Asgarv på TV om könsstympning av pojkar

by

I TV4:s stand up-komedi Cirkus Möller från igår skämtar man friskt om könsstympning av pojkar. Som bekant är det i Sverige bara förbjudet att könsstympa flickor. Pojkar får könsstympas, i form av bortskärning av förhuden (men det måste göras av en läkare med tillstånd).

Sådan könsstympning är nu föremål för skratt i TV4. Så här går skämtet från stå upp-komikern:

För första gången har en person åtalats för brott mot lagen om omskärelse, efter att ha tagit bort nio förhudar utan tillstånd. [komikern flinar] En av de drabbade säger: ‘Jag skiter väl i tillståndet men bedövning hade varit skönt’  [komikern och publiken storskrattar]. Den åtalades enda kommentar var: ‘Synd att de grep mig innan jag fick ihop till en mantel’ [alla asgarvar].

Man kan ju fundera på vilken reaktionen hade blivit om TV4 på samma sätt hade skämtat om bortskärning av flickors könsdelar.

Du kan se klippet i sju dagar till här. Gå till ca 2:30 in i programmet. Tack för tipset, Moderatmännen (som är något så ovanligt som en politisk mansorganisation som driver mansfrågor).

Annonser

66 svar to “Asgarv på TV om könsstympning av pojkar”

 1. Urban Says:

  Det är verkligen för bedrövligt – jag bara gapade när jag såg detta på Tv. Att man kan göra sig lustig över små pojkars lidande på detta sätt – och få rungande skratt – säger en hel del om synen på pojkars rätt till sin kroppsliga integritet i vårt land.

 2. barfota Says:

  @perstrom
  Inte bara läkare som får omskära oskyldiga pojkar.

  Nedanstående text är hämtat från en ”handbok för legal misshandel av pojkar”

  ”Omskärelse av pojkar får ske på begäran av eller efter medgivande av pojkens vårdnads-havare och efter att vårdnadshavarna har informerats om vad ingreppet innebär. Före-skrifterna omfattar hur och vilken information som skall ges. Står pojken under vårdnad av två vårdnadshavare skall båda ha fått information och lämnat medgivande. Sådan information skall också ges till pojken om han har uppnått den ålder och mognad att han kan förstå informationen. Pojkens egen inställning skall så långt som möjligt klarläggas och ett ingrepp får inte utföras mot hans vilja.
  Omskärelse får endast utföras av legitimerad läkare med sådan kompetens som Socialstyrelsen föreskriver, eller av annan person som fått särskilt tillstånd att utföra omskärelsen. En person som fått särskilt tillstånd får inte utföra omskärelse på pojkar som är äldre än två månader. Smärtlindring är obligatorisk och skall ombesörjas av legitimerad läkare eller legitimerad sjuksköterska, under betryggande hygieniska förhållanden och med hänsyn till vad som är bäst för pojken.”

 3. Ellen Says:

  Att könsstympa kvinnor och att könsstympa män är väl inte riktigt lämpligt att jämföra.

 4. Urban Says:

  Ellen, det är visst lämpligt att jämföra. Det är en skillnad i grad men inte i art. Att våra lagstiftare ignoerar detta är oacceptabelt. Sedan finns det varianter av kvinnlig omskärelse (som tydligen sällan praktiseras) som är lindrigare än att skära av hela förhuden på en pojke.

 5. ItchY Says:

  Nä, det är som vanligt MYCKET värre för tjejer…

 6. Davidholman Says:

  Skämtet var, som allt annat Möller företar sig, tråkigt som skam! Och hade det handlat om kvinnlig omskärelse hade detta knappast gått igenom TV4s filter. MEN! Måste även säga att jag tycker att ALLT ska vara tillåtet att skämta om, men då även kvinnlig omskärelse!

  Ellen
  Självklart är kvinnlig omskärelse hemsk då de skär bort klitoris och allt! MEN att säga att det därför borde vara okej med manlig omskärelse före myndig ålder är ju befängt! Det är som att säga att misshandel borde vara lagligt för att det inte är lika illa som grov misshandel. Det är befängt!

 7. Urban Says:

  Har märkt det när man diskuterar denna fråga; vissa kvinnor kan inte förstå principer utan blir hysteriska när man nämner könsstympning av pojkar. Ungefär som att det fanns någon motsatsförhållande mellan dessa båda företeelser.

 8. Ellen Says:

  @Davidholman
  ja. Jag vill inte påstå att manlig omskärelse inte är hemsk. Det är helt sjukt. Men jag tycker att manlig och kvinnlig omskärelse är så pass olika saker att det finns bättre saker att jämföra med.

  Kvinnlig könsstympning innebär att man skär bort hela eller delar av blygdläpparna och klitoris, och ibland syr ihop allt till ett pyttehål att kissa menstruera med. Det kan ge problem vid sex, förlossning, menstruation och när man kissar.

  I så fall är jämförelsen att skära av någons ytteröra mer lämplig. Det är sjukt, onödigt och ett jävla övergrepp.

 9. leifer Says:

  Ellen, kan vi enas om att könsstympning av pojkar är fel? Att ingen borde har rätt att skära bort kroppsdelar på något barn.

 10. barfota Says:

  @Ellen

  ”Att könsstympa kvinnor och att könsstympa män är väl inte riktigt lämpligt att jämföra.”

  Det finns väl olika grader av ingrepp på flickor också om jag har förstått det hela rätt, men alla ingrepp på flickor är förbjudna, däremot så är det tydligen OK att begå övergrepp och misshandel på små pojkar. Detta är helt vidrigt och vi bör kräva ett förbud även för pojkarnas räkning. Samma lagar för alla oavsett kön och religion alltså.

 11. Access Says:

  Ellen!

  Det finns olika typer av kvinnlig omskärelse, varav de mindre är fullt jämförbara med manlig omskärelse. Icke desto mindre är all form av kvinnlig omskärelse förbjuden i lag, medan manlig omskärelse är fullt laglig.

  Det är till och med så att Socialstyrelsen uppmanar landstingen (offentliga medel) att utföra manlig omskärelse.

  För min del tycker jag att både manlig och kvinnlig omskärelse (alla sorter) borde vara tillåtet – så länge den som ska omskäras är myndig, gör det av fri vilja, samt bekostar både genomförande och eftervård helt själv.

  Men all stympning av friska kroppsdelar på omyndiga personer borde vara förbjuden, oavsett om det gäller flickor eller pojkar.

 12. Andreas Nurbo Says:

  Ellen: Den form av kvinnlig könsstympning som motsvaras av manlig sådan kallas Könstympning Typ 1A och praktiseras i olika delar av Afrika om jag minns rätt, vet ej % andel. Den innebär att man skär bort klitorisskyddet.

  Vi ska inte tillåta övergrepp på varken pojkar eller flickor.
  Kolla vid 15 min för att se en afrikansk omskärelse ceremoni.
  http://www.vbs.tv/en-se/watch/the-vice-guide-to-sex–3/imbalu-circumcision-party-2-of-2–3

 13. barfota Says:

  @Davidholman

  ”Skämtet var, som allt annat Möller företar sig, tråkigt som skam! Och hade det handlat om kvinnlig omskärelse hade detta knappast gått igenom TV4s filter. MEN! Måste även säga att jag tycker att ALLT ska vara tillåtet att skämta om, men då även kvinnlig omskärelse!”

  Allt bör vara tillåtet att skämta om, men på en skala från 1 – 10 är detta verkligen humor?!? Ärligt talat så tycker jag nivån på Svenska komiker ligger väldigt lågt ner på humorskalan, det verkar mest handla om underlivs, kiss & bajshumor och personangrepp. Jag har inte sett dig uppträda så ta det inte persomligt.

 14. barfota Says:

  @Access

  Ja det blev nog lite när jag kommenterade innan.
  Jag håller med dig om att det bör vara tillåtet om personerna är myndiga, står för alla kostnader och verkligen vill ha det så. Däremot så tycker jag inte samhället skall stå för kostnaderna för att fixa till eländet om det gått snett, gäller även alla andra ingrepp och kroppsutsmyckningar.

 15. Heat Says:

  Ellen

  Det är ett vidrigt övergrepp på barn!!

  Och hur kan ett barn som inte är könsmoget ta ställning i denna fråga? Fy fan!

  Varför kommer det alltid in en kvinna och börjar tala om kvinnlig stympning istället, som är förbjuden i Sverige?

  Står det så i den feministiska könshandboken att ni måste det???

  Hur är ett ytteröra samma sak som det allra heligaste vi har, nämligen könsorganet?

  Tror du att det går att onanera med örat?
  Finns det över 20000 nervceller där, och körtlar som producerar östrogen också?

  Kvinnor ska fan inte uttala sig i saker de omöjligt kan veta någonting om. Varför jämföra överhuvudtaget??

  Känslokalla människa!!!

 16. Gorby Says:

  Och barnminister Maria Larsson kritiserar de landsting som inte erbjuder rituella omskärelser av småpojkar.

  Barnminister Maria Larsson är kritisk mot att vissa landsting, däribland Örebrolandstinget, inte erbjuder rituella omskärelser av småpojkar.
  – Det är inte försvarbart att vissa landsting inte erbjuder rituella omskärelser av pojkar. Olaglig köksbordskirurgi bör bekämpas med information, god tillgänglighet och rimliga priser, sa barnminister Maria Larsson när hon talade vid en EU-konferens om barns rättigheter i Örebro idag.

  SVT

  Aftonbladet

 17. barfota Says:

  @Gorby

  Barnministern tar landsting i örat

  ”Det är inte försvarbart att vissa landsting inte erbjuder rituella omskärelser av pojkar. Olaglig köksbordskirurgi bör bekämpas med information, god tillgänglighet och rimliga priser anser barnminister Maria Larsson. Främst mödra- och barnvården bör spela en nyckelroll vad gäller information, tycker Larsson som kommer att bjuda in Sveriges Muslimska Råd för att höra hur det uppfattar lagstiftningen och sin roll i informationsspridningen.”

  Någon som undrar vilken inställning muslimer och judar har i denna frågan. Skall det verkligen vara tillåtet att begå övergrepp och misshandla i skydd av en trosuppfattning?

  På nedanstående länkar hittar ni GenusNytts bilder som ni kan ladda ned, kopiera, skriva ut och sprida. En av bilderna BraAttHa visar bl.a. hur man

  ”gör ett så här fint indrag”

  Genus bilder på Box.net
  http://www.box.net/shared/tgy6imrf8f

  Genus bilder på Imageshack
  http://profile.imageshack.us/user/genusbilder/

  Ladda ned, skriv ut och sprid!

 18. Urban Says:

  Notera samtidigt att så många är upprörda över burkor och slöjor på flickor samtidigt som man skiter i att deras små bröder fått sina förhudar avskurna. En burka är trots allt bara ett tygstycke, det är annat än ett stycke hud.

 19. Gonzo Says:

  Ellen

  Pär bara funderar över om övergrepp på flickor skulle roa publiken.
  Annars är det tragiskt att kvinlig omskärelse alltid kommer på tal när man debaterar manlig omskärelse.
  Oftast är det feminister eller människor som blivit hjräntvättade av feminister som gapar om kvinlig omskärelse och att det minsan inte går att jämföra med manlig omskärelse

  Faktum är att det är sällan det jämförs, åtminstonde inte från ”våran” dvs ”mansrörelsens” sida.
  Vi påpekar bara att manlig omskärelse ÄR ett övergrepp, en grov misshandel av nyfödda pojkar.
  Punkt slut.

  Det är tragiskt att feminister alltid ska börja vråla ”Men kvinnlig omskärelse är värre”. Det är inte det vi pratar om.

 20. krakel Says:

  Som om de flesta här hade brytt er om manlig omskärning om det inte handlade om att man kan sätta dit islam för något.

  För att återgå till frågan Pär ställde i sitt inlägg, ”vilken reaktionen hade blivit om TV4 på samma sätt hade skämtat om bortskärning av flickors könsdelar.”, det är en mycket stor skillnad på kvinnlig könsstympning och manlig omskärelse. Det är ytterst pinsamt av er att ni inte ser det och gör det till något av patetiska dimensioner. Ytterst pinsamt.

 21. Gonzo Says:

  Vad skulle hända om jag vill tatutera min nyfödda dotter?
  Jag tror att flickor ska ha en tatuering som lyder: ”Jag älskar min fader, han som har skapat mig av sin kärlek.”

  Tatueringen ska sitta på höften.

  Någon som vet vilket sjukhus jag ska vända mig till för att få MIN religionsfrihet tillfredställd. Min dotters religionsfrihet är som vanligt utan vikt.

 22. Gonzo Says:

  Krakel

  Tycker du att det är pinsamt att det är förbjudet att aga sina barn också?
  Att man som förälder inte ens för smiska sina barn på stjärten?
  Inte ens lugga barnen i uppfostringssyfte och i Herrens tukt och förmaning?

  Jag skyller inte på någon religon, jag bara konstaterar att manlig omskärelse är ett övergrepp. Dessutom av sexuell art eftersom man ger sig på könsorganet på nyfödda pojkar.

  Varför inte rista in en vacker religös symbol på låret i stället??

 23. Andreas Nurbo Says:

  krakel: Jepp milda övergrepp ska vi tolerera större övergrepp ska vi förbjuda allt grundat på vilket kön som drabbas av övergreppet.

  Socialdemokraterna anser att ett förbud skulle leda till att fler omskärelser går illa så det är bättre att det är lagligt. Så det är för pojkarnas bästa som staten ska tillåta könsstympning av pojkar. Sossarna är inte ensamma om dessa åsikter. Moderaterna, Center, Folkpartiet tycker ungf likadant.

  Folkpartiet liberalerna står för en samhällssyn som präglas av tolerans och mångfald. Omskärelse av pojkar är en normal tradition i många kulturer och kan innebära mycket positivt för barnet i form av identitetsskapande och en känsla av tillhörighet.

 24. Gonzo Says:

  krakel

  Nu är det trotts allt så att det är muslimer och judar som praktiserar omskärels av pojkar så att koppla i hop övergreppen med just muslimer och judar är ofrånkomligt.
  Men att säga att vi har något i mot muslimer eller judar är lika plumpt som att påstå att den som är i mot kvinlig omskärelse är rasist pga det är framförallt svarta som omskär sina döttrar.

  Personligen struntar jag i om folk är muslimer, judar eller kristna. Det är övergreppen jag inte kan acceptera. Jag är även kritisk mot övergrepp som begås av kristna.

  Orsaken till att övergreppen på pojkar har kommit upp till diskussion just nu beror på att män aldrig har deltagit i jämställdhetsdebatten tidigare annat än under feministisk flagg och där har som bekant inte övergrepp mot män och pojkar varit prioritet nummer ett.

  Nu har män äntligen börjat fundera över sin situation och sin könsroll. Vi har insett att vi inte behöver leva upp till den unkna bild av män som präglat oss genom historien utan att vi också får bryta oss lös och leva som vi vill.
  Även vi män har rätt att slippa fysiska och psykiska övergrepp.

  En annan orsak till att omskärelse har kommit upp till debatt är att det är just judar och muslimer som sysslar med övergreppen och att det inte har funnits så många tex muslimer i Sverige tidigare utan har kommit hit dom senaste 10-30 åren.

  Hur skulle du reagera om det kom en grupp som vill rista in ett kors i sina nyfödda flickor? Skulle du acceptera det?
  Om inte, vad krävs det för att du skulle acceptera det?
  Har det någon betydelse vilken hudfärg personerna har? Eller är det det kristna korset som du stör dig på, kanske Davids stjärnan eller en vacker blomma vore bättre?
  Skulle du kanske acceptera att man ristade in korset i flickorna om föräldrarna och dom som utför sermonin pratar ryska?

  Vilken ursäkt behöver du för att acceptera övergrepp på flickor??

 25. Heat Says:

  @krakel

  Bra att ni kvinnor träder fram och visar ert rätta jag.
  Könsstympning av pojkar är tillåtet, men inte flickor.
  Det handlar om att man karvar i ett barns fortplantningsorgan.
  Du väljer att kalla det ”patetiskt”.

  Du bryr dig inte skit om pojkar och män.

  Begreppet ”kvinnor och barn” handlar om ”kvinnor och flickor”.

  Det här är EN stor anledning till att vi behöver få in fler MÄN i vården och på ungdomsmottagningar och i OFFENTLIG SEKTOR!

  Pojkar ska inte behöva mötas av kvinnor som krakel och ellen när de söker hjälp. Det är inte alls konstigt att unga män inte vill gå till mottagningar idag.

 26. Gonzo Says:

  Andreas Nurbo

  ”Folkpartiet liberalerna står för en samhällssyn som präglas av tolerans och mångfald. Omskärelse av pojkar är en normal tradition i många kulturer och kan innebära mycket positivt för barnet i form av identitetsskapande och en känsla av tillhörighet.”

  Att man som ”liberal” inte tycker att pojkars frihet och rätt till sin egen kropp är självklar känns väldigt bissart.

  Hur kan pojkar uppleva något positvt pga omskärelsen??
  Vad är det som säger att pojkar inte får någon ”identitet” om dom får bestäma över sin egen kropp?

  Åter igen, hur skulle vi reagera om någon vill utföra rituella ingrepp på sin dotter? Ingrepp som skulle skapa ”identitet” tex en fin tatuering på armen eller lite rispande med kniv?

 27. DrKejs Says:

  Samma jävla jubelidioter som försvarar kvinnlig könsstympning som försvarar manlig könsstympning. Ni är en skam för mänskligheten och förtjänar inte att leva.

 28. Gonzo Says:

  Från det ena till det andra:

  Kvinnor som kan

  En stærkt beruset kvinde forsøgte at tvinge sin mand og hans kammerat til sex. Hun havde næsten held med det, men dårlig hygiejne kom i vejen
  http://ekstrabladet.dk/vrangen/article1445200.ece

  Ville sälja barnbarn for 160.000
  http://www.svenskamord.se/index.php?PHPSESSID=3ffa24c5f42574b6f7bc95b82b310b07&topic=6590.msg54630;topicseen#new

 29. Heat Says:

  Uppdatering i barnporr härvan,

  http://www.dt.se/brottsplats/article790532.ece

 30. Gonzo Says:

  Heat

  Herregud!!

  Kan vi lita på kvinnor?
  Törs vi lämna våra barn på dagis när det finns kvinnor där?
  Det är skrämmande att tänka på hur lätt det är för kvinnor att få vårdnaden om sina barn.

  Stackars små barn som måste leva i ett rent helvete.

 31. leifer Says:

  DrKejs

  Bl.a. muslimer omskär små pojkar, därför stoppar vänsterfemmorna huvudet i sanden. Man får inte kritisera muslimer, för då är man islamofob.

 32. Nils Says:

  Ta bort förhud ger sämre känsel och därmed mindre skönt sexliv. Om något sinne förminskas genom operation av barn så är det stympning och inget annat. Punkt. Skandal att KD har en sådan inställning.

 33. leifer Says:

  Ursäkta använde det politiskt korrekta ordet omskär, borde ha skriver att bl.a. muslimer könsstympar små pojkar.

 34. Heat Says:

  Gonzo

  Nej, det ska man nog inte automatiskt göra nej.

  Det här kanske är rätt personligt, men det skiter jag i.

  Jag minns fortfarande mitt första möte med en okänd kvinna, sjuksyster på skolan. Ni vet när de ska kontrollera om man kan dra tillbaka förhuden på mellanstadiet..för de litar ju inte på att man säger det bara. Nervös som jag var så fick jag förstås ofrivillig fjong också.
  Sen var det bara det att sjuksyster kontrollerade lite väl många ggr hur det funkade att dra tillbaka skinnet…jag kommer fortfarande ihåg varenda ord hon sa. Kände nog att min oskuld förlorades där faktiskt.

  Ja, så kan det vara att växa upp som pojke i kvinnoland.

 35. Steffo Says:

  Det är skam att politikerna kan argumentera för olika regler för omskärelse på pojkar och flickor. Det handlar till stor del om undfallenhet för Islam och Judendom, man vågar helt enkelt inte bråka om denna djupt inrotade tradition, typisk svensk undfallenhet och rädsla för rasistepitetet. De är ju också stora väljargrupper, så det är också ren politisk slughet att inte ta i detta, då det finns stort motstånd bland de praktiserande att ändra sig. Men, hycklande politiker, och feminister, gör ändå skillnad på regler för pojkar och flickor, i och med att dom inte vågar/vill ta i det. Skamligt!!

 36. Heat Says:

  Det är så fegt så man mår illa…
  Jag är lite förvånad att KD inte säger ifrån, men det är väl rädslan att bli anklagad för antisemitism som väger tyngre.

  Det är en stark grupp i samhället också ska man komma ihåg som har denna religiösa tradition för sig, afrikanska traditioner har man ju inte samma undfallenhet för.

  Och det är skattepengar som betalar dessa övergrepp.
  Hoppas någon orkar stämma staten Sverige någon gång för detta.

 37. Gonzo Says:

  Gorby säger:

  ”Och barnminister Maria Larsson kritiserar de landsting som inte erbjuder rituella omskärelser av småpojkar.

  Barnminister Maria Larsson är kritisk mot att vissa landsting, däribland Örebrolandstinget, inte erbjuder rituella omskärelser av småpojkar.
  – Det är inte försvarbart att vissa landsting inte erbjuder rituella omskärelser av pojkar. Olaglig köksbordskirurgi bör bekämpas med information, god tillgänglighet och rimliga priser, sa barnminister Maria Larsson när hon talade vid en EU-konferens om barns rättigheter i Örebro idag. ”

  Tydligen är inte skräcken för köksbordskirurgi tillräckligt stor ang kvinligomskärelse.
  Tydligen accepteras det att flickor riskerar att bli omskurna i köket av någon klåpare eller att småflickor förs utomlands för att omskäras.

 38. Andreas Nurbo Says:

  Heat:
  Från KD

  I enlighet med barnkonventionen är det viktigt att förhindra att barn far illa. Vi anser därför att omskärelsen av pojkar ska utföras med smärtlindring och ombesörjas inom hälso- och sjukvården eller av personer som har särskilt tillstånd, under betryggande hygieniska förhållanden och med hänsyn till vad som är bäst för pojken. Tyvärr har det förut varit vanligt att omskärelse utförts av icke medicinskt utbildade pesoner och i icke sterila miljöer. Om Sverige skulle förbjuda omskärelse skulle det göras ändå, men under icke mediciska förhållanden. Det vill vi inte bidra till, då vi vet att många pojkar fått skador och allvarliga sjukdomar, och därför tror vi att nuvarande lag bör behållas.

 39. Gonzo Says:

  Hur, vart och vem utför omskärelse av flickor?
  Jag har en känsla av att det sker under väldigt primitiva omständigheter, vilket givetvis medför väldigt stora risker.

  Kanske skulle det gå bättre om man fick omskära sina döttrar på svenska sjukhus? Med bedövning, rena skalpeller och medicinskt kunnit folk.
  Skadorna skulle kunna minimeras orendligt.
  Idag är det till och med möjligt att byta kön på människor så vad är hindret för kvinnlig omskärelse??
  🙂

  Jag hoppas ni förstår att detta är ett skämt.

 40. Gonzo Says:

  Det kunde man väll aldrig ana?
  Kampen mot kvinligomskärelse beror bara på att det muslimer inblandade.
  Om det vore vita kristan som omskurit kvinnor så hade det skett på våra stora sjukhus.

  ”Kvinnlig könsstympning förekommer även bland den muslimska befolkningen i Indonesien, Indien, Sri Lanka och Malaysia. När det gäller Mellanöstern praktiseras kvinnlig könsstympning i Egypten, Oman, Yemen, Förenade Arabemiraten och i irakiska kurdistan. Könsstympning förekommer även bland olika grupper av den inhemska befolkningen i Central- och Sydamerika.
  I Indien praktiseras kvinnlig omskärelse i en liten muslimsk sekt, Daudi Bohra”

  http://www2.amnesty.se/krg.nsf/0/E02D2CAE342BD5A2C1256B4500414B99?opendocument

 41. Heat Says:

  Andreas

  Ja, precis man skär i pitten på barn i förbyggande syfte, men man kan inte ens dela ut sterila sprutor till heroin-narkomaner, för det skickar ut fel signaler! Vad skickar det ut för signaler att övergrepp ska begås i statens namn? Bura in de som begår övergreppen mot barn, precis som man gör med pedofiler!

  Hyckleriet i detta avlånga land vet inga gränser.

  Hade de haft kvinnlig könsstympning med avlägsnande av klitoriskappan som tradition så hade det fan aldrig varit tillåtet i förebyggande syfte och då är det att betrakta som ett mindre ingrepp.

 42. gorby Says:

  Barnets
  rättigheter

  Varje flicka och
  pojke upp till 18 år har särskilda rättigheter.
  Barn är kompetenta individer som ska respekteras
  och vara delaktiga i beslut som rör dem. De ska
  kunna vara trygga och ha möjlighet att utvecklas.
  Regeringens barnrättspolitik är en politik för
  barnets rättigheter och syftar till att genomföra
  FN:s konvention om barnets rättigheter –
  barnkonventionen.

  Gonzo
  Kanske skulle det gå bättre om man fick omskära
  sina döttrar på svenska sjukhus? Med bedövning,
  rena skalpeller och medicinskt kunnit folk.
  Skadorna skulle kunna minimeras orendligt. Idag är
  det till och med möjligt att byta kön på människor
  så vad är hindret för kvinnlig omskärelse??

  Omskärelse av pojkar
  – Rapport av ett regeringsuppdrag

  Sammanfattning: Riksdag och regering har
  beslutat att omskärelse av pojkar är tillåten i
  Sverige. 2006 gav regeringen Socialstyrelsen i
  uppdrag att bl.a. analysera varför och i vilken
  omfattning vissa pojkar omskärs utanför hälso- och
  sjukvården, samt att lämna förslag på åtgärder för
  att ingen pojke ska fara illa i samband med
  omskärelse.
  Det har inte ingått i uppdraget
  att ta ställning till om omskärelse på icke
  medicinska grunder ska vara tillåtet eller inte.
  Socialstyrelsen har utgått från regeringens och
  riksdagens uppfattning att det är förenligt med
  Barnkonventionen och att ett förbud skulle vara en
  otillåten begränsning av religionsfriheten.

  Grunden för Socialstyrelsens utredning och förslag
  är vad som är barnets bästa. Resultaten från
  utredningen presenteras i den här
  rapporten.

  Ja det är ju viktigt att pojkar inte omskärs utanför sjukvården.
  Vart är religionsfriheten för dessa pojkar?

 43. gorby Says:

  Fungerande länkar (hoppas jag):
  Barnets rättigheter

  Omskärelse av pojkar
  – Rapport av ett regeringsuppdrag</a

 44. barfota Says:

  @gorby

  ”Socialstyrelsen har utgått från regeringens och
  riksdagens uppfattning att det är förenligt med
  Barnkonventionen och att ett förbud skulle vara en
  otillåten begränsning av religionsfriheten.”

  Usch, huga om Sverige stötte sig med de religiösa idioterna.
  Kanske dags för en ny egen mans-religion där vi av djup religiös övertygelse inför obligatorisk stympning eller tvångsimplanterar EN hjärncell i våra politiker.

  Konstigt att religionsfriheten inte begränsas när lagen förbjuder omskärelse av kvinnor. IDIOTER !!!

 45. Gonzo Says:

  Lite mer intressant ang kvinnlig omskärelse.
  Tydligen så har vanlig seriös sjukvård börjat ta sig an ingreppen, kanske något för Sverige att ta efter?

  ”Ny trend

  Under senare år kan man se en tydlig trend vad gäller antalet ingrepp som utförs av utbildad hälso- och sjukvårdspersonal. Möjligen är det ett resultat av att man länge fokuserat på könsstympningens negativa effekter på kvinnors hälsa. Enligt WHO utförs idag 94% av könsstympningarna i Egypten av utbildad sjukvårdspersonal. Man talar om könsstympningens ”medicalization”. Samma trend kan skönjas i länder såsom Jemen (76%), Mauritanien (65%), Elfenbenskusten (48%) och Kenya (46%). ”

  http://www2.amnesty.se/krg.nsf/Webbdokument/0972056F33318876C1256B450040A767?opendocument

  Lite ”lustigt” är det ändå att behöva läsa det här
  ”men samtidigt har bland annat WHO och FN:s Barnfond UNICEF framhållit att man därigenom förskjuter fokus från kvinnors och barns rättigheter och kränkningen i sig.”

  Plötsligt så är barns kränkningar intressant. Borde inte barn vara glada över att få delta i förfädernas uråldriga traditioner??

 46. Mats Says:

  I regeringsuppdraget som socialstyrelsen fick nu senast ingick även att utreda andra saker som kunde vara av intresse för frågan. Att detta ingick i uppdraget redovisar man inte ens i uppdragsbeskrivningen på rapporten.

  Jag har frågat utredaren varför man inte tog upp frågan med pojkarnas rätt till sin egen kropp och vilken kroppsskada som en stympning innebär. Svaret var att ”det var ett val vi gjorde”.

 47. Gonzo Says:

  Bara det faktum att man speciellt riktar in sig på pojkars könsorgan gör att det kryper i kroppen på mig.
  Det är ett sexuellt övergrepp och beror på sexuella perversiteter.

  varför inte brännmärka pojkarna i stället?
  Kan inte föräldrarna få lämna in klanens symbol på ett brännjärn i stället? Sedan bränner läkarna, (under bedövning givetvis, vi lever ju trotts allt i ett civilicerat samhälle GUD bevars) in familjens bomärke i pojkens hud.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A4nnm%C3%A4rkning

 48. Gonzo Says:

  Ett kommande offer för gubbslemmet?
  http://www.aftonbladet.se/wendela/article8080370.ab

  Ett bra jobb och/eller rejält med gubbslem krävs för att drömmen ska gå i uppfyllelse

 49. Matte Says:

  @Krakel

  Din människosyn är bedrövlig, fy fan,

 50. Tree Says:

  Håller med. Dock kan man inte styra humor, det skämtas trots allt om mord och andra värre saker så det är nog ingen idé att haka upp sig på just detta.

 51. intelligent union Says:

  child mutilation of perfectly healthy children is wrong:

 52. Little Doggie Says:

  Ja jag byter nickname men ni ser ju vem doggen är.

  Det är hemskt med manlig omskärelse, och med kvinnlig.
  Det jag inte förstår är att judar och muslimer skär sönder det som de anser att Gud har skapat,
  det betyder att de anser att Gud har felat, och att de som människor kan bättre.

 53. Urban Says:

  Kanske inte så konstigt att KD inte bryr sig.. kristendomen är ju sprungen ur samma öken som islam och judendomen.

 54. Christina Fredriksson Says:

  Men hallå!
  Är det inte värre att Maria Larsson vill att alla landsting ska utföra manlig omskärelse än att skämta om det? Vad vill Möller med skämtet? kanske uppmärksamma oss på just det absurda att skära i omyndiga barn. men humor är svårt….kan dock vara ett bra politiskt vapen.

 55. Ganndul Says:

  Jag håller verkligen med om att det är fel att könsstympa barn, oavsett kön, och för mig är det obegripligt att det i dagens Sverige är lagligt att könsstympa småpojkar. Däremot förstår jag inte varför man inte skulle få skämta om det. För mig så finns det ingenting som är för grovt eller tabu att skämta om (även om det finns illa valda tillfällen). Med detta sagt ser jag naturligtvis inget problem med att skämta om kvinnlig könsstympning heller.

 56. Heat Says:

  KD’s Maria Larsson som talar om ”NOLLVISION MOT SJÄLVMORD”.

  Vad har hon då gjort för att människor ska känna att de vill leva istället?

  RÄTT SVAR: Inte ett förbannade dugg!!

  Men hon vill tvinga fler läkare att karva i pojkars könsorgan, det är viktigt!!

  Tycker hon kan ställa sig där och göra det själv, läkarna mår dåligt av det här och vill inte göra det. All heder till de läkare som vägrar utföra sexuella övergrepp i religionens namn!

 57. Heat Says:

  Landstingsrådet BIRGITTA RYDBERG är en annan ivrig påhejare för att det ska skäras i pojkars kön.

  Läser man på hennes blogg så kan man se att hon har falska föreställningar om att det skulle vara bra mot cancer hos kvinnor mm.

  Det är ren dynga! Har hon tänkt ha sex med ett barn kan man ju undra?

  Hon påpekar också som andra kvinnor att det minsann inte går att jämföra med kvinnlig omskärelse, som är ett sätt att utöva MAKT.

  Så att skära i pojkars könsorgan är att vara snäll och omtänksam? Vad fint att vi har fått in så mjuka empatiska värden i politiken!

  …och dessa människor bestämmer över våra liv.

 58. Urban Says:

  Heat: Notera hur dessa kvinnor bestämmer över pojkars könsorgans tillstånd, ni kan ju tänka er om män varit de som bestämt över flickors dito, huruvida man ska få karva i dem eller inte. Vilket liv det blivit från kvinnohåll och det med rätta.

  Denna fråga säger en hel del om hur tandlöst ”patriarkatet” egentligen är som inte ens kan protestera mot en sånt uppenbart övergrepp. Judiska, muslimska och även amerikanska (det är ju vanligt med omskärelse där bland icke-religiösa) män är precis lika ryggradslösa som svenska män att hävda sin rätt och kroppsliga integritet. Det är verkligen upprörande!

  Fö. så tycker jag argumentet om ”cancer hos kvinnor” är intressant; ungefär som att mäns könsorgan var en sexleksak för kvinnor som kan göras ”antiseptisk” genom att karva av lite (eller mycket) hud. Ungefär som att mäns snoppar inte tillhörde dem själva. Och att tillämpa den här typen av resonemang när det gäller barn – oavsett om det rör sig om livmoderhalscancer eller hiv – är bisarrt, ungefär som att små pojkar har sex.

 59. EmO Says:

  Nej. Jag vill inte ta del av klippet. Bara texten fick mig illamående. Intressant om någon ville berätta om andelen män resp. kvinns som tog del av Cirkusen. Det känns som om här lurar en räv i dynghögen.
  Se’n är förståsszz inte ”ingreppen” av samma storleksordning på män som på kvinnor – även om båda kan räknas som övergrepp.

 60. Liberal Says:

  EmO skriver: ”Se’n är förståsszz inte ”ingreppen” av samma storleksordning på män som på kvinnor”

  Snacka skit du odugliga PK-tomte. Vad fan vet du om det i verkligheten? Det finns naturligtvis alltid grader i helvetet. Skära sönder kuken på barnet mycket eller lite. Skära sönder fittan på barnet mycket eller lite. Och det är så jävla patetiskt tröttsamt med lobotomerade snyftardårar som kommer och släpar med feministlögnen att det är alltid mera synd om kvinnor.

  Det finns ingen anledning att relativisera rituell barbari.

  Det är uppenbart vanvett, synnerligen förlegat, att skära sönder barnens fullt friska könsorgan. Punkt slut. Det saknar naturligtvis all tänkbar betydelse om det är ett honkön eller ett hankön som det karvas i. Det saknar naturligtvis all tänkbar betydelse om det är ett honkön eller ett hankön som det karvas mycket, eller karvas ”bara lite” i.

  Det finns bara ett svar till de karvningskåta: Du satans barbariska hedenhöse, i detta landet värnar vi om individens mänskliga rättigheter, och det betyder att här ger du fullständigt och ytterligen fan i att karva sönder barnens fullt friska könsorgan.

  Passar det inte med mänskliga rättigheter, så försvinn fort som satan tillbaks till ditt eget religiöst efterblivna stenålderspack ute i öknen.

 61. Heat Says:

  Emo, nej vi vet att ni kvinnor inte tycker att det är lika stora ingrepp hur det än ser ut, ni vill vara värst drabbade. Vi har redan hört den sjuttielva gånger förut.

  Andelen pojkar i klippet var 1, som bestialiskt fick sitt organ lemlästat, andelen flickor var 0 stycken.

  Jag skulle rekommendera dig att titta ändå, kan vara bra att konfronteras med sanningen ibland.

  Även om er sexlust skulle minskas av vissa ingrepp, så kan ni genomföra ett samlag, män kan däremot inte det. Det är inte heller värre att ni inte skulle kunna få barn än att en man inte kan det. Där fick du en jämförelse.

  Och åter igen, eftersom det inte verkar sjunka in..könsstympning av flickor är inte tillåtet, men det ÄR TILLÅTET ATT KÖNSSTYMPA POJKAR I SVERIGE!!

 62. barfota Says:

  @Christina Fredriksson

  ”Vad vill Möller med skämtet? kanske uppmärksamma oss på just det absurda att skära i omyndiga barn. men humor är svårt….kan dock vara ett bra politiskt vapen.”

  Du har helt rätt, vi vet inte vad Möller vill med ”skämtet” och att det kan vara ”ett bra politiskt vapen” men man kan vara hyfsat säker på två saker. Det första är att Möller inte skulle fått lov att göra programmet i TV4 om ””skämtet var riktat mot kvinnor och det andra är att något asgarv säkert inte hade utbrutit om detta vidriga ”skämt” hade rört stympning av kvinnor. Det hade blivit tyst som i graven i salongen och Möller hade fått söka sig en ny karriär.

 63. Heat Says:

  Urban, ja visst är det märkligt hur kvinnor tillåts styra över pojkar/mäns fortplantning och rätten till sin egen kropp!

  När det gäller cancer så är det inte alls vetenskapligt belagt att en stympning av förhuden skulle göra varken till eller från. Då kan vi ju karva bort hela slidan också, som egentligen är som en enda stor förhud, och vem vet vad som döljer sig där? Då är man på den säkra sidan!
  Det är ju trots allt lättare för en man att själv upptäcka konstigheter på sitt könsorgan.

  Det handlar om en vanlig missuppfattning att kondylomvirus som både män och kvinnor kan drabbas av och sprida vidare skulle orsaka cancer, men det är inte samma virus.
  Kondylom kan lika gärna sitta på ollonet eller i urinrörsmynningen på män för övrigt.

  Om både pojkar och flickor skulle få vaccin mot det farliga viruset så vore det ju förträffligt, men bara flickor ska skyddas och få vaccin, förutom cellprover, screening, och gratis HIV test vid graviditet och regelbundna gyn. kontroller.
  Det är samma som med mammografin, kvinnor är helt enkelt viktigare.

  Om vi hade mottagningar som unga män kände sig trygga att besöka också så skulle smittorisker av andra könsburna sjukdomar minska. Men idag är det det ju mansfientliga domäner, som allting annat offentligt.

  Och om män hade ett avancerat p-piller som kan tas och glömmas bort, så vi bara kan njuta av sexet istället, som kvinnor, så vore det ju också förträffligt. Men vi fick en gummislang.

  Visst är det synd om kvinnorna i Sverige?
  De är så drabbade av ”patriarkatet” som vill dem så illa…

 64. Manhood United Says:

  Har Måns Möller någonsin varit rolig? Inte enbart för skämtet om könsstympning, killen garvar ju åt sina egna skämt så publiken måste sympati skratta. Det hade varit skillnad om istället en riktig komiker som Magnus Betnér dragit en elak provokation som inte många hade skrattat åt men haft en poäng. Då hade det åtminstone varit en nivå på framträdandet.

  Magnus Betner provocerar feministiska (citerat flashback) Aftonhoran

 65. Lövet Says:

  Holy shit vilken sågning. Tala om ballar av stål!

 66. Värnlös snigel Says:

  Om en djurplågare river bort snigelns ”tak” (hem), kan det då kallas omskärelse i domstol?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: