Med helgonglorian så käckt på sned – 2

by

Inlägg 2

Här har jag stoppat in lite aktuella exempel på ”kvinnors våld mot män” och annan brottslig eller oetisk verksamhet från kvinnors sida. Absolut inte för att jag hatar kvinnor, och inte för att jag tror att bara kvinnor ägnar sig åt sådant här – inte ens för att jag tror att det mest är kvinnor som ägnar sig åt sådant här. Män gör det också. Utan bara för att jag är hjärtligt trött på den helgongloria som den feministiska rörelsen vill ge det kvinnliga könet – ett etiskt högstående kön som svävar högt över de männen spridande ett ljus av godhet omkring sig. Medan männen krälar i uselhetens stoft.

– En mamma i Lund försökte dränka sin 10 veckors bebis – här.

– Två 15-åriga flickor i Vänersborg åtalas för mordbrand, misshandel och ofredande – här.

– En liga bestående av tre kvinnor åker runt och våldtar män i Zimbabwe – här.

– En flicka i Varberg åtalas för sexuellt utnyttjande av två 14-åriga pojkar – här.

– 20 kvinnor har gripits av polisen i ett tillslag mot barnpornografi – här.

– En mamma blev störd av sin bebis då hon spelade Farmville – dödade bebisen. Här.

– Två kvinnor gripna för att ha smugglat in två paket med bomber på fraktflygplan – här.

– Kvinna försökte döda (?) man med bil, anhölls för dråpförsök – här.

Min förra bloggpost på samma tema hittar du här.

21 svar to “Med helgonglorian så käckt på sned – 2”

 1. JD Says:

  Det är bra att det här tas upp eftersom den bild som nämndemän och många andra har är att kvinnor fortfarande är såsom kvinnor var på 50-talet. Den som däremot har varit ute och sett skiten vet att även kvinnor kan.
  Det finns kleti och pleit av båda könen.

 2. Mars Says:

  Bland alla hemskheter är det en som sticker ut, som inte hör hemma här: den stackars tjejen i Varberg. Och ändå är den i sammanhanget en av de viktigaste. Självklart borde hon inte åtalas för detta eftersom det inte borde vara ett brott, det som hon har gjort, precis som det i samma situation inte borde vara ett brott med könsrollerna omkastade. Men hennes offer (som är politiskt) legitimerar att döma pojkar på samma grund. Varför vill inte makthavarna se det?

 3. Göran C-O Claesson Says:

  Adam skapades först, Eva blev en underlägsen kopia. Den föreställningen gällde länge och ledde till nedvärdering av kvinnor. Nu har åtskilliga människor tillägnat sig samma föreställning men vänt på den. Det är Adam som är den underlägsna kopian och som svarar för de flesta av samhällets problem.

  De som tänker med utgångspunkt från denna könspreferens har nog mycket svårt att överhuvud taget ta in och smälta sådana exempel som de sju du återger här. Tydliga rön från våldsforskningen viftas bort när de visar att våld i en situation utövas av den som är starkast eller tror sig vara det. Kvinnor har alltid varit i stånd att örfila små barn, vanligt i min barndom, och våld förekommer i enkönade relationer, även kvinnors.

  Våld kan inte bekämpas effektivt utifrån föreställningen att det bara är män som griper till det eller att kvinnor gör det bara på grund av ‘könsmaktordningen’.

 4. 50/50 Says:

  Alla som menar mannen är en sämre kopia borde ta sig en titt på den här listan:

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_philosophers

  Mer än 90 % är män…

 5. Sam Says:

  @mars

  Kroppslig integritet är en mänsklig rättighet som borde gälla både kvinnor och män, bra att den börjar hävdas även för män. Att kränkningar ändå sker får inte bli ett argument mot strävan att uppnå respekt för människors lika värde. Så småningom kan vi förhoppningsvis få ett samhälle med större hänsyn människor emellan.

 6. LEW Says:

  Jag tror att det inte är någon som inte är medveten om att kvinnor också begår brott. Skillnaden mellan män och kvinnor är att kvinnors brott betraktas som lindrigare alternativt att det är män som fått dom att begå brottet. Möjligt är också att man ursäktar brott i högre grad p.g.a. stress, psykisk instabilitet etc.

 7. 50/50 Says:

  Sam

  Vem värderar alla människor lika?

 8. Mars Says:

  Sam

  Felet är bara att den integriteten inte hävdas för män, och speciellt inte i detta fallet. Om du har läst rubrikerna och skriverierna om det verkar alla vara eniga i att det INTE var så lagen var tänkt, eftersom hon var tjejen. Utifrån det dras olika slutsatser. Från feministiskt håll viskas det om att lagen är till för att stävja övergrepp som vuxna män begår mot flickor (och pojkar), och att lagen därför skulle skrivas om, så att man kunde undanta kvinnliga ”förövare”.

  Men i detta fall finns ingen förövare, precis som i många fall där rollerna är omkastade. Det handlar om ungdomar som frivilligt har haft sex med varandra på fel sida åldersgränserna.

  Självklart ska vi stävja våldtäkt, men det ska göras genom att specificera tvång, inte genom att generalisera vad vi anser vara tvång. Det är lagstiftningen som sådan som är integritetskränkande.

 9. michael Says:

  Man trodde att debatten om kvinnliga pedofiler skulle komma gång med dessa 20 kvinnor i ett pedofil nätverk men som vanligt sopas det under mattan

 10. Matte Says:

  @Michael

  Ja vad hände med det kvinnliga pedofilnätverket? Skulle ha varit intressant att höra vad feminister har att säga om detta. Hade det varit 20 män så hade debattsidor och bloggar svämmat över…. Har jag missat allt?

 11. michael Says:

  Matte det var som en kvinnlig advokat sa i ett program på tv4 fast en kvinnlig förövare tillstyrker brott så händer det att förundersökningen läggs ner vilket aldrig händer med manlig förövare bara för att hon är kvinna det mest tragiska är att inga av dessa barn får upprättelse eftersom förövaren har fel kön dessa barn offras bara för att dom inte passar in i en ism

 12. Matte Says:

  @Michael

  Kvinnliga pedofiler går fria i större utsträckning med andra ord, det känns ju inte tryggt…

  Alla lika inför lagen kan man ta med en nypa salt.

 13. Elsy Says:

  Man tror bara inte att det är sant! Måste studera närmare. /Elsy

 14. Elsy Says:

  Fel Öga – men ok denna gång./Elsy

 15. Elsy Says:

  (Personlig. Du är en Retsticka. Det roar – ibland!)

 16. Matte Says:

  @Elsy

  Vad tittar du på?

 17. Facebook & brott « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] Pär på GenusNytt har listat en av de brott som jag tar upp i sitt inlägg ”Med helgonglorian så käckt på sned – 2”. […]

 18. Emelie Says:

  Är det någon som minns ett avsnitt av Kalla fakta för flera år sedan som handlade om mammor som begick sexuella övergrepp?

  Reportaget handlade om en pappa som inte längre ville låta dottern träffa mamman efter att hon berättat för honom om övergreppen mamman utsatte henne för. Flickan berättade även för skolpersonal som anmälde fallet till soc men som vanligt hände inget. Istället fick pappan betala böter för att han ”saboterade” den delade vårdnaden.

  Varför tror ingen att kvinnor kan vara förövare?

 19. Mohammad Says:

  Vi lever i en fruktansvärd och ond värld =´(

 20. Ritsurei Says:

  När jag var liten fick jag ofta fick höra ”Akta dig för att ta emot godis från gamla farbröder” men aldrig att jag skulle akta mig för tanter som gjorde motsvarande.

  Med ovanstående i åtanke så skulle man kunna dra slutsatsen att kvinnliga pedofiler fått härja tämligen fritt under en massa år samt att dessa ej blivit misstänkliggjorda p.g.a. deras kön.

  Förstår feministerna nu varför det är fel att dela upp samhället i ”vi” och ”dem” grupperingar och varför man inte bör försvara den politiska korrektheten till varje pris ?

 21. Heat Says:

  Vet inte om det tagits upp, men ytterligare en kvinna är nu misstänkt i barnporr härvan, förutom de 20-21 sen förut…

  http://www.dt.se/brottsplats/article790532.ece?pageNumber=1#comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: