Kvinnliga fångvaktare har sex med fångar

by

Vid det brittiska fängelset HMP Onley har fem (!) fångvaktare – alla av kvinnligt kön – tvingats lämna sitt jobb för att de haft sex med fångar. Den senaste är Giselle Woodford (bilden ovan), som är gift och har barn. Hon blev av med sitt jobb för tre veckor sedan. Idag har facket krävt en utredning om hur det egentligen är ställt på HMP Onley.

Kvinnor kan – de också.

Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!

Annonser

29 svar to “Kvinnliga fångvaktare har sex med fångar”

 1. Torstensson Says:

  Haha..härligt Pär

 2. Matte Says:

  Inte så konstigt, farliga/kriminella män är många kvinnors våta dröm. Jag fick sporadiska intresse yttringar när jag var medlem på en dejtingsajt, samtidigt som Åmselemördaren fick massvis med kärleksbrev.

  Är du singel? Går ditt kärleksliv på lågvarv? Bli kriminell! Ditt kärleksliv kommer skjuta i höjden (OBS ironi).

 3. JD Says:

  Det är mycket vanligt i Sverige också.
  Kan bero på att anstalter tvingar människor att visa känslor vilket är lättare att dölja på andra arbetsplatser.

 4. Gonzo Says:

  Och sedan klagar kvinnor över mansrollen.

  Sanningen är nog att vi män påverkas av hur kvinnor tycker, tänker och agerar. Även om feminismn påstår motsattsen.

  Den hårda känslolösa karln, mannen som aldrig gråter, spelar Allan på krogen och som driver runt och begår brott är kanske resultatet av att män försöker passa in i kvinnornas bild av en riktig man?

 5. Maria Says:

  Det händer i Sverige också:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6476601.ab

 6. profanum_vulgus Says:

  Frågan är hur det hade låtit om manliga fångvaktare hade sex med kvinnliga fångar.

 7. Hanen Says:

  ”Frågan är hur det hade låtit om manliga fångvaktare hade sex med kvinnliga fångar”

  Jo, då hade de stackars kvinnliga fångvaktarinnorna såklart varit offer för de manipulativa och onda männen. Det hade varit synd om dom.

 8. Anna F Says:

  Latt att utnyttja en maktposition som FV. I efterkonstruktion blir det kärlek, nästan som om FV är ett offer

 9. Info Says:

  AB I JAN. 2010 (enl. Maria)

  ”Vilken dag som helst ska 38-åringen bli pappa. Mamman är en före detta anställd på den anstalt han satt på innan han förflyttades till Norrtälje. De träffades när hon var hans vårdare och inledde en romans i största hemlighet. – Vi började att prata med varandra och efterhand utvecklades det till en relation, berättar kvinnan. De två hade sex med varandra vid flera tillfällen inne på anstalten.

  När deras relation till slut blev känd valde kvinnan att säga upp sig för att kunna satsa på kärleken. Själv kommer 38-åringen inte ut förrän 2013. Då måste han lämna landet omgående eftersom han har dömts till utvisning.

  Den blivande mamman berättar att hon mycket väl känner till de grova brott [grova våldtäkter] mannen har utsatt tre andra kvinnor för. Ändå tror hon att deras relation kommer att fungera.”

 10. JH Says:

  Kolla här Pär:

  http://www.kravmagaacademy.se/

  Såg reklamen om detta i spårvagnarna här i Göteborg. Reklamen löd ”tjejer lär er själva en tjänst och lär självförsvar – gratis!”, kombinerat med en bild på en kvinna som sparkar en man mellan benen.

  Givetvis gäller detta endast för tjejer. Män är uteslutna. Som vanligt.

 11. 50/50 Says:

  kravmagaacademy.se/ borde anmälas.

 12. JH Says:

  50/50: Jag har skickat ett mail till dem att jag kräver att kunna delta i deras gratis självförsvarprogram. Om det blir ett nej, kommer jag anmäla de till DO.

  Jag är seriöst intresserad av att träna just Krav Maga, då flertalet av mina kompisar tränar det. Dock är det extremt dyr, men skulle vara intressant att testa det och se om det är något värt att lägga pengarna på.

  Men, nu ska jag tydligen betala _dyra_ pengar, samtidigt som det andra könet slipper. Jag måste alltså lägga ut nästan 2000 kr för en termin om jag ska ha en chans att testa det, bara för att jag föddes som en man.

 13. JD Says:

  Att fångar och fångvaktare blir förälskade är väl hur naturligt som helst. Jag förstår inte förvåningen!

  Både VF och Fångar är människor med både bra och dåliga egenskaper. Umgås man i en sån miljö där man är tvungen att visa varandra förtroende och kommer varandra nära i olika känslostämningar så måste ju sånt ske.
  Jag har inga personliga erfarenheter själv men jag kan tänka mig att även fångvaktare måste stödja och hjälpa fångar som mår dåligt pga sin situation samt att dessa fångvaktare då ser att dessa människor ofta är mer mänskliga än människor på krogen och på stan.
  Whats the big deal?

 14. Matte Says:

  @JD

  Som jag har förstått det så är det mot reglerna att ha sex med fångarna i deras celler, att de fattar tycke för varandra är en annan sak. En lärare får inte ha sex med sina vuxna elever på skolan…

 15. Patrik Says:

  Matte:
  Bara för att en regel förbjuder något betyder det inte att det är fel. Sluta vara så rättspositivistisk. En onaturligt stor andel av befolkningen lever i ickevald solitud. Om samhället överhuvudtaget ska lägga sig i människors privatliv borde det uppmuntra till samvaro och inte tvärt om.

 16. Ördög Says:

  I sin bok ”Olof Palme är skjuten!” från 1988 skildrar Hans Holmér en ”romans” av den här typen. Tyvärr har jag inte boken tillgänglig just nu, men så vitt jag minns var det en ”intern” som utnyttjade sina turer i joggingspåret till att sätta på ”övervakaren” som följde honom.

  Ni minns väl fortfarande den unga ”landslagsflickan” som under sin praktik på rättspsyket föll pladask för sexmördaren Darius Ledzion – ”pussgurkan” som hon kallade honom i sin korrespondens …

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article280723.ab

 17. Matte Says:

  @Patrik

  Det måste väl ändå finnas regler på en arbetsplats, eller hur.

  Självklart ska ingen bestämma vad någon gör på sin fritid, viss skillnad.

  Eller vill du att dina skattepengar går till lite älskog på ett statligt jobb?

 18. Fredrik Says:

  Jag minns ett debattprogram för många år sen om detta på TV där det satt ett par, hon en fd vårdare och han en yrkeskriminell. Hon var övertygad om att hon kunde få ordning på honom, som vanligt… Och jag har kvinnliga vänner som fått beskyddarinstinkten väckt när de träffat stygga pojkar/män så det är inte alls ovanligt att de försvarar dessa som oftast behandlar dem illa dessutom. Den ordningssamma killen/mannen är aldrig intressant för dem.

 19. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2010/11/04/fifth-female-prison-officer-resigns-after-having-sex-with-inmate/

  ´Tackars, ´tackars henne!
  Offer för det otäcka patriarkatet?

 20. Patrik Says:

  Matte:
  Nej, det MÅSTE inte finnas regler. Det finns ett nästintill oändligt antal saker som jag inte vill att mina skattepengar ska gå till, älskog på jobbet hör inte till dem. Det betalar jag gärna för eftersom kostnaden är försumbar om ens någon. I slutändan kanske det till och med leder till en vinst för samhället, jag tror att sex är bra för rehabiliteringen. Dessutom kanske samlagen sker på rasten, vad vet du?

 21. Olle Says:

  Man skulle kanske bli plit på Hinseberg? Gratis Fitta? *ironi*

 22. Matte Says:

  @Patrik

  Då är vi oense om den saken, inget mer med det 🙂

  Däremot skulle jag inte motsätta mig att fångarna skulle få lite kvalitetstid med sina fruar eller flickvänner vid besök.

 23. Det Riktiga Genusnytt 2 Says:

  Detta skulle förmodligen inte gått under sexköpslagen ifall det skett i Sverige.

  Giselle Woodford, vilken gloria över den morsan! Hoppas pappan till barnen styr upp det hela och ser till att hålla henne långt borta ifrån sig själv och ungarna tills hon blivit utredd.

  Nån som fråga om joe vs feminister. Det är ett juste klipp a la black flag/ henry rollins som sätter en feminist på plats med lite maskulinitet och pondus.

  * Undersökning visar att feminister inte är lyckligare… Undrar varför?

 24. maggan Says:

  alltså om man tittar på sverige är det som så att som man påkommen i en sådan situation eller bara misstänkt för det genom en intagens uttalande, blir du av med jobbet på dagen. Därför jobbar extremt få män med intagna kvinnor och aldrig ensamma om regelverken följs. Som kvinna jobbar du mot manliga intagna på samma sätt som män gör dvs ensam om behov finns det finns heller inget regelverk som säger att du inte bör göra vissa sysslor tillsammans med annan anställd.

  Om en kvinna sen blir påkommen så brukar det normalt handla om omplacering och bara på intagens utsaga händer ingenting.

  Så att det inte är män som faller i dessa gropar handlar till del om att de inte har möjligheten pga regelverkens utseende och den tilltro som mannen rent generellt tillmäts av kvinnliga chefer och kollegor vilken i princip är noll.

  diskriminerande javisst men så är det både inom kommunerna sis och kvv

 25. Derya Says:

  @Det Riktiga Genusnytt 2

  Jag kan nog förklara varför.

  1. Kvinnor är inte vana att jobba och föra karriär, dels för att de VILL bli försörjda på något sätt ekonomiskt eller inte, socialt eller inte. De vill t.ex att män ska ragga och de själva ska sitta på röven. Det är en form av försörjning också.
  x: Alla kvinnor är tvungna att utbilda sig och fixa karriär. Gynnar de få som ville, skadar de som inte ville ha det så.

  2. Kvinnor och män i jämställdhet är inte jämställt. Även om lönen är detsamma, även om möjligheterna är detsamma i karriär. Är kvinnor fortfarande passiva och tvingar in män i en aktiv roll. Detta medför att kvinnor som är unga utvecklar en världssyn om att det är normalt att de inte ska behöva jaga män, för att det kommer alltid en ny. Och detta blir såklart en väldigt hård verklighetskrash för dem där de lägger all skuld på sitt välmående och mår dåligt för resten av sitt liv, för att de inte är objekt som de brukade vara.

  3. Dubbelmoral. Kvinnor klagar på att de är objekt. Men sen när de inte är det, klagar de ännu mer.

  4. Hög standard = man nöjjer inte sig med mindre. Unga tjejer får mycket serverat till dem. Sympati, empati, etc och de lyckas inte utveckla egna försvarsmekanismer.

  5. De har krav som överträffar ens sin egen förmåga. Deras krav på att få brukar vara dubbelt så högre än vad de själva kan erbjuda.

  Slutsats.. Massor beror på kvinnans oförmåga att vara nöjd med det de har. Oförmågan av att kunna uppskatta det man har, tills de förlorar det, och de känner deras värld går under. Hence

  ”USCH ALLA KILLAR ÄR SVIN DE TÄNKER BARA PÅ SEX!!”
  orsak: Raggad och förfrågad om sex 90 ggr den kvällen.
  Senare i livet: Ojdå, det har gått 3 år och ingen har ens raggat på mig, och när jag försöker vill de inte prata med mig.
  ”VAD I HELVETTE ÄR DET FÖR FEL PÅ ALLTING LIVET SUGER GE MIG MINA TRAMADOL OCH BENZOO!!!”

 26. Matte Says:

  @Derya

  Klokt inlägg, jag håller med i det mesta.

  Punkt 3. Tyckte jag stämde bra på många tjejer jag stött på i mina dagar.

 27. profanum_vulgus Says:

  Derya:
  Vilket maskilunistiskt skitsnack, vilket inte är det minsta bättre än feministiskt skitsnack.
  Flera av de bästa människor jag känner är kvinnor resten är män.

 28. Matte Says:

  @profanum_vulgus

  Deryas kommentar handlade om en teori om varför kvinnor mår sämre nu än förut när det borde vara tvärtom. (studien var iofs från USA).

  Och menade inte Alla kvinnor som jag fattade det.

  Jag känner många fantastiska kvinnor men jag tyckte ändå det passade in på andra kvinnor också.

  Vad är din teori på att många kvinnor mår sämre nu än vad kvinnorna mådde för 30 år sen när det borde vara tvärtom?

 29. Erik Says:

  Profanum/Derya:

  1: Ovana, nja det handlar inte om att kvinnor inte är vana vid att jobba och föra karriär. De är bara inte vana med att karriär går före andra saker på det sätt som det av nöd gör för män.

  2. Jämställdhet: Här kommer vi in på sexuell dynamik. Att vara lika är såklart inte jämställt då män och kvinnor vill ha olika saker av varandra. Om kvinnor får ha vad män vill ha och män INTE får ha vad kvinnor vill ha blir det såklart inte jämställt.

  3. Dubbelmoral, här ser vi i hur hög grad kvinnor är besatta vid att vara samhället till lags. Även när samhället ger instruktioner som helt bestrider varandra försöker kvinnorna av nån konstig anledning följa dem. Kvinnorna får veta från kommersiella nöjespressen de skall vara snygga och från politiska dagspressen det är nedvärderande att vara det.

  4. Hög standard: Tidig standard snarare. Män har högre krav än kvinnor men utvecklar dem senare i livet. Kvinnor har ungefär samma krav hela livet (tror du mig inte så läs de tidningar som riktar sig till medelålders kvinnor, de är fulla av samma skit som dem till 18-åringar) men medan männen får mer och mer möjlighet att tillfredställa kraven så får kvinnorna via avtagande utseende mindre och mindre. Kvinnor når helt enkelt toppen av sin förmåga att få saker av andra mycket snabbare än män.

  Det spelar ingen roll om Hillary Clinton så blir president, folk lyssnar ändå i högre grad på vad Megan Fox vill ha än på vad Billary vill ha.

  5. Krav över egen förmåga: Nej tvärtom så har tjejer som Jennifer Lopez och Mariah Carey haft förmågan att motsvara allt de vill någonsin vill ha och mer. Poängen är att denna förmåga kommer att minska. De kommer inte att se ut som om de vore 25 hela livet och de kommer aldrig att nå en högre förmåga att få vad de vill ha.

  Det spelar ingen roll om de blir professorer eller presidenter, det är inte det att folk inte lyssnar på dem. Det är att folk lyssnar så vansinnigt mycket på en 25 årig skådespelerska som Pamela Andersson att den andra karriären för att använda Dr Houses ord från pilotavsnittet av House MD

  Bara en trasig kvinna skulle välja den jobbiga vägen om hon hade det utseendet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: