätt ???

  De skjuter sig själv i foten med detta agerande.
  Men jag skulle tro att de struntar de fullkomligt i, bara de kan stoppa denna konferens från att äga rum.

  Jobbar inte feminister för jämställdhet ????

 5. barfota Says:

  På nedanstående länkar hittar ni GenusNytts bilder som ni kan ladda ned, kopiera, skriva ut och sprida. En av bilderna BraAttHa visar bl.a. hur man

  ”gör ett så här fint indrag”

  Genus bilder på Box.net
  http://www.box.net/shared/tgy6imrf8f

  Genus bilder på Imageshack
  http://profile.imageshack.us/user/genusbilder/

  Ladda ned, skriv ut och sprid!

 6. michael Says:

  Maria Pia Boethius säger att feminism kan inte fungera i en demokrati hon är en tongivande feminist i sverige det säger väl allt

 7. Tanja Bergkvist Says:

  Vad galet, börjar bli farligt att vara det minsta kritisk ju. Sara Skyttedal bloggar om en insändare i SVD som klagar på jämställdheten på dödsrunor: http://skyttedal.blogspot.com/2010/10/genuscertifierade-dodsrunor-den-storsta.html

  Jag har en teori: när kvinnan dör har mannen redan hunnit avlida och kan inte skicka in en notis om det.

  Missa inte att mammor får större hjärna och ett galet matte-genusprojekt, finansierat av…ja, vem kan det vara: Vetenskapsrådet givetvis. Bara 4.2 miljoner – läs om (det obegripliga) resultatet här:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/10/27/mammor-har-storre-hjarna-4-2-miljoner-till-genus-matte-och-en-film-som-maste-ses-–-idag/

 8. Mattias Says:

  Fast på ett sätt… Om Feminismen blir militant så har de ju förlorat. Titta på AFA m fl, de stör och förstör men speciellt mycket lyssnar man ju inte på dem. Inte vuxna människor iaf.

 9. Erik Says:

  Feminismen funkar precis som Sverigedemokraterna, den drar till sig maktgalna radikala kräk.

  Däremot så verkar Sverigdemokraterna ha infört skyddsspärrar mot att dessa kräk skall få inflytande i organisationenen medan feministerna verkar helt nakna och utan skydd som hindrar galna manshatare att få höga positioner i feminismen.

 10. Petter Says:

  Vänta lite och se vad som händer om jämnställdismen sprider sig från detta forum. Vi kommer troligen få se samma yttringar här i Sverige.

  Vi får väl se när den första konferensen närmar sig, du har väl planerat en Pär? 🙂

 11. Erik Says:

  maukonen:

  ”Jag funderar på vad det är som dessa förbannade feminister inte vill ska ske på denna internationella anti-feministiska jämställdhetskonferensen i Zürich ?”

  Det kan jag svara på. De har precis samma motivering som personerna som attackerat sverigedemokraterna med våld.

  ”Vad är de rädda för?”

  Att fel åsikter skall betraktas mer legitima.

  ”Eller vad är det som får dem att agera på detta destruktiva sätt ???”

  Att det skall bli legitimt att yttra fel åsikter.

  ”De skjuter sig själv i foten med detta agerande.
  Men jag skulle tro att de struntar de fullkomligt i, bara de kan stoppa denna konferens från att äga rum.”

  Sverigedemokraterna fick bara mer stöd så bevisligen är det ibland en mycket usel taktik. Personligen tror jag att de skiter i om deras attacker får den effekten eller inte. De tar inget ansvar för resultatet.

  ”Jobbar inte feminister för jämställdhet ????”

  Riktiga femininister jobbar för jämställdhet, radikalfeminister gör det inte och som det är nu samsas de i samma organisation för medan SD slänger ut kända nazister så slänger feminister inte ut kända manshatare.

 12. Lasse Says:

  Skulle inte kalla mig för feminist även om jag var det. Ordet och dess innebörd är totalbränd för all framtid.

 13. Lasse Says:

  ps. nu är pingviner feminister oxå enligt Margot Wallström kolla sverkers rakt på från i tisdags.

  (slutet på intervjun)

 14. Petter Says:

  Att vara feminist betyder att ta ställning MOT män. Det är en usel term. Jämställdism är bra eftersom man kan exkludera rabiatfeminismen.

 15. libertasred Says:

  ”Efter kritiken mot nya statssekreteraren [sic!] Sofia Arkelsten för tänkbart mutbrott hade jag tänkt skriva: Nu ska vi se hur lång tid det tar innan någon säger att det är kvinnliga politiker som utsätts för den typen av anklagelser, att det är ett sätt att hålla kvinnor på mattan. Sen såg jag det här.” [undertecknads blogginlägg på http://www.libertas.nu%5D

  Du verkar ha missförstått mitt blogginlägg som du länkar till. Frågan om kvinnor döms hårdare än män i sådana här situationer är naturligtvis relevant att ställa, men berörs inte alls i mitt inlägg.

  Jesper Alex-Petersen, Malmö S-studenter

 16. maukonen Says:

  @ Erik

  Tack för svaren !

 17. Manhood United Says:

  ”Det är märkligt hur oerhört provokativt det uppenbarligen är när män på ett seriöst och systematiskt sätt börjar argumentera i jämställdhetsfrågan ur ett manligt perspektiv, exempelvis genom att påtala orättvisor mot män i samband med vårdnadstvister (vilket är ett viktigt ämne för konferensen i Schweiz). Det är som om det tas för givet att män ska hålla käft i genusfrågan.”

  Det är väl bara bra så att de visar vilka odemokratiska svin det är. Det är bättre att de är så här tydliga då vet man vart man har dom. De kommer göra bort sig själva. Vad är de rädda för???

  Mattias säger:

  28 oktober 2010 kl 16:04
  Fast på ett sätt… Om Feminismen blir militant så har de ju förlorat. Titta på AFA m fl, de stör och förstör men speciellt mycket lyssnar man ju inte på dem. Inte vuxna människor iaf.

  Den har redan förlorat. Det är dags att sätta in nådestöten och lyfta frågorna ett steg till i Sverige. Jag håller med

  Torstensson säger:

  28 oktober 2010 kl 14:28
  Tragiskt att dom ska uppmuntra till våld. Varför inte ta debatten?

  Här är förresten lite evidens för varför vi har så få kvinnor på topppositioner. För att många kvinnor helt enkelt vill göra annat i sina liv.

  Det är det här jag menar, det som händer nu är gynnar bara humanister,jämställdister och påbörjan att sanera Rättssäkerheten i sverige. Det är bättre att de är så här tydliga så folk får se vad feministerna verkligen går för. Feministerna ska förespråkar att våld mot män i nära relationer inte förekommer. Yeah, right! Internationell forskning och statistik ska fram nu för att visa på hyckleriet med grov kvinnofridskränkning och att mansfridskränkning ska införas eller ännu hellre Människo frid. Det här är chansen att göra ett drag. Det är nu vi ska samarbeta på riktigt.

  @ Petter

  Jag säger detsamma, föreläsning om jämställdhet, Rättssäkerhets konvent, Rättssäkerhets seminarium på Stockholms Universitet Jurist linjen Sveriges sista human jurister kan delta i panelen koorti, alhtin, pelle svensson mfl Rättssäkerhets Organisationen Therese Juel Johan Munck mfl. Vad hände med fd JK:s Rättssäkerhets upprensning och lanseringen av oskyldigt dömda? Justitieministerns artikel om att tilltron till rättsväsendet måste stärkas. Det var innan hon gick ut i media om rosa kuvert som är totalt självmord på det hon ljög om i artikeln om rättssäkerhet. Det är Nu det ska göras! Om alla under en tid drar åt samma håll oavsett tidigare bakgrund agenda åsikter tillhörigheter etc så händer det saker i debatten mot feminismen:stort och smått i vardagen, jämställldhet, löner,satsningar i skolan, begreppet genus neutraliseras, rättsväsendet får sig en tankeställare med vad de håller på med, media får sig en rejäl känga och blir utmanade, hilda ska granskas rejält in i minsta detalj, soc ska synas, vårdnadstvister, felaktiga domar ska granska, pappor som blivit fråntagna sina barn av soc och statsfeminismen ska kliva ur garderoben, oskyldigt dömda män ska våga kliva ur garderoben för att ge perspektiv på det omfattande problemet i samhället. Dessa frågor och problem sträker sig över flera generationer och är ett sånt sprängstoff bara några tar täten och visar på mod att våga berätta. Våga sätta ord på mansförtrycket och kvinnoväldet. Det skrivs om att kvinnorna tar över om xxx antal år. Men de har glömt att de ska ta sig förbi Genus Nytt och den allmänna debatten som ska vara allt annat än PK. Lägg därtill att feminsternas kapitalism börjar strypas och de måste knäcka extra jämte uppdrag i roks, föreläsningar ställs in pga penningbrist etc. Då börjar det intressanta. Att sedan feminist galningar som visar på våldsamheter kan inte mer än lovordas då de kommer röja sig själva. Vilka förutsättningar!

  Tilltron till rättsväsendet, vem bär ansvaret?

  http://www.
  advokatsamfundet.se/templates/CommonPage_Advokaten.aspx?id=5626

 18. ManligtInitiativ Says:

  Erik, har det inte gått för långt när viljan att konservera sitt land, kultur och traditioner anses vara något radikalt? Vad är då icke-radikalt för dig? Att man utplånar sitt land inifrån?

 19. Erik Says:

  ManligtInitiativ:

  ”Erik, har det inte gått för långt när viljan att konservera sitt land, kultur och traditioner anses vara något radikalt?”

  Jovisst men jag förstår inte varför du ställer den frågan till mig. Jag har aldrig sagt att viljan att konservera land, kultur och traditioner är något radikalt. Tvärtom så betyder radikal per definition man är negativ till egna kulturen. Jag tror du har en felaktig uppfattning om min position.

  ”Vad är då icke-radikalt för dig? Att man utplånar sitt land inifrån?”

  Icke-radikalt är att inte vara kritisk till sin egen kultur. Det fanns dock en anmärkning på wikipedia att i Sverige har kulturradikalismen dominerat i så hög grad att det knappast kan anses annat än radikalt att inte vara kulturradikal.

  Den anmärkningen håller jag inte alls med om. Det blir inte mindre radikalt att vara radikal för att fler personer är det precis som det inte blir mindre kommunistiskt att vara kommunist för att fler personer är det Radikal och extrem betyder inte samma sak.

  Radikal betyder per definition en fientlig inställning till kulturen. Radikala tankar är kulturförändrande tankar. Det enda sätt en Sverigedemokrat kan bli något radikalt är att massmedia och politiska systemet i sig ses som egna kulturer.

  I den positionen så är alltså Sverigedemokraterna precis raka motsatsen till vad de är på nationskulturell nivå. På nationell nivå vill SD bevara kulturen. På subkulturell nivå så hotar SD både massmediekulturen och den politiska kulturen medan de existerande politikerna och journalisterna slåss med näbbar och klor för att SLIPPA ”invandring”

 20. Varsamt Says:

  Historien upprepar sig:

 21. Elsy, Me.ME or Just_ME Says:

  Det var ett förfärligt tjat om feminism här. Tell Me Why!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: